[ Frakula @ 12.11.2003. 03:08 ] @
Da li neko zna gde moze da se kupi helikotpter ili avion na daljinski ...Mislim ja sam samo to video na filmovima i video sam jednom uzvio na sajmu avion ali me sada zanima gde i koliko para to kosta?!?

[Ovu poruku je menjao secret dana 04.12.2004. u 18:11 GMT+1]
[ postmortem @ 16.11.2003. 15:31 ] @
u nemackoj, tacnije dizeldorfu, platio je moj brat prosle godine u ovo vreme, 190 evra.

avion.

i jos uvek ne ume ni da poleti :) ali polako samo :)
[ djolep @ 16.11.2003. 21:39 ] @

Evo ti linkovi pa uzivaj
http://www.hobby-lobby.com/hobbies.htm
http://www.rctoys.com/
http://www.netz-tipp.de/kat/Sh...creation/Models/Radio_Control/
[ Aligator @ 17.11.2003. 00:31 ] @

Idi na http://www.ebay.de/ Tamo imas gomilu i novih i polovnih pa ako imas nekoga iz nemacke neka ti uzme i posalje ili donese, to je najbolje jer novi su skupi.
Imas razlicitih, benzinci i elektricni.
Ima ovde u mojoj blizini jedan klub tih pilota, oni vecinom sami prave te avione i helkoptere i 2 puta nedeljno treniraju. Jedan heli mi je bio zapao za oko, stvarno je bio ogroman i masivan, prelep, pitao sam da mi ga proda ali je trazio 4500 svajcarskih franaka...

[ garry @ 06.11.2005. 18:19 ] @
Imas na bazaru (na sajmu) u prodavnici igracaka cini mi se da su plasticni cene su 3750 i 4500 din..
Ajd ako kupis javi jel ista valjaju da uzmem i ja!
[ madmat @ 07.11.2005. 09:53 ] @
Ja sam kupio u Nemackoj, ali nisam siguran da u Dizeldorfu ima tako dobro opremljenih prodavnica.
Isao sam preko Dizeldorfa, ali sam narucivao od nekih firmi iz gradova za koje nikad nisam cuo, a verujem ni Nemci.
Sada jedini problem mi je da startujem, posto je benzinac.
Probao sam smesu 80% etanol 20% ricinusovo ulje, ali radi veoma kratko posle paljenja, ne odgovara na gas.
Da li zna neko gde moze da se kupi neka gotova smesa?
[ dejan @ 07.11.2005. 18:51 ] @
Ja sam vidjao da na netu helikopteri mogu da se nadju od 50$ pa navise i bas sam se razmisljao da li da kupim jednog...

To na bazaru ne bi bilo lose za proveriti... samo ne mogu da se setim gde je na bazaru prodavnica igracaka?!

[Ovu poruku je menjao dejan dana 07.11.2005. u 19:52 GMT+1]
[ StORM48 @ 07.11.2005. 20:18 ] @
@madmat

Ti si kanda nešto pobrkao. Benzinski motori rade na bezolovni benzin i izuzetno su retki (proizvodi ih gotovo samo Fuji-Imvac), dok je većina mini-motora predviđena za rad sa nitro gorivom. Gde naći, to je već enigma. Trebali bi da imaju u Timočkoj 18, odnosno, trebalo bi da preko njih nekako može da se nabavi.

Inače, ne znam o čemu je tačno reč (kada je tema u pitanju) - da li tražite igračke ili modele, jer je razlika ogromna. Igračke koštaju od 25-200 evra, dok su modeli prilično skuplji. Helikopteri gotovo da i ne postoje u opciji "igračka", zbog kompleksnosti upravljanja. Cena dobro opremljenih modela, sa motorima, ide od 450 pa do par hiljada evra.

Vrlo skup sport.

Pozdrav
[ Naks @ 07.11.2005. 20:48 ] @
Citat:
madmat
Sada jedini problem mi je da startujem, posto je benzinac.
Probao sam smesu 80% etanol 20% ricinusovo ulje, ali radi veoma kratko posle paljenja, ne odgovara na gas.
Da li zna neko gde moze da se kupi neka gotova smesa?

Imam ja neku staru knjigu u kojoj su date razne mesavine za motore, mogu ti skenirati taj deo ako si zainteresovan, samo sto je na slovenackom.
[ madmat @ 07.11.2005. 21:54 ] @
Hvala.
Pronasao sam i ja na netu jednu stranu koja se ne dobija u OS Engine manuelu.
Ide 75% metanol, 20% ricinusovo ulje, 5% nitrometan. Nitrometan moze da ide i do 15% na racun metanola.
Da li negde na Novom beogradu ima avio-modelarski klub ciji se clanovi bas bave RC Glow avionima?

[Ovu poruku je menjao madmat dana 07.11.2005. u 23:00 GMT+1]
[ ultrahome @ 24.06.2011. 23:32 ] @
klub ljubitelja igracaka na daljinski se nalazi na adresi www.ultrahome.in.rs/rc, pa pogledajte njihov izbor za autice i helikoptere
[ Jagnjeca brigada @ 25.06.2011. 16:18 ] @
To sam ja video u Bloku 70 tj. kod kineza, video sam avione precnika krila skoro dva metra i manje, i helikopete duzine sigurno metar i po, naravno i manje. Vise sa plafona trznog centara.

[ milosmalic @ 25.06.2011. 16:51 ] @
Na Adi, u sklopu zgrade gde je hotel Jezero, koja je betonskim mostom spojena sa sudijskim tornjem, u prizemlju.

Avioni, helikopteri, automobili, camci, sve na daljinski.