|
[ Agent Smit @ 27.11.2008. 17:20 ] @
| Jutros putujući na posao u Nemanjinoj ulici u Beogradu, sasvim slucajno sam stao svojim autom pored kolone od 2,3 vozila pod pratnjom koji su stajali na semaforu. U tom momentu sam u retrovizoru video da lik iz crnog zatamnjenog Audija maše onom svojom milicijskom palicom sa znakom STOP. Stajali smo na semaforu minut-dva. U momentu kad se upalilo zeleno, oni su krenuli pored mene, a ja sam čekao da autobus ispred mene krene. Kad je poslednji Audi iz njihove kolone prolazio, vozač je približio auto tik uz moj, a lik sa njegovog suvozačkog mesta je onom istom svojom palicom udario u moje staklo na zadnjem bočnom sedištu, koje se u istom momentu raspalo u sitne komade. Vozila su nastavila uz Nemanjinu i ušla u Vladu Srbije. Ostao sam na semaforu, zapanjen. Pošto je prasak bio dobar, u prvom momentu sam mislio da mi je retrovizorom zakačio auto. Kad sam se okrenuo video sam šta se desilo.
Otišao sam posle toga da mi zamene staklo i sa tim se zamajavao ceo dan. Inače, na zadnjem sedištu mi je stolica od deteta, baš sa te strane koju je dotični slupao, sva sreća pa sam klinca ostavio 5 minuta pre toga u vrtiću.
Posle su mi predlagali da zovem novinare, miliciju, ali naravno da do toga nije došlo, jer gospoda verovatno imaju veće i jače veze od mene, a i ne želim s njima da se konfrontiram. Ne mogu da verujem dokle je to došlo, i ako dotične gorile misle da je super da idu po gradu i razbijaju ljudima stakla, nek im je na čast. Samo sam hteo da o ovome ljudi znaju, pa makar i par njih...Šta oni misle, da su Bogovi? A baš me zanima kako bi reagovala javnost da se neka od ovakvih priča pojavi u medijima....
Pošto cenim ES, prvo sam ovo izneo ovde, jer na druge forume ni ne idem...naravno u cilju da za ovo čuje što više ljudi, svestan da se u Srbiji ništa i nikad neće promeniti..pa šta da mi je dete bilo u tom sedištu do prozora..da li bi ga i onda razbili???
Poz |
[ Horvat @ 27.11.2008. 17:49 ] @
u jbte...trebao si to prijaviti...i reci ako si skontao,u cijoj pratnji je bio [trebao si i reg broj zapisati]
[ noreniou @ 27.11.2008. 17:49 ] @
trebao si da ostanes kod semafora, izadjes iz vozila i zoves policiju/samo kazes incident,vladino vozilo i dolaze za 2 min. i novinare/ i oni bi bilu tu za par minura, *(djabe im i vece i jace veze)
jesi li zapamtio kojim slucajem brojeve audija ?
[ burex @ 27.11.2008. 17:53 ] @
Ooooo stoke... Pa treba samo zvati novinare i ništa drugo! Očigledno je da je budala iz fensi auta namerno razbila prozor (ili je ćorava, u šta sumnjam).
Ne idemo mi u EU, već u septičku jamu, ovo je sramota... Zaista si trebao zapisati reg., uhvatiti par slika sa mobilnim telefonom i pozvati policiju...
[ nkrgovic @ 27.11.2008. 17:55 ] @
Naravno da se nista nece promeniti kad oni koji su osteceni "nece da se konfrontiraju". Izvini, ali sta ti, zapravo, zelis? Neko te je povredio, znas kome treba da se zalis (policiji), ali to ne radis, pa onda dodjes na forum da se jadas kako si povredjen... Zali se gde treba, ili se ne zali...
[ DS_Store @ 27.11.2008. 18:31 ] @
Potpuno te razumem u vezi svega što si naveo da te je odvratilo od obraćanja novinarima ali molim te, pomisli samo na jednu stvar: ako ti ne reaguješ sutra će nekome drugom lomiti stakla ili nešto gore. A ovo u prevodu znači: da je neko juče reagovao kada su mu lomili stakla danas bi bilo daleko manje šansi da se i tebi to dogodi.
A za dete na zadnjem sedištu... strašno je šta je moglo da mu se desi!
[ Crveni011 @ 27.11.2008. 18:42 ] @
Ne verujem da je gorila namerno razbila prozor, verovatno covek nije gledao pa zamahnuo palicom. Ok su to momci samo rade malo "nestandardan" posao pa se tako i ponasaju... A koliko ja znam, stakla se na kolima lome u sitne delove bas zbog prevencije povreda prilikom loma tako da detetu verovatno ne bi bilo nista. Da se meni tako nesto desilo ja bih stao i sacekao policiju a verovatno bi se sjatilo par patrola zato sto ako se u Nemanjinoj ulici zaustave kola, guzva nastane u roku od 30 sekundi. Pozdrav
[ burex @ 27.11.2008. 18:54 ] @
Citat: verovatno covek nije gledao pa zamahnuo palicom
Pa prolazili su tik uz kola, i u tom slučaju je veoma opasno mlatarati i golom rukom k'o blesav, a ne još sa onim stop znakom...
Veoma je moguće biti uljudan, pažljiv i siguran koliko god da je bitan brz prolazak VIP-a kroz grad - jednostavno, u pitanju je čista bahatost, bez obzira da li je bilo namerno ili ne.
[ vinovnik @ 27.11.2008. 19:34 ] @
Koo nas se za takvu prepotentnu, bahatu i po pravilu neobrazovanu covekoliku pojavu kaze: "cepanka". Ne vredi da sada gubis zivce oko toga, dovoljno te je vec kostalo.
[ kelja @ 27.11.2008. 19:37 ] @
Stoka bezrepa, kao i onaj kog su vozili, verovatno.
Citat: Ne idemo mi u EU, već u septičku jamu, ovo je sramota
Ma vec smo mi u septickoj jami dugo, samo se pravimo da ne osetimo smrad.
U svakom slucaju, ovo treba dojaviti novinarima.
[ smfilip @ 27.11.2008. 19:40 ] @
jesi siguran da im nisi usao u putanju kretanja? mislim,ne opravdavam taj postupak nikako,ali oni obicno idu u formaciji dva auta sa strane(u desnoj traci,jedno ispred,jedno iza) a 'glavno' auto u sredini izmedju njih u lijevoj traci?
i btw,ne znam zasto nisi zvao policiju?
[ su27killeryu @ 27.11.2008. 19:41 ] @
Ovdje u CG se ponasaju isto, cistac(prvi auto) pici magistralom po sred puta pa mu se ti sklanjaj... salju drzavna vozila za svoje qrve itd. ali jbg narod je stoka pa cuti i trpi.
[ zmau @ 27.11.2008. 19:42 ] @
Ama nego šta ćeš nego da ga prijaviš! To je tvoja građanska dužnost (bez trunke ironije), i ti tu tužbu duguješ svima nama potencijalnim žrtvama bahatosti.
I mislim da nije frka ako nisi zapamtio registarski broj auta, jer takvih vozila nema baš mnogo, i, ako neko hoće to da uradi, neće mu biti problem da ukapira ko je u to vreme mogao biti na tom mestu. Ostaje još jedna dosta bitna stvar - svedoci. Ja sam pre par godina popio batine od murije i tužba mi je propala baš iz razloga što sam bio sam, a bilo je jedan ujutru i verovatno nas niko nije video. Osim samih pandura (njih 7-8), a oni naravno nisu hteli da svedoče protiv kolege. Ako tvoja priča dospe u medije, postoje realne šanse da se javi neko ko je bio na licu mesta.
Još jedna bitna stvar : stekao sam utisak da je stvarno moguće isterati takvu priču do kraja i da sam ja pao upravo na nedostatku dokaza.
[ su27killeryu @ 27.11.2008. 19:43 ] @
Zasto nije zvao policiju?! Zato sto su i vozila u drzavnoj pratnji fakticki vozila policije, a s njima se ne valja konfrontirati u pravno nesredjenoj drzavi. Bude poslije da si pokusao ubistvo i par godinica zatvora...mogu da ti namjeste sta god pozele. Doduse to kod vas u Srbiji i nije toliko izrazeno kao ovdje u CG.
[ su27killeryu @ 27.11.2008. 19:43 ] @
Citat: zmau: Ama nego šta ćeš nego da ga prijaviš! To je tvoja građanska dužnost (bez trunke ironije), i ti tu tužbu duguješ svima nama potencijalnim žrtvama bahatosti.
I mislim da nije frka ako nisi zapamtio registarski broj auta, jer takvih vozila nema baš mnogo, i, ako neko hoće to da uradi, neće mu biti problem da ukapira ko je u to vreme mogao biti na tom mestu. Ostaje još jedna dosta bitna stvar - svedoci. Ja sam pre par godina popio batine od murije i tužba mi je propala baš iz razloga što sam bio sam, a bilo je jedan ujutru i verovatno nas niko nije video. Osim samih pandura (njih 7-8), a oni naravno nisu hteli da svedoče protiv kolege. Ako tvoja priča dospe u medije, postoje realne šanse da se javi neko ko je bio na licu mesta.
Još jedna bitna stvar : stekao sam utisak da je stvarno moguće isterati takvu priču do kraja i da sam ja pao upravo na nedostatku dokaza.
E o tome ti i pricam, nisu ni oni blesavi.
[ vilil1 @ 27.11.2008. 20:17 ] @
Hmmm, pa kako slucajno da stanes pored tih vozila? Mislim, vidis da su vozila pod pratnjom, i ti stajes pored njih!? Jesi li siguran da taj sto je mahao palicom nije mahao tebi? Sta treba da pomisli obezbedjenje u tim vozilima kada si ti stao pored njih? I kako da reaguje? Da ti mase u znak pozdrava? Zasto nisi pozvao i sacekao policiju, ako mislis da si ostecen? Sigurno je bilo svedoka, koji bi potvrdili tvoju pricu...
[ GEAR1902 @ 27.11.2008. 20:42 ] @
Citat: vilil1: Hmmm, pa kako slucajno da stanes pored tih vozila? Mislim, vidis da su vozila pod pratnjom, i ti stajes pored njih!? Jesi li siguran da taj sto je mahao palicom nije mahao tebi? Sta treba da pomisli obezbedjenje u tim vozilima kada si ti stao pored njih? I kako da reaguje? Da ti mase u znak pozdrava? Zasto nisi pozvao i sacekao policiju, ako mislis da si ostecen? Sigurno je bilo svedoka, koji bi potvrdili tvoju pricu...
pa jer sad treba da svi bezimo na 3 km od kolone zamo zato sto voze nekog baju...sutra ima da izvuce pistolj samo zato sto se covek slucajno nasao na licu mesta....novinare bih ja tu odmah a i policiju...bogami platili bi oni meni to staklo debelo...
[ ventura @ 27.11.2008. 20:45 ] @
Stvarno ne razumem zašto nisi zvao policiju i novinare?
Na kraju krajeva šta ti može policija uraditi? Pa neće te sigurno niko oterati u gulag, a ako bi videli da su i novinari na licu mesta ne bi im palo na pamet da te bilo ko zastrašuje (samo bi sebi napravili još veće s*****) ... A neki novinar sa B92 bi ovakvu priču voleo više nego leba da jede... A pošto nisi prijavio ništa policiji (što je stvarno pederski sa tvoje strane), ne znam šta sad sereš ovde? Tražiš neke simpatije ili šta? Trebali su još da te skinu i naguze tamo na sred Nemanjine, možda bi tad skupio hrabrosti pa preduzeo nešto po tom pitanju...
[ Agent Smit @ 27.11.2008. 21:19 ] @
Pa super, još da počnu i da guze po ulici i strava..ne, nego na kraju da se svi skinemo da nas naguze...kažem, nailazio sam uzbrdo, oni su stajali u levoj traci, vozilo sa mudonjom verovatno napred, a ovo u pratnji iza njega, znači 2 vozila..to je verovatno neki ministar...ne verujem da je neka strana delegacija...uostalom nije ni bitno, ja sam naletao na njih i video da ima prostora u desnoj traci - stvarno ne razumem šta sam tu pogrešno uradio, šta treba u zemlju da propadnem???
A kakve ima vajde da zovem pandure???Kad su i oni panduri, nisu kuvari sigurno...uostalom sigurno bi izmislili da sam im ušao u putanju i sl. prekršaj...a šta pandur bi otišao do zgrade vlade po njih??pa pojeli bi i mene i njega...
a ovde sam napisao jer sam se osećao ko g***no, pa eto da podelim s nekim..
Uostalom, u pravu je neko, stvar treba zaboraviti i gledati svoja posla, povući se u mišju rupu,a oni nek vode glavnu reč.
Jedno je sigurno, moj glas su izgubili ubuduće...
[ Ivan Dimkovic @ 27.11.2008. 21:34 ] @
Citat: Agent Smit
A kakve ima vajde da zovem pandure???
Mnogo vece nego da posle ne-cinjenja nicega dodjes i ispovedas se na forumu :)
Dokle god ljudi razmisljaju ovako, nece ni moci da bude bolje po tom pitanju.
Citat:
Jedno je sigurno, moj glas su izgubili ubuduće...
Ko je izgubio glas? Vozaci kola iz pratnje? Pa ta ekipa je ista bez obzira ko je na vlasti a cenim da je stil voznje kojekakvih "VIP-ova" zajednicki za sve politicke partije, tako da tvoj "glas" nece pomoci ni malo, osim ako ne upotrebis pravi glas i prijavis stoku kada treba.
Citat:
Uostalom, u pravu je neko, stvar treba zaboraviti i gledati svoja posla, povući se u mišju rupu,a oni nek vode glavnu reč.
Pricas o sebi?
[ marko37 @ 27.11.2008. 22:21 ] @
Kad smo već kod toga, da li neko zna gde je u zakonu uopšte i definisan pojam "kolona vozila pod pratnjom"? Gledam famozni ZOBS i nikako da nađem...
Zanima me pošto imam tu neku potrebu da se ne sklanjam takvoj koloni. Ako se dobro sećam sa obuke za vožnju, instruktor je pomenuo da se pod takvom kolonom podrazumeva da na čelu i na kraju imaju policijska ili vojna vozila sa opremom za davanje zvučnih i svetlosnih signala. To jest, na početku i na kraju kolone mora da stoji vozilo sa plavom tablicom ili tablicom VS, i da ima i rotaciju i sirenu. Audiji i slični automobili možda deluju opasno, ali nemaju pandurske tablice, a najčešće nemaju sirenu, tako da mislim da sam u pravu kad im se ne sklanjam sa puta... :)
[ nkrgovic @ 27.11.2008. 22:21 ] @
Citat: Agent Smit:
A kakve ima vajde da zovem pandure???Kad su i oni panduri, nisu kuvari sigurno...uostalom sigurno bi izmislili da sam im ušao u putanju i sl. prekršaj...a šta pandur bi otišao do zgrade vlade po njih??pa pojeli bi i mene i njega...:p
a ovde sam napisao jer sam se osećao ko g***no, pa eto da podelim s nekim..:)
Ne znam da li ti je neko rekao, ali policija nema pravo da, zato sto je policija, krsi zakon, a jos manje ima pravo da lomi i unistava tudju imovinu. Da si ih prijavio, oni bi odgovarali i to strozije nego obicni gradjani, a i to nema veze da li si ti napravio prekrsaj ili ne. Za prekrsaj mozes da odgovaras sudiji za prekrsaje i eventualno platis kaznu, a za lomljenje oni odgovaraju, kao i za zloupotrebu sluzbenog polozaja, i to, verovatno, krivicno... Ili bi, da si ih prijavio.
Ovako samo laprdas po forumu i kukas da ti je tesko. I treba da ti je tesko, i da - odlicno se osecas, onako kako i treba. Posle toliko kukanja, pocinjem da sumnjam da ti se bilo sta i desilo, mozda si samo neki patetik koji privlaci paznju ili opozicionar koji pokusava da proda jevtinu propagandu, ili sta vec...
Sledeci put, prijavi ili cuti.
[ vilil1 @ 27.11.2008. 22:22 ] @
Citat: GEAR1902: pa jer sad treba da svi bezimo na 3 km od kolone zamo zato sto voze nekog baju...sutra ima da izvuce pistolj samo zato sto se covek slucajno nasao na licu mesta....novinare bih ja tu odmah a i policiju...bogami platili bi oni meni to staklo debelo...
Pa kako mislis? Da mozes da vozis kako hoces, da im prilazis kako hoces? Pa to nema nigde u svetu. Ja opet samo mogu da pitam @Agenta, ako misli da je u pravu, sto nije zvao policiju...Mozda bi mu i platili staklo, a mozda bi i on nesto platio zato sto je prisao vozilima pod pratnjom, iako je, kako kaze, tip mahao znakom stop.
[ GEAR1902 @ 27.11.2008. 22:30 ] @
Citat: vilil1: Pa kako mislis? Da mozes da vozis kako hoces, da im prilazis kako hoces? Pa to nema nigde u svetu. Ja opet samo mogu da pitam @Agenta, ako misli da je u pravu, sto nije zvao policiju...Mozda bi mu i platili staklo, a mozda bi i on nesto platio zato sto je prisao vozilima pod pratnjom, iako je, kako kaze, tip mahao znakom stop.
ne kazem ja da treba da mu prilazi i da ih ometa ali ako je zgresio po pravilu bi trebalo da napise kaznu za ometanje sluzbenog lica ili tako nesto...ima 1000 nacina da mu da do znanja da je zgresio ali nije resenje da mu prilazi i lupa kola...to je vec unistavanje privatne svojine i za to moze taj junak koji je to uradio da letne sa posla...
[ deerbeer @ 27.11.2008. 22:35 ] @
@Agent Smit
Mogao si da prodjes i kao ona devojka sto ju je zgazio bivsi vozac ministra veselinova ..
Kroz crveno 120km/h sa dzipom u sred centra grada .
Nego cini mi se ti si se uplasio reakcije pandura, da te ne cimaju dodatno posle sto si ih uopste pozvao
da intervenisu prema bilmezima koji voze sadasnje budzovane iz vlasti,
al ima jedna caka koja ti mozda moze posluziti u takvim situacijama.
Sad je kasno cim si dosao na forum :)
Jedan moj prijatelj je imao bezazlen incident u saobracaju ,
neko ga je isekao u koloni polupao mu malo auto na ocigled pandura koji je tu stajao na 5 metra
i mrtav 'ladan to posmatrao . Kad mu se on obratio ovaj ga je iskulirao govoreci da treba on
da se tim pozabavi i da "on" juri kolima i da se razracunava sa prestupnikom :)
Na to je ovaj digao dreku :sad zovem novine , b92 , okrece tel. blokiracu saobracaj itd ..
pa da vidis posle toga kako se odmah bacio na zadatak ..
Cisto jedan primer koji nema tolko veze sa ovom pricom ,al dovoljno ilustruje ..
Cutanje je stvarno najgore resenje, gore i za tebe ubuduce i za sve nas koji zive u ovoj zemlji kad mogu da se izivljavaju kojekakvi idioti bez odgovornosti .
Zato se desavaju i dalje takve stvari .
Forum ti je da ti bude malo lakse kad nevolju podelis sa ljudima .
Poz.
[ maxxxic @ 27.11.2008. 23:02 ] @
opasno je imati "posla" sa njima , jer to nisu ljudi već ŽIVOTINJE , tako ih i obučavaju još iz doba '90-ih !!!
GROZIM ih se , stvarno , i ja zaista mislim da oni ipak krše neke zakone ( i saobraćajne )
prvo i prvo ja mislim da ih treba zabraniti , te VIP pratnje vozilima , jer isti više ugrožavaju živote učesnika u saobraćaju , uključujući i VIP ličnost koju "obezbeđuju" , znam i da su neke osobe ( civili ) poginuli jer su ovi iz pratnje bili isuviše bahati !!
moji "susreti" sa njima ( par njih ) su me naučili da još više mrzim ovu državu , političare i policiju , a završavali su se tako što sam ih proklinjao NAGLAS a ja čak i nepsujem !?!
jednom sam prilikom "upoznao" i jednog od "vozača" Čistača / Razbijača i poželeo sam da ga bukvalno ubijem ( bez da se kajem ) a samo na osnovu njegovog ponašanja i odnosa ( i stava ) prema nama ( civilima ) ostalim učesnicima u saobraćaju , bruka da takva osoba prima platu od našeg plaćenog poreza , strava i užas , ja mislim da on ne bi ni dozvolu ( vozačku ) smeo da dobije a ima je i za nošenje oružija ??? apsolutno poremećen čovek !!!
u zadnje 4-5 godine stvarno malo vozim pa ih i nesrećem , bogu hvala
inače trebao si da ostaneš na mestu "događaja" , da obezbediš par ozbiljnih i voljnih svedoka da svedoče , da pozoveš policiju i da prijaviš nezgodu i ugrožavanje , pa da pozoveš i novinare ( čisto da "obezbediš nepristrasnost" policije )
moraću da "memorišem" telefon nekog reportera voljnog da izađe na "teren" sa kamerom i foto-aparatom ako se ovako nešto i meni desi !!!
PS: kada se postave kamere za nadzor saobraćaja mislim da se ovakve "bahatosti" neće više dešavati , makar ne kao do tada .
PSS: ministar Jočić je nastradao jer je njegov "vozač" "poštovao" saobraćajne propise !!! paradoks : nastradao ministar unutrašnjih poslova jer njegov lični podređeni nije poštovao ono za šta je njegov šef zadužen da "kontroliše i reguliše" !?!?! najgore je što se tom slučaju nije niko na to , bar ne javno , obazirao ???
[ Crveni011 @ 27.11.2008. 23:08 ] @
Napravili ste od ovoga sprdnju... Nazivate te momke raznoraznim pogrdnim imenima, ja sam rekao "gorile", po meni je to profesija:) Ljudi rade svoj posao i ja mislim da ga rade kako treba. Mnogo puta sam (za ovo malo vremana koliko vozim) prosao pored njih i nikada nisam primetio da su bahati! A i ti mislis da si jedini koji je pretrpeo stetu, mnogo puta takva vozila pod pratnjom izazovu lakse saobracajne nesrece sa mnogo vecim materijalnim stetama nego sto je tvoja.
[ maxxxic @ 27.11.2008. 23:17 ] @
ja se kladim u moju vozačku da većina ako ne i svi ti "vozači" za VIP pratnje nemaju pojma o pravilima i propisima u saobraćaju a siguran sam da nemaju ni trunku obzira prema ostalim učesnicima u saobraćaju !?!!
po meni oni treba da štite VIP osobu a da ne ugrožavaju ostale učesnike u saobraćaju , i tu je caka , kada si CEPANKA i sl. onda ti ugrožavaš sve ostale na uštrb jedne individue jer za bolje i neznaš , recidivi komunizma !!
takođe mislim da se velika većina samnom slaže ???
[ su27killeryu @ 27.11.2008. 23:47 ] @
U komunizmu su postojala bar neka pravila i udbasi se nisu toliko isticali kao ovi danasnji. Bilo je vjerovatno i onda majmuna ali ne kao danas, doduse i manje je vozila bilo na putevima.
[ Srđan Pavlović @ 28.11.2008. 05:04 ] @
Prijaviti, svakako. Sto vise ljudi cute, veca je bahatost bahatih, i obrnuto.
[ Ivan Dimkovic @ 28.11.2008. 08:34 ] @
Citat: Crveni011
Ljudi rade svoj posao i ja mislim da ga rade kako treba.
Citat: mnogo puta takva vozila pod pratnjom izazovu lakse saobracajne nesrece sa mnogo vecim materijalnim stetama nego sto je tvoja.
:-) Osim ako im posao nije lupanje tudje imovine, nesto ovde onda ne stima :)
[ Java Beograd @ 28.11.2008. 08:56 ] @
Vidim da se Smit više ni ne javlja, pa se zapravo obraćam ostalima.
Ja razumem da neko zazire od konfrontacije sa policijom i "državom" ali ovde je sasvim jasno da je morao da stane i da sačeka redovnog policajca i uviđaj. Verovatno bi dobio kintu za novo staklo - pr kratkom postupku, ali i sve ostale opcije su moguće.
Kako neko reče, verovatno je gorila mlatarao bezobzirno i slučajno slomi staklo, dakle, grubi nehat ali ne i namera. Inače i ja se potpuno slažem da su to uglavnom OK momci, ali zbog prirode posla sa sniženim pragom tolerancije.
Meni na poslu svaki dan može da se desi da ostanem bez kafe ili čak da padnem sa stolice. On, kad poljubi dete i krene na posao, sasvim regularno, može da se vrati u kovčegu. Jbg, i to je život.
[ Tyler Durden @ 28.11.2008. 08:56 ] @
Citat: Crveni011: Napravili ste od ovoga sprdnju... Nazivate te momke raznoraznim pogrdnim imenima, ja sam rekao "gorile", po meni je to profesija:) Ljudi rade svoj posao i ja mislim da ga rade kako treba. Mnogo puta sam (za ovo malo vremana koliko vozim) prosao pored njih i nikada nisam primetio da su bahati! A i ti mislis da si jedini koji je pretrpeo stetu, mnogo puta takva vozila pod pratnjom izazovu lakse saobracajne nesrece sa mnogo vecim materijalnim stetama nego sto je tvoja.
Šta pričaš ti dečko? Jesi ti juče pao na ovu planetu, da ne kažem u Srbiju?
[ Agent Smit @ 28.11.2008. 09:04 ] @
Slažem se sa svima vama i verujte da mi je lakše jer sam to podelio sa nekim bar
Nije mi bio cilj da kukam, svestan sam kako neko kaže da drugi i mnogo gore prolaze nego što sam ja.
Samo sam imao nameru da predočim šta se dešava.
Pogrešio sam što nisam zvao muriju, ali jednostavno u tom momentu nisam znao gde sam i šta mi se dogodilo..
A i nemam vremena da dižem galamu i halabuku. Razmišljao sam i da li to sve da napišem, jer nemam običaj da kukam okolo, ali ova bahatost je stvarno prevršila svaku meru...nisam opozicionar, ceo život sam bio protiv komunjara i ostalo, šetao po protestima itd. Naravno, da se političari menjaju, a gorile ostaju, sve mi je jasno. Ali sam bio samo užasnut njihovim ponašanjem, ne što se to meni desilo, sutra će se desiti ko zna kome. Jednostavno sam digao glas, bar ovde, što je nekima smešno, verujem, protiv njihove bahatosti. Uostalom, gde drugo dići glas...Blog nemam, a tema ovog foruma je sve ostalo što nema veze sa ostalim temama....Pozdrav svima što učestvujete..
[ deerbeer @ 28.11.2008. 09:23 ] @
Citat: @Java Beograd
... verovatno je gorila mlatarao bezobzirno i slučajno slomi staklo, dakle, grubi nehat ali ne i namera
Djura ima tesku ruku ..
[ BluesRocker @ 28.11.2008. 09:50 ] @
@Agent Smit
Po zakonu o saobraćaju, kad naiđe vozilo pod pratnjom, svi treba da se sklone u stranu i zaustave vozila dok vozilo pod pratnjom ne prođe. Ti si prekršio pravilo i prišao tom vozilo. Time si ugrozio bezbednost osobe kaja se u njemu vozi i zato ti je "gorila" mahao. Naravno da imaš pravo da ti plate štetu, ali to si mogao da prijaviš bez ikakvog straha od posledica. Šta je za državu jedno staklo. :)
[ GEAR1902 @ 28.11.2008. 10:14 ] @
Citat: BluesRocker: @Agent Smit
Po zakonu o saobraćaju, kad naiđe vozilo pod pratnjom, svi treba da se sklone u stranu i zaustave vozila dok vozilo pod pratnjom ne prođe. Ti si prekršio pravilo i prišao tom vozilo. Time si ugrozio bezbednost osobe kaja se u njemu vozi i zato ti je "gorila" mahao. Naravno da imaš pravo da ti plate štetu, ali to si mogao da prijaviš bez ikakvog straha od posledica. Šta je za državu jedno staklo. :)
po tom istom zakonu ima pravilo kako treba da izgleda ta pratnja...neko je u prethodnim postovima rekao,policijska kola iza i ispred sa rotacionim svetlim i sirenom...ovako sam i ja mogao da okupim 3-4 druga sa besnim kolima i tamnim staklima i eto mi smo vozilo sa pratnjom i niko ne sme da nam stane na put inace...lomimo stakla i batinamo onog ko nas ne poslusa...:D
[ su27killeryu @ 28.11.2008. 10:45 ] @
Citat: BluesRocker: @Agent Smit
Tacno tako mogao je da prijavi panduru i vjerovatno bi mu bilo placeno(uostalom oni to placaju iz naseg dzepa a ne iz njihovog) e sad "naknadu za pretrpljeni strah" ne vjerujem da bi bas tako lako dobio a i da je zvao novinare mogao bi da ima problema kasnije, obzirom da je porodican covjek vazniji mu je miran san nego kacenje sa onima kojima i tako ne mozes nista.
[ Crveni011 @ 28.11.2008. 11:00 ] @
@Tyler Durden
Naravno da nisam pao na ovu planet. Jako puno stvari ima u ovoj zemlji koje mi idu na onu stvar ali mi jos vise ide na tu istu stvar kada ljudi globalizuju stvari. A kada smo vec kod zemlje Srbije seti se sta se desavalo pre nekih pet i po godina, 12.03.2003. Zamisli da je bas tak lik jedan od onih koji je tog dana bio uz Djinjica. Oni su uvek spremni na najgore. Neko mu se tako nabije sa strane, sa zadnjeg sedista se pojavi lik sa automatskom puskom i posle par metaka ode i ono "neprobojno" staklo a i glave ovih unutra u oni stvar... E to je zemlja Srbija...
[ DaliborP @ 28.11.2008. 11:20 ] @
Citat: Agent Smit: Pogrešio sam što nisam zvao muriju, ali jednostavno u tom momentu nisam znao gde sam i šta mi se dogodilo..A i nemam vremena da dižem galamu i halabuku. Razmišljao sam i da li to sve da napišem, jer nemam običaj da kukam okolo, ali ova bahatost je stvarno prevršila svaku meru.
Izvini i ti si se bahato poneo u ovom slucaju, isto koliko i oni.
Odakle ti molim te ideja da se zaustavis pored kolone sa pratnjom?!? I to kola uz kola?? To je za njih direktna opasnost, na metar si od kola i moze svasta da se dogodi i za njih si pretnja, naravno ti znas da nisi ali oni to ne znaju i ne mogu da znaju.
Covek ti je prvo mahao palicom da ti da do znanja da se sklonis i posle te je hteo jos jedom opomenuti ali je ocigledno preterao i razbio ti prozor, da jeste malo bahato sa njegove strane ali tvoja odluka da se parkiras tik pored njih je takodjer bahata i jako nepromisljena.
Kad ide kolona pod pratnjom, hitna pomoc, vatrogasci red je da se sklonis i pustis ih da prodju.
I da, naravno da si trebao zvati policiju da ti nadoknade stetu.
[ Crveni011 @ 28.11.2008. 11:59 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: :-) Osim ako im posao nije lupanje tudje imovine, nesto ovde onda ne stima :)
Znam coveka koji radi slican posao, pracio mi je za slucajeve kada se ljudi prave pametni pa nece da se sklone pa na kraju zavrse pored puta u jarku pa steta na kolima bude "malo" veca... I sta mislis da li im neko nadoknadi to? Naravno da ne zato sto oni krse zakon. A zakon kaze: Vozač koji na putu susretne vozilo ili kolonu vozila pod pratnjom i vozač kojega sustigne vozilo ili kolona vozila pod pratnjom dužni su zaustaviti svoje vozilo, noću umesto dugih svetala upotrebiti kratka svetla za osvetljavanje puta, držati se naredbi koje im daju osobe iz pratnje i kretanje nastaviti tek nakon što prođu sva vozila pod pratnjom.
[ Agent Smit @ 28.11.2008. 12:28 ] @
Ok, i meni je jasno da sam prekrsio zakon...bio sam nepromišljen, platio za to i to je to.
...i izvinuće ti se što te tukao..
jasno mi je da sa takvim likovima nema zezanja..i otuda nisam odreagovao...to mi je lekcija...
[ zzz @ 28.11.2008. 12:32 ] @
Citat: Crveni011: Znam coveka koji radi slican posao, pracio mi je za slucajeve kada se ljudi prave pametni pa nece da se sklone pa na kraju zavrse pored puta u jarku pa steta na kolima bude "malo" veca... I sta mislis da li im neko nadoknadi to? Naravno da ne zato sto oni krse zakon. A zakon kaze: Vozač koji na putu susretne vozilo ili kolonu vozila pod pratnjom i vozač kojega sustigne vozilo ili kolona vozila pod pratnjom dužni su zaustaviti svoje vozilo, noću umesto dugih svetala upotrebiti kratka svetla za osvetljavanje puta, držati se naredbi koje im daju osobe iz pratnje i kretanje nastaviti tek nakon što prođu sva vozila pod pratnjom.
Ako je napravio prekrsaj i nije se sklonio vozilima po pratnjom, placa propisanu kaznu i time okaje svoje grehe... a za slupan auto, vozac iz pratnje odgovara za krivicno delo teskog ugrozavanja bezbednosti saobracaja i ide na robiju. Ili mislis da policajac sme da puca u tebe zato sto si pretrcavao ulicu na crveno da bi te sprecio u cinjenju prekrsaja :)
[ dmauka @ 28.11.2008. 13:08 ] @
Citat: zzz: Ako je napravio prekrsaj i nije se sklonio vozilima po pratnjom, placa propisanu kaznu i time okaje svoje grehe... a za slupan auto, vozac iz pratnje odgovara za krivicno delo teskog ugrozavanja bezbednosti saobracaja i ide na robiju. Ili mislis da policajac sme da puca u tebe zato sto si pretrcavao ulicu na crveno da bi te sprecio u cinjenju prekrsaja
...a lica u pratnji ce, u slucaju da neko nece da im se skloni sa puta, pozvati najblizu patrolu policije i eventualno pauka i mirno sacekati da se izgrednik ukloni i naplati mu se kazna...hau jes no...
Postoji posebna obuka za voznju vip lica i nadam se da vozaci iz pratnje istu prolaze. Nije njihovo da razmisljaju da li si ti nevini zbunjeni vozac koji je zalutao preblizu ili imas 450 kg C4 u gepeku. NJihovo je da deluju bez razmisljanja. To je poenta zastite vip licnosti.
E, sad, ako nekome to smeta (a iskreno, osim predsednika republike i parlamenta nikome drugom ne treba pratnja) treba da trazi da se menja zakon...preko narodnih predstavnika ...koji se voze u audijima...
[ nkrgovic @ 28.11.2008. 13:35 ] @
[/quote] Citat: zzz: Ako je napravio prekrsaj i nije se sklonio vozilima po pratnjom, placa propisanu kaznu i time okaje svoje grehe... a za slupan auto, vozac iz pratnje odgovara za krivicno delo teskog ugrozavanja bezbednosti saobracaja i ide na robiju. Ili mislis da policajac sme da puca u tebe zato sto si pretrcavao ulicu na crveno da bi te sprecio u cinjenju prekrsaja :)
Hvala lepo, konacno neko ko razume. Ako je covek napravio prekrsaj, moze biti kaznjen za prekrsaj. Zakon ne poznaje koncept VIP i VEP, a gorilama i ostalim majmunima nije mesto medju normalnim gradjanjima.
Ma sta poplaseni, indoktrinirani ili jednostavni glupo zagovornici teorije da majmuni imaju prvenstvo pricali, niko, ni vojska, ni policija, ni predsednik republike, ni bakica od 90 koja ne moze sama da predje ulicu nije iznad zakona. Ko krsi u zatvor treba (mora, ako hoces da imas vladavinu prava / pravnu drzavu) za to da odgovara.
Ako debil ne zna sta da radi kada vidi auto na putu, ne mora da prodje tuda. Postoje nacini da se saobracaj zatvori, ako je to potrebno (i samo AKO), postoje i drugi nacini prevoza osim automobila. Ni u jednom zakonu nije, niti ce ikada biti, predvidjena mogucnost da bilo koji pripadnik nizih primata lomi ono sto mu se nadje na putu eto tako... jer mu se cefnulo.
[ pri3rak @ 28.11.2008. 13:48 ] @
Citat: dmauka: E, sad, ako nekome to smeta (a iskreno, osim predsednika republike i parlamenta nikome drugom ne treba pratnja) treba da trazi da se menja zakon...preko narodnih predstavnika ;)...koji se voze u audijima...
predsednik vlade, ministar unutrasnjih poslova, ... kakva je klima u srbiji ima toga i jos, ali opet da je pratnja potrebna svakom glavonji sa funkcijom to naravno ne ...
[ DaliborP @ 28.11.2008. 13:54 ] @
Citat: nkrgovic: Ako debil ne zna sta da radi kada vidi auto na putu, ne mora da prodje tuda. Postoje nacini da se saobracaj zatvori, ako je to potrebno (i samo AKO), postoje i drugi nacini prevoza osim automobila. Ni u jednom zakonu nije, niti ce ikada biti, predvidjena mogucnost da bilo koji pripadnik nizih primata lomi ono sto mu se nadje na putu eto tako... jer mu se cefnulo.
A kako si ti tacno zakljucio da su ti ljudi koji se bave prevozom i obezbedjenjem debili, majmuni iliti nizi primati? Evo objasni nam otkud toliko pljuvanje sa tvoje strane, kojim povodom?
Jeste, razbili su mu prozor i to je ocigledna steta koje treba da se nadoknadi, ali vise je nego jasno ko je ovde napravio prekrsaj, tj prekrsio zakon na koji se ti pozivas, upravo Agent Smit koji se parkirao tik uz kolonu u pratnji i usput ignorisao signalaziciju iz kola praveci se pametan(na kraju je shvatio da je kriv).
Ja mislio da je decko dobro prosao, da je zvao policiju popio bi i kaznu.
[ biber021 @ 28.11.2008. 14:31 ] @
1. Nemojte se gurati s budalama, prevelika je gužva i nije za svakog,
2. Zakon nije isti za cara i težaka...
"Nista se ne mijenja
Prica ostaje ista.
Nista se ne mijenja osim statista
Ne, nista, rezija ostaje ista
Isti je pocetak, sredina i zaplet i kraj
I limunada koja je jedino dobra za plakanje.
Ne zaboravi,
Ne zaboravi da i sutra ne bi istu pricu pricali.
Za mene nisu predvidene nikakve uloge
Ja sam bio totalno out iz tih filmova
Oni sto samo statiraju, zauvijek ostaju
Samo poneko bljesne i postane veliki reziser.
Ne zaboravi,
Ne zaboravi da i sutra ne bi istu pricu pricali.
Nista se ne mijenja
Za mene nema uloge.
Ne zaboravi,
Ne zaboravi da ti sutra ne bi istu pricu pricali.
Da ti sutra ne bi opet isto pricali.
Da ti sutra ne bi istu pricu pricali."
KUD Idijoti, Glupost je neuništiva LP
Ne sekirajte se i prijatan vikend...
[ nkrgovic @ 28.11.2008. 14:44 ] @
@DaliborP :
Alo, razbili su mu prozor. Koliko snazno treba da udaris da bi nekome RAZBIO prozor? Kako treba da zoves nekoga ko toliko nije u stanju da kontrolise svoje postupke da RAZBIJA PROZORE NA AUTOMOBILIMA?
A to da je "decko dobro prosao" vezi ti macku o rep. Da, trebalo je da plati kaznu. Ne, to se ne resava lomljenjem prozora. Jer, takodje, to "sluzbeno lice" (mada mislim da je ovo uvreda za ljude koji posteno rade svoj posao u policiji, a ima ih dosta, zvati istim imenom njih i ovakve ... kako god ih zvali ) treba ukloniti iz svake sluzbe, a i sa ulice na neko vreme.
[ Ivan Dimkovic @ 28.11.2008. 17:31 ] @
Citat: DaliborP
Ja mislio da je decko dobro prosao, da je zvao policiju popio bi i kaznu.
Mrtvo more.
[ smfilip @ 28.11.2008. 18:12 ] @
samo jos nesto da dodam... audiji iz pratnje, sa zatamnjenim staklima imaju 'rotaciona' svjetla na maski,izmedju farova,tako da ako su stvarno bili pratnja,to si morao vidjeti
[ abishai @ 28.11.2008. 19:47 ] @
Citat: Kako neko reče, verovatno je gorila mlatarao bezobzirno i slučajno slomi staklo, dakle, grubi nehat ali ne i namera. Inače i ja se potpuno slažem da su to uglavnom OK momci, ali zbog prirode posla sa sniženim pragom tolerancije.
Meni na poslu svaki dan može da se desi da ostanem bez kafe ili čak da padnem sa stolice. On, kad poljubi dete i krene na posao, sasvim regularno, može da se vrati u kovčegu. Jbg, i to je život.
Uh... nemoj ove spanske citate molim te :).
Pravi "profesionalac" prvo radi taj posao 15x bolje od tih napaljenih majmuna, koji misle da se batinama sve resava i u stvari zive za to da neko napadne kako bi oni najzad potegli pistolj, pucali i posle nekim sponzorkama to pricali. Oni koji znaju taj posao sigurno znaju kada je neko slucajno uleteo u kolonu, a kada se stvarno stvorila opasnost i onda reaguju kako treba, a ovi napaljeni mamlazi misle da su bog i batina, a ustvari kada dodje do sranja ti prvi predaju oruzije i polegaju dole.
Ovo je bio najobicniji majmun koji ima nesto moci u rukama i jer kod nas se zakon i ne sprovodi bas kako treba, a onaj ko na taj posao gleda kao sto si ti opisao gore se nikada nece tako poneti i taj nije niti bahat niti bilo sta drugo, ali ... ovo je srbija...
p.s. Ne prozivam te ili nesto, bilo je jos slicnih citata, ali sam zahvatio tvoj (zato sam izbacio nick) :).
[Ovu poruku je menjao abishai dana 29.11.2008. u 00:42 GMT+1]
[ su27killeryu @ 28.11.2008. 20:12 ] @
abishai je u pravu
[ Crveni011 @ 28.11.2008. 20:26 ] @
Citat: abishai:
Pravi "profesionalac" prvo radi taj posao 15x bolje od tih napaljenih majmuna, koji misle da se batinama sve resava i u stvari zive za to da neko napadne kako bi oni najzad potegli pistolj, pucali i posle nekim sponzorkama to pricali. Oni koji znaju taj posao sigurno znaju kada je neko slucajno uleteo u kolonu, a kada se stvarno stvorila opasnost i onda reaguju kako treba, a ovi napaljeni mamlazi misle da su bog i batina, a ustvari kada dodje do sranja ti prvi predaju oruzije i polegaju dole.
A odakle ti to znas? Ja sam cuo da su momci skroz ok i da samo rade svoj posao.
[ su27killeryu @ 28.11.2008. 21:10 ] @
Ja znam par njih koji su skroz OK, ali su skroz OK zato sto me znaju. Inace imaju obicaj (pogotovo kad popiju) da se hvale tako pred drustvom sta im sve moze bit.
[ deerbeer @ 28.11.2008. 21:15 ] @
A cek otkud ti to znas da su ok i da normalno rade svoj posao ?
Ti si iz price tog lika koji se tim bavi dosao do nekog statistickog zakona ?
Iz njegovog licnog "ugla" si cuo a nikad ga nisi video u realnoj situaciji,
a to je ono sto ti abishai pokusava da ti kaze -
osecaj u profesionalca da preduhitri neku situaciju i napaljenog majmuna koji lomi sve na putu .
[ su27killeryu @ 28.11.2008. 23:08 ] @
Ja ti samo kazem da su u privatnom zivotu OK, da prave gluposti na poslu prave. Ima stvarno i profesionalaca ali ima i ovakvih bahatih jbg kad ih niko ne kontrolise.
[ Agent Smit @ 28.11.2008. 23:30 ] @
Citat: smfilip: samo jos nesto da dodam... audiji iz pratnje, sa zatamnjenim staklima imaju 'rotaciona' svjetla na maski,izmedju farova,tako da ako su stvarno bili pratnja,to si morao vidjeti
naravno da je imao te treperuće rotacije napred na maski,taj zadnji audi iz koga je ovaj mahao, ali to se ne vidi otpozadi, to sam provalio kad sam stao u traci iza busa, sa njihove desne strane..napominjem da sam ušao u Nemanjinu u desnu traku, krenuo uzbrdo, video ispred sebe audi sa plavom rotacijom koji je malo virio u moju desnu traku, oni su stajali na semaforu, ja pošto sam ukapirao da neće biti neka frka, prolazim svojom korsicom, koja je mala u odnosu na njih naravno, pored tog drugog audija i stajem iza busa, maksimalno u stranu, uz desnu ivicu kolovoza zabijen, i čekam da se upali zeleno. Tu mi je sinulo da možda nisam trebao da im se približavam jer ovaj ima rotaciju, već da stanem iza njega. Napominjem da su bila samo dva audija, prvi nije imao nikakve rotacije, bio je skroz zatamnjen, a na suvozačevom mestu je sedeo lik iz obezbeđenja sa skroz otvorenim prozorom, koji me nije ni pogledao kad sam stao. Tad sam video ovog iza da maše onom svojom palicom iz isto maksimalno zatamnjenog audija i video sam da mu treperi ta rotacija napred. Tad su oni krenuli na zeleno, i ovaj drugi audi mi se priljubio, i u retrovizoru sam video samo ruku koja je zamahnula palicom i odvalila mi prozor. Prošli su tik uz mene. Bus ispred mene je tek tad krenuo, a oni su dali po gasu, uz šine i pravac Vlada....
Kapiram da su prokomentarisali kad sam stao tu desno od njih, kao vidi ovog paćenika, ajde kao majke ti približi mu se da ga zveknem, ili kako god zovu taj potez kad onom gvozdenom palicom udare u staklo..morao je znati za caku da tu staklo puca na jedan...mislim, fora je prava uličarska... mogu da zamislim koje još fore znaju...
Verovatno je u prvom audiju bio neki ministar, kolko kapiram ne bi mi to uradili naočigled ministra..ali ko zna
Svejedno, bilo pa prošlo, life's goin' on....samo sam izložio svoj slučaj kao nauk...sklanjajte se od kolone sa pratnjom..ako ne želite da ostanete bez stakala i štatijaznam čega već....
Penjući se sam video rotaciju, ali sam kao procenio da imam mesta u desnoj traci, a i tu je Vlada i oni se tu penju svaki dan, a i samo dva auta su u pitanju, nije neka kolona nabudžena... ..neće praviti problem...
[ abishai @ 28.11.2008. 23:44 ] @
Citat: A odakle ti to znas? Ja sam cuo da su momci skroz ok i da samo rade svoj posao.
Nisam ja rekao da su svi takvi, procitaj jos jednom :). Vec kazem da ima takvih... e sada, mozda ih i nema vise nego "ovih", ali opet, dovoljna je jedna ovakva situaciju i da se na sve njih tako gleda.
Nije bitno toliko odakle znam...
@Agent Smit
Znas kako, ako ti je lakse, mozda i ne bi dobro prosao da si zvao sve zive. Licno mislim da si trebao, ali opet... meni su jos u secanju mnoge stvari iz '90-tih, pa ono... mada valjda ce se vec jednom malo promeniti nesto :(.
zz
[ Agent Smit @ 28.11.2008. 23:49 ] @
Citat: ... meni su jos u secanju mnoge stvari iz '90-tih, pa ono...
..i meni su, nažalost....pojede te mrak...ali ovaj put demokratski :)
[ mikiilic @ 29.11.2008. 12:26 ] @
Moram da se setim ranijh vremena kad je ovde vladao socijalizam. Kao što znate i Tito je živeo u Užičkoj na Dedinju, gde i većina ondašnjih a i današnjih glavonja. Ali, NIKAD, nisam video nešto slično ovome što danas rade. Svi ti visoki generali, policajci, ministri i dr su neprimetno prolazili ulicama. Znalo se, da kad prolazi crni mercedes, u njemu sedi neko važan. Jedan pratilac na prednjem sedištu, vozač i to je to.
[ deerbeer @ 29.11.2008. 13:27 ] @
Mene interesuje i dalje ...sta povodom tog divljanja i takvih slucajeva kaze doticna vazna licnost
kad sve tako mirno posmatra kako se njegovo obezbedjenje izivljava nad gradjanima ?
Zar nije i u njima krivica ? NE ..oni pomahnitalog "Rokija" potapsu po ramenu i kazu "Svaka cast tako se to radi " .
Valjda bi trebalo posle toga da obavesti njegovog shefa obezbedjenja i da mu kaze da se ovaj
izivljava nad ljudima i da se previse uzivio u svoj posao itd..
Kakve glavonje takvo i obezbedjenje ..
[ drbogi @ 29.11.2008. 16:44 ] @
@Agent Smit
Ako ti išta znači ja mislim da si postupio potpuno ispravno. Iako se zbog svega što ti se dogodilo sigurno ne osećaš lepo i prijatno, bilo kakav pokušaj da da ukažeš na nenormalno ponašanje nečijeg obezbeđenja bi te odveo u još veće probleme. Potpuno su naivni likovi koji misle da neko kao potpuno anonimna osoba, kakvim smatram AgentaSmita, ima bilo kakve šanse pred zakonom ove nazovi države. Pa ovde vozač osakati ministra Unutrašnjih poslova, pa ne odgovara pred zakonom, iluzorno bi bilo očekivati da je ikoga uopšte briga za tvoje staklo.
Ovde vladaju plemensko partijsko kumovsko rođački zakoni i pravila, a ovi napisanni su tu samo da omoguće okvir za sprovođenje ovih podrazumevanih pravila. zato je potpuno suludo očekivati da se baš u tvom slučaju počnu primenjivati pravi pisani zakoni, ako sam dovoljno jasan.
Zamisli da npr. odgovara taj koji ti je polupao staklo, pa ga malo otpuste, pa suspenduju njegovog šefa, pa onda pročešljaju dosijee tih zaposlenih, pa tu ispliva koješta, pa sistem bi se srušio ako se negde ne prestane sa sprovođenjem zakona. Ili npr. da odgovara onaj službenik koji je izdao dozvolu za rad onog kafića u NSu? Zar nije lakše zatvoriti konobara, valjda zato što nije u azbestnom odelu došao na posao. U oba slučaja, iako nisu direktno povezana, poenta je ista: službeno lice ni po koju cenu ne sme biti krivo jer to ugrožava poredak.
Uostalom, forum je javan pa eto prilike da odreaguje neki tužilac, čak i da se proslavi. Jel neko poznaje bar jednog takvog? Dobar štos, jel da?
[ drbogi @ 29.11.2008. 16:55 ] @
Citat: mikiilic: Moram da se setim ranijh vremena kad je ovde vladao socijalizam. Kao što znate i Tito je živeo u Užičkoj na Dedinju, gde i većina ondašnjih a i današnjih glavonja. Ali, NIKAD, nisam video nešto slično ovome što danas rade. Svi ti visoki generali, policajci, ministri i dr su neprimetno prolazili ulicama. Znalo se, da kad prolazi crni mercedes, u njemu sedi neko važan. Jedan pratilac na prednjem sedištu, vozač i to je to.
Postoji par razlika između Tita i ovoh danas:
1. Tita je narod voleo, ma šta ko mislio...
2. Tito se nije plašio sopstvenog naroda
3. Tita su čuvali profesionalci, uz pomoć čak i rezervnog sastava. Zbog ovoga pod 1 i 2, ovi valjda ne mobilišu rezerviste
[ Agent Smit @ 29.11.2008. 18:54 ] @
Dok je bilo Tita bilo je i šita, od kad nema njega ima svega...
[ Dejan Krsticc @ 13.02.2012. 12:36 ] @
Ja te vozace,zajedno sa ljudima ko je voze ne j....m 2 posto.
Vracajuci se iz Bg prema pancevu prosle godine,na spustanju sa pancevackog mosta kod prvog semafora,velikom brzinom sustize me kolona vozila pod pratnjom.Shodno uslovima u saobracaju,a nalazivsi se u desnoj najbrzoj traci trebalo m i je vremena da se prestrojim u srednju,pa zatim u zutu.Ali, kada sam uspeo u srednju da se prestrojim ,do mene dodje jedno policijsko vozilo sa nekom ribom koja nosi neke naocare preko celog lica i poce mi mahati i drati se na mene ...ZAUSTAVI VOZILO....I tada u meni proradi inat i ja lepo njoj...STA SE DERES,E SAD CU SE K..C POMERITI...i tako sam ih drzao da ne mogu da prodju do kraja pancevackog puta.Pri tom mi dolazi i drugo vozilo,i staje pored.suvozac ko sa modne piste nabacio neke naocare,MA MANGUPI NEMA STA.hahah.
Vozili su se jako velikom brzinom,bahato se ponasaju,ne daju ti vremena da se bezbedno prestrojis,nisu obuceni po P.S.Arce nase pare bilo ih je oko 10 vozila.Kasnije saznah da je SUTANOVAC bio u poseti pancevackoj kasarni.Pa zar ministar ne moze u dva tri vozila da ode u posetu kasarni..Pa jel znate da on kod svog tasta ide u pratnji par 5 automobila...
I sta se desava, ja njih pustim kod zadnjeg semafora,kad iznad mene helikopter,i bukvalno me prati.Posto sam isao u rodno selo pri ulasku me zaustavise panduri i tu krene pretre ko si sta si ,cekamo naredjenje iz bg,pa ne znaju posle pod kojom tackom da mi napisu prijavu itd.Na kraju napisu sledece.da skratim...NIJE HTEO DA PUSTI KOLONU VOZILA POD PRATNJOM,VOZIO JE ZUTOM TRAKOM..haha...
BAHATOSTI NIKAD KRAJA!!!!!!!!!!
PA NIJE OVO PRIVATNA DRZAVA!!!!!!!!!!!!
[ Java Beograd @ 13.02.2012. 12:54 ] @
Citat: Dejan Krsticc: Ja te vozace,zajedno sa ljudima ko je voze ne j....m 2 posto.
Vracajuci se iz Bg prema pancevu prosle godine,na spustanju sa pancevackog mosta kod prvog semafora,velikom brzinom sustize me kolona vozila pod pratnjom.Shodno uslovima u saobracaju,a nalazivsi se u desnoj najbrzoj traci trebalo m i je vremena da se prestrojim u srednju,pa zatim u zutu.Ali, kada sam uspeo u srednju da se prestrojim ,do mene dodje jedno policijsko vozilo sa nekom ribom koja nosi neke naocare preko celog lica i poce mi mahati i drati se na mene ...ZAUSTAVI VOZILO....I tada u meni proradi inat i ja lepo njoj...STA SE DERES,E SAD CU SE K..C POMERITI...i tako sam ih drzao da ne mogu da prodju do kraja pancevackog puta.Pri tom mi dolazi i drugo vozilo,i staje pored.suvozac ko sa modne piste nabacio neke naocare,MA MANGUPI NEMA STA.hahah.
Vozili su se jako velikom brzinom,bahato se ponasaju,ne daju ti vremena da se bezbedno prestrojis,nisu obuceni po P.S.Arce nase pare bilo ih je oko 10 vozila.Kasnije saznah da je SUTANOVAC bio u poseti pancevackoj kasarni.Pa zar ministar ne moze u dva tri vozila da ode u posetu kasarni..Pa jel znate da on kod svog tasta ide u pratnji par 5 automobila...
I sta se desava, ja njih pustim kod zadnjeg semafora,kad iznad mene helikopter,i bukvalno me prati.Posto sam isao u rodno selo pri ulasku me zaustavise panduri i tu krene pretre ko si sta si ,cekamo naredjenje iz bg,pa ne znaju posle pod kojom tackom da mi napisu prijavu itd.Na kraju napisu sledece.da skratim...NIJE HTEO DA PUSTI KOLONU VOZILA POD PRATNJOM,VOZIO JE ZUTOM TRAKOM..haha...
BAHATOSTI NIKAD KRAJA!!!!!!!!!!
PA NIJE OVO PRIVATNA DRZAVA!!!!!!!!!!!!
- Moraš da oslobodiš prolaz vozilu koji je pod pratnjom.
- Tvoji komentari "... I tada u meni proradi inat ..." i " ...i tako sam ih drzao da ne mogu da prodju do kraja pancevackog puta...." su za svaku osudu. Nije tvoje da zaključuješ da li su obučeni po P.S. niti da mudruješ da li je u kolima Šutanovac, ili Kurta ili Murta. Nego se lepo pomeriš desno kad ti se ukaže prva prilika.
- Da je ovo iole uređenija država, već bi bio u bajboku, jer je tvoje ponašanje na putu moglo biti protumačeno kao teroristički akt. Čik da te vidim u Nemačkoj da se tako kurčiš ! Ili, da si nedajbože u USA i da ne dozvoliš koloni pod pratnjom da te mimoiđe ! Sigurno bi i metak popio. Tamo je nulta tolerancija na pretnje.
- A tragikomično je da na kraju zaključuješ " .... BAHATOSTI NIKAD KRAJA!!!!!!!!!!" Po svemu sudeći jedini bahat si ovde bio ti.
[ Samurai Jack @ 13.02.2012. 15:06 ] @
Moram da se slozim sa Javom. Ako su imali upaljenu zvucnu i svetlosnu signalizaciju - moras da se sklonis. Ono sto mozes da radis, kao i ja sto radim, je da kada vidis jedno sluzbeno vozilo kako ide samo gradom (zatamnjeni audi, sa crvenim i plavim svetlima ispod farova itd.) ali NEMA zvucnu i svetlosnu signalizaciju upaljenu a vozi kao majmun sredinom ulice sa dve trake (verovatno konta da cemo da zakljucimo da je to drzavni auto ili sta) - e njemu se ne sklanjam, nema sanse. Kad upali zvucnu i svetlosnu - nema problema, sklanjam se odmah. Ali dok vozi ko serif - nema pustanja.
[ jnk @ 13.02.2012. 19:42 ] @
Kad ti vozis svoj auto i gledas svoja posla i neko ti se iz cista mira izdere nije ni malo prijatno tako da potpuno razumem sto im se nije sklonio, a to sto su morali da ga prate preko celog mosta od mene moze da dobije samo pohvale.
Ja prosle god vozim motor uzickom ulicom i vozim sredinom svoje trake. U susret mi ide tadici sa 3 vozila od kojih prvo u koloni ide mojom trakom i ne usporava. I ja tako nastavljam svoju voznju ali lik se uopste ne pomera i negde pred kraj vidim da lik hoce da me ubije i sklonim se na trotoar. Tu se nekako stvori pandur na motoru koji krece da mi ke*a sto ja psujem i masem rukama na tadicija.
[ Sceka @ 13.02.2012. 20:04 ] @
Citat: jnk: ... Ja prosle god vozim motor uzickom ulicom i vozim sredinom svoje trake. U susret mi ide tadici sa 3 vozila od kojih prvo u koloni ide mojom trakom i ne usporava. I ja tako nastavljam svoju voznju ali lik se uopste ne pomera i negde pred kraj vidim da lik hoce da me ubije i sklonim se na trotoar. Tu se nekako stvori pandur na motoru koji krece da mi ke*a sto ja psujem i masem rukama na tadicija.
Prosto neverovatno koliko ljudi misle da su frajeri ako nesto glupo urade. Pa covece, po zakonu moras da se sklonis, po zakonu! Ko si, bre, ti da si tako osion i mislis da si iznad zakona?! Po cemu si ti iznad svih ostalih gradjana pa da te neko tretira nekako posebno? Pazi, neznanje, ne poznavanje, zakona te ne opravdava kad pogresis! Na kraju krajeva, svaki ucesnik u saobracaju je po zakonu duzan da zna propise. To znaci da ti, ako uopste imas vozacku dozvolu, podrazumevano znas da moras da oslobodis prolaz vozilu koje je pod pratnjom. Sto znaci da ti namerno neces da se sklonis, to i sam kazes. Sto znaci da ovlasceno lice automatski mora da reaguje na takav cin i automatski mora da sankcionise takvo ponasanje! Sto znaci da sve sto su mogli - trebali su da upotrebe protiv tebe i tvog ponasanja! A nisu! I ti sada em se hvalis kao da si neki frajer em drvlje i kamenje na nekoga ko ti je ucinio uslugu?! Umesto da te regulise po kratkom postupku pa malo duzi postupak da se naucis pameti i onda bi drugacije izigavao frajera, to ti garantujem!!! :)
Pozdrav!
[ milivoje t @ 13.02.2012. 20:12 ] @
za pokretaca teme:
ne mogu da verujem da su ti u centru beograda na semaforu sasuli staklo na kolima i da si ti to progutao. razumeo bih da je u pitanju matematicka racunica u kojoj je jeftinije platiti staklo nego saobracajnu kaznu, ali iz ovoga sto sam procitao sledi da oni nisu imali vidljivo upaljenu rotaciju sem blinkera ispod haube koje nisi mogao videti dok nisi prosao ispred tog audija.
uostalom ako si na semaforu mogao paralelno da stanes sa vozilom koje stite vozila u pratnji, to je njihov propust.
nedavno sam imao prilike da prisustvujem komplet zatvaranju regionalnog puta povodom prolaska par delegacija nasih politicara. neverovatan performans, pocev od broja upotrebljenih policajaca koje su nacickali da stoje na ulici, pa do insistiranja da uparkirate vozilo nekoliko metara od puta u neku livadu. jedini pobednik performansa su bile lokalne kafane u kojima smo mi vozaci trosili novac dok smo cekali da nam oslobode vozila i saobracajnicu. u zakljucku mnogo jeftinije i mnogo manje iritantno bi bilo da koriste helikoptere, a ne one silne policajce, audije i bmw-ove...
[ jnk @ 13.02.2012. 20:13 ] @
Ti bi mene po kratkom postupku znaci? Nema sta ja tu da poznajem propise. Ja se krecem svojom trakom i gledam svoja posla a onaj koji mi ide u susret je presao u moju traku sa ukljucenim rotacijama i jedini nacin da ga izbegnem je da se popnem na trotoar sto sam na kraju bio prisiljen da uradim.
[ Sceka @ 13.02.2012. 20:55 ] @
Citat: jnk: Ti bi mene po kratkom postupku znaci? Nema sta ja tu da poznajem propise. Ja se krecem svojom trakom i gledam svoja posla a onaj koji mi ide u susret je presao u moju traku sa ukljucenim rotacijama i jedini nacin da ga izbegnem je da se popnem na trotoar sto sam na kraju bio prisiljen da uradim.
Nije bitno sta bi ja tebe... (inace ja tebi ne bi nista, tvoja glava - tvoj problem, sto se mene licno tice!) Problem je u tome sto se i dalje pravis frajer. Ti si duzan, moras da znas, po zakonu si obavezan... da znas propise i zakone vezane za saobracaj! Ako imas vozacku dozvolu podrazumeva se da si upoznat sa svojim pravima i obavezama. Imas i obaveze a ne samo prava, a ti obaveze uporno ignorises, a tako moze neko i da strada! Ako ne postujes zakon to se sankcionise. Prosto da prostije ne moze da bude! Ne mozes ti da vozis svojom trakom i gledas svoja posla. Kad si za volanom (u vozilu, na motoru, traktoru...) automatski si ucesnik u saobracaju i moras da ucestvujes u saobracaju a ne da gledas svoja posla! Po zakonu! A i da nije po zakonu, a jeste, moras da svesno ucestvujes u saobracaju i da se prilagodjavas uslovima voznje!
Ma sve ti to znas nego se pravis blesav. Odnosno, jos gore, izigravas frajera na nacin na koji to rade klinci. Ali, kao sto to neko rece a meni se dopalo i koristim, ako te to veseli, ko sam ja da ti to branim! Za to postoje ovlascena lica kojima je to posao pa neka oni to rade, mislim svoj posao! Poenta je u tome da reagujem samo zato sto nisi ti jedini koji cita ovo. Citaju mnogi pa ce tvoje frajerisanje, odnosno ponasanje za koje ti mislis da je frajerisanje, nekome da se ucini ispravno pa ce zbog takve budalastine da na]ebe. A to nije dobro, pa zato ovo i pisem. Tebi inace nema pomoci, odnosno, kad budes prerastao takvo razmisljanje, kada budes svatio da nisi mangup ako se tako ponasas nego nesto sasvim drugo... pa, tada ce biti kasno, ali opet, javi se za jos koji savet, koristice ti! :)
Pozdrav!
[ Wi-Fi @ 13.02.2012. 21:02 ] @
Pa i jeste ispravno... Sta kauboj radi u traci suprotnog smera u dvosmernoj ulici, dok druga 2 vozila voze normalno, svojom trakom?! Gde da se skloni?
Ja bih stao i sisao s motora, pa nek' vidi sta ce...
[ Dejan Krsticc @ 13.02.2012. 21:39 ] @
za Java Beograd
Trebali bi da se ukljuce u temu neeepristrasni ljudi.Dali je po zakonu da se krecu vecom bryinom od dozvoljene?Dali je po zakonu da ugrozavaju tim bezbednost saobracaja?Dali je po zakonu da se tako bahato ponasaju?Po kom zakonu imaju pravo na to?ZAR NISU MOGLI DA SACEKAJU DA SE PRESTROJIM POLAKO,PA GDE GORI?
Ne razumem koga branite,te iste koji traze pare za rucak?
Ma dajte?To su obicni kriminalci za mene!!!!!!!!!!!!!!!
[ Wi-Fi @ 13.02.2012. 21:46 ] @
Skoro sam siguran da ogranicenje brzine ne vazi za takva vozila
[ gigamg1 @ 13.02.2012. 23:17 ] @
Lepo pise da su sluzbena vozila i vozila pod pratnjom izuzeta od postovanja ogranicenja brzine ali jedino pod uslovom da su upotrebila zvucno-svetlosnu signalizaciju.
Ali ako idu 3 vozila u koloni policijska to onda nisu vozila pod pratnjom. To su obicna vozila kao i svaka druga. Oni su isti smrtnici kao i mi sve dok ne ukljuce rotaciju i sirenu i time ti daju do znanja da se sklonis. E onda moras da im prepustis pravo prvenstva prolaza. Do tada, za*ebi!
Sta sad, treba neko da tolerise njihovo nekoriscenje propisanih signalizacija a u suprotnom tvoju netoleranciju da tretiraju kaznjavanjem? Zna se ko tu krsi pravila.
[ shadow-bg @ 13.02.2012. 23:43 ] @
Ja cu da se ukljucim u raspravu, ali sam pristrasan. Ne podnosim ta vozila pod pratnjom.
@Dejan
Pazi, oni po zakonu imaju pravo sve sto su ti ljudi ovde naveli. Za njih fakticki ne vaze saobracajni propisi + moras da im se sklonis kako znas i umes HITNO, kao ambulantnim kolima ili vatrogascima ili policiji. Ako imaju upaljenu signalizaciju. Dobro si prosao samo sa kaznom. Pre par godina su radnika neke strane ambasade izvlacili kroz prozor auta jer je vozio za njima. Tek posle kad su videli ko je i sta je i da ima imunitet, su ga ostavili na miru. Imaju pravo i da pucaju na tebe ako procene da im smetas.
Takav je zakon. Donet je takav sa razlogom. Ono sto mene licno iritira je sta spada u VIP osobe. Ovi sto imaju kao neku zakonsku osnovu da budu VIP osobe (ministri i sl.) su najgori sljam. Unistavaju i pljackaju zemlju, i jos treba da im se sklanjamo. E zato me mucnina hvata kad ih vidim u retrovizoru. Uopste mi ne bi bilo tesko da se sklonim nekome ko je zaista zasluzio da ga stite. Drugo, sto kaze neko, cesto se desava da salju vozila pod pratnjom po kurve, rodbinu i sl. Nagledao sam se i naslusao takvih primera. Zakon/Propis o tome sta je VIP treba menjati, i uvesti kontrolu da se to zaista sprovodi.
[ Zeleni zub @ 14.02.2012. 00:12 ] @
Skoro bilo, i ne ponovilo se...
(vozač Skupštine Srbije vozio neku saradnicu u Bor, nije poštovao policijski uvidjaj, već je pregazio telo žrtve prethodne nesreće. Tipično govedo o kome se ovde u temi priča)
Citat:
Slavica Đukić- Dejanović :"U vozilu je bila i moja saradnica Branislava Parezanović, nisam nikakav nalog dala za taj put, niti sam znala da se taj put uopšte odvijao, tako da sam mišljenja da će nadležni državni organi utvrditi sve okolnosto vezane za vožnju i ponašanje vozača koji je već suspendovan. Nemam nikakvih informacija da je vozilo korišćeno po bilo kakvoj partijskoj dužnosti“, kaže predsednica Skupštine. "
Izvor: B92
[ a1200 @ 14.02.2012. 01:43 ] @
@Zeleni zub
Pa oni samo kopiraju ponasanje svojih "vlasnika" politicara i cele te lopovsko-interesne partijske strukture. Princip je prost, moze im se - posto su "njihovi"... tj. zakon ima tendenciju da ih zaobidje (jer ne bi bilo dobro da narod sazna npr. kod koga sve je vozio svog sefa na brifing, po pare, s' kim se vidja, ko mu je ljubavnica i slicne pikanterije...). Zato se bahatost i samozivost dozvoljava, osim ako ujedu svog sefa za ruku - to se vec ne prasta...
[ Java Beograd @ 14.02.2012. 07:09 ] @
Citat: jnk: Ja se krecem svojom trakom i gledam svoja posla a onaj koji mi ide u susret je presao u moju traku sa ukljucenim rotacijama i jedini nacin da ga izbegnem je da se popnem na trotoar sto sam na kraju bio prisiljen da uradim.
Samo da se zna, ja sam krajnje nepristrasan. Nego zipa šta mi se desilo pre neki dan:
<IRONIJA>
I ja tako pre neki dan idem svojom trakom i gledam svoja posla, a pešak zaš'o u moju traku ! I šta sam ja mogao da radim ? Nisam uspeo da ga izbegnem i šta ću ?! Zgazim ga naravno (nekoliko puta, jer sam posle morao u rikverc). Neverovatno je koliko je taj pešak bio bahat ! Kao da nije mogao da sačeka da se prestrojim ?! Mora da je neki političar koji je uništio ovu zemlju ! Jelda da sam ispravno postupio ?! Krajnje je vreme da pobijemo te lopovsko-interesne partijske strukture
</IRONIJA>
@ Dejan Krsticc
Sine, ne znam ko tebi dade volan u ruke ! Iz svake tvoje rečenice prosto isijava nepoznavanje osnovnih saobraćajnih propisa, i potvrda krajnje saobraćajne nekulture ! Jedino šta mogu da zaključim je da si vozačku nekako kupio ili da se svojski trudiš da nastaviš "svetle tradicije" PA registarskih oznaka.
[Ovu poruku je menjao Java Beograd dana 14.02.2012. u 08:21 GMT+1]
[ anon70939 @ 14.02.2012. 07:21 ] @
Citat: shadow-bg: Ja cu da se ukljucim u raspravu, ali sam pristrasan. Ne podnosim ta vozila pod pratnjom.
Ni ja ih ne podnosim ali ih razumem. Pogotovo kad je "tadici" u pitanju.
Otkud njegovi vozači znaju da taj koji neće da se skloni nije terorista ili atentator? Da namerno sabotira kolonu kako bi neko drugi iz ekipe mogao da izvrši atentat?
Ne kažem da on ne zaslužuje jedan solidan atentat :P. ali tog koji blokira tu kolonu treba itekako da kazne. Ta bahatost i nepoštovanje zakona nas je i dovela tu gde smo.
Eto, da su malo bolje čuvali Đinđića možda bi i on bio danas živ. Ali, ko je mogao da pretpostavi?
[ Boris Tadić @ 14.02.2012. 08:05 ] @
A je li prekrsaj ako im se ablenduje kada su spori za uslove puta ? xD
[ andre2000 @ 14.02.2012. 08:34 ] @
@ Dejan Krsticc
Definitivno si trebao da se skloniš ovim vozilima, i za njih ne važi ograničenje brzine kada imaju upaljenu signalizaciju. Sa druge strane, kada vidim takav službeni auto koji vozi sa samo upaljenom rotacijom, a gužva je svuda, skoro sam siguran da se tipu negde hladi burek i da zato izuzetno žuri, i takve i ja volim da ne propustim.
[ jnk @ 14.02.2012. 08:38 ] @
A ja se pitam gde oni to žure konstantno? U 4 popodne ih je pun centar jer tada završavaju s poslom pa ne vidim čemu tenzija da pod rotacijama trče kući, lako će podgrejati ručak.
[ Java Beograd @ 14.02.2012. 08:58 ] @
U ovoj se diskusiji sve vreme mešaju dve stvari
1. Da li neko voli političare ili ne
2. Da li učesnici u saobraćaju moraju da se ponašaju prema propisima.
Neki od mudrijih učesnika u diskusiji umeju da razgraniče ove pojmove.
[ jnk @ 14.02.2012. 09:02 ] @
Po kom je propisu da ti se neko izdere da sklanjaš vozilo sa kolovoza? Ili po kom je propisu da te neko izgurava iz tvoje trake na trotoar?
[ milivoje t @ 14.02.2012. 09:24 ] @
Znate sta mene nervira, nekultura vozaca kada treba propustiti vozila hitne pomoci i vatrogasaca. Cini mi se da iz nekog razloga ljudi pocinju da ih poistovecuju sa automobilima politicara ili ih jednostavno nije briga, pa sve manji broj vozaca u saobracaju reaguje kako treba i kako mora kada mu u susret ide vozilo ovih sluzbi koje spasavaju zivote.
A najveci broj onih koji reaguju kada primete hitnu i vatrogasce pod rotacijom ne reaguju ispravno. Mislim da ljudi nisu svesni dve stvari, vozila ovih sluzbi nemaju motor od 4.2L i ubrzanje kao sto ima audi u pratnji politicara, dakle ne moze jedan sanitet ili natovareni vatrogasni kamion da vas prestigne samo ako se vi malo pomerite u stranu, a nastavite istom brzinom kretanja. A kamionu se posebno mora osloboditi vise mesta da bi prosao gradskim ulicama.
Potrebno je da se sklonite koliko god ste u mogucnosti i da zaustavite vozilo ili drasticno smanjite brzinu, to vazi i kada vozila vatrogasaca i hitne pomoci idu vama u susret kontra trakom.
[ shadow-bg @ 14.02.2012. 09:42 ] @
Nadji ZOBS, i procitaj stavke 106 i 107...
ukratko:
http://ltablice.com/pravila-sa...racaja/100-vozila-pod-pratnjom
Citat: Vozač koji na putu susretne ili ga sustigne vozilo, odnosno vozila pod pratnjom, dužan je da propusti ta vozila, da im omogući mimoilaženje i preticanje, odnosno obilaženje i, po potrebi, da ukloni vozilo sa kolovoza ili da se zaustavi, kao i da se pridržava naredbi koje mu daju lica iz pratnje, odnosno da kretanje nastavi tek pošto prođu sva vozila pod pratnjom.
Tako da eto ti po kom propisu smeju da te izguraju na trotoar i da vicu na tebe. A ako ih ne poslusas, lose ces se provesti.
...a vidim i da ostali ucesnici u raspravi ne znaju jos jednu stvar...
Citat: Izuzetno od predhodno navedenog, vozilo pod pratnjom sme davati samo posebne svetlosne znake bez sirene, ako je omogućena dovoljna vidljivost tog vozila i bezbednost učesnika u saobraćaju, osim kada se vozilo pod pratnjom kreće brzinom većom od dozvoljene na tom delu puta.
[ Lavlja_Jazbina @ 14.02.2012. 10:03 ] @
podrazumevano znas da moras da oslobodis prolaz vozilu koje je pod pratnjom.
idem svojom trakom i gledam svoja posla
A GDE IZ SVOJE TRAKE.Tadica sam bar 3x video u zatamljenom ali do pola otvorenom prozoru.
Da se vidi.Preveliki kompleksi,a imaju sve.Znaci BAHATOST>
[ Sceka @ 14.02.2012. 11:14 ] @
Citat: milivoje t: Znate sta mene nervira, nekultura vozaca kada treba propustiti vozila hitne pomoci i vatrogasaca. Cini mi se da iz nekog razloga ljudi pocinju da ih poistovecuju sa automobilima politicara ili ih jednostavno nije briga, pa sve manji broj vozaca u saobracaju reaguje kako treba i kako mora kada mu u susret ide vozilo ovih sluzbi koje spasavaju zivote. ...
Nije to nekultura! To je najobicnija bahatost koju su spremni da pripisuju drugome a kad oni to rade onda je frajerisanje, mangupisanje! U svojim ocima nisu bahati kad ne propuste vozilo koje po zakonu svih zemalja na svetu mora da se propusti, nisu bahati nego su u svojim ocima mngupi kojima "tad proradi inat"! Kakva budalastina, svi su nekako hrabri na recima i to samo na forumu! Sta bi uradili da naidju na saobracajnu nesrecu sa puno povredjenih? Verovatno bi prosli dalje uz komentar "Kakve budale, neka, mora da je neki politicar pa nije steta" i slicno! Ne bi im palo na pamet da stanu i pomognu, prevezu povredjene do najblize zdrastvene ustanove, to tek nikako - "Sta, da zaprljam sedista?! Ni lud!". Tako reaguju ovi sto su drcni na forumu i namerno se ne sklanjaju vozilima kojima po zakonu moraju da se sklone! Zato i kazem, to je sve rezultat nedovoljne zrelosti, ma koliko zvanicno neko imao godina. Tako se ne razmislja ako se ima vise od desetak godina zivota! Samo klinacki mentalitet moze da tretira coveka u vozilu pod pratnjom na licnom nivou. Ne prolazi Tadic kao privatna licnost nego prolazi Predsednik Drzave ma ko da je. U vojsci se nekada to lepo ucilo i sve je bilo jasno odmah na pocetku sluzenja vojnog roka! Cim se dodje u Vojsku, odmah se objasni da naredjenja moraju da se slusaju bez pogovora (razmisljanja, diskusije...) i da naredjenja izdaju cinovi a ne ljudi! Ine se dodaje cinu samo da bi se razlikovali jer razliciti su nosioci cinova! Znaci kad ti naredi Kapetan - Kapetan ti je naredio, da li se on zove Pera Peric ili Mika Mikic je nebitno, bitno je da ti je Kapetan naredio! Isto tako - nije bitno da li je u kolima Boris ili Pea ili Mika... Bitno je da prolazi Predsednik Drzave, sve ostalo je potpuno i apsolutno nebitno!!!
Ali, samo se vi pravite mangupi!
Pozdrav!
[ anon70939 @ 14.02.2012. 11:39 ] @
Citat: jnk: Po kom je propisu da ti se neko izdere da sklanjaš vozilo sa kolovoza? Ili po kom je propisu da te neko izgurava iz tvoje trake na trotoar?
Ajd zamisli sledeću situaciju koju opet ponavljam i koja se desila.
Negde tamo neki snajperista je upucao nekog visokog funkcionera.
Njegovi telohranitelji strpali su ga u kola i pojurili ka Hitnoj ili gde već da pokupaju da ga spasu.
Ti naravno, kao običan vozač koji ide u Maxi da kupi mleko jer ga žena naterala, pa si dodatno nervozan, nemaš pojma šta se dešava pa ti blindirani automobili žure. Nisi čuo pucanj niti si video.
Da li misliš da je nenormalno skloniti se da oni mogu da prođu?
Ko smo ti i ja da određujemo kada se treba sklanjati?
Ne volim ni ja političare, i svestan sam toga da ih često mrzi da budu zaglavljeni u gužvama iako nemaju potrebe uvek da žure, da "jure na burek" ili gde već.
[ DaliborP @ 14.02.2012. 11:49 ] @
Citat: CoyoteKG:Ne volim ni ja političare, i svestan sam toga da ih često mrzi da budu zaglavljeni u gužvama iako nemaju potrebe uvek da žure, da "jure na burek" ili gde već.
Ja mislim da nemaju potrebu nikad da zure, niti da koriste vozila pod pratnjom toliko cesto. Nigde nisam video toliko vozila pod pratnjom kao u Beogradu, svaki drugi dan prolazi neka kolona pod rotacijom. Ja bih rekao da oni svoje privilegije koriste maksimalno na stetu ostalih ljudi u saobracaju. Mogu da shvatim ponekad predsednik drzave da ima potrebu da prodje bez guzve ali ostali ministri & co....
[ Wi-Fi @ 14.02.2012. 12:04 ] @
Zauzimanje obe (od 2 moguce) trake kada im u susret dolazi motor je bahatost, i nista drugo. Sta da je @jnk bio u autu, jel' bi i onda morao "da ukloni vozilo sa kolovoza"? Gde? Kako? Da nosi u dzepu planetarni modulator pa dezintegrise auto?
Uostalom, lepo pise " ili da se zaustavi" - tako da, treba stati pa nek' kauboji onda prodju, ako imaju kuda...
[ gigamg1 @ 14.02.2012. 12:36 ] @
Ne verujem da svako moze da radi posao obezbedjenja vaznijih drzavnih funkcionera. Ako nista, bar se razlikuju od ostalih ljudi jer znaju da upale signalizaciju ili bi trebalo. E sad ako nekoga zabole patka ili zaboravi da ukljuci signalizaciju i da ostalima do znanja da je hitan slucaj ili stvar bezbednosti zasto onda mene ne bi zabolela patka da ja desifrujem sta on ustvari hoce. Sta sad ja treba da mislim sta hoce vozac crnog audija ako je vec sa kolegama zablokirao ceo put? Ako je placen za svoj posao neka ga radi do kraja a ne da mi ovde tumacimo sta je po pravilu a sta nije kad je on placen da misli o tome.
Ovde nije stvar pravila i propisa, ovde je stvar sto neko koristi svoj sluzbeni polozaj da opravda svoj bezobrazluk i bahatost. Jajare!
Kojekakvi sitni zamenici-zamenika-asistenata-zamenika-potpresednika koriste sigurnosnu pratnju stp je izgleda sasvim normalno u ovoj zemlji i kada se desi tako nesto kao sa skupstinskim vozacem onda svi odjednom naivni i zacudjeni i niko ne zna nista o tome. Mala nevinasca! Ko kad pitas decu kad razbiju prozor, ko je a svi zacudjeni.
[ jnk @ 14.02.2012. 12:38 ] @
@sceka
Ujeee ajde lakše malo sa tim predrasudama, ne možeš na osnovu tako malo informacija zaključivati kakav sam ja čovek i da li bih nekome pomogao u nevolji i da li bih se sklanjao hitnoj pomoći.
@coyote
Zaebi me hipotetičkih situacija i palamuđenja. Ovde se priča o svakodnevnom ne-vanrednom bahatom ponašanju vozača državnih organa koje vi boljebrižnici bezuslovno opravdavate.
[ Davor Vlajkovic @ 14.02.2012. 12:49 ] @
Citat: DaliborP: Ja mislim da nemaju potrebu nikad da zure, niti da koriste vozila pod pratnjom toliko cesto. Nigde nisam video toliko vozila pod pratnjom kao u Beogradu, svaki drugi dan prolazi neka kolona pod rotacijom. Ja bih rekao da oni svoje privilegije koriste maksimalno na stetu ostalih ljudi u saobracaju. Mogu da shvatim ponekad predsednik drzave da ima potrebu da prodje bez guzve ali ostali ministri & co....
Kneza Miloša npr. je svakodnevno pod rotacijama jer ni činovnici ne vole hladan burek :)
Nekoliko puta sam imao prilike da vidim i kako hitna pomoć zloupotrebljava rotacije, kada se uveče vraćaju iz BG, od Pojata do Kruševca drže upaljene rotacije bez zvučnih signala kako bi pročistili sebi put i imali alibi za prekoračenje brzine, tj. osigurali se od zaustavljanja od strane policije. Nije baš hitna intervencija ići od autoputa do ulaza u grad pod rotacijama, pa na obližnjoj pumpi sačekati kolege koji takođe jure pod rotacijama...
Kada neko ima mogućnost da u određenim situacijama ne poštuje pravila, lako će se odlučiti da tu mogućnost zloupotrebi.
Ne opravdavam takvo ponašanje, ali im se uvek sklanjam, prvenstveno radi sopstvene bezbednosti. Gde jure i da li je vredno toga, ostavljam drugima da procene...
[ milivoje t @ 14.02.2012. 13:10 ] @
jako losa generalizacija.
hitna pomoc i vatrogasci svakako u velikoj vecini slucajeva upotreblajvaju rotaciju i pravo apsolutnog prvenstva zato sto rade na spasavanju ljudskih zivota !
u krajnjem slucaju skoro svi cemo mi pre ili kasnije zavrsiti u jednom od tih kombija hitne pomoci od cije ce brzine reakcije zavisiti nas zivot ili zivot nasih ukucana ili prijatelja.
to sto sto vozaci hitne znaju da zluoupotrebe rotaciju da bi negde stigli brze je potpuno nebitna stvar za nas ostale vozace, odnosno ne treba da utice na to da se pomerimo i zaustavimo da bi omogucili toj spasilackoj sluzbi prolaz.
sa druge strane politicari i njihova vozila na drumu nisu tu da nekome spasavaju zivote, oni su tu u funkciji bezbednog prevoza funkcionera republike od tacke A do tacke B. i to je sve.
ipak ljudi ce se mnogo efikasnije, iz straha valjda, skloniti trilingu audija a8 4.2 pod rotacijom, nego kombiju hitne pomoci ili vatrogascima pod rotacijom koji su krenuli da mozda spasu zivot nekome u vasoj kuci.
[ jnk @ 14.02.2012. 13:13 ] @
Sad će dušebrižnici zaključiti da oni što ne poštuju političare ne poštuju ni hitnu pomoć.
[ Davor Vlajkovic @ 14.02.2012. 13:26 ] @
Citat: milivoje t: jako losa generalizacija.
hitna pomoc i vatrogasci ...
sa druge strane politicari i njihova vozila na drumu nisu tu da nekome spasavaju zivote, oni su tu u funkciji bezbednog prevoza funkcionera republike od tacke A do tacke B. i to je sve.
ipak ljudi ce se mnogo efikasnije, iz straha valjda, skloniti trilingu audija a8 4.2 pod rotacijom, nego kombiju hitne pomoci ili vatrogascima pod rotacijom koji su krenuli da mozda spasu zivot nekome u vasoj kuci.
Upravo ovo što kaže jnk, ti si sad taj koji jako loše generalizuje.
Ja nisam napisao da se ne treba sklanjati hitnoj pomoći, već sam samo naveo konkretan primer očigledne zloupotrebe ovlašćenja. Rotacija i sirene su na putu zakon i tu nema diskusije. Problem koji postoji je zloupotreba tih pogodnosti od strane pratnje / hitnih službi i tu bi trebalo uvesti neke mere kontrole i sankcionisanja takvih radnji (što se gotovo sigurno neće uskoro desiti).
Btw, triling A8 4.2 je znatno efikasniji u pravljenju prolaza zahvaljujući prostoj činjenici da je reč o blindiranim vozilima koja mogu da naprave veliku štetu ostalim učesnicima u saobraćaju. A blindirani konvoj kamiona za transport novca je još efikasniji u tome :) kada pod punim gasom voze žutom trakom i prolaze na crveno u jutarnjem špicu.
[ milivoje t @ 14.02.2012. 13:52 ] @
ja sam tvoj post iskoristio samo kao inicijalnu kapislu za moj, vezivajuci se za reci da vozac hitne pomoci zna da zloupotrebi rotaciju, kao i to da im se sklanjas zbog sopstvene bezbednosti.
da bih porucio da oni spasavaju zivote, nevezano za minorni broj slucajeva kada ne koriste rotaciju kako treba.
da im se treba efikasno sklanjati radi humane funkcije koju vrse i opsteg dobra.
u odnosu na 3xA8 koji se mnogo efikasnije probijaju groz guzvu.
koji ne spasavaju zivote, nevezano za broj slucajeva kada ne koriste rotaciju kako je propisano zakonom.
inace na temu uzicke, secam se kada sam bio klinac pa iz pravca uzicke ili bulevara mira ide kolona zvanicnika pod pratnjom, sa sve paradnim motoristima supa, najcesce strane delegacije u poseti sfrj, pa to je bio prvoklasni dozivljaj za nas klince, a sam dogadjaj bi prosao u atmosferi postovanja i osmeha. a ne kao danas mrznje...
[ Dejan Krsticc @ 14.02.2012. 15:54 ] @
Gospodo,
kada vidim hitnu pomoc,sklanjam se glavom bez obzira,isto tako kada su i vatrogasci u pitanju...Ali kada mi se priblizi kolona vozila,koja voz neko g...o od coveka,i pritom mi se dere kroz prozor i tera me da napravim cudo i ugrozim ostale ucesnike NE SKLANJAM SE!Pa bilo sta bilo....Ako nista drugo neka mi daju narukvicu kao i ostalima pa da se baskarim po kuci ali da se sklonim takvim idiotima nikad......Takav sam i to je to.Pa zamislite kako bi ova rasparava bila glupa da to nije cesto.Rekli bi svi,koja si budala nisi se sklonio,a vidite to je jako ucestalo i misljenja su razlicita.....Znaci da PRETERUJU I DA SU BAHATI,da nisu svi biste rekli da nisam normalan sto se nisam sklonio...
[ nnn @ 14.02.2012. 16:39 ] @
Prvo sto treba da znate, da automobili koji imaju blinkere kod haube i NEMAJU policijske tablice, vam ne mogu nista, i njime ne trebate da se sklanjate, jer NISU pod pratnjom, nego samo bahati politicari i biznismeni.( a cesto samo njihovi vozaci)
Vozilo pod pratnjom ima ispred sebe, sluzbena policijska, sa M tablicama i pravim rotacijama.
Ja ove biznismene ne j* ni 2%, ne sklanjam im se i kada mi nesto kazu napusavam ih k* i pitam gde vam je policijska pratnja, i da cu ja da zovem miliciju, pa da vidimo da li imaju pravo i ako nemaju pravo nek mi naplate bilo koju kaznu. Posle ovoga se smire.
[ Sceka @ 14.02.2012. 18:11 ] @
Citat: nnn: Prvo sto treba da znate, da automobili koji imaju blinkere kod haube i NEMAJU policijske tablice, vam ne mogu nista, i njime ne trebate da se sklanjate, jer NISU pod pratnjom, nego samo bahati politicari i biznismeni.( a cesto samo njihovi vozaci)
Vozilo pod pratnjom ima ispred sebe, sluzbena policijska, sa M tablicama i pravim rotacijama.
Ja ove biznismene ne j* ni 2%, ne sklanjam im se i kada mi nesto kazu napusavam ih k* i pitam gde vam je policijska pratnja, i da cu ja da zovem miliciju, pa da vidimo da li imaju pravo i ako nemaju pravo nek mi naplate bilo koju kaznu. Posle ovoga se smire.
Sta reeeci! Bravo frajeru! Samo tako! :)))
Pozdrav!
[ nnn @ 14.02.2012. 18:22 ] @
Naravno miliciji, hitnoj pomoci, vatrogascima, se sklanjam sa puta normalno.. :)
[ Pirossi @ 14.02.2012. 18:33 ] @
Citat: Dejan Krsticc: Gospodo,
kada vidim hitnu pomoc,sklanjam se glavom bez obzira,isto tako kada su i vatrogasci u pitanju...Ali kada mi se priblizi kolona vozila,koja voz neko g...o od coveka,i pritom mi se dere kroz prozor i tera me da napravim cudo i ugrozim ostale ucesnike NE SKLANJAM SE!Pa bilo sta bilo....Ako nista drugo neka mi daju narukvicu kao i ostalima pa da se baskarim po kuci ali da se sklonim takvim idiotima nikad......Takav sam i to je to.Pa zamislite kako bi ova rasparava bila glupa da to nije cesto.Rekli bi svi,koja si budala nisi se sklonio,a vidite to je jako ucestalo i misljenja su razlicita.....Znaci da PRETERUJU I DA SU BAHATI,da nisu svi biste rekli da nisam normalan sto se nisam sklonio...
dakle zbog ličnog animoziteta prema političarima na kratko suspenduješ zakone?
interesantno.
[ skymobile @ 14.02.2012. 23:44 ] @
@Wi-FI
Citat: Pa i jeste ispravno... Sta kauboj radi u traci suprotnog smera u dvosmernoj ulici, dok druga 2 vozila voze normalno, svojom trakom?! Gde da se skloni?
Ja bih stao i sisao s motora, pa nek' vidi sta ce...
Taj "kauboj" ne ide skroz trakom za suprotan smer(ako imaju samo 2 sabracajne trake), vec sa pola vozila, bas zbog toga da bi se oni koji mu idu u susret sklonili sa strane. Tako se obezbedjuje po pravilu kolona pod pratnjom, na putu gde je dobra preglednost. Naravno da nece u nepreglednoj krivi tako voziti. Mozes se malo i raspitati u vezi toga pa ce ti neke stvari biti jasnije. Nije to bahatost, kako izgleda na prvi pogled.
Eh, da, u pravu si za ogranicenje, ne vazi za takvu kolonu vozila.
@jnk
Covece ti sa takvim (NE)poznavanjem saobracajnih propisa vozis motor? Neka ti je Bog na pomoci...@Sceka ti je objasnio sve,nema se sta dodati, a tvoje je samo da se malo bolje upoznas sa pravima i obavezama ucesnika u saobracaju.
Citat: A ja se pitam gde oni to žure konstantno? U 4 popodne ih je pun centar jer tada završavaju s poslom pa ne vidim čemu tenzija da pod rotacijama trče kući, lako će podgrejati ručak.
Ne zuri se njima nigde al jednostavno vozila pod pratnjom ne smeju da upadaju u guzvu niti da dozvole da ih drugi ucesnici u saobracaju usporavaju. Inace nigde ne idu ispod 80Km/h, bez obzira da li naseljeno mesto ili ne.To znam iz iskustva, iz nekad davno pratnje jednog tadasnjeg ministra.
@Dejan Krsticc
Ti mnogo gledas filmove i slusas price mangupa iz kraja, ne ide to tako...ako ti se nekad desi da imas vrlo neprijatan dan koji je proistekao iz toga da si bio mangup pa se nisi sklonio koloni pod pratnjom,garantujem ti da ces pamtiti taj dan do kraja zivota, a ti se samo junaci...
@nnn
I tebi se moze desiti vrlo lako da imas jedan veoma neprijatan dan u svom zivotu...
[ Wi-Fi @ 15.02.2012. 01:55 ] @
Pa u Uzickoj bas i nema nepreglednih krivina, a i nema bas svuda mesta da se (auto) skloni...motor i nekako, otud verovatno i ku*cenje
[ Lavlja_Jazbina @ 15.02.2012. 06:38 ] @
Ti naravno, kao običan vozač koji ide u Maxi da kupi mleko jer ga žena naterala
A sta ce mo ako zena ne doceka muza jer je imao saobracajku i poginuo.ZBOG,NIJE SE SKLONIO.
Neki put nije ni dovoljno zapoceti proces sklanjanja i oslobadjanja dela svoje trake,jer on sve vreme
kidise sa cimanjem njegovog vozila na tebe.
Mislim de je veliki propust u zakonu sto nisu ubacili tenk koji ide ispred i sve rasciscava.
[ Nemanja Jakovljevic @ 15.02.2012. 13:27 ] @
Posle citanja ove teme i ostalih slicnih na madzone-u dolazim do zakljucka da bi redom trebalo ponistiti apsolutno sve vozacke dozvole u Srbiji, poslati sve vlasnike istih na ponovno pologanje + intervju (slobodne forme) + pregled postova na razlicitim forumima koje je ta osoba postavila...
Nema potrebe da idu cak i svi odjednom - neka idu grupe od po 10 000 vozaca - po serijskom broju npr + oni kojiima dospeva zamena vozacke dozvole...
[ nnn @ 15.02.2012. 14:16 ] @
Citat: skymobile:
@nnn
I tebi se moze desiti vrlo lako da imas jedan veoma neprijatan dan u svom zivotu...
Taj dan bi voleo da vidim. Opet kazem postoji velika razlika izmedju vozila pod pratnjom i vozila koje voze istripovani majmuni koji su kupili crne audie, i stavili blinkere.
Pre par meseci sam imao jedno cukanje sa kamionom, i izlazi lik iz audia koji ima blinkere i daje mi vizit kartu da ga zovem kao svedoka ako treba. Gospodin direktor, jedne privatne firme.
I sada tim ljudima treba da se sklanjam?
[ Dejan Krsticc @ 15.02.2012. 18:17 ] @
Ikljucujem se iz ovog foruma.Iskreno sam mislio da ima vise slobodarskih dusa-Mislio sam da ce me mnogi podrzati jer to sto rade je krajnje nekorektno i lici na izivljavanje!
[ Sceka @ 15.02.2012. 18:35 ] @
Citat: Dejan Krsticc: Ikljucujem se iz ovog foruma.Iskreno sam mislio da ima vise slobodarskih dusa-Mislio sam da ce me mnogi podrzati jer to sto rade je krajnje nekorektno i lici na izivljavanje!
Da se podrzi tvoje, sta? Osiono frajerisanje u saobracaju i razmisljanju?! Ja nekako ne mogu, a evo - trudim se!!! Ipak ne mogu, mozda ce neko moci, ne napustaj temu! :)
Slobodarska dusa = mangupisanje i nepostovanje zakona? Nece da moze da je to bas to. Slobodarska dusa je nesto sasvim drugo! Ma ok, cao!
Pozdrav!
[ Pirossi @ 15.02.2012. 18:59 ] @
hoće da kaže "slobodarska duša koja mrzi Tadića, Šutanovca & crew".
[ skymobile @ 15.02.2012. 19:12 ] @
Citat: nnn: Taj dan bi voleo da vidim. Opet kazem postoji velika razlika izmedju vozila pod pratnjom i vozila koje voze istripovani majmuni koji su kupili crne audie, i stavili blinkere.
Pre par meseci sam imao jedno cukanje sa kamionom, i izlazi lik iz audia koji ima blinkere i daje mi vizit kartu da ga zovem kao svedoka ako treba. Gospodin direktor, jedne privatne firme.
I sada tim ljudima treba da se sklanjam?
Hm, pa lako je na forumu biti JUNACINA, daj Boze da nikad ne dodjes u ovu situaciju, tu koju bi voleo da vidis...
Mesas babe i zabe, to da li ces se skloniti nekom direktoru u crnom Audi-u je tvoja stvar i stvar tvoje dobre volje ili cega vec, a KOLONI VOZILA POD PRATNJOM se MORAS skloniti po ZAKONU. Samim "kuliranjem" njihovih upozorenja da se sklonis, cinis krivicno delo covece, ja ne znam kako to ne shvatas? Ja ti nista gore napisano nisam naveo iz neke zle namere, vec da ti pojasnim neke stvari ukoliko nisi znao, a ti ako hoces mozes da uzmes i konopac pa da se obesis, tvoj zivot-tvoja stvar, samo pazi da svojim nepostovanjem zakona ne dovedes nekog drugog u opasnost.
Citat: Dejan Krsticc: Ikljucujem se iz ovog foruma.Iskreno sam mislio da ima vise slobodarskih dusa-Mislio sam da ce me mnogi podrzati jer to sto rade je krajnje nekorektno i lici na izivljavanje!
Hm, pa ti si se i uclanio samo da bi nam ispricao kako si kur[evit? S godinama ces skontati da nije sve tako kako se tebi cini, polako, samo dok porastes...
[ nnn @ 15.02.2012. 19:34 ] @
Ja nisam napisao da se ne sklanjam koloni vozila POD PRATNJOM.
Ne sklanjam se kada vidim besan auto sa normalnim tablicama i rotacijom. A takvih po Beogradu ima pun k*
Isto vazi i za one iz privatnih obezbedjenja sto imaju rotacije sa buvljaka. Ti imaju isto pravo u saobracaju kao bilo ko drugi.
[ Sceka @ 15.02.2012. 19:50 ] @
Citat: nnn: Ja nisam napisao da se ne sklanjam koloni vozila POD PRATNJOM.
Ne sklanjam se kada vidim besan auto sa normalnim tablicama i rotacijom. A takvih po Beogradu ima pun k*
Isto vazi i za one iz privatnih obezbedjenja sto imaju rotacije sa buvljaka. Ti imaju isto pravo u saobracaju kao bilo ko drugi.
A ti tacno znas, sa stoprocentnom sigurnoscu mozes da procenis ko ima prava rotaciona svetla a ko nema?! :) Smesno! Znas li ti kolika je kazna za nezakonito posedovanje i koriscenje plavih rotacionih svetlosnih znakova?! Znas li uopste da je to regulisano zakonom, to ko i kako i kada moze da koristi zvucne i sverlosne znake i pomagala raznih vrsta?! Dzaba, ti se grcevito branis trazeci osnovu u nebulozama, odnosno, grcevito branis svoje mangupsko ponasanje pricom bez osnova. Svasta!
Pozdrav!
[ jnk @ 15.02.2012. 22:32 ] @
skymobile: ti si vozac crnih limuzina? Nauci me propisu da ne zivim u zabludi, napravi dobro delo a ne takvim tonom jer to moze biti kontra produktivno, sledeci put se mozda jos vise zainatim.
[ Sceka @ 16.02.2012. 12:06 ] @
Citat: jnk: skymobile: ti si vozac crnih limuzina? Nauci me propisu da ne zivim u zabludi, napravi dobro delo a ne takvim tonom jer to moze biti kontra produktivno, sledeci put se mozda jos vise zainatim.
Ma neee, bez obzira sta ti ko rekao zainati se u svakom slucaju! I budi drcan, sto drcniji to bolje. Na*^$@##$$ im se %^&&$%$, pa im ^&*&^%$ 100 im &^&$$# dabogda im se @#$$%$#$%^!!! Eto, to im sve u facu saspi, majku im @#$%^#$%& u *^%@^ nenormalnu, bre!
Pa javi kako su prosli, bezobraznici jedni, monstrumi neopevani...!!! :)
Pozdrav!
[ ventura @ 16.02.2012. 12:16 ] @
Citat: nnn:
Hmmm... Biće da nisi čitao ZOBS, evo šta on kaže:
25. Vozila pod pratnjom
Član 106.
Vozilo pod pratnjom je vozilo kome je dodeljena pratnja vozila policije,
Bezbednosno-informativne agencije, Vojske Srbije, odnosno Vojno-bezbednosne
agencije, kada daju posebne zvučne i svetlosne znake. Kao vozilo pod pratnjom
smatra se i samo vozilo policije, Vojske Srbije, Bezbednosno-informativne agencije i
Vojno-bezbednosne agencije, kada daje posebne zvučne i svetlosne znake.
[ Davor Vlajkovic @ 16.02.2012. 12:34 ] @
Takođe, u propisima nigde ne piše da vozila sa pravom prvenstva moraju da imaju posebne tablice.
[ ventura @ 16.02.2012. 12:57 ] @
Štaviše sva vozila BIA-e imaju obične tablice...
[ skymobile @ 16.02.2012. 13:45 ] @
Citat: jnk: skymobile: ti si vozac crnih limuzina? Nauci me propisu da ne zivim u zabludi, napravi dobro delo a ne takvim tonom jer to moze biti kontra produktivno, sledeci put se mozda jos vise zainatim.
Ne, ja nisam vozac, ja sam onaj koga voze
Sto se mene tice, slobodno se ti zainati, cak im popreci put i sa metalnom stanglom ili baseball palicom ili kavom drugom alatkom, izrazbijaj sva stakla na kolima. Cuj ti, oni da se voze u limuzinama a narod gladuje,pa gde to ima?
@nnn
Procitaj ZOBS, edukuj se malo, bolje po tebe, mnogo si "neobavesten".
[ Sceka @ 16.02.2012. 14:12 ] @
Citat: skymobile: Ne, ja nisam vozac, ja sam onaj koga voze ;)
Sto se mene tice, slobodno se ti zainati, cak im popreci put i sa metalnom stanglom ili baseball palicom ili kavom drugom alatkom, izrazbijaj sva stakla na kolima. Cuj ti, oni da se voze u limuzinama a narod gladuje,pa gde to ima?
@nnn
Procitaj ZOBS, edukuj se malo, bolje po tebe, mnogo si "neobavesten".
Boldovano - odlican savet, odlican!!! Samo bih dodao, sve vreme dok to radis nikako ne zaboravi verbalno da ih srozavas sto vise i raznovrsnije koristeci "crven ban" sistem psovki, kletve nikako ne zaboraviti, nikako, u svakom slucaju psovati im sve sto im se za kvaku hvata, najmanje!!! Uf, kako sam sad raspolozen, natrimovan, dodje mi da izadjem napolje i prebijem prvog slucajnog prolaznika onako, bez veze, za inat, bre... :)
Pozdrav!
[ SlobaBgd @ 16.02.2012. 15:14 ] @
Citat: sve sto im se za kvaku hvata
Dakle, ovo još nisam čuo, a poznajem materiju!
Dobar!
[ DaliborP @ 16.02.2012. 16:23 ] @
Citat: Sceka: Slobodarska dusa = mangupisanje i nepostovanje zakona? Nece da moze da je to bas to. Slobodarska dusa je nesto sasvim drugo! Ma ok, cao!
Nisu svi zakoni dobri, niti su svi primenljivi na dobar nacin, kao sto se vidi iz primera bahatog ponasanja vozila pod pratnjom. A vi se samo sklanjajte i postujte zakon, kao pravi slepi robovi. Ne mora im se polomiti soferka stanglom, ali ne mora se ni odobravati i opravdavati to njihovo ponasanje kao sto ti radis. Tebe moze covek i da shvati, stariji si, odrastao si u policijskoj drzavi pa ti to sve nekako normalno, cuti i sklanjaj se.
[ Java Beograd @ 16.02.2012. 16:26 ] @
sasvim tako. Ni zakon da se ne sme pljackati banka nije dobar. Dokle sam tom njihovom bahatoscu ?
[ DaliborP @ 16.02.2012. 16:32 ] @
Ma ok, super ti je fora. Kao sto rekoh, u Srbiji je vecina navikla da ih policija i vlast maltretira, nista novo. Ne treba krsiti zakon, ali opravdavati ga kao dobrim je suludo. Svaki politicar moze da zaustavi saobracaj u centru grada da bi se provozao da posla, zvuci sasvim normalno.
[ Davor Vlajkovic @ 16.02.2012. 17:14 ] @
^ Evo predloga, inicirajte donošenje pravila za korišćenje tih privilegija u Beogradu, recimo preko kancelarije gradonačelnika. Pravi je trenutak, predizborne aktivnosti su tu, a ovo je realan problem sa kojim se svakodnevno suočava veliki broj i žitelja i posetilaca prestonice. Od raspravljanja na ulici sa onima koji te privilegije zloupotrebljavaju nema nikakve koristi, može samo da škodi i zdravlju i džepu :)
[ Sceka @ 16.02.2012. 18:19 ] @
Citat: DaliborP: Nisu svi zakoni dobri, niti su svi primenljivi na dobar nacin, kao sto se vidi iz primera bahatog ponasanja vozila pod pratnjom. A vi se samo sklanjajte i postujte zakon, kao pravi slepi robovi. Ne mora im se polomiti soferka stanglom, ali ne mora se ni odobravati i opravdavati to njihovo ponasanje kao sto ti radis. Tebe moze covek i da shvati, stariji si, odrastao si u policijskoj drzavi pa ti to sve nekako normalno, cuti i sklanjaj se.
Ne, ne, ne... Nije bitno moje odrastanje. Ali kad pomenu ti, ja nisam o tome hteo, ja sam bio kao klinac buntovan prilicno! Duga kosa, kozne jakne, nitne i ostale dzidza bidze su bile deo Rock and Roll zivota koji sam dugo vodio a tako se i ponasao, oblacio, razmisljao, svirao... Bilo je tu svasta nevaljalog, mogla bi interesantna knjiga da se napise, druzio sam se sa dosta problematicnim delom populacije... Mene je muzika odvela nekim drugim putem, njojzi hvala, jer da nije bilo muzike verovatno bih, kao neki moji drugovi iz tog detinjstva, decastva, proveo vise vremena u zatvoru nego na slobodi! Ali... pocela je da me zanima malo drugacija muzika, sto sam bolje svirao sve vise me zanimao Fank, pa Fjuzn, pa Dzez... Muzika me sve vise okupirala i sve vise sam svirao a sve manje izlazio sa tim i takvim drustvom jer sam upoznao neke druge ljude i video da moze da se izadje uvece i provede jako lepo vece a da se ni jednom ne pobijemo ni sa kim. U pocetku je to islo malo teze, skako sam na svaku, po mom misljenju, provokaciju pa kad sam video da me ljudi oko mene cudno gledaju malo sam se zamislio... Pa jedna noc bez tuce, pa druga... Pa precutim, predjem preko gluposti, nebitne provokacije... Pa se otvori svet koji nisam nisanjao da postoji dok sam bludnicio i tukao se svake noci... :)
To se zove odrastanje! Nekada sam znao da bezim pandurima i pobegnem jer imam bolji auto, k'o da je tesko imati bolji auto od pandurskih Zastava 101! Sada to osudjujem po svim pitanjima! Zasto? Pa zato sto sam prosao odrastanje i sad vrlo zrelo posmatram svet oko sebe. Normalno zrelo, kako bi trebalo da posmatra svako mojih godina. Ali, zato i osudjujem sve ove igrarije sa zakonom jer je to pogresno ali i beskorisno, samo steta od toga - nikakve koristi! Pa cak i sto se tice ega! Zato i kazem, nije to mangupisanje - to je nezrelo razmisljanje i reagovanje i ponasanje koje ce proci kako se odrastanje odvija, ako se odvija svojim prirodnim tokom! Samo odrastanje nije vezano za broj godina zivota - neko ranije neko kasnije. Ja sad iz ovog ugla gledano, mislim, odnosno, znam da je bilo bolje da sam ranije svatio neke stvari i ranije pevazisao neke licne porive ali eto, nikada nije kasno...:)
Znam da sam udavio ali ne mogu krace da iskazem ono sto hocu, osim u jednoj recenici ali ocigledno ta jedna recenica koju sam vec dosta puta napisao nije dovoljna bila pa zato - ako nekoga nije mrzelo da sve ovo procita, mozda bi mogao u svetlu napisanog da se osvrne na ono sto pricamo?! :)
Pozdrav!
[ jnk @ 16.02.2012. 22:58 ] @
Sceko a pusenje one tvoje droge nije proslo kroz fazu odrastanja? Nesto mi logicno kazes bio si nezreo, svasta si radio ali opet iako si sada odrastao opet opravdavas pusenje droge, kako to? Saljes pomesane signale a ja ovako mlad i nezreo cu lose skapirati tvoje savete za brze odrastanje.
[ Sceka @ 16.02.2012. 23:06 ] @
Citat: jnk: Sceko a pusenje one tvoje droge nije proslo kroz fazu odrastanja? Nesto mi logicno kazes bio si nezreo, svasta si radio ali opet iako si sada odrastao opet opravdavas pusenje droge, kako to? Saljes pomesane signale a ja ovako mlad i nezreo cu lose skapirati tvoje savete za brze odrastanje.
A taman da se iskljucim za veceras i da gledam seriju... :)
Pa sta da ti kazem, nije lepo da covek tvojih godina ne razmisljajuci napise svasta. Mesanje tema nije dobro jer nije produktivno ni po cemu. A nije ni zanimljivo potezati nesto sto je receno u drugoj temi, relativno davno, narocito sto nema veze sa onim sto se ovde prica. Ako povezujes moju pricu o odrastanju, muzici i dogadjanja u Rock and Roll delu mog zivota sa nekadasnjom temom o marihuani - glupo je jer oni koji sad citaju nista ne razumeju a sta postizes sa tim, nije mi jasno?! Pri tom cak ni ne prenosis istinito sta se pricalo, ko je pricao, na koji nacin... Glupo je, a ako te interesuje ozivi temu ili bar daj link. Za one koji su novi ovde moze da bude interesantno. Ovako je samo interesantno tebi da cackas neistinama i ocekujes reakciju, nepostujuci temu nimalo. Samo reci kakve to veze ima sa bahatom voznjom...?! :)
Pa ok, evo ti reakcije a ja odoh da gledam seriju! :)
Pozdrav!
[ jnk @ 16.02.2012. 23:21 ] @
Poenta je da se to zove biti licimur. Nekada si bio kul i faca a sad si omatorio i smaras decu iz kraja sto se igraju lopte. Pusti nas malo da se zezamo dok smo mladi.
[ vilil1 @ 17.02.2012. 00:04 ] @
Citat: jnk: Poenta je da se to zove biti licimur.
E kad procitam ovu rec "licimur' kao i sada vec prihvaceno kod nekih "svasta nesto"...Nemam reci. :(
[ Sceka @ 17.02.2012. 13:14 ] @
Citat: jnk: Poenta je da se to zove biti licimur. Nekada si bio kul i faca a sad si omatorio i smaras decu iz kraja sto se igraju lopte. Pusti nas malo da se zezamo dok smo mladi.
Poenta je da ti mesas teme i poruke po svom nahodjenju! A sta znaci "licimur"? Ne razumem, ili je greska u kucanju a mislio si "licemer"?! To onda znam sta znaci ali nema veze samnom jer ja nisam licemeran nego odrastao i prevazisao decije boljke koje tebe sad ophrvase, kako ti kazes, tvoje reci! Pa sad, umesto da slusas starije, ti bi da krsis zakon jer si mladji? Nije to bas tako, ti hoces da krsis zakon ne zbog godina vec zbog nezrelosti i inata, verujuci da je to mangupisanje kojim sebi i drugima (kome?!) pokazujes da si, kao, "svrst momak" i "jedan od opasnih" i slicno?! :)
Ne smaram ja nikoga ko hoce da "igra lopte"! Smaram, i smaracu, one koji hoce "kao mladi" da se zezaju tako sto krse zakon i postaju opasnost za druge! Zezajte se za zenskim delom populacije, ne fascinirajte zenske tako sto cete krsiti zakon! To ne prolazi nikome osim istomesljenicima - i to samo dok ne odrastu i pocnu oni sami da savetuju mladje!!! A to je tako u zivotu! Dobro je dok ima ko od starijih nesto pametno da kaze! :)
Pozdrav!
[ AleXandarZ @ 23.02.2012. 02:13 ] @
Sta sve ljudi sa inteligencijom proporcijonalnom broju svojih godina dozvoljavaju sebi samo zato sto se voze u audiju i kljukaju se kojekakvim steroidima misle da su opasni. Ako su u pratnji necijoj nisu bogovi. Sva sreca da dete nije bilo u autu. Da gore pomenuti ugrozi zdravlje moga deteta ruku bi mu iscupao sa sve znakom stop.
[ Kawcek @ 23.02.2012. 19:37 ] @
pa sta drugo da ocekujes od aktuelnog lopovsko-mafijasko-tajkunsko-robovlasnickog rezima nego bahatost aroganciju i bezobrazluk.
[ X Files @ 03.03.2012. 15:18 ] @
Naleteo na Dačićevu kolonu
Citat:
Vozila pod pratnjom zakrče Zlatibor vikendom
A povodom ove saobraćajne nezgode B92 su zvali i vozači koji su danas imali bliski susret sa pratnjom ministra Ivice Dačića.
Prema njihovim tvrdnjama, u Sevojnu je zamalo izbegnuta slična situacija, kada je vozač jedva uspeo da izbegne sudar s vozilom iz pratnje koja su se kretala velikom brzinom i sredinom puta.
Niko ne želi javno o tome da priča, jer se plaši da će imati problema sa policijom, a užički vozači tvrde da svakodnevno strepe od bahate vožnje brojnih vozila sa treptačima, bilo da su u koloni ili pojedinačno, posebno u dane vikenda na putu prema Zlatiboru.
Ovo je izgleda redovna pojava na ovom delu puta. U par navrata sam u okolini Kokinog Broda morao "dobrovoljno" autom da lomim svoj trap. Svaka čast autoritetu i vozilima pod pratnjom, ali meni deluje da se svojim ponašanjem "igraju rata".
[ jnk @ 03.03.2012. 19:02 ] @
Ma jok, lik je priznao da je pricao mobilnim i da je bio zaslepljen od sunca. Rece MUP.
[ petardel @ 03.03.2012. 21:32 ] @
Citat: jnk: Ma jok, lik je priznao da je pricao mobilnim i da je bio zaslepljen od sunca. Rece MUP.
Da. Ni pojas nije vezao. Takođe nije imao rezervne sijalice a prva pomoć mu je bila nevažeća.
[ cozmo_im @ 04.03.2012. 07:46 ] @
Da na vas naleti vozilo pratnje Ivice Dacice i ulupa vas i vi biste priznali da ste pricali sa 5 a ne sa jednim mobilnim i da nemate ispravne kocnice, volan, auspuh, cincilotnu i sta ja znam... pa normalno da su coveku smestili...
Zauzvrat on ce da cuti do kraja zivota ne bili zaglavio tvorza...
[ su27killeryu @ 05.03.2012. 00:17 ] @
Citat: jnk: Ma jok, lik je priznao da je pricao mobilnim i da je bio zaslepljen od sunca. Rece MUP.
blah diktatura Milosa Obrenovica nije nista pri ovome danas...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|