|
[ Skandy @ 24.11.2008. 15:17 ] @
| Citat: Ali kako to biva u Srbiji, država retko kad nagrađuje naše mlade „mozgove“, koji tada odlaze u inostranstvo. Naime, Miloš je pre dva meseca poslao pismo ministru za nauku Božidaru Đeliću, kako bi ga Ministarstvo finansijski podržalo u realizaciji njegovih pronalazaka. Dugo je Miloš čekao odgovor ministra, da bi njegova molba bila odbijena.
– Tri dana posle odbijene molbe, konkurisao sam na konkurs koji je objavio „Google“. Posle samo nekoliko dana, na preliminarnom glasanju moj izum se našao na prvom mestu među više od sto hiljada predloga – objašnjava Miloš.
Inače, Miloš Stanković, diplomirani inženjer proizvodnog menadžmenta, za sobom ima brojna priznanja. Pre dve godine proglašen je za zaslužnog građanina Zemuna. Do sada za sobom ima nekoliko patentiranih izuma, a to su univerzalni filter za gasove, elektrostatički prečistač, eko-auspuh, magnetni motor, pokretna protivtenkovska mina. Trenutno radi na dizajnu automobila i aviona, ali i na usavršavanju gorivne ćelije i hladne fuzije. Do sada je dobio oko 50 međunarodnih i domaćih priznanja.
Ceo tekst: http://www.blic.co.yu/drustvo.php?id=66779
|
[ deerbeer @ 24.11.2008. 15:36 ] @
Prvo svega cestitke Milošu ,svaka cast..
Sto se tice odbijene molbe : sramno i zalosno za sve nas :(
Nego bas me interesuje razlog odbijanja ministarstva ?
To je to .. negativna selekcija u zemlji i dalje cveta ,najbolji i dalje odlaze ...
[ ptak 13. @ 24.11.2008. 15:56 ] @
Svaka cast Milosu za inovaciju filtera. Ali pravo pitanje je zasto je odbijena molba ?????
[ Skandy @ 24.11.2008. 16:08 ] @
Citat: ptak 13.:...pitanje je zasto je odbijena molba ????? Citat: deerbeer:
Nego bas me interesuje razlog odbijanja ministarstva ?
Razlog odbijanja je verovatno taj sto decko nije nudio da gradi neki lanac mega-marketa, soping molova i svega onoga sto je preko potrebno ovoj zemlji, vec decko nudi tamo neke pisljive pronalaske.
[ ptak 13. @ 24.11.2008. 16:13 ] @
Mozda si u pravu, a mozda decko nije imao kintu da lepo plati sve to ???
Nego pazi ovo on je Srbin, a posle ce Srbiji da prodaje svoj pronalazak po vecoj ceni nego sto bi ga Srbija dobila da je prihvatila molbu.
Ponekad se zapitam od onih stotinak poslanika u skupstini i sl. pa imaju li oni svi skupa, zbirno veci IQ od 100 ???? tesko bogami !
[ Marko_L @ 24.11.2008. 16:22 ] @
Hmmm... a kakve veze ima država sa tim ? Ako ti pronalasci stvarno vrede, nek pronađe investitora koji će uložiti u tako nešto, pa nek ih izbaci na tržište. Zašto bi tako nešto sponzorisali poreski obaveznici Srbije ?
A što se tiče patenata, ja jedino videh po našim novinama da se pominju patenti, a nigde nisam mogao da pronađem gde je i šta patentirano. Ako grešim, unapred se izvinjavam. A i da jeste patentirano, to opet ne znači ništa bez dodatnih studija o tim patentima, isplativosti i slično. Gde se mogu pronaći te studije ?
[ irule @ 24.11.2008. 16:25 ] @
Mozda doticni ministar kapira da ce Milos biti uspesniji u buducnosti ako u ovoj fazi zivota bude spavao na tetkinom kaucu :)
[ Horvat @ 24.11.2008. 16:27 ] @
a za koji je to patent konkurisao?
[p.s. ... i naravno bomba]
[ Skandy @ 24.11.2008. 16:29 ] @
Citat: Marko_L: Hmmm... a kakve veze ima država sa tim ? Ako ti pronalasci stvarno vrede, nek pronađe investitora koji će uložiti u tako nešto, pa nek ih izbaci na tržište. Zašto bi tako nešto sponzorisali poreski obaveznici Srbije ?
Ali zato jedna IKEA moze da dobije besplatno zemliste za izgradnju prodajnih objekata. Najmanje sto moze drzava moze da uradi, u ovom slucaju, je to isto, zemliste i poreske olaksice za onog ko bi investirao u fabriku za proizvodnju pomenutih filtera. Treba li napominjati da ih trenutno, u svetu, niko ne porizvodi.
[ Skandy @ 24.11.2008. 16:30 ] @
Citat: Horvat: a za koji je to patent konkurisao?
U prvoj poruci sam ostavio link od celog teksta i tu pise za koji patent je konkurisao.
[ deerbeer @ 24.11.2008. 16:30 ] @
Citat: Skandy: Razlog odbijanja je verovatno taj sto decko nije nudio da gradi neki lanac mega-marketa, soping molova i svega onoga sto je preko potrebno ovoj zemlji, vec decko nudi tamo neke pisljive pronalaske.
Naravno ..uz to je sigurno prilozio nepotpunu dokumentaciju i dozvole , pa je imao drzavljanstvo starije od 6 meseci :)
pa onda jos i cuveni FT1P obrazac ,tako da predmet jos nije ni uzet u razmatranje ..
Citat: #press
Prema Miloševim rečima, njegov izum može da se koristi u svim fabrikama, a jeftin je za serijsku proizvodnju. Njime se znatno smanjuje zagađenje životne sredine, čuva ozonski omotač i sprečava efekat staklene bašte kojim se zagreva planeta.
I naravno .. ko ga je jos briga za ekologiju i za ozosnki omotac ,
a silne pare drzava moze da izvuce iz ovog filtra ako je "jeftin za serijsku proizvodnju" izvozeci ga na strano trziste ,
gde je taj faktor itekako bitan.Ali ne.. njima je sladje da uzmu 10% od gradnje novog soping-mola ,novog tempa ili maxija
[ vladd @ 24.11.2008. 17:13 ] @
Cestitke za Milosa., pre svega..
Nego ne znam cemu tema moze da posluzi. Decko je inventivan pronalazac, ali se slabo snalazi sa okolinom. Obraca se MINISTRU, za izum. A zatim komercijalnoj kompaniji GOOGLE. Gde je tu logika u potezima. I to se javlja na konkurs, znaci, uklapa se u sistem, gde treba, a u drugom sistemu nastupa kao marsovac..pitam se zasto?
Mogao je da se obrati pomocniku ministra za inovacione projekte, da dobije informacije, mogao je sa neta da dobije podatke o proceduri, i da ih aplicira preko fonda za inovacione projekte, ali to izgleda nije bilo interesantno, iz kog razloga...
Postoje slobodna sredstva, za inovacione projekte, postoji i konkurs, i zivo me zanima zasto nije isao tom stazom, nego ekstremno pogresnom. Kao da je dokumenta za pasos odneo direktno ministru policije...kojesta..
Poz
[ Laki_Gen @ 24.11.2008. 17:45 ] @
Citat: Trenutno radi na dizajnu automobila i aviona, ali i na usavršavanju gorivne ćelije i hladne fuzije
Mozda rizikujem da ispadnem glup u drustvu, ali hladna fuzija? Ajde sve ovo ostalo da kazem svaka cast, ali hf?
Vjerovatno postoji razlog zasto je odbijen.
[ Skandy @ 24.11.2008. 17:45 ] @
Koliko ja vidim decko je uporan u zamisli da se pomenuti filteri prave u Srbiji. Citat: Ukoliko Milošev pronalazak uđe u prvih pet na zvaničnom glasanju, koje počinje 27. januara sledeće godine, dobiće subvencije za realizaciju projekta u Srbiji. To je ujedno i odgovor zbog cega se obratio Googlu-u.
Citat: Miloš Stanković, najmlađi akademik u istoriji Srbije i član akademije izumitelja Srbije. Opet mi je cudno da jedan akademik i clan akademije izumitelja ne zna kome da se obrati. Pa sve i da ne zna, ministarstvo kom se obratio je moglo da mu ukaze da je aplicirao na pogresnu adresu. U tekstu stoji da je njegova molba odbijena.
[ Horvat @ 24.11.2008. 18:31 ] @
hmm je l to onaj googleov projekat sto ce iskoristiti 10 [ili koliko ] mill usd,da naprave projekte za koje ljudi daju ideju i koji budu u prvih par?
ne secam se da je google napisao da ces ti kao izumitelj to raditi ... [moguce da gresim]
@skandy,da posle sam pogledao link
[ burex @ 24.11.2008. 18:55 ] @
http://www.youtube.com/watch?v=3q-boWKrRK0 - jedino sam ovo našao za sada...
Citat: Njegov filter za otklanjanje aero zagađenja iz fabrika, prema preliminarnom glasanju među više od 100.000 pronalazaka, nalazi se na prvom mestu.
Kakvo prelimenarno glasanje?
Google reče:
http://www.project10tothe100.com/
Citat: Voting Begins:
January 27th, 2009
Thank you to everyone who submitted an idea. We received over 100,000!
Opet neka novinarska patka?
[ nkrgovic @ 24.11.2008. 18:59 ] @
Hladna fuzija? Izum ? Preliminarno glasanje, koje pocinje 27. Januara? Ne kazem da imam nesto protiv decka, moguce da mu je taj izum sasvim dobar, ali .... nesto ta prica ne zvuci kako treba.
[ Horvat @ 24.11.2008. 19:00 ] @
^^hvala za link...nije deset nego max 5...
da...google je odmah prihvatio...samo ne znam sta i di ;)...
edit:ovo me pomalo podseca na onu drugu temu,sto je onaj lik "patentirao" g-2 ,sta li je,i ivan je u roku od pola sata ga raskrinkao :D
[ deerbeer @ 24.11.2008. 19:06 ] @
Da li se obratio ministru,predsedniku , njegovom pomocniku ,fondu itd ..totalno je svejedno ..
Ko zna sta su novine prenele ili prepisale ,mozemo samo da nagadjamo ..
Jel ima neki patent? Ima. Jel ima zvanicnog celovitog objasnjenja ? NEMA
Dakle ..oce li mozda doci Milos da nam "uzivo" kaze objasni i kaze o planovima ,svojim projektima
i odzivu drzave ? Nesto slicno kao Igor Levicki ..
[ Skandy @ 24.11.2008. 19:15 ] @
PA ne bi bilo lose prijaviti se u podsetnik, kako bi glasali za Milosev projekat kada dodje vreme.
http://www.project10tothe100.com/reminder.html
[ burex @ 24.11.2008. 19:20 ] @
Zašto? Zato što je iz Srbije? Biće preko 100000 projekata dostupnih za glasanje, pa ako želite da izaberete neki od njih, proučite o čemu se projekat radi pre nego što glasate!
Edit:
I evo su "prelimenarni rezultati":
https://www.project10100previews.com/TOP_10_PROJECTS.html
Toliko o tome...
[ deerbeer @ 24.11.2008. 19:33 ] @
Naravno da hocu al kad procitam o projektu i odzivu ovde u Srbiji. Sto da ne glasam za "nase gore list"
Zato kazem ne mora da kaci ceo rad ovde na madzone samo nek kaze par reci
o onome sto ima i sta planira i sta ocekuje od konkursa. Nece nista faliti ako kaze nesto sto je ispod ocekivanja od onoga sto su
novine i mi dosad napisali i shvatili
[ Laki_Gen @ 24.11.2008. 19:36 ] @
Ja glasam samo za Gorki List. Sto bih glasao za njega, dobicu neki %? Ako usavrsi hladnu fusiju, glasacu za njega, ali da bude predsednk. Dotle...
[ deerbeer @ 24.11.2008. 19:48 ] @
Sad videh link sa jutjuba dosta je kratak ..
Kako vam se cini ostala konkurencija ?
@Laki_Gen
Jelenko pilenkovac ..najs tu mit ju mister Laki_Gin
I ja bi glasao pre za gorki list od njega dobijam makar neki promil :
[ Skandy @ 24.11.2008. 19:54 ] @
Ako je uspeo da dobije zlatnu medalju, za svoj projekat, na medjunarodnom takmicenju, predpostavljam da je clanovima komisije sve potanko objasnio. Preliminarni rezultati zaista potvrdjuju da se njegov projekat trenutno nalazi na prvom mestu.
Citat: burex: Zašto? Zato što je iz Srbije? Biće preko 100000 projekata dostupnih za glasanje, pa ako želite da izaberete neki od njih, proučite o čemu se projekat radi pre nego što glasate!
Tesko da ce iko od "glasaca" pogledati svih 100000 projekata, ali verujem da su trenutnih prvih 10 postavljeni od strane neke komisije, kao najbolji i najvredniji paznje. Od predstavljenih 10 projekata, mislim da je njegov na zasluzenom prvom mestu.
[ Horvat @ 24.11.2008. 19:55 ] @
Citat: burex: Zašto? Zato što je iz Srbije? Biće preko 100000 projekata dostupnih za glasanje, pa ako želite da izaberete neki od njih, proučite o čemu se projekat radi pre nego što glasate!
bas to sam hteo napisati ;)...glasaj za ono sto [smatras da] UISTINU vredi,a ne za "zemu" ili sta god
edit:
ovo nije zvanicni site ,nigde ne pise da google ima ikakve veze s ovim,stoga...
[ Skandy @ 24.11.2008. 19:58 ] @
Citat: deerbeer:
Kako vam se cini ostala konkurencija ?
Mislim da su pored Milosevog jos dva americka projekta vredna paznje, iskoriscenje energije iz fitnes centara, saobracaja...... Ostali izlozeni su takodje dobri, ali ne u meri kao pomenuta tri.
[ deerbeer @ 24.11.2008. 20:09 ] @
Eh da nekako mi se i cini da UISTINU vredi patent koji koliko toliko sprecava zagadjenje atmosfere i prirode ,
mada i jesu efikasni oni mali "americki" generatori ispod zemlje a pokrecu ih automobliske gume.Zanimljivo ..
Ako makar zagadjujes prirodu sa automobilskim gasovima i isparenjima ,makar vratis neku energiju zauzvrat ..
http://www.youtube.com/watch?v=sxay6gNtmHE
[ burex @ 24.11.2008. 20:11 ] @
'ALO!
https://www.project10100previews.com/TOP_10_PROJECTS.html < NIJE zvanični sajt Google 10 to the 100th projekta! U pitanju je neki običan poll koji se verovatno može i "srediti" sa nekim firefox macro pluginom!
Ili Blic u ovom slučaju poprima sve žuću i žuću boju, ili imamo još jednog Marka Tasića na grbači...
[ deerbeer @ 24.11.2008. 20:22 ] @
^
Ama neka je i u zadnjih 100th projekata , samo disktujemo o onome sto smo videli .
Znam da nije pravo glasanje (pise i na sajtu) i ne radi se o paljenju raje senzacionacionalistickim vestima ..
[ Lesli Eldridz @ 24.11.2008. 21:22 ] @
Citat: deerbeer: Nego bas me interesuje razlog odbijanja ministarstva ?
Nije im ponudio dovoljno veliki koverat ili dogovor da dele zaradu bratski (na ruski nacin) ako to donese profit.
[ djordje1979 @ 24.11.2008. 21:59 ] @
Inace ovo ne funkcionise. Potrebno je sagoreti dodatno kolicinu goriva u automobilu da bi se savladala postavljena prepreka. Imalo bi smisla samo u specificnim situacijama kada vozac zeli da zaustavi vozilo, jer mu tada gubitak kineticke energije odgovara.
[ stil @ 24.11.2008. 22:29 ] @
Ili kad ide niz strmu ravan :)
[ burex @ 24.11.2008. 22:30 ] @
Citat: Imalo bi smisla samo u specificnim situacijama kada vozac zeli da zaustavi vozilo, jer mu tada gubitak kineticke energije odgovara.
Što je već odrađeno u hibridnim vozilima. (i još svoje pošteno plaćeno gorivo ne donira gradu )
[ Horvat @ 24.11.2008. 22:51 ] @
Citat: deerbeer: Eh da nekako mi se i cini da UISTINU vredi patent koji koliko toliko sprecava zagadjenje atmosfere i prirode ,
mada i jesu efikasni oni mali "americki" generatori ispod zemlje a pokrecu ih automobliske gume.Zanimljivo ..
Ako makar zagadjujes prirodu sa automobilskim gasovima i isparenjima ,makar vratis neku energiju zauzvrat ..
http://www.youtube.com/watch?v=sxay6gNtmHE
kao 1. ne prozivaj me
kao 2. ja jesam za ekologiju ;)
kao 3. i dalje nisam video ostale predloge...pa da kazem da li je ovaj stvarno dobar ili ne
a ovo je sve samo neki levi sajt od nekih levih ljudi odabrana lista...tako da...do kraja januara nema potrebe raspravljati da li je ovaj patent zaista zasluzan ili ne
[sto se tice tog videa...povecava se potrosnja goriva...doduse moze se i drugacije resiti,ali opet sta ako nije prometna ulica,bla bla....]
[ peka @ 25.11.2008. 02:15 ] @
Dakle, imam novog Marka Tasica. Sve je tu, revolucionarna "ideja koja će spasti svet", srpska vlada koja zanemaruje domaceg genijalca, americka kompanija koja "kupuje nase mozgove" i ostvaruje profit...
... i gomila izmisljotina da to sve podrze. :)
Prvo mjesto na sajmu "Arhimed" u Rusiji: netacno ( link).
Prvo mjesto na Googlovom preliminarnom glasanju: netacno, nikakvo glasanje jos nije bilo, jos uvijek traju prijave. Ovaj sajt koji se ovde pominje, kao sto su neki primjetili, nema veze sa Googlom.
Pobjeda na konkursu ce otvoriti radna mjesta u Srbiji: ne mora da znaci, Google odlucuje gdje i kako ce se ideja implementirati (ma garant ce u Srbiji).
Medjunardni inovacioni odbor mu dodijelio zlatnu medalju: jedino mjestu na internetu gdje to pise je komentar uz klip na Youtube koji je Milos okacio. :)
Clan akademije izumitelja Srbije: organizacija je osnovana prije 4 godine od strane 20-ak "pronalazaca" link, medju kojima je i ovaj lik (izmislio covjek perpetuum mobile, bila je o njemu i njegovim pronalascima tema na ES), i koja sad dijeli nekakve diplome, pa je Milos i najmladji akademik u istoriji Srbije?
Hladna fuzija...?
Blic pokazuje koliko su ozbiljne novine, a naslov teme je odgovarajuci, stvarno sta ce nam mozak, kad imamo Blic. U svakom slucaju, mislim da bi bio red da decko upise neke doktorske studije u USA ili tako nesto, na racun drzave, naravno... ;)
[Ovu poruku je menjao peka dana 25.11.2008. u 03:39 GMT+1]
[ ventura @ 25.11.2008. 02:45 ] @
Još jedan koji hoće da mu država plati izlet u New York, smeštaj u hotelu, džeparac i sve što ide uz to... A bogami i neki stančić kad se 'mozak' vrati u Srbiju... (hint: Marko Tasić)
A i normalno da se obraća političarima i novinama... Jedino njima i može da proda svoju priču.
[ Stranger2 @ 25.11.2008. 02:52 ] @
Svaka cast nekome ko je izumeo nesto vredno, medjutim u celoj toj prici ja ne bih krivio drzavu. Mogu se sloziti da je drzava kriva sto nema neki sopstveni program motivisanja "mozgova" i sprecavanja odliva sposobnih ljudi u inostranstvo ali o ovom izumu imam drugacije misljenje.
Evo kako ja to vidim:
- Milos je izumitelj a ne biznismen.
- On je osmislio proizvod a ne biznis.
- Onaj ko je osmislio proizvod ne mora sam da ga proizvodi u sopstvenom biznisu. Ako se taj filter stvarno lako moze prozvoditi on moze da naruci proizvodnju od bilo koje fabrike i da proizvedene filtre sam prodaje (po visoj ceni od proizvodne, naravno).
- Cak ne mora sam ni da ih prodaje (jer nije iskusan biznismen) vec moze da napravi ugovor sa nekom trgovackom firmom koja ce biti distributer tih filtera i koja ce sigurno prodati vise nego on.
- A ako je patentirao taj izum i ako je to zaista nesto vredno. Onda neka nudi licenciranje svim zivim fabrikama. Ako je proizvodnja tih filtera zaista isplativa ocito ce moci lepo ziveti od licenci.
U svemu tome ne vidim zasto se uopce obraca drzavi. Nadam se da je u svakom slucaju stvar patentirao i pravno zastitio svoj izum od kopiranja.
p.s.
Bez obzira da li se milos razume u ovo sto sam napisao, takav covek svakako ima poznanike koji bi mu dali ovakve savete ukoliko je stvarno to to. Zbog toga su mi malo sumnjivi njegovi cudni potezi...
[ ventura @ 25.11.2008. 03:36 ] @
Citat: Stranger2:
U svemu tome ne vidim zasto se uopce obraca drzavi.
Obraća se državi jer taj 'izum' očigledno ne funkcioniše, i očigledno je prazna priča kao svojevremeno i priča Marka Tasića o revolucionarnoj kompresiji podataka i još kojekakvim revolucionarnim baljezgarijama. Dobri izumi, su dobri proizvodi, i njima ne treba država da ih gura, takve proizvode gura tržište i profit...
[ Java Beograd @ 25.11.2008. 08:35 ] @
Ljudi, budite realni.
Vremena Aleksandra Volte, Blejza Paskala, Nikole Tesle i sličnih je odavno prošlo ! Vremena "velikih pronalazaka" su odavno iza nas ! Sada je vreme malih, sitnih poboljšanja, sitnih kockica u velikom mozaiku, koja tek ujedinjena mogu da daju svetu neki novi kvalitet, neki boljitak.
Ovaj članak je samo potvrda da je pomenuta dnevna novina puna novinarčića, piskarala i "mastiljara" (citirao sam Leslija). Svako ko pomisli da će jedan jedini pronalazač izumeti filter koji će spasiti svet i "usavršiti" hladnu fuziju, zreo je za ludaru !
There is no silver bullet !
... univerzalni filter za gasove, elektrostatički prečistač, eko-auspuh, magnetni motor, pokretna protivtenkovska mina. Trenutno radi na dizajnu automobila i aviona, ali i na usavršavanju gorivne ćelije i hladne fuzije.
Da li da plačem ili da se smejem !
[ deerbeer @ 25.11.2008. 10:28 ] @
^
Svaka cast ,lepo si rekao ..
Ne radi se o uopste o vanserisjkom izumu ili bilo sta i budite realni ,
Danas je dovoljno napraviti i mali gedzet pa da nam zivot na zemlji malo postane laksi :)
Ajde opet sebe da citiram :
Citat:
Nece nista faliti ako kaze nesto sto je ispod ocekivanja i od onoga sto su
novine i mi dosad napisali i shvatili
@Horvat
Ne prozivam te .. uostalom procitajte, pogledajte pa onda dajte komentar.Nista vise ..
Vidim opet prica o poklanjanju stanova od drzave i donacijom "mladog genijalca"
Ovakva malicioznost se moze videti samo u Srbiji ..
Dakle nije rec o tome da mu drzava obezbedi zivot vec da "iskoristi" nesto od toga :
Da razmotri projekat-patent, testira (ako je bulshit nek ga odbace i cao)
i izvrsi studiju o proceni izvodljivosti prozivodnje u nasim uslovima pomenutog filtra,
a tek kasnije da napravi plan o njegovoj daljoj prodaji i upotrebi. Mene su samo interesovale te stvari ..
[ Ivan Dimkovic @ 25.11.2008. 10:56 ] @
Citat:
– Tri dana posle odbijene molbe, konkurisao sam na konkurs koji je objavio „Google“. Posle samo nekoliko dana, na preliminarnom glasanju moj izum se našao na prvom mestu među više od sto hiljada predloga – objašnjava Miloš.
Hm,
Ako je decko ovo zaista rekao, onda je u pitanju osoba koja nema problem da iznosi neistine kako bi podrzao svoju stvar, posto nikakvog glasanja - preliminarnog ili ne nije bilo, a da je to uopste u vezi sa Google-om.
Isto tako, navode se diplome nekih organizacija vrlo sumnjivog kvaliteta i relevancije, zatim zlatna medalja na takmicenju u Rusiji gde se doticna persona ne pominje uopste na zvanicnom sajtu sa rang listom, itd...
--
Sta covek iz svega ovoga moze da zakljuci? Mislim, ako decko nije imao problem (kao sto rekoh, ako je tacno da je on to izjavio, posto zutoj stampi u Srbiji ne treba verovati ni slovo) da slaze u vezi Google glasanja stvarno ne znam koliko mu se moze verovati i za sve ostalo.
Interesantno, vecina javnosti je A PRIORI stala na njegovu stranu (cak sam video i pozive za ostavku doticnog podpredsednika vlade) - bilo bi interesantno utvrditi KOLIKO je ljudi sa tim stavom UOPSTE ULOZILO I MOMENAT TRUDA da proveri "fakte" iznesene u clanku?
Upravo ta "sitnica" je i glavni razlog zasto je lako manipulisati masu ljudi u Srbiji - vecina ljudi ima neke cvrste stavove (kakve god), i novinske clanke kao sto je ovaj vrednuju po tim internim stavovima i sistemima vrednosti, bez ikakve zelje ili znanja da stvari hladne glave uzimaju za tacne ili ne iskljucivo na osnovu fakata i provere.
Ima nesto u naslovu ove teme, samo nisam bas siguran da je autor mislio na istu stvar kao i ja sad ;-)
[ Horvat @ 25.11.2008. 11:29 ] @
@deerbeer,ok,my bad
ali nek je sto puta sitnica,i ja sam prvi za preciscavanje izduvnih gasova i svega toga...
ali da kaze da je u roku od 3 dana [?!?!] izabran za PRVOG u masi od 100 000 na google-ovom takmicenju...pa onda da kaze da je dobio diplomu na takmicenju u rusiji i sta ja znam
sto se u roku od 2 min [ i manje] moze proveriti...
1. google nije dao ni tacan broj prijavljenih [kaze preko 100 000],a ne koji su proizvodi,a rezultati TEK POSLE JANUARA!
2. neko drugi je za rusiju proverio...
i sta onda treba da ga ja zalim sto ga je "drzava zavrnula"?
nek sve lepo predstavi,da spusti karte na sto,a ne tu da si daje razne diplome medalje i sta ti ja znam ,a di se nije ni pojavio [tip:rusija]...
i kako sad skacu svi da smene ministre ,ovo,ono,a sto su im plate 10x i vise vece od prosecne plate,sto za dz bukvalno jedu i piju...to nikom nista...sorry na pol. :)
i taaakooo...
p.s. neko rece da su prijave jos u toku,nisu :)
[ deerbeer @ 25.11.2008. 11:40 ] @
Citat: @Horvat
i sta onda treba da ga ja zalim sto ga je "drzava zavrnula"?
nek sve lepo predstavi,da spusti karte na sto,a ne tu da si daje razne diplome medalje i sta ti ja znam ,a di se nije ni pojavio
Tacno to, ja rekoh lepo juce .. nek dodje recimo na Techzone da se predstavi malo :)
Evo kopije slicne teme: http://www.elitesecurity.org/t...ti-rad-softvera-za-multimediju
Dovoljno govori o nasim "novinarima" , procitajte ... jer se Igor pojavio i rekao nesto na forumu .
[ Skandy @ 25.11.2008. 11:58 ] @
Citat: peka:
Prvo mjesto na sajmu "Arhimed" u Rusiji ne tacno
Ni u jednom tekstu se ne pominje osvajanje prvog mesta, vec zlatne medalje.
Citat: Grand prix "Gold Archimedes" was awarded to:
- Military academy of Missile Forces named after Peter the Great for a series of developments presented at the Salon
- Center "VALCON" (Zhukovski, Moscow province) for a series of developments presented at the Salon (in special nomination)
- Delegations of inventors of the Republic Serbia for active participation in the Salon "Archimedes"
Special prizes were awarded to:
1. The Winner of the contest "Innovation potential of Moscow-2008" - a collective exposition of inventors and industrialists of Southeastern district of Moscow
2. "The Best industrial prototype" - Federal State Research Test Center REB, Stavropol
3. "The Best invention in interests of the Ministry of Defence of the Russian Federation" - Stavropol Higher military aviation engineering school (military institute) named after marshal of aviation V.A.Sudets
4. "The Best information partner of the Salon "Archimedes" - Magazine "Technics for youth"
5. "The Best invention in sphere of robotics" - All Army Academy of Armed Forces of the Russian Federation
6. "The Best invention in the sphere of nanotechnologies" - Technical university of Moldova and the Academy of sciences of Moldova
7. "The Best invention in interests of protection and rescue of people" - All Army Academy of Armed Forces of the Russian Federation
Kao sto se vidi iz prilozene liste, nagrade su dobijale samo organizacije, a ne i individualci.
Dalje, pomenuti sajt: http://www.project10tothe100.com/ jeste zvanicni sajt takmicenja, pod pokroviteljstvom Google-a.
Evo sta kazu na svom blogu: http://googleblog.blogspot.com/2008/09/project-10100.html
Pomocu google pretrage, sve izlistane stranici govore o pomenutom sajtu i stavljaju ga kontekst sa Google-om.
[ Horvat @ 25.11.2008. 12:01 ] @
ko je rekao da project10 nije zvanican google-ov site?
onaj sa "rezultatima" nema nikakve veze s google-om
p.s. nisam znao da google ima blog i yt kanal :)
[ peka @ 25.11.2008. 12:20 ] @
Citat: Skandy: Kao sto se vidi iz prilozene liste, nagrade su dobijale samo organizacije, a ne i individualci.
Da, to si u pravu. Ali je decko izjavio: "Ovaj pronalazak sam prvi put izlagao ove godine na Međunarodnom sajmu industrijske svojine „Arhimed“ u Moskvi i osvojio zlatnu medalju." Znaci, kao da je njegov izum dobio nagradu, iako na sajtu pise da je nagrada za "active participation", sta god to znacilo.
[ Skandy @ 25.11.2008. 12:46 ] @
@ Peka,
I sam sam sa svojim projektima ucestvovao na medjunarodnim sajmovi u takmicarskom smislu. Kao individualac nisam imao dovoljno novca ni da pridjem takmicenju, ali firme u kojima sam radio su bile spremne da finansiraju ucesce. Naravno, firme su u isto vreme ucestvovale u izlagackom programu, ali su se za odredjenu sumu novca prijavljuvali za takmicarski deo, gde je predstavljan moj projekat. Po dobijanju nagrade, moje ime nigde nije pominjano iako sam projekte radio samostalno, vecim delom kod kuce a i u formi kada vreme dozvoli. Koji je moj iteres u svemu tome bio? Proizvod je dobijao solidnu reklamu, samim tim i bolji plasman, sto mi je bio glavni interes. Firma je takodje dobijala solidnu reklamu jer se njeno ime pojavljivalo u kontekstu sa zlatnom medaljom.
Sto je tice ovog decka, najbolje sacekati i videti sta ce biti posle glasanja u februaru. Ono sto je meni upalo u oci u ovom clanku je, da je decko dobio negativan odgovor od ministarstva, posle samo procitanog pisma. Znaci niko se nije potrudio ni da ga pozove da porazgovaraju o projektu, da daju decku priliku da predstavi svoj projekat na pravi nacin ili mozda u vladi sede takvi "umovi" da na osnovu jednog pisma, mogu da zakljuce da taj projekat ne vredi nista.
Naravno, ne mogu ljudi u ministarstvu primati i razgovarati sa svakim ko ima bilo kakvu fix ideju, ali decko je dobio pozitivnu ocenu za svoj projekat na medjunarodnom sajmu i mogli su pokazati malo vise intresovanja.
Pitanje je kako u Srbiji dokazati da nesto vredi? Neko je rekao: "proizvod koji vredi sam pronadje svoje mesto na trzistu" i to je apsolutno tacno, ali takvom logikom je tesko doci do jedinstvenog proizvoda u svojoj zemlji, jer je preduslov da se proizvod vec pokazao.
I onda "paljba preko grane", kao jedina moguca alternativa, jer preko postoje ljudi koji imaju vise stpljenja i vremena da saslusaju svakoga ko eventualno moze daponudi nesto sto donosi profit.
[ Marko_L @ 25.11.2008. 13:03 ] @
Za Miloša sam prvi put čuo pre par meseci kada je gostovao u emisiji "Ključ" Nataše Miljković na RTS-u. Još tada je pričao kako džrava nema razumevanja za njega, i ne samo za njega, nego i za druge talente, kako je pisao pisma ministru, kako ima 50 međunarodnih nagrada, prvo mesto u Rusiji na "Arhimed" takmičenju, kao i to da ima gomilu ponuda za zaposlenje iz celog sveta, pa i iz USA, ali eto on je patriota i želi da ostane u Srbiji. Dakle, u ovom slučaju, kao i u slučaju Marka Tasića, jedina krivica novinara je to što im je istraživački rad NULA, pa se nisu ni potrudili da provere činjenice, ali što se tiče sadržaja, ništa nisu izmislili ili prenaduvali, jer je dečko sve to lično izjavio glavom i bradom.
Posle te emisije, pojavio se i lično na forumu Nataše Miljković, gde je drvio to isto i non stop isticao kako je on najmlađi akademik (iako je isti zapravo član SAIN, a ne SANU, dakle udruženja koje zaista postoji, ali je totalno irelevantno u naučnim krugovima, jer od 20-tak članova nemaju nijednog istaknutog naučnika, doktora, magistra, već se sastoji od samoproklamovanih pronalazača, sve sam Proka Pronalazač). Na istom forumu je takođe i pokazao o kakvom se čoveku radi i koliko je prepotentan i nabeđen, jer već tamo su ljudi počeli da mu postavljaju smislena pitanja, na koja je on odgovarao sa visine, neretko i uvredama na račun sagovornika i gde opet ništa pametno nije rekao osim što je kao papagaj ponavljao kako on ima ponude, patente, jaku autobiografiju i slično... kao i to da samo treba ukucati njegovo ime i prezime u google i videti ko je i šta je (iako pretraga preko googla na prvom mestu izbacuje nekog novosadskog pozorišnog glumca koji se takođe zove Miloš Stanković, a tek onda idu novinarski članci sa njegovim imenom i prezimenom... dok kada se pokuša sa internacionalnom pretragom, ovog Miloša nema nigde, osim na 2 linka ka youtube koji je dotični sam postavio, što je malo čudno za nekoga ko ima 50 međunarodnih priznanja, nekoliko patenata i ponude za saradnju iz celog sveta). Uostalom, koga interesuje evo ga link
http://www.natasa-miljkovic.com/forum/viewtopic.php?t=2667
Znam da nije običaj da se na ES-u postavljaju linkovi ka drugim forumima, tako da ako admini smatraju ovo neprikladnim, neka obrišu, ali ovo je jedino mesto za koje ja znam gde se Miloš lično pojavio i pričao o svojim dostignućima, tako da mislim da je prilično bitno za ovu diskusiju.
Naravno, Srbi ko Srbi, obožavaju priče o domaćim genijima kojima se ceo svet divi i vuče ih za rukav da dođu kod njih, a eto rođena država ih sputava i neće da im pruži uslove za rad. Ovo nije ni prvi ni poslednji put da se tako nešto dešava i samo se pitam dokle će. Ovaj put se čak i išlo korak dalje, pa se tražila i smena ministra koji je odbio mladog genija. Meni samo nije jasno šta su oni očekivali od tog ministra ? Da izvuče pare poreskih obaveznika iz budžeta i da ih Milošu da se igra sa svojim pronalascima, pa ako uspe super, a ako ne uspe, uvek je tu čuveni izgovor "A pa to je zato što je Miloš iz Srbije, a zapad sigurno neće da dozvoli da neko iz Srbije napravi nešto.". Hoću i ja tako, eto imam ideju za softver i samo mi treba par miliona evra iz budžeta (moram prvo da proputujem pola sveta da nabavim sav potreban materijal za softver, pa moram platiti programere, pa moram da nabavim striptizete da održavam programere budnim, pa treba jesti svaki dan, a treba mi i kuća od barem 200 kvm, jerbo ne mogu da funkcionišem radeći u nekoj kućici, ima tu troškova ihaj). Pa ako taj softver prođe, sve će novine pisati o tome kako srpski softver osvaja svet, ja ću napuniti džepove i svi srećni, a ako ne prođe, pa hej, kako ste mislili da prođe kada zapad mora da štiti svoje proizvode, neće sigurno da puste da im jedan proizvod iz Srbije, ma kako dobar bio, osvoji tržište, sve lepo opisano u novinama, teorije zavere ovo-ono. I eto, kako god okreneš, ja imam pokriće. Prema tome, imam samo jednu poruku za ove što bi da smenjuju ministre. Uzmite lepo, pa iz svog džepa sponzorišite razne Tasiće i Stankoviće, lepo napravite akciju, otvorite račun, skupite pare i dajte Milošu da se igra sa svojim projektima, a mi što imamo pametnije načine da potrošimo pare, pustite da se pojedemo živi kada uspe u toj nameri.
[ Horvat @ 25.11.2008. 13:32 ] @
^^hvala na linku
prvo kaze "50 diploma i priznanja",pa 40... a na netu niti jedna jedina [ne 50,jednu trazim]...
[ Laki_Gen @ 25.11.2008. 13:37 ] @
Mislim, hladna fuzija? Stosta bih povjerovao, ali kad sm ovo procitao... Megalomanija na djelu. Nije mu dosta filter, nego mora i hf.
Pitam se dal' postoji neki izum koji bi nam vise znacio od hladne fuzije? Na duze staze ja ne vidim apsolutno ni jedan. Mozda je to tema za neku drugu diskusiju.
edit: Jel' ovaj stvarno pocasni gradjanin Zemuna? Vojislava Vojvode - malog Vojvodstva?
[ deerbeer @ 25.11.2008. 13:40 ] @
Citat:
samo nije jasno šta su oni očekivali od tog ministra ? Da izvuče pare poreskih obaveznika iz budžeta i da ih Milošu da se igra sa svojim pronalascima, pa ako uspe super, a ako ne uspe ..
Cemu sluzi Nacionalni investicioni plan ?
http://www.vesti.rs/zamenik-mi...cionalni-investicioni-plan.htm
Mene interesuje da li je neko odatle imao i pokazao interesovanje ili se oglasili povodom toga?
Pa nek izdaju lepo saopstenje: to ne vredi nista ,slucaj zavrsen ..
Znam da su zatrpani poslovima tipa "Horgosh Pozega" Koridor10 obilaznica mnogo para od poreskih obveznika ,rokovi itd..
postoje prioriteti i to je sasvim razumno ..
ovo mi je interesantno sa linka sto je izjavio :
Citat:
Političari vole da se slikaju sa mnom, ali kada im se obratim za pomoć onda ne odgovaraju.
Sto me ovo podseca na slucaj "Cavic" i njegovog srebra na olimpijadi :)
Medjutim nigde ne spominje sta je to tacno trazio od "politicara" (pomoc) sto nas naravno sve dovodi u sumnju ..
Citat:
Sto je tice ovog decka, najbolje sacekati i videti sta ce biti posle glasanja u februaru
Najbolje...
[ Skandy @ 25.11.2008. 13:45 ] @
Iz diskusije na forumu Natase Miljkovic se vidi da je Milos jos uvek "zelen". Na stranu obrazovanje, njemu nedostaje osnovno kucno vaspitanje.
[ Java Beograd @ 25.11.2008. 13:48 ] @
Citat: Marko_L: ... ima gomilu ponuda za zaposlenje iz celog sveta, pa i iz USA, ali eto on je patriota i želi da ostane u Srbiji.
Kad god neko pomene patriotizam, ja odmah znam da se radi o parama. I uvek se zabrinem za svoj novčanik.
[ deerbeer @ 25.11.2008. 14:05 ] @
Khm..
Citat:
Evropski komesar za proširenje Oli Ren predstavio je u Briselu 5.novembra 2008. godine Godišnji izveštaj o napretku Srbije u Procesu stabilizacije i pridruživanja za 2008. godinu.
U odeljku 4.1.7. Pravo intelektualne svojine u Izveštaju stoji sledeće:
http://www.yupat.gov.yu/sr/home/vesti.html
@Horvat
a evo na ovom linku http://89.216.38.53/rs-pubserver/search.jsp?lg=sr
je pretraga publikacija u pomenutom zavodu.Kako sad napraviti upit ?
[ Horvat @ 25.11.2008. 14:39 ] @
pa bez broja patenta nikako
[ burex @ 25.11.2008. 14:44 ] @
Citat: Interesantno, vecina javnosti je A PRIORI stala na njegovu stranu
Nažalost, primetio sam ovo na raznim blogovima i forumima na koje sam naleteo prilikom googlanja njegovog imena. Sve u fazonu "glasajte za Miloša", nit zašto, nit kako - samo glasaj - "naš je"! Tipična diskriminacija na nacionalnoj osnovi - radije ćemo dati glas nekom našem prevarantu, nego da glasamo za ideju koja ima potencijal, a da nije poreklom iz Srbije. Ovakvo ponašanje se proširuje k'o neka zaraza po čitavoj Srbiji - od kafana do javnih ustanova, gde se za "zemu" može svašta uraditi, jer je zemljak uvek VIP. Neće ovo da izađe na dobro...
Dakle, pošto smo sada mi postali zvanični Mythbustersi za Srbiju, možemo komotno zaključiti da je Blic žući od jutarnje mokraće (sa propratnim mirisom), a da mladi gospodin Sanković može da zavuče svoja priznanja iza ušiju, jer bi tamo verovatno sva stala.
[ deerbeer @ 25.11.2008. 15:38 ] @
Citat:
Tipična diskriminacija na nacionalnoj osnovi - radije ćemo dati glas nekom našem prevarantu, nego da glasamo za ideju koja ima potencijal, a da nije poreklom iz Srbije
U pravu si stvarno tako i izgleda ,to je zbog toga sto su ljudi mahom povrsni i neobavesteni
a pritom ih "malo mrzi da saznaju pravu istinu" i redovno im je laske da uvek gutaju tu "zuticu" iz blica i pressa .
Dovoljno je neko da bekne o "svetkom cudu" i o onome "Nije sto je Srbin al je stvarno najpametniji na svetu"
i odma svi znaju o cemu se radi ....
Pa evo ja pomenuh i americki patent (koji mi se na prvu loptu i svideo vise od Milosevog filtra )
i dao neki komentar za njega ..
[ Nedeljko @ 25.11.2008. 16:02 ] @
Citat: Laki_Gen: Mislim, hladna fuzija? Stosta bih povjerovao, ali kad sm ovo procitao... Megalomanija na djelu. Nije mu dosta filter, nego mora i hf.
Ma, hladna fuzija je "macji dim". Imam kuci jedan improvizovani sporet napravljen u kucnoj radinosti, koji radi na hladnu fuziju. Nije to nista narocito.
[ ventura @ 25.11.2008. 16:38 ] @
Pregled emisije
dipl. inž. Miloš Sanković:
- U Srbiji je danas bolje biti podoban, ali se nadam da će uskoro doći vreme sposobnih ljudi koji će dobiti ono što zaslužuju.
- Na osnovu naučnog rada, priznanja i uspeha koji sam postigao sa svoje 24 godine, Srpska akademija izumiteljskih nauka me je primila za svog člana.
- Diplomirao sam na elektrotehnici i proizvodnom menadžmentu. Za ono što sam uradio, dobio sam više od 40 međunarodnih priznanja.
- Skoro sam se vratio sa zlatnom medaljom iz Moskve. Amerikanci su, takođe, proglasili moj pronalazak za najbolji, kao i Iranci. Bez obzira na sve međunarodne nagrade, najdraža mi je povelja za građanske zasluge kojom sam proglašen za počasnog građanina Zemuna.
- Do sada sam poslao preko hiljadu prijava za posao i stipendije. Fond za mlade talente me je odbio iz razloga što nije mogao da klasifikuje moja dostignuća; neki su govorili da će me nakon razgovora pozvati, što nisu učinili; neki su mi u lice rekli da ne mogu da me zaposle jer sam prekvalifikovan i jer ću vremenom ući u nečiju fotelju.
- Četiri političke stranke nudile su da se učlanim da bih dobio posao. Nisam se učlanio ni u jednu od njih, jer smatram da ne može niko da me ucenjuje da na osnovu partijske opredeljenosti dobijem posao.
- Roditelji me zovu borcem protiv vetrenjača zato što želim da promenim ono što je nemoguće. Želim da stručni ljudi rade stručan posao, a ne podobni.
- Amerikanci su mi nudili ogromnu stipendiju, i mogućnost da imam sopstvenu katedru. Sve sam odbio, jer želim da moje ideje i inovacije realizujem u Srbiji, da Srbija sve to izvozi a ne da uvozi.
- Političari vole da se slikaju sa mnom, ali kada im se obratim za pomoć onda ne odgovaraju.
- Patriota sam prema mojoj zemlji i narodu. Nisam patriota prema vlasti.
- Treba imati vere i nade. Da to nisam imao, nikada ne bih ostvario ovakav rezultat.
- Ceo svet me je priznao, osim naših ljudi. To me ni malo nije demoralisalo, iako sam se u početku nervirao. Ljubomora drugih daje mi snagu da budem što bolji i uspešniji.
- Zahvaljujući medijima dobio sam honorarni posao, i nadam se da ću uskoro biti primljen za stalno.
Ključna reč: Siguran sam da će biti bolje i da će stručni ljudi doći na stručna mesta. Prvi koji bi sa tim trebalo da krenu su građani na izborima.
-----------------------
Ovo gore je pregled emisije sa foruma Nataše Miljković, pretpostavljam oficijalan... Pa onda izjave dotičnog:
"Što se tiče medjunarodnog iskustva, imam ga vec 7 godina i saradjujem sa Moskvom, Pitsburgom, Briselom, Frankfurtom, Teheranom, Banja Lukom.... (lista je duga). Stalno smo u kontaktu."
"Završio sam 2 faxa, imam preko 40 medjunarodnih priznanja, najmladji sam Akademik u državi (i u svetu), zaslužni gradjanin Zemuna, zvanično od 2005 najbolji pronalazač na svetu..."
"Naravno. Dobio sam iz Amerike, Nemačke, Švedske, Rusije... "
"Da li sam ja "nedovoljno razvijena osoba za akademika"? Sa preko 40 medjunarodnih priznanja, osvojenih nagrada, naučnog rada i uspeha koji sam postigao? To mogu da kažu i da kritikuju samo ljudi koji su nešto postigli u životu, iza kojih stoje njihova dostignuca i rad. Naravno takvi ljudi su me podržali u mom radu i dodelili mi titulu. A ljudi koji su nedovoljno kvalifikovani, ljubomorni, pakosni i zli mogu da kažu šta hoće, to me ne zanima. "
Ovde se ne zna ko je luđi, ili ta Nataša Miljković ili ovaj dečko...
[Ovu poruku je menjao ventura dana 25.11.2008. u 17:57 GMT+1]
[ Laki_Gen @ 25.11.2008. 17:00 ] @
Vazno je da je lepa. Koga briga sta prica.
[ Horvat @ 25.11.2008. 17:33 ] @
Citat: - Političari vole da se slikaju sa mnom, ali kada im se obratim za pomoć onda ne odgovaraju.
e,da, je l nasao neko fotku neku ,s bilo kojim poljit'carem?
[a ovo za "podobne" se slazem s njim]
[ DS_Store @ 25.11.2008. 17:39 ] @
Ah, kako se vremena menjaju... Nekada je lepa bila žena okruglog lica a danas kockaste glave...
[ Marko_L @ 25.11.2008. 17:48 ] @
Citat: Ovo gore je pregled emisije sa foruma Nataše Miljković, pretpostavljam oficijalan...
Oficijalan da oficijalniji ne može biti. Sve su to citati, od reči do reči onako kako je rekao. Lično sam gledao emisiju.
Citat: e,da, je l nasao neko fotku neku ,s bilo kojim poljit'carem?
E vidiš to je zanimljivo pitanje. Na google images jedva da ima 3 slike samog Miloša i to na prvih nekoliko strana.
http://images.google.com/image...4%87%22&btnG=Search+Images
Ne videh ga u društvu bilo koga, a kamoli političara. Jedino ako ima nešto u svojoj privatnoj kolekciji.
[ Laki_Gen @ 25.11.2008. 18:02 ] @
Eno ga sa medaljom iz Rusije! Deluje kao da je real.
Napred Mico, unapredi hladnu fuziju i prosalvi otadzbinu. Ne slusaj ove sto ti zavide.
Mi inovatori se razumjemo na poseban nacin. Ja sam isto svasta izumeo. Pravi sam mali izumitelj, ali nazalost potpuno neshvacen.
Niko me ne shvata za ozbiljno.
[ Lesli Eldridz @ 25.11.2008. 18:06 ] @
Citat: ventura: A i normalno da se obraća političarima i novinama... Jedino njima i može da proda svoju priču.
Odakle znas, mozda su se oni obratili njemu, ili im je bio potreban jos kakav patriota da dokaze kako smo "mi" najbolji, najpametniji, najlepsi, imamo najvece kite...
[ DS_Store @ 25.11.2008. 19:19 ] @
Citat: Laki_Gen: Mi inovatori se razumjemo na poseban nacin. Ja sam isto svasta izumeo. Pravi sam mali izumitelj, ali nazalost potpuno neshvacen.
Niko me ne shvata za ozbiljno.
Tako je, i meni su se smejali kada sam izumeo drveni čelik ali videće oni!
[ peka @ 25.11.2008. 20:00 ] @
Sad sam pogledao ovu emisiju "Kljuc" u kojoj je gostovao, i moram da priznam da mi je bilo neprijatno dok sam gledao. Ne znam koliko puta je ponovio da ga je cijeli svet priznao, amerikanci, rusi, iranci (od svega konkretno spominje samo ovaj sajam u Moskvi), ali mu je najdraza nagrada koju mu je Zemun dodijelio, kako pored silnih diploma ne moze da dobije stipendiju ni da se zaposli od silne ljubomore drugih ljudi i zato sto nije clan neke stranke, ali je i dalje tu, uporan u zelji da njegova zemlja ima koristi od njegovih pronalazaka... Dodje mi da povracam od tolike patetike...
[ stonex @ 25.11.2008. 21:14 ] @
Citat: Horvat: e,da, je l nasao neko fotku neku ,s bilo kojim poljit'carem?
Evo nadjoh jednu sliku na Google images . Bivši ministar nauke . gosp. Popović se slikao sa njim i pritom rekao " da su takvi ljudi od državnog značaja i da republika mora da ih podrži, kako ne bi odlazili u inostranstvo. " .
Jedini problem je taj sto ga je ministar primio u okviru svoje kampanje za Gradonačelnika Beograda 16. Aprila 2008.
http://www.beograd.dss.org.yu/...nguage/sr-Cyrl-CS/Default.aspx
Vec sam rekao na Press komentarima za ovaj tekst da je u najmanju ruku čudno da u Rusiji pobedi a da Ruse boli uvo za njegov pronalazak . Uostalom , koliko sam ja skapirao , u Rusiji je Srbiju , verovatno ilegalno predstavljalo to drustvo privatnih pronalazaca , te je on ispred njih dobio plaketu i medalju za " kako se i na Arhimed 2008 sajtu pominje , učestvovanje na izložbi " .
Sa sajta " - Delegations of inventors of the Republic Serbia for active participation in the Salon "Archimedes"
Pitanje je i ko ih je poslao tamo . Verovatno sami sebe . Ne verujem da im je Srbija platila put .
[ deerbeer @ 25.11.2008. 23:46 ] @
Citat: Lesli Eldridz: Odakle znas, mozda su se oni obratili njemu, ili im je bio potreban jos kakav patriota da dokaze kako smo "mi" najbolji, najpametniji, najlepsi....
Moguce je da su oni napravili taj njihov "patent i izum" za efikasno dobijanje glasova na izborima ,
pa kad se patent "pokvario" posle izbora jer im vise ne treba ,
sad on place iz sve snage sto ga vise niko ne "priznaje" i oce svoje pare i obecanja nazad.
Kad pogledas link od @stonex-a beograd.dss.org (pazi slucajno )
vec se slikao sa njima 16. aprila dakle pre izbora , a u emisiji natase miljkovic 13. oktobra :)
a ja nikako ne mogu da pronadjem publikacijski -broj njegovih patenta na sajtu zavoda ..
Postoji li taj broj "negde" objavljen ?
[ Buum @ 25.11.2008. 23:50 ] @
U Pressu od pre tri dana (23. novembar) ovaj prevarant se predstavio kao pobednik Googleovog konkursa. Naslov članka je ni manje ni više nego SRBIJI NE TREBA SPASITELJ SVETA!
A sad da vidimo šta je ovaj samoproklamovani pobednik lupetao uz svesrdnu pomoć potkupljenog (ili retardiranog) novinara.
Citat: Miloš Stanković (24), po mišljenju stručnog žirija „Gugla", ima najbolji izum koji bi mogao da sačuva Zemlju, a naša vlast ne želi da ulaže u njegove patente
+
Citat: Poslednji dokaz njegove genijalnosti stigao je od ekspertskog tima internet pretraživača „Gugl", koji je Milošev univerzalni filter za prečišćavanje gasova proglasio za najbolji od 100.000 prispelih projekata.
NETAČNO
Google nije proglasio Miloša Stankovića za pobednika.
Google uopšte nije proglasio pobednika konkursa Project 10 100.
Glasanje za najbolju ideju počinje 27. januara 2009. godine.
Citat: „Gugl" je ove godine prvi put organizovao veliki međunarodni konkurs povodom deset godina postojanja s temom „Ideje koje će spasti planetu" i moj projekat je ušao među deset najboljih na svetu. Finalno glasanje je 27. januara kada će biti proglašeno pet najboljih izuma na osnovu prispelih glasova. Za sada je napravljena lista od deset najboljih na osnovu glasanja naučnog stručnog tima koji je okupio „Gugl", i moj pronalazak je na prvom mestu - skromno predstavlja mladi naučnik svoj planetarni uspeh.
NETAČNO
Miloševa ideja nije ušla među deset najboljih na svetu.
Google trenutno vrši selekciju 100 najboljih ideja za koje će se glasati od 27. januara.
Citat: Preliminarni rezultati prikazani su na sajtu www.project10100previews.com, a na prvom mestu nalazi se Miloš Stanković i zastava Srbije.
NETAČNO
Ne postoji nikakvo preliminarno glasanje.
Sajt koji je naveden za preliminarno glasanje ( www.project10100previews.com) nema nikakve veze sa Googleom i njihovim zvaničnim sajtom za konkurs Project 10 100 ( www.project10tothe100.com).
Očigledno se radi o pokušaju da se privuče medijska pažnja i da se obezbede glasovi iz Srbije, ako kojim slučajem njegov predlog uđe u širi izbor od 100 ideja. Međutim, mislim da se prešao u računici pošto zbog očiglednih laži o samom konkursu ima velike šanse da bude diskvalifikovan.
P.S.
Ceo članak sa sve Miloševim slikama možete pronaći sa Pressovom sajtu:
http://www.pressonline.rs/page...&id=51893§ionId=33
[ Emil Ranc @ 26.11.2008. 00:45 ] @
Čak iako Miloš zaista ima neku dobru ideju koja je vredna pažnje (a to se iz njegovih yt klipova NIKAKO ne može zakljčiti!), svojim ponašanjem je zaslužio da bude diskvalifikovan iz takmičenja, i verujem da će i do toga i doći.
Ipak, najveća kazna za podlu lažovčinu bi bila da se sve te novine koje su objavile te baljezgarije o dotičnom, javno izvine svojim čitaocima za obmanu i objave pravo stanje stvari. Dosta nam je više prevaranata poput Marka Tasića i Žarka Radosavljevića!
[ Stranger2 @ 26.11.2008. 07:12 ] @
Citat: imam samo jednu poruku za ove što bi da smenjuju ministre. Uzmite lepo, pa iz svog džepa sponzorišite razne Tasiće i Stankoviće, lepo napravite akciju, otvorite račun, skupite pare i dajte Milošu da se igra sa svojim projektima, a mi što imamo pametnije načine da potrošimo pare, pustite da se pojedemo živi kada uspe u toj nameri.
Nema potreba da niko nikoga sponzorise u takvim slucajevima. Ako je stvar patentirana i ako stvar vredi onda moze to da unovci licencirajuci taj patent. A ako zaista mnogo vredi onda ce se i obogatiti. Bio taj sponzor drzava ili neko drugi... sta ce u celoj toj prici sponzor???
Cak i ako nejgov izum stvarno vredi, on ima problem sa osnovnim snalazenjem u stvarnom svetu. Prema njegovim pricama on ceka da brdo pridje njemu umesto da on pridjei brdu.
Citat: Nažalost, primetio sam ovo na raznim blogovima i forumima na koje sam naleteo prilikom googlanja njegovog imena. Sve u fazonu "glasajte za Miloša", nit zašto, nit kako - samo glasaj - "naš je"! Tipična diskriminacija na nacionalnoj osnovi - radije ćemo dati glas nekom našem prevarantu, nego da glasamo za ideju koja ima potencijal, a da nije poreklom iz Srbije.
Tesko da glasovi sacice ljudi koji nalete na ove teme mogu biti presudni
Citat: - Skoro sam se vratio sa zlatnom medaljom iz Moskve. Amerikanci su, takođe, proglasili moj pronalazak za najbolji, kao i Iranci.
kojem li ce se prikloniti carstvu, rusima, amerima ili irancima :)
Citat: - Do sada sam poslao preko hiljadu prijava za posao i stipendije. Fond za mlade talente me je odbio iz razloga što nije mogao da klasifikuje moja dostignuća; neki su govorili da će me nakon razgovora pozvati, što nisu učinili; neki su mi u lice rekli da ne mogu da me zaposle jer sam prekvalifikovan i jer ću vremenom ući u nečiju fotelju.
E ovo je vec smesno toliko da ne vredi obracati paznju vise na njega.
"Preko hiljadu prijava za posao i stipendije"... mislim, pa po zakonu verovatnoce neko od njih hiljadu bi barem zabunom prihvatio njegovu molbu. Ovo ujedno govori da definitivno nesto sa njim nije u redu jer ako ga je hiljadu ljud odbilo to to vise govori o njemu nego sve ono sto je on sam o sebi rekao.
[ Nedeljko @ 26.11.2008. 11:34 ] @
@ventura
Napravio si poredjenje sa Markom Tasicem, za koje ne mislim da je adekvatno.
Marko Tasic nije prevarant, vec decko koji je nesto istrazivao, dosao do necega (sto je dosuse bilo poznato, ako ne njemu, onda drugima), mislio da je pronasao nesto novo, ali mi nije poznato da je lagao.
[ Nedeljko @ 26.11.2008. 11:37 ] @
Sta ste se uhvatili za tu hladnu fuziju. Ja je bre ladim svaki dan i pre i posle podne. Lepo vam kazem, imam kuci jedan sporet (sam svoj majstor production), koji koristi hladnu fuziju, lepo mi sluzi, pa sta. To je bre boza, macji dim.
[ Nedeljko @ 26.11.2008. 11:43 ] @
Licno mislim da niko ne moze da zasluzi titulu najveceg prevaranta godine, dok ne uspe u tome. Precenili ste ga.
[ vladd @ 26.11.2008. 11:44 ] @
Otprilike, sve smo na neki nacin primetili i rekli, naravno svako na svoj nacin.
Ono sto najvise smeta je stvari prevarantski marketing Milosa Stankovica.
Ja sam oduvek zamisljao, jos od Proke Pronalazaca iz Politikinog Zabavnika, da su pronalazaci ljudi koji malo bolje i mastovitije shvataju prirodu i okruzenje.
A onda mi se dogodilo u realnom zivotu, da je 99% pronalazaca koje sam sreo, nastupalo uzasnije od sibicara, napadajuci bobmasticnim izrazima, prepakujuci reci u recenici da iskljucivo zvuce planetarno, najmanje, vrlo cesto su od svemirske vaznosti.
I sada posmatram jednog tipicnog "pronalazaca", koji pokusava da uradi samopromociju na razne nacine, i bogami uspeva, ali mi je i dalje cudna ta zelja za pljuvanjem, koju malisa razvija, ako mu se nesto ne dozvoli, npr, da cela drzava radi na njegovom projektu.
Mali megaloman, kome solidno dobro ide, sakuplja poene, medalje, price, ostavlja tagove, koje gde, na TV-u, na internetu, i na kraju, kada ih sakupi dovoljno, slabo ce se ko upustati u proveru validnosti 1000 puta izrecene poluistine ili neistine.
Odradio je vrhunski marketing za blef, i slabo ce ko moci, u skoroj buducnosti, da se odupre takvoj navali "imidza" i tezini njegove pljuvacke.
Poz
[ Nedeljko @ 26.11.2008. 12:39 ] @
Za medalje nisam siguran. A, ovo ostalo ce biti na mestu tek kad izvuce neke pare, bilo od nas, bilo od amera, ili brace ruse...
[ peka @ 26.11.2008. 12:58 ] @
@Nedeljko
Kako nije nista slagao, jel pratis ti temu?
- Rekao je da je dobio 40 MEDJUNARODNIH priznanja (od kojih se na internetu JEDINO moze naci ono iz sajma iz Moskve, koje je dobila delegacija iz Srbija, i koje je u stvari pocasno priznanje, a ne neko od glavnih).
- Izjave tipa "ceo svet je rekao da sam najbolji" (u emisiji "Kljuc").
- Rekao je da je prvi na glasanjau za Google-ov projekat, a nikakvog glasanja nije bilo.
A rezultata nema! Ajde nadji neki patent, priznanje za KONKRETAN izum ili proizvod, ili bilo sta konkretno osim njegovog klipa na Youtube (koji sam mogao i ja da napravim).
Pored toga, ima pateticno-patriotski nastup ocigledno sa ciljem da izvuce simpatije iz naroda i pare od drzave, uz pljuvanje po svima koji se usudjuju da ga kritikuju.
Ovo za hladnu fuzije te ne kapiram.
[ burex @ 26.11.2008. 12:59 ] @
Citat: Napravio si poredjenje sa Markom Tasicem, za koje ne mislim da je adekvatno.
Marko Tasic nije prevarant, vec decko koji je nesto istrazivao, dosao do necega (sto je dosuse bilo poznato, ako ne njemu, onda drugima), mislio da je pronasao nesto novo, ali mi nije poznato da je lagao.
Čovek se pojavio na Polarotoru (da mu dušu prostimo...) i "predstavio" novi, moćan programski jezik pod nazivom "jarppe" koji je zasnovan na XML-u (?), i brabonjao o kojekakvim glupostima i mogućnostima za početnike u svetu programiranja. Od tog programskog jezika se jedino mogao videti neki sajt na nekom free hostingu sa 5-6 PPT slajdova (od po 2-3 rečenice svaki). Da ne spominjem one novinske članke sa k****žom o tome kako je u pelenama pravio robote za skupljanje mrvica po kuhinji, kako je doktorirao u vrlo kratkom roku i to na fakultetu koji ne deli doktorate... Čovek je, dakle, prevarant, lažov i idiot koji je napravio sve nas idiotima.
Citat: Tesko da glasovi sacice ljudi koji nalete na ove teme mogu biti presudni
Pa nije to zbog glasova... Znam da će taj od google-a dobiti samo bulk e-mail sa zahvalnicom na učešću (što će garant da bude u žutoj štampi opisano kao velenarodna pohvalnica) i ništa više. Ali, da bi svakoj osobi od vrata do vrata u Srbiji rekao za njega i njegova "dostignuća", 70% bi verovatno patriotski uskliknulo "to Srbine!" i pitalo kako da mu da glas.
[ su27killeryu @ 26.11.2008. 13:38 ] @
Srpska akademija izmisljotinskih nauka bi bio bolji naziv.
Jesu li se uclanili mare i zare, kompresuju li 5 puta brze pomocu zaretove tastature?
Likove treba samo tako javno oprati u nekom mediju...kako bi se i citaoci koji bezrezervno daju podrsku takvim idiotima malo zamislili.
[ Nedeljko @ 26.11.2008. 13:51 ] @
Citat: peka: @Nedeljko
Kako nije nista slagao, jel pratis ti temu?
- Rekao je da je dobio 40 MEDJUNARODNIH priznanja (od kojih se na internetu JEDINO moze naci ono iz sajma iz Moskve, koje je dobila delegacija iz Srbija, i koje je u stvari pocasno priznanje, a ne neko od glavnih).
Rekao sam za Marka Tasica da nije lagao. Sad neki tvrde da jeste.
[ Nedeljko @ 26.11.2008. 13:56 ] @
Citat: peka: Ovo za hladnu fuzije te ne kapiram.
Sta tu ima da se ne kapira? Svaki dan kuvam na ladnu fuziju.
[ Java Beograd @ 26.11.2008. 14:04 ] @
Citat: Nedeljko: Svaki dan kuvam na ladnu fuziju. Ali je prvo malo podgreješ, mislim, fuziju.
[ Pejacar @ 26.11.2008. 15:45 ] @
Marko Tasic nije lagao? `Ajde sad iscitaj jos jednom temu o njemu
[ Nedeljko @ 26.11.2008. 16:06 ] @
Mozda, ako mi das link.
Citat: Java Beograd: Ali je prvo malo podgreješ, mislim, fuziju.
Ma, jok. Radi ko doxa.
[ su27killeryu @ 26.11.2008. 16:11 ] @
Fuzija je tebi u glavu :D
[ staticInt @ 26.11.2008. 16:20 ] @
Covek je posluzio za politicki pamflet i za dobijanje glasova na izborima, koliko vidim DSS je obavljao neke razgovore snjim verovatno da ih samo snime da se narod popali kao i obicno, prvo Tasic sad ovaj, prevaranata kolko volite...
[ Miroslav Jeftić @ 26.11.2008. 16:33 ] @
Šta ćeš, video čovek na vreme gde je lova i u kom smeru treba plivati.
[ Stranger2 @ 26.11.2008. 18:28 ] @
Citat: Od tog programskog jezika se jedino mogao videti neki sajt na nekom free hostingu sa 5-6 PPT slajdova (od po 2-3 rečenice svaki).
Pa ovaj sajt https://www.project10100previews.com/TOP_10_PROJECTS.html spada u istu klasu.
Ne samo da sam siguran da nije zvanican nego sam siguran da ga nije pravila nikakva ozbiljna firma. Sajt je ocigledno pravio neki teski pocetnik. Meni gore nije ucentriran i prelazi u drugi red bez potrebe, dole se pojavljuje slider bez potrebe kojeg mozete pomeriti da vidite jos 50% nepotrebnog praznog dela stranice... da ne spominjem da je i generalno ocajan dizajn. ...mozete pitati na forumu web dizajn kritike, sta misle o tome i reci ce vam isto.
[ Pejacar @ 26.11.2008. 19:57 ] @
[ maliradojca @ 26.11.2008. 20:34 ] @
Pa ovo je poplava IT&Elektro prevaranata, i svaki novi prevarant je potpuno prica za sebe. Milose Stankovicu ne daj se, mlad si, potrudi se da prestignes Marka Tasic, Zarka NLP, perpetum mobile bosance, i ostale kolege.
[ stonex @ 26.11.2008. 20:48 ] @
Citat: Stranger2: Pa ovaj sajt https://www.project10100previews.com/TOP_10_PROJECTS.html spada u istu klasu.
Ne samo da sam siguran da nije zvanican nego sam siguran da ga nije pravila nikakva ozbiljna firma. Sajt je ocigledno pravio neki teski pocetnik. Meni gore nije ucentriran i prelazi u drugi red bez potrebe, dole se pojavljuje slider bez potrebe kojeg mozete pomeriti da vidite jos 50% nepotrebnog praznog dela stranice... da ne spominjem da je i generalno ocajan dizajn. ...mozete pitati na forumu web dizajn kritike, sta misle o tome i reci ce vam isto.
Čekaj , čekaj , možda je sajt pravio Marko Tasić u novom programskom jeziku na Žaretovoj tastaturi ali to tvoj zastareli browser ne vidi baš najbolje .
Aha , ajde sad odgovori ako smeš !
[ PassingBy @ 26.11.2008. 23:49 ] @
Domain Name: PROJECT10100PREVIEWS.COM
Registrar: GODADDY.COM, INC.
Whois Server: whois.godaddy.com
Referral URL: http://registrar.godaddy.com
Name Server: NS05.DOMAINCONTROL.COM
Name Server: NS06.DOMAINCONTROL.COM
Status: clientDeleteProhibited
Status: clientRenewProhibited
Status: clientTransferProhibited
Status: clientUpdateProhibited
Updated Date: 05-nov-2008
Creation Date: 27-oct-2008
Expiration Date: 27-oct-2014
Za samu rugobu od sajta korišćen je ovaj utility http://websitetonight.net/ što se da videti iz sorsa
Code: <meta name="meta name=keywords" content="favorite projects 10100"/>
<meta name="generator" content="Starfield Technologies; WebSite Tonight 4.6.0"/>
Biće da je sam Miloš ili neko njemu blizak napravio ovo g**no od sajta samo da bi sebi digao rejting.
[ ventura @ 27.11.2008. 00:15 ] @
Najverovatnije je on sam napravio taj sajt, jer osim njegove reklame, sajt nema apsolutno nikakav drugi sadržaj. A o dizajnu da ne pričamo, smešno je.
[ commissar @ 27.11.2008. 01:11 ] @
Ajoj, sunce ti bogovo.......
Sta je ovaj mladi genijalac trazio od drzave za svoje poduhvate?
Jos vaznije - da li ce uspeti u svojim namerama?
Videcemo u sledecoj epizodi serije "Lako cemo, Srbija je to".
[ uskokelitesecurityorg @ 27.11.2008. 13:05 ] @
čoveče, što ste napali na jadnika. Prvo, kao, svi ga podržaste, a zatim nož u leđa. Možda čovek stvarno ima nešto u rukama. A da postoje oficijalni načini da se dobije novac od Srbijice - postoje.
http://www.vdf.org.yu/konkursi.htm što je link Fonda za razvoj AP Vojvodine
http://www.fondzarazvoj.sr.gov.yu/ što je link Fonda za razvoj Srbijice
Ima moogucnost i da pokusa sa nasim vajnim businessman-ima i drugom sto*om. valjda.
[ Skandy @ 27.11.2008. 14:57 ] @
Naravno, prvo podrzasmo dok se mislilo da je cist ko suza, jer nije neobicno da se u "Srbijici" dogodi da neko ko vredi dobije zatvorena vrata ispred nosa. A zatim ga popljuvasmo, kada se doslo do vise informacija, lepo je kada cinjenice isplivaju na povrsinu.
[ Horvat @ 27.11.2008. 15:13 ] @
@uskok,da nisi ti milos :D...
sta da ga hvalimo,sto se dici da ga je google [ej,google,ne neki tamo levi ,nego google] proglasio za 1. od 100000,a da google tek posle januara objavljuje rezultate...
[ Stranger2 @ 27.11.2008. 19:05 ] @
ako sam dobro gledao link https://www.project10100previews.com/TOP_10_PROJECTS.html se prvi put pojavio u poruci koju je napisao burex
kako si dosao do tog linka?
[ Nedeljko @ 28.11.2008. 12:47 ] @
Dobro, ja fuziju ladim svaki dan, ali to je samo za moje potrebe i boli me uvo za ostale. A šta ako sutra Proka Pronalazač pronađe, nezavisno od mene, način za eksploataciju ladne fuzije i ponudi to Srbiji? E, onda bi bilo te tempirana bomba, te što dalje takve stvari od nas, te ovo te ono.
[ burex @ 28.11.2008. 18:37 ] @
Tražio sam ime našeg heroja na Google-u i naleteo na neki blog na Krstarici gde domaći patriota poziva na glasanje, navodeći pri tome "veoma pouzdan izvor informacija":
Inače, taj domen je registrovan ovde: http://domainsbyproxy.com/ - privatna registracija sa sakrivenim podacima.
Comprende?
[ PassingBy @ 17.12.2008. 19:44 ] @
[ burex @ 17.12.2008. 21:37 ] @
Dobro što nije đačku knjižicu skenirao...
Dok ne vidim barem neki koncept, šemu, grafik, pa makar i nacrt na kuhinjskoj salveti, boli me đon i za novinske isečke i za sve njegove "insert name here" diplome...
U međuvremenu, dok se to ne dogodi, imamo mnoštvo dostupnih razonodnih aktivnosti:
http://forum.srpskinacionalisti.com/viewtopic.php?f=7&t=18389
Teško nama...
[ mkop @ 17.12.2008. 21:51 ] @
Da bi se neki proizvod patentirao,za to je potrebna poveca suma novca, koju je u ovoj zemlji tesko posedovati. Zato iza mnogin naucnika, izumitelja, uvek stoji neka firma koja sponzorise projekte. Na zalost takvih je jako malo u Srbiji.
Da, Milos je mlad i tesko mu je da se snadje u stvarnom svetu.
Da, glasovi "sacice" mnogo znace.
Da, nadam se da ce se prikloniti carstvu amera kao i ostali "ludaci i prevaranti" (Pupin, Tesla ... )
Ne mozete da ocekujete da kada upisete Milos Stankovic na guglu, nadjete na prvom mestu sve moguce podatke o istom. Valjda znate kako sve to funkicionise. Milos zaista poseduje puno domacih i inostranih priznanja. Decko je talentovan, vredan i veoma uporan, i nadam se da nece posustati u svom radu pored svakodnevnih problema i prepreka.
Sajt, ( https://www.project10100previews.com/), koji ste (ne znam kako) povezali sa zvanicnim glasanjem na googlu, je samo pokusaj nekih ljudi da pomognu mladim naucnicima da prezentuju svoj rad siroj javnosti. Ako je vama smesan dizajn sajta i izgleda vam sumnjivo, ok vasa stvar, ali Milosu to puno znaci i za njega a i mnoge od nas, to je inzvarendan rezultat, koji mu samo daje snagu i volju da nastavi sa svojim radom. Hvala Bogu, pa postoje ljudi koji cene neciji trud, ma koliko smesno izgledao. Milos sve i da je prevarant, nece nikome od vas nauditi niti nikome uzeti iz dzepa. Ako zelite da podrzite neku ideju, u ovom slucaju Milosev projekat, znate kako to mozete uciniti. Ako ne, barem nemojte da sputavate i omalazavate rad coveka koji ima cilj i ideju. Ma koliko god vam suludo izgledao.
Ovde je receno mnogo ruznih reci i uvreda upucenih Milosu, sto za moj pojam, ne pristoji normalnoj razumnoj osobi. Jos jednom bih ponovio, ako ima neko ko bi zeleo da pomogne Milosu, uvek je dobrodosao. Nije potreban veliki trud. Ostale bih zamolio da pomognu tako sto ce zaobici ovakve teme koje nikome ne donose dobro, i samo otezavaju i ovako trnovit put ljudima koji zele da postignu nesto.
Pozdrav,
Milos Koprivica.
[ burex @ 17.12.2008. 22:15 ] @
Citat: Da, Milos je mlad i tesko mu je da se snadje u stvarnom svetu.
Ja sam mlađi od njega, ali sam opet svestan da se sa pronalaskom, koji je navodno revolucionaran i koji može da izmeni (bukvalno) ceo svet, ne kuca na vrata Kurira i Press-a!
Citat: Da, nadam se da ce se prikloniti carstvu amera kao i ostali "ludaci i prevaranti" (Pupin, Tesla ... )
Ti ludaci i prevaranti su imali prezenatije i demonstracije svojih izuma, kao i svu potrebnu dokumentaciju pride, i nije im bio problem naći investitore čak i u mnogo težim uslovima i za vreme rata. Ovaj ima 2 youtube klipa. Porediti ovog tipa sa Teslom i Pupinom na ovaj način je uvredljivo.
Ako sajt nije povezan sa zvaničnim glasanjem sa Google-om, zašto ga on onda i sam drži na svom sajtu? Zašto ga razne novine i televizije predstavljaju kao validan i pouzdan izvor informacija?
Citat: je samo pokusaj nekih ljudi da pomognu mladim naucnicima da prezentuju svoj rad siroj javnosti
Nije. Naročito ako dotični sajt pohvaljuje našeg "naučnika" što im je uz pomoć domaće štampe doneo dobar site rating: https://www.project10100previews.com/SUCCESS_STORY.html
Citat: Ovde je receno mnogo ruznih reci i uvreda upucenih Milosu, sto za moj pojam, ne pristoji normalnoj razumnoj osobi.
Normalna razuma osoba traži podatke, a ne paunovo perje... Zadrži svoj pojam za sebe.
Citat: Milos sve i da je prevarant, nece nikome od vas nauditi niti nikome uzeti iz dzepa.
Nego šta će? Ako se ikada domogne ikakvih finansijskih sredstava od države (što je već više puta bio slučaj sa raznoraznim "Srpskim Herojima"), iz čijeg džepa te pare dolaze?
Citat: Ostale bih zamolio da pomognu tako sto ce zaobici ovakve teme koje nikome ne donose dobro, i samo otezavaju i ovako trnovit put ljudima koji zele da postignu nesto.
Živela cenzura.
Pustite priče o trnovitim putevima, ako je iko svestan da poseduje takvu ideju za koju zna da može da promeni svet i način njegovog funkcionisanja, neće imati ama baš nikakvih problema da takvu ideju unovči i pusti u pogon!
[ gavrantije @ 17.12.2008. 23:06 ] @
Mene zbunjuje jos jedna stvar. Zivim u Kosjericu koji, ne znam koliko vam je poznato, ima cementaru izgradjenu 1974-te. To je najmladja cementara u Srbiji i od samog pocetka ima ugradjene elektrostaticke filtere, koje Milos sada prezentuje kao vrhunsku inovaciju. Moze biti da on ima nekakva poboljsanja, ali ti filteri su, blago receno, katastrofalni i u svetu vec odavno prevazidjeni.
Nasa ekoloska udruzenja, vode ogorcenu borbu za zamenu ovakvih filtera, savremenim vrecastim. Grci, novi vlasnici, ne pomisljaju na tako nesto, jer je to velika investicija. Milose, evo predloga: Ako zaista imas nesto sto je novo, Grci ce, verujem, odresiti kesu. Javi im se brate, samo ucukaj Fabrika cementa Kosjeric i sve si probleme resio...
[ mkop @ 18.12.2008. 00:00 ] @
Stvarno ne zelim da ulazim u bilokakve rasrave povodom svega ovoga. Ipak ste svasta napisali o coveku koga ni nepoznajete, i zbog toga ovo sve pisem.
Ti si mladji od njega, i svestan si sta bi uradio sa njegovim projektom. Bravo za tebe. Milos nikome nije kucao na vrata - pricas napamet.
Tesla i Pupin su prezentovali i dokumetovali svoje radove svugde samo ne u ovoj zemlji. Znas i sam kako su ovde predstavljani u njihovo vreme.
Link 10100... drzi na svom sajtu zato sto je osvojio prvo mesto u predlozima za naj ostvarenje u tom periodu. Procesljaj malo taj sajt, shvatices i sam da nije Milos autor istog.
Ne vidim nista lose sto su pohvalili Milosa i time doprineli (ako uopste jesu) da se rejting sajta poveca.
Kada trazis podatke, ne treba da vredjas i nazivas ljude svakakvim imenima. (ne milsim samo na tebe licno)
Od drzave nikada nista nije dobio. Ima svoj projekat, svaka normalna drzava bi trebala ako nista drugo barem da razmotri ideju. Od toga nebi samo Milos imao korist.
Samo da kazem, nije sve kao sto izgleda, i nije Milos juce izasao sa tim projektom. Na njemu radi vec duze vreme, osvojio je mnogo medalja na raznim sajmovima inovacija, dobijao ponude iz inostranstva, ali njegova zelja je da svoj cilj ostvari u svojoj zemlji. U tome najvise prepreka ima upravo u Srbiji. Jedan od primera je upravo ovaj forum. Nije to kako vi kazete, evo ponudis Grcima i eto para. Ne ide to tako lako, verujte. Ne zelim da se moderatori nadju uvredjenim, ali mnogo toga je napisano na pamet, bez ikakvih proverenih informacija. Pomenuli ste necije ime i prezime osudjujuci ga prevarantom godine, bez ikakvih dokaza. Razmislite malo o ovome.
Zato jos jednom ponavljam, da je glupo i potpuno beskorisno pisati ovakve stvari o nekome koga ne znate, ili o situaciji o kojoj nemate blage veze. Svaka kritika je dobrodosla, kao i savet. Vredjati, omalozavati i ismevati se Milosu, ne ide u prilog vasem forumu.
Milos K.
[ burex @ 18.12.2008. 00:46 ] @
Citat: Stvarno ne zelim da ulazim u bilokakve rasrave povodom svega ovoga.
Bez uvrede, ali onda nisi ni trebao da dolaziš na forum, gde je raspravi i mesto.
Citat: Samo da kazem, nije sve kao sto izgleda, i nije Milos juce izasao sa tim projektom. Na njemu radi vec duze vreme, osvojio je mnogo medalja na raznim sajmovima inovacija, dobijao ponude iz inostranstva, ali njegova zelja je da svoj cilj ostvari u svojoj zemlji.
Molim lepo... Ako nije juče izašao sa tim projektom, onda očekujemo neke informacije. Dok se to ne dogodi, mi (zlikovci) ćemo pričati ovde napamet jer nismo mogli da postignemo to što je heroj Miloš postigao, pa nas grize zub ljubomore... Mislim, šta čoveče očekuješ? Hladna fuzija, filteri kojekakvi, gorivne ćelije se spominju, a ništa od toga dostupno za pregled? Nikakav proof of concept? Nikakav zapis? Naravno da će biti predmet sprdnje i vređanja, jer se odvlači svetlo sa osoba koje zapravo imaju neke realne ideje! Pogledaj samo forume i blogove, čovek je ikona, i to zato što je on pokazao glupim strancima kako smo mi lepi i pametni, a ne zato što je nešto izumeo! Boli ljude patka za planetu, za čist vazduh, za izume, za tehnologiju koja to pokreće, za napredak, bitno je da je to samo jedan jedini, naš - MILOŠ!
Citat: Kada trazis podatke, ne treba da vredjas i nazivas ljude svakakvim imenima.
Posle svega što smo pročitali, i na ovom i na ostalim forumima, mislim da imamo svo pravo da iskažemo bes zbog naopakog funkcionisanja ove države i plitkog razmišljanja ovog naroda... Sa ovakvim ponašanjem i pristupom, zaslužio je svako ime koje mu je nakačeno. Izašao je u javnost, mora da očekuje i reakcije. Ovo su te reakcije. Možda neke jesu malo proste i neprimerene, ali ne čine ni približno toliko štete koliko to radi uporna obmana javnosti.
Citat: U tome najvise prepreka ima upravo u Srbiji. Jedan od primera je upravo ovaj forum.
JA ga sprečavam da on ostvari svoj životni san?! JA ga sprečavam da proda svoj izum!?
Šta treba da radim? Da otrčim u opštinu i da pokupim novac namenjen nečemu mnogo pametnijem, pa da mu doniram sve to u svrhu "razvoja i istraživanja"? Na osnovu 2 youtube klipa!?
Šta država da radi, iskreno? Dođe ti tip sa raznoraznim diplomama u rukama, i traži donacije za dalji razvoj nekog projekta o kojem se ništa ne zna, osim da se ugrađuje u auspuh, i keš samo sipa? Ko ovde nije realan?
Citat: Zato jos jednom ponavljam, da je glupo i potpuno beskorisno pisati ovakve stvari o nekome koga ne znate, ili o situaciji o kojoj nemate blage veze.
A ti imaš? Objasni... slušam pažljivo.
Ako ne možeš da objasniš bilo kakve detalje vezane za ovu temu, onda ne možeš očekivati da ćutimo i budemo u potpunosti neutralni, naročito posle svih ovih bombastičnih neistinitih izjava i iskustva iz predhodnih situacija gde su prevaranti uzimali pare od države, obmanili one koji su svim srcem verovali u njih i uništili tuđe živote svojom bahatošću.
[ burex @ 18.12.2008. 01:03 ] @
Veoma interesantno...
Baš sada gledam ovaj sajt, tj. konkretno ovu stranicu: https://www.project10100previews.com/SUCCESS_STORY.html
I tamo dole je danas pisalo: "Mr Stankovic now has his own website at: ww w .mi los-stankovic.com/proba , where you can read more about his achievements."
A sada piše "Mr Stankovic now has his own website at: ww w .mi los-stankovic.com , where you can read more about his achievements."
Možda sam ja malo paranoičan ali je ovaj sajt nešto previše ažuran isključivo zbog jednog kandidata među toliko njih, zar ne?
[ PassingBy @ 18.12.2008. 05:57 ] @
[ Java Beograd @ 18.12.2008. 08:28 ] @
Zašto pojedinci uvek imaju potrebu da upoređuju prevarante sa Teslom i Pupinom ?
Ako je neko gluv, to ne znači automatski da je Betoven.
[ Miroslav Jeftić @ 18.12.2008. 08:59 ] @
Citat: mkop:dobijao ponude iz inostranstva, ali njegova zelja je da svoj cilj ostvari u svojoj zemlji.
Uh, kako je to srceparajuće. Odbijao sve ponude iz inostranstva čekajući na ponudu poreskih obveznika Srbije. E pa, ovaj poreski obveznik poručuje da slobodno može da prihvati neku od tih ponuda iz inostranstva, ne bit trebalo da bude problem kada ih već toliko ima. Putuj igumane.
[ djoka_l @ 18.12.2008. 10:56 ] @
Dirljivo je videti kako Miloš K. Brani Miloša S.
[ pri3rak @ 18.12.2008. 11:15 ] @
i dirljivo i sasvim slucajno (pa jos sto mu je to prva poruka)
[ zver_raban @ 18.12.2008. 11:42 ] @
A propo prvog posta, i ovo je meni takodje prvi post na ovom forumu, sto nista ne znaci.
U vezi "pronalazaca": decko je skontao koliko se kod nas pridaje paznja senzacionalizmu, koliko su novinari pojedinih glasila (a takodje i urednici) povrsni, da ne kazem tezu rec, a i koliko je narod zaglupljen, te je resio da uzme koju kintu, a usput zaista i "pronasao" (istina ne bas najoriginalniji) nacin da to postigne.
A za novinare znam zasigurno, jer na svakom seminaru, sastanku ili slicnoj manifestaciji, pripadnici 7. sile su najzainteresovaniji za sadrzaj hotelskog bifea.
[ Laki_Gen @ 18.12.2008. 11:59 ] @
Citat: zver_raban: A propo prvog posta, i ovo je meni takodje prvi post na ovom forumu, sto nista ne znaci.
Clan broj 205xxx?
Da je malo skromniji bio, mozda bi mu i proslo sve ovo. Mnogo se zaleteo.
Ni manje ni vise nego hladna fuzija i filteri koji ce promeniti svet (bas u trenutku kada je ekologija tako aktuelna)!!!
Odbio ponude iz inostranstva?
Jel' zna neko do vas nekog naucnika koji je odbio ponudu za usavrsavanje svog izuma i sve uslove za dalje istrazivanje samo na ime nacionalnog ponosa????
Ako je takav pronalazac, logicno bi bilo da se maksimalno posvjeti istrazivanju, a ne palamudjenju o boji zastave.
Mada, mozda to samo ja nemam dovoljno nacionalnog ponosa :)?
[ stonex @ 18.12.2008. 14:50 ] @
Ko je bre promenio naslov teme !?
[ Skandy @ 18.12.2008. 15:17 ] @
Ovo je vec druga promena naziva teme ( treci naslov). Mozda je ovo najbolji do sada. Najbolje sacekati pocetak i kraj glasanja ( januar - februar - mart ), pa tek posle toga suditi da li je neko zaista naucnik, sa patentima vrednim paznje ili prevarant.
[ mmix @ 18.12.2008. 15:18 ] @
Citam ovu temu i ne mogu da verujem sta citam i iskreno moram da vas pitam dal je neko od vas imao hemiju u osnovnoj i srednjoj skoli? Ovo cak nije prevara na nekom visokoskolskom nivou, ovo su osnovne stvari. Sa njegovog sajta:
Citat: Ekološki filter teže izduvne čestice odvaja elektrolizom i one idu u specijalni rezervoar, kako bi se kasnije mogle reciklirati i preraditi u veštačko đubrivo. Izdvaja čestice svih veličina. Lakši izduvni gasovi se odvajaju pomoću separatora na vrhu dimnjaka i promenom temperature se kondenzuju, odnosno prže. Uništavaju se sve zagađujuće i otrovne materije CO2, CO, SO2, NO2, PM, čađ... Ovaj filter se moze koristiti u svim fabrikama. Jeftin je za serijsku proizvodnju.
Prvi deo, elektrostaticki filter je "otkrice" iz 1824 (DA, pre skoro 200 godina) i masovno se koristi od kucnih 'preciscivaca i ozonizatora vazduha' do industrijskih dimnjaka. Razlog zasto ne moze da patentira ovaj "izum" nije zato sto mu treba brdo para vec zato sto zna da ce biti odbijen. A da bi podneo zahtev za patentiranje treba da ispostujes uputstvo i da uplatis odgovarajuce takse i po potrebi naknade. Te sume su mizerno smesne i neko ko zaista ima vredan patent moze to i iz svog dzepa da isfinansira, vise para se da za jedno vece u gradu nego sto kosta prijava patenta. Ne moras cak ni da napravis prototip.
A drugi deo, e to mi ne ide u glavu da niko ne primecuje, spaljivanje oksida, narocito ugljenikovih? gorenje = oksidacija = dodavanje kiseonika? CO2 NE MOZE da se spali, CO2 NE GORI, zato se CO2 koristi u aparatima za gasenje pozara. A najbolje sto mozes da se nadas da ces dobiti spaljivanjem CO je CO2. A formulacija "unistavaju se" mi je zaista legendarna, skoro alhemicarska. Znaci sta, nestace? svi ti pregrejani atomi tj joni ugljenika, azota, sumpora ne samo sto nece oksidirati u vazduhu nego ce samo "ispariti" u nistavilo i ostavice samo mirisljavi vazduh iza sebe? [cinizam]Mozda je to tajna njegove hladne fuzije, pretvara te elemente u cistu energiju [/cinizam]
I umesto da pricamo o tome, mi raspravljamo kako je tuznog milosa zeznula drzava i kako niko ne vidi njegovu genijalnost i bodrimo ga da ne 'proda' svoju genijalnu ideju pokvarenim amerikancima jer cemo mi najbolje da pravimo te filtere. Znaci sta, branimo prevatranta zato sto je iz naseg sela? Po meni je to totalno pogresno i zapravo je samar u lice svim onim genijalnim pripadnicima naseg 'sela' koji su tokom vremena svojim izumima i otkricima radikalno promenili svet na bolje. Ili cemo sad da se pravimo ludi i da ignorisemo sve to da ne bismo ispali glupi sto smo mu dali priznanje grada Zemuna i sta li vec.
[ Laki_Gen @ 18.12.2008. 15:25 ] @
Citat: Ili cemo sad da se pravimo ludi i da ignorisemo sve to da ne bismo ispali glupi sto smo mu dali priznanje grada Zemuna i sta li vec.
Zna se cija je prcija Zemun vec dugi niz godina i ko je tamo glavni baja po pitanju dodjele nagrada "za zasluzne gradjane".
Vojvodin mali Magistrat.
[ axone @ 18.12.2008. 21:36 ] @
Ima ga i na fejsbuku,
"Svi za Milosa Stankovica" se zove
[ stonex @ 19.12.2008. 00:35 ] @
Fuj !
[ Horvat @ 19.12.2008. 08:57 ] @
ooo vidi javio se milos s. ,pardon "milos k."
i tako,nigde nista o projektu :)
[ Java Beograd @ 19.12.2008. 10:12 ] @
Poštovani forumaši,
Inspirisan Miloševim epohalnim otkrićem EKO-AUSPUHOM (vidi: http://www.milos-stankovic.com/pronalasci.html#ea), i ja sam se bacio na pronalazaštvo. Čast mi je predstaviti vam moje najnovije otkriće EKO-MLAZNI MOTOR.
Kada ga budem patentirao i kad se bude proizvodio, taj motor će potpuno da sagori sve produkte prvobitnog sagorevanja i time će biti rešen problam zagađenja, ozonske rupe i efekta staklene bašte. Astma, tuberkuloza, SIDA i ostale bolesti uzrokovane zagađenjem biće zauvek pobeđene !
[att_img]
[ Miroslav Jeftić @ 19.12.2008. 10:18 ] @
Čuo sam da su te povodom tog motora kontaktirali mnogi investitori iz inostranstva, ali da si ih sve odbio, da li je to tačno?
[ Java Beograd @ 19.12.2008. 10:18 ] @
A evo i skeniranih priznanja i diploma koje sam osvojio na takmičenjima širom sveta.
[att_img]
Potpuni spisak svih diploma i priznanja može se videti na internet sajtu: http://images.google.com/images?q=diploma
[ Java Beograd @ 19.12.2008. 10:27 ] @
Citat: Miroslav Jeftić: Čuo sam da su te povodom tog motora kontaktirali mnogi investitori iz inostranstva, ali da si ih sve odbio, da li je to tačno? :D
Iako je bilo nebrojeno milionskih ponuda, širom sveta, ja ne želim da govorim o finansijskoj strani, jer mi je jedina i najveća želja da se ovi novi i savremeni avionski motori proizvode upravo u majčici nam Srbiji. Otvaranjem fabrika za proizvodnju eko avionskih motora zaposlilo bi se dosta ljudi svih obrazovnih profila i smanjila nezaposlenost. Drzava bi izvozila proizvod i punila budzet, zatim ponovo ulagala u inovacije i privredu. Investitorima bi donela veliki profit u svakom pogledu, moralnom, materijalnom
[ ventura @ 19.12.2008. 11:45 ] @
Mislim da dečko uopšte nije pročitao pravila Google konkursa, verovatno misli da će ukoliko pobedi on sam dobiti 10 miliona dolara, a nije ukapirao da pobednik taj novac neće ni videti niti na bilo koji način imati veze sa tim novcem...
[ boccio @ 19.12.2008. 12:03 ] @
Citat: Java Beograd:A evo i skeniranih priznanja i diploma koje sam osvojio na takmičenjima širom sveta.
Mmmmm... A gde ti je čitalačka značka iz osnovne škole?!?
[ SASA M. @ 19.12.2008. 12:39 ] @
Evo, godinama pratim sta java radi i moram da kazem da je on ukrao moj dizajn eko aviona. Naime, ja sam jos - ko zna kad, konkurisao na stranici sto na n-ti sa ovim revulicionarnim dizajnom, a on je besramno ponistio moje visegodisnje napore dodavanjem na krilu sprave nepoznatog porekla i namene. Dokaz: Slika mojom malenkoscu ispred prototipa! Odmah cete zakljuciti da je moj dizajn bolji i da ce za ovakve plagijate biti obavesten Mirko iz emisije SAT. Da ne navodim da je moje cedo naprednije u tehnoloskom smislu jer ne mora da ista sagoreva, takodje je ocigledno da sam unapredio nacin pohranjivanja podataka jer moj fajl eko plejn zauzima manje resursa na tvrdom disku ovog foruma, sto rezultuje laksim pokretanjem i na masinama 386dx. O ovome ce biti obavesteni nadlezni `mistratori.
[ PassingBy @ 19.12.2008. 13:13 ] @
Citat:
Završio sam 2 faxa, imam preko 40 medjunarodnih priznanja, najmladji sam Akademik u državi (i u svetu), zaslužni gradjanin Zemuna, zvanično od 2005 najbolji pronalazač na svetu...
Ja izbrojah 29 na sajtu (pasoš ne računam kao priznanje) od čega su 7 famozni Arhimed i 1 od Irana. Gde se dede ostatak ?
[ ventura @ 19.12.2008. 13:27 ] @
Ja u suštini mislim da je o ovome ludaku dovoljno rečeno, i da to treba pustiti svojim tokom. Dakle javnosti je skrenuta pažnja, i ako uprkos svemu ovome neko odobri i jedan dinar iz budžeta ludaka treba tužiti za prevaru, a onoga koje odobrio za zloupotrebu službenog položaja, i ići do kraja sa tim.
Mada pošto se naši političari otvaraju samo na WC šolji, a ovaj koliko vidim nema nekih vezica poput Marka Tasića, ne verujem da će uspeti da se ovajdi od države...
[ Laki_Gen @ 19.12.2008. 15:14 ] @
Citat: Zbog zagađenosti dolazi do genedskih poremećaja kod novorođenčadi.
Citat: Investitorima bi donela veliki profit u svakom pogledu, moralnom, materijalnom...
Citati sa sajta ovog pronalazaca.
Sada sam se skroz rastuzio. Ja sam zaista mislio da je decko inteligentniji od morskog praseta, kad ono cvrc.
Hladna fuzija me je skroz o'ladila, a ono sto sam saznao na sajtu je....
Zista je receno vise nego dovoljno i trebalo bi da neko pozove odredjenu ustanovu zatvorenog tipa da se decku rezervise lezaj.
P.S.
WTF?
Citat: Vlada Republike Srbije dodelila mu je prvi novi pasoš Republike Srbije u sklopu projekta „novi srpski pasoš, novo lice Srbije“.
[ mmix @ 19.12.2008. 17:35 ] @
Citat: Vlada Republike Srbije dodelila mu je prvi novi pasoš Republike Srbije u sklopu projekta „novi srpski pasoš, novo lice Srbije“.
Nema tu nista cudno, tacno mogu da zamislim tok razmisljanja jednog domaceg birokrate: "trazi mi pare, pare mi trebaju za moje pajtos..., ovaj, potrebe, al opet decko je nagradjivan, da mu damo neku nagradu nagradu. Koja nagrada? Hmm, evo jedan bezvredni pasos".
Inace, ta akademija izumitelja srbije ciji je on Akademik (boze me sacuvaj) je neka zesca organizacija On je tu izgleda umerena struja sa svojim idejama, jer ima jos carskijih:
http://www.pkv.co.yu/modules.p...&file=article&sid=317:
Citat: Tema promocije: "NOVI IZUMI I METODE ZA ELEKTROMAGNETNU PROSPEKCIJU I DALJINSKU DETEKCIJU"
- Prospekcija ruda, minerala, vode, nafte i zagadjenog zemljišta
- Detekcija eksploziva, tartufa, arheoloških objekata i ljudi u jamama i ruševinama.
Ova druga stavka je izgleda savim u duhu spaljivanja oksida. Zar je moguce da ti ljudi vrsljaju po zemlji inostranstvu, sbe zovu akademicima i traze pare za svoje revolucionarne izume? I jos dobijaju podrsku drzavnih institucija kao sto je privredna komora.
[ filip_caca @ 19.12.2008. 18:23 ] @
pa kad imamo da je sirovina od coveka selimir selja silic,magistar inzenjer,jos i neki k ministar,pa u cacku covek sa skolom metaloglodar,postavljen za direktora decije ustanove radost,ne bi me cudilo da i ovaj dobije neki novac od drzave.
valjda ce ova strana izaci na prvo mesto kad se ukuca milos stankovic da svi vide koliki je muljator.
[ burex @ 19.12.2008. 18:32 ] @
Citat: Mislim da dečko uopšte nije pročitao pravila Google konkursa, verovatno misli da će ukoliko pobedi on sam dobiti 10 miliona dolara, a nije ukapirao da pobednik taj novac neće ni videti niti na bilo koji način imati veze sa tim novcem...
Miloš je SrBski patriota! On želi da razvija SrBsku privredu i da otvara nova radna mesta, a to će uraditi tako što će se prijaviti na međunarodni konkurs koji ne isplaćuje ni dinara... Logika na delu, gospodo!
Prelistao sam davno spisak ljudi koji su dobili taj famozni pasoš, i bilo je baš onih koji su ga zaslužili (iako u suštini ništa ne vredi)... Stavljati ovog izumitelja tople vode u taj spisak je stvarno uvredljivo.
[ Stranger2 @ 20.12.2008. 02:14 ] @
o pa ovaj sajt https://www.project10100previews.com/ se updejtuje. sada izgleda malkice manje prevarantski.
mislim da on ne samo da ostavlja utisak prevaranata nego je mozda cak i prekrsio neki zakon. pada mi na pamet da je koriscenje falsifikovanih dokumenata da bi se nekog navelo na nesto, kazneno delo. ako je neku od njegovih diploma izmislio isto kao sto je izmislio ovo:
"
Najbolje ideje koje učestvuju na Google konkursu objavljene su na sajtu www.project10100previews.com i može se glasati za najbolju. Već duže vreme Milošev pronalazak „filter za otklanjanje aerozagađenja“ zauzima prvo mesto. Ako želite da ga podržite pošaljite poruku na ovaj mail:
[email protected]
"
Ako takve stvari koristi da bi nekoga od drzavnih sluzbenika naveo da mu odobre neki novac, verovatno je i pravno gledano prevarant kojem se moze suditi.
inace trenutno njegov pronalazak nije na prvom mestu cak ni na tom laznom sajtu.
[ mmix @ 20.12.2008. 12:03 ] @
Pa skroman decko, nije bas najbolji na svetu, samo je drugi; jbg bice bolje kasnije
I to izgleda nije sve, ima i forum al na forum ne moz' da udje ko oce , ja se prijavio sa trash email adresom ali nikakav activation link nije stigao
http://www.project10100vote.info/
Forum - Forum for www.Project10100Previews.com - 2k
ima i izdanje za mobilne telefone
http://site.3top.mobi/
ima i aliase na osnovni sajt:
https://www.project10100prevote.info/ (sa neispravnim certom koji pokazuje na osnovni)
svi domeni naravno uredno registrovani preko Domains By Proxy da se sakrije identitet a sam link je pusten u advertising cirkulaciju preko ask.com. Naravno, glasa se preko email-a, tako da se usput skupi i lepa spam bazica za dalju prodaju. SSL sertifikate je naravno izdao godaddy, koji te stvari daje sakom i kapom samo na osnovu posedovanja domena bez dublje provere.
Sto je najgore, poceli su stranci da se pale i zare, evo jedna koja ga zdusno podrzava: http://www.facebook.com/people/Michelle-Dunn/1076621628. Opusteno nas brukaju po svetu bez blama.
[ mihajilo @ 21.12.2008. 00:09 ] @
evo jedne zanimljivosti sa njegovog sajta(verovatno radjenog na brzinu) :
<form action="MAILTO: [email protected]" method="post" enctype="text/plain">
al' mu nesto ne stizu ti komentari :) , tako da fanovi ne mogu da mu posalju svoje cestitke divljenja( a on sam ne zna zasto je to tako), ako bude citao ovo ispravice on to :)
zanimljivo je da se i ovaj "genije" poceo baviti pronalazastvom sa tri godine, slicno kao marko tasic.
na sajtu pise da je zavrsio samo jedan fakultet :( , a ja cuo dva.
cuo sam i da je bio student generacije na novosadskom univerzitetu, samo nigde nemam potvrdu o tome :)
a cak i da je zavrsio fakultet tehnickih nauka u novom sadu, sto nije tacno, vec je zavrsio tehnicki fakultet mihajilo pupin(3 godine), a razlika izmedju ta dva fakulteta je nebo-zemlja.
i na kraju covek kaze za sebe da je prekvalifikovan, wtf?
mogli bi da ipak izdvojimo pare iz budzeta za njegovo lecenje :) , sto ce na kraju ionako biti :)
[ stonex @ 21.12.2008. 00:48 ] @
Lečenje , lol , kol'ko treba ?
[ su27killeryu @ 26.12.2008. 05:37 ] @
Jedna us*ana motka to najbolje lijeci...
[ filip_caca @ 21.04.2009. 12:17 ] @
[ Goran Rakić @ 21.04.2009. 12:41 ] @
Članovi komisije su bili:
1. Jelica Protić – prodekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu
2. Ljubiša Rajić – šef katedre za skandinavistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu
3. Branka Andjelković – direktor Muzeja savremene umetnosti, Beograd
4. Uroš Djurić – umetnik i portparol projekta
5. Saša Mirković – predsednik Upravnog odbora B92
6. Andrea Brbaklić – direktor Službe komunikacija Erste Banke
7. Vladimir Đorđević – predstavnik Vise International za Srbiju i Crnu Goru
8. Snežana Klašnja – pomoćnik Ministra za omladinu i sport Republike Srbije
Bilo bi lepo ako nekog ne bi mrzelo da im pošalje pismo sa pitanjem kako oni objašnjavaju ove nebuloze sa hladnom fuzijom i nepostojećim nagradama na konkursima koji još nisu ni započeli?
[ gajo2 @ 21.04.2009. 12:57 ] @
Ne verujem nikome ko iz patriotskih razloga odbije da nastavi studije. Mozda covek jeste pametan u nauci, ali ocigledno je glup socijalno.
[ Rumpletstilskin @ 21.04.2009. 13:02 ] @
Komisija u sledecem sastavu:
elektronicarka, komada 1
"umetnik", komada 3
bankar, komada 2
politicari-lelemudi-razno, komada 2
Od takve komisije i ne mozes da ocekujes nista pametno.
A i "nastavak studija na Elektrotehnickom fakultetu u Americi" (obratiti paznju na veliko slovo) - no comment
[ Horvat @ 21.04.2009. 13:09 ] @
hahahahahahahhahahahah
"Pronalazač iz Srbije na konkursu kompanije "Gugl""
kao i jos preko 150 000 drugih [izvor - http://www.project10tothe100.com/]
@goran,kakve komisije?
[ zaraza @ 21.04.2009. 13:14 ] @
Citat: ....kaže Stanković koji je već sa 22 godine postao i najmlađi član srpske akademije izumitelja.
S obzirom ko su sve clanovi ove "akademije" i nije nesto za hvaljenje....
[ Goran Rakić @ 21.04.2009. 13:20 ] @
Komisije koja je Miloša izabrala među 300 učesnika konkursa Klub 27 ERSTE Banke
Citat:
Erste Banka i Visa Inc. proglasili su ovogodišnje pobednike konkursa "Klub 27" koji je pokrenut s ciljem da se identifikuju i podrže talentovani, kreativni, uspešni i plemeniti mladi ljudi u Srbiji.
Pobednik u kategoriji prirodnih nauka je Miloš Stanković iz Zemuna. Hristina Vasić iz Uba je pobedila u kategoriji društvenih nauka, dok je talenat koji obećava u kategoriji umetnosti, Snežana Aćimović iz Sečnja.
Pobednici u sve tri kategorije nagrađeni su Visa Electron omladinskim karticima Erste Banke sa deponovanim iznosima od 2.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.
[ Horvat @ 21.04.2009. 13:24 ] @
mhm i mislio sam da je to :)
a kao da je to nesto referentno,bzvz,ali takav bombastican naslov [da zanemarimo kasnjenje od "par" meseci] ,jer je jos jedna susa od preko 150 000 koja se prijavila na google-ov project,a verovatno ni ne znaju sta je to uopste...
[ filip_caca @ 21.04.2009. 13:53 ] @
aghaaahaa,covek uze 2000evrica ladno ko led,a mi nesto kao pisemo ovde...da je barem malo pametan ko onaj miki sto uze 50.000,ali jok
sto nije javabg otiso sa ekoairjetplane engine,sad bi imao 2000e u dzepu.
[ Laki_Gen @ 21.04.2009. 18:43 ] @
Citat: Mladi pronalazač je trenutno honorarno zaposlen i navodi da je tokom proteklih godina konkurisao i za zaposlenje u mnogim domaćim i stranim kompanijama u Srbiji, a kako tvrdi, bio je odbijan sa različitim obrazloženjima.
Stanković je podsetio i da je imao ponude da nastavi studije na Elektrotehničkom fakultetu u Americi, uz plaćene troškove i dodatnu materijalnu naknadu, što je, kako je naveo, odbio "iz patriotskih razloga".
Bas me interesuje zasto su odbili takvog genijalca? Mora da je bio prepametan za njih.
PatriJota, how yes no.
Citat: Stanković je podsetio da je, osim dosadašnjih priznanja, prošle godine postao vlasnik i jednog od 204 nova pasoša Srbije i nada se da je to samo početak priznanja koja će u budućnosti dobijati.
Ko mu dade pasos, cuknem ga u glavu?
Decko ocekuje jos priznanja za genijalnost?
Em bajata vjest, em samo prekucana. Uz ovakve novinare, uopste nije tesko biti genijalac u maloj drzavi Srbiji.
[ Horvat @ 21.04.2009. 19:16 ] @
pogledajte komentere :D [pozitivno iznenadjenje ;)]
[ maliradojca @ 21.04.2009. 19:57 ] @
Citat: Horvat: pogledajte komentere :D [pozitivno iznenadjenje ;)]
Ako mislis na komentare na YouTube-u, brisu se oni koji ne govore pozitivno o "naucniku".
[ Horvat @ 21.04.2009. 20:26 ] @
ma jok,mislio sam na vest sa tv ns
na koju video sa tube mislis,onu "animaciju" za project?
[ filip_caca @ 30.09.2009. 17:27 ] @
[ Horvat @ 30.09.2009. 19:16 ] @
naravno da ga nema ;)
[ filip_caca @ 06.02.2010. 00:00 ] @
kad sam ovo video na faksu,puko sam od smeha :)
http://znanje.infostud.com/sti..._za_nove_clanove_Kluba_27/2672
MLADI STE I
NEMATE LOVE?
IMATE "DIPLOME"
ZAVRSENE SREDNJE SKOLE?
[ vladd @ 06.02.2010. 00:41 ] @
Meni izgleda da je marketing manager Erste banke malo za psihijatra. Pretera ga u budalesanju.
Zna se sta je "Klub 27" ili "Forever 27 club"!!!
http://en.wikipedia.org/wiki/27_Club
Poz
[ mmix @ 06.02.2010. 10:25 ] @
Vekna leba, 100 dinara, ova nagrada, priceless. Mozda ubedi i mastercard da snimi reklamu za njih
Ja ne mogu da verujem da on i dalje radi naciju ovako i da se svi primaju maksimalno, ok mogu da razumem jednom, provukao se preko veze, ljudi ga uzeli zdravo za gotovo, nisu obracali paznju, malo marketinga, ali ovo i dalje traje Mnogo me podseca na onaj carski film, The Man Who Would Be King (1975) Sta zna raja sta je 'ladna fuzija, mozda i pivo ladi kad struju ne pravi
[ burex @ 06.02.2010. 12:10 ] @
Kako može neki običan dripac i prevarant da uopšte dođe do ovakvog statusa? A, da... SrbijaTM - primeniš veze, vezice, fore i fazone, pa se uvališ u neku kancelariju, budeš neki šef, menadžer, marketing direktor, konsultant, dežurni ispijač kafe i sl., i nadaš se da će ti preduzeće potrajati do penzije. Ako je ovo san naše obrazovane omladine, bolje odmah da izvršimo kolektivni sepuku.
PS: ovu temu bi stvarno bilo interesantno proslediti B92 i Erste banci...
[ barakuda111 @ 06.02.2010. 13:13 ] @
Jesam li nesto propustio. Sta je ovaj bio neka prevara ili sta?
[ burex @ 06.02.2010. 13:16 ] @
Pristavi kafu, čaj, ili šta god već piješ i prelistaj malo ovu temu od početka. Ima mnogo toga interesantnog za pročitati :)
[ barakuda111 @ 06.02.2010. 13:36 ] @
Citat: burex: Pristavi kafu, čaj, ili šta god već piješ i prelistaj malo ovu temu od početka. Ima mnogo toga interesantnog za pročitati :)
Mrzi me :)
Sigurno je bila neka srpska prevara
[Ovu poruku je menjao barakuda111 dana 06.02.2010. u 15:22 GMT+1]
[ burex @ 06.04.2010. 13:04 ] @
Evo ga opet: http://www.b92.net/automobili/...ija.php?nav_id=422531&fs=1
Ostavite komentar ukoliko imate minut vremena na gore navedenu vest... Eh, Srbijo, i bogu si teška...
[ stonex @ 06.04.2010. 14:53 ] @
I ja ga videh danas na naslovnoj strani '24sata' ! :)
[ eloiza @ 06.04.2010. 16:29 ] @
Citat: burex: ... Eh, Srbijo, i bogu si teška...
Zašto si tako podrugljiv prema pronalazaštvu uopšte?
[Ovu poruku je menjao eloiza dana 06.04.2010. u 17:39 GMT+1]
[ burex @ 06.04.2010. 18:01 ] @
Ljubomoran sam bre... ja sam hteo da budem taj koji će prvi da pronađe 'ladnu fuziju
BTW: Nijedan komentar na B92 nije odobren kako stoje stvari... i još se onda ljudi pitaju zašto hiljade evra idu u džep ovog tupsona a više škola u Srbiji nemaju drugi WC od poljskog. Ignorance is bliss.
[ KittyKat @ 06.04.2010. 19:14 ] @
Šteta.
Pročitala sam celu ovu temu, kao i celu temu na NM forumu (opet :))... i ipak nisam uspela, koliko god to želela, da nađem jedan valjan argument da malo stanem na Miloševu stranu... Dečko je definitivno talentovan za nauku, to se ne može osporiti, ali nije mu trebalo da maše nekim (ko zna kakvim) diplomama, da sebe naziva akademskim građaninom, da ima onakav ego napad na NM forumu i da otkrije svoju komunikacijsku (ne)sposobnost, a bogami i nekulturu...
Nadam se da je iz toga nešto naučio, dobio je pregršt saveta i kritika tamo. Bio on prvi na google listi ili poslednji, uspeo ili ne uspeo u svemu tome, komunikacija će biti nešto na čemu definitivno treba da poradi. A žuta štampa malo više da se pozabavi dokazima ako već o nečemu piše. Nije fer uzdizati nešto čega nema, nije fer prema ostalima koji jesu to što jesu.
S druge strane... izazvao je svojim nadobudnim ponašanjem bujicu negativnh komentara po forumima, pa samim tim dolazi u rizik da mu bude satanizovano i ono što jeste i ono što nije... Još jedan dokaz da se preterano hvalisanje uvek izjalovi.
Ja mu želim sreću da uspe u tome što je naumio, da izmisli nešto zaista epohalno što će spasiti planetu, ako zaista veruje da je za to sposoban, a ne samo da o tome čitamo u "kurir" naslovima. Da se mane priča kako neće američke nego srpske pare, malo je... čudno čuti tako nešto... I da poradi na komunikaciji sa ljudima, bila ona on ili offline, bez toga se ne može kroz život.
I ovo sve sam napisala u nadi da će pročitati... :)
[ pri3rak @ 06.04.2010. 19:17 ] @
Citat: KittyKat: A žuta štampa malo više da se pozabavi dokazima ako već o nečemu piše.
Jest vala, ni lopovi vise ne bi trebali da kradu
[ mmix @ 06.04.2010. 19:46 ] @
Citat: KittyKat: Ja mu želim sreću da uspe u tome što je naumio, da izmisli nešto zaista epohalno što će spasiti planetu, ako zaista veruje da je za to sposoban, a ne samo da o tome čitamo u "kurir" naslovima. Da se mane priča kako neće američke nego srpske pare, malo je... čudno čuti tako nešto... I da poradi na komunikaciji sa ljudima, bila ona on ili offline, bez toga se ne može kroz život.
Ma daj Komentari su stvarno carski. Takvih spasilaca planete srbija ima za izvoz poodavno, samo sto niko nece da ih uveze. I naravno da nece americke pare vec nase pare kad mu ih amerikanci ni ne nude a nasi placaju sakom i kapom, ionako nisu njihove pare vec pare poreskih obveznika. Pazi sta ti kazem, a internet pamti, nece taj otkriti nista epohalno niti ce spasiti planetu, prodavace mooda za bubgrege ovde u srbiji gde ista mooda mogu da se prodaju kao, sta ja znam, minijaturni japanski bubrezi. A ameri pare rezervisu za nekog drugog, oni vec dugo pare daju i privlace sebi ajnstajne, openhajmere, fermije ovog sveta.
[ filip_caca @ 06.04.2010. 20:37 ] @
sad sam procitao vest,pa potrcah ovde da je dodam lol
- Dobio sam nagradu za najkreativnijeg mladog pronalazača od Državnog institut za inovacije iz Rumunije, Ministarstvo odbrane Ruske Federacije mi je odelilo „Zlatan pehar“, a general Ruske armije Viktor Benrihovič odlikovao me je „Ordenom časti, hrabrosti i odvažnosti“ - <laže> kaže Miloš </laže.>
ne bi me cudilo da im je ceo tekst on izdikitro...
[ Marko_L @ 06.04.2010. 20:40 ] @
Citat: Ja mu želim sreću da uspe u tome što je naumio, da izmisli nešto zaista epohalno što će spasiti planetu,
A od čega ili koga da spasi planetu ? Ova planeta je tu već 5 milijardi godina... bila je bombardovana asteroidima i kometama, preživela ko zna koliko ledenih doba, globalnog zagrevanja i hlađenja, poplava, zemljotresa, erupcija vuklana... i ništa joj nije falilo... a sada će neka tačkica zvana Miloš Stanković da je spašava. Mali su ljudi za tako nešto, a kamoli poluljudi kao što je ovaj :) A Zemlja će biti tu i kada mi odavno već budemo dust in the wind :)
Citat: Da se mane priča kako neće američke nego srpske pare, malo je... čudno čuti tako nešto...
Pa i nije čudno. Američke pare ne može da uzme sve i da hoće, jer oni paze kome daju novac. A kod Srbe može da uzme ko hoće i kolko hoće. Dovoljno je samo da odeš preko i prebiješ stranog državljanina (al treba gledati da ga komiraš, jer u suprotnom je i nagrada manja) ili da kažeš da si izmislio super kompresiju koja 600 CD-ova pakuje u jedan i pričaš kako si sa 10 godina pravio robote ili da kažeš kako si izmislio hladnu fuziju... čak ne moraš ni dokaze da imaš, dovoljno je da imaš da uložiš 50 evra u neku 3d animaciju (nisu neka početna ulaganja, a isplati se višestruko). I naravno obavezno da se pojaviš u novinama kako bi plebs čuo za tebe i podržavao te iako nema pojma o tome o čemu se piše, niti da li je to uopšte moguće, ali hej, cool zvuči... i pare samo krenu da kaplju.
[ filip_caca @ 06.04.2010. 20:43 ] @
ne znam da li je neko provalio,ali kad se ukuca milos stankovic na guglu,kao srodno pretrazivanje se nudi:
trusted mole = "lazov kome mozes da verujes" lol
[ Emil Ranc @ 06.04.2010. 21:00 ] @
Izvini Kitty, ti si, kolko vidim, shvatila da je čovek prljava lažovčina, a želiš mu sreću da uspe u onome što je naumio? Pa jedino što je on naumio je da nastavi da sebi pravi reklamu u medijima preko partijskih kadrova u redakcijama, da bi mogao posle da muze opštine i budžete i uzima stipendije i pare za talente, što on definitivno nije. u stvari, talenat je za lopovluk, kao i Marko Tasić, Žarko Radosavljević, onaj karatista iz Požarevca i njima slični...
[ KittyKat @ 06.04.2010. 21:35 ] @
Citat: Marko_L: A od čega ili koga da spasi planetu ? Ova planeta je tu već 5 milijardi godina... bila je bombardovana asteroidima i kometama, preživela ko zna koliko ledenih doba, globalnog zagrevanja i hlađenja, poplava, zemljotresa, erupcija vuklana... i ništa joj nije falilo... a sada će neka tačkica zvana Miloš Stanković da je spašava. Mali su ljudi za tako nešto, a kamoli poluljudi kao što je ovaj A Zemlja će biti tu i kada mi odavno već budemo dust in the wind
Pa sam je rekao da radi na tome da će napraviti neki filter za prečišćavanje i da će ekološki da spase planetu ... Samo citiram.
Citat: Emil Ranc: Izvini Kitty, ti si, kolko vidim, shvatila da je čovek prljava lažovčina, a želiš mu sreću da uspe u onome što je naumio? Pa jedino što je on naumio je da nastavi da sebi pravi reklamu u medijima preko partijskih kadrova u redakcijama, da bi mogao posle da muze opštine i budžete i uzima stipendije i pare za talente, što on definitivno nije. u stvari, talenat je za lopovluk, kao i Marko Tasić, Žarko Radosavljević, onaj karatista iz Požarevca i njima slični...
Ne... jeste očigledno mnogo napumpao svoju priču i koristi neadekvatne titule,o njegovoj aroganciji i nekulturi - neću ni da polemišem, ali navela sam da očigledno jeste talentovan za tehniku, pa mu na tom polju želim sreću, ako se jednog dana opameti i pređe na light side ako ima potencijala, zašto da ne?... Ne znam... :/ Valjda ima malo potencijala.. he has potential too.. LoL...
[ Ivan Dimkovic @ 06.04.2010. 21:41 ] @
Da bi "promenio svet" potrebno mu je mnogo vise potencijala nego sto ga verovatno ima. Da ima nekakav potencijal za ekolosku revoluciju ne bi se bavio ladomudjenjem po novinama i kupio odlikovanja od nekih ruskih generala.
Sa druge strane, bice on veliki "celebrity" u Srbiji... pokupice i neku lovicu, ako se pojavi na skupu nekog politicara koji ce ovo "domace cudo" koristiti za "obecanje o ulaganju u domace talente".
Vec vidjena prica, mnogo puta... pitanje je samo posle koliko hiljada puta ce ljudima u Srbiji prekipeti.
[ Yoba @ 06.04.2010. 22:19 ] @
>> niti da li je to uopšte moguće, ali hej, cool zvuči... i pare samo krenu da kaplju.
pa to, 2xGolf IV u fullu za 2k evra, jefino do bola. A gde ima? Nama nigde ali je jefitno ;-)
only in Serbia xD
[ burex @ 06.04.2010. 22:29 ] @
Citat: Vec vidjena prica, mnogo puta... pitanje je samo posle koliko hiljada puta ce ljudima u Srbiji prekipeti.
Nije Miloš kriv - mi smo g***a, da parafraziram, jer dozvoljavamo da se ovako nešto dogodi. (kada kažem mi - mislim na nekoliko mil. punoletnih građana Srbije) Čim se pojavi neki ovakav biser, na njega lete direktne pohvale i kukumakanja o lošoj državi (za Audi A8 ima, a za 'ladnu fuziju nema, a? a?). Treba jednostavno ukinuti ove zahebancije gde država ima mogućnost da subvencioniše i da donira išta na osnovu nekih levih diploma i pohvala i kraj priče. Kapitalizam, bato, rešava ove probleme sasvim fino, pa ko hoće da prdi u Miloševe auspuhe neka to plati iz svog džepa. Trenutna situacija je takva da pare "curkaju", narod se raduje što ima genija, i svima lepo... do sledećeg povećanja poreza i akciza.
[ marko37 @ 09.04.2010. 00:36 ] @
Citat: filip_caca: ne znam da li je neko provalio,ali kad se ukuca milos stankovic na guglu,kao srodno pretrazivanje se nudi:
trusted mole = "lazov kome mozes da verujes" lol
Mislim da se to odnosi na jednog drugog Miloša Stankovića
[ filip_caca @ 09.04.2010. 20:20 ] @
ma znam...ali bas se dobro odnosi i na ovog milosa lol
[ PassingBy @ 11.04.2010. 09:07 ] @
http://www.project10100previews.com/TOP_10_PROJECTS_.html
nema ga medju prvim na zvanichnom ali je zato tu na falsh sajtu
[ filip_caca @ 11.04.2010. 10:24 ] @
" Brate,ne daj Amerima nista,nek se poguse.Cuvaj to za nase fabrike.Skupicemo sami kintu!:-)))) "
WOW
[ mmix @ 11.04.2010. 12:40 ] @
sto je najgore u pravu je, skupljamo, a i skupljacemo.
[ Čedomir Krsmanović @ 12.04.2010. 08:44 ] @
Vidim da je njegov website friško ažuriran informacijom da je dobio neku zlatnu medalju na moskovskom sajmu pronalazača, ali čudno je da ga nema u listi nagrađenih grand prijem na zvaničnom sajtu.
Ali zato ima fotografija da dobija neku nagradu:
Novi momenat ili nastavak poziranja, smao na internacionalnom nivou?
[Ovu poruku je menjao Cynic dana 12.04.2010. u 09:59 GMT+1]
[ mmix @ 12.04.2010. 09:16 ] @
Mozda je diploma za ucesce?
Ma nije, dobio je zlatnu medalju sa ostalih 190 ucesnika, plus rusku medalju za hrabrost. Valjda zbog toga sto je vecito pod nasom kritikom pa uprkos tome uspeva da briljira
Zanimljivo, mrske mu americke pare ali se primio na taj americki fazon dugmeta na reveru, jel prepoznaje neko znacku?
[ Java Beograd @ 12.04.2010. 10:41 ] @
Ko ne zna: na svim tim EUREKA skupovima pronalazača - skoro svi uvek dobiju nešto što se zove "Zlatna plaketa". Time oni sami sebi daju veći značaj. Takođe, ko je prošle godine izmislio "Ekološki auspuh", ove godine ne može sa istim pronalaskom da učesvuje, ali može sa "Turbo ekološkim auspuhom". Sledeće godine će da učestvuje sa "unapređenom verzijom za dizel motore". I naravno, svake godine sleduje "Zlatna plaketa", "Diploma", "Prva nagrada".
Sve što je potrebno je da "pronalazak" ima što bombastičniji naziv. Ako je uz to i "ekološki" - pehar je garantovan.
Problem je što novinarčići ne razumeju ove pojmove, pa pripreme prilog za novine, u kojima napišu da će taj "turbo eko auspuh" zaista da dezintegriše 1.5 tonu CO2 za godinu dana.
[ KittyKat @ 12.04.2010. 11:15 ] @
Citat: Cynic: Vidim da je njegov website friško ažuriran informacijom da je dobio neku zlatnu medalju na moskovskom sajmu pronalazača, ali čudno je da ga nema u listi nagrađenih grand prijem na zvaničnom sajtu.
Ali zato ima fotografija da dobija neku nagradu:
Novi momenat ili nastavak poziranja, smao na internacionalnom nivou?
[Ovu poruku je menjao Cynic dana 12.04.2010. u 09:59 GMT+1]
Ima mu fotografije na zvaničnom sajtu: http://archimedes.ru/i/foto/arch10/IMG_5083.jpg
In the four days of work the Salon "Archimedes" was visited by 6350 visitors from Russia and abroad. Participants of the Salon (according to written interrogation) have concluded agreements and protocols about intentions for the sum amounting to 2 mlrd. roubles, that considerably exceeds last year's figures. 345 persons got training in basics of inventor and rationalization activities and patent-licence work. At the end of studies all listeners got certificates on the termination of the "International university of inventor. In addition to the exhibition, contest and business program, at the Salon were summarized results of the "Innovation potential of youth", the "Best inventor of Moscow.
The principal result of the work of the Salon "Archimedes" became creation of the basis of inventor community - the union of production complex and the consumer market. This fact is confirmed by available signed agreements and long-term contracts that, undoubtedly, will give a new impulse to development of innovation system in the Russian Federation.
Dobio je znači, sertifikat...
1. Medicine and medical diagnostics - 103 exhibits
2. Land, sea and a water transport - 79 exhibits
3. Radio-TV-communications - 55 exhibits
4. Safety, rescue and protection of people - 54 exhibits
5. General machine-building engineering - 44 exhibits
6. Struggle against pollution - 49 exhibits
7. Education means, games - 42 exhibits
8. Agriculture and forestry - 35 exhibits.
9. Building and construction materials - 35 exhibits.
10. Metallurgy - 25 exhibits.
Sigurno stoji da je momak talentovan, ali zašto boluje od preuveličavanja, nije mi jasno... :/
[ mmix @ 12.04.2010. 11:33 ] @
Citat: Java Beograd: Problem je što novinarčići ne razumeju ove pojmove, pa pripreme prilog za novine, u kojima napišu da će taj "turbo eko auspuh" zaista da dezintegriše 1.5 tonu CO2 za godinu dana.
Ej, ali cak ne treba ni neko genijalno poznavanje fizike. Po tvrdnjama na sajtu taj jedan filter zarobi min 24kg CO2 za godinu dana koliki mu je vek trajanja, sto znaci da ce auspuh da oteza za 24kg Spremite celicne nosace auspuha A uopste ni ne pominje koji je to misteriozni materijal u granulatu koji je u stanju da izvuce 80% CO2 iz izduvnog gasa pod pritiskom i da posle toga moze da se regenerise tj da se reverzno oslobodi CO2 (sve i da kazemo da tad postaje neciji tudji problem). Siguran sam da bi ameri itekako debelo platili za taj tajnoviti materijal. Pitam se kako ga je nazvao, stankovit? Ma sto ja uopste i lupam glavvu njegovim ludorijama
[ Tyler Durden @ 12.04.2010. 12:07 ] @
Citat: Sigurno stoji da je momak talentovan
Kako je to sigurno, i talentovan u cemu?
Citat: Ma sto ja uopste i lupam glavvu njegovim ludorijama
Hehehehehe...
[ Java Beograd @ 12.04.2010. 12:19 ] @
Citat: KittyKat: Sigurno stoji da je momak talentovan, ali zašto boluje od preuveličavanja, nije mi jasno... :/
Talentovan je ko Katarina Rebrača !
Opštine obično imaju neku omanju stavku u budžetu za podsticaj inovatorima, pronalazačima i slično. E sad, nije isto ako se pojavi neko sa 8 zlatnih plaketa ili neko bez ijedne. With a little help of his friends eto njemu sponzora za putovanja, kapne neka kinta i kao stipendija, bude neka finansijska potpora. Ma neka je 1.000 EUR godišnje. Malo li je, na ovu skupoću !?
[ burex @ 27.09.2010. 04:56 ] @
I tako se jedna saga završila...
http://www.project10tothe100.com/
Vidimo se sledeći put u još jednoj uzbudljivoj epizodi "SrBski genije osvaja svet".
[ dusans @ 22.08.2012. 19:01 ] @
Jes da je stara tema... ali...
Vidim ga večeras da je gostovao u Beogradskoj Hronici, na stolu poređane 3 medalje (valjda iz Rusije, nisam gledao od početka).
Izgleda da je ponovo aktivan.
[ mmix @ 23.08.2012. 08:29 ] @
Nova vlast, nove prilike za finansiranje
[ Nedeljko @ 23.08.2012. 08:45 ] @
O kvalitetu pronalazaka ne govore plakete i medalje koje se dele k'o lopatom, već komercijalno iskorišćavanje. Lako je nekome dati medalju/plaketu štagod, jer je izrada toga jeftina. Ako zaista veruješ u neki pronalazak, uloži bato pare u njega.
[ Goran Rakić @ 01.09.2012. 16:47 ] @
Evo njega opet: Tanjug: Srpski naučnik na kongresu genija.
Citat:
(Predstavio je) svoj najnoviji izum-sistem koji bi mogao biti korišćen u poljoprivredi jer elektrostatičkim putem uništava korov i neželjene delove biljke, kao i eko-auspuh, koji je konstruisao ranije.
Najveći problem su mu, ipak, finansije budući da stipendiju nikada nije dobijao i da mu je do sada jedino opština Zemun pomagala prilikom odlaska na nekoliko međunarodnih konferencija.
Miloš je rođen 1984. godine, ova publikacija je iz te godine: http://www.springerlink.com/content/a9225x3w1444h602/
Efekti spoljne primene elektrostatičkog polja, mikrotalasnog zračenja i električne struje na biljke i druge organizme, sa posebnim osvrtom na kontrolu korova, M. F. Diprose, F. A. Benson i A. J. Willis
[ ventura @ 01.09.2012. 17:42 ] @
Novinara koji dozvoli sebi da napiše ovako nešto u tekstu
Citat: "Zbog velikog uspeha koji sam postigao, dr Joširo Naka Matsu iz Japana dobitnik Nobelove nagrade za 2005. godinu, pozvao me je da učestvujem na 'Svetskom kongresu genija' koji se odrzava krajem oktobra u Tokiju", rekao je Stanković Tanjug.
a da nije ukucao dotično ime u google ( Yoshiro Nakamatsu), ili bar pogledao listu dobitnika nobelove nagrade, treba skinuti gaće, previti preko neke stolice, i izudarati jedno 50 puta nekom motkom po golom dupetu.. A onda kad završi sa njim, urednika naučnih vesti sa B92 vezati za istu tu stolicu, i odalamiti jedno 100 puta jer je dozvolio da se tekst takve budale nađe u njegovoj rubrici.
Ja ne verujem da je ovaj dečko prevarant. Nemoguće je da budeš raksrinkavan nekoliko puta i da i dalje nastaviš bezočno da lažeš i da se blamiraš, pre verujem da je dečko psihički bolestan i kao takvom mu ne treba davati medijsku, već lekarsku pažnju.
[ morihei ueshiba @ 01.09.2012. 19:26 ] @
Haha,pa to je kompletna ludnica, ukljucujuci i komentare na vest, verovatno od rodbine i drugara (ako to ima drugare....). Porodicu sigurno ima:
Za utehu, i Japan ima svoje klovnove, pa svaka rupa nadje zakrpu, makar i prekookeansku
Citat: Nakamatsu creativity process
In his interviews, Nakamatsu described his "creativity process", which includes listening to music and concludes with diving underwater, where he says he comes up with his best ideas and records them while underwater.[3][11] Nakamatsu claims to benefit from lack of oxygen to the brain, making inventions "0.5 seconds before death". He also built a million dollar toilet room made completely out of gold that he claims helps make him think better. Nakamatsu also has an elevator in his house that he claims helps him think better. He strictly denies that it is an elevator, but rather a "vertical moving room". Nakamatsu's goal is to live at least 144 years.[12]
[Ovu poruku je menjao Gojko Vujovic dana 02.09.2012. u 09:58 GMT+1]
[ kaćunčica @ 02.09.2012. 05:22 ] @
Citat: Evo njega opet: Tanjug: Srpski naučnik na kongresu genija.
Vukajlija: Genije - Laskavo zvanje koje su neki ljudi stekli na isti način kao što je i stonoga dobila ime. Ne zato što ima 100 nogu, već zato što veliki broj ljudi ne ume da broji preko 16.
p.s. izguglala sam da može da ima i 300 pari nogu, ali slatko je, svejedno :)
[ morihei ueshiba @ 22.09.2012. 11:12 ] @
Kako je uporan ovaj momak da izmuze nesto...
http://www.b92.net/info/vesti/..._category=12&nav_id=645175
A i ovi sa b92, nije im bilo dosta onolikih negativnih komentara prosli put. Dakle stvarno...
[ PassingBy @ 09.11.2012. 11:46 ] @
Ovo postaje još luđe i luđe. Pored SAIN-a (Srpska Akademija Izumiteljskih Nauka) pojavljuje se još jedna fantomska akademija koja promoviše ovog prevaranta, SKANU (Srpska Kraljevska Akademija Naučnika i Umetnika - http://www.kraljevska-akademija.edu.rs/). Ceo sajt odrađen u flešu (Sir Oliver Dulić & Co.). Biografije članova i saradnika nedostupne. Mislim da ni najgori horor filmovi nemaju onakve face.
Bez fizičke adrese, samo kontakt telefoni i mail.
Bez ikakvih problema ovi fantomi organizuju svoju prvu sednicu u, ni manje ni više, sali ministarstva vera i dijaspore.
Prisutan je naravno i predstavnik crkve, što će reći da ni ministarstvo ni crkva nemaju ništa protiv ovih fantoma, štaviše još ih podržavaju.
Akademik Dragan Damjanović stavlja akcenat na mlade snage i tu nam se očekivano pojavljuje naš omiljeni Proka pronalazač Miloš Stanković, a i novajlija Jovan Damjanović, buduća nada nove promocijske kampanje Stanković/Žarko stila u skorijoj budućnosti. Po prezimenu rekao bih da je u srodstvu sa dotičnim Draganom, koji je ujedno i predsednik ove fantomske akademije.
Predsednik se čudi kako se niko u Srbiji ozbiljno ne bavi ovom dvojicom. Pa kako kad nikad nije svratio na ES. Treba mu proslediti link ove teme.
I tako ih oni primiše za stručne saradnike. Valjda su glavni uslov ispunili (odbranjen rad u zavlačenju naivne raje).
Sledi lista akademika i saradnika.
Pop za završnu reč.
[ burex @ 09.11.2012. 11:59 ] @
Ma ajde to, nego vidite vi ovo:
Još sa muzikom Vostani Serbie u pozadini... čovek da zaplače od muke.
[ Vasastajić @ 09.11.2012. 12:42 ] @
A šta je tu vama čudno?
Kad redovni članovi SANU mogu biti kalemari sa nezavršenom srednjom školom, što bi bilo šta moglo biti čudno za ove koji bar petljaju nešto sa šrafcigerom i kombinirkama.
I kod jednih i kod drugih popovi-lopovi su nezaobilazna mirođija...
...da stave krst na nauku.
Sad valjda sledi POSLEDNJE CELOVANJE.
...ili kako se to već kaže...
...u svakom slučaju the end je tu, blizu.
[ Shomi Li Jones @ 10.11.2012. 12:45 ] @
[ su27killeryu @ 10.11.2012. 20:32 ] @
u novostima ako častiš novinare možeš da objaviš šta god hoćeš, mada tako je i sa većinom ostalih medija
[ PassingBy @ 14.11.2012. 11:04 ] @
Citat: burex:
Ma ajde to, nego vidite vi ovo:
Još sa muzikom Vostani Serbie u pozadini... čovek da zaplače od muke.
Pismo čestitke je netragom nestalo sa sajta, plus slike i onaj smehotresni dokument zahvalnice (pretpostavljam zbog potpisa predsednika Damjanovića). Suštinski makli su sve što ih može u prvom planu povezati sa našim "izumiteljem" hladne fuzije (sklonjen sa liste stručnih saradnika i prebačen u počasne članove), sem materijala sa prve sednice. Biće da neko njihov ipak prati ovu temu
[Ovu poruku je menjao PassingBy dana 14.11.2012. u 12:14 GMT+1]
http://prijemni.infostud.com/saveti-uspesnih/32/Milos-Stankovic/ - No Comment
[Ovu poruku je menjao PassingBy dana 14.11.2012. u 22:41 GMT+1]
[ staticInt @ 16.11.2012. 10:00 ] @
[ Deep|Blue @ 16.11.2012. 10:15 ] @
Da, ovo postaje malo zabrinjavajuce
Inače, zanimljiv mi je i google...
Kod većine pretraga na google.rs, obavezno se nađe neka tema sa ES-a u prvih 3-4 rezultata ... kod
pretrage za milosem stankovicem ES-a nema nigde
a izgleda da se doticni bacio u promet u poslednje vreme ...
[ ventura @ 16.11.2012. 10:30 ] @
Izgleda poznaje nekog novinara na B92 koji ga forsira, jer svako malo na B92 osvane neki tekst o njemu.
VESTI | ČETVRTAK 15.11.2012 | 18:34
Miloš Stanković - svetski supergenije
DRUŠTVO | SUBOTA 22.09.2012 | 11:38 -> 18:33
Srpski pronalazač prepušten sebi
VESTI | SUBOTA 1.09.2012
Srpski naučnik na kongresu genija
[ Lavlja_Jazbina @ 16.11.2012. 10:44 ] @
Najbolje ga je prebaciti u temu,zasto mladi nemaju posAo,jer sam u pregledu strana negde procitao
da je ne zaposlen.Trebao bi objasniti zasto ne trazi i neki drugi posao nego bi samo pronalazio.
[ Deep|Blue @ 16.11.2012. 10:44 ] @
da
pogotovo je zanimljiva prva rečenica vesti ...
"Miloš Stanković je ime koje u poslednje vreme sigurno često čujete. "
[ jnk @ 16.11.2012. 10:45 ] @
On je sedeo u svom stanu i primetio je kako mu je prozor bio prljav od čađi i došao je na ideju kako bi bilo dobro da napravi uređaj koji bi smanjivao štetne gasove iz vozila. Kakav genije.
[ Deep|Blue @ 16.11.2012. 11:01 ] @
Ne ne...
on je supergenijalac (pera kojot )
da je bio samo genije, on bi pronašao neko sredstvo koje bi sprečavalo izduvne dimove da se talože na staklu.
[ Java Beograd @ 16.11.2012. 11:05 ] @
Pošto je super genije, bilo bi najbolje da pronađe pronalazak da se te čestice čađi ne stvaraju uopšte. Mislim, truba je da ih kasnije sakupljaš u eko filteru.
[ flighter_022 @ 16.11.2012. 11:59 ] @
Domain name: skanu.edu.rs.
Domain status: Locked
Registration date: 11.06.2012 10:04:06
Modification date: 11.06.2012 10:04:06
Expiration date: 11.06.2013 10:04:06
Registrar: Društvo za telekomunikacije Verat
Owner: Skanu
Address: Marijane Gregoran 30, Beograd, Serbia
ID Number: 28082428
Tax ID: 107552489
DNS: hns3.verat.net. - 217.26.70.151
DNS: hns4.verat.net. - 217.26.70.152
Administrative contact: Stefan Damjanovic, Skanu
Address: Marijane Gregoran 30, Beograd, Serbia
[ ZanLepen @ 09.12.2012. 18:58 ] @
Evo ga opet u dnevniku RTS. Hvalospevi..Sada osvaja Kinu i Japan, a ako ovde ne bude posla ide u Švajcarsku ili Švedsku.
[ SStudio @ 09.12.2012. 19:01 ] @
^
Pobrkali mu se lončići
Na pitanje o njegovom radu kaže
Citat: Bolje da kod mi napravimo proizvod koji će našim znanjem biti za izvoz, a ne da znanje odlazi u inostranstvo pa da posle uvozimo taj gotov proizvod
A onda Hičkokovski kraj
Citat: Planiram da odem u inostranstvo (Nabraja zemlje gde bi otišao) ili ću zatražiti državljanstvo, pa ću prozvode praviti tamo
[ cika dacha @ 09.12.2012. 19:37 ] @
upravo ga gledao i ja! smesan je! a jos gori su novinari i mediji!
[ Tyler Durden @ 09.12.2012. 19:46 ] @
Je li moguće da su ti novinari baš toliki amateri?!?
Ili njega neko svojski gura...
[ ventura @ 09.12.2012. 19:55 ] @
Citat: Tyler Durden: Je li moguće da su ti novinari baš toliki amateri?!?
Ili njega neko svojski gura...
Ne verujem da ga neko gura, pre će biti da su novinari ti koji ga forsiraju... Gledano iz njihovog ugla, ne možeš baš svaki dan naći budalu koja će im dati tačno to što traže: senzaciju - srpska pamet, najpametniji smo na svetu - niko nema što srbin imade!
Generalno njih zabole što je ovaj idiot (verovatno ni oni nisu ništa bolji), kad im to daje dobru priču, a većina konzumenata te vesti nema pojma da je ovaj prevarant (niti bi u to želeli da poveruju).. Tako da je to i za Stankovića i za novinare win-win situacija..
[ Shomi Li Jones @ 09.12.2012. 21:14 ] @
Eh a kada se narod zasiti Miloša mučenika, odnonso ako ovaj zapali u inostranstvo i ne uspe, onda će da bude:
Senzacija!!! Velika prevara! Miloš Stanković koji se predstavljao kao genije tlačen od strane vlade je zapravo prevarant čija su dostignuća plakete i članstva nedokazanih organizacija i sajmova na kojima se često vide izumi koji krše dobro utvrđene zakone fizike!!! Ovaj gnusni čovek je uspeo da prevari celu Srbiju pa čak i vašeg reportera koji ranije izveštavao o njemu. Ja sam apsolutnu zgranut i šokiran i kada sam čuo imao osećaj da je taj lažov naneo štetu mom obrazu a i cele Srbije!!!
Vernon za Kanal 6
[ tomas.hokenberi @ 29.12.2012. 21:38 ] @
Neunistivi "pronalazac iz Zemuna" i dalje obmanjuje medije (sto i nije tako tesko uzimajuci u obzir koliko se uopste trude da provere cinjenice pre objavljivanja bombasticnih vesti): http://www.novimagazin.rs/vest...ksa-i-milo-stankovic/#comments
[Ovu poruku je menjao tomas.hokenberi dana 29.12.2012. u 22:50 GMT+1]
[ Pali zari @ 15.01.2013. 16:10 ] @
[ _goThic_ @ 15.01.2013. 20:57 ] @
Kako mu uspeva? Da l' zbog pogleda!?
[ tomas.hokenberi @ 22.01.2013. 16:53 ] @
Uspeva mu iz dva razloga:
1. Ljudska glupost, a posebno novinarska, je neogranicena
2. Neko ko ima veze u medijima ga ocigledno gura.
[ burex @ 22.01.2013. 23:06 ] @
Nikad manjka genija, ćemo ih izvozimo... prvo to, pa onda uljane škriljce i kanal do Soluna.
[ filip_caca @ 16.02.2014. 15:38 ] @
[ MilanMihailović @ 16.02.2014. 17:57 ] @
Po meni ovaj Miloš je pronašao genijalnu kombinaciju da ižicka pare. U Srbiji je najbolje biti neki samoproklamovani genije (još ako su te novine proglasile za genija, tim bolje) ili pronalazač. Izvučeš neku stipendiju, plaćeni put u inostranstvo, postaneš slavan, dobiješ od neke banke par hiljada evra (Miloš beše šest hiljada evra?) kao podršku mladom i uspešnom, ako te baš ubode snimiš i reklamu. Nije to baš mnogo novca ali opet kapne sa vremena na vreme poneka sitna korist i para. Ako cela stvar na kraju i postane neugodna i ljudi počnu da postavljaju nezgodna pitanja, nema šanse da te zakonski procesuiraju za prevaru, jer ti si samo promovisao svoj izum a pri tom nisi nikakvu korist tražio, nisi ništa obećavao, nikakav ugovor zvanično potpisao. Jednostavno i sam si verovao da izum radi, to si promovisao a somovi su se sami napecali.
[ burex @ 16.02.2014. 18:14 ] @
Znači... OPET.
http://www.b92.net/zdravlje/ve...14&mm=02&nav_id=812995
Izmena: Izgleda da je B92 došao k'sebi i uklonili su članak. :)
[Ovu poruku je menjao burex dana 16.02.2014. u 20:23 GMT+1]
[ Jericho @ 16.02.2014. 21:17 ] @
[ djricky @ 19.12.2014. 08:20 ] @
[ Miroslav Jeftić @ 19.12.2014. 08:46 ] @
[ bln.sys @ 19.12.2014. 08:58 ] @
Citat: njegov uređaj pomoću određene struje i frekvencije uništava ambroziju u korenu bez hemije i pesticida, ekološkim putem i čini da ambrozija više ne raste tokom sezone
Čini mi se da je Miloš Stanković ukrao patent Bore Radara - mikrotalasni uništivač korova!
[ Jericho @ 19.12.2014. 09:11 ] @
Pa ako pogledas youtube link par postova iznad, videces da nije, vec da przi svaku biljku ponaosob strujom, a ne mikrotalasima. Efikasnost takvog unistavanja, gde je potrebno nekoliko sati mukotrpnog rada za jedan jedini ar, stvarno je tesko proceniti :D
[ deki111 @ 19.12.2014. 09:42 ] @
Citat: bln.sys:
Citat: njegov uređaj pomoću određene struje i frekvencije uništava ambroziju u korenu bez hemije i pesticida, ekološkim putem i čini da ambrozija više ne raste tokom sezone
Čini mi se da je Miloš Stanković ukrao patent Bore Radara - mikrotalasni uništivač korova!
Nije:
http://www.glassrpske.com/drus...-ubija-ambroziju/lat/3116.html
[ bln.sys @ 19.12.2014. 10:08 ] @
Ok, ali mislim da je Borin patent bolji! Tretiranje mikrotalasima uništava i zrelo seme! Mislim da bi trebalo da mi sa foruma pružimo malo veću podršku Bori. Trebalo je Bora da dobije ovu nagradu, a ne Miloš!
[ SlobaBgd @ 19.12.2014. 10:14 ] @
Onih 1000 evra nagrade donirajte Bori da promoviše svoj projekat uništavanja ambrozije.
[ 2012 @ 19.12.2014. 21:22 ] @
Citat: SlobaBgd: Onih 1000 evra nagrade donirajte Bori da promoviše svoj projekat uništavanja ambrozije.
Kako da doniraju 1000 evra Bori? Tih 1000 evra su nagrada koju daje Bora, ali niko jos nije ispunio uslove da ih dobije, j*ebiga, sta ces kad niko ne zna odgovor na drugo pitanje.
[ SlobaBgd @ 19.12.2014. 23:10 ] @
Pa te pare i jesu najpotrebnije Bori.
Vidiš da mu marketing i PR slabo idu, čovek je tech provinijencije, ne ume da komunicira. Zato bi bilo pametno da neko ko osvoji nagradu koju Bora nudi - tu istu nagradu donira Bori, ali isključivo u svrhe razvijanja komunikacionih veština a ne za kupovinu novih lavora.
A ako niko ne odgovori na pitanje, jbg, nikom ništa, još jedna neiskorišćena investicija manje ili više ne menja mnogo opštu situLaciju.
[ jjevtić @ 20.03.2015. 19:11 ] @
Miloš Stanković ponovo jaše. Ovog puta ima dvogled ili tako nešto za uništqvanje ambrozije.
Gradnja fabrike kreće kolko sutrq. Zatim zapošljavanje, izvoz, lova do krova....
Potreban je samo neko da da pare (država). Neshvaćen ko tesla.
Žalosno je što je dobio termin na rts-u i to dnrvnik 2.
Očigledno da novinari iz rts-a nisu čuli za gugl.
[ mmix @ 20.03.2015. 19:37 ] @
Ja ga brate vise ne hejtujem. On je za mene sada kralj, njegova magija je nenadje*iva.
I pored svega sto se zna o njemu, on i dalje uziva medijsku popularnosti i nalazi likove i likuse u javnoj upravi koji ga obasipaju parama da putuju po svetu i zaje*ava se na nas racun dok doticni politikosi daju izjave i kupe poene kako brinu o srpskoj nauci Mozemo samo da mu pljunemo pod prozor, ispred praznog stana, jer on nije tu, zaje*ava se negde po svetu
K.R.A.LJ.
Sad kad razmisljam o njemu samo se setim onog filma sa Kejnom i Konerijem, "Covek koje je hteo da bude kralj" I zamisljam paralele i vidim da nije daleko od istine. Nisu Drevot i Karnahan krivi stu su Kafiristanci papani, krivi su sami Kafiristanci. To smo ti mi Srbi, pravi Kafiristanci Samo je pitanje dokle ce lik da glumi kralja i kad ce da pretera
[ Jericho @ 20.03.2015. 20:01 ] @
[ Java Beograd @ 20.03.2015. 21:04 ] @
Pa dobro, ako je pet godina razvijao pronalazak, onda dobro.
[ Tyler Durden @ 20.03.2015. 22:11 ] @
Pogledao sam sad ovaj prilog i bukvalno ne vjerujem šta se pušta na državnoj televiziji i kakve su ovo gluposti.
Ovaj neće nikad biti provaljen to je očigledno. Odnos inteligentnih i kretena u Srbiji je izuzetno nepovoljan.
Dovoljno je pročitati prvi komentar ispod priloga i sve je jasno što se tiče budućnosti Srbije u sljedećih 15-20 godina.
[ drragan66 @ 20.03.2015. 22:22 ] @
Meni to lici na udruzene snage Milosa i Bore!!!
[ morihei ueshiba @ 20.03.2015. 23:15 ] @
Citat: Tyler Durden:
Pogledao sam sad ovaj prilog i bukvalno ne vjerujem šta se pušta na državnoj televiziji i kakve su ovo gluposti.
Ovaj neće nikad biti provaljen to je očigledno. Odnos inteligentnih i kretena u Srbiji je izuzetno nepovoljan.
Dovoljno je pročitati prvi komentar ispod priloga i sve je jasno što se tiče budućnosti Srbije u sljedećih 15-20 godina.
Decku se mora priznati da ide u korak sa trendovima -angazovao je i botove da pisu komentare
[ Jericho @ 21.03.2015. 00:05 ] @
Nema on bas te pare da angazuje botove, komentare pise sam.
[ brainbuger @ 21.03.2015. 03:04 ] @
Nije taj lik ni pvi ni poslednji koji će prevejati mase po Srbiji. Nego ono što mene zanima je sledeći deo iz RTS članka.
Citat: Miloš Stanković je dobitnik više od 10 priznanja i nagrada. Pored ostalih, zlatne medalje i zlatnog pehara za najbolju inovacionu tehnologiju na sajmu u Hongkongu, u Kini je osvojio akademsku nagradu za životno delo za izvanredna međunarodna dostignuća. U Tokiju, nagradu za svetskog genija.
Ima li neko ovde malo bolje upoznat sa tim o kakvim se zaista nagradama radi? Jel je moguće da je stvarno sve ovo podobijao? Ili je po sredi opet neka navlakuša ili plagijat? :)
[ vladd @ 21.03.2015. 04:13 ] @
Nagrade i plakete sa raznih manifestacija. I to sezdesetak.
Takodje i clanstvo, pocasno ili pridruzeno, u raznim organizacijama i akademijama, naucnim ili inovatorskim. Tipa Srpske Kraljevske Akademije Nauka i Umetnosti, SKANU
Dosta takvih sertifikata, nagrada i priznanja je brizljivo sakupljeno. Marketing bez greske. I to medjunarodnog nivoa.
Prosto se ne zna sta je interesantnije, paralelni svet nauke, priznanja i titula, ili zvanicna drzava, koja podrzava sve te aktivnosti, praveci alternativnu "nauku", prakticno devastirajuci zvanicne institucije.
Da li zbog opste nestasice novca, ocaja drzave i lutanja u kom pravcu treba da ide, pravljenja "konkurencije" klasicnom obrazovanju i nauci, dozvoljavanju otvorenih i prikrivenih prevara, nazivanje svega i svacega naukom(nauka je samo rec, iako postoji zakon i naucno istrazivackoj delatnosti, i tacno se zna sta je sta i ko je ko..), ko kome ovde vice serdare, vojvodo, evo saka ordena i priznanja, kako i zasto..vec prelazi u jedan veliki cirkus.
Cirkus, u kojem se finansiraju skliske lake obmane, podrzavaju i medijski promovisu,,,
Da li im je regularno obrazovanje, i instiutcije previse naporan i okostali sistem, pa i na medjunarodnom terrenu postoji nekakvo "trazenje mesta pod suncem" raznih strucnjaka i eksperata(svakakvih fela), koji ne mogu da se ubace u regularne sisteme...pa im je potreban alternativni svet struktura u kojoj bi bili priznati i zadovoljni..
Sve u svemu, jedna specificna situacija...malo je reci cudna.
[ vladd @ 21.03.2015. 04:32 ] @
Da dodam jos neke detalje, koji, bar meni, bodu oci..
Momak ima "laboatoriju" u 15 kvadrata, gde nesti ceprka i radi. Ipak je u pitanju visa elektrotehnicka, prakticno inzenjer elektrotehnike, a diplomirani inzenjer organizacije rada, i nesto u vezi ekologije.
E sad, kako to zvuci, kada postoje ogromne laboratorije, sa opremom od nekoliko miliona evra, koje etolldrzava dala i "nista", a momak u 15 kvadrata pravi "nesto", pa moze biti i korisno i "bavi se naukom"
Prosto ne znas koga prvog i sta da pitas..i ove novinare sto se frljendace sa terminima "laboratorija" i "nauka", ili ove zvanicne naucne glavudze.,, koje cute..,
Ili, kako i zasto nije momak prosao na konkursu za inovacione projekte ministarstva, npr...
Pa ili jeste ili nije na naucnom nivou..ako jeste, zasto ga drzava ne drzi u naucnom fondu, ne omoguci mu master i doktorat(pa i stan za mladog naucnika), ako nije, cemu ond blebetanje o nauci i laboratoriji..
Btw, sada i kada se kupi neki napajac u inostranstvu, treba ga sertifikovati, taksa i pecat...a ovde imamo situaciju da se 15 kvadrata nazivaju laboratorijom, bez ikakve recimo akreditacije...
Pitanja, ko to pusta, propusta(itne omaske i terminoloske neistine), pa cak i finansira, preko lokalne uprave..zaista bih voleo da preuzme neki novinar- istrazivac..
I ne samo to, vec i ovo nicanje akademija kao pecurki...sada se svaka grupa gradjana sa jednim ili vise profesora(aktivnih ili u penziji) moze nazvati akademijom
[ 2012 @ 21.03.2015. 09:54 ] @
E cudnog li naroda, imaju predsednika drzave za kojeg ne mogu utvrditi kako je dosao do diploma, predsednik drzave za koga glasa 60% gradjana, koji se usput bavi i naucnim radom (bilo je o tome i ovde, ali niste bili mnogo aktivni) http://www.elitemadzone.org/t482623-Naucni-radovi-predsednika.
Onda ministar policije za koga je takodje bilo nejasno kako je postao "naucnik", najnovoje je ministar odbrane (da ne gresim dusu, on nije naucnik, za njega je sporno kako je zavrsio fakultet) i sad ste se okomili na ovog pacenika koji samo sledi drzavnu politiku. To je drzavna strategija razvoja za naredni vek.
Ja ovog coveka podrzavam iako ga ne poznajem i nisam upoznat sa njegovim naucnim radom. Ako moze Toma,Gasa i ostali sto ne bi mogao i on, na kraju mozda je decko u pravu samo vi to niste razumeli.
[ branko tod @ 21.03.2015. 12:19 ] @
Pa što nisi bio aktivan, ko ti kriv.
[ 2012 @ 21.03.2015. 12:31 ] @
Citat: branko tod: Pa što nisi bio aktivan, ko ti kriv.
Ko da bude aktivan?
[ branko tod @ 21.03.2015. 13:11 ] @
[ vladd @ 21.03.2015. 15:35 ] @
Da se razumemo kompletnije.
Sada je sve nekako, bar za nijansu transparentnije, nego nekada, pre ovih haoticnih pravila, omasovljavanja nauke, spustanja kriterijuma...Siguran sam da ni u proslosti nije sve bilo najpostenije, ili bez uticaja. Niti su svi sertifikovani na osnovu znanja, kvaliteta ili dostignuca.
Recimo da je bolji predlog da se sve vrednuje i kvantifikuje, pa neka ostane blagi haos, ali da se zna lestvica i ko iz haosa kom nivou lestvice pripada.
[ zica49 @ 21.03.2015. 20:15 ] @
Ne znam da li je jos ko primjetio ali svaka tri mjeseca se pojavi jedan "energetski gral" a isto tako novi junak na zadatku da unisti ambroziju :)
[ vladd @ 22.03.2015. 07:47 ] @
U Srbiji treba da trosimo bar deset puta vise energije, ali ne i da je rasipamo. Da proradi neka industrija, inace ni gralovi necee pomoci.
[ MagicMaster @ 26.08.2015. 14:14 ] @
[ vladd @ 26.08.2015. 15:06 ] @
Mada ni komentatori tekstaa nisu naivni..
Citat: Radi se o najobičnijem prevarantu koji svoju priču i lažne pronalaske već godinama uvaljuje naivnim novinarima. Već 10 godina "samo što nisu gotovi za serijsku proizvodnju", samo ako bi "država i donatori malo pomogli". Sve diplome i nagrade su mu sa skupova na kojima iste dobijaju svi koji uplate kotizaciju i sa opskurnih skupova šalatana.
Pita li se neko zašto takav "naučni i tehnički genije" nije uspeo da upiše i završi elektrotehnički, mašinski ili prirodno-matematički fakultet već je posle (jedva) završene više škole upisao menadžment (!?) u Novom Sadu i "master" na privatnom fakultetu za štancovanje diploma.
HKTDC Expo se jos nije odrzao u Hong Kongu, sto ne znaci da nije bilo nekih sajmica sa medaljama i peharima..ali ovaj sto sledi u Decembru je najveci...
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|