[ Laki_Gen @ 14.11.2008. 20:54 ] @
http://www.emportal.co.yu/vesti/srbija/69332.html
Citat:
Potpredsednik Vlade Republike Srbije Božidar Đelić izjavio je da je budžet za organizaciju Univerzijade 2009. smanjen sa 200 miliona evra na 50 miliona i da će to biti dovoljno da se obezbedi lepa sportska manifestacija u Beogradu.

Citat:
Potpredsednik Vlade istaakao je da su zbog svetske ekonomske krize i organizatori drugih velikih sportskih manifestacija kao što su Letnje olimpijske igre u Londonu 2012. godine i Zimske OI u Sočiju 2014. smanjili obim radova i budžete i da zato ne treba da čudi što se tako radi i u Srbiji.

Lepa? Neka mi neko prevede, jer koliko ja razumjem srpski - ovo se obicno kaze ruznoj curi, kada nemas nista bolje da kazes.
Ovo mi lici na onu pricu kako planiram da kupim BMW-a za 40kE i onda odjednom kupim Zastavu 10 za 10kE uz izgovor kako je i ona lepa i kako mi se svidja linija!

London smanjio budzet? Za 3/4 planiranog? Neko se primio na demagogiju...

Zasto mi se cini da ce ovo biti jos jedna prilika da se izblamiramo? Vec smo imali epizodu sa sada vec ex-direktorom Univerzijade. Onda su ukinuti neki prilicno bitini sportovi. Smanjen broj ucesnika. Da se ne vracamo u proslost i afere oko izgradnje univeritetskog sela i ponistavanja ugovora.
[ dr mabuse @ 14.11.2008. 21:00 ] @
lepa... simpatična..dražesna
[ dr.NPN @ 14.11.2008. 21:02 ] @
Neka su smanjili sredstva, ima i vaznijih stvari ne cega bi trebalo potrositi pare...
[ DS_Store @ 14.11.2008. 21:11 ] @
Ako sam dobro razumeo, u Londonu su se povuki privatni investitori. Država valjda i dalje stoji iza svog dela budžeta. Ovi će i tako da se vrate ako se situacija malo smiri i kad krene da trese olimpijska groznica.

Mnogo bolja mi je priča onaj smenjeni/samootpušteni direktor Univerzijade. Muvara je potpisao ugovor sâm sa sobom (jedan čovek = dva direktora dve različite organizacije) da će mu se isplatiti 500 000 € ukoliko popije otkaz! Jedva su ga oterali, videćemo da li će ga optužiti za mutljavinu ili je pretnja tužbom bila samo da se povuče.
[ Tyler Durden @ 14.11.2008. 21:25 ] @
Citat:
Muvara je potpisao ugovor sâm sa sobom (jedan čovek = dva direktora dve različite organizacije) da će mu se isplatiti 500 000 € ukoliko popije otkaz!

Da, to sam citao. Znaci, vrh! Ima li neko jaci od ovoga...?
[ sasa022 @ 14.11.2008. 22:42 ] @
Nisam ni malo izenadjen ovakvim vestima....

Sta ce sportistima bazeni i sportski tereni ??? - to je potrebno ministrima - eto da im se nadje u privatnom vlasnistvu......
[ Laki_Gen @ 14.11.2008. 23:26 ] @
Meni nije jasno da zaista ima i takvih ljudi da bi upropastili i ovakav dogadjaj, sportsku manifestaciju, dal' iz nesposobnosti, pohlepe, cega li...
Razumjem ja da postave nesposobne u upravne odbore JP, to mu dodje nekako "normalno".

Za ovakav dogadjaj, zaista je van svakog smisla postaviti nesposobne ljude i na sve nacine - od samog pocetka, unistavati ugled i reputaciju i brukati se zarad ni ja ne znam cega. Nikako mi ovo nije jasno. Jesmo mi u Srbiji i ovde je sve "normalno", ali ovako nesto zaista nije smjelo da se dogodi.

Povrh svega me je dotukao ovaj Djelic sa svojom izjavom i nacinom na koji se rjesava problem. Imao sam jako pozitivno misljenje o njemu do skoro, i da kazem da sam razocaran, ali ni to nije dovoljno da me ovoliko zbune. Politika i sve to, malo demagogije, i preterase ga.
Najbolje da odustanu od organizacije i prepuste je nekoj drugoj drzavi, jer na ovaj nacin ne mogu ni jaja na pijaci da se prodaju, a amoli da se radi ovako ozbiljan projekat.
Necu da ulazim u dublju analizu i da prevrcemo kako je do ovoga doslo, iako su na vlasti dovoljno dugo da se uoce nepravilnosti i da se na vreme reaguje i da je bilo dovoljno vremena da mogucnosti da do ovoga uopste i ne dodje.
Jos povrh svega i ova cinicna izjava, zbog koje bi trebalo da ga napucaju nogom i izbace naglavacke iz kabineta. Za sve im je kriva finansijska kriza. Kako da ne.