[ Laki_Gen @ 31.10.2008. 18:03 ] @
http://www.b92.net/sport/na_vo...10&dd=30&nav_id=326169
Citat:
Naš najbolji plivač svih vremena Milorad Čavić promoran je da iz Srbije ode u Italiju, gde će nastaviti da trenira.

Posle osvajanja srebrne medalje na OI u trci na 100 metara delfin stilom i dočeka pred gradskom skupštinom Čavić je odlučio da ostane u otadžbini i tu nastavi sa treninzima. Međutim, od silnih obećanja političara, da će mu obezebditi najbolje uslove, nije ostalo ništa. Milorad je trenirao na bazenu Tašmajdan, a onda je sve krenulo naopako.

Citat:
„Obećan mi je i stan, a sada čitam da je u izgradnji, a i tada ću ga dobiti samo na korišćenje, bez mogućnosti da ga uredim kako želim. Znam da država ima puno problema, ali je bitno da stojimo iza onoga što obećamo. Iskreno, mislo sam da će se mnogo više ceniti ono što sam uradio za svoju zemlju“.

Vazno da su se slikali sa njim kada je osvojio medalju i obecali kule i gradove. Na kraju smo opet pokazali ono najgore lice Srbije i opet je jedan od najboljih sportista primoran da ode zbog nedostatka elementarnih uslova za treninig.
Dokle vise? Dokle ce ova zemlja i ljudi koji je vode tako bezobzirno da se ponasaju i da sve sto je iole dobro uspjevati da upropaste?
[ mrle 011 @ 31.10.2008. 18:31 ] @
titine komunjare vam ostavile los bazen u nasledje.
poc'o da se rusi krov posle samo 50 godina.
a i hiljade stanova namenjenih za takve slucajeve, preostalih iz doba zlog komunjarizma, demokrate i slobodari izdelise medj sobom i svojom rodbinom.

sa'ce trziste to sve da regulise, caskom.
[ flylord @ 31.10.2008. 18:35 ] @
nije on jedini dobar sportista, sto znaci da bi trebalo svima podeliti stanove a ne samo njemu.
Uostalom, on je profi sportista i moze da placa sebi kiriju....
[ boban779 @ 31.10.2008. 18:47 ] @
Profi sportista u sportu koji nije dovoljno plaćen. Sramota što mu ovo rade ali nije ni prvi ni poslednji put da nešto obećaju a slažu.
[ vilil1 @ 31.10.2008. 18:51 ] @
Ma da, decko bi hteo stan u vlasnistvo... Kol'ko vreci ta medalja? 50kvm stana - 100 000 eura...Nije decko mutav.
Jadan on, presla ga drzava... Ma sram ga bilo!
[ deerbeer @ 31.10.2008. 18:59 ] @
Nije ni trebao da se vraca u Srbiju , dobio je samo razocaranje i lazna obecanja .
Iskoristili su ga samo za medijsku promociju domacih politicara , a posle toga ko ga "sisa".
Iskreno, ko osvoji medalju na olimpijadi (a takvih je malo)
i treba zasluzeno da dobije stan od drzave ako je drzavi imalo stalo da ih i dalje osvaja.
A sada nema gde ni da trenira.
Samo od troskova slanja na put olimpijskog tima u Peking
gde je isao i "kurta" i "murta" mogli su od tih para Cavicu da kupe stan u bg.
Da ne pominjemo astronomske plate po upravnim odborima i sportskim drustvima .

[ Beltrammi @ 31.10.2008. 19:25 ] @
e samo nam je jos to falilo, sad bez Cavica cemo nacisto da propadnemo.
[ ventura @ 31.10.2008. 19:34 ] @
A zašto bi država IKOME davala besplatne stanove? Ja mislim da ima pametnijeg načina da se potroši taj novac i da se dugoročno obezbedi mnogo više ljudi nego samo par pojedinaca.

[ neca @ 31.10.2008. 19:44 ] @
A zasto bi se drzava busala u grudi da ima jednog Milorada Čavića? Bolje neka ćute i smrde...dečko neka trenira preko za sebei neka osvaja medalje, a neka se mane ovih ovde...tamo negde preko, vrhunski sportisti imaju sigurno bolje uslove za trening...stan je ovde nesto, po meni, totalno nebitno...on ovde nije imao ni gde da trenira pre svega. Kada je uzeo tu medalju na olimpijadi, svi su poskakali da mu javno čestitaju da se uslikaju sa njim i da se još malo promovišu, a sad kada treba da se pogura da on osvoji još neku medalju..svi ćute i smrde...
[ mrle 011 @ 31.10.2008. 20:17 ] @
Citat:
ventura: A zašto bi država IKOME davala besplatne stanove? Ja mislim da ima pametnijeg načina da se potroši taj novac i da se dugoročno obezbedi mnogo više ljudi nego samo par pojedinaca.

i ja mislim da su stanovi bespotrebni.
zato ih ni nema.

.... nego, jel' znas podatak koliko ste sagradili tih sportskih centara sa bazenima k'o sto je npr. tas, sportskih hala i tako toga, otkad ste uveli trzisnu ekonomiju?

jel' ima negde neki dijagram na onim tvojim sajtovima?

ja sam cuo da ste u citavoj zemlji uspeli da napravite cak jednu halu, onu limes.
.... pa ne znam dal' je to trac ili istina.
[ kelja @ 31.10.2008. 20:39 ] @
Nego, je l' to onaj sto je nosio onu cuvenu majicu?

Jbg, a "Ostajte ovdje"... Nista?
Don't ask what your country can do for you. Ask what you can do for your country, mister Chavich.

Hhahahha, e patriJote moje, prve malko vece nevolje, i odmah bezite napolje, pa odande volite zemlju jos jace&vise...

Koliko je i izdrzao u otadzbini?
[ marko37 @ 31.10.2008. 20:43 ] @
Citat:
ventura: A zašto bi država IKOME davala besplatne stanove? Ja mislim da ima pametnijeg načina da se potroši taj novac i da se dugoročno obezbedi mnogo više ljudi nego samo par pojedinaca.

A ja mislim da ne. Evo, ja plaćam porez ovoj državi, i to dosta, i ne bi mi smetalo da jednom dobitniku medalje sa olimpijade pripadne stan finansiran od para koje su mi uzeli. Na kraju krajeva, taj jedan stan otprilike izađe kao tri prosečna dana bahatog ponašanja članova UO javnih preduzeća. I to recimo utorka, srede i četvrtka.

[ deerbeer @ 31.10.2008. 20:46 ] @
Mozda
Citat:

OK. mozda si u pravu za stanove , poenta je bila da politicari nisu ispunili ono sto su obecali .
al sto nisu za sve ove godine sagradili jos neki bazen ili sportski centar ,
kao sto su crnogorci poceli sa gradnjom novog bazena posle osvajanja evropskog zlata .
Hrvati su za 10 god. napravili 3 bazena .
Za ovih 10-15 god, osvajanja medalja vaterpolista nije uradjeno nista osim glupavog renoviranja svlacionica na banjici
i krpljenje rupa na krovu tasa .
[ Laki_Gen @ 31.10.2008. 20:52 ] @
Ajde mrle ne pricaj svsata. Znas ti vrlo dobro, kao i svi ostali ovde zasto se nisu gradile sportske hale i stanovi, sigurno nije zbog trzisne ekonomije. Vec stotu temu spamujes sa svojim proleterskim stavovima.

Citat:

E sad... Ako drzava ne treba da daje stan (cca 100k eura) i uslove za treniranje vrhunskim sportistima koji donose medalju sa olimpijade (nadam se da znate sta je olimpijada i koliko je truda potrebno da bi se osvojila ta ista medalja) ili recimo vrhunskim istrazivacima - kao onom Miodragu Stojkovicu koji je dosao u Srbiju i trazio samo uslove za istrazivanje, da se otvori klinika za lecenje ljudi, tj. ljudima koji bi trebali da su uzor svima, zbog uspjeha koji su postigli (a koji je opet plod dugogodisnjeg rada) - KOME ONDA DRZAVA TREBA DA OBZBEDI OSNOVNE USLOVE ZA RAD I ZIVOT?
Mozda je najbolje da proteramo sve sto imalo vredi negde drugde (kao sto je uradjeno u vise slucajeva - sjetite se onih veslaca sto su uzeli madjarsko drzavljanstvo jer isto nisu imali uslove ovde da treniraju) i da ugasimo svjetlo u Srbiji?
P.S. Miodrag Stojkovic je zamalo otisao nakon sto su ga presli oko izgradnje klinike u Leskovcu i kada je zapretio da ce otici, onda su nasli neke pare u NIP-u i zavrsili zgradu i kupili nestoopreme.

KO treba da bude uzor mladim generacijama? Onaj ministar sto je uzeo sluzbeni stan iako ima i jedan u vlasnistvu i nije hteo da se iseli dok nije izbio skandal nakon promjene vlade?

Citat:
Beltrammi: e samo nam je jos to falilo, sad bez Cavica cemo nacisto da propadnemo.

Stvarno? Da oteramo i Novaka, Jelenu, Anu (da kojim slucajem tenis nije tako profitabilan, ne bi ih trebalo terati), Jasnu, ljude koji su postali uzor mnogima i zbog kojih se mnogi bave sportom umjesto da bleje po kaficima? U cemu je vas problem?

Izgleda da je istina ona da se u Srbiji prasta sve sem uspjeha.
[ Marko_L @ 31.10.2008. 21:08 ] @
Iskreno, ne znam po kom osnovu bi trebao da dobije stan. Mislim, ok, vrhunski sportista, medalja, sve je to lepo, ali da li to zaista treba da bude osnov za dobijanje stana. Koliko u ovoj zemlji ima vrhunskih sportista, ali i programera, web dizajnera, matematičara... koji takođe predstavljaju zemlju u lepom svetlu... zašto njima niko ne dodeli stan ? Takođe, većina tih ljudi plaća porez na ono što radi, a koliko je Čavić platio Srbiji poreza na sve nagrade koje je osvojio ? Ja cenim i poštujem ono što je Čavić postigao, ali zaista mislim da ne treba da dobije stan od para poreskih obaveznika. Nek kupi sebi stan ako hoće da živi ovde, kao i svi ostali.
[ Laki_Gen @ 31.10.2008. 21:14 ] @
Cisto da ne odemo na pogresnu stranu, POENTA nije u dobijanju stana, vec u NEDOSTATKU ELEMENTARNIH USLOVA ZA TRENING, zbog kojih i napusta zemlju. Ne odlazi on zbog stana. Stan je samo jedno od izneverenih obecanja, i to onog sugavog ministra koji je to tako velikodusno obecao i uslikao se za televiziju.
Sve zajedno salje veoma losu sliku o tome koliko se brinemo za talentovane i uspjesne u ovoj zemlji.

[ draganchem @ 31.10.2008. 21:15 ] @
I treba da ode! Samo da vidimo koliko ce sad ljudi da skoci i da kaze kako on nije patriota i kako je otisao kad je najteze! Covek nas prezentuje u svetu na najbolji moguci nacin a mi ne mozemo da mu obezbedimo normalne(ne vrhunske) uslove za rad!!!! Zato i treba da ode i da se takmici samo za sebe. A ta njegova medalje jeste vredna i stana i para i svega! Covek treba da je uzor svima a ne da neko kaze Milorad Cavic je otisao cim su izbili problemi...on hoce da trenira normalo samo to, samo da ima te uslove a ne da misli o tome da li ce nesto pasti na njega ili ce dok pliva udariti u nekog jer su mu treninzi bili kada je bazen bio otvoren za gradjane!
[ jablan @ 31.10.2008. 21:17 ] @
A možda još neko hoće da trenira? Uspešni mogu da se brinu i sami o sebi, a šta je sa onima koji nikad ne uspeju da ostvare svoj talenat? Koji procenat srpske školske dece ima uslova da trenira npr. plivanje?
[ deerbeer @ 31.10.2008. 21:18 ] @
Citat:
Laki_Gen: Cisto da ne odemo na pogresnu stranu, POENTA nije u dobijanju stana, vec u NEDOSTATKU ELEMENTARNIH USLOVA ZA TRENING, zbog kojih i napusta zemlju. Ne odlazi on zbog stana. Stan je samo jedno od izneverenih obecanja, i to onog sugavog ministra koji je to tako velikodusno obecao i uslikao se za televiziju.
Sve zajedno salje veoma losu sliku o tome koliko se brinemo za talentovane i uspjesne u ovoj zemlji.

TACNO TO .. uze mi post iz sake :) Ne bi Cavic kukao toliko za stan vec nema gde da TRENIRA .
Banda u upravi TAS-a koja je strpala sebi pare u dzep a renoviranje prepustila nekim osljarima koji su samo zamazali krov .
PA se vi pitajte kome idu pare od poreskih obveznika :)

[ draganchem @ 31.10.2008. 21:20 ] @
Naravno da jos neko hoce da trenira! ALI VALJDA JE NORMALO DA NEKO KO JE OSVOJIO MEDALJU NA OLIMPIJADI IMA PREDNOST U ODNOSU NA OSTALE, TO JE VALJDA LOGICNO!
[ vilil1 @ 31.10.2008. 21:29 ] @
A Cavic kao nije znao kakvi su uslovi ovde za treniranje? Sad je prosto iznenadjen...he, vaterpolisti, jelte, imaju neke specijalne uslove, pa malo, malo, donesu neku medalju. Treba li im poklanjati stanove? Ne verujem da bi se neko bunio sto mu se dodeljuje stan, ali ne u vlasnistvo.
Ponasa se kao onaj D. Dokic sto je bio ljut, jer mu grad nije dozvolio da na uscu pravi teniske terene.

P.s.Miodrag Stojković, poznati naucnik, koji je od drzave i Leskovca trazio da mu obezbede kliniku. Privatnu. I kao ljut, hteo da ode. Oni mu izasli u susret, a on sada bogami lepo naplacuje to sto se radi u njegovoj klinici. On inace zivi i radi u Valenciji.
Sve neki vajni patriote...
[ mrle 011 @ 31.10.2008. 21:37 ] @
Citat:
Laki_Gen: Ajde mrle ne pricaj svsata. Znas ti vrlo dobro, kao i svi ostali ovde zasto se nisu gradile sportske hale i stanovi, sigurno nije zbog trzisne ekonomije..........

ne znam, keve mi, na sta mislis.
jel' zbog rata?

pa sta su komunjare imale od 1941-1945, nego jos deset puta gori i rat, i razaranje, i vise mrtvih .....

.... pa posle 9 godina, 1954. sazidase tasmajdan.

a vas rat pros'o pre 13-14 godina, a niste u stanju ni tavanicu na tom bazenu da zakrpite.

edit: tavan --> tavanica

[Ovu poruku je menjao mrle 011 dana 01.11.2008. u 05:25 GMT+1]
[ draganchem @ 31.10.2008. 21:58 ] @
Nemoj a Dr. Stojkovic treba da radi besplatno???? Jel to treba???? Pa ajde ti radi besplatno! Nista nije besplatno i treba da naplati to sto je sam osmislio!
[ tdjokic @ 31.10.2008. 22:03 ] @
Posto vidim da je nekima dobro, onda nista ... Stvarno, ali bas stvarno ste (ne znam sta, tesko je naci rec za to).

U svim drzava sveta se vrhunski sportisti dobro placaju. U svim ideologijama, vremenima, pod raznim vladarima. Razlog je vrlo prost - drzava ima od toga korist, zato i placa, ako je pametna drzava. Ne radi se tu bas o emocijama i slicnim stvarima. "Mi ga volimo (ako osvoji medaljtu, ako ne - ko ga j...e!)" To je prvo.

Drugo je, sta su mu obecali. Da su mu rekli da nece imati uslova za trening, da nece dobiti stan, boze moj, ili bi ostao ili bi otisao, zavisi da li bi se odlucio da nesto drugo radi, ako zna i moze. Posto izgleda najbolje od svega zna da pliva, otisao je tamo gde postoje bolji uslovi. Nije jedini, nije prvi, nije ni poslednji.

Zasto njemu dati stan, bazen za trening? A sto bi se on dzabe cimao? Vodoinstalater naplacuje rutinski rad, slicno i razne druge profesije, a ovaj je osvojio olimpisku medalju, logicno je da treba da dobije vise, iz ranije navedenih razloga. Ispada, po ko zna koji put da nismo pametna drzava. Recimo, tender za Bor propao, cekali su i gnjavili dok cena bakra nije pocela da pada i kome ce sad da ga prodadu? Nikako da krene izgradnja autoputa, nekog, negde, makar par km, strasno! Naslo bi se jos, ali me mrzi da nabrajam.

Kao sto rekoh, ako vam je dobro, onda nista.
[ deerbeer @ 31.10.2008. 22:04 ] @
Citat:
vilil1: A Cavic kao nije znao kakvi su uslovi ovde za treniranje? Sad je prosto iznenadjen

Heh .. to se i ja pitam. Bolje mu je da je ostao u Americi imao bi milion puta bolje uslove za zivot i treniranje i ako je plivanje neprofitabilan sport.
Na primer njegov suparnik Felps se dobro obezbedio za zivot .
Al eto Srbija se potrudila da ga sto brze otera odavde .

Citat:
vilil1: Sve neki vajni patriote...

A ti bi batalio karijeru i egzistenciju zbog "patriotizma" . Ostao bi na njegovom mestu ?
[ Au197/79 @ 31.10.2008. 22:28 ] @
Zar nije bio izdvojen novac iz NIP-a za sređivanje unutrašnjeg bazena 11. april NBGD? Sramota je da najmnogoljudnija opština Otadžbine nema otadžbinski centralni zatvoreni bazen :)
[ drbogi @ 31.10.2008. 22:32 ] @
E sad bi i bazen, stan, uslove.... a pare otišle na žirafu. Ne može i pare i žirafa!

Ja koliko znam svi ovi "naši" teniseri su prijavljeni u Monaku, sproću poreza valjda, pa me baš zanima po čemu su oni to sad kao naši? Ja razumem promociju zemlje i te marketinške priče, ali ne ide reklama za plazmu ili seoski turizam dok se svira himna onaj minut na OI. Ajd da kažemo da to vredi 1,2, 5 stanova, opet što oni njemu "daju" stan? Što mu ne daju novac pa neka kupi sam gde voli? Ja kad bi bio sposoban da osvojim medalju na OI, pa da mi dodje neki žvalavi ministar da mi kao kupi stan, meni bi to bilo totalno ponižavajuće. Ali ovi to nisu učili u školi, vole da se slikaju sa njima, vole one tupave dočeke, vole da mašu sa balkona, a na kraju kada ih izlažu, ljute se nešto. Uostalom dobio je plac od Kusturice, ili se to ne važi.

Ne bih da zvučim kao Mrle TM , ali kod Tite se znao red kad je sport u pitanju, pa su se sportisti otimali za dres sa državnim grbom, a danas se samopovređuju, ko da su prinudno mobilisani!

Citat:
Nemoj a Dr. Stojkovic treba da radi besplatno???? Jel to treba???? Pa ajde ti radi besplatno! Nista nije besplatno i treba da naplati to sto je sam osmislio!

A što država da investira u njega, a on da zarađuje? Neka pronađe neki investicioni fond, proda udeo u klinici, pa nek istražuje koko hoće. Jel vi oćete kapitalizam, ili nećete?
[ Skandy @ 31.10.2008. 22:41 ] @
Iz cele price ispada kao da je Cavic ucenjivao drzavu stanom i bazenom. Cisto sumnjam da je decko ista trazio, vec je pijani ministar u cilju sticanja politickih poena samoinicijativno nudio stan i sta drugo covek da ocekuje nego da dobije taj stan, kada je javno pred celom nacijom to i obecano.
[ kelja @ 31.10.2008. 22:44 ] @
Citat:

Ali ovi to nisu učili u školi, vole da se slikaju sa njima, vole one tupave dočeke, vole da mašu sa balkona, a na kraju kada ih izlažu, ljute se nešto.

:)

A i Kusta ga castio? Eto, sad mogu zajedno da drze antiglobalisticke mitinge i da sa'ranjuju holivudske filmove na tom placu. :)

[ Ivan Dimkovic @ 31.10.2008. 22:45 ] @
Iz Srbije je otislo dosta najboljih i dobrih... Milorad nije ni prvi ni poslednji.

Sto se stana tice, Srbija je jedna od retkih zemalja koja se razmece sa stanovima i deli ih po nekakvim zaslugama... To samo pokazuje koliko se vrednuje rad svih ljudi kojima ta ista drzava svakog meseca uzme porez...

Za te pare za stanove koje ustupaju svim "VIP-ovima" su mogli da izgrade N teniskih terena i da mozda stvore i mnogo vise Cavica u buducnosti.

Citat:

„Obećan mi je i stan, a sada čitam da je u izgradnji, a i tada ću ga dobiti samo na korišćenje, bez mogućnosti da ga uredim kako želim. Znam da država ima puno problema, ali je bitno da stojimo iza onoga što obećamo. Iskreno, mislo sam da će se mnogo više ceniti ono što sam uradio za svoju zemlju“.

Wow... dobice ga SAMO na koriscenje... zanimljiv momak. Da nece Italija da mu pokloni koji stan?

Mislim, jasno je da je decko razocaran kada je skontao koliko su lazljivi ti banditi sa kojima se uhvatio u ekipu... ali opet, mislim gde se to bre pa poklanjaju stanovi?! Cak i politikosi danas u Srbiji dobijaju stanove "samo" na koriscenje.

Mislim da bi mu bolje bilo da se vratio odakle je i dosao - jeste da tamo nema stanova na poklon, ali bar "malo" vise cene rad i trud, a Cavic ima i jedno i drugo.
[ kelja @ 31.10.2008. 22:55 ] @
Ovo o stanovima me podsetilo na jedan zapis:

Citat:

Jedan genije sa velikom maturom iznenada je napisao sledeći stih:

PAŠĆU SRUŠEN SLADOSTRAŠĆEM SREĆE

- Ljudi, šta da radim sa ovim čudom? - zavapi poeta.

- Idi odmah u sekretarijat i traži stan.

I eto ti našeg pesnika pred poznatim vratima.

- Druže ministre, ja napisah... Vi ste na potezu... Gde je taj stan?

Ministar zavrte glavom:
- Imamo ovde već dvojicu sa po dva stiha, čije slučajeve još nismo rešili.
- Napisaću tri!
Kroz dva dana evo njega ponovo. Sa tri stiha, kako su i tražili.
Ministar prihvati ceduljicu na kojoj je pisalo:

PAŠĆU SRUŠEN
SLADOSTRAŠĆEM
SREĆE!

Nije imao kud. Potpisa rešenje na garsonjeru.
Pesnik se zainteresova:
- Koliko je stihova potrebno za dvosoban stan?
Ministar shvati u čemu je stvar. Promeni rešenje na dvosoban stan i sam dopisa još desetak stihova.

E, tako se to radi. :)
[ vilil1 @ 31.10.2008. 22:57 ] @
Citat:
draganchem: Nemoj a Dr. Stojkovic treba da radi besplatno???? Jel to treba???? Pa ajde ti radi besplatno! Nista nije besplatno i treba da naplati to sto je sam osmislio!

Ne, naravno. Ali bi bilo lepo da je ulozio svoj novac, i onda naplacivao. Inace, druga je prica kolike i kakve veze on ima sa vestackom oplodnjom.
Za neupucene, a koji vole South Park, epizoda sa Christopher Reeve-om pokazuje sve o radu Gdina Miodraga Stojkovića.

Citat:
deerbeer: A ti bi batalio karijeru i egzistenciju zbog "patriotizma" . Ostao bi na njegovom mestu ?

Nikako. On je i izgradio karijeru ziveci i trenirajuci van Srbije. Samo je ruzno sto ispada da je hteo ovde da se doseli zbog 100tinak hiljada eura(stan).
I ranije su pojedini zasluzni sportisti dobijali stanove, ali ne u vlasnistvo. Zasto bi on bio izuzetak.
[ Marko_L @ 31.10.2008. 23:09 ] @
Citat:
U svim drzava sveta se vrhunski sportisti dobro placaju. U svim ideologijama, vremenima, pod raznim vladarima. Razlog je vrlo prost - drzava ima od toga korist, zato i placa, ako je pametna drzava. Ne radi se tu bas o emocijama i slicnim stvarima. "Mi ga volimo (ako osvoji medaljtu, ako ne - ko ga j...e!)" To je prvo.

Ama gde to ima da država plaća vrhunskog sportistu i deli mu stanove ? To možda u Srbiji i sličnim narodnim republikama. U normalnim zemljama, vrhunski sportista lepo nađe sponzore i onda mu sponzori plaćaju treninge, obezbeđuju opremu, i ostalo, a ovaj ih za uzvrat reklamira. Čist račun, duga ljubav.
[ deerbeer @ 31.10.2008. 23:16 ] @
Siguran sam i da su mu "dali" u vlasnistvo najluskuzniji stan od 200.000 E u centru bg- a verujem da ne bi sigurno ostao
jer nema uslova za treniranje. .
Profesionalni sportista a pogotovu plivac ne sme da dopusti da izostane pola -godine ili godinu dana ne-trenirajuci
zbog tamo nekog propalog krova na bazenu koji prokisnjava ili se obrusava ,a na banjici ne sme da prismrdi od vateropolista :)

Citat:

@Ivan Dimkovic
Za te pare za stanove koje ustupaju svim "VIP-ovima" su mogli da izgrade N teniskih terena i da mozda stvore i mnogo vise Cavica u buducnosti.

Pa 11.april su pretvorili u teniske terene pa dobismo Anu Ivanovic :)

[ Ivan Dimkovic @ 31.10.2008. 23:22 ] @
Pa mozda mu je Mr. Konjic obecao i neke turbo bazene i "training facilities" bolje nego u USA i to 2 dana pre roka - bas kao sto je gradjanima Srbije obecavao ludila i vukao ih za nos...

Ocigledno Cavic ili nije bas najbistriji kada je poverovao doticnoj ekipi, ili je totalno naivan i zelen u spoznaji psiholosko-socioloskog fenomena zvanog "srpski politicar"...

A za stan... sta reci, ako mu je problem to sto ga nije dobio na poklon vec "samo" na koriscenje... trebalo je davno da prestane da veruje u deda mraza.
[ tdjokic @ 31.10.2008. 23:42 ] @
Citat:
Marko_L: Ama gde to ima da država plaća vrhunskog sportistu i deli mu stanove ? To možda u Srbiji i sličnim narodnim republikama. U normalnim zemljama, vrhunski sportista lepo nađe sponzore i onda mu sponzori plaćaju treninge, obezbeđuju opremu, i ostalo, a ovaj ih za uzvrat reklamira. Čist račun, duga ljubav.
Dobro, dobro, negde direktno, negde preko sponzora, uglavnom ih ne ostavljaju neiskoriscene, to su ipak dragoceni resursi u najrazlicitije svrhe. Sadasnja finansiska kriza pokazuje da savremene, razvijene drzave pustaju stanovnistvo da zivi i radi u mnogocemu na osnovu privatne inicijative, ali ipak imaju dobro organizovane institucije koje na neki nacin vode racuna o drustvenim interesima.
[ Ivan Dimkovic @ 31.10.2008. 23:46 ] @
Citat:
tdjokic
ali ipak imaju dobro organizovane institucije koje na neki nacin vode racuna o drustvenim interesima.

Poklanjanje stanova sportistima, politicarima, "zasluznim gradjanima" i sl... nisu nikakvi drustveni interesi - vec razbacivanje sa parama uzetih od ljudi koji rade. Nigde u normalnom svetu se ne poklanjaju stanovi.

Kada ti profesionalni sportisti potpisu privatne ugovore da li oni mozda kupe neki stan drzavi? Ne bih rekao...

Sportistima i mladim amaterima treba obezbediti uslove za treniranje i finansijsku pomoc najboljima za postizanje rezultata...

Ali poklanjati stanove? Mislim WTF.... kakve veze ima "poklonjen stan" sa sportskim uspehom i kvalitetom treninga ?!?

Cavic je klasicna zrtva ogavnih i ljigavih srpskih politicara koji su ga iskoristili za jeftin PR - na zalost, decko se ocigledno zaleteo i poverovao osobi kojoj ne bih verovao ni na odgovor na pitanje koliko je sati.... Kao i obicno, posle jeftinog PR-a se desilo jedno veliko nista (pricamo o mogucnostima za kvalitetno treniranje) - Cavic ce otici negde gde se rad malo vise ceni i ne sluzi samo za PR... A Mr. Konjic ce raditi sta? Naci novu budalu da joj nesto obeca...
[ mrle 011 @ 01.11.2008. 05:05 ] @
Citat:
drbogi: ......
Ne bih da zvučim kao Mrle TM , ali kod Tite se znao red kad je sport u pitanju ..........

normalno da se znao red.
zato smo i bili sportska velesila .... i ne samo sportska.

sport sam prestao da pratim kad su i tu uveli trzisnu ekonomiju.
kad je glavnu ulogu poceo da igra novac, a ne srce.
ne znam ni gde je bila olimpijada, ni ko je taj plivac, zabole me bas vise za sport.

sada se ne zna nikakav red i zato smo opet ono isto sto smo bili i pre tite - sup.ak evrope.
ali zato svaki oslobodjeni siljokuran ovde, koji nije naucio jos ni nos da obrise, zna da, na temi "kako se pravi shortcut na desktopu", spomene kako mu je goli otok kriv sto mu je mali adsl upload i kako su mu komunjare krive sto ne moze da skine vise od 68 holivudskih mega-hitova dnevno sa rapidsharea.

i svi znaju kako ce da im bude laca kada rasprodaju celu zemlju.
normalno.

prvo moras sve da "privatizujes",
pa ondak moras da uzmes kredit od banke,
pa onda moraju politicari da vode debatu jedno 6 meseci,
pa zatim ide javna rasprava u televizoru 2-3 godine,
pa 450 demokratskih partija mora da vide gde su tu oni,
pa onda da se napune privatni dzepovi najsposobnijih
pa ovo, pa ono
pa procedura
........

pa tek onda braco, posle svega toga, nastupa trzisna ekonomija u svom punom sjaju.
popnu se dva zidara i omalterisu plafon.

ser.em vam se u ton film.
[ mrle 011 @ 01.11.2008. 07:13 ] @
Citat:
kelja: Ovo o stanovima me podsetilo na jedan zapis:

Citat:
Jedan genije sa velikom maturom iznenada je napisao sledeći stih:

PAŠĆU SRUŠEN SLADOSTRAŠĆEM SREĆE

- Ljudi, šta da radim sa ovim čudom? - zavapi poeta.

- Idi odmah u sekretarijat i traži stan.

I eto ti našeg pesnika pred poznatim vratima.

- Druže ministre, ja napisah... Vi ste na potezu... Gde je taj stan?

Ministar zavrte glavom:
- Imamo ovde već dvojicu sa po dva stiha, čije slučajeve još nismo rešili.
- Napisaću tri!
Kroz dva dana evo njega ponovo. Sa tri stiha, kako su i tražili.
Ministar prihvati ceduljicu na kojoj je pisalo:

PAŠĆU SRUŠEN
SLADOSTRAŠĆEM
SREĆE!

Nije imao kud. Potpisa rešenje na garsonjeru.
Pesnik se zainteresova:
- Koliko je stihova potrebno za dvosoban stan?
Ministar shvati u čemu je stvar. Promeni rešenje na dvosoban stan i sam dopisa još desetak stihova.

E, tako se to radi. :)

off topic:

imalo se, moglo se, sta ces.
preteklo iz komunjarske planske privrede na hiljade stanova i u demokratiju.
cak je i veliki oslobodilac, casni i bradati wolf, preselio pola daninog bijelog polja na vracar, savski venac, stari grad itd.
tako se sveti zlim komunjarama ...... trzisno ekonomski i demokratski.
[ Majstor Duja @ 01.11.2008. 09:28 ] @
A Mr. Cavic je pupcanom vrpcom vezan za Beograd, jel'?... ako prestonica nema adekvatan bazen imaju ga drugi gradovi...
[ vujo032 @ 01.11.2008. 10:50 ] @
Ovde je objasnio neke od razloga:
http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=114269
Ovo je valjda nastavak priče:
http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=114383

[ dr mabuse @ 01.11.2008. 11:08 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Poklanjanje stanova sportistima, politicarima, "zasluznim gradjanima" i sl... nisu nikakvi drustveni interesi - vec razbacivanje sa parama uzetih od ljudi koji rade. Nigde u normalnom svetu se ne poklanjaju stanovi.
Možda se ne poklanjaju ali npr političari dobijaju mnogo toga svugde:
Citat:
Bill Clinton is by far our most expansive and expensive ex president. He had a $460,000 house rental bill paid for him and a $54,000 telephone bill last year. He must spend a lot of time gassing on the phone. Another expense he had is listed simply as "Other services: $146,000."

Šta će ti bilo šta u vlasništvu ako ti već država plaća sve troškove (i dobijaš platu)?
To je isto kao kod druga Tita - on nije morao da ima ni jedan dinar, imao je celu zemlju u vlasništvu...
[ mrle 011 @ 01.11.2008. 11:36 ] @
Citat:
dr mabuse ....To je isto kao kod druga Tita - on nije morao da ima ni jedan dinar, imao je celu zemlju u vlasništvu...

'ej genija, da ti kaze mrle nesto fyi.

drug tito je nakon svoga zivota ostavio u nasledstvo svome potomstvu sledece:

1) jednu lovacku pusku.
2) jedan rucni sat.
3) par 'iljada evra na stednoj knjizici od intervjua datog nemackom spiglu.
4) nista vise.

njegovo potomstvo i danas zivi zivotom prosecnog gradjanina ove drzave.

..... a to sto je bio baja i smeker, pa je znao kako se uziva u zivotu, je samo pozitivna stvar.

drug staljin je citav zivot spavao na gvozdenom krevetu, pa nema veze, vama oslobodjenima ni on ne valja.
[ Marisav @ 01.11.2008. 18:20 ] @
Citat:
Najbolji i dalje odlaze - Milorad Cavic napusta Srbiju...
DS i SPS su krivi.
[ Ivan Dimkovic @ 01.11.2008. 18:47 ] @
Citat:
dr mabuse
Šta će ti bilo šta u vlasništvu ako ti već država plaća sve troškove (i dobijaš platu)?
To je isto kao kod druga Tita - on nije morao da ima ni jedan dinar, imao je celu zemlju u vlasništvu

Ti poredis predsednika drzave sa sportistom?

Nije neuobicajeno da drzava placa stanovanje predsedniku drzave...

I opet je to normalnije nego pokloniti stan, sa cim onda doticna osoba moze da radi sta god hoce, pa i da ga proda i pretvori u viski.

Kao sto rekoh, i u Srbiji su koliko znam prestali da poklanjaju stanove i sada ih iskljucivo daju na koriscenje. Ne vidim zasto bi Cavic bio neki specijalni izuzetak.

Citat:
mrle 011
drug staljin je citav zivot spavao na gvozdenom krevetu, pa nema veze, vama oslobodjenima ni on ne valja.

Mozes misliti, divan jedan covek :)
[ dr mabuse @ 01.11.2008. 19:12 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Ti poredis predsednika drzave sa sportistom?

Nije neuobicajeno da drzava placa stanovanje predsedniku drzave...

I opet je to normalnije nego pokloniti stan, sa cim onda doticna osoba moze da radi sta god hoce, pa i da ga proda i pretvori u viski.
Sam si spominjao sportiste, političare etc u delu koji sam citirao.
Misliš da bi US više koštalo da je Bilu poklonila stan/kuću nego da mu plaća rentu od skoro pola milje $ i 'ostale troškove' od preko 100000? Ili ti 'normalnije' koje sad pominješ ne znači samo da je jeftinije?
Citat:
mrle 011: 'ej genija, da ti kaze mrle nesto fyi.

1) jednu lovacku pusku.
2) jedan rucni sat.
4) nista vise.

..... a to sto je bio baja i smeker, pa je znao kako se uziva u zivotu, je samo pozitivna stvar.
Pre bih rekao vrhunski hohštapler, koji je celog života brinuo samo o sebi, zemlja kao ni rođeno potomstvo ga, kao što znamo (i kao što si i sam napisao), nisu zanimali ni za života a kamoli da je mislio šta će biti sa njima/nama 'kad jednog dana njega više nema'.
Čova je lepo dizao kredite koji su delom korišćeni za razvoj zemlje a delom je on koristio za svoje lične promocije i bespovratne pomoći svojim crnpurastim prijateljima, koji su ga na njegovim čuvenim putovanjima dvorili i gostili, i podvodili mu najbolje device iz svojih plemena, i razne predmete od slonovače i ebonovine u koje smo mi pionirčići morali da zurimo u muzeju... da nam pokažu kako svet ceni našeg Titu...
Sa druge strane godilo mu je da njegovi satrapi svugde diljem zemlje dižu letnjikovce/zimovnike/lovišta da bi on možda nekad svratio (ostatak godine je bilo za njih). Šta će takvom čoveku pare, šta bi to njima kupio što već nije imao?
[ Ivan Dimkovic @ 01.11.2008. 19:34 ] @
Citat:
dr mabuse
Sam si spominjao sportiste, političare etc u delu koji sam citirao.
Misliš da bi US više koštalo da je Bilu poklonila stan/kuću nego da mu plaća rentu od skoro pola milje $ i 'ostale troškove' od preko 100000? Ili ti 'normalnije' koje sad pominješ ne znači samo da je jeftinije?

Kao prvo, pricas o predsedniku najjace ekonomije na svetu... Ja sam pominjao tuzne godine kada su u Srbiji mase raznih politicara dobijale stanove na poklone. Nije bas da su brojcano jednaki, a nije i da je ekonomska moc zemlje ista ;-)

Kao drugo, dobra kuca na mestu u kojem bi ziveo USA predsednik kosta "malo" vise od $460K, vrlo verovatno reda velicine nekoliko miliona $ - tako da je vrlo verovatno i jeftinije.

Da ne pricamo o tome da bi u drugom slucaju to bio licni poklon i imao sasvim drugu konotaciju koja bi bila potpuno nespojiva sa tom funkcijom u toj zemlji.
[ draganchem @ 01.11.2008. 19:44 ] @
I treba da ode...pored ovakvih ljudi u nasoj drzavi...ne mislim na vlast nego na gradjane sa takvim povrsnim razmisljanjem!
[ Ivan Dimkovic @ 01.11.2008. 19:57 ] @
Fair enough... bas da vidimo koliko dugo ce mu trebati da se nadju manje 'povrsni' narodi koji ce da mu poklone stan :)

U stvari vidis, bas jeste vlast kriva jer je sa njom i komunicirao - naivnog decka su izlozili sa obecanjima a onda su ga naravno kolektivno ispalili, kao i uvek.
[ vilil1 @ 01.11.2008. 20:14 ] @
Citat:
Ivan DimkovicJa sam pominjao tuzne godine kada su u Srbiji mase raznih politicara dobijale stanove na poklone.

Hm, da li je ikada neki politicar, ili bilo ko, u Srbiji dobio na poklon, u vlasnistvo, stan?
Znam da su dobijali na koriscenje, pa ih otkupljivali, ali na poklon!?
[ deerbeer @ 01.11.2008. 20:29 ] @
Ljudi... vi i dalje o stanovima . Jel ste procitali vesti sa linkova sto je @vujo032 okacio ?
[ Laki_Gen @ 01.11.2008. 20:46 ] @
Kakav crni stan? Pricate o potpuno pogresnoj temi.... Stvarno mi nije jasno dal' je toliko necitko napisano?

Covek napusta Srbiju jer nema osnovne uslove za rad, isto kao kada bi vas neko naterao da se bavite programiranjem ili web dizajnom u rudniku soli ili tunelu u izgradnji!

Sto se tice stana... Njemu je MINISTAR javno pred TV kamerama obecao stan i sve uslove i na kraju - "pojeo vuk magare".
Mene bi vise bolelo da me neko izradi kao mladog majmuna, nego da mi ne pokloni taj sugavi stan, koji ce ako bude IMAO USLOVE DA TRENIRA moci i sam da kupi za koju godinu od sponzorskih ugovora i premija za osvajanje medalja.
Dosle barabe da se slikaju i iskoriste neciju polpularnost za sopstvenu promociju, sve to uz lazna obecanja. Mene bi to prilicno pogodilo.
[ dr mabuse @ 01.11.2008. 21:19 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Kao prvo, pricas o predsedniku najjace ekonomije na svetu... Ja sam pominjao tuzne godine kada su u Srbiji mase raznih politicara dobijale stanove na poklone. Nije bas da su brojcano jednaki, a nije i da je ekonomska moc zemlje ista ;-)

Kao drugo, dobra kuca na mestu u kojem bi ziveo USA predsednik kosta "malo" vise od $460K, vrlo verovatno reda velicine nekoliko miliona $ - tako da je vrlo verovatno i jeftinije.
Kao prvo nikad nisam poredio Usa i Srbiju - samo sam pokazao da npr političari svugde lepo prolaze.
Kao drugo oni citirani rental fee-i su na godišnjem nivou, proceni koliko još Bili može da poživi pa vidi koliko će to koštati. Fyi, ukupni retirement troškovi za pomenutog su odavno milionski:
Citat:
The price tag for Clinton’s federal retirement allowance from 2001 through the end of this year will run $8 million, compared to $5.5 million for George H. W. Bush’s and $4 million for Jimmy Carter’s during the same period.

Since 2001, Clinton has received more of almost every benefit available to former presidents — from his pension to his staff’s salaries and benefits to supplies. His $420,000 phone bill and $3.2 million office rent tab both nearly surpassed the totals rung up for those purposes by Bush, Carter and the late former presidents Gerald Ford and Ronald Reagan combined. As a group, they spent $484,000 on telephone service and $3.8 million on rent in the same span.
[ m4rk0 @ 01.11.2008. 21:35 ] @
@flylord

Jeste on profi sportista i ovde niko ne kaze da on nema novca za stan vec je stvar u principu. Velja je mogao da se slika za naslovnu stranu "Novosti" kako ce da uruci kljuceve Cavi i da se zdravi s njim i da sakuplja dodatne bodove kod lakovernog birackog tela, al naravno nije mogao (hteo, mozda i zaboravio..) to i da ispuni (a kao ocekivali smo da ce da ispuni obecanje..). Al ostavimo stan po strani, jer Cavi nije ni stalo do stana vec su coveku (sto je sasvim normalno) obecali normalne uslove za vezbanje a to je bazen u kome ce moci da se sprema, al od toga nije bilo nista. Jel to mozda nesto cudno da najbolji srpski plivac svih vremena trazi bazen ???
[ deerbeer @ 01.11.2008. 23:46 ] @
E sad bi trebalo onima koji su obecali naterati da izadju pred TV isto tako
kao sto su se i slikali sa Cavicem i medaljom i da objasne situaciju cisto da se olaksaju od lako zaradjenih poena.
A Mirka svemirka premijera da spuste na Zemlju .

Katastrofa su i mediiji i ljudi koji su posle ovoga od njega napravili "eto dosao iz amerike i sad bi i novu gajbu i kola i americke uslove"
cim nesto od toga nije dobio odma pali preko grane - izem ti patriote ?
A Cavic je propisao krv u bazenu sve ove godine da bi uzeo to srebro na olimpijadi
posle toliko godina odricanja,treniranja i volje da niste ni svesni ,pa mu je palo cak i "napamet" iz Amerike
(mada je ustvari ispao naivan i izmanipuisan) da se vrati u maticnu zemlju.
A sta su uradili doticni koji su obecavali i docekali ?
Jedino sto su putovali na olimpijadu i na prvenstva sa svojom mnogobrojnom svitom
slikali se za tv i stampu provodili se i trosili drzavni novac ?
Nisu ni ostali cvecke po sportskim klubovima,centrima i ministarstva sporta
Sto je zapalio Vujasinovic ? Posle toliko godina provedenih i medalja u reprezentaciji.

A da ne pominjem sto zadjnih 15 godina ne da nije sagradjen nijedan novi bazen
nego su ostale rusevine - od 25.maja krpljenog Tas-a ,malo vece kade od Vracara, i hladne vode na Banjici ?

Cavicu dali na Banjici jednu stazu slobodnu da pliva u rekrativnom -terminu sa decom i da im daje autograme .
Jer su to toliko veliki uslovi koji zahteva drugi plivac na svetu ? Treba da se srame toga .
Zemlja sa toliko medalja iz vaterpola i posle duzeg vremena olimpijska sa plivanja ?
Pogledajte susede Madjare sa 25 "operativnih" bazena u Budimpesti.

Jel ikoga uopste i malo briga o zdravlju omladine i dece u gradu od > 2 mil. stanovnika ?
Mene recimo brine jer bas nalazim da je plivanje zdrav sport pa bi voleo klinca pre tamo da vidim
nego da smrdlja u 8. razredu na cigare i vutru .

[ drbogi @ 02.11.2008. 00:07 ] @
Citat:

1) jednu lovacku pusku.
2) jedan rucni sat.
4) nista vise.

A za života, Joški, unuku, što fura neku ekologiju po Vojvodini ostavio čak upaljač, pa se ovaj hvali po TV, sav ponosan jer je nešto dobio od dede.