[ Backy @ 27.11.2008. 11:43 ] @
dakle, da opravdamo ime foruma :p nešto smo raspravljali o načinima za siguran ulazak u istoriju (vodeći se onim rimljaninom koji je spalio biblioteku) i nametnulo se sledeće pitanje:

koji sud bi sudio onome ko izvrši atentat na papu? pri tome treba uzeti u obzir 2 scenarija... prvi, tokom govora u vatikanu i drugi, tokom posete zemlji atentatora

ps molio bih da temu ne odvučemo u pravcu obezbeđenja, mogućnosti za ostvarenje i ostalih šbbkbb varijacija... bar dok ne pristigne konkretan odgovor na glavno pitanje :D
[ Java Beograd @ 27.11.2008. 11:53 ] @
a) Italijanski
b) Sud u zemlji u kojoj se desio atentat
[ Nabukodonosor @ 27.11.2008. 12:32 ] @
Evo ja da postavim takodje jedno glupo pitanje. Koji sud bi mi sudio ako bih ubio u Italiji nekog slucajnog prolaznika ili ako bi taj prolaznik dosao u moju zemlju i ja ga ovde ubijem? Mislim, kakve veze ima da li je papa ili nije, ubistvo je ubistvo, isti zakon vazi i ako ubijes njega ili nekog drugog.
[ commissar @ 27.11.2008. 12:56 ] @
http://www.youtube.com/watch?v=79_xwxrjoCw
http://www.darklyrics.com/lyrics/nuclearassault/gameover.html#6
[ Atos @ 27.11.2008. 12:56 ] @
Citat:
Backy: dakle, da opravdamo ime foruma :p nešto smo raspravljali o načinima za siguran ulazak u istoriju (vodeći se onim rimljaninom koji je spalio biblioteku) i nametnulo se sledeće pitanje:

koji sud bi sudio onome ko izvrši atentat na papu? pri tome treba uzeti u obzir 2 scenarija... prvi, tokom govora u vatikanu i drugi, tokom posete zemlji atentatora

ps molio bih da temu ne odvučemo u pravcu obezbeđenja, mogućnosti za ostvarenje i ostalih šbbkbb varijacija... bar dok ne pristigne konkretan odgovor na glavno pitanje :D

Mehmetu Ali Agdzi je sudjeno u Italiji, ali je posle toga deportovan u Tursku.
On je pokusao atentat u Vatikanu.
[ ajdeBre @ 27.11.2008. 20:19 ] @
Citat:
Backy: ...nešto smo raspravljali o načinima za siguran ulazak u istoriju (vodeći se onim rimljaninom koji je spalio biblioteku...

A, ovaj, kako je to siguran nacin za ulazak u istoriju, kada ni ime "onog rimljanina" nisi zapamtio?
[ Backy @ 28.11.2008. 00:30 ] @
hvala svima :) mada moram da priznam da sam čuo interesantan model "kardinalnog suda" :D

@ajdeBre
piše u knjizi ;) u pitanju je ulazak u istoriju, a ne u glave svih ljudi... ljudi za koje SVAKO zna ima već previše, ali pitanje je koliko će to trajati
[ Silencer @ 28.11.2008. 06:39 ] @
i pod a) i pod b)... Bog ce da mu sudi :)
[ djoka_l @ 28.11.2008. 08:28 ] @
Citat:
ajdeBre: A, ovaj, kako je to siguran nacin za ulazak u istoriju, kada ni ime "onog rimljanina" nisi zapamtio?

BTW, niti je rimljanin niti je biblioteka u pitanju. To je bi Herostrat, grk koji je zapalio Artemidin hram u Efesu...
[ bttp @ 28.11.2008. 09:55 ] @
Citat:
djoka_l: BTW, niti je rimljanin niti je biblioteka u pitanju. To je bi Herostrat, grk koji je zapalio Artemidin hram u Efesu...

Kolko ja znam ima neka priča o Cezaru i aleksandrijskoj biblioteci, da li je spalio on ili neki njegov vojnik, ne znam. Nije baš neki primer zločina za istoriju al ajd :)
[ staticInt @ 28.11.2008. 12:53 ] @
Sudice sud zemlje u kojoj je atentat ucinjen to je sto se tice mesne nadleznosti, sto se tice funkcionalne i stvarne to je sad pitanje, ne znam pravosudni sistem Italije da kazem tacno.