[ BioSQUAD @ 14.11.2008. 01:17 ] @
Uskoro treba da idem u Holandiju. Sta ne treba propustati u Amsterdamu.. Poz |
[ BioSQUAD @ 14.11.2008. 01:17 ] @
[ p_dragan @ 14.11.2008. 10:58 ] @
Qrve i wutru
[ biber021 @ 14.11.2008. 11:47 ] @
Holandiju... Amsterdam nije jedini grad u Holandiji...klasični srpski sinonim je Holandija - Amsterdam...
[ Laki_Gen @ 14.11.2008. 12:01 ] @
Citat: biber021: Holandiju... Amsterdam nije jedini grad u Holandiji...klasični srpski sinonim je Holandija - Amsterdam... Ja bih prije rekao da je klasicni srpski sinonim Holanidja - Hag. Ako imas zelju, mozes i tamo. Kazu da ima dosta nasih. [ lorijen @ 14.11.2008. 12:02 ] @
Ja ti mogu reci sta ne treba da propustis dok si u Amsterdamu, ali samo koliko dana ostajes?
[ BioSQUAD @ 14.11.2008. 18:05 ] @
3 Dana cu biti u Hagu, a 1 u Amsterdamu.
U Amsterdamu ce biti slobodan dan, pa pitam sta i gde provoditi vreme! [ netman @ 14.11.2008. 18:25 ] @
Da ne otvaram novu temu kad je pitanje slično.
Šta ne propustiti u Roterdamu? 3 dana, preko dana neću imati vremena, ali tu je veče... [ lorijen @ 14.11.2008. 21:30 ] @
Za Hag ne bih znala sta da ti kazem, bila sam par puta ali sta ne bi trebalo da propsutis ne znam.
A sto se tice Amsterdama s obzirom da ostajes samo jedan dan, brzo ce ti sve proci. Ako te zanimaju muzeji dva najbitnija su Van Gogov muzej i Rijksmuseum, karata za svaki muzej ti je oko 10 evra, a blizu su jedan drugog. Obavezno idi na voznju brodicem, karta ti je oko 8e, to idi tamo pre kraj, taman da se malo odmoris i to je jako lep nacin da vidis Amsterdam. Traje oko 1 sat. Takodje bi ti preporucila Amsterdam Dungeon http://www.thedungeons.com/en/amsterdam-dungeon/guide.html super ces se provesti, ja sam se odusevila kada sam bila. To je kao sou, koji se desava u tamnici, ima glumaca koji su kostimirani, i koji te sprovode kroz tamnicu, a prikazuju se razni dogadjaji, od kuge, inkvizicije, srednjeg veka, vestica, sudjenja...izvlace ljude iz grupe, plase te:) A sve je onako sablasno i strasno:))) traje oko 1.5 sat i karta je 10e. Ako uvece imas vremena i ako ne budes mrtav od setnje idi na jednu predstavu Boom Chicaga, http://www.boomchicago.nl/en/, tako nesto nema u Srbiji! Bilo koji predsavu da odaberes neces se pokajati. Predstave su po sistemu interakcije sa publikom, od publike traze predloge i onda na licu mesta smisljaju i improvizuju, stvarno je super, jako su duhoviti! Ja sam isla jedno 4 puta vec, i svaka predstava je drugacija. Ne postoje 2 iste. Glumci su iz USA. Karta je 20e. Unutra ako hoces mozes i da jedes i pijes dok gledas predstavu:) Nadam se da ce ti ovo pomoci, ako imas jos neko pitanje slobodno pitaj. [Ovu poruku je menjao lorijen dana 14.11.2008. u 23:52 GMT+1] [ lorijen @ 14.11.2008. 21:35 ] @
I naravno Red Light District.
[ BioSQUAD @ 14.11.2008. 23:46 ] @
Hvala ti mnogo.
Kakve su cene? Kafe-a, pica, hrane... [ lorijen @ 15.11.2008. 00:15 ] @
Pa skuplje je nego u Bgu u svakom slucaju. Npr, sendvic u gradu u pekari je oko 5e, kafe su oko 3-4evra u kaficu, pice uvece oko 5-6evra, recimo neki fastfoodovi tj.manji restorancici, kinesiki ili arapski (kebab ili svarma) su oko 10-12evra, ali to ti je jelo i pice.
Ako volis kinseki preporucujem ti Wok To Walk. Tamo je porcija oko 6,7e. [ BioSQUAD @ 15.11.2008. 00:33 ] @
Hvala ti puno!
Pozz [ Black_eyed @ 15.11.2008. 16:20 ] @
Citat: lorijen: Ako uvece imas vremena i ako ne budes mrtav od setnje idi na jednu predstavu Boom Chicaga, http://www.boomchicago.nl/en/, tako nesto nema u Srbiji! Bilo koji predsavu da odaberes neces se pokajati. Predstave su po sistemu interakcije sa publikom, od publike traze predloge i onda na licu mesta smisljaju i improvizuju, stvarno je super, jako su duhoviti! Ja sam isla jedno 4 puta vec, i svaka predstava je drugacija. Ne postoje 2 iste. Glumci su iz USA. Ovo je nesto najbolje sto sam gledao u poslednje vreme, vristao sam od smeha! Najtoplije preporuke sa moje strane! [ Catclaw @ 15.11.2008. 16:55 ] @
Kao sto je Lorien napisala Dungeon i Van Gogov muzej je nesto sto definitivno treba videti. Odmah pored glavnog trga nalazi se Madame Tussaud, muzej vostanih figura. Takodje ne bi trebalo propustiti. U odredjenim delovima godine, na glavnom trgu se postavi ogromni zabavni park koji je, kao i sve ostalo u Amsterdamu, totalno bolestan. :) Ja sam imala srece da ga potrefim i ako ti se desi isto, verujem da ces tu provesti dobar deo dana. Mada, ako ostajes krace, potrudi se da obidjes i vidis sto vise, jer je zaista prelep grad... Jedno od mesta koje je dosta popularno turistima jeste i kuca Ane Frank. Nazalost, najveci broj ljudi koji je se zadesi u Amsterdamu zadovolji se samo odlaskom u cuveni Red Lights. Svakako i to obidji (samo se trudi da ne slikas previse :)) ali ne zaboravi i na sve ostalo sto su ti ljudi naveli. I da, obavezno se slikaj sa Dart Vejderom na trgu! Lep provod! [ jeftonikius @ 17.11.2008. 14:26 ] @
S obzirom da ćeš biti 1 dan u Amsterdamu (nedopustivo malo), ali i jopet dovoljno na neki način. Moj ti je predlog, odeš lepo u coffee shop na kaficu i neku finu džidžicu (pitaš da ti preporuče šta je trenutno hit). Nakon toga se zaputiš u muzej Madam Tiso (voštanih figura) koji nikako ne bi trebalo da propustiš. Ulaz jeste 18E (bio pre godinu i nešto) ali vredi. Nemoj da pomisliš da je to samo puko posmatranje figura (kao što sam ja mislio)... E kad se vratiš posle kući, onda i jopet možeš da uradiš isto sa onom kaficom, pa da odeš u muzej voštanih figura u Jagodini. Isto je neverovatan dogadjaj (naročito kada lik iz obezbedjenja jaše kraljevsku kočiju). Ako se ne uplašiš Divca i Đorđevića na startu zabava je zagarantovana ;-) Ima na youtube dosta snimaka iz Madam Tiso, ali ako vec planiras da ides, nemoj da gledas unapred.
Isto je fino prošetati red-light distriktom, gotovo nestvarno da tako nešto postoji. Pazi da te put ne nanese u Cockring club ;-) Pozdrav! Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|