[ Stefan Markic @ 15.11.2008. 11:16 ] @
Net Neutrality on Deck

Citat:
a top staffer for Sen. Byron Dorgan told the media that the senator plans to introduce Net Neutrality legislation in the new Congress.

[ stonex @ 15.11.2008. 14:04 ] @
Izvini , nisam upucen . Sta je to ''net neutrality'' ?
[ burex @ 15.11.2008. 14:24 ] @
http://en.wikipedia.org/wiki/Network_neutrality

Ovo je ODLIČNO!
Net Neutrality, objašnjeno na najlakši način, jeste princip/filozofija koja govori protiv toga da ti bilo koji ISP uskraćuje, ili daje prednost nekom internet saobraćaju.
Npr. pristup Yahoo.com ti je zagarantovan, dok je pristup elitesecurity.org spor jer je na najmanjem prioritetu, ili je u potpunosti blokiran, pošto nisi platio "full" paket. Svi su jednaki na internetu, i tako treba i da ostane.
[ irule @ 15.11.2008. 15:01 ] @
Jel ovo on ili hologram?
[ Stefan Markic @ 15.11.2008. 22:47 ] @
Citat:
stonex: Izvini , nisam upucen . Sta je to ''net neutrality'' ?

Ukratko, ono sto je burex rekao.

Net neutality

Citat:
irule: Jel ovo on ili hologram?

On, in flesh.
[ Bastard @ 15.11.2008. 23:39 ] @
To su još odavno zamislili da urade i iptv je deo tog novog programa.
Nismo ni mi ništa daleko od toga što će definitivno raditi svi provajderi na svetu od 2012.
Neće čovek moći ni tv da snima a da to se nezna.
[ Stefan Markic @ 16.11.2008. 00:29 ] @
Citat:
Bastard: Nismo ni mi ništa daleko od toga što će definitivno raditi svi provajderi na svetu od 2012.

Ako net neutrality postane zakon u Americi, nadam se da ce je mnogi provajderi iz zemalja gde nema takvog zakona pratiti. Na kraju krajeva, nadam se da ce taj zakon poceti da se uvozi i u drugim zemljama.

[Ovu poruku je menjao Stefan Markic dana 16.11.2008. u 02:06 GMT+1]
[ Bastard @ 16.11.2008. 22:48 ] @
Ako nadprovajdei koji su svi u severnoj Americi uvedu pakete onda će i pod provajderi nuditi takve pakete svojim korisnicima.
Ovo neki smatraju da je smrt interneta.Dok god bude postojao komplet paket mislim da neće propasti internet zbog toga što neki korisnici kabla ili dsl-a će imati samo određene pakete.