[ Nabukodonosor @ 16.11.2008. 15:36 ] @
Zanima me da li je i koliko je manji porez ili carina na uvoz pikap vozila? Nekoliko puta sam imao prilike da cujem da je neko npr. na Puntu ili Cliu skidao zadnje klupe i uvozio auto kao teretno vozilo (ili komercijalno, ne znam) i da mu je to bila povoljnija varijanta, pa sad razmisljam da je onda po toj logici i porez na komercijalna odnosno pikap vozila manji. Uvezao bih neki pikap sa euro3 motorom, pa me zanima ovo.
[ Joker @ 16.11.2008. 16:54 ] @
Stopa poreza i carine je koliko ja znam ista, ali je možda osnovica za van vozila manja. I ako firma kupuje ima pravo na povrat PDV-a.
[ Nabukodonosor @ 16.11.2008. 19:39 ] @
Jesi li 100% siguran u to ili nagadjas? A to za firmu me ne zanima, ovako bih uzeo auto.
[ vidan kv @ 16.11.2008. 20:14 ] @
U Kv-u pored AMD imaš više firmi koje se bave prevodom i registracijom vozila.Prošetaj i daće ti tačnu informaciju o svemu.... nebih da te razočaram ali stvar je davno provaljena......pozdrav!
[ Nabukodonosor @ 16.11.2008. 20:24 ] @
Sta je provaljeno? Ja ne bih nista da varam drzavu, izbacivanjem sedista kao sto to neki rade, vec me zanima neki pikap tipa Peugeot Partner i slicno, a cuo sam da je za njih nesto jeftiniji uvoz.
[ Joker @ 16.11.2008. 20:37 ] @
Kao što ti je već predloženo raspitaj se i kod firmi koja uvoze vozila, ili nazovi carinu.
http://www.autofonija.com/uvoz_vozila.php
nigde se ne spominje druga carinska stopa za teretna vozila.
[ vidan kv @ 16.11.2008. 22:52 ] @
Bre Bažalac što padaš u vatru?!......nisam ni rekao da ćeš da varaš državu.Cariska stopa je jedinstvena za sva putnička vozila.Kupiš auto,stigne na carinu,oni procene vrednost vozila,carina na to je 20% pa na tu cenu PDV.E sad,svi čekaju Novu Godinu jer će od tada "kao" biti niža carina......pozdrav!