[ Java Beograd @ 09.10.2008. 09:41 ] @
Dakle, naša Anči, nekrunisana kraljica tenisa, do skora World No. 1 redom gubi od autsajdera ! Šta se dešava ? Ima li nekih informacija, tračeva, novosti ? |
[ Java Beograd @ 09.10.2008. 09:41 ] @
[ bugsu @ 09.10.2008. 10:02 ] @
zaljubila se......jbg ....love is in the air...
[ Branko Santo @ 09.10.2008. 10:07 ] @
Kad je postala prva dobila je od Yonexa koliko se secam 6 miliona baksa.
Sto bi se trudila? [ Beltrammi @ 09.10.2008. 10:09 ] @
prvi put cujem da se u Srbiji od Ana kaze Anči ?!
[ Java Beograd @ 09.10.2008. 10:17 ] @
Citat: Branko Santo: Sto bi se trudila? Pa ne znam ... Možda za nekih sledećih 6 milki ? [ flylord @ 09.10.2008. 10:32 ] @
ko visoko leti, jako dobro pada :)
[ Black_eyed @ 09.10.2008. 10:34 ] @
Izgleda da je problem nastao kada joj je prvo mesto na ATP listi palo nenadano i nezasluzeno. Realno, ona jos nije bila dorasla Justine Henin, trebalo je jos vremena da joj samo to bude cilj, kako da srusi br.1. to joj je bio motiv.. a onda je jednostavno Justine rekla "Bilo mi je dosta..." i Ana se nasla tamo gde je zelela..
Cini se da nije psiholoski sprema da brani tu poziciju... Mlada je, dobra je teniserka, ima jos vremena da nauci lekciju i vrati se na tron. [ NoneVi @ 09.10.2008. 10:45 ] @
Ako uzmemo u obzir da su je roditelji, verovatno, terorisali i terali da drži reket od 4. godine, nije ni čudo što je prsla. Slušajući njene intervjue, stekao sam utisak da za nju ne postoji ništa osim tenisa. Dovedu je na Nedelju mode ona Tenis, dovedu je na svetski dan borbe protiv raka ona Tenis, o muzici Tenis. dvadesetčetiri sata samo tenis, tenis, tenis.
U svakom slučaju, zaradila je dovoljno za ceo život i zaslužila je da malo uživa u istom, a nama (ovoj državi) ionako ništa ne duguje, tako da srećno Ana, možda se i sretnemo nekad. [ vladd @ 09.10.2008. 11:47 ] @
Mozda je malo pregorela, ali to ne znamo, i nije korektno pricati, mozda su povrede, iako sitne, doprinele padu treninga, dok ostale teniserke, skoro do 40-og mesta, ne miruju, treniraju i sve su bolje, tako da su porazi i neuspesi skoro normalna pojava.
I Jelena je uvezbala servis, pojacala kondiciju i dovezbala neke udarce, i zahvaljujuci tome, i minulim radom, poenima, stigla na No.1 Ana je solidno mlada, neka se malo odmori, sanira povrede, i nastavi sa treningom, pred njom stoji buducnost u tenisu. Poz. [ Miroslav Jeftić @ 09.10.2008. 11:52 ] @
Teško da su to autsajderi, ako se dobro sećam većinom su igračice iz Top20. Uostalom i Venus Vilijams je ispala dva puta zaredom u prvom kolu (ili tu negde) u zadnjih par turnira, a osvojila je nema šta nije i bila i "zasluženi" broj 1, itd, itd.
Problem je što kod nas kad jednom nešto osvojiš, posle toga se jedino očekuje da uvek sve osvajaš i u budućnosti. Kao da je to tek tako. [ deerbeer @ 09.10.2008. 11:53 ] @
Nista cudno ,pa i Serena je skoro izgubila od neke Kineskinje u prvom kolu koja je 120-ta plasirana na listi.
Jednostavno premor zbog velikog broja turnira koji se igraju ... Ne moze svako da bude Federer ili Enan pa da uvek igra dobro, samo sto u Srbiji ocekuju da uvek budes prvi, cim malo pokleknes krecu negativni komentari javnosti. [ Nabukodonosor @ 09.10.2008. 12:05 ] @
Citat: prvi put cujem da se u Srbiji od Ana kaze Anči ?! Ja svaku Anu koju znam zovu iz miloste Anchi. Ne znam gde ti to zivis pa nisi za ovo cuo. [ Java Beograd @ 09.10.2008. 12:38 ] @
Citat: Black_eyed: Izgleda da je problem nastao kada joj je prvo mesto na ATP listi palo nenadano i nezasluzeno. Realno, ona jos nije bila dorasla Justine Henin, trebalo je jos vremena da joj samo to bude cilj, kako da srusi br.1. to joj je bio motiv.. a onda je jednostavno Justine rekla "Bilo mi je dosta..." i Ana se nasla tamo gde je zelela.. Pazi, nenadano i nezasluzeno prvo mesto bi moglo da padne na primer meni. A Anči je u momentu povlačenja Justine bila sasvim zasluženo druga. OK, imala je malo sportske sreće, ali najviše je imala potpuno zasluženih WTA poena. [ Beltrammi @ 09.10.2008. 13:32 ] @
Jelena mi deluje kao jaca licnost od Ane, onako oduvek je delovala kao da zna sta hoce, a Ana je malo pekmez. Ali dobro jos uvek su one jako, jako mlade.
Citat: ko visoko leti, jako dobro pada :) da tako je flylord-e. Zasto bi stvarno neko uspeo ? Bolje da smo svi prosek tada bi nam svima valda bilo lakse. [ Darko Prelic @ 09.10.2008. 13:40 ] @
Najjači je brat koji nije čuo da Ane mogu da budu i Anči, super, pa da si živeo ispod kamena.. no dobro.
Što se same Anči tiče, treba je razumeti, mlada gospođica, koja je postigla sve o čemu je sanjala, posle toga jedino možeš da osvojiš neku depresiju i zasićenje, naravno ne svi, ali to zna da bude problem kod dosta profesionalnih sportista. Ne kažem da je tako, ali nema drugog objašnjenja hahah, šalim se, u svakom slučaju, verujem da će se vratiti u staru formu, samo da se "skine sa života" ;) [ Beltrammi @ 09.10.2008. 13:50 ] @
daj mi primer ijedne Srpkinje koja je u javnosi bila zvana kao Anci, okay ?
[ Java Beograd @ 09.10.2008. 13:56 ] @
Ne Anci nego Anči
Recimo ona Ana koja čije su beleške zapisane u romanu "Beleške jedne Ane". [ Beltrammi @ 09.10.2008. 14:04 ] @
Pa nemojmo se praviti kao da ne znamo o čemu se radi.
[ X Files @ 09.10.2008. 14:33 ] @
Moje misljenje je da ce Ana Ivanovic s obzirom na svoje specificne fizikalije za devojku (visinu i tezinu) u buducnisti sve teze uspevati da odrzi potreban visok nivo forme za tenis, koji se igra preko cele godine.
S tim u vezi, imam utisak i da joj se losija forma direktno projektuje na nivo samopouzdanja. Ana kad je u formi ima razorne servise i precizne udarce, nesto malo od lukavstva i to je to. Dovoljno da razoruza bilo koju teniserku, sem svojevremeno Enan, koja je umela da svako oruzje pretvori u kontraoruzje i to u toku meca. Ovo je naravno samo moje misljenje. [ Majstor_Pućko @ 09.10.2008. 14:39 ] @
Citat: Java Beograd: Dakle, naša Anči, No comment... @ostali: Sta je bre vama ljudi? Sta vas zabole jedna stvar sto je devojka odigrala lose? Moze biti milion uzroka. I nista nije cudno, danas jesi, sutra nisi, jbg, vreme ide dolaze brzi-e, bolji-e, jaci-e igraci-ce... Ne pratim tenis, ali u ova pojava je svugde prisutna. Njoj hvala za sve do sada sto je proslavila Srbiju, i za ono ubuduce. A zabadanje nosa u tudji privatan zivot je najblaze receno neumesno. Get a life... [ Black_eyed @ 09.10.2008. 21:43 ] @
Citat: Java Beograd: Pazi, nenadano i nezasluzeno prvo mesto bi moglo da padne na primer meni. A Anči je u momentu povlačenja Justine bila sasvim zasluženo druga. OK, imala je malo sportske sreće, ali najviše je imala potpuno zasluženih WTA poena. OK, mozda su malo jake reci ali ono sto sam hteo da kazem da u trenutku povlacenja Justine imala 5695 poena a Ana 3922 poena. Da Justine nije izbrisala poene, koliko bi vremena trebalo Ani da je stigne ? Ana jeste bila zasluzeno druga ali do prvog mesta je imala jos da radi... [ Java Beograd @ 10.10.2008. 08:59 ] @
@Majstor_Pućko
Pazi, koliko smatram srpsku vaterpolo eprezentaciju svojom, ili košarkašku ili fudbalsku, toliko smatram i Anu "svojom". Dakle, Anči, je srpska tj. naša teniserka. Ne znam odakle si ti, ali da si dežurno smetalo - jesi sigurno. [ Exodusbgd @ 13.10.2008. 10:29 ] @
Hmmm...
Ja nikada nisam imao utisak da će Ana biti broj 1. Spletom srećnih okolnosti, ona je to uspela, i svaka joj čast na tome. Međutim, kvalitet ženskog tenisa je strašno opao u zadnjih 2 godine. Enan je bila tu, a sada nema niti jedne teniserke koja suvereno vlada. Setite se pre par godina: Klajsters, sestre Vilijams su bile isto extra, Devenport, Hingis... Jelena pokazuje jači mentalitet, i uvek mi je bila nekako psihički jača od Ane. Biće Ana OK, ali na duže staze, ja ne verujem da će ona biti broj 1. Biće u TOP5. [ Nedeljko @ 13.10.2008. 11:15 ] @
Ako me secanje dobro sluzi, nakon brisanja poena koj je imala Enan, Marije Serapova je bila prva, a Ana Ivanovic druga, da bi se poredak obrnuo nakon osvajanja titule na Franch Open-u.
Takodje, u prvom postu ove teme se kaze "nekrunisana kraljica tenisa". Zasto nekrunisana, kada je zvanicno bila No 1? [ boccio @ 13.10.2008. 16:05 ] @
Citat: Exodusbgd: Ja nikada nisam imao utisak da će Ana biti broj 1. Spletom srećnih okolnosti, ona je to uspela, i svaka joj čast na tome. Međutim, kvalitet ženskog tenisa je strašno opao u zadnjih 2 godine. Enan je bila tu, a sada nema niti jedne teniserke koja suvereno vlada. Setite se pre par godina: Klajsters, sestre Vilijams su bile isto extra, Devenport, Hingis... Pa vidi, trenutno je #1 igracica koja nije osvojila ni jedan grend slem u karijeri :) Doduse, mozda je malo nezahvalno reci da je kvalitet strasno opao, jednostavno nakon Enan nema ni jedne osobe koja je dovoljno psihicki i fizicki spremna da u konitinuitetu ostvaruje zapazene rezultate... Ali daleko je od toga da je kvalitet top #10 nesto sad specijalno opao u odnosu na pre par godina... [ milosh.r41 @ 13.10.2008. 20:46 ] @
Mislim da su svi po malo u pravu i da je zbog svega toga ona u nadam se maloj krizi, ali i da ce je ubrzo prebroditi! E sad to je mnogo lakse reci nego uraditi!!! Pozzz.
[ vujo032 @ 26.10.2008. 18:56 ] @
Citat: milosh.r41: Mislim da su svi po malo u pravu i da je zbog svega toga ona u nadam se maloj krizi, ali i da ce je ubrzo prebroditi! E sad to je mnogo lakse reci nego uraditi!!! Pozzz. Ponovo pobeđuje.Bravo Ana! [ Beltrammi @ 14.03.2010. 17:57 ] @
svedoci smo izuzetnog pada Ane Lewinski Ivanovic na listi WTA, ali da ne bi dangbili nagadjanjima kad ce osvojiti sledeci GS ili bar proci prvo kolo mene zanima da li je moguce odrzati ugovor sa addidasom, a ne biti u prvih 100 na svetskoj listi ?
[ deerbeer @ 14.03.2010. 18:14 ] @
Kako je krenula zavrsice kao njena imenjakinja Kurnjikova.
Reklame, parfemi , foto-kolazi, teniska manekenka .. [ stonex @ 14.03.2010. 18:19 ] @
Pesle sinoćnjeg poraza u prvom kolu IV , gde je koliko sam čuo, branila 700 bodova iz finala od pre godinu dana , očekuje je pad ispod 50. pozicije !
[ StORM48 @ 14.03.2010. 18:34 ] @
Bolje joj je da se povuče i ne blamira se više. Oborila je sve moguće rekorde po pitanju poraza od 500-ih na listi i tome slično.
Pozdrav [ jesus alejandro @ 14.03.2010. 20:31 ] @
Skoro sam slusao nekog naseg tenisera, mislim Janka ako se dobro secam, koji je rekao da profesionalni teniseri nekoliko puta vise zarade od reklama i sponozrskih ugovora nego li od turnira i da je logicno da nece ljudi da se lomataju i treniraju po ceo dan. Ana je mlada, lepa i veliki potencijal za reklame i vec je dovoljno unovcila tenisko znanje, sledi unovcavanje njene lepote.
[ Ivan Dimkovic @ 14.03.2010. 20:40 ] @
A sto se vi svi brinete za nju?
Zivot takve devojke je klise - matori su joj uvalili reket kao klinki i 15 godina je sigurno znala jedino za tenis i samo tenis i nista drugo. To je dalo rezultate, ocigledno, devojka je imala veliki uspeh - i sada je verovatno pocela da se zanima i drugim stvarima, posto ima mogucnosti. To je sigurno umanjilo njene performanse jer profi sport zahteva konstantnu 100% posvecenost sportu i nicemu drugom. Za uspeh koji je postigla u tenisu, svaka joj cast... nije to lako i samo jedan u ko zna koliko hiljada uspe da se probije - a sta ce dalje raditi u zivotu, pa to je samo njena stvar. Nije ona "nasa" vec svoja i samo svoja. Citat: deerbeer Kako je krenula zavrsice kao njena imenjakinja Kurnjikova. Reklame, parfemi , foto-kolazi, teniska manekenka .. Sto da ne, ako ima sta da pokaze i to joj se svidja. Na srecu, pa nije k'o Martina Navratilova :) Citat: Beltrammi svedoci smo izuzetnog pada Ane Lewinski Ivanovic Uh sto je kiselo ovo grozdje... dize se patkica ali samo slika ispred, pa odma' lewinski... :) [ Beltrammi @ 15.03.2010. 07:40 ] @
pa sto se tice dizanja patke odmah da ti kazem da me je pomalo bilo i sramota da gledam na nju kao na neki seks simbol s obzirom da sam stariji od nje nekih 15 godina i nisu mi jasni ljudi koji to cine, al ajd ona sama se nudi pa nek bude. A ako cemo i o tome da ti kazem da nema bas neko telo, na zadnjem fotosesn-u se videlo da nema struk, a znas sta je zensko telo bez struka ? hehe... Sto se tice face, buah, pa pobogu 20 joj je, a i sa svom tom sminkom i na tebe bi bacali.
Sto se tice Lewinski: ona je bar pusila fizicki, mnogo gore ti je ono moralno pusenje. [ deerbeer @ 15.03.2010. 08:30 ] @
Citat: Sto da ne, ako ima sta da pokaze i to joj se svidja. Na srecu, pa nije k'o Martina Navratilova Ne mislim nista lose ,tj . samo konstatujem da ce joj karijera biti ista kao kod Kurnjikove . Ako je srecna u tome neka uziva Ovako cini mi se u zadnje vreme prolila je mnogo vise suzica nego znoja na terenu i van njega [ Ivan Dimkovic @ 15.03.2010. 09:24 ] @
Citat: Beltrammi Sto se tice Lewinski: ona je bar pusila fizicki, mnogo gore ti je ono moralno pusenje. Hahaha "moralno pusenje" ovo je definitivno nesto novo :) Cuj, znas, ima jedna stvar gora i od tog tvog "moralnog pusenja". Znas koja je? Moralno sr*nje. Citat: A ako cemo i o tome da ti kazem da nema bas neko telo, na zadnjem fotosesn-u se videlo da nema struk, a znas sta je zensko telo bez struka ? hehe... Sto se tice face, buah, pa pobogu 20 joj je, a i sa svom tom sminkom i na tebe bi bacali. Kiselo kazem ja... mnogo kiselo :-) [ Java Beograd @ 15.03.2010. 09:47 ] @
@Beltramini
Ma odavno ja pričam da je Anči krš od ribe. Ne bih je ni štapom dirao. Ružna je k'o lopov, jelda ? Užas. Čak se i šminka ?! Katastrofa ! [ X Files @ 15.03.2010. 09:53 ] @
Kao što reče Ivan, događa joj se isto što i većini teniserki koje dostignu određeni maksimum (već je gore detaljno elaborirano). Dok je imala godine i motivaciju - postizala je željene rezultate.
Sada ima (sasvim prirodno) druge životne motive, ma koliko samu sebe lagala (potpomognuta okruženjem) da će ponovo biti broj 1. Za broj 1 su potrebna nadljudska odricanja ili neprevaziđen talenat. Mislim da ona nije više spremna za to, pogotovo u trenucima kada je najezda mladih snaga, ma koliko svaka njena izjava zvučala u tom pravcu. Čudnije mi je to kako je uopšte selektovana za mečeve s Ruskinjama, valjda da joj se oda počast. [ Marko_L @ 15.03.2010. 10:31 ] @
To je samo stvar motivacije... Ana je bila broj 1 u svetu, zaradila 7 miliona dolara samo od nagradnog fonda, a od reklama, sponzora i drugih propratnih aktivnosti verovatno još nekoliko puta toliko, dok sasvim sigurno i danas ima gomilu ponuda za kojekakva snimanja... a pored toga, verovatno je mnogo toga propuštala na putu do uspeha što sada treba nadoknaditi. Jednostavno u takvoj situaciji je teško, ako ne i nemoguće pronaći motivaciju da ponovo treniraš 3-4 puta dnevno, ideš u teretanu, lomiš se po terenu... kad možeš od jedne reklamne kampanje, tj. par sati snimanja, da zaradiš isto onoliko koliko bi zaradio osvajanjem nekog turnira, za šta su potrebni dani i meseci jakog treninga, odricanja, izolacije... to nije ništa čudno.
[ Beltrammi @ 15.03.2010. 13:13 ] @
nisam ja rekao da je Ana krs od ribe, ali nije nista posebno, prosecna srpska lepota - eto. Da se oprobala samo kao manekenka pitanje dokle bi stigla, a te pare ne bi videla, nema teorije.
[ vukad @ 15.03.2010. 14:01 ] @
Citat: Beltrammi: nisam ja rekao da je Ana krs od ribe, ali nije nista posebno, prosecna srpska lepota - eto. To i ja kazem kad mi stranci spomenu Anu: kod nas ona je prosek :) Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|