[ peca26000 @ 16.11.2008. 22:27 ] @
Ja bi se vise opredelio za pomoc a za nauku to nek procene oni koji citaju ?!

Zbog cega sam postavio temu voda prijatelj-neprijatelj , moja iskustva.

Desilo se jednog dana da sam pomerio 5 litara vode u plasticnoj ambalazi koja nije imala dodir samnom i koja je bila od mene nekih 10cm .
To iskustvo nisam ranije imao u zivotu nikad. Zeleo bi da mi neko objasni sta je to sa vodom koja je sipana u standardnoj boci 5L i zasto se pomerila ? ja sam vec imao pre toga jako cudan osecaj pre konzumiranja te vode koja je sipana iz gradskog vodovoda . Znaci neka sila je pomerila ili podrhtavala bocu - zemljotres nije tek toliko da se zna.
[ Darko Nedeljković @ 16.11.2008. 23:18 ] @
Imas koliko hoces takvih specificnih slucajeva koje nauka ne moze u potpunosti da objasni - jedne ne drma struju, drugi jedu automobile, treci imaju magnetna svojstva, veoma bi interesantno bilo videti nekog ko pomera vodu na neki nefizicki nacin. Snimi sledeci put pa upload-uj da i mi vidimo.
[ dejan s @ 17.11.2008. 00:10 ] @
ahhaha lol, tema me je oduševila, osećam da će da bude biser u najavi :D
[ mihajilo @ 17.11.2008. 02:37 ] @
Citat:
dejan s: ahhaha lol

mislio si alkohol :)
[ SASA M. @ 17.11.2008. 04:42 ] @
Sto bi rekli matiksovci, mozda se nije pomerila voda, mozda si se ti pomerio. /NHF
[ sasa022 @ 17.11.2008. 06:41 ] @
Pa zar nemamo ovde ni jednog metafizicara ???
[ Srđan Pavlović @ 17.11.2008. 07:03 ] @
Da, snimi pa uploaduj, sto da ne. Ne pomeraju se flase svaki dan mislima.
[ mrle 011 @ 17.11.2008. 08:13 ] @
snimio je tarkovski onu stalkerovu cerku.
[ Laki_Gen @ 17.11.2008. 09:17 ] @
Mozda si samo previse gledao Heroes? Mozda ti je mrle prodao kudjelje? :-)
Ja sam upravo pomjerio tepsiju bureka!!! Jel' treba da slikam praznu tepsiju?
[ Java Beograd @ 17.11.2008. 09:25 ] @
Ako je kanister od pet litara probušen na dnu, to "pomeranje vode", se u narodu ponekad naziva i curenje. Dakle, voda će se pomeriti na dole, i pri tom sasvim promeniti svoj oblik ! Umesto lepog, "skockanog" oblika u kanistru, novi oblik će biti u obliku bare ! Ovakvo pomeranje vode ponekad se desi u korealciji sa ljudksim bićima, ali sasvim je fascinantno da se ponekad desi i bez ikakvog dodira od strane ljudskih bića !

[ mulaz @ 17.11.2008. 09:36 ] @
Kako vec ide ona pesma?
pola vino pola voda .. sve se ljulja osim..? ;))

[ maliradojca @ 17.11.2008. 12:19 ] @
Neko ti je sipao drogu u vodu, da te navuce, a posle ce da ti prodaje. Cuvaj se mangupa.
[ Daniel011 @ 17.11.2008. 14:23 ] @
Vrlo neprecizan i dvosmislen opis situacije...

Citat:
peca26000: Desilo se jednog dana da sam pomerio 5 litara vode u plasticnoj ambalazi

Pomerio si vodu u odnosu na plastičnu ambalažu, ili si pomerio celu plastičnu ambalažu sa sve 5l vode u njoj, u odnosu na podlogu na kojoj je ista stajala? Ako je ono prvo u pitanju, možeš li malo podrobnije da opišeš kakav je položaj voda u ambalaži zauzimala pre, a kakav posle ovog pomeraja?

Citat:
peca26000: koja nije imala dodir samnom

Isto pitanje - šta nije imalo dodir s tobom, voda ili ambalaža? Pretpostavljam da pod "dodirom" podrazumevaš samo mehanički kontakt, a ne i magnetni, elektromagnetni, optički...?

Mislio sam i ja da ovo turim u "bisere", ali mi sve nekako izgleda da je ovo neki štos na koji je odgovor zapravo banalan, a postavljač teme ga zna, samo mu je zabavno da gleda kako se "primamo".
[ Java Beograd @ 17.11.2008. 14:53 ] @
Citat:
Daniel011: Pomerio si vodu u odnosu na plastičnu ambalažu, ili si pomerio celu plastičnu ambalažu sa sve 5l vode u njoj, u odnosu na podlogu na kojoj je ista stajala?

Pazi, voda je pomerena i u odnosu na sunce i u odnosu na centar galaksije !
[ Majstor_Pućko @ 17.11.2008. 16:05 ] @
Mozda je covek "okino" pa ga sramota da kaze, da se voda od siline "detonacije" zatresla
Oce to ako pojedes mnogo pasulja
[ Laki_Gen @ 17.11.2008. 16:21 ] @
Ipak je to cca 5kg. Morao bi da pojede bas puuuuno pasulja da bi ga na taj nacin pomjerio.
Ja recimo nakon dva tanjera pasulja mogu da otvorim fioke na regalu! Doduse, regal je vec sav raskliman.
[ Majstor_Pućko @ 17.11.2008. 16:49 ] @
Never underestimate the power of allmighty beans !!! :D
[ stonex @ 17.11.2008. 23:23 ] @
Obzirom na to da je pokretac teme iz Panceva , a svi znamo da se tamo udisu razna isparenja , moze biti i da covek prica istinu :)
[ dejan s @ 17.11.2008. 23:46 ] @
haha, mora da je roknuo neko isparenje :D
mada ja mislim da znam odgovor, evo rešeeeenjaa
On je pažljivo pristupio kanisteru u kome se nalazilo 5l sveže, pančevačke, izvorske vode i nežnim pokretom je uhvatio isti i preneo ga pažljivo do drugog kraja sobe i tu lagano spustio. I eto, nije imao nikakav fizički dodir sa vodom, a ona se našla, sva u čudu, na nekom drugom, nepoznatom mestu. I + je i isparenje počelo da deluje tako da je dotični gospodin imao rupu u sećanju od tih par trenutaka, i on se potom našao u čudu (zajedno sa vodom) kada je saznao o novom položaju vodice.

Eto, to je moja teorema. Kolege, imate li šta za dodati?
[ ad0lf @ 18.11.2008. 00:38 ] @
e sad, dal se pomerila voda, il se pomerio ceo univerzum u odnosu na nju, pitanje je...
[ Laki_Gen @ 18.11.2008. 11:31 ] @
Ili se nije niko pomjerio, samo je tako izgledalo! Mislite o tome, sve je relativno. A.A.
[ superbaka @ 18.11.2008. 21:47 ] @
verovatno bih se i ja ukljucio u zezanje autora da se i meni nije dogodila slicna stvar... jedno jutro letos sam presekao tabletu i kad sam hteo da je uzmem na nekoliko cm pre nego sto sam je uhvatio polovina tablete se zarotirala sama od sebe... pomislio sam da sam sanjiv i da nisam primetio kad sam nesto uradio sto bi dovelo do toga (da sam gurno sto, dunuo i sl...), medjutim kada sam obratio paznju malo i pokusao ponovo desilo se isto... ovo me je potpuno rasanjivilo pa kad sam treci put pokusao svesno to da ponovim, nije mi uspelo... verovatno nauka ima neko objasnjenje za to ali me nije bas zanimalo da trazim po netu neko objasnjenje... cisto, video ovu temu pa sam se setio toga i preneo vam svoja iskustva...
[ fade @ 18.11.2008. 22:09 ] @
Ja sam pre par meseci pio jelen pivo iz limenke, nas trojica tu, stavim limenku na stocic, bilo je leto, i limenka mokra od kondenzacije. Presla je jedno pola stola, bila je polu prazna, i to je isla kao da je neko polako udara, ali sigurno ima neko objasnjenje, niko normalan ne bi umom "otera" pivo od sebe ... :)
[ vujo032 @ 18.11.2008. 22:21 ] @
Ne znam šta da mislim,ali u svakom slučaju treba biti hrabar i ispričati neke stvari pred ovolikim brojem ljudi.
U nekom odabranom i poverljivom društvu da,ali ovako se rizikuje da se svako ismeva i da pokušava da bude duhovit.

Šta bi se desilo kada bi ja izneo moje događaje iz ribolova, npr:
- sitna bela riba je iskočila iz vode i pala na pramac čamca, pa sam je ja uhvatio rukom,
- spustio sam čerenac (mreža 1x1m) u vodu i ubrzo zatim izvukao i uhvatio lepog grgeča,
- uhvatio sam skobalja na blinker u brzaku (mepss),
- bio sam na jezeru (na doku), kada su sve sitne ribe iskočile uvis iz vode (otpr. 10-tak cm.),zabelelo se,
i uz pljusak (zvuk kao da bacaš šoder u vodu), vratile se nazad. Viđao sam kada "pršti" riba bežeći ispred grabljivice,
ali to se radi o nekoliko riba,a ne u ovolikom broju)!
Počeli su ljudi da izlaze iz vikendica i onda sam saznao da je bio zemljotres.To sam za 30 god ribolova doživeo samo jednom.
- uhvatio sam jednom dve male ribice odjednom, na jednu udicu
- uhvatio sam normalno na udicu (živog) malog karaša koji je bio bez repa.
- Soma od oko 2kg sam jedva ubacio u malu žičanu čuvarku,savio mu rep i zatvorio poklopac.
Čuvarka je bila toliko uska da se nikako nije mogao okrenuti.Vratio sam čuvarku u vodu i kada sam hteo posle pola sata
ponovo da ga pogledam nije ga bilo.Jedino logično objašnjenje je da je repom otvorio poklopac (koji ima feder) i izašao
u nazad.

Neću više da davim, imao bi možda još neki događaj, ali me zanima da li mislite da je nešto od ovoga istina,
a ja napominjem da je se sve se ovo desilo.

Sad raspalite paljbu, a mene zanima ima li ovde još ribolovaca koji ima neko slično iskustvo.

[ stil @ 18.11.2008. 22:47 ] @
Kada se na mokru glatu površinu pažljivo postavi, okvašena naopako okrenuta čaša koja ima glatke ravne ivice. Doći će do njenog samostalnog klizanja (pomeranja) po podlozi na onu stranu na koju je podloga nakrenuta. Kao klinac sam se tako igrao levitacije :).

Evo nečeg još interesantnijeg :)
[ Laki_Gen @ 18.11.2008. 23:12 ] @
Ja vise volim lov i da vidis samo sta sam sve ulovio! Od plave svinje do tripera! Kakv je to lov bio....

Sada nesto ozbiljno. Ucio sam engleski u privatnoj skoli. Za nemacki mi je pomagala jedna mala blondina. Francuski sam nesto iznabado. E, sada krece zanimljiv deo...
Prije neko vece odem ja sa burzerom i drustvom u kafic. Bilo veselo i bucno. Muzika do daske. Negde oko tri ujutro meni nije bilo bas najbolje (sumnjam na konobaricu) i ja izadjem napolje da uhvatim vazduha.
Onako sav osamucen stojim na terasi kada se odjednom ispred mene pojavi covek u crnom koji je lebdeo!!!! Ladno covek stoji u vazduhu! Ja onako zbunjen buljim u njega i odjednom pocinjem da pricam na nekom jeziku koji nikad nisam cuo! On odgovara i sve me razumje, a ja samog sebe ne mogu da razumjem.
To traje nekih minut i on prilazi rukom da me dodirne i odjednom mi se sve razbistrili, ali je covek u tom trenutku nestao.
Ja trzim telefon da ga uslikam, potpuno zaboravivisi da je on vec odleteo.
U tom trenutku izlazi burazer i kaze, da ga poslao covek u crnom da vidi dal' cu da skocim sa terase.
Ja u soku! Pitam ga otkud burazer zna njegov jezik (jer ne govori ni srpski kako treba, kamoli neki strani), a on kaze: "zna covek srpski najnormalnije".
Nisam smeo nista vise da pitam jer bi pomislili da sam lud. Udjem ja nazad u kafic i nigde nema toga u crnom!

Kako je moguce:
Da covek lebdi?
Da ja govorim strani jezik koji ni meni samom nije jasan?
Da covek jednostavno nestane?
Da li je taj u crnom moj prijatelj ili nepriajtelj?
[ stil @ 18.11.2008. 23:16 ] @
Matrix :-)
[ Shadowed @ 18.11.2008. 23:59 ] @
Citat:
superbaka: verovatno bih se i ja ukljucio u zezanje autora da se i meni nije dogodila slicna stvar... jedno jutro letos sam presekao tabletu i kad sam hteo da je uzmem na nekoliko cm pre nego sto sam je uhvatio polovina tablete se zarotirala sama od sebe... pomislio sam da sam sanjiv i da nisam primetio kad sam nesto uradio sto bi dovelo do toga (da sam gurno sto, dunuo i sl...), medjutim kada sam obratio paznju malo i pokusao ponovo desilo se isto... ovo me je potpuno rasanjivilo pa kad sam treci put pokusao svesno to da ponovim, nije mi uspelo... verovatno nauka ima neko objasnjenje za to ali me nije bas zanimalo da trazim po netu neko objasnjenje... cisto, video ovu temu pa sam se setio toga i preneo vam svoja iskustva...

Hahah, bakutan, good one :)
Mozda si trebao malo ociglednije, no dobro :]
[ GM_X @ 19.11.2008. 00:19 ] @
Jel može neko da mi pošalje Expresom to što vi konzumirate, plaćam uslugu pivom ili šta već izaberete nije bitno. I ja bih da imam takve dogodovštine ali mi već evo 20 i kusur godina, i pored svih napora, to nikako ne polazi za rukom, ili očima.
[ peca26000 @ 19.11.2008. 00:33 ] @
Sad sam nasao temu koju sam pisao, nisam video da je ovde premestena i ovom prilikom bi se zahvalio moderatorima za info.
Da odgovorim drugima i da razjasnimo neke nedoumice oko ovog slucaja sto sam opisao !
Sve vase odgovore i pitanja cu uzeti u obzir sem sala koje nemaju vezu sa ovim mojim opisom , mozda nema neke detalje koji nisu toliko ni bitni? Samo da znate da sve sam procitao.

E sad sledi neko objasnjenje sa moje strane = voda je sipana u plasticnu standardnu bocu od minakve koja je negazirana samo je sipana vodovodna iz cevi, voda u boci je stajala mirno bez vibracija na parketu ili patosu kako vise volite, a desilo se da je od mene sedeci normalno za kompjuterom pored mene 10cm i pocela da se pomera i flasa zajedno sa tom vodom unutra ,mada sam ja gledao u nju malo cudno, osecaj je bio nekako pre tog pomeranja neprijatan skroz mucnina u stomaku ali ne klasicna mucnina od hrane nego ''kao da sa nekim imate los posao pa vam muka"
Nepostoje u mom slucaju problemi svesti da neke stvari nemogu da objasnim ali taj detalj odakle je sila nije iz ''stomaka sigurno''
Dajte sad neke odgovore dacu i ja ali mi nije jasno sto se to desilo bas tog momenta kad sam svesno mislio da voda nevalja znaci da uticem na vodu = pitanje zasto ? mada to se nedesava bas kad ocu ali nisam ni probao a nebi ni ponovio sigurno da bi slikao ili kameru palio to mora da vam se desi u ovom opisanom raspolozenju znaci nije shala!
[ stil @ 19.11.2008. 04:54 ] @
Ako ti to ne mozes da ponovis ponovo i snimis onda tesko. Mora da ti se samo ucinilo. Kako mozes biti siguran da nije bilo nikakvih vibracija ? Naime postoje odredjene vrste vibracija koje kod coveka izazivaju mucninu ako su njima izlozeni. Dakle samo odredjena frekvencija i amplituda . Kao posledica tih vibracija u pravcu njihovog prostiranja mozda je moguce doci do pomeranja objekata koji se nalaze na glatkoj podlozi (to jest tamo gde je trenje malo) i gde mozda postoji jos i neki nagib koji bi to potpomogao.
[ Laki_Gen @ 19.11.2008. 09:25 ] @
Care, ako mozes da ponovis tu foru sa vodom, javi se da se nadjemo kod mene, imam jedan poslic za tebe.
Oticicemo do ovog obliznjeg diskonta i ako bi ti mogao uz pomoc misli (loseg osjecaja u stomaku) da izneses par gajbica pive, nekoliko kartona vina, nekoliko paketa soka i kisele vode i ostalog po izboru.
Idu slave, rodjendani, bice kod mene veselo ovih dana, gosti koji dolaze su gori od sundjera, popili bi sirce kada bih ima posluzio, a dolzi ih cjeli buljuk!!! Nemo's ih natociti!
Bas bi mi znacilo da se pobrines za tecnosti (nadam se da pomjeras sve vrste tecnosti), ja ionako imam puno posla oko jagnjeta, praseta i rostilja.
Mogli bi posle da odemo i na benzinsku pumpu, vozim se na pola rezervoara.

Oko cjene cemo se vec dogovoriti. Za kontakt na PP.

@still: Zar Neo nije poginuo? Nije valjda da imam kontakt sa onom stranom sile?
[ stil @ 19.11.2008. 11:11 ] @
Nema vajde, radi samo na cesmovacu ;-) U vezi Nea. Da li je ?
[ fade @ 19.11.2008. 14:32 ] @
Kod mene je konzerva bila mokra, a sto je bio suv, tako da je ona ostavljala mokar trag dok je pesacila preko pola stola....
[ Laki_Gen @ 19.11.2008. 14:42 ] @
Ne, ne, ne, samo bez tragova, molicu. Nikakvi dokazi ne smeju ostati.
Mozda ti je konzerva bila ranjena? Jel' se mnogo ljuljala dok je tako prelazila preko stola? Moguce da je zato, sto je bila povredjena, a najvjerovatnije zato sto je bila poluprazna. Naravno, ti si za to vreme bio polupun, sto bi rekli - taman.
[ peca26000 @ 19.11.2008. 17:03 ] @
Da dam odgovor na par postova! Mante se metala! Tema je voda!

Stil ja to nezelim da ponovim i nema potrebe za tim, jedino ako se to ponovi mada ne znam da li ce biti! I jesi u pravu za cesmovacu. A mogu da tvrdim jer nemam problem sa realnoscu.

Laki_Gen nisam ja takav i nisam ja tip koji bi to radio jer kao sto je iz mog izlaganja bilo da je to neprijatno iskustvo a posledica pomeranje .

[ Laki_Gen @ 19.11.2008. 19:36 ] @
Nije problem, napravicemo nepriajtnost, samo ti izvuci gajbice. Poslecemo tu neprijatnost izleciti sa Viljamovkom! Nisam ni ja bio jak, pa sam vjezbao...
[ Daniel011 @ 19.11.2008. 19:57 ] @
Prema zvaničnim statistikama, preko 90% naših građana je religiozno, tj. veruje u postojanje neke više, nevidljive sile.

A kada neko ispriča da je lično video ili osetio delovanje te "više, nevidljive sile", onda ga masovno ismeju.

Hm, nešto tu nije u redu.

No, da se vratim na temu. Ovo me podsetilo na radnju u filmu "Poltergeist" iliti "Kućni duh" (odličan film, svakako ga preporučujem za pogledati), u kome zaplet i počinje tako što se stvari u kući prvo poćnu pomerati "same od sebe", a zatim se sve to još malko zakomplikuje. Takođe sam davno čitao i neke knjige u kojima su bili obuhvaćeni primeri iz celog sveta o takvim slučajevima. Čim su napisane tolike knjige i snimljen film, može biti da tu ipak ima nečega. Lično ne poznajem nikoga ko je imao takvo iskustvo, ali sve dok neko ne bude dokazao da su takve stvari nemoguće, imam pravo da verujem da su moguće.
[ stil @ 19.11.2008. 22:02 ] @
Evo još jednog dobrog filma i scene iz njega :)

"All Hail K, All Hail K" ;)

Zbog raznoraznih mogućih manipulacija treba verovati samo u ono što se da videti inače se vraćamo ponovo u srednji vek i opšti haos. Sećam se samo koliko je bilo proroka i proročica po medijima devedesetih.

[Ovu poruku je menjao stil dana 20.11.2008. u 08:47 GMT+1]
[ Daniel011 @ 19.11.2008. 22:43 ] @
Naravno da treba biti extremno naivan i lakoveran pa slušati proročice, gatare i vračare, ali insistirati na tome da treba verovati samo u ono što se vidi očima, znači negirati ljudima pravo na religiju, jer Boga nije moguće videti, a oni, eto, veruju u njega. (Da me ne shvatiš pogrešno, lično spadam u onih 10% koji nisu vernici, ali samo ne želim da budem isključiv.)
[ peca26000 @ 19.11.2008. 23:01 ] @
Slazem se stobom to sto si rekao Daniel011 i ja isto neverujem u nesto sto nije dokazano na konkretnim primerima.

Ja bi samo da se drzimo teme , sad to se nekima nesvidja sto sam ja tako opisao moj slucaj,nemojmo se zavaravati tacno je samo ono sto je realno znaci dogodile se meni nerealne stvari. Sad polemika je to da bi ja dokazao svoju tvrdnju , naizgled nije svima jasan naslov ja bi ga sad upotpunio stim da je ipak to meni licno bilo neko upozorenje ili odgovor na nesto sto nije dobro a nece izleciti meni tu vrstu osecaja tamo neka alkoholna Viljamovkoa! niti slicno jer nisam alkos !!!
[ Laki_Gen @ 19.11.2008. 23:14 ] @
Znaci, ti sise (lepse je kad su zajedno) uplasio vode cesmovace. Imas strah od loseg osjecaja i balonceta sa vodom koje nezaustavljivo nasrce?
Jesi sanjao da se davis? Mozda ti se ta voda sveti jer si "mokrio" u bazen? Uprlajo si je letos, pa sada prociscena dosla da ti se sveti?
Jesi zvao popa da ti "sveti vodicu"? Mozda da zoves isterivace duhova?

Mozda nece Viljamovka, zato probaj Ballantains, Gorki List, Vinjak, Jack Daniels, prvo pojedinacno, ako ne pomogne, onda mjesano - u svim mogucim kombinacijama.
[ peca26000 @ 19.11.2008. 23:40 ] @
Nemam ja te tripove o kojima ti opisujes to nije tema !
[ dekism84 @ 19.11.2008. 23:50 ] @
I to ne samo voda, i pivo isto! Doduse ja nisam imao iskustva sa vodom, ali kad popijem preko 10 piva onda mi se flase jednostavno pocinju da izmacinju. Kad krenem da je uzmem ona se jednostavno pomeri u stranu, pa moram malo da se presaberem pa da je uhvatim pre nego sto se izmakne!
[ stil @ 20.11.2008. 06:09 ] @
@ Daniel011 Postojalo je nekad verovanje da se Sunce okrece oko Zemlje . Ko god je mislio drugacije je bio ... i njega su za kaznu sto tako misli ... Sva sreca te je nekome palo na pamet da gleda svojim ocima i da dokaze da to nije tacno, odnosno da tvrdi da se Zemlja okrece oko Sunca. Te je nastalo ono "Ipak se okrece" . To ne treba zaboraviti. Ja stvarno ne znam odakle vama podatak da je 10% onih koji nisu vernici. Da je to tacno crkve ne bi zvrjale prazne .

[Ovu poruku je menjao stil dana 20.11.2008. u 08:41 GMT+1]
[ Daniel011 @ 20.11.2008. 08:20 ] @
@stil
Možemo, naravno, o svemu tome diskutovati, ali onda, molim te, pokreni posebnu temu, jer u ovoj temi nije reč o tome.
[ stil @ 20.11.2008. 09:08 ] @
Ok. Objasni onda o cemu se ovde u stvari govori. Možda ja nešto nisam dobro razumeo.
[ peca26000 @ 20.11.2008. 14:23 ] @
Sve se razume ako se prati u okviru teme bez nekog humora i nerealnih cinjenica .Sam naslov govori ali neki nemaju sluha .Samo to da je mozda voda bila neprijatelj ili pokazatelj nekog odgovora na to sto se uzburkala voda i pomerala boca .Moze razlicito da se tumaci ?
[ Laki_Gen @ 20.11.2008. 15:55 ] @
Reoh ti ja vec. Sigurno je bila neprijatelj, pokusavala je to da ti pokaze. Ti sada dobro razmisli kada i gde si joj se zamjerio....