[ jooly @ 04.11.2008. 17:44 ] @
Naime prekjuce mi okacili o brisac kaznu za parkiranje u Bgd, Zona II, 1550 Din. Auto je na CG table a i ja sam prijavljen tamo. Kakve su moguce posledice ako ne platim kaznu? Ima li neko slicno iskustvo?
[ boban779 @ 04.11.2008. 19:06 ] @
A što je ne bi platio? Zauzeo si mesto nekome ko bi se tu parkirao i platio parking, pa je red da platiš i kaznu.
[ dr.NPN @ 04.11.2008. 21:01 ] @
Pf... A sto bi je platio?
Mozda je zaboravio, mozda servis nije hteo da prihvati poruku...

Sto mrzim ove internet moraliste...
[ Flo33 @ 04.11.2008. 21:08 ] @
U principu znam da kazne u nekim zemljama platiš ili policiji, ili sudu, ili na granici. Neki čak i šalju kazne na adrese u državi boravka. Kakav je srpski zakon po tom pitanju verovatno niko i ne zna. Ne plaćaj, najgore što može da bude je da po isteku roka na granici traže da platiš.

(Crna Gora ne isporučuje svoje građane lol )
[ Crveni011 @ 04.11.2008. 21:52 ] @
Moj ortak ima par desetina komada a ima bosanske table i nikad nigde mu niko to nije trazio da plati...
[ dr.NPN @ 05.11.2008. 02:19 ] @
Ja imam dvadesetak ako ne i vise, za poslednje otprilike 2 godine, i nikada mi nijedna nije stigla ni na naplatu ni na sud.
Zabole me.
[ Predrag Supurovic @ 05.11.2008. 08:32 ] @
Nema tu nikakvog moralisanja, porosto je ocigleno da smo mi u Srbiji gradjani drugog reda, a da stranci imaju sve privilegije, pa i te da ne moraju da postuju zakone ove drzave.

Red bi bio da vec jednom nasa drzava pocne da sve automobile sa stranim tablicama tretira upravo kako zakon nalaze - kao stane automobile, a to znaci poseban rezim za ulazak u zemlju, poseban rezim za pravo koriscenja vozila, placanej taksi
(da da, za stani automobil se placaju posebne takse da bi se mogao korsititi u nasoj zemlji), poseban rezim da bi neko mogao da upravlja takvim vozilom u zemlji i sve sto sledi.
[ Java Beograd @ 05.11.2008. 08:43 ] @
"Kazna" za ne plaćeno parkiranje koju "izriče" i naplaćuje Parking Servis nije i ne može biti iste ravni kao prava kazna za pogrešno parkiranje koju izriče i naplaćuje policajac. U ovom drugom slučaju, kazna se evidentira i ako se ne plati, može doći do presude sudije za prekršaje i td. i td.
Ovo što magarci iz Parking Servisa muljaju - to treba ignorisati !
[ jooly @ 21.02.2014. 12:03 ] @
Ima li nekih novosti o ovoj temi,stizu li kazne na naplatu u CG ili se naplacuju prilikom izlaska iz Srbije?
[ su27killeryu @ 21.02.2014. 15:05 ] @
pa ako ti za šest godina nije stiglo ne vjerujem da će ni za još toliko :D
[ jooly @ 22.02.2014. 09:58 ] @
Ma nakupio jos 2-3 nove ovih dana....
[ Nabukodonosor @ 22.02.2014. 14:30 ] @
Citat:
su27killeryu:
pa ako ti za šest godina nije stiglo ne vjerujem da će ni za još toliko :D

Fora je u tome sto njega to zanima, jer mu je to hobi na dnevnoj bazi....Ne kapiram samo ako mu je skupa karta ovde u Srbiji zasto se ne vrati dole?!
[ Hattalasat @ 22.02.2014. 21:02 ] @
Zasto da im plati prinudno uvaljenu kartu za ceo dan ,jer je prekoracio sat ili dva ? I to od neovlascenog lica u neovlascenom postupku ?
Pa ma koje table bile u pitanju .
[ su27killeryu @ 22.02.2014. 23:25 ] @
Citat:
Nabukodonosor: Fora je u tome sto njega to zanima, jer mu je to hobi na dnevnoj bazi....Ne kapiram samo ako mu je skupa karta ovde u Srbiji zasto se ne vrati dole?!

svidja mu se begis tebra
[ Nocni @ 23.02.2014. 17:07 ] @
Citat:
Nabukodonosor:

Fora je u tome sto njega to zanima, jer mu je to hobi na dnevnoj bazi....Ne kapiram samo ako mu je skupa karta ovde u Srbiji zasto se ne vrati dole?!

Odakle tebi ideja da je njemu skupa karta kad je čovjek samo pitao šta se dešava ako ne plati?

Evo ja npr. imam stan u BG-u, često boravim tamo i svake godine mi napišu po par tih kazni koje zakače ispod brisača u onoj koverti... Ja to nikad ni ne otvaram samo bacim u kantu...
Zašto bi plaćao nešto što ne moram da platim?
Da uvedu neku reviziju tih kazni na graničnom prelazu prilikom ulaska/izlaska onda bi vjerovatno to platio ali samo ako bi postojao nalog od suda... policiji i parking servisu nebi platio nikad čak ni sa SRB tablicama...
[ PeraII @ 23.02.2014. 17:34 ] @
Citat:
CoyoteKG: Zbog raznog djubreta koje zivi u nasoj drzavi, nam je i ovako i ne treba da nam bude bolje...
I nije onda ni cudno sto ima ovako frustriranih ljudi

Ruku na srce, sam si sebe najbolje opisao nikom coyote! Naziv dolazi od Asteške riječi "coyote" što znači "Pas koji laje".
Iako su generalno slični vukovima, kojoti imaju male uši i šape, a gubica im je dugačka...

[ jooly @ 23.02.2014. 22:27 ] @
Ne zelim da ucestvujem u flejmovanju ili slicno vec samo da razjasnim pojedinosti. Naime karta nije skupa ali ja imam par problema, ne volim rano da ustajem a isto tako ne volim da drzim auto na neosvijetljenom parkingu iza zgrade vec zelim da mi bude na bulevaru da ga nebi neko obio a ja ne zelim da ustajem u 7 i da ga preparkiravam, zatim zvao sam parking servis i pitao mogu li kupiti dnevnu-sedmicnu kartu -odgovor moze ali u pickovcu i to samo ako si prijavljen na toj adresi i bla ba bla i tako...elem danas izasao iz Srbije i usao u Madjarsku i vratio se ponovo za NS(i opet ce mi ujutro staviti koverat) i nikakvih peripetija nije bilo, cak kad sam srpskom sluzbeniku na granici dao saobracajnu dozvolu, on mi je vratio da ne treba uz opasku i da mi iz CG uvijek vadimo saobracajnu i kad nam se ne trazi. Imam od prije par godina prijave iz BG, iz V.Banje i evo sada iz NS (jbg volim Srbijanke i one mene - sorry Nabukodonosor)...ako Parking servis boli neka stvar za naplatu, mene ce da boli jos i vise.
[ jnk @ 24.02.2014. 08:00 ] @
Ne moraš uopšte da se pravdaš internet policiji i boljebrižnicima.
[ anon115774 @ 24.02.2014. 10:00 ] @
Citat:
Nocni:
Evo ja npr. imam stan u BG-u, često boravim tamo i svake godine mi napišu po par tih kazni koje zakače ispod brisača u onoj koverti... Ja to nikad ni ne otvaram samo bacim u kantu...
Zašto bi plaćao nešto što ne moram da platim?
Da uvedu neku reviziju tih kazni na graničnom prelazu prilikom ulaska/izlaska onda bi vjerovatno to platio ali samo ako bi postojao nalog od suda... policiji i parking servisu nebi platio nikad čak ni sa SRB tablicama...

Vrlo sebicno od tebe i tebi slicnih. Ti neces da placas jer smatras da ne treba ali zato zbog svih ostalih koji placaju i postuju vremensko ogranicenje ti i tebi slicni uvek mozete da nadjete slobodno parking mesto.

A kada svi ne bi placali parking i zauzimali mesto po ceo dan onda bi ti i tebi slicni bili najglasniji u pljuvanju sistema parkiranja u gradu jer ne bi mogli da nadjete nigde slobodno mesto.
[ Nocni @ 24.02.2014. 11:19 ] @
^Ne misliš valjda da nikad ne šaljem poruke i uopšte ne plaćam parking?
Plaćam stalno a onih nekoliko koverti godišnje o kojima pričam se odnose na minimalno prekoračenje vremena ili na stavljenu kovertu posle zadržavanja od 5 minuta što se može svakome desiti...
[ anon115774 @ 28.02.2014. 20:41 ] @
http://www.b92.net/info/vesti/..._category=12&nav_id=818019

Najzad :)
[ mmix @ 01.03.2014. 15:12 ] @
Nema sanse, prvi gastos koji to popije ce se zaliti u svojoj novoj maticnoj zemlji i bicemo napuseni od strane EU. Bice apsolutno do u detalje identicna prica kao sto je bila za putarine i diskriminatorne cene za strane tablice.

A iskreno, i nije u redu. Lisice treba da budu uvedene za sve, ili nediskriminatorno ili diskriminisano pod jednakim uslovima (ponovno hvatanje dok postoji neplacena kazne, pardon, dnevna karta).

[ anon115774 @ 01.03.2014. 16:58 ] @
Nije ovo isto kao putarina. Ovde je razlika u tome sto strani vozac moze da pobegne a domaci ne moze. Ja, licno, na to sto stranac realno ne mora da placa parking a ja moram gledam kao na diskriminaciju prema meni. Na ovaj nacin nece biti diskriminacije. I jedni i drugi ce morati, kad tad, da plate.
[ Lavlja_Jazbina @ 01.03.2014. 17:00 ] @
Citat:
Ja, licno, na to sto stranac realno ne mora da placa parking

Da li je isto i za nas kada odemo u inostranstvo?
[ Nemanja @ 01.03.2014. 17:02 ] @
To se primenjuje za sva vozila koja nemaju Austrijske tablice u Becu, sa Slovackim, Madjarskim itd tablicama. I ostavi se papir za upustvom na njihovom jeziku kome da se jave da im skinu lisice. A ako su registrovani u Austriji duze od mesec dana i nisu zamenili tablice za Austrijske placaju nekoliko hiljada evra kazne i carina im moze oduzeti vozilo. I ne vidim da se EU raspala zato sto se postuje red.
[ Joker @ 01.03.2014. 19:59 ] @
Sumnjam da neće oštetiti alu felne, i baš me interesuje za koliko vremena od poziva će doći da skinu lisice?
[ mmix @ 02.03.2014. 13:05 ] @
To sa Becom mozda samo znaci da se niko jos nije pozabavio time i nije se upustao u to da se tuzaka sa gradom oko diskriminacije. U svakom slucaju koncept lisica je legalan u Austriji, tako da prica nije konkretna paralela nasoj.

Poenta je sto je kod nas ustavni sud proglasio te mere neustavnim (protivno ustavnom pravu raspolaganja licnom imovinom), i iako se sa time ne slazem sud je rekao svoje. Tako da prica o putarinama stoji i upravo se radi o identicnoj i cak zapravo goroj stvari, diskriminaciji stranaca i sprovodjenju "kaznenih" mera koje ne postoje u zakonima jer se inace tretiraju nao neustavne.

Tek je idiotska ta njihova druga ideja da kao nece dozvoliti strancima koji imaju neplacen parking da izadju iz zemlje? Znaci ne mogu da ih uhapse i protiv njih podignu optuznice jer neplacanje parkinga nije ni prekrsajna a kamoli krivicna povreda, pa ce zato da ih kidnapuju unutar teritorije Srbije?

Ja kontam da mnoge ljude zulja sto stranci, narocito gastosi, bahato ne placaju parking. Ali cilj ne opravdava sredstvo. Tim tokom razmisljanja mozes da pocnes od toga da u romskoj populaciji ima najveci procenat krivicnih dela, pa je stoga ok istima uskratiti neka ustavna prava, npr da se slobodno krecu po centru grada. A ako ni to ne pomogne, tu su logori, jel da. Karikiram i preterujem, naravno, samo hocu da vam prenesem ideju o tome da takav nacin razmisljanja nije primeren. Podela ljudi na na povlascene (one za koje lisice ne vaze, ne koji smeju da setaju centrom) i nepovlascene (kojima moze da se apsi imovina bez odluke suda, koji ne smeju da udju u centar) moze samo da nam donese dalje probleme u odnosima sa drugima, narocito u situacijama gde je ta podela na medjudrzavnoj osnovi. To je kao da molis za diplomatske probleme.

Od toga nema nista, neko to vec verovatno stopira dok pricamo o tome, malo ce da se isprimaju ljudi za potrebe izbora i onda ce se zaboraviti na to. Ne nasedajte na provokacije!
[ anon115774 @ 02.03.2014. 21:14 ] @
^

Ja mislim da si se ti malo vise zagledao u americke filmove :) Nece bre niko iz EU da dize frku zbog bezobraznih gastosa.
[ AstralPro @ 06.03.2014. 17:32 ] @
Ako mogu ja u Ljubljani ili Trstu ili bilo gde da redovno saljem sms za parking ili u Veneciji da me oderu po 25e/dan onda moze svaki crnogorac i bosanac u Srbiji da da pisljivih pola evra na sat za parkiranje a ne da glume neku bahatost.
Osnova saobracajne kulture i kucnog vaspitanja je nesto sto im ocigledno fali cim su uspeli da naguraju dug od preko 3 miliona eura. Za te pare mogli smo 10 skola da napravimo, ali ko nam je kriv kad nas svaka susa dribla kako hoce.

"Naime, za tri godine stranci, među kojima prednjače Crnogorci i Bosanci, napravili su dug od 378 miliona dinara(3,3 miliona eura)" http://www.portalanalitika.me
[ timotic @ 06.03.2014. 22:23 ] @
Citat:
AstralPro: Ako mogu ja u Ljubljani ili Trstu ili bilo gde da redovno saljem sms za parking ili u Veneciji da me oderu po 25e/dan onda moze svaki crnogorac i bosanac u Srbiji da da pisljivih pola evra na sat za parkiranje a ne da glume neku bahatost.
Osnova saobracajne kulture i kucnog vaspitanja je nesto sto im ocigledno fali cim su uspeli da naguraju dug od preko 3 miliona eura. Za te pare mogli smo 10 skola da napravimo, ali ko nam je kriv kad nas svaka susa dribla kako hoce.

"Naime, za tri godine stranci, među kojima prednjače Crnogorci i Bosanci, napravili su dug od 378 miliona dinara(3,3 miliona eura)" http://www.portalanalitika.me

S obzirom da registarske tablice izdate u BiH ne sadrze geografsku odrednicu, ne razumijem kako su zakljucili da su dug napravili Bosanci, a ne Hercegovci ili kao sto je najvjerovatnije i Bosanci i Hercegovci.
[ Java Beograd @ 07.03.2014. 07:31 ] @
Citat:
AstralPro:... Za te pare mogli smo 10 skola da napravimo, ali ko nam je kriv kad nas svaka susa dribla kako hoce.
Nije da branim pomenute, ali i da su platili tih 3M€, nijedna nova škola se ne bi napravila. Samo bi politička žgadija koja je prisvojila pomenuto javno preduzeće više para potrpala u svoj džep.
[ 3way @ 07.03.2014. 07:42 ] @
Hehe, citam komentare na ovu temu....covek bi pomislio kako ovde svi placaju parking ( a i BusPlus ), cak i vise nego sto treba, pa im svima smeta kada dodje stranac, pa ne plati...Jos ako je mrski Crnogorac....
[ dule_ns @ 07.03.2014. 09:44 ] @
Citat:
AstralPro:
Ako mogu ja u Ljubljani ili Trstu ili bilo gde da redovno saljem sms za parking ili u Veneciji da me oderu po 25e/dan onda moze svaki crnogorac i bosanac u Srbiji da da pisljivih pola evra na sat za parkiranje a ne da glume neku bahatost.

Cenim da smo iz istog mesta.
1) Plaćam parking redovno
2) Ako mogu da lako nađem gde se ne plaća, potrudim se
3) Kazne ne plaćam

Zašto
1) Da me ne drndaju
2)
3) Zato što su neverovatne seronje i što se u NS šire poput kancera. Postoje delovi grada koji su pretežno rezidencijalni delovi i u kojima uvek ima slobodnih parking mesta ali su označeni kao zone - zašto, zato što su ovi iz parking servisa štrokave pijavice od kojih praktično nema nikakve koristi a ima ceha - ne velikog ali opet ceha. Ja ne znam da su oni zaista napravili neki novi parking u NS i počeli da naplaćuju košišćenje istog - znači ne uzeli kanticu pa zafarbali, znači ne uzeli zelenu gradsku površinu, nasuli šut, nego zaista napravili pravi parking gde ga pre toga nije bilo.

Inače pre neku godinu sam gledao izveštaj iz APR-a za NS Parking servis i ako sam bio dobro shvatio više od pola rashoda je išlo na plate. Nekom je to možda i normalno, meni nije.

Tako da ja nikom ne zameram ako parking ne plaća, pa samim tim ni strancima.
[ Joker @ 07.03.2014. 15:15 ] @
Koliko znam u Novom Sadu postoji mogućnost plaćanja parkinga po stvarnom vremenu provedenom na parkingu (plaćaš onoliko minuta koliko si bio parkiran) što je dosta velika prednost u odnosu na gradove gde to nije moguće.
[ AstralPro @ 09.03.2014. 09:40 ] @
Parking servis zaposljava nekoliko stotina radnika. Kupuju vozila, trose gorivo znaci imaju neki obrt a moraju ostvariti promet zbog vrste posla kojim se bave. Tih 45 dinara sto im ostavim 5 ili 10 puta mesecno meni nista ne znaci ali znaci za sve te radnike i njihove porodice.
Ne podrzavam prosirenje parking naplate van centra grada ali to je problem gradske uprave a ne parking servisa.
Sa druge strane odnosenje paukom nepropisno parkiranih vozila u potpunosti podrzavam.
[ dule_ns @ 10.03.2014. 09:16 ] @
Citat:
 Parking servis zaposljava nekoliko stotina radnika. Kupuju vozila, trose gorivo znaci imaju neki obrt a moraju ostvariti promet zbog vrste posla kojim se bave.

Pa pazi, kupuju i burek za doručak samo ja i dalje ne shvatam kakve ja koristi imam od toga.

Citat:
Tih 45 dinara sto im ostavim 5 ili 10 puta mesecno meni nista ne znaci ali znaci za sve te radnike i njihove porodice.

Super, aj onda da napravimo i Vazduh servis Novi Sad - svako ko udiše vazduh u centru Novog Sad (a posle ćemo proširiti zone na zahtev gradske uprave) ima da plati 10 dinara za sat vremena. Ljudi koji žive u centru će za cenu od 500 dinara mesečno dobiti značke koje će okačiti na rever (a može i žute trake za rukave) kojim će označiti mesečnu kartu. Ko bude bio uhvaćen bez plaćene vazdušne karte dobiće dnevnu kartu (to nikako nije kazna, to je dnevna karta) po ceni od 1000 dinara (inače, zanimljivo je da dnevnu kartu možete da dobijete samo tako što vam je izda radnik servisa kad vas uhvati bez karte, samoinicijativno to ne možete nikako).

Prilično sam ubeđen da bi se moglo reći: Tih 10 dinara sto im ostavim 50 ili 100 puta mesecno meni nista ne znaci ali znaci za sve te radnike i njihove porodice.

Citat:
Ne podrzavam prosirenje parking naplate van centra grada ali to je problem gradske uprave a ne parking servisa.

Naravno, opšte je poznata stvar da parking servis i gradska uprava nemaju veze jedno sa drugim. Inače, malo je poznato da se zaposleni u Parking servisu svakodnevno bune zbog proširenja parking zona, a spremaju se i na veliki sindikalni protest koji će se održati na prvom sledećem parkingu na kom budu počeli naplatu.

Citat:
Sa druge strane odnosenje paukom nepropisno parkiranih vozila u potpunosti podrzavam.

Kakve ovo veze ima sa naplatom parkinga?
[ AstralPro @ 10.03.2014. 18:37 ] @
Dule ne kenjaj leba ti
[ bakara @ 01.04.2014. 14:07 ] @
Privremeni organ Beograda je danas dopustio "Parking servisu" da "lisicama" blokiraju vozila sa stranim registarskim tablicama, ako nije plaćeno parkiranje.

Služba "Beoinfo" je saopštila da je Privremeni organ Grada Beograda prihvatio izmene i dopune Odluke o parkiralištima koje se odnose samo na vozila sa inostranim registarskim tablicama.

Time je "data je mogućnost 'Parking servisu' da primenom prava zadržavanja, a u skladu sa Zakonom o obligacionim odnosima, postavi 'lisice', to jest uredjaje kojima se sprečava odvoženje vozila ukoliko vlasnik ili vozač vozila sa stranim tablicama nije platio parkiranje, te mu je izdat nalog za plaćanje dnevne karte", piše u saopštenju.

Ta odluka je obrazložena time što je Privremeni organ grada Beograda utvrdio da ukupan dug vlasnika vozila sa stranim registarskim tablicama za parkiranje u poslednje tri godine iznosi više od 378 miliona dinara.

Beogradska vlast objašnjava da vozači vozila sa stranim registarskim tablicama koriste to što ih nije moguće identifikovati preko evidencije MUP-a, a nije moguće ni pokrenuti postupak za naplatu potraživanja sudskim putem jer su stranci.

Privremeni organ Grada Beograda izričto ukazuje da se današnja odluka "ne primenjuje na automobile sa domaćim regsitarskim tablicama, odnosno tim automobilima nije dozvoljeno stavljati lisice, i za njih režim plaćanja parkinga ostaje isti kao i do sada".

Grad Beograd, piše u saopštenju, pregovara sa MUP-om Srbije o povezivanju sa informacionim sistemom pogranične policije kako nijedno vozilo sa stranim tablicama koje duguje za parkiranje ili za saobraćajni prekršaj, neće moći da napusti teritoriju Srbije dok se te obaveze ne plate.

http://www.novosti.rs/vesti/be...trancima-cemo-stavljati-lisice
[ mmix @ 01.04.2014. 14:35 ] @
U skladu sa ZOO hahaha. To pozivanje na pravo zadrzavanja je smesno, pravno govoreci to vozilo nije u rukama grada. Ako grad moze da ti uzme vozilo onda mzoe i bilo koje drugo lice u zemlji da otme bilo sta od svojih duznika, to bi tek bio haos. Ti mi dugujes 100din, ja ti promeni bravu na stanu dok ne platis pare. Anarhija.

Btw, ako cemo tom ludom intepretacijom da je vec sve sto je na javnim povrsinama u rukama onog koji ga drzi, jel to znaci da strendzer moze da izbrusi lisicu i skine je sa tocka i ponese je u gepeku? Nasao covek na svom autu, njegovo je...

Nije politika za idiote, a sljasti kao mamac za insekte.
[ KrkaCiC @ 01.04.2014. 14:54 ] @
Citat:
mmix:
Btw, ako cemo tom ludom intepretacijom da je vec sve sto je na javnim povrsinama u rukama onog koji ga drzi, jel to znaci da strendzer moze da izbrusi lisicu i skine je sa tocka i ponese je u gepeku? Nasao covek na svom autu, njegovo je...

Jos bolje,ako prodje kroz ulicnu prodavnicu garderobe ili pijacu,sve sto ostane na autu je njegovo
[ Lavlja_Jazbina @ 01.04.2014. 15:07 ] @
Citat:
To pozivanje na pravo zadrzavanja je smesno, pravno govoreci to vozilo nije u rukama grada.

E sad posto si smeo u izjavi,ti nam objasni gde je razlika od odnosenja paukom?Mozes usetati i uzeti vozilo?
Bar sam na svom primeru davno zakljucio da je bolje postovati pravila i kuckati poruke nego se smarati.
U Nemackoj,Madjarskoj isto parkiras gde hoces i ne platis?
[ mmix @ 01.04.2014. 15:30 ] @
Pauk je regulisan ZOBSom, ne ZOO. Zato ti niko ne odnosi paukom auto sa parking mesta, nisi prekrsio ZOBS.

Da se razumemo, ja nemam nista protiv lisica. Ali za SVE! I da bude zakonski regulisano, kao sto je odnosenje paukom regulisano ZOBSom. Ne ove amaterske "cilj opravdava sredstvo", polu ili kompletno ilegalne metode svojstvenezemljama treceg sveta.
[ DaliborP @ 01.04.2014. 15:46 ] @
Citat:
mmix:Btw, ako cemo tom ludom intepretacijom da je vec sve sto je na javnim povrsinama u rukama onog koji ga drzi, jel to znaci da strendzer moze da izbrusi lisicu i skine je sa tocka i ponese je u gepeku? Nasao covek na svom autu, njegovo je...

Ne razumem, kako bi ti resio problem ako ne klampovanjem i paukom? Sta treba da radi grad da natera ljude da placaju parking?

Meni je klampovanje najbolji nacin iskreno da bi se uveo neki red, naterace nekoga da stvarno plati kaznu, ovako ljudi samo prikupljaju kazne i bacaju ih u smece.
[ Lavlja_Jazbina @ 01.04.2014. 15:53 ] @
MMIX..mi smo zauvek treci svet i tu nema popravke.I to te razumem,ali ovi iz civilizovanog se
ponasaju ko zveri kada dodju kod nas.
Citat:
Po broju naloga u poslednje tri godine, 31.541 nalog imaju vozači sa crnogorskim tablicama, 27.473 sa BiH tablicama, 21.336 sa italijanskim, 18.891 sa nemačkim, 14.615 sa francuskim, 10.985 sa slovenačkim, 5.571 sa hrvatskim i 2.731 sa makedonskim.
[ Braksi @ 01.04.2014. 15:53 ] @
Astral placas parking 25 evra u Veneciji zato sto hoces da udjes u istorijski grad sa kolima. Ostavi sledeci put auto na kopnu u Mestreu za dz i prosvercuj se nekim autobusom ili vozom do Venecije. Parking u centru Milana max 2 evra po satu i to najstroziji centar.

Naravno nikad ne placam parking jer smatram da drzava treba da mi obezbedi mesto jer sam u poslednjih 10 godina investirao u Srbiju vise nego sto prosecan zaposleni plati poreza i doprinosa i bio koristan. Da je Srbija CH sa postenim politicarima, placao bih i duplo, a ovako me bas zabole da finansiram politicare i njihove dilove.

Pronecemo glas po dijaspori kako nas opet gulite, pa cete dobiti parking sa lisicama i kojih 100 miliona godisnje umesto par milijardi.

Evevamga ! :-)
[ Lavlja_Jazbina @ 01.04.2014. 15:59 ] @
Ma ko vas sisa.Zato ce te sipak dobijati ajvar,rakiju i ostala zadovoljstva otadzbine.
Citat:
Evevamga ! :-)
[ mmix @ 01.04.2014. 16:30 ] @
@Lavlja_Jazbina i @DaliborP

Ma ovo je izdr*avanje one stvari i titranje nalozenoj masi. Pominju se neke cifre, a gde su cifre neplacenih domacih doplatnih karata? Toliko o jednakosti pred zakonom.
[ DaliborP @ 01.04.2014. 16:44 ] @
Titranje ili ne, klampovanje je jako efikasan nacin da ljudi pocnu da placaju parking i kazne. Ali slazem se, treba da bude primenjeno za sve. O neplacenim kaznama ne znam nista, ali ne vidim kako bi to trebalo da utice da se ovakva mera ne uvede.
[ Lavlja_Jazbina @ 01.04.2014. 18:32 ] @
Da se razumemo.Ja sam svoje dve platio,i nije da se pravdam ali oba puta me je zeznuo parking manijak..
[ tdusko @ 01.04.2014. 20:48 ] @
Citat:
mmix:

Isekao lisice brusilicom

Dobro bre mmix sto dajes ljudima ovakve ideje. Posebno kad se zna da je brusilica deo obavezne opreme u vozilu
[ nemanjac @ 01.04.2014. 23:45 ] @
Citat:
bakara:
Privremeni organ Beograda je danas dopustio "Parking servisu" da "lisicama" blokiraju vozila

Beogradjene boli stalni organ zbog odluka privremenog organa.

Salu na stranu sta je "privremeni organ" i ko je smislio taj naziv ? Kakve su njihove zakonodavne i izvrsne nadleznosti ?
Sta znaci stavljace lisice samo velikim duznicima, ko su to veliki duznici ?

Zabranice napustanje zemlje strancima bez sudske odluke zbog neplacene parking karte ? Moze ali ako taj organ ima ovlascenja u rangu Kim Dzong Una ili nekog kalifa iz s. arabije...

[ mmix @ 02.04.2014. 00:26 ] @
To i ja kazem, ali u ovom naletu ksenofobije i napusavanja crnogoraca i bosanaca pucina smatra da je sasvim ok da cilj opravdava sredstvo.
[ nemanjac @ 02.04.2014. 01:31 ] @
Ocigledno da vladajuca garnitura odlicno zna da iskoriscava niske strasti. Ko klepi crnogorce u beogradu, taj ce biti zasut zlatnim glasackim listicima, tako kaze legenda :). Hebes zakon ako imas toljagu.

Beogradska vlast je odavno pokazala da ne hebe 5% zakone ove zemlje, pa ni ustavni sud. Hint-Djilas i protivustavna prohibicija, hint-Djilas i protivustavne kazne parking servisa. To su gradske uredbe koje je suspendovao ustavni sud, a jos uvek se sprovode. Toliko o institucijama dzave.
Ovi danasnji samo nastavljaju gde je prethodni stao. Malo medijske ksenofobije protiv bosanaca, crnogoraca i gastosa je samo bonus glasacki listic.

[ KrkaCiC @ 02.04.2014. 01:36 ] @
Ja nista lose ne vidim u tome da crnogorci,bosanci... i svi ostali placaju parking. Ako ja i drugi mogu da placaju,nek placaju i oni.
A na koji ce nacin drzava,tj parking servis izvuci pare koje im oni duguju nas ne treba da interesuje.

Zar nije pravilo u Eu,da ako se neka kazna ne plati nije moguc izlazak iz zemlje,ili ulazak sledeci put-ili tako nesto?
Sta je problem da to i ovi nasi uvedu?
[ nemanjac @ 02.04.2014. 01:56 ] @
Citat:
KrkaCiC
A na koji ce nacin drzava,tj parking servis izvuci pare koje im oni duguju nas ne treba da interesuje.

Meni je bitno na koji ce naci dzava izvuci pare. Jer ako to radi protivzakonito, to se meni ne svidja. Vec postoji obrazac po kojem gradska vlast redovno krsi zakone nase zemlje kako im se svidi. To je veci problem od neplacene parking karte. Ako to ne vidis, kratkovid si.

Ako se selektivno budu kaznjavali samo stranci, onda ocekuj isto na svojoj kozi kada odes u Hrvatsku, Crnu goru, Bosnu, ali samo jos gore.

Sta je problem da se ova oblast zakonski uredi kako treba ? Umesto zakona imamo hajduciju, neke divlje kazne parking servisa, u nekim gradovima parking servis glumi policiju i sud.
Sada imaju vlast na republici i lokalu i to apsolutisticku, pa lepo zakonski uredi problematiku, a ne da ga duvas na ustavnom sudu zbog ilegalnih gradskih uredbi, a onda ne postujes presudu ustavnog suda pokazujuci kakva smo bananetina.

Nigde u EU nece ti zabraniti da napustis zemlju zbog ne placene parking karte, kafanske price. Da bi ti u normalnoj zemlji zabranili kretanje ili te uhapsili mora da postoji odluka suda, nalog tuzioca policiji. Ne nalog nekog "privremenog organa", pa kada dodje sledeci organ onda ce on po svome. Svi po organu, niko po zakonu.
[ Lavlja_Jazbina @ 02.04.2014. 04:57 ] @
Nije sve stvar i u parama,ima nesto i u bahatosti.

Mozda je umislio da je dominion.
[ Java Beograd @ 02.04.2014. 07:29 ] @
@mmx
Još pre nekoliko postova te je neko pitao: kako bi ti regulisao da obavežeš vlasnike vozila sa stranim tablicama plaćaju parking.
Baš me interesuje tvoj odgovor.

[ Java Beograd @ 02.04.2014. 07:31 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina: Nije sve stvar i u parama,ima nesto i u bahatosti.

Mozda je umislio da je dominion.:)
Baš bi voleo da vidim da li bi se usudio da u Nemačkoj ili Austriji uradi ovako nešto.

Znači ono: krajnja stipsa za 50 din, a voljan da uništi tuđe - onako olako. I još misli da kao strani državljanin može da se bahati sa policijom.
[ anon70939 @ 02.04.2014. 07:38 ] @
bitno da ja treperim po bosni i crnoj gori, da ne naletim na nekom korumpiranog saobracajca.
A prosle godine sam naleteo i na jedne i druge...
I imao sam osecaj da mogu da mi rade sta zele...
Kod nas je izgleda malo drugacija situacija prema strancima iz te dve zemlje...
[ Java Beograd @ 02.04.2014. 07:44 ] @
Mislim, ko je došao izdaleka a "nema" 50 din za parking neka dođe pešice u centar grada, a ne kolima.
[ mrkii @ 02.04.2014. 08:04 ] @
Procitah negde da duguje za parking preko 30 000 dinara.
Baraba.
[ mmix @ 02.04.2014. 08:21 ] @
Citat:
Java Beograd:
@mmx
Još pre nekoliko postova te je neko pitao: kako bi ti regulisao da obavežeš vlasnike vozila sa stranim tablicama plaćaju parking.
Baš me interesuje tvoj odgovor.

Lisice naravno. Ali lisice za sve.
[ Java Beograd @ 02.04.2014. 08:39 ] @
^ A zašto lisice građanima Srbije kad su lako dostupni organima ? Na osnovu registarskog broja nađe se vlasnik vozila, i preduzme bilo koja pravna radnja. Problem je sa automobilima sa stranim tablicama, gde je nemoguće naći vlasnika.

Možda nisi znao, ali različit je prekršajni postupak prema domaćim i stranim državljanima i za saobraćajne prekršaje. I kod nas, a i u drugim državama.
[ DaliborP @ 02.04.2014. 08:58 ] @
Citat:
Java Beograd: ^ A zašto lisice građanima Srbije kad su lako dostupni organima ? Na osnovu registarskog broja nađe se vlasnik vozila, i preduzme bilo koja pravna radnja. Problem je sa automobilima sa stranim tablicama, gde je nemoguće naći vlasnika.

A zasto ne lisice gradjanima Srbije? Siguran sam da bi sistem bio mnogo efikasniji ako bi te umesto kazna na retrovizoru sacekao zakljucan tocak. Pa kad jednom propustis nesto vazno zbog neplacene kazne, sledeci put ces sigurno vise paziti.
A nesto nisam siguran bas da gradjani Srbije placaju kazne tako ekspeditivno.
[ anon70939 @ 02.04.2014. 09:08 ] @
Takodje se slazem da su efikasnije lisice i za nase gradjane.
Vecina se nasmeje, zguzva kaznu i baci na trotoar pored auta... Sanse da mu se sudski to naplati su jako male...

A lisice bi bile 100% uspesne. Dok ne platis nema skidanja.
Pa kad zakasnis negde, ili samo cimanje jurnjava da platis bus plus kartu. Obicno je verovatno nemas, pa dok se snadjes gde da kupis (vecina nas iz BGa nemamo predstavu kako se to kupuje)
Pa da pozoves sluzbu da dodje da skine lisice, pa oni malo zaebavaju ne dodju odmah...
Pa zakasnis na posao, ili gde vec...

Siguran sam da taj mukotrpan posao nece biti sladak kao guzvanje kazne i bacanje na trotoar
[ jnk @ 02.04.2014. 09:19 ] @
Ne bi bilo dovoljno lisica za tako nešto a i ne bi bilo isplativo stavljati lisice za samo jednu kaznu. Možda počnu da stavljaju kad vide da neko duguje više od 30-50k dinara al to bi bilo na ivici legalnosti kao i sve ostalo u vezi naplate parkinga.
[ anon70939 @ 02.04.2014. 10:21 ] @
Pa neka se povecaju kazne.
Lisica neka ne kosta 1000 din, nego 5000 din. Jos bolje
[ timotic @ 02.04.2014. 12:08 ] @
Ne znam kako izgledaju te kazne, na kom su jeziku, jer mozda je problem u tome sto ih stranci ne razumiju.
[ Java Beograd @ 02.04.2014. 12:37 ] @
^
Tako su optuženi u Hagu probali da traže prevodioca za Srpski, Bosanski, Sandžački, Crnogorski (Crnski i Gorski) , Hrvatski, Hercegovski, Krajišnički, Dalmatinski, Slavonski i ostale jezike, pa su sudije rekle "Ne može, to je sve isto".

Da sam ja bio na mestu sudije, doveo bih kolegu iz prve kancelarije i rekao "Evo ovo je prevodilac" a onom kabadahiji koji je kamionom preticao kolonu na punoj liniji bih razrezao naj-naj-naj veću moguću kaznu, pa neka proba sledeći put.
[ dule_ns @ 02.04.2014. 12:52 ] @
Jedna od lepota Haškog tribunala je da se pravila donose usput, po potrebi.

Za suđenje mogu i da razumem, ali sva druga obaveštenja je dovoljno ispisati srpskim jezikom, ćirilicom. Sve ostalo je samo dobra volja prema strancima.
(Jbg, ni ja u grčkoj ne očekujem tekst na srpskom jeziku, engleski i ostali strani jezici su tu samo zbaog dobre volje, i interesa, domaćeg življa.)
[ tdusko @ 07.07.2014. 09:41 ] @
Kakvi su rezultati upotrebe lisica?

Citat:
Incidenti su izuzetno retki, zahvaljujući brzoj reakciji Parking servisa i MUP-a. Posle događaja u prvom danu primene ove mere i adekvatne sankcije koja je nakon toga usledila, incidenata nije bilo sve do 10. juna, kada je vozač sa točkova Opel Kadeta bosansko-hercegovačkih tablica isekao i skinuo "isice".

On se 2. jula predao policiji, a "isice" je zavario, a zatim prefarbao i predao ih službenicima Policijske stanice "Zvezdara". Protiv svih počinilaca su podnete krivične prijave. Svako slično bahato ponašanje dužnika koji odbijaju da plate svoje obaveze, a iskaljuju bes nad javnom imovinom biće najstrože kažnjeno.

[ jooly @ 08.08.2014. 18:22 ] @
Evo smislili nacin kako da naplate, cetvorostruki iznos za naplatu..... :(
[ mr. ako @ 09.08.2014. 00:42 ] @
Ta Kralja Petra I ulica je negde u Engleskoj? :D

[ jooly @ 09.08.2014. 04:33 ] @
U Kekekndi.....mislim da cu iskoristiti opciju placanja cekom :D
[ mr. ako @ 09.08.2014. 04:52 ] @
Pa vidim, zato me i cudi sto je sve na engleskom.

Nemoj im platiti, jer su ti poslali jezik koji ne razumes... ;)

[ anon115774 @ 09.08.2014. 23:34 ] @
Citat:
jooly:

A u kojoj zemlji je adresa na koju ti je ovo dostavljeno i koje su tablice na autu?
[ anon70939 @ 09.08.2014. 23:44 ] @
Ako! Samo nek pišu i nek šalju.
Nadam se da će nekada u budućnosti i graničari imati pristup nekoj bazi podataka pa ako stranci ne plate, lepo da ih ne puste u Srbiju dok ne izmire svoje obaveze.
[ jooly @ 09.12.2014. 23:53 ] @
Citat:
Informer:
Citat:
jooly:

A u kojoj zemlji je adresa na koju ti je ovo dostavljeno i koje su tablice na autu?

Na autu su CG tablice i dostavljeno mi je na kucnu adresu u Cg-auto se vodi na mene. Nego posto nisam platio sad su ponovo poslali i to uvecano na oko 54 eura po prijavi. Nesto ne razumijem engleski bas najbolje kad su tolike pare u pitanju tako da ce i ove opomene zavrsiti u smecu :D
[ anon115774 @ 10.12.2014. 02:07 ] @
Slobodno ti radi sta god mislis da je ispravno ali ako su oni dosli do tvojih licnih podataka na osnovu registracije vozila ja bih se, na tvom mestu, zapitao kakve jos oni mere mogu da preduzmu.
[ Sava @ 10.12.2014. 07:29 ] @
Crna Gora je inostranstvo, strana država pa mi je logično što je napisano na službenom svetskom jeziku. Iskreno, logičnije bi mi bilo dvojezično. Sada to ide vlastima CG, a kako se to tamo rešava nemam pojma. Verujem da se nećeš izvući bez plaćanja jer i CG je dužna da poštuje neko međunarodno pravo i međudržavne obaveze. Možda te to sačeka kod sledeće registracije automobila, nagađam, ne znam pouzdano.
[ član @ 10.12.2014. 08:46 ] @
Citat:
Sava: Verujem da se nećeš izvući bez plaćanja jer i CG je dužna da poštuje neko međunarodno pravo i međudržavne obaveze. Možda te to sačeka kod sledeće registracije automobila, nagađam, ne znam pouzdano.

Mislim da mu nece niko nista nikada u CG naplatiti za prekrsaje van CG! to kazem, jer znam za slican primer jednog Poljaka koji je pre otprilike 4-5 god. napravio neko *ranje u saobracaju u Nemackoj (sudar ili tako nesto) i pobegao za Poljsku, a da nije platio kaznu. Pre nekih pola godine vratio se u DE i poceo da radi u firmi u kojoj i ja radim (tako i znam za ceo slucaj). Prijavio se na adresu u Nemackoj i posle samo par dana su dosli panduri i pokupili ga, prvo kod sudije, pa ekspresno na mardelj. Mislim da je nekoliko meseci dobio da lezi, al su njegovi u Poljskoj u medjuvremenu skupili pare i poslali pa je izasao (o nekoj cifri od oko 3.000€ se radilo). Pretpostavljam da su i njemu u pocetku slali u Poljsku na kucnu adresu kazne, opomene i sl., pa kad su prestali verovatno je mislio da su Svabe zaboravile il da su mu "oprostile", kad... ne lezi vraze! :)

Kada taj slucaj (znatno ozbljniji od kazne za parking) nije bio procesuiran izmedju dve EU drzave gde postoje zakoni, onda nisam bas optimista da ce se to izmedju SRB i CG resti tek tako! ali, naravno, kao i sto je i na ovoj temi bio gore link za onog lika sa bosanskim tablicama kom su u BG doskocili, pa mu stavili kandze na auto pa je morao sve lepo da isplati sta je duzan, tako da uvek postoji mogucnost da u Srbiji i Jooly naleti na neku rutinsku proveru u saobracaju, kontrolu na granici sa SRB ili sl. pa da dodje sve na naplatu... sa kamatom! :)
[ anon115774 @ 10.12.2014. 15:10 ] @
Citat:
Sava: Sada to ide vlastima CG

Mislim da je to vec bilo kod njihovih vlasti. Kako bi drugacije mogli da dodju do njegovih licnih podataka?
[ jooly @ 11.12.2014. 01:06 ] @
Za par dana ce mo znati sto ce biti na granici, idem za Srb pa za Madjarsku.....u stvari bio sam prije 15 dana na proputovanju kroz Madjarsku do Beca i nazad do Novog Sada, niko me nije dirao (isao sam busom).
[ Sava @ 11.12.2014. 10:43 ] @
Citat:
Informer:
Citat:
Sava: Sada to ide vlastima CG

Mislim da je to vec bilo kod njihovih vlasti. Kako bi drugacije mogli da dodju do njegovih licnih podataka?

Ponavljam se, ali šta mogu !
Pa već sam napisao u prethodnom postu da se to radi tkzv. zamolnicom. To ne znači da je predmet predat CG vlastima već da se samo došlo do podataka vlasnika automobila. Dalji postupak je da pokušavaju da naplate od vlasnika, odnosno onoga ko je upravljao automobilom, kada se to ne može postupak se predaje državi u kojoj vlasnik ima prebivalište. Takođe sam napisao da ne znam kako to CG rešava i da nagađam da postoje međudržavni sporazumi.
[ jooly @ 15.12.2014. 23:38 ] @
Bio par dana po Madjarskoj sa istim autom kojim su zaradjene kazne za parkiranje....niko me nije dirao....
[ branko tod @ 16.12.2014. 02:54 ] @
Moj predlog rešavanja problema neplaćanja parkinga za automobile crnogorskih tablica
null