[ Aleksandar Marković @ 11.11.2003. 17:47 ] @
Polazna tačka astrologije, prema kojoj planete oblikuju čovekovu sudbinu položajem istih prilikom rodjenja, izgleda da je pokopana jednom za svagda.

Nekoliko decenija naučnici su proučavali više od 2000 ljudi rodjenih u razmaku od nekoliko minuta početkom marta 1958. godine u Londonu, a koji bi prema astrolozima trebalo da imaju slične osobine.

Naučnici su pratili 100 različitih osobina, uključujući zanimanja, bračno stanje, društvenost, koeficijenat inteligencije, sposobnost u sportu, spretnost u umetnosti, matematici i čitanju.

Zaključak: Nisu pronadjeni nikakvi dokazi za sličnost medju svim tim ljudima...

astrologija Link: http://washingtontimes.com/world/20030817-105449-9384r.htm

[Ovu poruku je menjao Aleksandar Marković dana 29.04.2006. u 01:43 GMT+1]
[ stalker @ 11.11.2003. 18:39 ] @
Senzacionalno otkrice
To sam mogao i ja da im kazem, nisu morali toliko da se trude
[ Shadowed @ 11.11.2003. 20:44 ] @
Ma cista glupost je to sto su uopste radili tu studiju.
Citat:
...izgleda da je pokopana jednom za svagda.
Ni u kom slucaju. Nema toga sto ce zaludne ljude odvici od gluposti.
[ stalker @ 11.11.2003. 20:54 ] @
Bas to sad htedoh reci. Taj koji veruje u to, nece se sad razuveriti, to je sigurno:)
[ srki @ 11.11.2003. 21:20 ] @
Neverovatno je koliko ljudi veruje u horoskop narocito zenske osobe (ne zamerite mi). Skoro sam se na jednom rodjendanu raspravljao sadve devojke koje su me ubedjivale da kada mi neko napravi moj licni horoskop da je to zaista tacno.
[ Doc @ 13.11.2003. 05:32 ] @
Pa ti istraživači su ispali neozbiljniji od samih što vjeruju u horoskop.
Pa normalno da je horoskop glupost.

Ali, eto sada je i naučno dokazano.

Citat:
Taj koji veruje u to, nece se sad razuveriti, to je sigurno

Tačno tako.
Razumio bih neke babe u selendrama, ali što me najviše čudi, veliki broj naprednih ljudi se unazaduje time!
[ Čedomir Krsmanović @ 13.07.2004. 12:40 ] @
Link ka studiji koja se pominje u vesti iz prve poruke na ovoj temi:

http://www.imprint.co.uk/pdf/Dean.pdf (24 strane, 158,4KB)
[ dalibord5 @ 01.02.2005. 09:24 ] @
Ne verujem da su horoskopi tacni,u stvari cela ideja stoji na klimavim nogama.Cak i da je tacno da planete uticu na nas zivot, ne mislim da se tu radi o jednoj i nepromenljivoj sudbini.Ipak,mislim da horoskopi uticu na jedan drugi nacin ...
Kada neko citavog zivota,od najranijeg uzrasta,pazljivo prati karakteristike pojedinog znaka,a onda i pazljivo proverava sta ce tog dana da se dogodi tom znaku mora da padne pod uticaj.Drugim recima,horoskop pocne zaista da oblikuje takvu osobu.
[ hecky @ 01.02.2005. 17:49 ] @
Da li je horoskop tacan ili nije ne moze biti reseno tako lako (naglasavam da je pitanje sta znaci rec "tacan" u ovoj tvrdnji uopste hehe).

Cinjenice:
- ljudi od pamtiveka posmatraju zvezde i traze smisao u njima (pre nego su izmislili parnu masinu ili sta vec)
- puno ljudi veruje u horoskop, iako svi naucnici od kada postoji nauka tvrde da je horoskop glupost (mada ima ljudi koji ne veruju u nauku, ne zaboravite)
- neki ljudi se cak rukovode horoskopom pri izboru prijatelja i partnera (sto smatram gluposcu, ali opet to ne menja cinjenicu)
- horoskop je stvar sa kojom se susrecemo svakodnevno u medijima, u razgovoru...

Po meni je bolje pitanje zasto ljudi traze (neki i nalaze) smisao svog postojanja u stvarima izvan samih sebe?

Ja smatram da ljudi veruju u horoskop jer je tako lakse podnose neodredjenost u zivotu, znaci cisto ekonomisanje zivaca da tako kazem .

E sada cinjenica jeste da je horoskop plodan za spekulaciju i time manipulaciju ljudi, pa moze biti zloupotrebljen.

Uostalom niko nije dokazao da bog postoji, pa svi veruju u njega zar ne?
[ Marenović Slaviša @ 01.02.2005. 17:59 ] @
Zar ti je trebala naucna studija da bi dosao do zakljucka iz naslova?
[ BytEfLUSh @ 01.02.2005. 18:21 ] @
Citat:
hecky: Uostalom niko nije dokazao da bog postoji, pa svi veruju u njega zar ne? :)

Netačno. :)
(onaj deo koji sam naglasio u citatu)
[ hecky @ 01.02.2005. 19:45 ] @
Tu sam vas ceko :)

Bez vere ne postoji ni ateizam :). Jer da nema vere u boga ateisti ne bi imali u cega da ne veruju (Djuro Susnjic - Znati I Verovati).

Svi ljudi (izuzimam teske psihicke poremecaje) veruju u smisao zivota mimo sexa i hrane (osecam da se sada neki smeskaju), samim time veruju u vrednost koju ne mogu univerzalno i potpuno definisati. Otuda to ima puno imena kao sto su bog, alah, buda, ... ali i... posao, porodica.. bla bla bla...

Tako ispada da svi verujemo u boga :).

Da udje u zapisnik, ne verujem u horoskom, jer mi se NE SVIDJA ideja da je neko moju sudbinu zacrtao, i da je ne mogu promeniti.
[ BytEfLUSh @ 01.02.2005. 20:58 ] @
Interesantna filozofija. :)
Možda ja nisam ateista - ne verujem u "Boga" kakvog ga propovedaju razne religije, niti verujem u Boga kao neko "više biće" ili na bilo koji drugi način na koji ga ljudi zamišljaju. Bog je veoma širok pojam, i sve zavisi od percepcije Boga od strane pojedinca. Napisao bih ja još ponešto o ovome, ali mislim da mene ES-tim ne bi tolerisao kao što toleriše Vidusu... (no offense to ES-team)

Citat:
hecky: Bez vere ne postoji ni ateizam :). Jer da nema vere u boga ateisti ne bi imali u cega da ne veruju (Djuro Susnjic - Znati I Verovati).

Rečenica mi je bila jako zanimljiva na prvi pogled, ali kad sam je malo bolje pročitao - video sam da nije toliko relevantno to što piše. Ateisti ne veruju da Bog postoji, ali zato veruju (tj. znaju) da postoje ljudi koji veruju u Boga. Dakle, niko ne osporava njihovu veru, već osporava(mo) postojanje Boga.

U svakom slučaju, ako ćemo da proširimo značenje termina "Bog" na svaki cilj, emociju, energiju i slično - onda Bog zaista postoji. Samo, to je malo preširok pojam, zar ne?
[ dalibord5 @ 01.02.2005. 22:10 ] @
Interesantno je da kada se bilo gde na forumu pmene rec BOG nastane sukob misljenja...
Neko veruje,neko ne ,ali svako ima jako misljenje.Ideja Boga je duboko upisana u bice coveka,pitanje je samo koliko ko ima izgradjen stav o tom pitanju.
Ne znam vezu izmedju horoskopa i pojma Boga osim da je i jedno i drugo pomagalo kroz vekove covekovu potragu za dubljim smislom stvari koje se desavaju i nacina da se izbegne negativan sled dogadjaja i podstakne dobar razvoj okolnosti.
[ BytEfLUSh @ 01.02.2005. 22:29 ] @
Citat:
dalibord5: Ne znam vezu izmedju horoskopa i pojma Boga osim da je i jedno i drugo pomagalo kroz vekove covekovu potragu za dubljim smislom stvari koje se desavaju i nacina da se izbegne negativan sled dogadjaja i podstakne dobar razvoj okolnosti.

Zanimljivo, veoma zanimljivo... Ja znam još jednu zajedničku osobinu, ali bih bio obrisan zato što bi se to verovatno protumačilo kao vređanje po verskoj osnovi (što nemam nameru da radim).

Na koji način horoskop pomaže čoveku da izbegne negativan sled događaja? Tako što će mu ukazati na to da su zvezde rekle da će se nešto loše desiti? Fino, fino... Ako zanemarimo stres nastao pri tom saznanju i to da će neki horoskopski zagriženik to sve shvatiti preozbiljno i da će gubiti dragoceno vreme pokušavajući da izbegne nešto što je neki kvazi-naučnik astrolog njemu prorekao. OK, volim i ja da pogledam svoj horoskop povremeno, čisto zabave radi... Kao što volim i da uradim ./fortune u Linux-u... Ista stvar. Šta sad, treba da se uradi naučna studija koja će dokazati da Linux fortune ne govori istinu? Ne zanemarujem ja uticaj nebeskih tela na život na zemlji, ali određivati to na osnovu datuma rođenja ("pod kojom je zvezdom neko rođen") su, po meni, čiste gluposti.

Zatim religija... Da, tokom istorije je donela mnogo pozitivnih stvari... Krstaški ratovi, spaljivanje veštica, Al'Qaida (valjda se tako piše), Palestina vs Izrael, ... Čemu to?
[ Blue^demoN @ 02.02.2005. 03:17 ] @
Ni ja ne verujem u taj horoskop ali kad se setim chika Nostradamusa pochnem da sumnjam...
[ Ni ten ichi ryu @ 02.02.2005. 05:57 ] @
evo šta sam ja naučio na prvom predavanju iz astronomije :)

pre cca 2000 godina - horoskopski znaci označavaju poziciju sunca za vreme rođenja... ako je sunce bilo u sazvežđu Vage za vreme nečijeg rođenja, on je vaga u horoskopu; ako je bilo u sazvežđu Device, devica u horoskopu itd itd.
Do dana današnjeg se koriste fiksni datumi u određivanju horoskopskih znakova.

Međutim, pošto ništa u univerzumu nije statično, sve to pada u vodu. Pošto astrolozi uopšte ne razmišljaju o tome i piče sa horoskopom levo desno, položaj zvezda, kenj kenj, sve to po fiksnom rasporedu koji je napravljen pre mnogo godina, jasno je da je horoskop kakica.
Jer u poslednjih par hiljada godina sve se pomerilo po negde, nekako, tako da danas sunce nije u istom sazvežđu 15. oktobra, kao što je bilo 15. oktobra recimo 4. godine nove ere.
Pomeranje je reda veličine jednog znaka, tako da je 15. oktobra sunce u sazvežđu Device, a 15. novembra u sazvežđu Vage.

Ali bez brige, za jedno 26 hiljada godina sve će se vratiti na "normalu".

Tako sam ja saznao da ne samo da sam ja celog života u zabludi, nego i svi ljudi koje poznajem. Grdno sam se potres'o ;]
[ dalibord5 @ 02.02.2005. 08:56 ] @
Horoskop jeste besmislica.Ljudska potreba za proricanjem nije.
Horoskop u vreme kada je nastao verovatno je bio "pouzdaniji"naucni osnov od ostalih(gatanje po utrobi lesine ili na osnovu leta vrabaca)
Danas imamo sofisticiranije metode "proricanja"Tu bi mogla da spadne i meteorologija na primer.Proricanje buducnosti jednog coveka jos uvek je jalov posao ali je cinjenica da danas vidimo dalje i dublje od jednog svestenika Inka.Za njega ,svako od nas bi verovatno bio mag horoskopa i ostalih vidova proricanja.
[ superbaka @ 02.02.2005. 19:25 ] @
po zvanicnom ucenju nase crkve, ne postoji pojam ateista vec antiteista... ovo prvo je staro i prevazidjeno jer oznacava "verovanje u nepostojanje boga"; antiteizam znaci "ne verovanje u postojanje boga"...
[ BytEfLUSh @ 03.02.2005. 00:54 ] @
Citat:
superbaka: po zvanicnom ucenju nase crkve, ...

Pa dobro ali vaša crkva se tu ništa ne pita, pošto nema nikakve veze sa ateizmom.

[Ovu poruku je menjao BytEfLUSh dana 03.02.2005. u 02:47 GMT+1]
[ Safet Beriša @ 03.02.2005. 01:17 ] @
A u čemu se tačno razlikuje verovanje u nepostojanje od neverovanja u postojanje?
[ Mihailo @ 03.02.2005. 01:20 ] @
U sintaksi?
[ superbaka @ 03.02.2005. 14:08 ] @
@ByteF
ispravka - ovako ih uce na bogoslovskom fakultetu! i rekao bih da je ovo vezano za teologiju pa se sa tim svi slazu;

@Safet
pa prvo mora da se stvori pojam o postojanju pa zatim o nepostojanju tog istog; kako moze da se stvori pojam o nepostojanju neceg sto jos uvek nije izmisljeno?
[ BytEfLUSh @ 03.02.2005. 14:46 ] @
Ja do sada nisam čuo da se igde koristi termin "antiteista", več jedino "ateista" pa je ovo verovatno opet nova izmišljotina neke crkve da bi povećala rejting.
[ Duck_ @ 05.02.2005. 22:17 ] @
Citat:
Ni ten ichi ryu
pre cca 2000 godina - horoskopski znaci označavaju poziciju sunca za vreme rođenja... ako je sunce bilo u sazvežđu Vage za vreme nečijeg rođenja, on je vaga u horoskopu; ako je bilo u sazvežđu Device, devica u horoskopu itd itd.
Do dana današnjeg se koriste fiksni datumi u određivanju horoskopskih znakova.

Međutim, pošto ništa u univerzumu nije statično, sve to pada u vodu. Pošto astrolozi uopšte ne razmišljaju o tome i piče sa horoskopom levo desno, položaj zvezda, kenj kenj, sve to po fiksnom rasporedu koji je napravljen pre mnogo godina, jasno je da je horoskop kakica.
Jer u poslednjih par hiljada godina sve se pomerilo po negde, nekako, tako da danas sunce nije u istom sazvežđu 15. oktobra, kao što je bilo 15. oktobra recimo 4. godine nove ere.
Pomeranje je reda veličine jednog znaka, tako da je 15. oktobra sunce u sazvežđu Device, a 15. novembra u sazvežđu Vage.

Pa tako je tumačenje prema "zapadnoj astrologiji" ali to, tumačenje je gotovo iščezlo. Medju astrolozima je prevladala "siderička astrologija" koja uzima u obzir realne astronomske podatke i to do najsitnijih detalja (vreme, godišnja doba, ekliptika, uglovi, nagnutost zemlje, pomaci zvezda itd.)

Ne znam tacno kakva su ispitivanja bila u pitanju kod ovih eksperimenata (mrzelo me da čitam) ali ću da dodam neka svoja mišljenja i iskustva sa astrologijom...
Do pre koju godinu sam se žešće interesovao za astrologiju tako da bi se moglo reći da sam teoretski upućen u tu tematiku. samo sam malko pozaboravljao od tada ali valjda ću se setiti onoga što je bitno.
Mrzi me da mnogo pišem pa ću da nabacam nekoliko činjenica:
Ne postoji samo jedna astrološka "teorija" ili "metod" nego više njih.
Astrolozi sebe na neki način smatraju naučnicima. Izučavaju uticaj položaja
planeta na ono što nam se događa u životu. Imaju tu razni pravci. Isprobavali
su razne opcije... koji položaji jače utiču, koji slabije..., kada utiču, kada ne...,
kako utiču... i tako su se razvili mnoge astrološke teorije. ...imamo kineski
horoskop, indijski... lunarna astrologija, mundana., siderička, zapadna, karmička... neke interesuju dnevni uticaji, neki dugoročni, neke interesuje rođenje a neke smrt itd. itd.
Neki od ovih tema izučavanja su pukli a neki još drže vodu. One teorije koju su u praksi imale manje pogodaka su iščezle a zadržale su se jedna ili dve "teorije" koju danas zastupaju skoro svi astrolozi.

Iz mojih iskustava, nije bilo dovoljno podudarnosti... tako da sam se ohladio i
vise se ne bavim time. Medjutim postoji jedno "ali" a to je velika podudarnost
moje ličnosti i natalnog horoska (horoskop koji opisuje osobu na osnovu uticaja vidljivih prema natalnoj karti. natalna karta je jedinstvena za osobu koja je rođena u to vreme na tom mestu itd.).
...i da ne duljim, podudara se jako dobro tako da verujem da je verovatnoća
tačnosti natalnog horoskopa dovoljno visoka da se od toga može imati i
praktične koristi.

Navescu jedan citat koji ide u prilog ovome. Citat je iz knjige Mejvis Klajn:
Bol i radost u intimnim vezama (Mavis Klein: Pain and Joy in intimate relationship)
Citat:
Jedan moj pacijent koji je već dve godine dolazio kod mene na terapiju, na jednom od naših susreta mi je rekao da je upravo bio na konsultacijama kod astrologa. Zamolilo me je da preslušam kasetu za snimkom njihovog razgovora. Bila sam jako sumnjičava ali sam iz obzira prema njemu ipak na to pristala. Tog istog popodneva uspela sam da odvojim malo vremena i pustila sam traku. Posle prvih pet minuta već sam bila zapanjena. Astrolog po imenu Hauard Sasportas, bez ikakvog drugog znanja o mom pacijentu, osim što ga je video samo tog puta i što je znao samo datum i mesto njegovog rođenja rekao je gotovo sve o njemu, čak i više no što sam ja saznala u toku dvogodišnje marljive analize. I sama sam otišla kod istog astrologa i bila sam fascinirana istinitošću i dubinom svega onoga što mi je rekao o mom karakteru i mom životnom iskustvu.

Da kažem i par reči o autoritetu autorke ove knjige.
Mejvis Klajn je psihoterapeut transakcione analize. Transakciona analiza je jedna od dve "najjača" pravca u psihologiji. Njene knjige su na listi preporučene literature za transakcionu analizu. Inace, da bi neko postao terapeut T. A. ima da prodje drvlje i kamenje. Obuka i ispiti su najozbiljnije rečeno, rigorozni. U jugoslaviji mislim da ima samo tri kvalifikovana TA terapeuta.
Ovo (sve iza citata) sam napisao jer pretpostavljam da ste verovatno slabo ili nimalo upućeni u psihologiju.
[ Blue^demoN @ 10.02.2005. 02:29 ] @
Jes' da je offtopic ali evo za sve one koje lupaju s*anja tipa antiteista

"What is atheism?"

Atheism is characterized by an absence of belief in the existence of gods. This absence of belief generally comes about either through deliberate choice, or from an inherent inability to believe religious teachings which seem literally incredible. It is not a lack of belief born out of simple ignorance of religious teachings.

Some atheists go beyond a mere absence of belief in gods: they actively believe that particular gods, or all gods, do not exist. Just lacking belief in Gods is often referred to as the "weak atheist" position; whereas believing that gods do not (or cannot) exist is known as "strong atheism".

Regarding people who have never been exposed to the concept of 'god': Whether they are 'atheists' or not is a matter of debate. Since you're unlikely to meet anyone who has never encountered religion, it's not a very important debate...

It is important, however, to note the difference between the strong and weak atheist positions. "Weak atheism" is simple scepticism; disbelief in the existence of God. "Strong atheism" is an explicitly held belief that God does not exist. Please do not fall into the trap of assuming that all atheists are "strong atheists". There is a qualitative difference in the "strong" and "weak" positions; it's not just a matter of degree.

Some atheists believe in the non-existence of all Gods; others limit their atheism to specific Gods, such as the Christian God, rather than making flat-out denials.

"But isn't disbelieving in God the same thing as believing he doesn't exist?"

Definitely not. Disbelief in a proposition means that one does not believe it to be true. Not believing that something is true is not equivalent to believing that it is false; one may simply have no idea whether it is true or not. Which brings us to agnosticism.

"What is agnosticism then?"

The term 'agnosticism' was coined by Professor T.H. Huxley at a meeting of the Metaphysical Society in 1876. He defined an agnostic as someone who disclaimed both ("strong") atheism and theism, and who believed that the question of whether a higher power existed was unsolved and insoluble. Another way of putting it is that an agnostic is someone who believes that we do not know for sure whether God exists. Some agnostics believe that we can never know.

In recent years, however, the term agnostic has also been used to describe those who simply believe that the evidence for or against God is inconclusive, and therefore are undecided about the issue.

To reduce the amount of confusion over the use of term agnosticism, it is recommended that usage based on a belief that we cannot know whether God exists be qualified as "strict agnosticism" and usage based on the belief that we merely do not know yet be qualified as "empirical agnosticism".

Words are slippery things, and language is inexact. Beware of assuming that you can work out someone's philosophical point of view simply from the fact that she calls herself an atheist or an agnostic. For example, many people use agnosticism to mean what is referred to here as "weak atheism", and use the word "atheism" only when referring to "strong atheism".

Beware also that because the word "atheist" has so many shades of meaning, it is very difficult to generalize about atheists. About all you can say for sure is that atheists don't believe in God. For example, it certainly isn't the case that all atheists believe that science is the best way to find out about the universe.

Uh shto volim da budem ateista
[ BettyBoop @ 16.02.2005. 00:18 ] @
Dobro, pa sta ako je naucno potvrdjeno??!! Sta jos ima novo? Naucno je potvrdjeno i to da sta jedes (slano, slatko, masno) nema nikakve veze s bubuljicima, a kod mene to nije tako..Cim pazim sta jedem (bez grickalica, slatkisa, majoneza i sl.) nemam problema s bubuljicama!

A za ovaj citat vezano za psihoterapeuta bravo!!!:))) I nama je jedan profa jos na prvoj god. studija reko da vise uticaja ima visina i tezina babice na karakteristike deteta nego polozaj planeta pri rodjenju; isto kao i da je naucno dokazano da je horoskop glupost...Ali sta ja da radim s tim kad meni horoskop "kaze" vise nego citave studije psihologije:)))...Naravno da ne verujem u sve sta u horoskopu procitam, a najmanje da mislim da je u nekom rangu s naukom..,jednostavno, ako nista drugo to je nacin da se zabavim:)) I sta je u lose stvarno ne razumem?!
[ Not now, John! @ 21.04.2006. 20:43 ] @
Bio je neki dokumentarac o jednoj ekipi koja razotkriva astrologe, gurue, medije i dr.
Napravili su eksperiment sa jednom grupom u 30-tak ljudi. Svima su podijelili njihov horoskop i pitali ih koliko njih misli da je horoskop pogodio. Njih 80-90% je potvrdilo. Nakon toga, tražili su da svaka osoba preda svoj horoskop osobi koja sjedi iza, a onaj iz posljednje klupe da preda svoj horoskop onome u prvoj klupi. Nakon što su to uradili odvalili su se smijati pošto su svi dobili horoskop koji su ranije imali.
Poenta je da se horoskopi tako pišu da odgovaraju većini.

Evo lijep citat iz knjige "Kroz Vasionu i vekove" Milutina Milankovića:
Citat:
Ja vidim, draga prijateljice, vaš upitni pogled, čujem, pored sve daljine koja nas deli, šta više, i vaše pitanje:
- "Recite mi - ali sasvim iskreno - da li se iz zvezda može sudbina pročitati?"
- "Može!"
- "Šta kažete? A vi ste mi nekad govorili o astrologiji sa omalovažavanjem! No ona je, jelte, u posljednje vreme došla opet u modu, i mnogi veruju u nju."
- "Moda! Zakonik žene! Istina je, astrologija stoji u visokoj konjunkturi, svet je preplavljen prospektima astrologa. Budućnost je postala opet traženom robom, inače ovi silni astrolozi ne bi imali od čega da žive."
- "No, pa vi ste maločas rekli da se iz zvezda može čitati budućnost."
- "Sigurno! Ponavljam: Iz večite knjige neba pročitana je, kao što ću vam drugom prilikom saopštiti, buduća sudbina Zemlje, Sunca i dalekih svetova."
- "A šta piše u toj knjizi o sudbini nas, pojedinaca?"
- "Ništa, draga prijateljice! Sa takvim se sitnicama ta uzvišena knjiga ne bavi."

Pozdrav.
[ c1k4_ml3kc3 @ 27.07.2006. 16:45 ] @
''Dobro veće'' svima! 

Pretraživao sam nešto o pojmu astrologije kao i o izradi solarnih analiza horoskopa i naišao sam na tekst gospodina Zorana Veljovića.
Moje sestre bave se astrologijom preko dvadeset godina pojedinačno.
Uz blago poštovanje prema starijim osobama – gospodin greši!
Nemoguće je da se rode dve osobe, ma gde bile, sa istim aspektima koji se odnose na tranziciju planeta kroz takozvane kuće. Jedna jedina nano-sekunda je dovoljna da potpuno promeni mentalitet osobe ili način na koje osoba prihvata informacije ka sebi.
Odmah ću reći da je poređenje slona sa čovekom veoma, kako bih napisao...hmm...loše! Životinje imaju veoma jak osećaj kada su prirodne katastrofe u pitanju – pogotovo životinja kao što je slon. Oni se sporazumevaju ispuštanjem veoma niskih decibela u zemlju, koji su između ostalog i nečujni za čoveka, i sasvim je logično da su čuli ogromno komešanje u prirodi – naravno oni time uvek, ali uvek izbegnu opasnosti. Ja lično nisam doznao za slonove koji su verovatno bili sporedna vest ili deo neke statistike koja je urađena nakon nesreće vezane za cunami.
Osobe koje se bave horoskopima i proricanjem budućnosti putem horoskopa sebe ne smeju nazivati astrolozima. To sam zaključio iz ličnog iskustva jer astrologija, sama po sebi, treba biti jedna vrsta najuniverzalnijeg jezika koje jednom živom biću, koje zna da razlikuje um od ''zdravog razuma'', može pomoći da razume sve u oblasti postojanja, pogotovo kako pomoći nečemu ili nekome (to je oblik blagog sebičluka – imajte u vidu da sebičluk postoji u svemu jer razum navodi na tu naturalnu fikciju). To je moja lična teorija koju sam shvatio pre par godina.
Pojam o kojem govorimo '' astrologija '' i definicija astrologije u ovom dobu ne može biti maksimalno dokučiva čoveku jer su ljudi u razmaku od 5000.godine p.n.e. do 2000.godine n.e. otkrili uticaje i značenja samo nekih 2% astrologije – ne pišem samo o uticaju planeta sunčevog sistema već o čitavom multiverzumu u kojoj je sve povezano. Ne može se pobeći od sudbine – ovo se odnosi na cunami i čitavu priču o tome – svakako je sigurno da su sve poginule osobe u svojoj horoskopskoj analizi imale po jedan aspekt koji ih je navodio da moraju biti na određenom mestu u određeno vreme – šta više, ''astrolog'' ne može tačno odrediti moment smrti nekome u toliko i toliko sati – ne, dakle to dovodi do toga da se u horoskopskoj analizi precizno može uočiti aspekt koji označava prestanak disanja iliti rada srca, ostalih organa – ili jednostavno može označiti nešto veoma, veoma loše u horoskopu što je teško dokučivo osobi koja tumači horoskopsku analizu.
Puno je osoba koje horoskop pridodaju razno-raznim veštinama tipa : Gatanje, gledanje u šolju, gledanje u pasulj?! – Ono što je važno napomenuti-napisati, a odnosi se na dileme ljudi ''U šta treba verovati?'' kao i ''Koja je razlika između horoskopa i astrologije?'', jeste da je bavljenje horoskopom mali deo astrologije koji smo mi, ljudska bića, naučili da koristimo u sebične svrhe time što preko toga zarađujemo pričajući manje-više istinu ( zavisno od toga da li je ''astrolog'' zaista profesionalac u svom ''poslu'' ).
Postoje univerziteti i ogromna udruženja astrologa u Francuskoj, Indiji, Australiji, i ostalim državama koja vrlo precizno određuju i otkrivaju svrhu postojanja putem, kako to ja volim reći, univerzalnog jezika koji se naziva ''Astrologija''. Svaka planeta, zvezda, nebesko telo uopšte - ima svoj rotacioni tok, put, kretanje, gravitacioni, radioaktivni itd...uticaj koji vrlo bitno utiče na sve ostalo šta postoji – razmislite o sledećem : ''Da li samo nebeska tela sunčevog sistema utiču na nas?''
Naravno da ne! One jedino imaju veliki uticaj nad bilo čime šta može biti u ''blizini''.
U dubini te definicije stoji da svako telo – što je veće ima i veći i značajniji uticaj na ostala tela – nije reč samo o značajnijim uticajima – uticaj bilo kakvog materijalnog postojanja utiče na svoj način na( u ovom slučaju) ljudsko biće. – Iz toga proizilazi drevno verovanje da će život krenuti na bolje ako je soba u kojoj boravite staloženija i lepša jer svaki predmet utiče na vas i vaše raspoloženje, mada o tome vrlo malo znam tako da je moguće da o Feng-šuiju i grešim, osim kod teorije da i taj oblik verovanja postoji i jeste deo astrologije.
Nadam se da ste do sada shvatili o čemu pišem.
Citat :
'' S druge strane, najmanje dvesta hiljada astrologa je imalo najmanje dvesta hiljda ljudi različitih zodijačkih znakova na obradu i predskazanje katastrofe. Ili, ukupno 40 milijardi potencijalnih astroloških mogućnosti da se predvidi katastrofa. Zašto su onda ljudi u cunamiju stradali? Gde su bili astrolozi? Armija astrologa! Iz reportaža smo saznali da su se životinje pre naleta cunamija uznemirile. Slonovi su krenuli dalje od obale bez obzira na komande svojih vodiča. I ni jedan slon nije stradao! Znači li to da 200 000 astrologa (svakako i više!) ne vredi ni koliko životno iskustvo jednog slona? Pokazalo se da znači! Slonovi nisu stradali, ljudi su stradali! Slonovi nisu imali astrologe, ljudi su imali (imaju!) astrologe! Za ponašanje slona postoji objašnjenje, za astrologe, koji jednu veliku katastrofu (katastrofe!!!) ne predvide, objašnjenje i ne može da postoji iz jednostavnog razloga što oni sva svoja „predviđanja“ baziraju ni na čemu drugom sem na obmani.''

Ovo je veoma zanimljivo – Pokazivanjem jedne ili druge strane novćića dobijamo dve opcije– potrebno je zavrteti ga i prebaciti u treću dimenziju –
Nemoguće je izbeći katastrofu ako se bilo koji aspekt, koji ukazuje na cunami iliti veliki talas, nađe u horoskopu – da se može izbeći, ne bi ni postojao tu! Da bi se taj ''smrtonosni aspekt'' izbegao, potrebno je da nad njim preovlađuje makar mala verovatnoća da će osoba ostati živa i nakon nesreće.
– To ne treba shvatiti kao neki naučno fantastični film u kojem glavnu ulogu ima prorok koji svet spašava od uništenja ili slično tome. Ako aspekt postoji u horoskopu – to će se i desiti! Ne može se izbeći niti promeniti. To je jedan od ''zakona'' koji postoje. Ovo je vrlo važno i treba pročitati – Mogućnost da se nešto sagleda ne spada i u mogućnost da se to i promeni.
Tražiti krivca ili spasioca koji bi to mogao da promeni ostaje samo tek još jedna fikcija načina na koji razume jedan ili više homo-sapiens-a

''Svaka NAUKA ima svoje proverene zakone koji se zasnivaju na dokazima oslanjajući se na fiziku, matematiku, hemiju, gravitaciju…Astrologija nema ni jedan zakon koji se može dokazati! Astrologija svojim nazivom sebe svrtava u nauke kao što je geologija, andrologija, biologija, stomatologija, kosmologija, fiziologija, klimatologija, itd…Astrologija na ovo nema nikakvo naučno, jos manje moralno i društveno pravo. Horoskop, kao produkt astrologije, najmasovnija je zabluda čovečanstva. Svaka diskusija ili dokazivanje ili negiranje vrednosti horoskopa je jalov posao, baš kao što je isto tako jalov posao nadati se da dva homoseksualca dobiju prinovu. Gotovo po pravilu horoskopu slepo veruju religiozni ljudi. Ateisti i agnostici – ne veruju! Lako je proveriti šta nudi horoskop i kome.

Šta nudi: Ako u jednom danu pročitate horoskop za jedan znak u različitim izvorima, našim, inostranim, svejedno, uverićete se da su SVI horoskopi RAZLIČITI, da nisu ni priblizno slični, još manje isti. A radi se o istom znaku! Dalje, ako pažljivo partite horoskop jednog znaka u istom danu različitih godina a iz istog izvora, opet ćete uvideti da ni jedan horoskop nije isti. Dalje, horoskop se u istom danu odnosi na novorodjenče i isto tako na čoveka na samrti! Ima li nešto smesnije ili gluplje od ovoga? Sve što se u horoskopu nudi je ambivalentno ili polivalentno, ili kauzalno i nista nije konkretno. Ne treba biti mnogo mudar pa ovo zaključiti odmah.''
Postoji obmana ali isto tako i malo vidljiva istina.

-Ja gospodina shvatam kao čoveka koji svesno ili podsvesno blati sebičnost koja postoji kod svakog pojedinca ...Ali moram dodati - Ovo je kao kada bih ja počeo da pričam o karburatorima, a poznajem samo oblik jednog šrafa!!!
Iole, po vama, ''obrazovan čovek'' ne bi trebalo da zapostavi ogromnu verovatnoću da je ''mentalno slep'', to jest – ne razlikuje um i razum, želju od volje ( iako jedno drugo pokreće – nečija želja podstiče nečiju volju i obratno ) – To sam napomenuo jer ste zapostavili činjenicu da je astrologija u direktnoj vezi sa još savršenijim oblikom jezika – matematikom.
Obrazovana osoba, bilo čovek, bilo žena može prikupiti mnogo informacija o svemu, ali onu pravu vrednost može doneti samo informacija koja ističe sposobnost obrazovanja od sposobnosti razumevanja – po školama nas ne uče da mislimo svojim razumom, već ga oblikuju na način kajo je većina prihvatila.
Da nije tako, svi bi izmišljali svoj jedinstven jezik, nazive za boje i još mnogo drugih stvari...
Horoskopsku analizu je nemoguće uraditi bez matematike jer se, prilikom analize, sabiraju i oduzimaju položaji planeta kroz već detaljno obrađenu knjigu pod nazivom ''Efimiride'' u kojoj je, opet korišćena matematika – Naravno, knjiga se odnosi samo na Sunčev sistem.

Gospodin je apsolutno lepo napisao o dnevnim i ostalim oblicima ''brzog horoskopa'' – To najviše koriste osobe koje žele nekako odrediti svoj dan čitanjem dnevnog horoskopa ili slično – čak i nedeljni, mesečni i to je maksimalno pogrešno u skoro svim oblicima razumevanja. Ipak, godišnji horoskop daje ono šta je svakom zodijačkom znaku isto – pogodnosti tokom godine jer to najviše zanima ljude – posao, ljubav i zdravlje su stavljeni kao prioritetne oblasti interesovanja – ljudima koji su zaslepljeni sistemom i nekim svojim svetom i ne treba više.
Nadam se da sam svima koji su ovo čitali malkice objasnio zašto je pogrešno blatiti istinu koju nikada niste ni shvatili.
Prihvatite da vam se ne sviđa i budite više od ljudi kako bi shvatili da ne možete sve iskoristiti u sebične svrhe da bi svoj praktični način života načinili boljim...
Ako od horoskopa očekujete da Vam ukaže na svaki sledeći korak života – znajte da Vam je to isto kao i da očekujete da u fudbalskoj utakmici golman bude centafor - - - ''Male su šanse''
Ukažte mi na nešto ako vam nije jasno. Osećam se da sam najmlađi među svima vama jer imam tek sedamnaest godina, ali želeo sam da vam dam svoje viđenje istine koje ćete, nadam se, naći veoma korisnim. Objavljivanjem ovog teksta nemam nameru da bilo koga uvredim kao i da bilo koga nagovaram da nešto prihvati šta ne želi. Uglavnom je sve na Vama i bilo bi lepo kada više niko nikada ne bi blatio taj univerzalni jezik... Hvala...
Toliko...
[ milanche @ 27.07.2006. 22:11 ] @
Ima jos par individua koje misle slicno kao i ti:

Isaac Newton, koji je svome prijatelju Christiaanu Huygens-u, pasioniranom anti-astrologu
pisao izmedju ostalog i ovo:
"Sir, I have studied it, you have not..."

U istu grupu spada i Karl Gustav Jung koji je svojerucno izradio oko 1500 horoskopa i nikada
nije javno izjavljivao nista protiv astrologije.

Uglavnom, ljudi koji su se ozbiljno bavili astrologijom i/il imali prilike da vide prave astrologe na
delu uglavnom i ne harangiraju protiv astrologije.
[ Ivan Dimkovic @ 27.07.2006. 23:44 ] @
Nista bolje od malo srednjevekovne mistike - to uvek pali ;-)
[ c1k4_ml3kc3 @ 28.07.2006. 02:20 ] @
Isak je takođe pomenut kao autor cd k.d.a pod nazivom ''Misterije univerzuma''. Inače, ja nemam pojma o horoskopima - ne znam da ih radim - jednostavno sam učio i naučio da razumem.
[ c1k4_ml3kc3 @ 22.08.2006. 13:26 ] @
I dalje ''stojim'' iza svega što sam napomenuo - ali me zanima šta to konkretno muči Aleksandra Markovića te non stop pokušava da blati astrologiju.

Glupo je iznositi male dokaze protiv astrologije u smislu '' Matematika je glupa jer je baš broj 3 zauzeo treće mesto '' - to su sitnice koje nemaju nikakav značaj nad sveopštom matematikom...
Takođe, iznošenje ''dokaza'' protiv nečega što i ne poznajete daje samo dokaz da se toga i plašite, iako nema razloga za strah.

Još jednom napominjem da je astrologija jedna od najvažnijih NAUKA koja se ne može skapirati na osnovu toga šta drugi kažu ili misle. Potrebno je biti maksimalno subjektivan da bi shvatili koliko je tu istine o Vama.

Sramota je pričati gluposti o nečemu što i ne poznajete, a ako želite dokaze, naučite da razumete astrologiju.
Eto, toliko

MOD: Uklonjena reklama.

[Ovu poruku je menjao BytEfLUSh dana 22.08.2006. u 14:48 GMT+1]
[ Emil Ranc @ 22.08.2006. 14:23 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3:Još jednom napominjem da je astrologija jedna od najvažnijih NAUKA koja se ne može skapirati na osnovu toga šta drugi kažu ili misle.

[Ovu poruku je menjao BytEfLUSh dana 22.08.2006. u 14:48 GMT+1]

Na koji način je astrologija zadužila današnje čovečanstvo?
[ c1k4_ml3kc3 @ 22.08.2006. 14:49 ] @
Trebalo bi postaviti pitanje ''zbog čega još uvek nije'' - iz jednostavnog razloga - svako gleda svoj praktični život i sistem je jednostavno komplikovan te niko nema vremena kako bi se time zaita i pozabavio.
To što sam rekao da je nauka - to je moje lično mišljenje. Iskreno ne znam da li je priznata u svetu kao nauka ili nije, ali sam sasvim siguran da će se čovečanstvo oslanjati na teoriju i funkciju astrologije kao što se sada oslanja na matematiku, mobilne telefone, tehniku itd...
Hej 5000.godina izučavanja i tačnosti je sasvim dovoljan ''početni'' dokaz da je astrologija sasvim korektna oblast. To je nauka koja se mora što ranije - u periodu od sledećih hiljadu godina - postaviti na vrh školskih predmeta koje ljudi izučavaju.

Ja sam uvek protiv toga da se astrolozi bogate nad needukovanim ljudima (pod needukovanim sam stavio da se podrazumevaju oni ljudi koji ne znaju šta je to astrologija), ali ni oni sami nisu krivi jer je sistem takav da se na svakom koraku, ma gde bili ili šta osećali ili mislili da osećate nailazi na sebičluk i kukavičluk - kada se to odstrani, astrologija će dobiti jednu praktičnu funkciju koja u sebi nosi najveću moguću logiku toga kako nešto utiče na nešto drugo i slično...
[ BillyTheKid_79 @ 22.08.2006. 14:49 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3:
Glupo je iznositi male dokaze protiv astrologije u smislu '' Matematika je glupa jer je baš broj 3 zauzeo treće mesto '' - to su sitnice koje nemaju nikakav značaj nad sveopštom matematikom...
Takođe, iznošenje ''dokaza'' protiv nečega što i ne poznajete daje samo dokaz da se toga i plašite, iako nema razloga za strah.
Još jednom napominjem da je astrologija jedna od najvažnijih NAUKA koja se ne može skapirati na osnovu toga šta drugi kažu ili misle. Potrebno je biti maksimalno subjektivan da bi shvatili koliko je tu istine o Vama.

Sramota je pričati gluposti o nečemu što i ne poznajete, a ako želite dokaze, naučite da razumete astrologiju.
Eto, toliko

Sramota je ovo što ti pišeš!

Astrologiju poznajem toliko da znam da su to ćorava posla.....
da mi SVE pogodi i da mi kaže kakav sam i da mi kaže šta će biti i da sve bude tačno,šta imam od toga!
Kad malo bolje razmisliš,ništa dobro za mene samo može da me sputa ali u većini slušajeva upropašćuje ljude(finasijski,moralno,da postanemo ravnodušni itd...)

@byte
ponavljaš se!

Citat:
Aleksandar Marković: U štampanim medijima horoskopska rubrika je među najčitanijima,skoro svaka televizija na platnom spisku ima nekog astrologa, a literatura iz ove oblasti traženija je u knjižarama od klasika

Na žalost je tako!

I ljudi ne znaju u šta se upuštaju!
ali da probam da im pomognem...evo..... neka pročitaju ispovest bivšeg astrologa!

[ c1k4_ml3kc3 @ 22.08.2006. 14:56 ] @
Khm,khm....SEBIČLUK !

''Šta ja imam od toga'' -

Astrologija nije nešto šta treba iskoristiti kako bi došao lakše do svoje slepe sreće.

Potrebno je da znate koliko ne znate da bi pisali o tome...
[ superbaka @ 22.08.2006. 15:00 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3: I dalje ''stojim'' iza svega što sam napomenuo - ali me zanima šta to konkretno muči Aleksandra Markovića te non stop pokušava da blati astrologiju.

i on stoji iza onog sto je napisao ali te ne napada, zar ne?

Citat:

ovo je cist sofizam!

Citat:
Još jednom napominjem da je astrologija jedna od najvažnijih NAUKA koja se ne može skapirati na osnovu toga šta drugi kažu ili misle.

ako je i nauka kao sto kazes, "astrolozi" su se prilicno "potrudili" da to opovrgnu...
[ c1k4_ml3kc3 @ 22.08.2006. 15:06 ] @
@-superbaka

Naravno da je u pitanju atak na mene jer sam se potrudio da makar malcice u predjasnjim postovima objasnim zasto je lose blatiti astrologiju.

Slazem se sa Vama jer RETKO ko razmislja na nacin na koji bi zaista trebalo kada je u pitanju ta oblast. Sve se vrti oko para, a za to su ljudi krivi, a ne astrolozi koji su samo jedan mali deo sistema.
Podrzavam astrologe jer su naceli jednu od najvecih NAUKA sveta, a ne podrzavam da se na nacin uzimanja para svi drugi rugaju tome...

Jednostavno se ne vidi prava istina medju ljudima, a to je da bi svako trebao da uci astrologiju za sebe i svoje potrebe kako bi maksimalno uvideo svoje kvalitete i sudbinu...

Muka mi je od tupavih ljudi!
[ darkon @ 22.08.2006. 15:07 ] @
Citat:

A na osnovu čega može?
Valjda je kod nauke objektivnost ta koja je bitna, a ne subjektivnost.
[ BillyTheKid_79 @ 22.08.2006. 15:11 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3: Khm,khm....SEBIČLUK !
''Šta ja imam od toga'' -
.

otkrivaš se polako!

p.s:pročitaj od početka do kraja ispovest bivšeg astrologa(Janja)....bila je jedna od vodećih u zemlji(YU)(provereno znam),znači da zna više nego što ćeš ti ikad znati

ne treba da primiš sve zdravo za gotovo...nego da postoji,i druga strana medalje!
[ c1k4_ml3kc3 @ 22.08.2006. 15:23 ] @
''Odajem se polako'' - pa vidim da je ovo za Vas više neki vid borbe i posmatranja na mene iz lošeg ugla...
Nebitno je to...

Što se tiče objektivnog posmatranja - u ovom slučaju je teško izvesti - pogledajte samo šta i kako ljudi blate i traže mane svemu jer teže ka nečemu višem, ka nekom vidu savršenstva - upravo zbog toga što su mali i nikakvi.
Koliko god Vam smetalo ono šta pišem ili koliko god Vam teško bilo da poverujete - ja uvek pišem, odnosno govorim o istini koju treba uočiti.

P.S. Nešto ne mogu da otvorim ispovest :( ali nema veze. Uostalom, zar nije pomalo bezveze da mi kažeš da nikada neću znati koliko je znala ona kada nije samo stvar posedovati informacije, već je važno kako će ih neko i razumeti??? Ako mi Već tražite mane, tvrdoglavost je najveća koju posedujem :), ali o5 meni ne smeta haha
[ staticInt @ 22.08.2006. 15:43 ] @
Realno treba pustiti ljude, narod je glup pa je glup vi tu ne mozete nista.
Cak i obrazovanim ljudima trebaju astrolozi/vracare i razni mistichari koji im pomazu tako sto im pricaju bajke, tu se javlja placebo efekat koji je po mom misljenju jako korisna stvar jer ako osoba sebe uveri da je tako onda se stvarno ponasha u skladu sa tim.

[ Aleksandar Marković @ 22.08.2006. 15:46 ] @
p.s.
Samo radi lakseg citanja - o kojima se govori u postu BillyTheKid_79 postujem linkove

Google: dati tekt

Google: Janja Todorovic
[ _djevojka_ @ 22.08.2006. 15:56 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3
Koliko god Vam smetalo ono šta pišem ili koliko god Vam teško bilo da poverujete - ja uvek pišem, odnosno govorim o istini koju treba uočiti.

Oke. Onda objasni kako horoskopi nisu cista glupost.

[ Aleksandar Marković @ 22.08.2006. 16:23 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3: Muka mi je od tupavih ljudi!

i meni ... a mislim i svima nama
[ c1k4_ml3kc3 @ 23.08.2006. 00:25 ] @
- Hoces reci ''Dokazi da astrologija nije cista glupost''...
Pa nadji sama dokaze o tome - postoje knjige, a postoje i astrolozi. U cemu je strah? Za 1000 dinara saznaj da je to istina. Ne znam kako bih drugacije mogao da pomognem ili da ''dokazujem'' kako je ovo istinito, a ono nije itd...Nisam ja baza podataka niti ucitelj.

Malo ko i veruje u uticaj astrologije, jer o tome niko i ne prica - sve je vezuju za ''sotonina posla'' ili slicno.

Setite se samo Galileja kojeg je crkva, zajedno sa zatupljenom masom, bukvalno unistila.

Pametni ljudi - ne oni koji traze informacije na netu, vec oni koji razmishljaju svojom glavom - znaju da govorim istinu.

Jel treba da pravim dokumentarac ili da crtam? ''Sta je potrebno uciniti kako bi neko prestao da bude skeptican i uopste trazio razloge da osujeti teoriju astrologije?''

Ono sta je istinito, a takodje i tuzno jeste da ce uvek postojati nekakvi malodushnici koji ne vide dalje od svog ''zdravog razuma'', noseci u sebi fikcije koje su im skola, roditelji i crkva nametnuli, tj, u glavu instalirali :|, koji ce teziti ka tome da unistavaju pojam astrologije - blatiti astrologiju podrazumeva negiranje istine ! ! !

[ zaraza @ 23.08.2006. 01:43 ] @
kako ce astrologija da se slozi sa novim planetama?
ili, kako ce astrologija da se slozi sa manjkom planeta?
u skladu sa tim, kako se objasnjava pojacan uticaj urana i plutona na ljude POSLE njihovog otkrivanja od strane astronoma?
[ darkon @ 23.08.2006. 08:23 ] @
Citat:
Ono sta je istinito, a takodje i tuzno jeste da ce uvek postojati nekakvi malodushnici koji ne vide dalje od svog ''zdravog razuma'', noseci u sebi fikcije koje su im skola, roditelji i crkva nametnuli, tj, u glavu instalirali :|, koji ce teziti ka tome da unistavaju pojam astrologije - blatiti astrologiju podrazumeva negiranje istine ! ! !

Da li se ti to hvališ negiranjem sopstvenog zdravog razuma?
Pored toga nisi išao ni u školu, a nisi imao ni roditelje ili staratelje?
A opet si uveren da znaš šta je istina?

Neverovatno je da i dalje lupetaš bez ikakve želje da se suočiš sa drugačijim razmišljanjima jezikom činjenica i argumenata.
[ ar nogard @ 23.08.2006. 10:40 ] @
Ne znam zasto svi ovi gore protivnici astrologije vezuju istu za babe vracare i novinske horoskope, ako je to vase shvatanje astrologije ne treba onda nista ni da vam se objasnjava.
Shvatati nesto sto je staro vise hiljada godina za glupost u samom smislu je glupost.
[ zaraza @ 23.08.2006. 10:46 ] @
o, naprotiv :)
ako krenemo u neku naucnu analizu astrologije, onda potvrdjujemo da astrologija nije i niti ce biti nauka.
eno, postavio sam gore par pitanja, pa cekam odgovor...
[ ar nogard @ 23.08.2006. 10:55 ] @
isto kao i sav ostali svet mislim do juce su nac ucili da ima toliko planeta a sad jebiga pogresili smo ima ih vise nekad je 2+2 uvek bilo 4 a posle je ispalo da moze da bude i 3.
nije valjda i astrologija kriva sto je ceo svet nekad mislio da je zemlja ploca a ne okrugla.
[ zaraza @ 23.08.2006. 10:58 ] @
pa to nije odgovor na moje pitanje...
[ ar nogard @ 23.08.2006. 12:10 ] @
pa da ti nacrtam slozice se kao i svi ostali ako smatra da je potrebno uvrstice ih u program (odnosi se na znacaj tih planeta) a ostali ce se sloziti tako sto ce da ih uvrste u svoje knjige bukvare skole i blablabla inace nisam astrolog pa na drugo pitanje ne znam odgovor mada na mene Pluton ne utice uopste u svakom smislu.
[ uranium @ 23.08.2006. 12:16 ] @
Citat:
zaraza: kako ce astrologija da se slozi sa novim planetama?

To je najmanji problem - analiziraće se globalna dešavanja u nekom razumno dugačkom periodu pa će se vremenom "odgonetnuti" simbolika novih planeta.

Citat:
zaraza: kako ce astrologija da se slozi sa novim planetama?
ili, kako ce astrologija da se slozi sa manjkom planeta?

Pa ni to nije nikakav problem, jer se recimo indijska (vedska) astrologija (tzv. Đotiš) ne služi ni jednom planetom iza Saturna - a tih 5 planeta su im bile poznate "oduvek" - jer su vidljive golim okom.

Citat:
zaraza:
u skladu sa tim, kako se objasnjava pojacan uticaj urana i plutona na ljude POSLE njihovog otkrivanja od strane astronoma?

To je već ozbiljniji problem i mogao bih i da branim i da napadam takvu praksu

Najzad, na osnovu mog iskustva - današnje astrološke teorije nemaju snagu naučnih teorija. Pa ipak, mislim da to nije dovoljno da diskredituje predmet proučavanja astrologije. Verujem da je u ovom trenutku situacija takva da je odnos između nauke i astrologije kao odnos između hemije i alhemije. Dakle, tek se čeka na neko otkriće koje će postaviti astrologiju na "zdrave temelje" (a onda to više neće biti astrologija ). Za početak, trebalo bi nešto uraditi po pitanju načina zaključivanja - koje je trenutno analoško u suštini (pomalo liči na asimptotski račun u Mat. Analizi )...

Da pomenem na kraju i to da sam analizirao preko 600 "horoskopa" poznatih matematičara i da sam zaista uočio izvesne pravilnosti - na žalost u vezi s tim nisam uspeo da formulišem nikakvo tvrđenje koje bi obuhvatilo sve slučajeve, jer bi uvek iskočio po neki kontraprimer

Doduše, treba imati u vidu da je pojam matematike (odnoso matematičara) vrlo maglovit - jer primera radi osobine koje treba da ima matematičar koji proučava mat. logiku se značajno razlikuju od osobina potrebnih za proučavanje diferencijalne geometrije...
[ _djevojka_ @ 23.08.2006. 13:46 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3: - Hoces reci ''Dokazi da astrologija nije cista glupost''...

Ne, nego objasni - jer imas emotivan pristup temi.

Citat:

Pa da se ogradimo od gluposti, pozvan si da izneses razloge zasto tvrdis suprotno od 'naucna studija kaze horoskopi su cista glupost'.

Citat:
U cemu je strah? Za 1000 dinara saznaj da je to istina. Ne znam kako bih drugacije mogao da pomognem ili da ''dokazujem'' kako je ovo istinito, a ono nije itd...Nisam ja baza podataka niti ucitelj.

Kad je u pitanju eksperimentisanje takve vrste, imas prednost. Sto se tice pomoci i dokazivanja necega da li je istinito ili ne, pomoc koja nije trazena cesto zna da bude i odmoc.

Citat:
Malo ko i veruje u uticaj astrologije, jer o tome niko i ne prica - sve je vezuju za ''sotonina posla'' ili slicno.

Vjeruj u sta hoces, niko ti ne brani.

Citat:
Pametni ljudi - ne oni koji traze informacije na netu, vec oni koji razmishljaju svojom glavom - znaju da govorim istinu.

I pamet i inteligencija su relativni pojmovi.

Citat:
Jel treba da pravim dokumentarac ili da crtam? ''Sta je potrebno uciniti kako bi neko prestao da bude skeptican i uopste trazio razloge da osujeti teoriju astrologije?''

Ovo je kao kada nekom pokusas da nametnes svoj ukus u muzici ili svoju vjeru. Ne da priblizis ili da ih upoznas sa materijom, nego da nametnes.

Citat:
koji ce teziti ka tome da unistavaju pojam astrologije - blatiti astrologiju podrazumeva negiranje istine ! ! !

A ponavljanje necega samo radi ponavljanja je cisto nesvrsishodno, usljed nedovoljnog interesovanja, vremena i truda da nadjes drugaciji nacin da objasnis ono sto ti je (ocigledno) bitno da ispraznis iz sebe i okacis na forum.
[ superbaka @ 23.08.2006. 13:58 ] @
ajd ovako, iznesite naucne argumente u svojim tvrdnjama da ne bih stavio katanac na ovu besmislenu raspravu...
[ _djevojka_ @ 23.08.2006. 14:24 ] @
Citat:
superbaka: ajd ovako, iznesite naucne argumente u svojim tvrdnjama da ne bih stavio katanac na ovu besmislenu raspravu...

Ne mogu se sve stvari naucno dokazati.
[ ar nogard @ 23.08.2006. 15:43 ] @
Horoskopi su cista glupost ako mislite na one koje vam serviraju po novinama na TVu i tome slicno.
Tome se i sam smejem jer reci milionima ljudi da ce recimo ako su blizanci da ih boli glava ili da ce imati stomacne tegobe da ce da se posvadjaju sa partnerom iako ga mnogi i nemaju to je katastofa.
Zamisli jos samo one jadnike koji u to slepo veruju a ima ih mnogo to i sami znate.
Dosta se takva vrsta "horoskopa" koristila i za manipulisanje stanovnistvom na razne nacine (politika ili nagradne igre na primer) i normalno je da svako imalo razumno bice uvidi sve i da mu se sve to gadi to ali to svakako nema veze sa Astrologiom kao naukom koja proucava uticaj planeta na ljude jer za izradu stvarnog horoskopa potrebno je znati mnogo faktora o licu koje to trazi(osim vremena rodjenja tu su i geograf. sirina, duzina, tacno vreme i to isto i za osobe sa kojima zivi)
i pored svega pravi astrolog moze osobi da ukaze na neki od mogucih dogadjaja u vezi sa njom a nikako da kaze kako ce nekog tad i tad da boli glava ili da dobije 7 na lotou, to koriste foliranti da bi sisali ovce kojih na zalost ima PUNO!

[ srki @ 24.08.2006. 16:08 ] @
Citat:
_djevojka_: Ne mogu se sve stvari naucno dokazati.

Naravno to je tacno ali takvim stvarima onda nije mesto u ovom forumu. Mislim da cu temu prebaciti u madzone kad je vec ovoliko odmakla. Tamo onda drugi mogu da se bave filozofijom umesto naukom.
[ uranium @ 24.08.2006. 16:31 ] @
Citat:
srki:Tamo onda drugi mogu da se bave filozofijom umesto naukom.

Zanimljivo gledište...
Izgleda da nisam u toku...
Od kad to filozofija nije nauka?!
Možda bi trebalo očistiti forum Nauka i od ovakvih tema?

Da ne bude nesporazuma - nemam ništa protiv premeštanja teme - samo mi se čini da je izgovor pogrešan
[ SqlByte @ 24.08.2006. 17:21 ] @
ni'e vam ovo Advocacy :/
Znachi po meni sve je to tako jednostavno da ne razumem chemu troshenja toliko es resursa i razglabanja priche na strane i strane
Vecina ljudi zhele da veruju da ima neshto shto ih kotrilishe, da ce da ih spase u datom trenutku neko chudo, ako se neshto loshe desi da to tako treba... da je ipak to dobro. Svi mi zhelimo chuda, neki od nas ipak malo preterashe i stvorishe pojam vere u neshto, bilo shta... zvezde, boga...
[ c1k4_ml3kc3 @ 26.08.2006. 21:54 ] @
2 _Djevojka_ --

Ne odazivam se na prozivke ljudi koji sve cekaju d aim drugi serviraju na tacni – tj – znanje o necemu sta nikada nisu iskusili. Ja imam osamnaest godina – nemam tridesetogodishnje iskustvo pa da mogu da dajem primere necega sta neko ne bi ni shvatio –
Pokusajte da razumete ako kazem ‘’ Planeta merkur mi se nalazi na Sesnaestom stepenu prirodnog *polja Device *sesto polje** u Strelcu. Pravi trigon sa Jupiterom koji se nalazi u Ovnu. Jupiter se nalazi u desetoj kuci itd…’’
Onda bih o5 bio ‘’prozvan’’ kako bih objasnio sta koja kuca oznacava, koja planeta utice I na koji nacin u odredjenoj kuci dok je u odredjenom znaku.

Vecina misli da postoji dvanaest znakova, dvanaest Asc (podznak) sto bi dalo 144 vrste razlicitih osoba I kod vecine ljudi stvaralo predrasude po pitanju vec ‘’osudjenog’’ karaktera.

Ako pak zelis da zaista nesto naucis o tome kao I da te to stvarno interesuje da saznas – ne bi gubila vreme trazeci meni mane kao I onome o cemu pisem. To se onda ne odnosi na temu vec na bombardovanje istine istinom.

Što se Plutona tiče – Astrolozima nije uopšte bitan naziv već samo uticaj. E a da li će se Pluton ili tela slična plutonu naivati Plutoni, plutonoidi ili sl, mislim da se o tome već odvila rasprava među naučnicima.
Uostalom, Pluton je planeta koja ima uticaj na podsvesnost. Takođe utiče na promene koje su uočljive tek nakon određenog perioda godina.

2 All 
Slažem se sa osobom koja je napisala sasvim jasnu poruku, koju ja nažalost nisam korektno I brzo preformulisao, da je astrologija nauka koja se tek treba izučavati.
Osoba je takođe spomenula da je upoređivati nauku sa astrologijom slična upoređivanju hemije sa alhemijom.
A ko želi, neka veruje u šta želi – njegovo mišljenje neće promeniti uticaje planeta. Ne slažem se da nešto kontroliše ljude, ali se slažem da su sve planete, zvezde I uopšte nebeska tela deo nas, kao što smo I mi deo njih.
Da su ti naučnici (koji su tražili uticaj astrologije itd blabla) zaista bili od koristi u traženju istine – tražili bi uticaj ostalih nebeskih tela u galaksiji.
Nadam se da se većina slaže sa mnom da nije jedino Sunčev system taj koji utiče na ‘’nas’’.

2 Superbaka -
Neka tema ostane slobodna dok ne dodju isti ljudi - koji su sa tako puno strasti I uverenja blatili astrologiju - kako bi napisali da je sve istina. Nakon toga bi bilo realno zatvoriti temu 
Uostalom kako objasniti hiljadugodishnje izučavanje u nekoliko rečenica?

Da probam…
Astrologija nije glupost. Astrologija spada u nauke iako nije priznata niti pojmljiva većini društva. Ona predstavlja istinu svega što postoji I kreće se kroz vreme.
Astronomija otkriva, a Astrologija izučava I koristi!
[ flylord @ 26.08.2006. 22:06 ] @
dobro, i da li bi mogao nama neupucenima da objasnis malo astrologiju?
[ zrachko @ 26.08.2006. 22:21 ] @
Astrologija nauka...
Na kraju ce i oni rashljari shto traze podzemne vode imati svoje mesto na univerzitetima.

Neshto sam mislio, na koliko km nadmorske visine pochinjemo da lebdimo, tachnije gravitacija je toliko slaba da mozemo slobodno da se krecemo? Tada zemljina gravitacija maltene prestaje da deluje na nas. I sada mi neko pricha da pluton utiche na moj zivot koji je daleko u pm...
[ Nibble @ 26.08.2006. 22:30 ] @
Citat:
zrachko: Astrologija nauka...
Na kraju ce i oni rashljari shto traze podzemne vode imati svoje mesto na univerzitetima.

Neshto sam mislio, na koliko km nadmorske visine pochinjemo da lebdimo, tachnije gravitacija je toliko slaba da mozemo slobodno da se krecemo? Tada zemljina gravitacija maltene prestaje da deluje na nas. I sada mi neko pricha da pluton utiche na moj zivot koji je daleko u pm...

Svaka cast majstore na ovom odgovoru.
[ ventura @ 26.08.2006. 22:31 ] @
Nek mi samo ti astrolozi, ili kako već vole da se nazivaju, odgvore na jedno veoma prosto pitanje:

Zašto se kao bitan momenat uzima čin rođenje?

Iz ovoga se onda izvlači mnogo podpitanja:

Rođenje je čin koji može da potraje satima, a astrolozi traže tačan sat i minut, koji se tačno trenutak uzima za to?
Da li je to kad bebina glava izviri iz vagine?
Da li je to trenutak presecanja pupčane vrpce?
U slučaju carskog reza, kada se to dešava?

Zašto se ne uzima recimo trenutak začeća, onda kada spermatozoid oplođuje jajnu ćeliju, i kada se stvaraju prve ćelije budućeg organizma?
Zar ne bi uticaj planeta trebao biti najjači na formiranje novog organizma, baš u tom, najdelikatnijem trenutku?

Šta ako doktoru nije bio lepo namešten sat pa je on naveo pogrešno vreme?
Šta ako doktor ni ne zna uopšte koje je vreme bilo, ili se to zaboravilo?

Kakav je slučaj sa rođenjem u različitim vremenskim zonama? Koliko se sećam vremenske zone su proizvod novijeg datuma - 1840 otprilike se prvi put spominju, a 70-tih godina prošlog veka se definiše prvi put GMT. Kako se horoskop računao 2000 godina pre toga?

Šta se dešava zbog letnjeg/zimskog računanja vremena?
[ Milos niks @ 26.08.2006. 23:14 ] @
Ventura me je preduhitrio sa pitanjima , dakle cekamo odgovor ? :)

Da ne pominjem da u danasnje vreme sam porodjaj nije prirodan cin , na mnoge nacine sama osoba moze da odlozi ili obrnuto sam dogadjaj
, naprimer nekim medikamentima je moguce odgoditi kontrakcije za par dana ili podtaknuti porodja na par sati .

Sta ljudi samo rade da bi im se dete rodilo prvo u novoj godini :))) ?

[ c1k4_ml3kc3 @ 26.08.2006. 23:50 ] @

I dalje trazite dokaze! Hahaha prosto neverovatno koliko kaljate sebe i svoju inteligenciju gubeci vreme na forumu - Pa idite kod astrologa gotovani jedni! lol ! Hahaha!

'' 'ajmo Jovo nanovo!'' Hahaha!

Odmah da kazem da verujem da ne postoji 100% tacna analiza horoskopa. Uglavnom se bebama na porodjaju daje priblizno tacno vreme - treba meriti vreme po grinichu jer je najpreciznije. Uostalom - nije bash od velikog znachaja ako je minut gore dole - planete se ne okrenu oko sunca za minut!

Tacno vreme se uzme bas kada beba udahne vazduh i postane deo spoljashnjosti. Naravno, postoje i horoskopi o bebi dok je unutar stomaka, ali ja nisam upoznat sa tim jer se jos uvek nisam uverio u tacnost te analize. Nisam astrolog, ali svako iole normalan bi uocio da je svaki horoskop jedinstven i da planete drugacije deluju na tu osobu - rodjena je pod drugacijim rasporedom zvezda i planeta na nebu i svaki sekund nakon toga se posmatra uticaj planeta (posto su nam najblize i nije poznat uticaj ostalih nebeskih tela osim ako nisu u nekom od zvezdanih sistema Ovan,Bik itd...) i tacno se odredjuje kakve ce benificije planeta doneti tranzitiranjem kroz odredjeni znak itd... Merkur najmanje ostaje u jednom znaku, dok Pluton ostaje VEOMA dugo.

Ja ne znam na koji nacin sve te planete ili udaljene zvezde uticu na ''nas'', i vecinu to pogadja jer su isuvishe usredsredjeni na svoj mali zivot te im smeta ako im se neshto ''isprechi'' na putu do cilja jer navodno ''planete uticu i odredjuju sudbinu'' - to je pogresan ugao posmatranja. Shvatite da ste povezani sa planetama. Idite kod astrologa i uverite se - ja necu da iznosim dokaze jer je potpuno apsurdno da trazite dokaze na forumu, osim ako jednostavno verujete kada neko kaze da je to ''to''!.
Astrologija je nesto sto se mora probati.
Ista stvar je i sa vodom - mogu ja i do sutra pricati i objashnjavati kakvog je ukusa voda (apsurd) sve dok je i sami ne probate i saznate o chemu Vam pricham.

Sve ostalo je isuvishe diskutabilno i ne mogu da se zezam objashnjavajuchi kako koja planeta utiche na nas...hahaha Bash ste ''sisari'' koji su okupirani svojim malim, subjektivnim pogledom na sve sto postoji.

Izrada horoskopa, podzemne vode, Feng-Sui, gravitacija, radiaktivnost i bilo sta drugo je jedan deo koji se odnosi na astrologiju - steta je samo zbog naziva ''astrologija'' i u sustini sve utice na sve i svakoga svojim postojanjem dok ''egzistira'' kroz vreme...

Bas me zanima sta je sledece?

A da!

''Kakav je slučaj sa rođenjem u različitim vremenskim zonama? Koliko se sećam vremenske zone su proizvod novijeg datuma - 1840 otprilike se prvi put spominju, a 70-tih godina prošlog veka se definiše prvi put GMT. Kako se horoskop računao 2000 godina pre toga?''
Na pitanje pitanjem:
Da li znash od kada datiraju efimiride i sta tu uopste pise?Ako znas, pitanje bi o5 bilo apsurd ( Ne znam da li se pise Efemiride ili Efimiride )

''dobro, i da li bi mogao nama neupucenima da objasnis malo astrologiju?''

Pa izradu horoskopa da! Teoriju astrologije DA! Tacan uticaj planeta nad odredjenim znakom - delimicno .a astrologiju samu po sebi - morao bih da znam tacan uticaj svih planetarnih i zvezdanih sistema iz bukvalno svake galaksije, svakog univerzuma, multiverzuma itd. Slozio bi se sa mnom da je to malo komplikovano :P Ona/j ko to zna- to je pravi pravcati astrolog!
Uostalom - evo - verujte mi na rec - to je istina!

Da li cu morati da dajem i objashnjenje o tome da li je prvo nastalo jaje ili kokoshka i kakvo je astroloshko vidjenje svega toga???

[ uranium @ 27.08.2006. 00:02 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3
( Ne znam da li se pise Efemiride ili Efimiride )?

E tu su te čekali...

Piše se Efemeride
[ c1k4_ml3kc3 @ 27.08.2006. 00:10 ] @
Ali mene neko stalno ceka...

ccc

Kakve veze sada ima sto ne znam - naglasio sam da ne znam i hvala sto ste napisali korektnu imenicu.
Ja sam iskren, that's all :P
[ ventura @ 27.08.2006. 00:28 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3:
treba meriti vreme po grinichu jer je najpreciznije

Merenje u svakoj vremenskoj zoni je jednako precizno. Šta su radili astrolozi pre 1840, kad još nije bilo pojma o griniču i vremenskim zonama?

Citat:
c1k4_ml3kc3:
Tacno vreme se uzme bas kada beba udahne vazduh i postane deo spoljashnjosti.

Zar nije malo čudno da planete počinju da deluju tek kada beba udahne vazduh? Zar beba nije deo 'spoljašnosti', sveta, univerzuma, kako god, dok je još u stomaku... Siguran sam da i 15-tak dana pred porođaj beba ima uspostavljene sve umne i telesne funkcije, odnosno samo je pitanje trenutka kad će se prirodno ili na silu naći u 'spoljašnosti'. Zašto planete ne bi delovale na bebu dok je još u stomaku?

Citat:
c1k4_ml3kc3:
Shvatite da ste povezani sa planetama. Idite kod astrologa i uverite se - ja necu da iznosim dokaze jer je potpuno apsurdno da trazite dokaze na forumu, osim ako jednostavno verujete kada neko kaze da je to ''to''!.
Astrologija je nesto sto se mora probati.

Ma ovi naši astrolozi su obični prevaranti... Samo traže pare.. Ajde ti nama lepo sve objasni kako to sve funkcioniše, možda i da neko od nas iskusi te čari.. Vidiš da se zanimamo za astrologiju...

Citat:
c1k4_ml3kc3:
Sve ostalo je isuvishe diskutabilno i ne mogu da se zezam objashnjavajuchi kako koja planeta utiche na nas...hahaha Bash ste ''sisari'' koji su okupirani svojim malim, subjektivnim pogledom na sve sto postoji.

Otkrij nam tajne univerzuma, omogući nam da dostignemo viši nivo svesti, i da ne budemo samo obični sisari!!!

Citat:
c1k4_ml3kc3:
Pa izradu horoskopa da! Teoriju astrologije DA! Tacan uticaj planeta nad odredjenim znakom - delimicno .a astrologiju samu po sebi - morao bih da znam tacan uticaj svih planetarnih i zvezdanih sistema iz bukvalno svake galaksije, svakog univerzuma, multiverzuma itd. Slozio bi se sa mnom da je to malo komplikovano :P
Ona/j ko to zna- to je pravi pravcati astrolog!

Kladim se da bi takav poznavaoc vasione bio jako cenjen i među astrofizičarima i astronomima, zar ne?

Ja nisam iz tog sveta nauke, jel možeš da mi navedeš neko respektivno ime od tih pravcatih astrologa?

Citat:
c1k4_ml3kc3:
Uostalom - evo - verujte mi na rec - to je istina!

Verujemo!
[ c1k4_ml3kc3 @ 27.08.2006. 00:31 ] @
E mnogo mi je drago sto verujes odjednom!
[ c1k4_ml3kc3 @ 27.08.2006. 00:33 ] @
''Otkrij nam tajne univerzuma, omogući nam da dostignemo viši nivo svesti, i da ne budemo samo obični sisari!!!''

U tom slucaju bi o5 bili gotovani Hahaha...
[ flylord @ 27.08.2006. 00:34 ] @
A kako mislis da cemo dobiti dokaze tako sto odemo kod astrologa?? A sto na od tebe? Na osnovu cega si ti poceo da verujes u to. I zasto mi se cini da je istinitost astrologija samo stvar VERE i nicega vise, kao i jos neka cuda.
Aj obrazlozi nam dokaze koji su tebe uverili.
[ flylord @ 27.08.2006. 00:36 ] @
A kolko vidim, ti nas u stvari samo zavitlavas, i pokusavas da palis.
[ staticInt @ 27.08.2006. 00:40 ] @
Taj horoskop radi na veoma pametnom principu da spominju neke stvari koje su opste za sve osobe ovog sveta, tipa recenica "vi imate probleme?", svi ih imaju, tako isto cela ta astrologija prica ono sto neko zeli da cuje i sve sto ti "astrolozi" kazu su stvari koje mogu da vaze za bilo koju osobu na ovome svetu.

Vec je naucna studija to utvrdila da nema veze smozgom i ne znam sto i dalje raspravljate, ako je decko ubedjen da to funkcionishe i ako mu je zbog toga bolje pustite ga.
[ c1k4_ml3kc3 @ 27.08.2006. 00:50 ] @
Na osnovu toga sto mi je SVE TACNO U HOROSKOPU!

Uostalom, da li bih se zaista trudio da nekoga ''nalozim'' da je to istina? Trudim se da pokazem da je to istiniti put, a Vi konstantno odbijate da krenete tim putem govoreci mi kako usput ima kamencica koji su drugi ostavljali - mozda su namerno tu ostavili kako vi ne bi dosli tamo gde su oni sada. uostalom, nema svako predispozicije da se efkasno bavi horoskopima. Zaboravite da to cak i postoji i tako je najbolje!
[ flylord @ 27.08.2006. 00:50 ] @
da to sam primetio. Imao sam ja iskustva sa tim :), gde sam dobijao malo preciznije informacije od astrologa, sta li je, i ne da je omasio sve, nego je to nepojmljivo.
Drugo pricaju o tipicnim osobinama :) Ja se drasticno razlikujem po osobinama koje pricaju da su standardne za sve ljude mog znaka. I tamo pise da se lose slazem sa ljidima nekih znakova, a naprotiv, imam odlicne prijatelje bas iz tih znakova koji mi nisu bliski.
I sad da mi neko objasni, ko gresi. Ja ili astrologija
[ flylord @ 27.08.2006. 00:53 ] @
a bogati sta ti je to tacno u horoskopu. Neko ti je dao par opstih informacija i ti si odmah poverovao. Ha, ti mali prizemni sisaru!
[ c1k4_ml3kc3 @ 27.08.2006. 00:54 ] @
http://www.branka.net.yu/bonati.html

IZ 13 VEKA!

http://www.radiosvastara.com/forum/

www.astrosvastara.com !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[ c1k4_ml3kc3 @ 27.08.2006. 00:58 ] @
Posto vredjash...

Istinito je da mi je otac umro bas u datumu na koji mi je astrolog ukazao!
Istinito je da sam imao krizu u jedanaestoj godini na sta mi je astrolog, o5, ukazao. (noga)
Istinito je da mi je odmah ukazao na probleme sa zdravljem (srchana mana itd)
Istinito je sve ostalo sta je napomenuo i sto mi nije govoio, kao sto je to u tvom slucaju, kakav je koji znak -
Istina je da si obmanut...
[ c1k4_ml3kc3 @ 27.08.2006. 01:00 ] @
Sto se tog vredjanja tice - ''mali sisar'' - mozda jesam mladji, cak i nizi, ali nikako manji.
Razmisli o tome.
[ flylord @ 27.08.2006. 01:06 ] @
Citat:
Sedma konsideracija je, da budes svestan onih slucajeva u kojima je Astrolog podlozan da pogresi; a uceni su naveli cetiri. Prvi, kada je Pitac toliko budalast da ne zna kako da pita, niti sta zeli. Drugi, kada je vreme u kome je Slika napravljena pogresno. Treci, kada Umetnik ne zna da li je Sunce preslo liniju Sredine neba, ili je jos na njoj; ili je pre ili posle nje. Cetvrti, kada su dobre i lose planeta iste snage; u to doba ti, stoga, ne treba da primas bilo kakva pitanja. Ali, moje je misljenje da se moze dodati jos tri nacina na koje Astrolog moze pogresiti. Kada Pitac dodje samo da ga testira, ili se s njim poigra, sto mnogi rade, i kaze: "Hajde da idemo kod tog i tog Astrologa i pitamo ga to i to, i vidimo da li nam moze reci istinu ili ne." Bas kao sto su Jevreji postavljali pitanja nasem Gospodu Isusu Hristu, ne toliko da bi ih resili, koliko da bi ga iskusali i uhvatili u zamku. Drugi slucaj u kome ce Umetnik biti podlozan greski je kada Pitac ne pita s ozbiljnom ili pribranom namerom, sto neki cine kada sretnu Astrologa slucajno ili ga posete nekim drugim poslom. Oni, tada, iznenada pomisle na nesto i to pitaju, kao sporednu stvar; u tom slucaju sanse su hiljadu prema jedan da ce se greska desiti. Ali, ti mozes spremno pitati: "Kako da znam da li je Pitac dosao s ozbiljnom namerom, ili samo da me iskusa?" Na to odgovaram da to izgleda kao nejasna i teska stvar koju treba otkriti; ali, sledece sam cesto doziveo i otkrio kao tacno, tj. gledao bih sat Pitanja i ako bi se desilo da je Ascendent vrlo blizu kraja jednog znaka i pocetka drugog, pa izgleda da je izmedju njih, ja sam tada kazao da ne pitaju ozbiljno, ili da su dosli da me iskusaju; i mnogi su mi nakon toga priznavali da je tacno to sto sam rekao i pocinjali su da misle da znam vise nego sto su ranije verovali. Jer, u takvim slucajevima, uobicavao sam reci: "Molim te, prijatelju, nemoj me ometati ako ne pitas ozbiljno, jer sumnjam da se igras sa mnom i ne postavljas ovo pitanje kako bi trebalo. Ako ti je zadovoljstvo da mi stvaras nevolje, budi spreman i da mi pruzis zadovoljstvo za moje muke." I, ako su bili takvi, i nameravali da me obmanu, odmah su odlazili. Drugi nacin da Astrolog pogresi je kada vladar Ascendenta i vladar sata nisu isti, ili istog tripliciteta, ili iste vrste kao Ascendent; jer, tada Pitanje nije radikalno, sto sam cesto otkrivao kroz iskustvo. I isto sam govorio, kako bi ti mogao znati za koje osobe da se upustas u prosudjivanja; jer, kao sto neko rece: "Problem je u skladu sa zabrinutoscu Pitaca, i kada on dodje iz nuzde, tuzan, zamisljen i u iscekivanju da si sposoban i znas kako da mu kazes istinu o stvarima, u tom slucaju mozes se bezbedno upustiti u pitanje."

Mislim stvarno, pa onda ispada da astrolog maltene nikome ne moze da pogodi bilo sta. Pa u cemu je poenta onda? Znaci moze da pogodi samo "velike i bitne stvari", samo ako je raspolozen u tom momentu, ako planete nisu rasporedjene tako da mu smetaju, ako onaj ko pita stvarno zeli da zna odgovor...
Klasican dokaz da je astrologija prevara. Napravili su klazulu i svom radu tako da kad god ih neko optuzi da lazu, oni mogu da se izvuku sa nekom pricom.
[ flylord @ 27.08.2006. 01:10 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3: Sto se tog vredjanja tice - ''mali sisar'' - mozda jesam mladji, cak i nizi, ali nikako manji.
Razmisli o tome.

A ko daje tebi pravo da se nama ostalima obracas sa tim "sisari". Znaci ti nama mozes a mi tebi ne mozemo?
[ c1k4_ml3kc3 @ 27.08.2006. 01:12 ] @
To je bilo u XIII Veku kada uticaj Plutona, Urana i Neptuna nije bas bio potpuno jasan!
Ako je takvo znanje postojalo jos pre nekoliko vekova, sada se tacno zna sta treba ocekivati od buducih planeta.
Uostalom, po precesiji postoji i trinaesti znak zodijaka! ( Na to mi je nedavno ukazala jedna osoba )
U pitanju je Zmijonosa koji stoji izmedju Skorpije i Strelca.

''Precesija dovodi do toga da vladavina nekog zodijackog znaka svake godine pocne kasnije. Vladavine zodijackih znakova, prema pravilima precesije, bi izgledale ovako:
ZNAK PRAVILAN DATUM POGREŠAN DATUM
Ovan 18. 04 - 13. 05 21. 03 - 20. 04
Bik 13. 05 - 21. 06 21. 04 - 20. 05
Blizanci 21. 06 - 20. 07 21. 05 - 21. 06
Rak 20. 07 - 10. 08 22. 06 - 22. 07
Lav 10. 08 - 16. 09 23. 07 - 23. 08
Devica 16. 09 - 30. 10 24. 08 - 22. 09
Vaga 30. 10 - 23. 11 23. 09 - 22. 10
Škorpija 23. 11 - 29. 11 23. 10 - 21. 11
Zmijonoša 29. 11 - 17. 12 astrolozi ga ne gledaju
Strelac 17. 12 - 20. 01 22. 11 - 20. 12
Jarac 20. 01 - 16. 02 21. 12 - 19. 01
Vodolija 16. 02 - 11. 03 20. 01 - 18. 02
Ribe 11. 03 - 18. 04 19. 02 - 20. 03
''

Pa valjda si ti ''pametniji'' koje ce okarakterisati mene malim - a uostalom ne primecujem da se iko buni shali>? Osim tebe :P
[ flylord @ 27.08.2006. 01:16 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3: T ( Na to mi je nedavno ukazala jedna osoba )
U pitanju je Zmijonosa koji stoji izmedju Skorpije i Strelca.

da si mi ti ziv i zdrav, taj znak su astrolozi izmislili jos pre nekoliko godina. Kolko vidim ti bas poznajes astrologiju. Uzass I dalje mislim da ovde diskutujes samo da bi pokusao nekog da iznerviras
[ c1k4_ml3kc3 @ 27.08.2006. 01:19 ] @
Precesija je dovela do toga da zodijacki znaci vise ne odgovaraju istoimenim sazvezdjima. Astronomi i drugi protivnici astrologije se cesto hvataju za ovu cinjenicu kada zele da ukazu da je astrologija besmislica.Dan prolecne ravnodnevice uzima se kao dan kada se Sunce nalazi na 0 stepeni Ovna. Posmatrano sa Zemlje, ta tacka (nulti stepen Ovna) nalazi se u Ribama.Astrolozi se pravdaju time kako zodijacki znaci i sazvezdja nisu iste stvari.
U vreme kad su sazvezdja imenovana, svakom od njih je dodeljeno po 30 stepeni ekliptike. U to vreme (sto je bilo jaaako davno), zodijakci znaci i sazvezdja su se poklapala. Od tih drevnih vremena, pa sve do danas, 0 stepen Ovna se pomera ka nazad. tako da nije nemoguce da se odjednom pojavi novi znak... uostalom - ovo mije namenjemo ''tebi'' Vec ljudima koji zele znanje...

A kao sto sam rekao - astrologiju ne pratim poput utakmice vec je izucavam samostalno bez spoljashnjeg uticaja novih deshavanja - zao mi je sto si za manu nasao to da sam neupucen - sta vise, astologija me ne zanima...
A zbog nerviranja - pa ne znam. I sam bih sebe nervirao ako ne znam o cemu pisem :P - nervirala bi me cinjenica da neko zna nesto na sta nisam navkao, za sta nisam siguran... Ne krivim ja nikoga - ali na utrosenom vremenu cete morati sami sebi da oprostite... :P
[ flylord @ 27.08.2006. 01:20 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3: T
Pa valjda si ti ''pametniji'' koje ce okarakterisati mene malim - a uostalom ne primecujem da se iko buni shali>? Osim tebe :P

A sto se ti bunis ako sam ja tebe u sali nazvao "mali sisaru" ? Znaci ti nas kad zoves tako to je sala, a mi tebe kad tako zovemo, to je uvreda? Tos e zove licimerje
[ ventura @ 27.08.2006. 01:21 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3
Istinito je da mi je otac umro bas u datumu na koji mi je astrolog ukazao!

Tvoj otac je umro nakon što je astrolog predvideo to, ili je umro, pa je onda astrolog 'pogodio' datum smrti. Ili nije pogodio datum smrti, već je pogodio da ti se desilo nešto loše, pa si ti sam to povezao sa smrću oca?

Citat:
c1k4_ml3kc3:
Istinito je da sam imao krizu u jedanaestoj godini na sta mi je astrolog, o5, ukazao. (noga)

Ukazao ti je na krizu... Lomljenje noge nije kriza. Da nisi slomio nogu već bi se setio da si tada pao sa bicikla, ili si se opekao... Ili bi već nešto našao...

Citat:
c1k4_ml3kc3:
Istinito je da mi je odmah ukazao na probleme sa zdravljem (srchana mana itd)

Svako ima neki 'problem' sa zdravljem... Ja da sam mentalno nerazvijena osoba koja veruje u te stvari, i kad bi mi astrolog ukazao na probleme sa zdravljem, našao bi ih pregršt... Recimo imam problema sa sinusima, imam problema sa opadanjem kose, sa plućima... Neko ima srčanu manu, nekoga boli zub, nekoga noga... Svako može da ti nađe da ima neki 'problem' sa zdravljem...

Citat:
c1k4_ml3kc3:
Istinito je sve ostalo sta je napomenuo i sto mi nije govoio, kao sto je to u tvom slucaju, kakav je koji znak -

Jesi ti slušao nekad onoga "da li se čujemo" astrologa?

Ja sam jednom imao priliku da slušam radio show vidovite kleopatre na nekom radiju u republici srpskoj ... Javlja se žena, i dijalog je tekao bukvalno ovako od reči do reči:

Žena: Dobro veče, ja zovem iz...
Kleopatra: Hmm... Vidim neku mušku osobu u vašem životu...
Kleopatra: Vidim vašeg brata...
Kleopatra: ...oca...
Kleopatra: ...muža...
Žena: Jeste jeste, muž!!!
Kleopatra: Vidim da vaš muž radi uuuu
Kleopatra: ... privatnoj firmi... (i pogodila bi u 95% slučajeva)
Kleopatra: ... iiiili u državnoj...
Žena: Jeste jeste, on je policajac!!!
Kleopatra: Da li sam pogodila sve?
Žena: Jeste jeste, sve ste pogodili!!
Kleopatra: Hmmm.... Vidim neku ženu u njegovom životu, a to niste vi...
Žena: Jeste, to je ona kurva! Kurva! Ona sa posla, non stop ga zove!
Kleopatra: Vidim da ga proganja neka ženska osoba... Oni rade zajedno...
Žena: Jeste, jeste, rade zajedno!!!

potom slede saveti da bi se to rešilo da dođe kod kleopatre na privatnu seansu, ona gostuje u donjih brkićima od tad do tad, i u gornjim stepojevcima od tad do tad, jer je njen problem isuviše komplikovan za radio...

Kleopatra: Da li sam pogodila sve?
Žena: Jeste jeste, sve ste pogodili!!
Kleopatra: Hvala vam na javljanju, laku noć.

Onaj ko može da ozbiljno sluša ovo, a kamoli da poveruje da tu ima nešto, taj je mentalno retardirana osoba.

Citat:
c1k4_ml3kc3:
Istina je da si obmanut...

Pogledaj se u ogledalo...

Žao mi je samo što Voja Antonić ne čita ovo :)
[ ventura @ 27.08.2006. 01:24 ] @
Inače jedan veoma zanimljiv sajt na ovu tematiku:

http://www.paralax.co.yu/
[ flylord @ 27.08.2006. 01:25 ] @
I nisi rekao zasto te planete ne uticu na coveka 2 dana pre nego sto se rodi. Zasto bas se gleda trenutak rodjenja?
[ zaraza @ 27.08.2006. 01:31 ] @
Citat:

Astrologija nije glupost. Astrologija spada u nauke iako nije priznata niti pojmljiva većini društva. Ona predstavlja istinu svega što postoji I kreće se kroz vreme.
Astronomija otkriva, a Astrologija izučava I koristi!

jel tako?

mozes li mi reci, gde je bilo sunce pre 2000 godina, a gde je sad (u kom sazvezdju)?
i kako astrologija objasnjava koriscenje podataka starih 2000 godina, koji sad nisu validni?
[ zaraza @ 27.08.2006. 01:33 ] @
i jos jedna stvar...
nauka radi na 2 strane
ako imas casu vode, i meris temperaturu dok ona prokljuca, izmerices 100 stepeni C...
ako nemas termometar (a meris na 0 metara nadmorske visine) cim voda prokljuca znaces da ona ima 100 stepeni...

sad ja pitam...
da li ti meni mozes da das psiho test (ili kakav god drugi hoces) , i da na osnovu mojih odgovora zakljucis u kom sam ja znaku rodjen (ili cak kog dana)?
[ c1k4_ml3kc3 @ 27.08.2006. 01:36 ] @
Ventura - Imas veoma jake i ocigledne predrasude o meni!
Ali ispostovacu i takvo ponashanje jer bi mi bash bilo drago.
Naravno - necu da pisem sve detalje o svom zivotu niti sta mi je konkretno rekao astrolog!

Pa sestre mi se profesionalno bave izradom horoskopa. Znale su da ce cale umreti! ali su precutale jer bi samo izazvale veci haos. U svakom slucaju, i da su mu rekle, ne bi ga spasile.
Za mene ne postoji veci i bolji dokaz - ali tacno znam da ako ja na forumu spomenem odredjeni zdravstveni problem - sigurno ne zelim da kazem i sta je u pitanju! Budi siguran da mi je astrolog detaljno sve lepo rekao! samim tim je takodje i uticao na moju psihu (nije dobro sve reci) ali i o je takodje bitan faktor na koji neka planeta, u tranzitu, utice...

Sto se trenutka rodjenja tice - ne znam. To stvarno ne znam. Pitajte strucno lice koje se BAVI PRAKSOM!
Ja pisem o teorijama i o licnoj filozofiji - pogledu na citavu stvar i maksimalno se trudim da ne budem subjektivan.
[ flylord @ 27.08.2006. 01:37 ] @
Citat:
zaraza: jel tako?

mozes li mi reci, gde je bilo sunce pre 2000 godina, a gde je sad (u kom sazvezdju)?
i kako astrologija objasnjava koriscenje podataka starih 2000 godina, koji sad nisu validni?

Pa to im je izgovor kad omase Mada moram priznati da cesto umeju da pogode. Pogotovo da neko ima zdravstvene probleme
[ uranium @ 27.08.2006. 01:38 ] @
Citat:
zaraza

Nisi pažljivo čitao prethodnu diskusiju - brkaš znakove i sazvežđa

Citat:
c1k4_ml3kc3: Precesija je dovela do toga da zodijacki znaci vise ne odgovaraju istoimenim sazvezdjima. Astronomi i drugi protivnici astrologije se cesto hvataju za ovu cinjenicu kada zele da ukazu da je astrologija besmislica.Dan prolecne ravnodnevice uzima se kao dan kada se Sunce nalazi na 0 stepeni Ovna. Posmatrano sa Zemlje, ta tacka (nulti stepen Ovna) nalazi se u Ribama.Astrolozi se pravdaju time kako zodijacki znaci i sazvezdja nisu iste stvari.
U vreme kad su sazvezdja imenovana, svakom od njih je dodeljeno po 30 stepeni ekliptike. U to vreme (sto je bilo jaaako davno), zodijakci znaci i sazvezdja su se poklapala.
[ zaraza @ 27.08.2006. 01:48 ] @
@uranium
ja sam se osvrnuo na ono 'astronomi istrazuju, astrolozi koriste'

@c1k4_ml3kc3
izvini, ali moram da te pitam...da li ti je cale bio zdrav...
tj kako je umro? (nemoj ovo pogresno da shvatis)

@astrolozi
kako se objasnjava dejstvo planeta?
4 sile u prirodi? kojom od njih?
ako nije ni jedna od ove 4 sile, koja je to sila?
zasto OSTALE zvezde i planete ne deluju (ili deluju) i kako one deluju?
[ c1k4_ml3kc3 @ 27.08.2006. 01:55 ] @
''i jos jedna stvar...
nauka radi na 2 strane
ako imas casu vode, i meris temperaturu dok ona prokljuca, izmerices 100 stepeni C...
ako nemas termometar (a meris na 0 metara nadmorske visine) cim voda prokljuca znaces da ona ima 100 stepeni...

sad ja pitam...
da li ti meni mozes da das psiho test (ili kakav god drugi hoces) , i da na osnovu mojih odgovora zakljucis u kom sam ja znaku rodjen (ili cak kog dana)? ''

U sustini da! Ali to ne bi bilo fer prema tebi! (obrazlozicu kasnije i zasto)
Ne mozes reci ili dati jedan takav ''temelj'' kada se gleda na nauku. Vidis, kljucanje vode je veeeoooma lako utvrditi. Tu su svi faktori i uticaji poznati!
Astrolozima je poznat uticaj planeta! ako ti kaze da ti je Merkur u Strelcu, odmah ce znati na sta se to odnosi.
ali ako mesamo izradu horoskopa i najobicnije kuljanje vode - to je banalno uporedjivati jer zamisli da je horoskop nesto sto se kuva poput caja. Zelim reci da je izrada horoskopa ili sama analiza mnogo komplikovaniji ''ogled'' u kojem faktori i uticaji variraju i nikada nisu isti - osim Vec utvrdjenih zakona i izuchavanja uticaja planeta ( sve se uvek izuchava ), a to je i sama sushtina nauke - mora stalno da napreduje i da se usavrshava i nikada ne moze biti statichna vec ce stalno traziti nesto novo i neistrazeno itd...

Astrologija postoji hiljadama i hiljadama godina, ali je isuvishe komplikovana i mora se mnoooogo vishe izuchavati kako bi bila nauka koja ima bukvalno sve poznate faktore.
Ono shto su ljudi otkrili za sve te milenijume jeste samo uticaj malih planetica nasheg solarnog sistema...
lepo si izneo svoju tvrdnju koja jeste istinita, ali ne moze se stavljati u isti kostac sa naukom koja je svima prakticna (sto i stoji u nazivu teme ) - To ne znachi da je astrologija chista glupost!

A sto se Sunca tice - Nacnice svoj ''krug'' oko galaksije u 2012.godini! Tada ce i doci na svoju pocetnu tacku.

(Otac mi je umro 1992.godine tako da sam imao nekih 4 god - ono sta znam jeste iz price moje majke koja je znala jer su joj sestre rekle ''Mama, u prvoj polovini februara sledi smrt u porodici'' - Keva je mislila da je u pitanju baba, ali ustvari je bio otac koji je ''odjednom'' dobio rak zeludca. Sta vise - One su mu i predlozile da se uradi pregled. I tako :( ... Jel' jos uvek mislis da lazem ili da nekoga lozim?)
[ flylord @ 27.08.2006. 01:57 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3:
Naravno - necu da pisem sve detalje o svom zivotu niti sta mi je konkretno rekao astrolog!

pa mi samo hocemo dokaz, a time sto bi to rekao, dao bi nam neki dakaz tvojiim tvrdnjama.
Reci nam nekog astrologa koga mozemo da pitamo za dokaze. A neeee, u onom textu na sajtu pise da astrolozi mogu da pogrese ako ih neko nesto pita jer zeli da dokaze/opovrgne astrologiju.

Citat:

Pa sestre mi se profesionalno bave izradom horoskopa. Znale su da ce cale umreti! ali su precutale jer bi samo izazvale veci haos. U svakom slucaju, i da su mu rekle, ne bi ga spasile.

moram da ti priznam i meni su rekli da ce moj otac da umre. Rekli su mi da cu i ja umreti, cak su mi rekli i kada: za jedno 50 godina. To je bio jedan od najtezih udaraca u mom zivotu ;(

Citat:
Sto se trenutka rodjenja tice - ne znam. To stvarno ne znam. Pitajte strucno lice koje se BAVI PRAKSOM!
Ja pisem o teorijama i o licnoj filozofiji - pogledu na citavu stvar i maksimalno se trudim da ne budem subjektivan.

Pa sestre ti se profesionalno bave time. Aj ti njih pitaj, a onda nama prenesi sta su one rekle.
[ zaraza @ 27.08.2006. 01:58 ] @
ok, slazem se , kljucanje vode je banalan primer...
ja hocu da ti meni utvrdis moj horoskopski znak na osnovu moje licnosti.
dakle, ja NECU da ti kazem kad sam rodjen i gde, hocu da me ispitas, da me pitas sta ti padne na pamet i da na osnovu toga utvrdis kad sam i gde rodjen.
moze li astrologija to?
[ zaraza @ 27.08.2006. 02:00 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3:

Astrologija postoji hiljadama i hiljadama godina, ali je isuvishe komplikovana i mora se mnoooogo vishe izuchavati kako bi bila nauka koja ima bukvalno sve poznate faktore.

al sam zaboravan. opet sam zaboravio da citiram ovo.
dakle, astrologija postoji hiljadama i hiljadama godina, ali i dalje nije nacisto sa tom silom koja deluje na nas?
STA DELUJE NA NAS?
koja je to sila?
[ flylord @ 27.08.2006. 02:01 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3:
U sustini da! Ali to ne bi bilo fer prema tebi! (obrazlozicu kasnije i zasto).

Hocu i ja da popunim "psiho test". A ja mogu da podnesem bilo sta da mi kazes.
[ flylord @ 27.08.2006. 02:03 ] @
Citat:
zaraza:
dakle, ja NECU da ti kazem kad sam rodjen

Sad sam pogledao planete i video da da si rodjen 5.2.1980.
[ zaraza @ 27.08.2006. 02:04 ] @
Citat:
flylord: Sad sam pogledao planete i video da da si rodjen 5.2.1980. :D :D :D :D

eh, dokle je dogurala ova tehnologija :)
[ flylord @ 27.08.2006. 02:06 ] @
ne tehnologija, astrologija be
[ c1k4_ml3kc3 @ 27.08.2006. 02:09 ] @
2 Zaraza - Uglavnom su to svetla koja se odbijaju od planeta, senke koje su cas tu, cas nisu itd... Nije ni meni jasno...

Ja licno ti ne mogu reci sta si u horoskopu niti kakva si osoba na osnovu psihotesta - postoje ljudi koji i nisu astrolozi pa ti to kazu. Da, nazalost je istina jer postoji toliki niz godina, a o5 je vidljiv samo uticaj malog suncevog sistema...

2 leteciLord :))
hahaha - a sestra je rekla da vecini Vas treba tusiranje jer ste su usmrdeli u stolicama :)

Ako je verovati tekstu koji je star nekoliko vekova ( gde o5 napominjem Pluton, Uran i Neptun NE POSTOJE, iako imaju uticaj ), onda je to slucaj za bananamena...
[ zaraza @ 27.08.2006. 02:12 ] @
svetlo koje se odbija sa planeta?
sta cemo sa jupiterom koji emituje vise zracenja nego sto dobije?
sta cemo sa bliskim supernovama koje su u toku istorije i te kako emitovale svetlost na zemlju?
kako ta svetlost vise utice na mene od recimo reflektora na ulici?
[ babsy @ 27.08.2006. 02:16 ] @
;)
[ flylord @ 27.08.2006. 02:19 ] @
vidim da imas jako pametnu sestru koja je odlican astrolog. Svetla buducnost je pred njom.
[ c1k4_ml3kc3 @ 27.08.2006. 02:19 ] @
Hm - Vodolija sa izostrenom inteligencijom ali jbg - odnosi se samo i iskljucivo samo na kompjutere i sve sto je vezano za to. E pa ''brate'' - nisam upucen u to - a ako hiljade i hiljade astrologa na tome radi, kako cu ja, koji sam jednostavno dao teoriju, da znam odgovor na to pitanje?
A za sve one koji misle da u nesto verujem - sta bese rec ateista? e nakon te definicije bas nu u sta ne verujem osim u ono sta je dokazano meni licno - logika i zdrav razum uz moc razumevanja radi lakseg prihvatanja znanja i informacija - e to je moj moto. a upravo ono sto mi je dokazano jeste astrologija kao i uticaj planeta! Gotova stvar - necu vise o tome da polemisem - nadjite drugu ''zrtvu'' pa se sa njom zezajte :P
A steta - pametni ste ljudi, mozete znati i vise!
[ c1k4_ml3kc3 @ 27.08.2006. 02:22 ] @
''vidim da imas jako pametnu sestru koja je odlican astrolog. Svetla buducnost je pred njom.''

Haha Iskazi dokaze na osnovu kojih si ti to zakljucio! Jel' ti radila horoskop, mozda?
[ zaraza @ 27.08.2006. 02:22 ] @
niko se sa tobom ne zeza, vec se traze odgovori na pitanja...
ako je astrologija nauka, trebalo bi da ima odgovore na ova osnovna pitanja - kako ovo, a zasto ono...
[ flylord @ 27.08.2006. 02:23 ] @
ako nista ulepstao si nam vece tvojim izjavama Moram priznati da odavno nisam cuo za jedno vece toliko smesnih stvari
[ uranium @ 27.08.2006. 02:24 ] @
Evo jedne koincidencije

i flylord i zaraza imaju Me Squ Ur :

doduše, izgleda da je flylord iskreno zainteresovan da konačno vidi o čemu se tu radi:

[ c1k4_ml3kc3 @ 27.08.2006. 02:24 ] @
'' ako nista ulepstao si nam vece tvojim izjavama Moram priznati da odavno nisam cuo za jedno vece toliko smesnih stvari ''

Pa ako je to tvoja vrsta zabave...
[ flylord @ 27.08.2006. 02:26 ] @
Citat:
uranium: Evo jedne koincidencije

i flylord i zaraza imaju Me Squ Ur :

sta li ti znaci ovo ?

[ mrkidivx @ 27.08.2006. 02:31 ] @
Jel može neki astrolog, prorok, il ko god da mi kaže koji će biti dobitni brojevi na loto-u?
Delimo plen na pola
[ c1k4_ml3kc3 @ 27.08.2006. 02:31 ] @
Sto li ja gubim vreme sa ovom dvojIIIIcom :)) ...
[ c1k4_ml3kc3 @ 27.08.2006. 02:33 ] @
Pa pozovi Kleopatru ( izvrstan argument za najastrologa!!! )
[ uranium @ 27.08.2006. 02:39 ] @
Citat:

Mercuy Square Uranus:

Mercury in a square aspect with Uranus speeds the perceptions, and quickens the intuitions. At times you can be erratic in your drive to be independent. Your speech can become sarcastic and brusque, and mental energies can be wasted in temperament. You love a battle of wits and will take the other side of just about any argument just for the fun of it. Your independence and vigor of mind can make you a leader of thought when you have learned to get the chip off your shoulder.

...mada...
ja sam imao u vidu upravo to što reče

Citat:
c1k4_ml3kc3: Sto li ja gubim vreme sa ovom dvojIIIIcom ) ...

ali ko hoće u ovih dan-dva da obuči flylorda - eto prilike
[ staticInt @ 27.08.2006. 04:53 ] @
Ljudi su oduvek zeleli da veruju u nesto, nikada nisu bili na duhovnom nivou da veruju u sebe i uvek im je trebala neka potpora kako bi se osecali bolje.
Cinjenica je da se ljudi oduvek hvataju za svaku sitnicu jer sta god astrolog da kaze on govori neke opste stvari, kad si imao 13 godina imao si nesrecu, tragediju ili nesto tako, naravno svi smo svake godine dozivljavali razne tragedije i nesrece, svi imamo zdravstvenih i drustvenih problema na tone.

Sve ovo vreme postavljate pogresno pitanje a to je kako je on nesto pogodio, nije bitno da je nesto pogodio sto se vec dogodilo, ja ne shvatam razlog zasto je bitno da neko ikome pogadja sta mu se desavalo u zivotu?!
Gledam sebe, sta ja dobijam time sto mi je neki astrolog "pogodio" kakva sam osoba i sta mi se dogadjalo u zivotu, to sasvim nije bitna stvar, ne treba meni niko da mi govori kakva sam osoba, ako ja ne znam kakva sam osoba onda je verovatno problem u meni.

Coveka mozete upoznati fizicki ali psihicki nikada...
[ ventura @ 27.08.2006. 09:34 ] @

Cela ta astrologija i to sve kad god sam čuo o tome se svodi na "pogađanje"... Zar nije logično da bi onda vaš najbolji prijatelj bio vama i najbolji astrolog, jer bi svam sve "pogodio"?

Ispričaću ovde kako funkcioniše "ordinacija" onog belog maga što se non stop provlači po nedeljnom telegrafu...

Čovek nazove da zakaže seansu, i sekretarica mu ljubazno kaže da se termini prebukirani i da može da mu zakaže tek ta 2-3 nedelje. Dok mu zakazuje razgovor uzme mu opšte podatke, broj telefona, adresu i sl. Za to vreme od 2-3 nedelje, terenac koji radi za belog maga obilazi buduće klijente i na osnovu materijalnog stanja (verovatno samo pogleda u kakvoj kući živi itd.) se odlučuje koliko duboko će ispitivati o tom čoveku. Ako se subjekt učini zanimljivim, onda se terenac raspituje kod komšija o tom čoveku, kakav je on kao ličnost, da li ima decu, kakva su mu deca, kakve je naravi, da li su imali nekih bitnijih tragedija u životu, da li im se desilo nešto drugo bitnije itd itd... I taj se izveštaj onda podnosi belom magu...
Kada čovek dođe na seansu ovaj prevarnt već zna sve o njemu, i sa vrata ga strefi nekom činjenicom iz njegovog života tipa "...vidim da imate dve ćerke, starija je pobegla sa dečkom i zatrudnela u 17 toj godini..." i čovek se naravno primi da ovaj stvarno može da vidi sve to... Seansa nastavlja dalje, i ako taj mag utvrdi da je subjekt pogodan za dalju obradu, kaže mu kako je on prekomplikovan slučaj za jednu seansu, i da tek na sledećoj on može da ga 'otvori' još više... U međvremenu terenac se vraća do kuće i u ugao dvorišta ubacuje neki zamotuljak sa crvenim koncem, i usput se još detaljnije raspita o njemu... I tako kad čovek dođe ponovo kod maga, ovaj ga još više 'otvori', i usput mu kaže da je neko na njih bacio crnu magiju i da potraži zamotuljak sa crvenim koncem u dvorištu ako želi i sam da se uveri u to, i da se crna magija može skinuti samo u narednim seansama i da će to da košta od par hiljada do par desetina hiljada evra, u zavisnosti od materijalnog stanja, i kretenizma subjekta...

Ili slučaj iz druge "ordinacije"... U čekaonici sa klijentima uvek sedi i jedan koji je vidovnjakov agent... Jer ljudi koji sede po tim čekaonicama obično pričaju između sebe, i jedni drugima se jadaju o svojim problemima (zbog toga su i došli tu), ovaj to pažljivo sluša, zapitkuje pitanja i ubacuje ponešto svoje... Naravno taj agent prvi ulazi kod vidovnjaka, podnosi mu izveštaj, tako da ovaj isto na raspolaganju ima neki početni udarac koji sa vrata zaprepasti onoga ko je došao...

Evo i jedna priča sa sajta paralax.co.yu čij je vlasnik Voja Antonić.

Da rezimiram ukratko, radi se o testu (odnosno raskrinkavanju) astrologa. Pošto oni tvrde da mogu da proniknu u dubine nečije ličnosti, da vide prošlost i budućnost itd. neko iz komiteta za skeptička istraživanja je odlučio da ih malo testira. Obišao je većinu astrologa dok kojih je mogao doći, izmešuostalog do veoma poznatih imena u tom svetu, dao im je datum rođenja, mesto, sat minut šta sve treba i da mu kažu kakva je to osoba. Ono što im nije rekao da se ta osoba nalazi u zatvoru zbog ubistva 33 dečaka, koje je prvo sadistički silovao pa potom ugušio, i da čeka na izvršenje smrtne zakne. Nijedan od astrologa nije video da je tu reč o serijskom ubici, a jedan je čak napisao da treba da radi sa decom i da njegov rad oplemenjuje. Toliko o tome, a evo i celog teksta:

Citat:

4. poglavlje: Astrologija

Astrologija u ćeliji smrti

--------------------------------------------------------------------------------

Članovi Komiteta za skeptička istraživanja iz Kanzas Sitija došli su na ideju kako da podvrgnu proveri tvrdnju da astrologija "radi". Jedan od članova komiteta posetio je nekoliko najviđenijih i najskupljih lokalnih astrologa, sa zahtevom da mu pomognu oko izbora zanimanja jer mu je bio ponuđen posao u kome ima dosta rada sa decom. Trik je bio u tome što je on, umesto svog datuma, vremena i mesta rođenja, dao podatke Džona Gejsija (John Gacy), koji je tada u ćeliji smrti u Čikagu čekao izvršenje smrtne kazne za više svirepih ubistava.

Da bi se bolje razumela ličnost Džona Gejsija, treba znati detalje o zločinima za koje je osuđen na 12 smrtnih kazni i 21 doživotnu robiju. On je ubio 33 dečaka (uglavnom tinejdžera) tako što ih je namamio u svoju kuću, vezivao ih, silovao i ubijao. Za to je koristio poseban postupak: pošto je na prevaru svakog od njih doveo u kuću, sebi je na ruke stavljao lisice da bi pokazao kako može sam da ih skine. Kad je ponudio gostu da izvede isti trik, jednim pokretom prsta bi zaključavao lisice i nesrećnom dečaku vezivao usta u koja bi mu pre toga stavio donji veš, kako ne bi vikao. Zatim ga je silovao i potom ugušio tako što bi mu duboko u grlo gurnuo isti taj veš.

Za ovaj test odabran je Džon Gejsi jer bi profil ličnosti sadističkog, seksualno motivisanog masovnog ubice morao da bude jasno vidljiv pod ispravnim indikatorom; ako su astrolozi zaista u stanju da "vide" ličnost i sudbinu neke osobe gledajući natalnu kartu, onda će sa Gejsijem imati lak posao.

Prvi na listi bio je međunarodno priznati astrolog Nil Mičelsen (Niel Michelsen), ali od njega je zatraženo samo da izradi natalnu kartu, jer je specijalizovan za taj tehnički posao i u njegovu stručnost niko ne sumnja. A onda su ostali astrolozi dobili podatke o Gejsijevom rođenju i natalnu kartu, pa su se dali na posao. Evo šta mu je svaki od njih savetovao.

Džon Sendbak (John Sandbach), autor šest knjiga iz oblasti astrologije, dao mu je savet da “ne optužuje sebe što nije pružio više od sebe u nekim ranijim slučajevima, jer je preterano popustljiv i nije pokazao dovoljno odlučnosti". Savetovao mu je da svakako radi sa mladim ljudima zbog “sposobnosti da im pomogne da ispolje svoje prave kvalitete".

Lokalni astrolog Rendi Gudmen (Randy Goodman), koji je 1985. godine pobudio pažnju medija time što je istraživao fenomen “tajanstvenih letećih viršli„, rekao je za svog klijenta da je “zaista rođen za to da služi ljudima". Njegov rezime je bio: “Vaše prisustvo ima blagotvoran uticaj na ljude. U prošlosti ste koristili svoju energiju na veoma dobar način pa, prema tome, i u ovom životu možete dosta dobrog da učinite. Sve u svemu, može da se kaže da je vaš život vrlo, vrlo pozitivan".

Sledeći astrolog, Norma Najt (Norma Knight), opisala ga je kao “veoma senzibilnu osobu". Kad joj je pomenuo ponudu za posao u kome bi radio sa mladima, odgovorila je: “Vi možete da budete dobri u radu sa decom i za vas to može da bude dobar put da naučite da još više pružate i primate. Uvek ste spremni da pomognete drugima. Povremeno čak pokazujete preteranu naivnost prema svima koji zatraže pomoć... ljubazan, nežan, obziran kad se radi o potrebama drugih".

Beverli Forel (Beverly Farrel), koja u svojoj knjizi sebe predstavlja kao “međunarodno priznatog autora, predavača i nastavnika religije, metafizike i astrologije, sa 30 godina iskustva u domenu paranormalnog", takođe mu je savetovala rad sa mladima: “Imate veoma dobro zaokruženu ličnost i možete da budete dobar model drugima. Ako budete radili sa decom, nećete imati velikih problema. Vrlo ste upečatljivi i zračite nesebičnu ljubav. Vaša instinktivna svest i nesputan odnos prema životu može da oplemeni svakog s kim ste u kontaktu."

[ c1k4_ml3kc3 @ 27.08.2006. 10:46 ] @
Ono za malu decu je odvratno!

Da li zaista ti astrolozi (koji su radili horoskope)sebe mogu okarakterisati astrolozima ili pak nekakvim prevarantima?
Uostalom, sto se takav slucaj nije desio i u Srbiji, pa da astrlozi tacno odrede, a ne tamo neki koji su sa drugog kontinekta! Svako koristi drugacije metode izrade horoskopa! Neki su iskljucivo za posao, neki su iskljucivo za emotivan odnos, neki iskljucivo za proslost itd - zelim reci da taj ko je pisao taj tekst nije i stavio koju su metodu ti astrolozi koristili (zbog takvih stvari ne volim da se bukvalno svaka izrada horoskopa okarakterizuje globalnom astrologijom - postoji VISE vrsta astrologa!)...
Zajedno sa tim textom se treba proveriti i sta su tacno rekli isti astrolozi u njihovu odbranu! U suprotnom, neko je verovatno samo lupetao neistinu i spominjao njihova imena kao i rechi koje su iskazivali!
'Alo ljudi, astrlogija ima svoje univerzitete i na desetine hiljade svojih skola sirom sveta - sto definitivno ne potvrdjuje da je izrada horoskopa glupost, a jos manje da astrologija nije nauka - efekat se potvrdjuje svakim subjektom koji se opredeli da uvidi da li zaista planete imaju uticaj na njegov zivot - uvek se nadje korektnost i uvek ce zbunjivati skeptike - kasnije ce im biti draze kada korektnost pronadju i kod druge osobe, pa kod trece i naposletku ce se opredeliti za svoju licnu teoriju o izradi horoskopa, vrstama i podvrstama astrologa, o tome kako funkcionise sistem prevaranata(to zaista postoji), o tome da vidovitost postoji i da je na 29.stepenu, o svemu navedenom i jos o puno drugih stvari koje su delic astrologije...!

Nemojte blatiti pojam astrlogije! Ona ne utice na Vas niti ima efekat nekakvog hemijskog ogleda nad Vama - jednostavno je deo Vas i zauvek ce biti u Vama.

Ovo je VAZNO : ASTROLOGIJA NIJE ISTO STO I IZRADA HOROSKOPA!!! IZRADA HOROSKOPA JESTE SAMO DELIC ASTROLOGIJE.
Ja objasnjavam astrologiju Vama kao sto neko objashnjava detetu matematiku i brojeve. I dete pita - ''A sto je ovaj broj bas takav, a Pera kaze da je to glupo! To nije istina''

Kod nas je pre nekih dva-tri meseca ( U Junu 2006 ) odrzana medjunarodna astroloska konferencija ( I ABA ) u Beogradu u hotlu ''M-BestWestern'' gde su PRIZNATI astrolozi diskutovali o novim tumachenjima Vec postojecih saznanja.

Ruski astrolog Pavel Sviridov je spasio dve zrtve od serijskog ubice ( u istrazivanje je bio ukljucen citav tim kriminologa, psihologa, psihijatra, a programom je rukovodio on )
OVAKO TREBA DA SE TUMACI MANIJAKALNI UBICA : (Tekst iz casopisa ''AstroLogos'')

''Astrologija, Model zivota'' Pavel Sviridov

''Renomiranog astrologa iz Rusije, upoznali smo preko sjajnih predavanja sa konferencije iz Moskve 2004.godine. Komunikacija je u Beogradu tekla lako, a gospodin Sviridov nam je svoje znanje stavio na raspolaganje u svakom smislu. Tokom astroloske konferencije odrzao je nekoliko sjajnih predavanja, o cemu cemo pisati u narednim brojevima. Dok smo cekali na zvanican pocetak konferencije, u holu hotela ''M'', uz kafu i opusten razgovor, pricao nam je o svom najvecem i najtezem projektu, iztrazivanju o serijskim ubicama.''

(dakle, to se treba istrazivati - nece se odmah uociti da je neko serijski ubica - vec serijski ubica VOLI da radi ono sto radi iz nekog svog razloga - ono sto voli, to se i vidi - a svaki astrolog, dobro vecina astrologa bi mu odmah ukazala da ima predispozicije za rad sa decom jer se tacno vide deca, ali ne i sta on radi njima jer na to uticu planete koje su u pokretu, tj, tranzitiraju. Ono sta su ti astrolozi rekli se odnosi na njegovu sudbinu - dakle receno mu je da ce se baviti decom ili sl, a ako bi se radio solarni horoskop koji prati i ipulsivnost kao i ostale stvari - jasno bi se uvdelo da je isuvishe ''strog'' vaspitac, cak i da stremi ka ekstremnostima - citava prica i tekst se moze okarakterisati slucajem u kojem odbrana nije rekla svoje - i hajde sada odmah da se presudi)!

''U istrazivanje je bio ukljucen citav tim kriminologa, psihologa, psihijatra,, a programom je rukuvodio on. Model sudbine - ubica i zrtava (tema o kojoj se pricalo), oslikao nam je na fantastican nacin, kroz astroloski prikaz i ujedno prezentaciju svog astro-software-a ''Vega-Sviri'', ciji je tvorac, a koji govori o jedinstvenom ''kodu'', vidljivom kroz astralne uticaje, koji nas vode kroz zivot.''
(Covek je otisao malo ispred svojih kolega astrologa koji su staticni i koji gledaju samo nas planetarni sistem itd...)

''Dve zrtve najveceg serijskog ubice su spasene bas na taj nacin. Upravo uz tu VRSTU ISTRAZIVANJA, astrologija daje MODELE koji se mogu prepoznati, predvideti i KORIGOVATI!. Ali, da li izbor postoji, postavili smo pitanje! Dve zrtve, koje u svom astralu odnosno sudbini imaju model zrtve, spasene su od tog ubice. Astrologija je ucinila svoje, ostalo je na pravnom sistemu, jer - ubica ce se za neko vreme naci na slobodi, a tad, pravni sistem, koji ga nije osudio dozivotnim zatvorom, od svake nauke stvara apsurd!''
( Sudbina je nama veca i od onoga sta horoskop i pripovedac(nazovi astrolog) kazu - samim tim oni menjaju neciju sudbinu na neki nacin i posto je astrologija veoma ozbiljna oblast koja ima najvise uticaja na razum kao i na um - sto nikako nisu jedna te ista stvar - cini bitnije uticaje na psihu coveka koji nije detaljno upoznat sa svim pozitivnim i negativnim prirodama izrade horoskopa - tj - nekada moze biti gore ako odete kod astrologa i ocekujete da cujete istinu koju Vi zelite - zamislit kako je astrologu kada mora da Vam kaze da cete umreti? Astrolozi ni sami nisu nekada svesni koliko su i oni bitan deo astrologije samim svojim pripovedanjem i to je uglavno ono sto vecina misli da je pogresno - ljudi samo trebaju biti upuceniji u sta ulaze da bi znali sta da ocekuju kao i sta ce nauciti )

Idemo dalje...
[ Nibble @ 27.08.2006. 10:59 ] @
c1k4_ml3kc3 gori je od Pandore svega mi.
[ srdjee @ 27.08.2006. 11:00 ] @
Ja sam rodjen na Marsu 20.8.2979. god. , a moj kolega Žika na obali jezera Vostok na Jupiterovom satelitu Europa 8.7.2980. god. .
jel bi mogao neko da nam uradi natalne karte i kaze kakav je uticaj planeta Zemlja imala u momentu naseg rodjenja , kao i kakav ce nas odnos kao kolega biti u blizoj budcnosti ?

:blink: :blink:
[ ventura @ 27.08.2006. 11:13 ] @
Već sam se bio zabrinuo oko Plutona, al sad mi je lakše kad znam da ga astrolozi i dalje priznaju:

Citat:

Astrolozi priznaju Pluton kao planetu

U astronomske kvalifikacije i terminologiju ne mogu da se mešam, ali nazivali Pluton planetom ili malim nebeskim telom, on ima svoje jasno mesto u svakom ozbiljnijem astrološkom tumačenju i bez njegovog pozicioniranja gotovo je nemoguće vremenski odrediti veće migracije, promene u društvu, krize i ratove.

Astrološki proračuni baziraju se na tradicionalnim zapisima koji su mnogo stariji i od ove civilizacije i od ove nauke. Astrologijom se profesionalno bavim 26 godina i sve vreme znam, što znaju i moji učenici, da je Pluton veoma mala planeta sa jednim satelitom veličine skoro kao i sama planeta. Osim toga, ja koristim u radu još dva nebeska tela ili male planete koje se nalaze iza Plutona, uspešno, a takođe pouzdano znam da mnoge moje kolege, naročito u inostranstvu, koriste ukupno 17 tih transplutona, kako ih astrologija još naziva.

U svakom slučaju, Pluton ostaje astrološki jedna od planeta (astrologija deli Sunčev sistem na svetla, Sunce i Mesec i planete) koja ima svoj zvanični astrološki simbol još od vremena hijeroglifa, a verovatno i od ranije.

Miša Kravčev, astrolog
[ zaraza @ 27.08.2006. 11:31 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3: Ono za malu decu je odvratno!

Da li zaista ti astrolozi (koji su radili horoskope)sebe mogu okarakterisati astrolozima ili pak nekakvim prevarantima?
Uostalom, sto se takav slucaj nije desio i u Srbiji, pa da astrlozi tacno odrede, a ne tamo neki koji su sa drugog kontinekta! Svako koristi drugacije metode izrade horoskopa! Neki su iskljucivo za posao, neki su iskljucivo za emotivan odnos, neki iskljucivo za proslost itd - zelim reci da taj ko je pisao taj tekst nije i stavio koju su metodu ti astrolozi koristili (zbog takvih stvari ne volim da se bukvalno svaka izrada horoskopa okarakterizuje globalnom astrologijom - postoji VISE vrsta astrologa!)...

ovo je omiljeni kontra argument astrologa.
cim se pojavi neki konkretan dokaz, neko konkretno ispitivanje, automatski se dovodi u pitanje kredibilitet tog astrologa koji je ucestvovao u eksperimentu.

Citat:
c1k4_ml3kc3:
'Alo ljudi, astrlogija ima svoje univerzitete i na desetine hiljade svojih skola sirom sveta - sto definitivno ne potvrdjuje da je izrada horoskopa glupost, a jos manje da astrologija nije nauka -

takodje ne potvrdjuje ni da je nauka.
kako nesto moze biti nauka, ako ne moze da objasni elementarne stvari na osnovu kojih uopste postoji?
kaka moze, kada ne ume da odgovori na osnovna pitanja koja se automatski namecu kada se istrauje nova oblast?
[ flylord @ 27.08.2006. 11:52 ] @
gle
Citat:
c1k4_ml3kc3:

i cek: ti za za svaku pogresnu izjavu i promasaj astrologa da kazes da je on ili laznjak ili da su mu planete bile zamucene pa nije mogao da lepo vidi.

Reci nam sta je tacno vidovnjak rekao kad ti je pogodio da ces/da si slomio nogu. Da li je to rekao pre nego sto si slomio ili nakon sto si slomio?
I pitaj sestre da meni urade neki horoskop pa da vidim istinitost tvrdnji.
[ Miroslav Jeftić @ 27.08.2006. 12:54 ] @
Joj... kako vas ne mrzi da se raspravljate sa zatucanim osobama, takvi baš obožavaju ovakve teme kako bi mogli da dobiju koji poen za njihovu "stvar" - kao kad neki radikal dođe u talk show. Lock i pravac arhiva.
[ c1k4_ml3kc3 @ 27.08.2006. 14:02 ] @
''Planete zamucene'' - PA NARAVno da dovodim u pitanje njihovu sposobnost kao i koju su vrstu horoskopa radili - bavite se i osudjujete na osnovu necega sto ste procitali, a niste ni doziveli! Svashta - eto Vam vashe ''logike'' ... ccc

Necu vishe ni da pisem ovde - sa budalama ne valja imati posla! Zakljcajte temu!
[ ventura @ 27.08.2006. 14:04 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3: ''Planete zamucene'' - PA NARAVno da dovodim u pitanje njihovu sposobnost kao i koju su vrstu horoskopa radili - bavite se i osudjujete na osnovu necega sto ste procitali, a niste ni doziveli! Svashta - eto Vam vashe ''logike'' ... ccc

Necu vishe ni da pisem ovde - sa budalama ne valja imati posla! Zakljcajte temu!

Jel ti veruješ da su recimo USA i Australija države koje stvarno postoje?

Ako nikad nisi bio tamo, kako onda možeš da tvrdiš da postoje? :)

Argumentacija ti je na nivou retardiranog sedmogodišnjeg deteta...

[ flylord @ 27.08.2006. 14:14 ] @
Citat:
ventura: Argumentacija ti je na nivou retardiranog sedmogodišnjeg deteta...

sedmogodisnjeg!?!?!? Preterujes
[ flylord @ 27.08.2006. 14:23 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3: ''Planete zamucene'' - PA NARAVno da dovodim u pitanje njihovu sposobnost kao i koju su vrstu horoskopa radili - bavite se i osudjujete na osnovu necega sto ste procitali, a niste ni doziveli! Svashta - eto Vam vashe ''logike'' ... ccc

Pa ja te jurim (a nisam jedini) da mi odradis horoskop (ili tvoje sestre), pa da nas ubedis u to sto pricas. Vrlo prosto. Da ne bude vise da samo citamo nesto a ne probamo. I kao sto rekoh, vec imam iskustva sa magovima: ili su omasili ili su pogodili stvari koje je svako mogao da pogodi: da sam imao operaciju (ostaje pitanje koliko ljudi nisu imali neku operaciju)

Citat:

Kolko vidiim ostao si bez argumenata, pa sad hoces da zakljucavamo temu. HEHE
A i mi budale volimo da radimo sa objektivnim dokazima, ne sa rekla-kazala. I mi te non stop pitamo za makar jedan dokaz, a ti samo vredjas non stop, i vrtis jednu te istu pricu: "Treba da verujemo da bi smo znali da astrologija radi", blah. Nece moci to kod bilo koga ko ima imalo mozga.
[ flylord @ 27.08.2006. 15:00 ] @
i dobro oces nam dati adresu/tel/email nekog astrologa koji je dobar po tebi. Recimo taj sto je tebi sve pogodio. Posto imam utisak da mislis da su tvoje sestre prevaranti
[ c1k4_ml3kc3 @ 27.08.2006. 15:03 ] @
Ispravljam se - pisacu jos u ovoj temi -

Iz principa necu dati mojim sestrama bilo kakvu informaciju o ''tvom'' postojanju :P Jer ovako bezobrazan ''starcic'' ne bi trebalo da se bakce sa retardiranim detetom...

Vas boli uvc3 za bilo sta sto je vezano za astrologiju - samo se sprdate jer bez toga mozete da zivite - pa zivite, ali takodje i odjebite!
[ c1k4_ml3kc3 @ 27.08.2006. 15:05 ] @
Sta vise - dao bih Vam e/mail u PM poruci - ali posto je neko BLOKIRAO moje postove - tj - da stalno imam 9 poruka - onda ne mogu ni da shaljem PM ;) jer je potrebno deset - i to je JAKA demokratija ccc...
[ flylord @ 27.08.2006. 15:10 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3: ali takodje i odjebite!

ako sam ja bezobrazan, sta si onda ti sa ovakvim recnikom? Jeli veseli djecace. Ja se makar ne stidim svojih godina. A ti se stidis svega: da kazes sta ti je astrolog rekao (jer ti je rekao nesto sto ce odmah da dokaze da je i on zajedno sa tobom prevarant), svojih sestara za koje sam sada siguran da nemaju pojma sto i ti znas ali ne smes da priznas

Citat:

Vas boli uvc3 za bilo sta sto je vezano za astrologiju - samo se sprdate jer bez toga mozete da zivite - pa zivite, ali takodje i odjebite!

Ja bih radio verovao u astrologiju, i trosio bih pare na nju, samo kad bi mi neko dao dokaz da to radi. Ja za sada imam samo dokaze da je to prevara. I posle svakog razgovora sa nekim ko veruje u to, sve vise sam uveren da je to prevara. Jer da nije, ti bi odmah zvao sestre ili bi nam nekog preporucio.
[ flylord @ 27.08.2006. 15:12 ] @
Evo ti moj email pa mi posalji to sto imas

[email protected]

A ja cu da objavim rezultate rada tvog astrologa (bez njegovog imenovanja)
[ c1k4_ml3kc3 @ 27.08.2006. 15:15 ] @
PA ne dajem objave niti reklame - moj recnik je kao u zmije, covijeche :)

Nebitno - sto bih davao licni primer?

Uostalom - nije mi receno zashto imam samo DEVET post-ova??? Sta, ne znate kako da me uklonite, pa se fora da mi uskratite mogucnost private massage-a??? To je sramota :P

Izvini, ali najiskrenije ti kazem da samo sebi stvaras predrasude verovanjem u price drugih ljudi -
Cak i ono sto izvuchish kao pouku iz svega shto si uvideo ti nije dovoljni - potrebno je osetiti praksu na delu. Dokaz je u praksi, a ne u teoriji...

Uostalom neces za dzaba dobiti horoskop, posto si me nervirao :D :D :D
[ flylord @ 27.08.2006. 15:27 ] @

Citat:
c1k4_ml3kc3: PA ne dajem objave niti reklame - moj recnik je kao u zmije, covijeche :)

definitivno uzivam da pricam sa tobom. Mnogo si mi smesan

Citat:

Nebitno - sto bih davao licni primer?

Kao dokaz sta ti je tacno astrolog rekao i kada.

Citat:

Uostalom - nije mi receno zashto imam samo DEVET post-ova??? Sta, ne znate kako da me uklonite, pa se fora da mi uskratite mogucnost private massage-a??? To je sramota :P

za 9 postova citaj malo Pravilnik foruma, FAQ foruma i sl, i mozda ces sam da shvatis zasto imas samo 9 postova.

Citat:

Izvini, ali najiskrenije ti kazem da samo sebi stvaras predrasude verovanjem u price drugih ljudi -

a verovanje u tvoje price i onih koji veruju u astrologiju ne stvara predrasude?

Citat:

Cak i ono sto izvuchish kao pouku iz svega shto si uvideo ti nije dovoljni - potrebno je osetiti praksu na delu. Dokaz je u praksi, a ne u teoriji...

vec sam ti rekao da imam iskustva sa astrolozima i vracarama, i posle tog iskustva sam postao jako veliki skeptik i postao sam 100% uveren da je to jedna velika prevara i laz

Citat:

Uostalom neces za dzaba dobiti horoskop, posto si me nervirao :D :D :D

Ja tebe nervirao? a sto si ti mene vredjao? I sto nijednom nisi hteo da das dokaz. Zamisli kad bi ljudi verovali samo u ono sto sami vide svojim ocima, ili osete. Pa niko ni usta ne bi verovao. Neko te je vec pitao: da li verujes u postojanje amerike?? Posto pretpostavljam da nisi licno video da taj kontinent postoji. Po tvom shvatanju ja bih mogao da verujem da su moju zgradu napravili vanzemaljci jer nisam uopste gledao dok se pravi, i niko me nece ubediti da su to ljudi uradili.

I kolko ce mi naplatiti taj horoskop? Da li postoji neki "money back", da se zalim na kvalitet usluga, garancija kvaliteta, ISO 9001??

[ AleksandarNS @ 27.08.2006. 16:08 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3: Uostalom - nije mi receno zashto imam samo DEVET post-ova??? Sta, ne znate kako da me uklonite, pa se fora da mi uskratite mogucnost private massage-a??? To je sramota :P

Pa zar zvezde nemaju odgovor na ovako banalno pitanje? :)
[ Milos niks @ 27.08.2006. 16:09 ] @
Ustvari kada neko pomenu bilo kakvo predvidjanje buducnosti , posto je to vrlo opasan posao, moze coveka da dovede u veliku zabludu
da napravi nekome ili sebi nepopravljivu stetu .. eventulano da pocinu ubistvo i sl.

trebalo bu uvesti vid licence na sest meseci , test tipa pogodi random 100 brojeva, ako pogodi licena tipa ovlasceni vidovanjak ako ne streljanje na licu mesta :)
[ zaraza @ 27.08.2006. 18:00 ] @
Citat:

Ispravljam se - pisacu jos u ovoj temi -

Iz principa necu dati mojim sestrama bilo kakvu informaciju o ''tvom'' postojanju :P Jer ovako bezobrazan ''starcic'' ne bi trebalo da se bakce sa retardiranim detetom...

jos jedno klasivno bezanje od problema astrologa. OVO sam sreo vec nekoliko puta u raspravi, sto sa onima koji se nazivaju astrolozi, sto sa onima koji veruju u to.
Normalno da ocekujes odredjenu doazu sprdachine, kada ni na jedno jedino pitanje nisi dao konkretan (a ni bio kakav drugi ) odgovor.
Nadam se da znas da si ovim definitivno pokazao da smo MI u pravu.
[ uranium @ 27.08.2006. 19:06 ] @
ventura je u nekom od prethodnih postova preneo priču o serijskom ubici ako se ne varam sa Antonićevog sajta. Na žalost, Antoniću izgleda nije išlo u prilog da doda još jedan bitan detalj - vreme rođenja koje je dato astrolozima bilo je (vrlo verovatno) pogrešno i to za čitavih sat vremena!

Malo pošteniji osvrt na taj problem:

Citat:

Astrology on Death Row:

John Gacy was born in Chicago on 17 March 1942 at 00:49 CST, or 05:49 GMT, CST being the time required by Illinois for birth registration even though War Time was then in effect. Some hospitals did not follow this rule, so the actual birth time might have been an hour later at 06:49 GMT. Both times give a Sagittarius ascendant.

pa ipak, poslednja rečenica je zaista smešna i pokazuje koliko se autor teksta razume u to o čemu piše.

Šta se dešava sa 5. kućom (deca) ako uzmemo da je Gacy rođen u 00:49 CST:

vidimo da 5. kuća ni na koji način nije naglašena.

Šta se dešava sa 5. kućom (deca) ako uzmemo da je Gacy rođen u 01:49 CST:

vidimo da je 5. kuća teško aflikovana - SA Con Ur - u tom slučaju niko normalan ga ne bi savetovao da ima bilo kakve veze sa decom.

Naravno, mi pojma nemamo kad je zaista Gacy rođen a u ovakvim eksperimentima nemamo pravo na pretpostavku konzistentnosti astroloških teorija (pa ne smemo da se upuštamo u rektifikaciju) - ali ako je već to tako (dakle, ako nemamo pouzdane podatke o osnovnim parametrima), onda moramo da odbacimo konkretni subjekt i da probamo isto sa nekim za koga imamo pouzdane podatke.

Doduše, bilo bi za očekivati da su ti renomirani(?) astrolozi znali za taj problem sa vremenom

ali opet teško da bi se neko usudio da klijentu kaže nešto u fazonu: "Ti imaš perverzne sklonosti ka deci" već bi i ako vidi takve naznake gledao da pronađe neko pozitivnije tumačenje.

Drugo, dati su samo delovi njihovog tumačenja koji se zgodno mogu upotrebiti da potkrepe ono što se i želelo "dokazati" eksperimentom - ovako se stiče utisak da mu niko ništa nije pogodio.

Evo nečeg što bi svaki početnik pogodio (ali je pitanje da li bi rekao klijentu):

Citat:

Alcoholism (Part 4) Testing Reader Suggestions

From Linda L.:

Neptune in hard aspects to the Sun: alcohol heredity from the father.

ovde me ne zanima da li je i sam Gacy pio - bitno je to da njegov otac jeste

Citat:

John Wayne Gacy:

He had a very distressed and distant relationship with his stern and abusive alcoholic father.

[Ovu poruku je menjao uranium dana 27.08.2006. u 20:18 GMT+1]
[ c1k4_ml3kc3 @ 27.08.2006. 21:43 ] @
2 - LeteciLord - > Ako sam ja tebi smesan, sta mislis o tome kako na tebe gleda na desetine ljudi koji su se uverili u uticaj astrologije? Meni je ova ''rasprava'' tragicna po vashe zdravlje - takodje nemate nikakav cvrsti dokaz da je astrologija podbacila :P :P :P :P :P
Uostalom - samo je bitno ko se tu vishe ''pravi'' pametan. Samo cepidlachite. Mogu da Vas sve zamislim kakvi ste bili dok ste piskili u pelene...Elem - Svaki iole normalan astrolog ce ti vratiti pare - ne secam se kada se to desilo, ali 'ajde.

2 - Zaraza - Ako ti meni i svim astrolozima dokazesh preko foruma da je astrologija glupost - javno cu priznati da si/ste ''U pravu'' kao i upravu Zamenimo strane malo
Sto se mog verovanja tice - Verovacu u sta zelim jer je to moje pravo. Ako verujem da Amerika ne postoji, verovacu da ne postoji i tu logika i ne mora zauzimati mesto - vazno je samo da je istinito i bez ikakve maske - to ostaje subjektivno.
Ja ne verujem u astrologiju - ja znam da je to cinjenica koja postoji kao sto postoji vatra, pesak, i sve ostalo - ali uvek mi ostaje alternativa koja lezi u poruci trilogije ''Matrix''.
A da - posto ja JESAM objasnio u predjashnjim postovima i odbranio od ''optuzbi'' (Kakvo je to pitanje kada se neko ruga astrologiji i zeli da leci svoje komplekse???) na nacin na koji to prilici jednom ne tako uobicajenom osamnaestogidishnjaku, trebalo bi i obratiti paznju na to i shvatiti da je apsurd da budem baza informacija . Vec sam naveo zasto je apsurd da odgovaram na sva pitanja, podpitanja i zezalice - ako ignorisem, ne branim sebe od istine vec od dosade koju mi Vi priredjujete...

2 - All - >

Otpada Vam serijski ubica John, poshaljite Nindze!!!
Znate, to su oni cigani sa nbg-a sto vise kod prodavnice sportske opreme...
[ Ivan Dimkovic @ 27.08.2006. 21:50 ] @
Blah,

Astrolozi hoce da im se "dokaze da je astrologija glupost" , kao i mnogi - potpuno dovodeci naucni metod do besmisla.

Nemaju sta ljudi astrolozima da dokazuju, iz prostog razloga sto nema nikakvog naucnog metoda koji bi pokazao zasto bi astroloski proracuni bili tacni, kao sto ni ne postoji nikakav naucni dokaz navodnih "sila" koje astrolozi pominju i koriste.

Samim tim, Astrologija nije cak ni netacna - jer da bi se nesto definisalo kao netacno, neophodno je da pociva na nekim eksperimentalnim fondacijama koje su se dokazale kao netacne - Astrologija nema ni te fondacije, vec pricicu za mase i nekakva pravila van veze sa naukom, pa samim tim - sve dok tih fondacija ne bude, astrologija nije cak ni netacna.

Astrologija je jednostavno zanimacija za ubijanje vremena - tvrditi da je astrologija netacna je isto kao kada bi tvrdili da je igranje lastisa ili popunjavanje ukrstenih reci netacno - potpuno van logike.
[ c1k4_ml3kc3 @ 27.08.2006. 22:25 ] @
''Ljudi'' koje spominjete u tekstu su verovatno sa neke druge planete :P cim se razlikuju od astrologa :P

astrologija, onako kako je ja shvatam (JA NE STOJIM IZA VECINE ASTROLOGA NITI IH BRANIM I KO JE UOPSTE NAPOMENUO DA ASTROLOZI BLATE NAUCNA ISTRAZIVANJA??????? SAMO SAM NAVEO KOLIKI JE APSURD DA DOKAZUJEM UTICAJE ASTROLOGIJE PREKO FORUMA!!!) jeste jedan univerzalni jezik koji se mora nauciti da bi se njime pravilno baratalo.

Opet se ponavlja ista prica, malo lepse preformulisana - lepo su Uranium i jos jedna osoba naveli sasvim jasne detalje o astrologiji onako kako je prihvacena u drustvu - ali to, naravno, niko ne zeli da shvati niti da se obazire na to...
[ Miroslav Jeftić @ 27.08.2006. 22:53 ] @
I marihuana je sasvim lepo prihvaćena u društvu.
[ Milos niks @ 27.08.2006. 23:00 ] @
Postoji jos jedan univerzalan jezik , pasulj , dakle uzmes onako kilo pasulja ali od oka ne da meris , pa pacis na zemlju i od zavisnosti kako
se okrene pasulj i gde padne , "procitas" taj isti pasulj . To govori sve zato sto je pasulj biljka iz druge galaksije i ta galaskija nejveca galaksija
u delta kvadrantu ( nisam mogao da odolim ) i stanovnici te galaksije su genetskim inz. doveli pasulj do savrsenstva kao alatku za predvidjanja
Ukoliko neko zna da tacno procita taj pasulj moze da pogodi sve 100% tacno sta ce se nekome dogoditi do kraja zivota.

Dokazite vi meni da ovo sto sam naveo nije tacno i da je glupost .
[ ar nogard @ 28.08.2006. 00:08 ] @
Osim za astrologiju za koju tvrdite da nema dokaze za postojanje nekih sila u ovom slucaju delovanje planeta na ljude samim tim bi trebalo da tvrdite i da ne postoji bog ili neka visa sila, neki oblik energije koji kontrolise sve oko nas, takodje to isto bi trebalo da vazi i za vanzemaljce,duhove za telepatiju telekinezu itd. Bez dokaza nista. E sad pretpostavite kako je bilo onom Galileu kada je tvrdio da je zemlja okrugla pa ga ceo tadasnji pismeni uceni i razumni svet osim nekolicine njih naravno lepo spali na lomaci i pored njegovih dokaza koje vecina nije mogla da shvati.
Mislim raspravljate se sa ovim likom 3 dana koji veruje u to sto veruje (njegovo pravo) i normalno terate sprdnju jer i nije na vasem nivou da bi se raspravljao.

Evo za vas kojima je najbitnija nauka i dokazivanje par pitanja:

Koliki je svemir (dokazite odgovor)
Da li postoji bog ili sta vec (obrazlozite odgovor)
Kako se tela nekih svetaca (ima ih 6 ili 7) nisu raspala ni posle vise stotina godina iako se po vasoj nauci to desava za par nedelja?
U suncevom sistemu sve planete rotiraju oko svoje ose i oko sunca - ZASTO?
I sam Nikola Tesla je verovao u postojanje oblika svesti na visim frekvencijama ali vi i u to ne verujete jer ne vidite to a tvrdite da ste intelegentna razumna i svesna bica pa ajde dokazite to. Gde vam je taj razum i ta svest da ih premerimo da ih detektujemo nekim senzorima da vidimo ko ima vise ili manje da ih malo opipamo ako je moguce, ili verovatno to i ne postoji posto se ne vidi i ne moze se izmeriti. I sta mislite jel Tesla nenormalan ili svi mi koji shvatamo samo ono sto vidimo i sto mozemo da dokazemo?
Posto astrologija nije nauka zato sto ne dokazuje nista sta je astronomija?

Ajd sad ne budite lenji pa odgovorite.

[ zaraza @ 28.08.2006. 00:56 ] @
Citat:
ar nogard:
Koliki je svemir (dokazite odgovor)

precnik svemira je oko 15 milijardi svetlosnih godina...kako i zasto?
pa glupo bi bi bilo reci - pitaj Hubble-a, ali reci cu to...

Citat:

Da li postoji bog ili sta vec (obrazlozite odgovor)

mozda?
ovo je pitanje koje nije vezano za ovu temu...

Citat:

Kako se tela nekih svetaca (ima ih 6 ili 7) nisu raspala ni posle vise stotina godina iako se po vasoj nauci to desava za par nedelja?

nije nuzno da se tela raspadaju posle nekoliko nedelja...postoji mnogo faktora koji uticu na to, pocevk od vlaznosti, temperature, mesta cuvanja tela i tako dalje...
kad se uzme u obzir da su tela svetaca CUVANA, a ne zakopana, ovo i nije toliko cudno, ali opet nema veze sa temom...

Citat:

U suncevom sistemu sve planete rotiraju oko svoje ose i oko sunca - ZASTO?

procitaj o nastanku planeta, tu je sve sasvim lepo razjasnjeno, i nikakva bozija sila nije umesala prste u to...

eto, sad sma dao bar neke hintove na ove odgovore, od kojih svaki zahteva jedno 100 pisanih strana, a ja toliko vremena nemam...
ja opet pitam...
koja sila to deluje na ljude kada je u pitanju astrologija?
astronomija, u stvari bolje reci moderna astronomija, koja traje nesto preko 100 godina je u stanju da da odgovore na neka vrlo vazna pitanja, a astrologija koja je prisutna 2000 godina nije u stanju da da odgovor na osnovno pitanje (na kome se i zasniva), a to je upravo to - kakva to sila deluje na ljude?

dodatak:
sto se tice, paranorlmanog, telekineze i ostalog...
posetite http://www.randi.org/
ako dokazete da imate te moci, imatecete 1 000 000 dolara u dzepu (milion dolaraa)....
[ Cileinteractiv @ 28.08.2006. 01:38 ] @
Evo konačno su dokazali da crna materija postoji. Cvrc, kako će sad astrolozi sa njom da se bore kada je do sada nisu uzimali u razmatranje, njena gravitacija je izuzetno značajna ali smisliće oni neku priču već ili će iskulirati crnu materiju.

Usput, Astrologija uzima u obzir 12 sazvežđa u "traci" iznad ekvatora, kako je moguće da npr. sazvežđe Kesopaje ili Labuda ne utiče na našu sudbinu a gle čuda samo ovih 12 utiču? Ako dve sijalice na lusteru sijaju, šta hoćete me bubediti da me ova druga ne obasjava?

A g.din Džejms Rendi je posebna priča. Ne moramo mi ništa pisati nek idu prapsiholozi i ostali kod Rendija po 1 milion dolara. Samo pazite nema prevare i podmetačina a i slatkorečivost ne vredi-dokaži nadprirodnu sposobnost (paranormalno) i imaš 1milion dolara.
[ c1k4_ml3kc3 @ 28.08.2006. 11:50 ] @
Pa ta ''sila'' utice. Neka nauka otkrije koja je to sila ili oblik energije, sta vec... Povodom toga se moraju primeniti drugaciji oblici ''skeniranja'' -

Astrolozima (onako kako ja verujem i ovo je moje subjektivno misljenje - neka se nadje neki astrolog koji zna koji je uticaj, ako gresim) je poznat uticaj, a ne i sta i od cega je sacinjen taj uticaj - ja mislim da je tako.

STA JE ASTROLOGIJA?(Iz jedne veoma stare i teske knjige)

''Ako pitate sta je astrologija, odgovor glasi: proricanje ljudke sudbine pomocu planeta i svetala, njihovom uticaju na ljude na Zemlji, na prirodne pojave, svet minerala, vegetacije i zivotinja. To je jedno od najstarijih tumacenja, humano, jer postoji radi coveka a njezina je uloga terapeutska, jer daje sigurnost. Ljudi su oduvek odlazili zenama koje gledaju u solju, karte, pasulj, da bi saznali kakva ce im biti buducnost. Astrologija je JEDINO NAUCNO sredstvo predvidjanja. Moze dati odgovore na sva pitanja koje covek SEBI postavlja, a nige nema odgovora: zasto se bas meni dogadja tako nesto?... zasto tako, a ne onako?... Zasto bas u to doba godine?...
Licni horoskop otkriva sklonost odredjenim bolestima, kriminalu, politicki stav, srecu u ljubavi, odnos s decom, imovinsko stanje, hoce li osoba nesto naslediti, hoce li putovati u strane zemlje, gde i kada, kako i gde ce umreti itd...

SVAKI IZRADJENI HOROSKOP POTVRDJUJE SVRHOVITOST ASTROLOGIJE I TACNOST PODATAKA ZAPISANIH U ASTROLOSKOJ LITERATURI.

Astrologija stedi trud koji biste uzaludno ulagali u nesto sto nema buducnosti, moze spasiti zdravlje i zivot ako je osobana vreme kontaktirala sa osobom.'' (samim tim cinom - odlazenjem kod astrologa - je osoba na neki nacin vec pomogla sebi jer sve ono sto upije od astrologa moze jedino pomoci)

Kasnije cu dati i istoriju astrologije - a sada cu se zabaviti igranjem Half-Life 2
[ c1k4_ml3kc3 @ 28.08.2006. 11:53 ] @
HAHAHAHAAH O CRNOJ MATERIJI JE NAJLAKSE PRICATI !!!!

PA to ukazuje na neznanje kod coveka !!! Uopste i nije potrebno razmatrati o tome koji su uticaji - logicno je da je mrak=neznanje :D

E ono sto niko ne zna pa ni u astrologiji jesu Crne rupe... :| To je vec malo komplikovanije...

U 2. v. pr. n. e. Hiprah iz Nikeje napisao je kalendar s 1000 zvezda, odredivsi svakoj koordinante. Proucavao je kretanje Sunca i MEseca, otkrio fenomene prethodjenja ekvinocija i odredio trajanje godishnjih doba. Razvio je teoriju o pojavama na Zemlji od kojih je svaka povezana s nekim dogadjajem u svemiru, a ljudsko telo ponavlja u sebi sadrzaj svemira. Tako je doveo u vezu znakove zodijaka s organima ljudskog tela. Ta se teorija sve do danas postuje i ukazuje na to da je ispravna.

Sada ja da postavljam pitanjima ''ucenim'' ljudima ovog foruma :

Zasto kod zena postoji menstruacija i zasto BAS taj naziv? Sta je to sto utice na organe zena, a sto je najblize Zemlji?
Koji je to satelit koji kruzi oko zemlje i cini da se stvaraju plima i oseka?
Koliko vrsta magnetizma nauka JOS UVEK nije otkrila?
Sta predstavlja Sfinga i zbog cega ima bas takav oblik tela???

Za kraj evo MALOG dela o tome ko je kakav u povrsnim bojama personalnosti :

Ovan - Voli istrazivanja, osvajanja. Pozitivne osobine su mu pionirski duh kao i avanturizam. Ono sto ne valja kod njih jeste sto su grubi i neobazrivi.

Bik - Voli novac i seks. Pozitivne osobine su im sto imaju miran porodicni, a buran seksualni zivot. Ono sto ne valja kod njih: skrtost, sebichnost, malodushnost, detinjasto ponashanje.

Blizanci - Vole intelektualnost i umetnost, slobodu. Pozitivne osobine: ugodni su, pametni, prilagodljivi. Ono sto ne valja kod njih jeste to sto su nepouzdani, neodgovorni, kapric.

Rak - Voli porodicu i kucu. Pozitivne osobine su mu miran poridicni zivot, vole decu. Ono sto ne valja kod njih je to sto vode zakulisne igre, neiskreni su, provociraju.

Lav - Voli decu, autoritet. Pozitivne osobine su im velekodusnost, topla ljubav. Ono sto ne valja kod njih je egoizam, nasilnost, to sto je despot.

Devica - Voli rad, preciznost, pedanteriju. Pozitivne osobine su im disciplina i analiza. Ne valja im cinizam, prigovaranje, zabadanje nosa u sve.

Vaga - Voli brak, lepotu. Pozitivne osobine su im pravda, sklad, umetnost, ples. Ne valja im despotizam, sebichnost.

Skorpija - Voli seks, bogatstvo. Pozitivne osobine su im upornost i energija. Ne valja im znatizelja, sebichnost.

Strelac - Voli putovanja, drustvo. Pozitivne osobine su im visok spiritualni zivot, optimizam. Ne valja im sto su nepouzdani, ne postuju norme.

Jarac - Voli polozaj, novac. Pozitivne osobine su im pouzdanost, ozbiljnost. ono sto ne valja kod njih : Nametanje svoje volje, pomanjkanje ljubavi i razumevanja.

Vodolija - Voli prijatelje, putovanja, nauku. Pozitivne osobine su im vidovitost, altruizam, genijalnost, humanost. Ne valja im neposlusnot, negiranje bilo kakvog autoriteta ili uticaja spoljashnjosti.

Ribe - Vole mistiku, snove, ljubav. Pozitivne osobine su im duhovna i univerzalna ljubav. Ne valja im bezanje od problema, obaveza. Nestalni su, teze ka novcanim prevarama.

- Ako mislite da je ovo sto sam napisao ''astrologija'' - treba Vam psihijatrijska pomoc.

[Ovu poruku je menjao c1k4_ml3kc3 dana 28.08.2006. u 13:37 GMT+1]
[ zaraza @ 28.08.2006. 11:55 ] @
znaci po tebi nauka treba da dokazuje astrologiju?
e, pa to se nece desiti dok god astrologija bas malo naucnog....
ovako, sve je to samo prica u vetar, bez ikakvog osnova.
Naveli smo ti primere onog silovatelja, pa onda testiranja ljudi i pogadjanjem njihovihznakova na osnovu tih testova...sve je spadalo u domen verovatnoce...

a sto se tice sudbine..hah....ako je to moguce, zasto onda nije moguce uz pomoc astrologije objasniti astrologiju i tu volsebnu energiju koja nas okruzuje?
[ zaraza @ 28.08.2006. 11:56 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3: HAHAHAHAAH O CRNOJ MATERIJI JE NAJLAKSE PRICATI !!!!

PA to ukazuje na neznanje kod coveka !!! Uopste i nije potrebno razmatrati o tome koji su uticaji - logicno je da je mrak=neznanje :D

E ono sto niko ne zna pa ni u astrologiji jesu Crne rupe... :| To je vec malo komplikovanije...

sta je problem kod tamne materije? gde je tu neznjanje?
sta to niko ne zna oko crnih rupa?
[ Ivan Dimkovic @ 28.08.2006. 12:21 ] @
Citat:

Pa ta ''sila'' utice. Neka nauka otkrije koja je to sila ili oblik energije, sta vec... Povodom toga se moraju primeniti drugaciji oblici ''skeniranja'' -

Astrolozima (onako kako ja verujem i ovo je moje subjektivno misljenje - neka se nadje neki astrolog koji zna koji je uticaj, ako gresim) je poznat uticaj, a ne i sta i od cega je sacinjen taj uticaj - ja mislim da je tako.

A, dakle... Astrologija se znaci uzima kao neki opste-poznati fakt, gotovo sila u prirodi - koju sad nauka treba da dokaze sastav te opste poznate i sveprisutne sile, jel da?

E super - ja onda molim naucnike da dokazu sastav i ispitaju sve oko Jetija, ET Vanzemaljca, Bigfoota, Planete X, Vudu Magije, Kidnapovanja Elvisa od strane vanzemaljaca, letecih tanjira koje svako malo neko vidi iznad svoje kuce, malih zelenih na planeti Mars, kojekakvih bozanstava sirom zemaljske kugle, vilenjaka, vestica, cudovista iz Loh Nesa, Piramida u Bosni i svega opste poznatog i sveprisutnog bas kao i astrologija ;-)
[ Milos niks @ 28.08.2006. 13:26 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3:

Sada ja da postavljam pitanjima ''ucenim'' ljudima ovog foruma :

Zasto kod zena postoji menstruacija i zasto BAS taj naziv? Sta je to sto utice na organe zena, a sto je najblize Zemlji?
Koji je to satelit koji kruzi oko zemlje i cini da se stvaraju plima i oseka?
Koliko vrsta magnetizma nauka JOS UVEK nije otkrila?
Sta predstavlja Sfinga i zbog cega ima bas takav oblik tela???

[Ovu poruku je menjao c1k4_ml3kc3 dana 28.08.2006. u 13:37 GMT+1]

Ovakva pitanja moze da postavi jedna vrlo zatucana osoba :) ovo nemoj da shvatis kao uvredu
Menstrucija moze totalno da se eliminise ako nisi znao , i to kod zenskih osoba bilo koje dobi . Na organe zena svasta utice ako mislis na magnetne sile
i gravitaciju , moze a i nemora da utice bilo kako .
2. mesec ,mad ne deluje samo on , i sta s tim . Ljudi koji su verovali u nauku su dokazali to a ne astrologija. Da je ostalo na astrolozima i misticima
vas bi vec odavno istrebila katolicka crkva zbog jeresa :)
3. Nauka je otkrila to sta jeste i dokazala to , astroligija ama bas nista kao sto nista i nije dokazala
4. Prouci malo njihova bozanstva i mitologiju , pa ces znati . Sto Horus ima glavu sokola a telo coveka ?

ALi slazemo se barem oko jednoga , astrologija je dobra za muvanje koka koje u to veruju
[ zrachko @ 28.08.2006. 16:57 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3: HAHAHAHAAH O CRNOJ MATERIJI JE NAJLAKSE PRICATI !!!!

Koliko se razumem, jedno su crne rupe, a jedno crna materija, a sasvim trece mrak.

Citat:
c1k4_ml3kc3:Za kraj evo MALOG dela o tome ko je kakav u povrsnim bojama personalnosti :

Ovan - Voli istrazivanja, osvajanja. Pozitivne osobine su mu pionirski duh kao i avanturizam. Ono sto ne valja kod njih jeste sto su grubi i neobazrivi.

Bik - Voli novac i seks. Pozitivne osobine su im sto imaju miran porodicni, a buran seksualni zivot. Ono sto ne valja kod njih: skrtost, sebichnost, malodushnost, detinjasto ponashanje.

Blizanci - Vole intelektualnost i umetnost, slobodu. Pozitivne osobine: ugodni su, pametni, prilagodljivi. Ono sto ne valja kod njih jeste to sto su nepouzdani, neodgovorni, kapric.

Rak - Voli porodicu i kucu. Pozitivne osobine su mu miran poridicni zivot, vole decu. Ono sto ne valja kod njih je to sto vode zakulisne igre, neiskreni su, provociraju.

Lav - Voli decu, autoritet. Pozitivne osobine su im velekodusnost, topla ljubav. Ono sto ne valja kod njih je egoizam, nasilnost, to sto je despot.

Devica - Voli rad, preciznost, pedanteriju. Pozitivne osobine su im disciplina i analiza. Ne valja im cinizam, prigovaranje, zabadanje nosa u sve.

Vaga - Voli brak, lepotu. Pozitivne osobine su im pravda, sklad, umetnost, ples. Ne valja im despotizam, sebichnost.

Skorpija - Voli seks, bogatstvo. Pozitivne osobine su im upornost i energija. Ne valja im znatizelja, sebichnost.

Strelac - Voli putovanja, drustvo. Pozitivne osobine su im visok spiritualni zivot, optimizam. Ne valja im sto su nepouzdani, ne postuju norme.

Jarac - Voli polozaj, novac. Pozitivne osobine su im pouzdanost, ozbiljnost. ono sto ne valja kod njih : Nametanje svoje volje, pomanjkanje ljubavi i razumevanja.

Vodolija - Voli prijatelje, putovanja, nauku. Pozitivne osobine su im vidovitost, altruizam, genijalnost, humanost. Ne valja im neposlusnot, negiranje bilo kakvog autoriteta ili uticaja spoljashnjosti.

Ribe - Vole mistiku, snove, ljubav. Pozitivne osobine su im duhovna i univerzalna ljubav. Ne valja im bezanje od problema, obaveza. Nestalni su, teze ka novcanim prevarama.

OK, u svakom znaku sam se prepoznao. Sve te osobine me krase. Najsmeshnije je "Voli seks, bogatstvo", pa ko ne voli?!?!

[ c1k4_ml3kc3 @ 28.08.2006. 17:19 ] @
Hahaha...

Hajde onda mali istorijat posto nista ne shvatate
Gubim strpljenje... :|

- '' Astrologija se tesko probijala, a mnogi na nju gledaju s nepoverenjem i danas jer su je pojedinci koristili da dodju do lake zarade i steknu naklonost u salonskim okupljanjima.
Katolicka crkva bila je nemilosrdni progonitelj astrologije jer nije zelela da nesto uzdrma njenu dogmu. U 15. v. astrolozi su bili prisiljeni javno paliti svoje knjige i javno se odreci astrologije, da izbegnu progone. 1665. Kolber je osnovao Francusku akademiju nauka i zabranio astronomima da se bave astrologijom. Ali narod je oduvek znao da Mesec izaziva plime i oseke, poplav, rast biljaka, da se potresi javljaju u odredjenom vremenskom razdoblju, da su sushe leti i velike hladnoce zimi izazvane planetarnim kretanjima.
Najstariji podaci o astrologiji datiraju jos iz vremena Vavilona, iz razdoblja od 668. do 626. godine pr. n. e. Pronadjeno je 4000 plochica s astroloskim podacimka na vavilonskom i asirskom jeziku, koje su bile vlasnistvo kralja Asurbanipala a nadjene su na izvoru reke Ninive. Plocice sadrze astroloske i meteoroloske prognoze od 2000. godina pr. n .e. Pretpostavlja se da su bile prevedene s jezika Sumerana, naroda koji je ziveo 3000. god. pr. n .e. u dolini reka Eufrat i Tigar. Vec tada se znalo da plodnost zavisi od Venere a ratovi od Marsa. Vavilonci su znali da ce zemljom harati lopovi ako Merkur bude vidljiv u odredjeno doba godine, a kralj ce imati problema i stoka ce stradati po selima ako mladi Mesec bude okruzen prstenom i unutar njega bude vidljiv Jupiter.
2000. god. pr. n. e. na jugu Mesopotamije smestili su se Kaldejci, uklapajuci se pomalo u vavilonsku drzavu. Kaldejski svestenici dali su astrologiji nove impulse, geometrijske i astronomske podatke. Tada je bilo poznato pet planeta i dva svetla (Sunce i Mesec).
Danas astrologija racuna s deset tela naseg suncevog sistema (tek smo stigli dotle)
Od 7. do 4. v. pr. n. e. astrologija je krenula na put do Grcke, Arabije, Persije i Indije. U 2.v. pr. n. e. Klaudije Ptolomej je napisao dotad najpotpuniju knjigu o astrologiji, TETRABIBLOS. Ptolomej je bio astronom, matematicar, geograf i astrolog. za vreme punskih ratova od 264. do 146. zahvaljujuci pobedama Rima, astrologija je krenula s Istoka prema Zapadu i postajala sve popularnija. Astrologe su nazivali Kaldejcima, po uzoru na Kaldejske svestenike. Ugled astrologa rastao je kod naroda i kod kraljeva. Filozofske skole uvrstile su u svoj program i predavanja iz astrologije, uz medicinu, botaniku, mineralogiju i alhemiju. S padom Rimskog Carstva, 476. godine nove ere, kultura i intelektualni zivot grckorimske civilizacije zadobili su tezak udarac, pa tako i astrologija.
Izmedju 8. i 11. v. Arapi su preveli s grckog i persijskog jezika sve dotad poznate astroloske knjige i sagradili prvu astronomsku opservatoriju na svetu, u Bagdadu. Zahvaljujuci Arapima, dakle, astrologija je stigla na Zapad.
Falkuteti u Italiji i Nemackoj predavali su uz astronomiju i astrologiju.
U 16. v. dolazi do odvajanja astrologije od astronomije. Tiho Brahe i Kepler bili su poslednji izdanci integriteta astronomije i astrologije.
U 18. v. pesnici Gete i Sheling zanimali su se za astrologiju i pisali pesme s astroloskim motivima i sadrzajem.

Paracelzus, utemeljitelj moderne medicine i veliki pobornik astrologije, ziveo je pocetkom 16. v. i pisao - --->

- Lekar koji ne poznaje astrologiju nije lekar, nego nazovilekar. Iz licnog horoskopa vide se inklinacije bolestima. Uzaludno je leciti zenu dok se ne vidi polozaj Venere unutar njenog horoskopa, ili umnobolnog pacijenta dok se ne zna polozaj Meseca u njegovom horoskopu. Terapija lekova prolazila bi kroz usta i probavni trakt bez efekta lecenja. <-----

Ugrozivsi tako lekare koji su ziveli u isto doba, ovi su odlucili da ga otruju i uspeli u tome. Hipokrat, osnivac medicine, nazvao je ''volovima - lekare koji ne poznaju astrologiju''...
Ipak je tacno da nikakvo lecenje nece uspeti ako pozicija planeta nije povoljna. Treba cekati dobronamerno nebo. 70% ljudskog organizma sastoji se od vode, pa je logicno da Mesec utice na njega jednako kao na plime i oseke. Ako je Mesec pun, krvarenje u toku operacije je jace. Sto se vise mesec smanjuje, krvarenje ce biti slabije. Lekari to znaju, pa ne operisu svakodnevno.
Predsednik Pruske akademije, filozof Lajbnic bio je veliki pobornik astrologije.
Kaldejski svestenici izradjivali su horoskope samo u drzavne svrhe. Prvi(zvanicni) licni horoskop bio je napravljen za sina kralja Shuma Usur.

Jedna astroloska era traje oko 2000.godina.
U doba sumerske i vavilonske civilizacije, vladala je era Bika :Prvobitno drustveno uredjenje, natapanje kanala u Mesopotamiji...
2000. pr. n. e. vladala je era Ovna (pokretljivost, iskra zivota, napredak, Mars, rat) karakterisana osvajanjima i ratovima.
Na pocetku hriscanske epohe zavladala je era Riba(mistika, dubina, kapitalizacija,korupcija, kraj necega) karakterisana globalnim nezadovoljstvom, podelom i uredjivanjem ''plemena'' itd... Era Riba je pri kraju, jos nekih stotinak godina pa ce se osetiti prvi impuls ere Vodolije - ljubav, osvajanje mislima, inteligencijom, sloboda, pravda, jednakost kao najsavrsenija forma drustvenog uredjenja... Postoji i pesma iz filma ''Kosa'' - The Age Of Aquarius(Vodolija) itd...

[ flylord @ 28.08.2006. 17:26 ] @
Citat:

ovo je totalno netacno, ali 100%

I ja imam osobine od svakog, a nemam sve osobine iz mog znaka:
Imam sve osobine "Ovna", od "Bika" : Voli novac i seks, od blizanaca: Vole intelektualnost i umetnost, slobodu. Pozitivne osobine: ugodni su, pametni, prilagodljivi, od Lava: Ono sto ne valja kod njih je egoizam, nasilnost, to sto je despot, od skorpje i device skoro sve, volim putovanje. Jebote. A kad su ribe u pitanju (a ja sam riba), ne bezim od problema i obaveza, nisam nestalan, nikad nisam nikog novcano prevario niti sam pozeleo MRZIIM mistiku i to mi je totalno glupo kao i ovaj horoskop, univerzalna ljubav??? Volim samo one ljude do kojih mi je stalo.. da ne pricam o ostalom.

A sad jedno pitanje za tebe: posto vidim da obozavas da nas vredjas: da smo zivotinje, da nam treba psihijatrijska pomoc... da smo budale, neznalice itd itd itd.
Evo zapitaj se malo o sebi malo, mi tebe nijednom nismo uvredili nego savrseno normalno diskutujemo iako se ne slazemo, a ti malo malo pad kad kazemo nesto sto ti ne zelis da mi kazemok, odmah vredjas. Da li smatras da je to normalno?

[ flylord @ 28.08.2006. 17:34 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3: Hahaha... :D :D :D

. Ali narod je oduvek znao da Mesec izaziva plime i oseke, poplav, rast biljaka, da se potresi javljaju u odredjenom vremenskom razdoblju, da su sushe leti i velike hladnoce zimi izazvane planetarnim kretanjima.

kakve veze ima ovo za astrologijom??

Citat:

Vavilonci su znali da ce zemljom harati lopovi ako Merkur bude vidljiv u odredjeno doba godine, a kralj ce imati problema i stoka ce stradati po selima ako mladi Mesec bude okruzen prstenom i unutar njega bude vidljiv Jupiter.

a kad je pun mesec ljudi se pretvaraju u vukodlake

Citat:
Lekari to znaju, pa ne operisu svakodnevno.

brate, lupas ko maksim po diviziji. Ja bio godinu dana u vojsci u urgentnom centru, svaki dan su radili rutinske operacije , i nikad nijedan doktor nije prijavio da sredom pacijenti vise krvare nego petkom.

a onda je mrmot zavio cokoladu...
[ c1k4_ml3kc3 @ 28.08.2006. 17:38 ] @
Nemoj ni ti NIKS da shvatis ovo kao uvredu, ali to sam postavio jer bukvalno svaka budala moze na to odgovoriti... Jbg ti nisi onako kako treba kroz delimicnu retoriku.

Ona nazovi tabela je ono sto je OPSTA KARAKTERISTIKA NEKOG ZNAKA!!! Kao sto vidim, a i pise - potrebno je lechenje...

Mrak, tamna ''materija'' unutar A I IZVAN svemira ili bilo sta sto je neuochljivo i neizucheno iznosi NEZNANJE.
To shto nauchnici priznaju ''crnu materiju'' (sto i nije neka novost) samo daje do znanja da su svesni onoga sto ne znaju niti su ispitali...
Sta znam - mozda upravo ta vrsta ''tamne energije'' koja nas svuda okruzuje (pisem o onoj koja je unutar svemira) jeste uticaj koji je astrologija prepoznala.

Nauka kao nauka ne izucava nesto sto nema svoj uticaj. Prvo se uvek prepozna uticaj, dobije se saznanje o delatnosti, pojavi, cemu god sto postoji, koju treba izuchiti nauchnim ogledima (koji opet nisu savrseni) da bi se 100% nasao dokaz za uticaj necega. Nauka je ta koja barata dokazima, ali isto tako i trazi i izucava - ne sme biti stacionirana i mora da se shiri - i nije oduvek postojala vec je nastala kroz filozofiju, teoriju i pocela da se bavi onim najmanjim ogledima itd... Kako ce da odjednom sazna uticaj svih planeta kao i ostalo? Nista ne moze odjednom i potrebno je strpljenje!
I bas smarate svojim malim pitanjima.

[ c1k4_ml3kc3 @ 28.08.2006. 17:44 ] @
FlyLord - Vredjash me itekako, i ne samo ti vec svi koji me smatraju neznalicom ili ''zatucanim detetom'' samim tim sto ti je svaki moj post > smesan.

Ono sto sam napisao - tabelica - su glavne karakteristike, tj, optimalne karakteristike bilo cega - hajde majke ti nauci da radis horoskop - onako za sebe - bez astrologa i bez ostalih uticaja spoljashnjosti. zatvori se u svoj svet i razmishljaj o uticajima koji su poznati, vidljivi kod planeta, sazvedja, i kada sve to naucish i uverish se u tachnost E tek onda pitaj ono shto muchi sve astrologe koji imaju sveoje teorije - kako to uopshte utiche... E tada ces se naci na tankoj granici izmedju verovanja, logike, istine, neistine i svega ostalog sto je vezano za citavo covecanstvo...

_ nisam hteo napisati ''bilo cega'' vec ''bilo koga''_
[ zaraza @ 28.08.2006. 17:49 ] @
Citat:

Ali narod je oduvek znao da Mesec izaziva plime i oseke, poplav, rast biljaka, da se potresi javljaju u odredjenom vremenskom razdoblju, da su sushe leti i velike hladnoce zimi izazvane planetarnim kretanjima.

zasto mesec izaziva plimu i oseku je potvrdjeno, izmereno, premerono, dokazano, dokumentovana i milion puta analizirano. Ta pojava je odavno poznata, kao i razlozi zbog kojih se ona javlja.
Hladnoce i suse izazivaju klimatski uslovi, kretanje vazdusnih masa i cikloni, a ne tamo neke planete. I ovo je takodje mereno, dokazivano, tralallaa

Tamna materija je takodje ispitana, doduse vise u teoriji nego u praksi (procitaj u jednom od postova, postojanje t. materije je dokazano), i ona se jednostavno tako zove, i ne simbolise nista mracno i misticno.

Citat:

I bas smarate svojim malim pitanjima.

zagovaras astrologiju? branis je?
pa odgovori onda ne neko pitanje...
ah da, voleo bih da to nisu citati iz 2 veka p.n.e, a da je najmoderniji od njih nastao u 16. veku :)
[ flylord @ 28.08.2006. 17:50 ] @
od malih pitanja se i polazi.

Citat:

Ona nazovi tabela je ono sto je OPSTA KARAKTERISTIKA NEKOG ZNAKA!!!

pa kako opsta ako ja nemam ni jednu osobinu od tih opstih za taj znak? Da je makar samo jedna osobina pogodjena pa da prihvatim.

evo da pogodis za mene neke stvari:
1) da li lako i brzo stvaram prijateljstva
2) da li uspevam da stvorim dugotrajna prijateljstva
3) da li imam duge ili kratke veze
4) da li sam emotivan ili bezosecajan
5) koje zanimanje bi mi najvise lezalo da se njim bavim

Moji podaci

rodjen 20.02.1977 A.D. u 05:00AM GMT +1
Rodjen sam u Uzicu u gradskoj bolnici koje se nalazi u Krcagovu. Ako te zanima, rodjen sam 7 dana pre roka, to jutro je bilo jako olujno. Da li te zanima jos nesto?
[ flylord @ 28.08.2006. 17:56 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3: hajde majke ti nauci da radis horoskop - onako za sebe - bez astrologa i bez ostalih uticaja spoljashnjosti. zatvori se u svoj svet i razmishljaj o uticajima koji su poznati, vidljivi kod planeta, sazvedja, i kada sve to naucish i uverish se u tachnost

A sta ako se uverim u netacnost?
[ c1k4_ml3kc3 @ 28.08.2006. 17:57 ] @
Kasnije cu se vratiti kako bih vrlo rado pisao, josh. - mozda cak i sutra, ako ne sutra onda prekosutra - sada idem u provod...

FlyLord - Ok. ali od planete nisu male stvari do kojih se lako moze doci - astrologija se i zasniva na teoriji koja se u milion slucajeva pokazala istinitom...
[ flylord @ 28.08.2006. 17:59 ] @
Citat:
RIBE
Novi poslovni dogadjaji vise raduju Vas nego Vasu okolinu. U prilog Vam ide saznanje, da se nalazite u sjajnoj prilici da uticete na osnovni tok poslovnih pregovora. Upotrebite svoju prednost u odnosu na potencijalne konkurente. Na zalost, prati Vas los ljubavni dijalog. Partner Vam cesto prigovara, da Vam nedostaju ubedljiva objasnjenja na jednostavna pitanja. Sugestija: Izbegavajte nepotrebne komplikacije i velike izazove.

gledajte ovo, ovo sam nasao kao dnevni horoskop za moj znak

1) ja vec 2 meseca radim na istim projektima (jbg, dugo traju) tako da nema nikakih poslovnih dogadjaja
2) nikakve pregovore ne vodim, i ja nikad i ne vodim pregovore u mom poslu, ja samo izvrsavam posao
3) nemam konkurente
4) Partner mi ne prigovara ni zasta

i sta sad? Totalno besmislen horoskop bez ikakve upotrebne vrednosti
[ c1k4_ml3kc3 @ 28.08.2006. 17:59 ] @
Ako se uveris u netacnost - onda ces znati na cemu si. Uostalom - nikada se ne zna dok se ne proba.
[ zaraza @ 28.08.2006. 18:00 ] @
...i duplo vise slucajeva u kojima se pokazala neistinitom....
[ c1k4_ml3kc3 @ 28.08.2006. 18:00 ] @
dnevni horoskopi su ono sto je ADMIN rekao - VRSTA ZABAVE!!! HAhaha - ne uzimaj to!!! To je otrov...
[ flylord @ 28.08.2006. 18:01 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3:
FlyLord - Ok. :) ali od planete nisu male stvari do kojih se lako moze doci - astrologija se i zasniva na teoriji koja se u milion slucajeva pokazala istinitom... :( :)

ma u kojih milion slucajeva?? Nisi naveo apsolutno ni jedan jedini koji si kompletno dokumentovao i koji mozemo da proverimo da su podaci tacni
[ flylord @ 28.08.2006. 18:09 ] @
Citat:
c1k4_ml3kc3: dnevni horoskopi su ono sto je ADMIN rekao - VRSTA ZABAVE!!! HAhaha - ne uzimaj to!!! To je otrov...

ahaaaaa. A koji horoskop nije glupost po tebi?
[ flylord @ 28.08.2006. 18:16 ] @
Citat:
Umete da delujete vrlo ambiciozno, ali u određenim situacijama i nesigurno. Stalo Vam je da ostvarite korisne ciljeve i tražite tim saradnika sa sličnim idejama. Angažovanost na različitim stranama ostavlja dobar utisak, ali samo do određene granice. Potrudite se da budite dobro informisani o svim profesionalnim kombinacijama, u tom smislu proveravajte sve važne kriterijume koji utiču na poslovnu saradnju. Pažljivo razmišljate o novim ponudama i važnim odlukama u svojoj karijeri. Neophodna Vam je nečija podrška kako biste ostvarili svoje poslovno-finansijske ciljeve, ali u većini situacija saradnici se oslanjaju na Vašu dobru volju. U periodu do 18. avgusta, budite uporni i dosledni u svojim namerama. Oslonite se na »zdravu logiku« i na podršku koju dobijate od proverenih saradnika. Krajem meseca, prihvate ponudu koja podrazumeva prošireno partnerstvo i zajednička ulaganja. Delujete vrlo zanosno i vodite aktivan društveni život, često se nalazite u prilici da ostvarite nove ili neobične ljubavne kontakte. Ipak, Vaše emotivno interesovanje za određenu osobu nije trajnog karaktera. Ne želite emotivno vezivanje i smišljate brojne izgovore, kako biste opravdali svoje ćudljivo raspoloženje i ponašanje. Nema potrebe da izbegavate emotivnu vezu ili odgovornost. Imponuje Vam saznanje da se nalazite pred radoznalim pogledima i da prepoznajete emotivne signale, slobodno odgovorite na različite izazove u skladu sa svojim afinitetima. Kvalitet koji proističe iz ljubavne veze predstavlja Vašu intimnu sreću i pozitivno utiče na Vašu kompletnu pojavu ili na samopouzdanje. SUGESTIJA: Prisustvo Sunca, Merkura Venere i Saturna u šestom, uz upliv Marsa u Vašem sedmom polju, daje mogućnost da ostvarite zajednički uspeh ili zadovoljstvo na različitim nivoima. Imate sjajnu priliku da napredujete na poslovnoj lestvici, kao i da ulepšate svoj ljubavni život ili odnos sa prijateljima. Uspeh i zadovoljstvo proizilaze iz partnerstva ili udruživanja. Skladan odnos sa partnerom pozitivno utiče na Vaš intimni sjaj i porodičnu sreću.

Evo ga i moj mesecni horoskom za avgust.

Da li neko moze da mi objasni ovu pricu?? Pa kakve veze ima ovo sa zivotom? Totalna nebuloza, koja moze da se kaze vecini ljudi bez obzira na znak.

inace izvor je http://www.astrolook.com/
[ flylord @ 28.08.2006. 18:28 ] @
Citat:
Godišnji horoskop za znak:
Ribe

Pogled u ZVEZDANO nebo i u Vaše sazveždje tokom 2006. godine, donosi periodično smenjivanje povoljnog perioda za većim poslovnim angažovanjem i uspehom, ili većim posvećivanjem pažnje događajima u privatnom i ljubavnom životu. Umeće je da prednost dajete jednoj ili drugoj strani, u skladu sa mogućnostima i planetarnim uticajima koji Vas prate. Moguće je ostvariti poslovni uspeh i ličnu sreću, ali neophodna je podrška okoline. Razmena informacija, usvajanje novih sadržaja i udruživanje su principi koji Vam omogućavaju brže i lakše napredovanje. Očekuje Vas značajniji uspeh u poslovima koji su povezani sa edukacijom, naukom, izdavaštvom, umetnošću, turizmom, zabavom. Prihvatite različite mogućnosti putovanja ili kontakte sa inostranstvom. U ljubavnom i porodičnom životu osetićete zadovoljstvo koje Vas inspiriše na veće zalaganje u prave vrednosti. Smisao i vrednosti se menjaju u skladu sa unutrašnjom snagom koju dobijate kroz bliskost sa dragim osobama. Moguće je uvećanje imovine ili rešavanje nekih pitanja o nasleđu i sudskim sporovima.

Ljubav:
Početkom godine bićete sjajno raspoloženi za novu ljubavnu romansu ili srećniji odnos sa voljenom osobom. Nezavisno od svog emotivnog statusa ili godina uživajte u svemu što Vas čini zadovoljnom, srećnom i ostvarenom osobom. Prepustite se svojim osećanjima u periodu od 01. januara, pa sve do 06. marta. Najlepše emotivno zadovoljstvo i »ljubavna čarolija« kroz ostvarenje velikih snova, očekuje Vas u periodu dok Venera bude prolazila kroz Vaše sazvežđe od 07. aprila do 04. maja. Novi emotivni ili strasni zanos i ljubavno zadovoljstvo u odnosu sa voljenom osobom očekuje Vas u periodu od 30. maja do 25. juna, zatim posebno od 20. jula do 13. avgusta. Potrudite se da zajednički život učinite dovoljno inpirativnim i uzbudljivim u svakom pogledu od 07. septembra do 01. oktobra, kao i od 25. oktobra do 18. novembra. Sve što je lepo može biti i lepše, ako to želite. Krajem godine učinite sve što je potrebno da uveličate i da sačuvate svoju porodičnu, ljubavnu ili ličnu sreću.

Posao i finansije:
Stalo Vam je da budete dobro informisani o novim događajima na poslovnoj sceni, samo aktivna uloga i dodatna upornost predstavljaju princip Vašeg uspeha. Početkom godine saradnicima treba da predstavite svoje ideje ili nova rešenja, Vaš uspeh biće srazmeran uloženom naporu. Način na koji gradite svoje poslovne veze ima veliki uticaj na završne rezultate. Poželjno je da delujete sugestivno na svoje saradnike, ali i da prihvatite njihov uticaj. U periodu od 01. do 23. januara, investirajte svoje znanje i energiju na različitim stranama. Važno je da se orijentišete prema ciljevima koji donose značajne rezultate i zapaženi uspeh od 10. februara do 17. aprila, zatim od 06. do 20. maja, kao i od 04. do 29. juna. Očekuje Vas satisfakcija u periodu od 28. avgusta do 13. septembra i od 03. oktobra, pa sve do 09. decembra. Promišljenim ulaganjem svog novca, znanja i sposobnosti u korisne i perspektivne projekte, stvarate sebi dobru osnovu za budući uspeh u narednim godinama.

Zdravlje:
Moguće su povremene glavobolje, pojačana nervoza ili smetnje sa pritiskom. Stresne situacije kroz koje prolazite imaju negativan uticaj na Vase psiho-fizičko stanje i zato obratite pažnju na zdraviji način ishrane, zatim na pravilniju negu, kao i na redovne zdravstvene kontrole. Budite oprezniji i pažljiviji u periodu od 17. do 29. februara, zatim od 23. marta do 15. aprila, sredinom avgusta, od 01. do 09. septembra, kao i krajem decembra meseca.

Sugestija:
Put do velikog uspeha i lične sreće nije lak, ali Vi se nalazite na korak do svojih ciljeva. Prisustvo Urana u Vašem sazveždju proširuje Vaš duh i saznajne vidike, unosi kreativnu energiju i podstiče stvaralački impuls. Na sreću Jupiter Vas protežira u različitim pravcima, ali ljubav stvara najlepša čuda. Slobodno prihvatite različite izazove i uživajte u lepoti zajedničkog života!

evo ga i moj godisnji horoskop. Zamislite da mi treba astrologija da mi kaze
Citat:
Stresne situacije kroz koje prolazite imaju negativan uticaj na Vase psiho-fizičko stanje i zato obratite pažnju na zdraviji način ishrane, zatim na pravilniju negu, kao i na redovne zdravstvene kontrole

Citat:
Put do velikog uspeha i lične sreće nije lak, ali Vi se nalazite na korak do svojih ciljeva.

Na korak?? Pa ja moje ciljeve nikad u zivotu necu ostvariti. Jadan je onaj covek koji postane zadovoljan sobom.

Citat:

Ljubav:
Početkom godine bićete sjajno raspoloženi za novu ljubavnu romansu ili srećniji odnos sa voljenom osobom.

tad sam radio jedan projekat i bilo mi je stalo samo da zavrsim posao, a ne do ljubavne romanse, koja ionako ume samo da smara. Ipak nisam bas romantik.

Citat:
Način na koji gradite svoje poslovne veze ima veliki uticaj na završne rezultate.

AJDEEEEE. Ovo nikad ne bih znao da mi horoskop to nije rekao.

e sad da mi neko objasni da ovo nije glupost za uzimanje para. Ili da mi pokaze bilo koji smisao u ovom tekstu
[ vaske71 @ 28.08.2006. 18:29 ] @
Naučna studija kaže horoskopi su čista glupost ...
Po meni :
Naucna i ne samo naucna israzivanja kazu da horoskopi nisu cista glupost ,vec Definitivna tj Totalna glupost i apsolutna utopija u mozgu velike vecine ljudi koji zele da idu ispred vremena i vide sve u najboljem svetlu , ali kada im Horoskop kaze da ce im se desiti nesto lose (nedaj boze) oni tad prestaju da veruju u njega a ostaju samo mozda sacica ljudi koji stvarno veruju da ce im se lose i desiti , pa im se u mozgu desavaju razne promene koje stvarno vode ka losem !!!

Da rezimiram:
1. Astrologija je definitivni promasaj bilo kako gledano !!! sa tacke nauke
ili
2. Astrologija je jedna od najvecih vidova prevare pametnih ljudi koji zgrcu lovu od onih koji bi da veruju da ce u buducnosti biti bogati srecni i zdravi pa im daju malo novca sto su se astrolozi pomucili mnogo zbog njih !!!

Neko rece da je najveca zelja astrologa da budu vidovnjaci sto u nekom smislu i jeste tacno !!!

Ja licno verujem u Vidovnjake ali od 1000 u jednog eventualno dva i verujem u boga verujem u nauku ali Astrologija je definitivno cist promasaj garant i kao takvu treba je ukinuti sto je nazalost nemoguce !!!
Ali ako ce nekog nesrecnika astrologija uciniti bar malo srecnim da se nada u bolje sutra onda neka je dobra je !!!
[ flylord @ 28.08.2006. 18:36 ] @
nemoj tako, astrologija ima jednu jako veliku primenu, sto je vec receno na nekoj od prethodnih strana Odlicna je za muvanje riba Kad ne znas o cemu ces da pricas, pocnes da pricas o astrologiji
[ vaske71 @ 28.08.2006. 18:39 ] @
To da za muvanje riba je fantasticna , to je tacno slazem se definitivno, onda ajmo triput ura za Astrologiju
Ura,Ura ,URA !!!
[ mrkidivx @ 28.08.2006. 18:50 ] @
Citat:
Odlicna je za muvanje riba Kad ne znas o cemu ces da pricas, pocnes da pricas o astrologiji

A najbolja fora je da se raspitaš koji horoskopski znakovi najbolje prolaze i onda samo njih govoriš
[ Cileinteractiv @ 28.08.2006. 18:50 ] @
Zagovarači astrologije na ovoj temi ponašaju se kao tipični kontraši. Pazi još nauka da dokazuje da postoji ta sila a oni samo tvrde da postoje a nemaju nikakav dokaz. Znači ono: Ja smatram da postoji a ti (Nauko)ako misliš da tu nema ničeg dokaži- besmisleno!
Zašto još ni jedan astrolog nije tačno predvideo neki događaj pred fondacijom Džemsa Rendija? Pa dobio bi MILION dolara!!!
[ mrkidivx @ 28.08.2006. 18:53 ] @
He, što nisam vidovit ne bih izbijao iz kladionica
[ flylord @ 28.08.2006. 19:02 ] @
Citat:
mrkidivx: A najbolja fora je da se raspitaš koji horoskopski znakovi najbolje prolaze i onda samo njih govoriš

samo nemoj da pocnemo o devojkama da pricamo, znas da je to protiv pravilnika i morao bih da brisem poruke ili da lokujem temu.

ali ti je dobar savet Bice dobar astrolog od tebe
[ Cileinteractiv @ 28.08.2006. 19:21 ] @
@mrkidivx
Heheheh pa kladionice bi odavno izumrle da astrologija ima veze sa životom.
[ Milos niks @ 28.08.2006. 23:20 ] @
Citat:
flylord: samo nemoj da pocnemo o devojkama da pricamo, znas da je to protiv pravilnika i morao bih da brisem poruke :( ili da lokujem temu.:p

Sto je protiv pravilnika pricanje o devojkama ? da nije ovo u medjuvremenu postao neki gay forum ? :)))

Citat:
mrkidivx: A najbolja fora je da se raspitaš koji horoskopski znakovi najbolje prolaze i onda samo njih govoriš :D

E da koji horskopski znaci najbolje prolaze ? :) daj neki hint .... ja sam za sada na amaterskom nivou horoskopskog muvanja.

Izgleda da ce ipak da ispadne da horoskopi nisu cista glupost , i da su primenjljiva u "neke" svrhe .
[ flylord @ 28.08.2006. 23:42 ] @
zabranjeno je diskutovati bas o tome sto smo zapoceli : musko-zenski odnosi (i sve ostale kombinacije koje postoje) jer to uvek vodi ka flejmu i svadji . Imamo iskustva sa tim na ES-u . Zabranjeno je i o politici i religiji
[ ar nogard @ 29.08.2006. 01:31 ] @
OK nije me bilo dugo (radio sam nesto) ali evo da se javim I da se zahvalim ZARAZi koji je reagovao na moja pitanja ali i da ga malo iskritikujem za njegove odgovore.
Ovaj OK mnogo sta nije ovde vezano za temu ali ste I vi mnogo skretali od teme pa ajd da I meni progledate kroz prste dakle:

Na moje pitanje koliki je svemir Zaraza mi je odgovorio da je oko 15 milijardi svet.god. sto je verovatno cuo ili procitao da je to neka grupica naucnika utvrdila I shvatio zdravo za gotovo jer verovatno da su oni utvdili da je ta cifra oko 10 milijardi on bi mi isto rekao da su 10 I tako dalje. Pa opet I da se slozimo sa tim da je toliko, sledi logicno pitanje sta se nalazi na tom kraju? Neka nevidljiva membrana mozda? Pa opet sledece logicno pitanje I ma kakav da je kraj to je ujedno I pocetak neceg novog I tako u krug.
Znaci meni ovo lici na nagadjanje a ne na dokazivanje a ovaj tvoj odgovor lici na odgovor c1k4_ml3kc3 u smislu koliko si ga dokazao.

Na drugo pitanje da li postoji bog Zaraza je odgovorio mozda I kako to nije vezano za temu.
Odgovor je nikakav mislim sta znaci to “mozda” a I ono malopre za svemir nije bilo vezano za temu pa to nisi napomenuo. Smarao bi te sa jos nekim pitanjima da si se izjasnio ali si mi ovako uskratio zadovoljstvo.

Na trece si rekao da nije nuzno da se tela raspadnu za par nedelja! Mozda sam ja pogresio jer sam smatrao da si u to upucen pa verovatno ne znas da ta tela nisu ni preparirana ni balsamovana niti su zaledjena posto si pomenuo temperaturu a vlaznost po pitanju NEraspadanja nema bas nikakve veze a to sto nisu pod zemljom ne treba ni da objasnjavam jer kad organizam prestane da dise I srce prestane da kuca verovatno I sam znas sta se desava sa celijama itd. nisi toliko glup.
Pa posto nisu ni zaledjena ni balsamovana ni preparirana bas me cudi da to tebe uopste ne cudi, da nisi presao u vernike mozda, pa cekaj de zadene nauku majku mu?

Za ovo u vezi sunca rotiranja planeta ja sam hteo da mi se odgovori sa vase strane a ne da mi neko kaze procitaj tu I tu o tome I tome to sam mogao I sam da uradim ali ja pitam sada vec konkretno Zarazu da mi to ukratko objasni, nemora u 100 strana bicu zadovoljan I sa jednom ili bar na jedno pitanje: DOKAZI mi sto se planeta zemlja (dobro da ove budale astronomi nisu I zemlju izbacili sa spiska planeta) okrece u ovom smeru a ne na primer u kontra smeru !?
Nemoj pogresno da me shvatis ako sam te pitao par pitanja u vezi boga itd. da smatram da je bozja sila umesala prste u to ili u bilo sta drugo cisto me zanima vas stav I vase razmisljanje povodom nekih neobjasnjivih pojava.

O razumu I svesti nista, dobro dobro!

Isto sam pitao sta to dokazuje astronomija a I zanima me na cemu se ona zasniva?

Nije mi jasno zasto smatrate da ljude koji dostignu nivo razvoja svesti koji vi nazivate paranormalnim uopste zanima novac I ta nagrada od million dolara!?
Eno ga I onaj ruski matematicar resio covek jedan od najvecih matematickih problema pa ga zabole ni manje ni vise nego za bas 1000000 dolara. Vi mozda ne shvatate da ga je covek resio zbog sebe I da mu je to najvece zadovoljstvo. Mislim sta reci e? Svaka cast.

Sve u svemu nikakvi odgovori, doduse jeste da nije vezano za temu ali ipak…
[ Cileinteractiv @ 29.08.2006. 08:30 ] @
A kakve veze ima matematika sa nagradom za dokazivanje paranormalnih pojava od 1 mil. dolara?
Heheh svi ti šarlatani pošteni pa nikad ne bi uzeli milionče a usluge "proricanja" naplaćuju.
[ zaraza @ 29.08.2006. 10:56 ] @
Citat:
ar nogard:
Na moje pitanje koliki je svemir Zaraza mi je odgovorio da je oko 15 milijardi svet.god. sto je verovatno cuo ili procitao da je to neka grupica naucnika utvrdila I shvatio zdravo za gotovo jer verovatno da su oni utvdili da je ta cifra oko 10 milijardi on bi mi isto rekao da su 10 I tako dalje.

pa sad, ti mozes, a i ne moras da verujes u to, a ja se nisam dobro izrazio, u pitanju je svemir koji smo na neki nacin 'videli', a sva je prilika da je ta velicina priblizna nekoj konacnoj....

Citat:

Pa opet I da se slozimo sa tim da je toliko, sledi logicno pitanje sta se nalazi na tom kraju? Neka nevidljiva membrana mozda?

bice smesno, ali odgovor je najverovatnije - da, ali kraja nema, iako postoji granica.
kada predjes preko granice, stvorices dodatni deo svemira, samo za tebe.

Citat:

Na drugo pitanje da li postoji bog Zaraza je odgovorio mozda I kako to nije vezano za temu.
Odgovor je nikakav mislim sta znaci to “mozda” a I ono malopre za svemir nije bilo vezano za temu pa to nisi napomenuo. Smarao bi te sa jos nekim pitanjima da si se izjasnio ali si mi ovako uskratio zadovoljstvo.

mozda sam rekao jedino zbog trenutka stvaranja i onoga sto u tome ne razumemo.
visa sila, ili tvorac jedino u tom trenutku i moze da postoji, ali istog trenutka kada su se stvorili prvi fizicki zakoni, taj bog je nestao.

Citat:

Na trece si rekao da nije nuzno da se tela raspadnu za par nedelja! Mozda sam ja pogresio jer sam smatrao da si u to upucen pa verovatno ne znas da ta tela nisu ni preparirana ni balsamovana niti su zaledjena posto si pomenuo temperaturu a vlaznost po pitanju NEraspadanja nema bas nikakve veze a to sto nisu pod zemljom ne treba ni da objasnjavam jer kad organizam prestane da dise I srce prestane da kuca verovatno I sam znas sta se desava sa celijama itd. nisi toliko glup.
Pa posto nisu ni zaledjena ni balsamovana ni preparirana bas me cudi da to tebe uopste ne cudi, da nisi presao u vernike mozda, pa cekaj de zadene nauku majku mu?

vlaznost i te kako utice na raspadanje tela, ili bolje reci suvoca - sto suvlji vazduh, veca je verovatnoca da ce se telo mumificirati.
takodje i dubina na kojoj je nesto zakopano ima veliki uticaj, ili u ovom slucaju izlozenost tela vazduhu.

Citat:

Za ovo u vezi sunca rotiranja planeta ja sam hteo da mi se odgovori sa vase strane a ne da mi neko kaze procitaj tu I tu o tome I tome to sam mogao I sam da uradim ali ja pitam sada vec konkretno Zarazu da mi to ukratko objasni, nemora u 100 strana bicu zadovoljan I sa jednom ili bar na jedno pitanje: DOKAZI mi

napisao sam ti da citas jer me stvarno mrzi da objasnjavam takve stvari, a one nisu tako zakucaste kao sto su pojave u astrologiji...
ukratko, rotacija celog naseg sistema, sunca i planeta vodi poreklo rotacija medjuzvezdanog gasa. Naravno nije tako jednostavno i prosto, ali je sasvim lepo objasnjeno u literaturi.

Citat:

dobro da ove budale astronomi nisu I zemlju izbacili sa spiska planeta)

zasto bi izbacivali planetu zemlju sa spiska planeta?

Citat:

Nije mi jasno zasto smatrate da ljude koji dostignu nivo razvoja svesti koji vi nazivate paranormalnim uopste zanima novac I ta nagrada od million dolara!?

zato sto su lazovi i prevaranti.
te pare mogu da daju u dobrotvorne svrhe.

sem toga, ovde se ne radi o astronomiji, vec o astrologiji.
neces dokazati astrologiju, tako sto ces me pitati koje boje je led na Evropi, i uhvatiti me u neznjanju....

[ Milos niks @ 29.08.2006. 11:31 ] @
Citat:
ar nogard:

Novac ih ne zanima, pogotovo 1 mil. ali ih zanima da naplate predvidjanja lakovernim klijentima od 200-300 evra .right :).
Jel poznajes nekoga ko je dostigao visi nivo svesti ?.
[ flylord @ 29.08.2006. 11:47 ] @
Da znaju ikoga u Srbiji ko je imalo blizu tom visem stupnju svesti, oni bi rekli : "e taj i taj ce da vam dokaze da astrologija nije glupost".
[ Ivan Dimkovic @ 29.08.2006. 11:49 ] @
Ova tema je zrela za lock.

Branioci astrolgoije je brane tako sto postavljaju kontra pitanja.. tipican nacin odbrane ubedjenja.

Kad naucite da vodite argumentovanu diskusiju, procitate knjige iz obaveznog obrazovanja o tome sta je to nauka, naucni metod, eksperiment i sl... onda se vratite da diskutijete o tome kako je astrologija nauka.

Dovidjenja.