[ ivanv100 @ 30.11.2008. 00:25 ] @
Reklama na bilbordu,na ibarskoj magistrali!
Ako sipate vise od 150 litara goriva,na jednoj evropski poznatoj pumpi,dace vam tanjir corbe (bez leba) za dzabe.
Ajde Srbi,da se najedemo....
Tuga i zalost....
[ mulaz @ 30.11.2008. 00:43 ] @
na pumpi 5km dalje ne daju ni corbe pored :)

ja mislim da je to odlicna reklama za kamiondzije :)
[ vidan kv @ 30.11.2008. 00:49 ] @
.......ko zna možda je čorba od nekih tartufa........možda jes bez lebac al ko zna kakvo su meso turili....šalim se.......klasična kamijondžijska reklama sa zapada.....samo je neko dovoljno glup da ne ukapira da ako tamo nešto ima prođu ne znači da ovde nekom ne vređa dostojanstvo.....pozzz!
[ su27killeryu @ 30.11.2008. 02:54 ] @
Onaj ko drzi restoran blizu treba da stavi na 150 litara corbe poklanjamo litar goriva :)
[ ventura @ 30.11.2008. 03:23 ] @
Citat:
ivanv100: Reklama na bilbordu,na ibarskoj magistrali!
Ako sipate vise od 150 litara goriva,na jednoj evropski poznatoj pumpi,dace vam tanjir corbe (bez leba) za dzabe.
Ajde Srbi,da se najedemo....
Tuga i zalost....

Dal je moguće da ti izvlačiš nekakve zaključke a pri tome da nisi ni malo razmislio o toj ponudi.

Reklama je sasvim ok, i mislim da su dobili velik broj mušterija time. Kamiondžijama je svejedno gde sipaju gorivo, ionako gazda plaća, pa što ga onda ne bi sipali tamo gde dobiju čorbu za dž, jer im gazda daje fiksnu lovu za klopu, tako em jede na kašiku, em mu ostane para u džepu.
[ Horvat @ 30.11.2008. 09:15 ] @
sto toliko "!!!" ???

i sta je tu iznenadjenje,pa kamiondzije kad natoce,pa posle odu u kafic...taman im fino dodje,zar ne?

[ja na tren pomislio da je poskupila supa,pa da jedan tanjir kosta kao 150 litara :P]
[ Lesli Eldridz @ 30.11.2008. 09:23 ] @
Tacno, sta im fali, eno Jare ce da vozi a Paja da prazni kible iz autobusa - pokretnog klozeta. Ta oni su i tako samo kamiondzije. To sto je mozda reklama OK kamiondzijama negde otale, ne znaci da je OK i kamionzijama odavde i da im tako nesto nije ponizenje. Lepo je objasnio vidan kv. Ovdasnji kamiondzije na takvu ponudu mogu samo da sebi u bradu takvima sto im to nude pominju familiju i da izraze zelju da obave jednu fiziolosku potrebu u tu corbu, koliko ja znam ovdasnje ljude. Kome se to ne svidja neka promeni zemlju. Takva reklama je tu negde sa onim reklamama u kojima razni lift bojevi nose one uniforme sa kapicama kao Teodor iz 4 sobe, cija su i kopija, ili onaj sto je obucen kao mazoretkinja lupa u neki dobos i nesto vice, ili reklama o kaubojima koji jedu plazmu koja je zakasnila jedno 30 godina. Najobicnije gluposti dibidus nekompatibilne sa podnebljem / vremenom. Nije da nesto sad smeta i to, neka stavljaju ljudi sta hoce, ali da je glupost, jeste. Nisu dzabe u ex SFRJ postojale A i B zone za reklame. Komunalci su i tu bili majstori, sto su poznavali svoje narode i narodnosti pa im prilagodjavali razno. Ovi sad nemaju pojma, pa sve guraju u isti kalup, a samo su im pare vazne, upe im je zinulo za pare, samo pare, daj pare... E pa ne moze.

Ali opet, sama ideja kao ideja stvarno nije losa, dzabe je i sirce slatko, i da su ponudili dzabe leba beli, rujna vina i pola kile debeloga mesa ovnujskoga, to bi vec bila druga stvar, i verovatno bi i o njima pricali legende kao o nekim kafanama koje su uz puteve. Corba ne drzi junaka.
[ kelja @ 30.11.2008. 09:32 ] @
Citat:
Ali opet, sama ideja kao ideja stvarno nije losa, dzabe je i sirce slatko, i da su ponudili dzabe leba beli, rujna vina i pola kile debeloga mesa ovnujskoga, to bi vec bila druga stvar, i verovatno bi i o njima pricali legende kao o nekim kafanama koje su uz puteve. Corba ne drzi junaka.

Sto jes' jes', mogli su se malo isprsiti, pa dati besplatan rucak/veceru, a ne samo corbu.

[ Horvat @ 30.11.2008. 09:44 ] @
bez 100 litara besplatno na svaku litru sipano,nek se ni ne reklimiraju :D
[ ivanv100 @ 30.11.2008. 10:22 ] @
Mozda je ponuda OK,ali cini mi se da ipak vredja ljudsko dostojanstvo.
Pa ko se bre najeo jos od tanjira corbe???
Posle corbe ide valda glavno jelo,a pre corbe meze neko,majku mu,pa zivimo u Srbiji...

I to je svesno napravljeno,jer kad se kamiondzija "najede" corbe,ostatak rucka placa iz svog dzepa...
[ žutokljunac @ 30.11.2008. 10:46 ] @
Citat:
ventura:
Reklama je sasvim ok, i mislim da su dobili velik broj mušterija time. Kamiondžijama je svejedno gde sipaju gorivo, ionako gazda plaća, pa što ga onda ne bi sipali tamo gde dobiju čorbu za dž, jer im gazda daje fiksnu lovu za klopu, tako em jede na kašiku, em mu ostane para u džepu.

pre mesec dana...

Citat:
ventura:Razgovarao sam sa tipom koji je radio na pumpi, i on mi je rekao da nema šanse da se ukrade i gram goriva 'na pištolju', već da pumpadžije dobro zarađuju putem izdavanja fiktivnih računa. Npr. dođe kamiondžija sa kamionom u koji stane 450 litara goriva, on sipa 350 litara (i nakon toga štedljivije vozi da bi uštedeo), pumpadžija mu da račun za 450 litara, i on i pumpadžija podele lovu za tih 100 litara koje su maznuli... Naravno na pumpi sve štima, prodato 350 litara goriva, plaćeno 350 litara i nema nikakvih problema.

Čekaj bre, kako sad... sad zbog tanjira čorbe. Tanjir čorbe može da se napravi iz kesice za 20 dinara, a većina parkinga u svojoj usluzi pored obezbeđenog parking mesta za kamione, nude i prenoćište sa čistom posteljinom kao i kupanje toplom vodom u lepo sređenim kupatilima, a to sve za nekih 10€ i to u Beogradu. Šta ćemo sa onih sto litara benzina od pre metar dana?
[ ventura @ 30.11.2008. 14:27 ] @
Žutokljunac, šta si ovime hteo reći? Ajde molim te pojasni mi kakva je povezanost ova dva citata, i kakve to veze ima sa temom? Zajebao si me? Skočio sam sebi u usta? Pokazuješ ovim svoju genijalnu sposobnost argumentovane diskusije? Molim te elaboriraj.

Ako neko sipa 150 litara dizela na pumpi to ga košta oko 13,000 dinara. To ne znači da je pumpa zaradila 13,000 dinara. Pumpe zarađuju oko 5% od ukupne cene goriva, što mu dođe otprilike 650 dinara profita na kamiondžiji koji sipa 150 litara goriva. Od tih 650 dinara profita oni će kamiondžiji besplatno servirati čorbu, čist tanjir, pribor, počistiti iza njega (dakle nije samo cena supe iz kesice kao što je genijalac iznad pokušao da navede). Ta čorba košta regularno sigurno 100-150 dinara (naravno ne znači da ona restoran košta isto toliko), što i nije mala cifra uzimajući u obzir 650 dinara profita na tih 150 litara. Pogotovo što druge pumpe to ne daju.

Takođe neki genijalci predlažu besplatan ručak za 150 litara goriva, odnosno 650 dinara profita... Neka oni naprave pumpu sa restoranom i naprave takvu ponudu, pa da vidimo kako će da im se isplati ta pumpa, i taj ručak za 650 dinara...
[ ivanv100 @ 30.11.2008. 15:06 ] @
Prezimenjace,u pravu si za neke stvari.
Ali brate mili,nisu svi ljudi kamiondzije.
Evo,zamisljam sebe u toj situaciji...da mi neko ponudi corbu na pumpi,makar i za 30 L supera...
Eto iskreno,zahvalio bi se,i rekao AJ PALI
[ Srđan Pavlović @ 30.11.2008. 15:23 ] @
moze, al samo iz konzerve, i da otvori isperd mene :)))
[ žutokljunac @ 30.11.2008. 15:46 ] @
Citat:
ventura: Žutokljunac, 150 litara dizela, 5% 13 000 dinara, 150 dinara - tanjir, šta si ovime hteo reći? ...

Čekaj ... kako sad da sipa 150 litara, a pre sipao 450 litara? Al, hajde nema veze, nek´sipa kolko ´oće. Hteo sam da ti kažem da kad kamiondžija ima šemu sa pumpadžijom i kad se, kao što si sam rekao, tale za tih 100 litara goriva, koji će moj da ide na drugu pumpu radi tanjira čorbe. Sad kapiraš? Nego, pošto sad braniš ovu marketinšku dosetku, baš bih voleo da te sretnem negde na Novom Beogradu kako hasaš pasulj prebranac na pumpi.
[ su27killeryu @ 30.11.2008. 16:06 ] @
Citat:
ivanv100: Prezimenjace,u pravu si za neke stvari.
Ali brate mili,nisu svi ljudi kamiondzije.
Evo,zamisljam sebe u toj situaciji...da mi neko ponudi corbu na pumpi,makar i za 30 L supera...
Eto iskreno,zahvalio bi se,i rekao AJ PALI

A ko tebe tjera da jedes tu corbu?!
[ bakara @ 30.11.2008. 16:25 ] @
Vi bre stvarno niste normalni...

To je bre ponuda za kamiondzije, nije za vas zato i ne razumete ponudu i ako je ventura to lepo objasnio.
[ žutokljunac @ 30.11.2008. 16:59 ] @
Pa neće kamiondžija da ide na drugu pumpu radi tanjira čorbe, kad godinama ima šemu kod svog pumpadžije sa kim se tali i dobar je 100 litara benzina. To može da šljaka u Italiji gde je na pumpi tanjir čorbe €8 i gde ne može tako da se krade, al´videla žaba...
[ Lesli Eldridz @ 30.11.2008. 17:29 ] @
Citat:
bakara: Vi bre stvarno niste normalni...

To je bre ponuda za kamiondzije, nije za vas zato i ne razumete ponudu i ako je ventura to lepo objasnio.

Razumemo mi ponudu, ali vi ne razumete da je ta ponuda ovde uvredljiva, kao i pisanje pojedinih koji misle da ce Pantic da da upe za motel... Sad je neko dosao iz sume znas, e, iz Etiopije je neko, pa ce zbog pisljive corbe da staje bas tu. Evo, ja cu njima da platim corbu samo da ne stajem tu. Ne daju supu iz kesice, e, nego corbu od govedjeg repa more kuvaju ceo dan, nije nego. Ako daju leba beli, kilo vino ruzicu i pola kilo debeloga mesa moze. To isto njih kosta 100 - 200 dinara. Ako ih ne kosta onda ne znaju gde da kupe, ali to je njihova stvar. A i nije uopste ni stvar u kostanju corbe, nego u uvredi. Ko je bre sirotinja za jednu corbu? Pet more ili ni jednu.
[ žutokljunac @ 30.11.2008. 18:00 ] @
Lesli, brate daj jedan recept za neku dobru čorbu sa nekom mesinom. Znaš... kao onomad za musli. Imaš ti recepata a sve zdravo i jeftino. :)
[ Lesli Eldridz @ 30.11.2008. 19:03 ] @
Imam, uzmes jednu govedju repinu, iseces na prsljenove, stavis u serpu od 5 - 6 litara, napunis vodu skoro do vrha, kuvas to sa zacinima jedno 5 - 6 sati dok se ne skine meso sa kostiju, onda pri kraju kuvanja stavis jednu kesu smrznutog povrca, beli luk, lovorov list, biber, so i jos zacina ko sta voli, onda kuvas to jos jedno sat otprilike, odvojis sa koski meso koje nije samo otpalo, koske izvadis i bacis, a corbu ostavis da se ohladi, po mogucstvu na hladnom ili u frizider kad se prohladi, da se na povrsini sakupi loj i masnoca i da se stvrdne. Tu masnocu skines pa bacis, i ostane ti oko 3 - 4 litra zdrave corbe pune mekog mesa i povrca, koja moze da se jede i kao rucak uz hleb. Ko voli moze da stavi i malo brasna pred kraj da bude gusta corba. Eto, za to vredi da se stane, i ima gde ljudi samo zbog te corbe od repa idu u kafanu.

Ko voli, moze da prilikom kuvanja stavi manje vode i da ne stavlja povrce, onda ce corba da se u frizideru stvrdne u pihtije, i onda moze da je ponovo otopi kad skine masnocu, doda jos malo sitno seckanog belog luka i razlije corbu u tanjire, pa tanjire vrati u frizider, i onda posle mezi te pihtije uz rakiju, to je isto delikates.
[ vidan kv @ 30.11.2008. 19:19 ] @
..........kad već neko pomenu 450 litara goriva.........jel to znači da će da dobije 3 tanjira čorbe?........e to je već nešto!........a dal sme da dva tanjira čorbe pojede a jedan ponese?....ili da taj jedan pamte/pišu za sledeći put pa kad nakupi 50-ak čorbi da mu iskeširaju kintu+da se utali sa pumpadžijom pa mažnjava i gorivo i za jedno 5-6 godina otkupi pumpu!........a sve krenulo od besplatne čorbe.........pozdrav!
[ ivanv100 @ 30.11.2008. 19:46 ] @
Vidan kv

Ti bas dugorocno razmisljas!
Ponesi termos da ti sipaju tri tanjira corbe,pa jedi kuci kad stignes
[ Nabukodonosor @ 30.11.2008. 21:42 ] @
Citat:
Razumemo mi ponudu, ali vi ne razumete da je ta ponuda ovde uvredljiva

uuuu mi smo mnogo neki ponosit narod, nebeski, bolji smo od svih....nema pas za sta da nas ujede, imamo najgori standard u Evropi, ali nam je zato ponuda uvredljiva. Srbijo majko....
[ pitikovski @ 30.11.2008. 21:53 ] @
Mozda tebe pas nema za sta da ujede,mozda ti imas najgori standard u Evropi,mozda tebi ta ponuda nije uvredljiva....
[ ventura @ 30.11.2008. 22:11 ] @
Zašto bi ponuda bilo kome bila uvredljiva? Kupiš proizvod i dobiješ besplatno još nešto uz proizvod, i u odnosu na profit prodavca, poklon uopšte nije jeftin, tako da ne vidim problem.

Ova 'uvredljivost' mi tako liči na onaj tipičan seljački mentalitet sa ovih prostora, kad baja nema bukvalno leba da jede, a celu platu spiska u kafani časteći ortake, jer bože moj on je šmeker... Tako i ovi 'uvredljivi', šta koj k ima neko da mu poklanja čorbu od 150 dinara, ko da on nema 150 dinara da plati čorbu...

[ ivanv100 @ 30.11.2008. 22:15 ] @
Svako ima pravo na svoje misljenje. Za moj pojam je uvredljivo,i pomalo smesno...
Ajde da ih caste nes kafom za poneti,ili nesto slicno...
OVAKO ONI RAZMISLJAJU:Dacemo corbu,gladan je,a posto se nece zaustaviti na tome,narucice jos nesto...
[ Lesli Eldridz @ 30.11.2008. 22:18 ] @
Citat:
Nabukodonosor: uuuu mi smo mnogo neki ponosit narod, nebeski, bolji smo od svih....nema pas za sta da nas ujede, imamo najgori standard u Evropi, ali nam je zato ponuda uvredljiva. Srbijo majko....

Kakve to veze ima? Znaci ako nemam standard treba da trpim da pišaju po meni i jos da uzivam zato sto je toplo? Bre, ko hoce taj tanjir corbe samo neka izvoli, ko mu brani. Cinjenica je da je ovde ta ponuda tanjira corbe za vecinu uvredljiva i to je to. Ideja nije losa, ali corba, to je smesno. Da su bar napisali "čorbas' pasulj sa rebarca" pa i da bude nesto, ovako, čorba... Ko ovde uopste čorbu racuna za hranu. To je isto kao da mu nudis dzabe čaj, a zna se da se ovde čaj pije samo kad si bolestan. Ne ide to brate.
[ Mobtel @ 30.11.2008. 22:23 ] @
tema tj odgovori na temu su extra samo tako nastavite ja se iskidah od smejanja......moze i jos neki recepti za corbu ili i neko glavno jelo
[ Lesli Eldridz @ 30.11.2008. 22:27 ] @
Citat:
ventura: Zašto bi ponuda bilo kome bila uvredljiva? Kupiš proizvod i dobiješ besplatno još nešto uz proizvod, i u odnosu na profit prodavca, poklon uopšte nije jeftin, tako da ne vidim problem.

Svi kabadahije i nasilnici sveta ikada su imali isti taj stav prema onima za koje su iz nekog razloga mislisli da su ispod njih, pa ovi ispod ostadose, a ni jednog kabadahije i nasilnika vise nema. Tako ce i ovi bilmezismenski nasilnici sa corbama da prodju.
Citat:
ventura: Ova 'uvredljivost' mi tako lic(i na onaj tipic(an seljac(ki mentalitet sa ovih prostora, kad baja nema bukvalno leba da jede, a celu platu spiska u kafani c(astec'i ortake, jer bože moj on je šmeker... Tako i ovi 'uvredljivi', šta koj k ima neko da mu poklanja c(orbu od 150 dinara, ko da on nema 150 dinara da plati c(orbu...

Tacno, ali ti i takvi gedze su ovde ovim bilmezismenima ciljna grupa, i tako oni zive pa ceo svet na glavu neka se postavi, i nisu kao oni neki tamo sto uz umilan pogleda masu repom i pokorno pruzaju ruku da im gazde daju tzv napojnicu, niti ce biti, i ako hoces da tim smrdljivim balkanskim gegulama prodas bilo sta, ima da ih postujes, a ako ti se ne svidjaju, imas sirok put, prezivece oni i bez tebe. To je situacija pa uzmi il ostavi. Mozes neko vreme da ih ponizavas i da mislis da si zavrsio posao, kao sad, da ih opljackas i dovedes do beznadja, da najveci strah u zemlji ljudima bude da ne isgube posao, a ne biolest ili nesto slicno, pa onda da im se podsmevas nekim corbama i da likujes, ali ako tako radis duze vreme, kad tad ces opet da osetis nihovu batinu i konopac. Tako je ovde vazda bilo i vazda ce biti, pa ti vidi ko ce na kraju da se opari tom corbom.
[ žutokljunac @ 30.11.2008. 22:39 ] @
Citat:
ventura: Kupiš proizvod i dobiješ besplatno još nešto uz proizvod, i u odnosu na profit prodavca, poklon uopšte nije jeftin...

Da, čudo je taj kapitalizam, a ja se još čudio kad su osamdesetih u Trstu uz prašak za veš delili i digitrone. Ima to svoje - zato. Znači na cisternu benzina dobiješ lonac čorbe. Ma idi. Da je suljpa sa suva rebarca - pa da kupim jedno 5 cisterni da se nađe za ovu krizu. Nego bre Ventura, šta bi sa onim pumpadžijom, oćemo da radimo pos´o il´ si prešo na čorbu?
[ ivanv100 @ 30.11.2008. 22:39 ] @
Ovako ja to zamisljam...
"vozi umoran kamiondzija na minus beskonacno ka Mehovom Krshu. I odjednom ugleda bilbord,a na nemu CORBA. I on se seti da je gladan,isplazi jezik i skrene. Natoci gorivo,i trazi svoju corbu,koju dobije.Ona vrutja,golica nos i raskravljuje umornog kamiondziju. On je posrce za minut,zakovrne ocima,i oce josh...
Eeee,al nema vise bajo,,,,plati pa jedi. Onda on naruci neku sniclu,pa dezert,na kraju ga ceka i pivo...zajedno sa racunom od 20 evra"-koji ce da plati...

Da nije smesno,bilo bi zalosno
[ žutokljunac @ 30.11.2008. 23:02 ] @
Grešiš. Kad umorni kamionđžija iz Turske jedva vidi pumpu, onda on razmišlja privredno-tržišno, tj. ovako. Ako neko sipa 150 litara dizela na pumpi to ga košta oko 13,000 dinara. To ne znači da je pumpa zaradila 13,000 dinara. Pumpe zarađuju oko 5% od ukupne cene goriva, što mu dođe otprilike 650 dinara profita na meni koji sipam 150 litara goriva. Od tih 650 dinara profita oni će meni besplatno servirati čorbu, čist tanjir, pribor, počistiti iza mene (dakle nije samo cena supe iz kesice kao što je genijalac iznad pokušao da navede). Ta čorba košta regularno sigurno 100-150 dinara (naravno ne znači da ona restoran košta isto toliko), što i nije mala cifra uzimajući u obzir 650 dinara profita na tih 150 litara. Pogotovo što druge pumpe to ne daju. Dakle, idem na pumpu na čorbu!
[ pitikovski @ 30.11.2008. 23:32 ] @
Citat:
ventura: Zašto bi ponuda bilo kome bila uvredljiva? Kupiš proizvod i dobiješ besplatno još nešto uz proizvod, i u odnosu na profit prodavca, poklon uopšte nije jeftin, tako da ne vidim problem.

Ova 'uvredljivost' mi tako liči na onaj tipičan seljački mentalitet sa ovih prostora, kad baja nema bukvalno leba da jede, a celu platu spiska u kafani časteći ortake, jer bože moj on je šmeker... Tako i ovi 'uvredljivi', šta koj k ima neko da mu poklanja čorbu od 150 dinara, ko da on nema 150 dinara da plati čorbu...

Profit...profit...profit...

Naravno da sa takvim stavom koji imas i ne mozes da vidis problem.Nije sve u profitu,ima nesto i u pasulju sa suvim rebarcima.

Ali nema veze,svi smo mi razliciti i imamo razlicite poglede na svet.
Ajde ako je to dobronamerna ponuda,sto nisu ponudili manju cenu goriva,verovatno bi to vise privuklo musterije.....ali oni daju tu corbu uz koju ces sesti popiti nesto pa mozda naruciti nesto "na" viljusku...pa kafica.Nije ta corba besplatna,to samo tako pise.
[ su27killeryu @ 01.12.2008. 00:09 ] @
Citat:
ivanv100: Svako ima pravo na svoje misljenje. Za moj pojam je uvredljivo,i pomalo smesno...
Ajde da ih caste nes kafom za poneti,ili nesto slicno...
OVAKO ONI RAZMISLJAJU:Dacemo corbu,gladan je,a posto se nece zaustaviti na tome,narucice jos nesto...

Pa sto to tebi smeta? Ovo je kapitalizam i ljudi hoce da zarade, ne tjeraju nikoga da kupi ni gorivo ni corbu ni bilo sta kod njih.

[ pitikovski @ 01.12.2008. 00:58 ] @
Nema puno veze sa temom ali .....ovo nije kapitalizam ovo je monopolizam.Da citiram jednog cenjenog clana ovog foruma:"...nije bas sve onako kako su nam rekli na televizoru."
[ burex @ 01.12.2008. 02:39 ] @
Reklama nikom ne škodi, nije uvredljiva, već je jednostavno glupa. Otprilike nešto kao "Uz svaku kupovinu stana dobijate besplatno šolju!".
Ili daj neki redovan "poklon", ili smisli bolju reklamu (Tanjir čorbe!? Čorba može biti i ona "ronđava" - sa vodom, brašnom i jajima ) ili nemoj uopšte da se upuštaš u advertajzing na seljoberski način.
[ ivanv100 @ 01.12.2008. 04:24 ] @
Deca bila gladna. U kuci nije bilo nista za jelo. Pronasli klin. Ubacili u vodu,i skuvali KLIN CORBU.
I svi cu bili siti...
Seca li se iko ove price za decu,iz osnovne skole...?
Samo mi nije jasno,da li su i klin pojeli?
Mi smo deca Srbije kojoj kapitalisti kuvaju corbu sa klinom uz zacin sargarepe na dugom stapu.
Paaaa,kupite ljudi gorivo,klin corba je mnoogo ukusna-samo vi to ne znate!

O Srbijo majko....
[ žutokljunac @ 01.12.2008. 06:03 ] @
Ovo ko da je smišljo Bob Rock lično.. Ponuda vrijedi u narednih 48 sati a samo danas, kupiš dvije ruže, dobiješ jednu. Kupiš 150 litara benzina za 150 eura, dobiješ tanjur svježe juhe.
[ ventura @ 01.12.2008. 09:34 ] @
Proleteri, pošto vi možete za 150 eura goriva da date mnogo više od čorbe, a da pri tom zaradite, što ne otvorite pumpu, pa obogatili bi se.. Svi bi samo kod vas sipali?
[ Lesli Eldridz @ 01.12.2008. 09:41 ] @
Ne zanima nas profit. Nemamo kad misliti o tim glupostima i trositi na to snagu junacku, moramo zivit. A i taj sto daje corbu, umesto da place sto mu ne ide pos'o, neka se preorijentise ili neka zatvori radnju i nemoj da se bruka tim corbama, pa da mu se smeju ljudi.

Sto se mene tice, ja samo hocu da kazem da su ljudi ovde generalno malo "teze musterije" sto se kaze, i ne mozes tek tako da im uvalis svaku budalastinu koju mozes na nekim drugim mestima. Imam i dokaze za ovo. Sedamdesetih, kad je ono bila zla diktatura, kad se nije drobilo o tzv profitu i u klozetu, i kad se obracala paznja na to kako ce da se provode onih trecih osam sati kulture i razonode po drugu Lenjinu, bilo je pokusaja da se uzivo dovedu tzv keceri da se majmunisu, ali je interesovanje bilo toliko slabo da su oni koji su to smislili odustali od tog pokusaja. Pa onda, nasa pozorisna i koncertna publika vazi za zahtevnije publike, kod ovih sto dolaze. Ne mislim na 50 centa, nego na izvodjace klasicne muzike. Itd. Tako ti je u Srbiji brale. Neki su se doduse sad malo pogubili zbog ove slobode sto im donesose, a narocito zbog tretmana kroz koji su prosli od oslobodilaca dok su odrastali, sa posebnim naglaskom na uticaj nervnih otrova "patriotizam" , "kasandra" i "tv pink" , pa njima mozes da uvalis i cece velickovic, i da zevaju kao majmuni kad vide te ferarije, i neke svetove i grand sou - e i razne druge budalastine, pa mozda i te corbe, ali takvi nisu ni vazni, oni ce i tako da izumru, a one koji ne izumru ce da prodje ta manija. Tako da je ta budalastina sa corbom ovde osudjena na neuspeh, i ovi sa raznih "fakuleteta za marketing" treba da malo bolje zagreju stolicu ako hoce ovde da im prodju te gluposti. Ideja nije losa, da se daje poklon uz robu kupljenu preko odredjene sume, ali corba, to ne.
[ žutokljunac @ 01.12.2008. 10:28 ] @
Citat:
ventura: Proleteri, pošto vi možete za 150 eura goriva da date mnogo više od čorbe, a da pri tom zaradite, što ne otvorite pumpu, pa obogatili bi se.. Svi bi samo kod vas sipali?

Pa to ne može svako da smisli. Mora da se završi ekonomija, smer marketing i to kod privatnika, IFAM ( treća godina u Parizu ) ili onaj, kako se zove, zaboravio sam a baš zvučan naziv.

[ Lesli Eldridz @ 01.12.2008. 10:32 ] @
Ma nemaju pojma ti sa te njihove "visoke skole za merketing" . Evo, imam ja dopunu. Moze i corba, ali da je sluze polugole zenske (cizme i visoko isecene farmerice, k'o Dzesika Simpson u These boots ... i minijaturni gornji deo bikinija) koje kao da su izasle iz novih pornica. Onda se prihvata corba kao poklon. Ima pumpa da im bude puna non stop, a posle ce i da zatvore tu pumpu pa da se preorijentisu samo na kafanu. Sve legalno, nema lazi nema prevare.

Ili kao one iz Coyote ugly. Moze i to. To je meana za junake, kakve corbe kakvi bakraci.
[ žutokljunac @ 01.12.2008. 10:42 ] @
Lesli, jesam ti pričao kad sam prošle godine išao u inostranstvo da kupimo neke mašine za €75 000. Oko mene dva direktora, jedan marketinga u opasnoj stranoj firmi, a drugi, izvrni menadžer opasne strane banke, i hteli oni nešto privatno da krenu. Uvalili ovi njima te mašine, a ovaj prvi marketing direktor, kaže, sad ovo treba da se ribrendira i da se brendira sa našim logom. Dva sata je drobio o tome. Suština je da je hteo da na svaku mašinu zalepi po nalepnicu. Al´nije, posle provalili da su preplatili mašine pa odustali, al´pukli avans od nekih 10 soma. Maheri.
[ burex @ 01.12.2008. 15:37 ] @
Citat:
Proleteri, pošto vi možete za 150 eura goriva da date mnogo više od čorbe, a da pri tom zaradite, što ne otvorite pumpu, pa obogatili bi se.. Svi bi samo kod vas sipali?

Reklama je na javnom mestu, namenjena je da bode oči, stoga imamo apsolutno pravo (ono moralno, valjda se tako zove, bem li ga) da je kritikujemo iako smo svesni da nećemo ništa promeniti...
Isto kao što smo pizdeli na MT:S "Vr' brate!", tako bacamo ljagu i na ovo čudo od "marketinga" što nam je zadesilo nepoznatu "Čorba & Gas" pumpu. Nema potrebe da otvaramo novu pumpu koja nema ovakvu bljuvotinu od reklame, jer ih je Srbija već puna (srećom). Dakle, nije u problem što je čorbe malo, već što je uopšteno bilbord debilan sam po sebi.
[ Lesli Eldridz @ 01.12.2008. 16:44 ] @
Ma da je samo to, ni po jada, nego nemamo ni kazan za corbu, pa kako onda da otvaramo punpu? Onda je sve dzabe.
[ su27killeryu @ 02.12.2008. 00:07 ] @
Meni bodu oci reklame za uloske na javnim mjestima. Corbu mogu da pojedem al sta da radim bre sa uloscima?!
[ pitikovski @ 02.12.2008. 00:54 ] @
Mozes ih koristiti kao salvete.
[ žutokljunac @ 02.12.2008. 07:30 ] @
Malo mi dosadno, pa rekoh da podržim akciju kapitalista i bizmismena. Bob - drugi deo.

[ žutokljunac @ 02.12.2008. 09:49 ] @
... evo još malo... bob - treći deo.

[ Churchill @ 02.12.2008. 20:36 ] @
hahaha, genijalstina!
vec vidim odredjenog Velju sa zemljacima/rodjacima/ortacima kako se sladi za stolom u krcmi dok se benzin toci.

ih, to ce da postane jos fazon, ajmo kod mileta na corbu.

da to vredja one kojima je namenjeno, ne bi gazda placao bilbord. ideja je ako nista,zanimljiva.
a to sto vas vredja samo govori o tome da vi ne vozite nesto sto moze da primi 150l
;)
[ Nabukodonosor @ 02.12.2008. 22:52 ] @
Citat:
Sto se mene tice, ja samo hocu da kazem da su ljudi ovde generalno malo "teze musterije" sto se kaze, i ne mozes tek tako da im uvalis svaku budalastinu koju mozes na nekim drugim mestima

joj kad cujem ovo o srbima, nebeskom narodu, najezim se. Mi smo opet vidim pametniji od svih ostalih, niko ne zna nista samomi znamo, svacija ekonomija je pogresna samo je nasa dobra. Da samo nismo tu gde jesmo, da nismo takva marva kakva jesmo, mozda bih mogao da poverujem u ovo, ali ovako samo zvuci smesno.
[ Lesli Eldridz @ 02.12.2008. 23:30 ] @
Ne znam koji ste to vi ni ko je pominjao Srbe, ali ja sam lepo napisao da su ovde ljudi teze musterije, i da ih boli turac za vasu ekonomiju a za profite posebno jer imaju preca posla a to je da zive. Ovi sto gledaju grand sou i jedu corbe na pumpama me ne zanimaju, to nisu ljudi nego beslovasna masa. Mozes da se jezis koliko hoces ali to je tako i tacka, a ako neko ne zna da je tako, to je njegov problem sto ne poznaje... necu da kazem svoj narod, nego te sto zivi sa njima i sto ih prezire. Evo, da si se potrudio da upoznas te sa kojima zivis, shvatio bi da takav odnos prema tim vasim stvarima i vasim corbama ovde ljudi imaju ne zato sto misle da su pametniji i da se sve znaju, nego zbog urodjenog im nihilizma, sto mozda nije dobro, ali je opet bolje nego da gledaju grand sou i jedu vase corbe za 150 litara nafte i da se loze na te budalastine, i zato im je lakse da nekad i odbruse kako je njihovo najbolje nego da se smaraju sa vama. Valjda racunaju da cete prestati vec jednom da dosadjujete ako vam kazu "mnogo me briga za njihovo, nase je najbolje" i da cete ih ostaviti na miru da zive kako oni hoce. Samo, razni su se ovde pokondiravali, nit ste prvi nit poslednji, ali niko od tih nije potrajao, ama ovi sto ih se ti razni gade su jos tu a i ostace tu i ostace takvi kakvi su. Pa vi uzmite ili ostavite, ali to je situacija. Ja mislim da sam vec ovde jednom citirao kako je jedan analizirao tu temu na kojoj se stalno sukobljavamo, pomocu Zlatnog runa od Pekica. Evo ovako:

Citat:
Celu srpsku istoriju ti gledas kao jedan projekat koji se kosi sa tvojim nacelima. Uostalom, potpis koji koristis na neki nacin odrazava ovaj tvoj stav; lament i bes jednog isfrustriranog Cincarina zato sto se uprkos svojih superiorne mudrosti, racionalnosti i imetka uvek osecao inferiorno medju Srbima upravo zbog njihovog odnosa prema zivotu. Cinacrina koji je na kraju prihvatio srpski pogled na zivot pretvorivsi se u konja. Sto i tebi od srca zelim i to u najpozitivnijem smislu.

Ako se dobro secas romana, onda znas da je svaki od Simeona bio izuzetno frustriran u srpskom okruzenju jer sve njihove spekulacije i pan-metron-aristonska mudrost gubili su smisao u dodiru sa srpskom realnoscu. I tu su Cincari stalno bili na gubitku; ne znaci da su Srbi bili na dobitku, vec je frustriranost Cinacara prosticala iz njihove nemogucnosti da prodru u srpski mentalni sklop i njihov odnos prema zivotu. S jedne strane su ga prezirali a s druge strane ih je privlacio. (Otuda i ona kentaurska metafora, spoja racionalnog i neracionalnog.) Secas se Lupusove frustracije kada je bio u poseti Nenadovicima, buducoj tazbini njegovog sina Hadzije. I kako se cudio posmatrajuci ih za trpezom. Tim povodom je govorio je svojoj zeni nesto ovako: Vide li ti, Tomanijo, sede za stolom, i ne govore o spekulacijama i ozbiljnim poslovima, nego se svi od reda SMEJU.

Tako vam je to. Corba je zivot ostalo su sitnice. A vi ste original ovi Simeoni. Dodjete na slavu (slavlje) pa smarate o pedeveu.

[Ovu poruku je menjao Lesli Eldridz dana 03.12.2008. u 00:42 GMT+1]
[ ivanv100 @ 02.12.2008. 23:58 ] @
Bogami Lesli,dobro si zakuvao CORBU.
Apsolutno delim misljenje sa tobom.
A kad covek malo bolje razmisli,ta CORBA u stvari predstavlja stanje nase nacije trenutno.

Mene,kao coveka,ali najiskrenije govorim,je ova reklama uvredila.
Uostalom,ako su bas toliko darezljivi,nek ustupe CORBU,crvenom krstu,da "nahrane" siromahe...

Eh,i ja lupam gluposti...ko se jos nahranio od CORBE!?

Nego...jel ima u corbi mesa?
[ Churchill @ 03.12.2008. 01:55 ] @
te beskivasne mase u srbiji ima sasvim dovoljno da vise pumpi roka prihode na foru tanjir supe za 150 litra benzina
ima sasvim dovoljno ljudi kojima je tanjir corbe u domacinskoj atmosferi dovoljan da se odluce bas za tu pumpu.
onaj koga to vredja verovatno ne pozaje nikoga ko vozi kamion a ne mora da ide na tu pumpu jer sasvim sigurno ima onih koji ce ici.
na kraju, ako su svi u srbiji sveti i ponosni, ima hiljade ljudi koji voze kroz srbiju, pa mozda njima nije ispod ponosa da uzmu nesto pored goriva, ali za dzabe.
[ pitikovski @ 03.12.2008. 02:08 ] @
Za dzabe? Nije za dzabe,uz to ce uzeti jos sto-sta ica i pica.Ko jos jede samo corbu? Ako vec hoces da sednes da jedes onda ne jedes na pumpi nego u kafani.
Reklama im je jadna i bedna.
[ Lesli Eldridz @ 03.12.2008. 08:36 ] @
Uopste nije stvar u ponosu nego u budalastinama koje se nude da se privuce beslovesna masa i da se jos onih koji se kolebaju kome ce se privoleti carstvu privuku na stranu beslovesnosti, da bi se njima lakse manipulisalo. Nikome (od ovih pomodara - junaka novog doba) ne trebaju musterije koje misle jer takvima ne mozes tek tako da uvalis neku robu, nego im trebaju isti takvi nesigurni kao oni sto su, da bi jedni druge tapsali po ramenima i jedni drugima uvaljivali bofl, pa se onda svi zajedno divili onome medju njima ko je najvise bofla uvalio drugima. Ta corba, to je bofl, to jest sto kaze RASMC, turbo folk, isto kao i ti njihovi svetovi, pinkovi, kuriri, cece velickovic, strahinjici banovi, splavovi, konzumerizam, tzv demokratija i lazna sloboda, trt mrt menadzeri i slicne titule, wannabe japi pomodari itd itd.
[ Ivan Dimkovic @ 03.12.2008. 09:37 ] @
Citat:

Sto se mene tice, ja samo hocu da kazem da su ljudi ovde generalno malo "teze musterije" sto se kaze, i ne mozes tek tako da im uvalis svaku budalastinu koju mozes na nekim drugim mestima

Jeste vala, Srbi su vrlo teske musterije - tip musterija koji je ulozio svu svoju ustedjevinu u Jezdu i Dafinu ocekujuci da sedi ispod kruske i zivi od piramidalne kamate :)

Mozes misliti, nebeski narod - vrlo pametan i osetljiv na prevare i sa vrlo istancanom anti-potrosackom svescu :)

Jel ima jos neki vic mozda?

Citat:

Za dzabe? Nije za dzabe,uz to ce uzeti jos sto-sta ica i pica.Ko jos jede samo corbu? Ako vec hoces da sednes da jedes onda ne jedes na pumpi nego u kafani.

A kako ce to da ti "uzmu"? Ono, natocis benzin, udjes - platis, dobijes corbu.. A onda izadje gazda pumpe sa AK47-micom i kaze "ajde, sine... odma' da padne jedno mesano meso i vinjauk inace cu da ti prosviram mozak...?" :)

Ccc... kakvi bednici, kako su se drznuli samo da nude fraj corbu, mora da tu ima neka prevara... svi znamo da su svi tu da nas zajebu :)
[ Java Beograd @ 03.12.2008. 09:45 ] @
Oni kojima je ovakva "nepristojna pouda" nanela dubok duševni bol, (Lesli and Co.) mogli bi da nađu malo spokoja u duši činjenicom da našim putevima jezde i vozači "nižih rasa" a ne samo pripadnici "nebeskog naroda". Verovatno je njima zapravo namenjena ova ogavna smicalica !
[ Lesli Eldridz @ 03.12.2008. 09:47 ] @
Verovatno, ali nema veze to, nego ima veze sto je budalastina. Mora da ste tako pozdravljali i ono otimanje o neke televizore kad je otvaran.. ne znam vise ni sta bese. Mamu mu ... tek je to je bilo do yaya i prava stvar korisna za drustvo. Tako se proizvode zdravi clanovi drustva i zdravo drustvo.
Citat:
Ivan Dimkovic: Ccc... kakvi bednici, kako su se drznuli samo da nude fraj corbu, mora da tu ima neka prevara... svi znamo da su svi tu da nas zajebu :)

Nisu svi, ali neki jesu, i od tih nekih su i ovi sa corbama.

Nego, sto vi sistemlije stalno generalizujete i pominjete nekakve Srbe i nebeske narode kad ih niko pre nije pomenuo? Sta su vam ti Srbi uradili pa imate takav strah od njih?

BTW pusti sad gazda Jezdu i Dafinu, nije trenutak. Isti q drugo pakovanje kao ovi vasi i njihovi krediti, kao sto se vidi, samo ih situacija sprecila da tu pricu ispricaju do kraja, a i nije bilo drzave da ih pogura.
[ Ivan Dimkovic @ 03.12.2008. 09:53 ] @
Citat:
Lesli Eldridz
Nisu svi, ali neki jesu, i od tih nekih su i ovi sa corbama. Nego, sto stalno generalizujete i pominjete nekakve Srbe kad ih niko nije pomenuo? Sta su vam oni jadni uradili?

Molim lepo - ja sam odgovorio na ovaj citat:

Citat:

"Ljudi ovde" nisu Eskimi :)

Lepo kaze Java - vrlo je moguce da su doticne reklame namenjene glupom ostatku planete koje put nanosi kroz Srbiju - pa, eto, da im se ucini da se osecaju kao kod kuce... Mislim, pustite ih jadne, ako vec hoce da budu prevareni, sta tu moze da se uradi ;-)

A vi (anti corbasi ;-) lepo uvek mozete da natocite benzin negde drugde - recimo, tamo gde za iste pare dobijate benzin bez corbe, i svima super.

Mozda bi mogli da nadjete neku old-school pumpu, nastalu pre tih "pomodarskih" digitalnih modernih... tamo gde ce vam drug pumpadzija utociti manje benzina za iste pare, to je jos bolji feeling...
[ Lesli Eldridz @ 03.12.2008. 09:59 ] @
Sve je to tacno, ali opet nije razlog da se anticorbasi ne podsmevaju corbasima i ne sire istinu o. Samo imam jedno pitanje. Jel' to obavezno da se uz digitalne i moderne pumpe, i uopste uz sve sto je digitalno, moderno, napredno itd uvaljuju i nazadne budalastine? Ne znam pa da pitam. Naprednjaci tog kalibra bi valjda trebalo u svemu da su napredni, ne samo u corbama i kad treba jedni drugima da uvaljuju neku robu.
Citat:
Ivan Dimkovic: "Ljudi ovde" nisu Eskimi :)

Ja sam mislio da vi biznismeni ne generalizujete po tim prevazidjenim kategorijama kao sto su nacije. Biznis ne zna ni za kakve granice, jel tako.
[ Lesli Eldridz @ 03.12.2008. 10:13 ] @
E zato ja kazem da je vas liberalizam lazni liberalizam, sto ste totalno zapostavili onih osam sati kulture i razonode po drugu Lenjinu za siroke narodne mase, nego im umesto toga uvalili 24 sati nekulture i bofla, i onda ste ih tako sveli na beslovesne kreature kojima se oci usijaju samo kad vide te vase "dzabe" corbe i televizore (dok vam je omiljena uzrecica kako nema besplatnog rucka), a ja jednog takvog imam u dvoristu, ne kao vi sto ste, nego kao ovi vasi proizvodi na dve noge, samo sto on bar ide na cetiri noge, skace i mase repom kad me vidi da mu nosim corbu.
[ klichko @ 03.12.2008. 10:18 ] @
Ljudi ovde, Srbi, Eskimi, Marsovci - nebitno, da l' će ta akcija sa čorbom uspeti ili ne, opet nebitno.

Taj potez je prilično bedan i u tome je sva poenta, a bedan je zato što je neiskren, kao časte te čorbom, how yes no, ajd da daju neki popust na hranu, pa da znaš na čemu si.

Ni ljud ovde, ni Srbin, ni Eskim (za Marsovca ne znam) se neće najesti od čorbe i cilj nije da se okrepi putnik namernik, nego da se isti dovuče u restoran gde će posle čorbe nastaviti s krkanjem, jer bože moj šta sad da ide do nekog drugog restorana kad ovde ima sve.

"Em su točili baš kod mene, em su jeli baš kod mene, em misle da sam ih ja častio, bravo ja", ko voli nek' izvoli, ali to nije razlog da ih se ne popljuje kad je pljuvanje na mestu.
[ DaliborP @ 03.12.2008. 10:36 ] @
Citat:
klichko:Taj potez je prilično bedan i u tome je sva poenta, a bedan je zato što je neiskren, kao časte te čorbom, how yes no, ajd da daju neki popust na hranu, pa da znaš na čemu si.

Ma treba da im zapalimo tu pumpu! Sramota.
Ili da ih tuzimo pa da dobiju kaznu da vise ne smeju davati corbu za dzabe, tad bi bilo ok.
[ klichko @ 03.12.2008. 10:38 ] @
Da baš sam to rekao. Bravo!
[ Java Beograd @ 03.12.2008. 10:45 ] @
Citat:
klichko: Taj potez je prilično bedan i u tome je sva poenta, a bedan je zato što je neiskren, kao časte te čorbom, how yes no, ...

Dakle, ti si bio tamo, natočio 150 L i nisi dobio čorbu za dž. 'Oćeš da kažeš da je to prevara ?
[ DaliborP @ 03.12.2008. 10:49 ] @
Citat:
Java Beograd: Dakle, ti si bio tamo, natočio 150 L i nisi dobio čorbu za dž. 'Oćeš da kažeš da je to prevara ?

Ne, on hoce da kaze (a i drugi) da bi bilo fer da se dobije dva kila pecene jagnjetine sa raznja sa corbom, sopskom salatom i velikim pivom, i da bi to bilo fer. Ovako, samo corba....ispod casti.
[ Java Beograd @ 03.12.2008. 10:51 ] @
E upravo sam to hteo da pitam. Dakle, za Leslija i njegove istomišljenike:

Kolika ponuda je za vas poštena ? Šta bi dakle jedan menadžer benzinske stanice trebalo da ponudi za kupljenih 150 L dizela, da ponuda ne bi bila uvredljiva ?
[ Ivan Dimkovic @ 03.12.2008. 10:53 ] @
Hehe totalno smo galantni, znaci besplatna corba uz benzin je prevara - zato sto smo ih "procitali izmedju redova" i znamo da im je cilj da nas navuku da se nakrkamo i zato treba da ih popljujemo :)

E stvarno... zanimljiv pogled na svet.

Idem sutra da pljunem u facu onu stoku iz robne kuce sto mi nude poklon uz kupovinu... to je bre samo da me navuku unutra da kupim nesto, stoka bezrepa...
[ Java Beograd @ 03.12.2008. 10:56 ] @
Ne znam tačno pošto je dizel danas, neka je 75 din. Pošto se zna da je trgovačka marža oko 5% (proverena informacija), ostaje da je zarada benzinske stanice oko 550 din za natočenih 150 L.

Koliko dakle od tih para treba pokloniti mušteriji (kroz ovakve ponude), da bi ostalo dovoljno da se održava stanica, isplate plate ljudima koji tamo rade, i na kraju krajeva, da vlasnik nešto zaradi ?
[ Java Beograd @ 03.12.2008. 10:59 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:Idem sutra da pljunem u facu onu stoku iz robne kuce sto mi nude poklon uz kupovinu... to je bre samo da me navuku unutra da kupim nesto, stoka bezrepa...

Ja sam to nameravao da danas uradim ljudima iz Telenora ! Pazi, stoka, nudi 50% popusta na cenu razgovora, u decembru, na pozive u mreži ! Najgori ološ ! Talog dna ljudskog šljama !

Da su bar ponudili 100% popusta na sve pozive i SMS-ove u trajanju od godinu-dve dana, a ovako, hau jes no. Odmah sam ih provalio.
[ Lesli Eldridz @ 03.12.2008. 11:09 ] @
Sma - ra - nje. U decembru popust, a u januaru? Da menjamo mi broj svaki dan, to je najbolje, tamo gde je popust. I da kupujemo svakog meseca mobilne za 1 dinar i da se guramo stalno tamo gde "daju" dzabe corbe i televizore. To je pa tek prava stvar. A kad cemo zivit, majku mu imperijalisticku?
Citat:
Java Beograd: E upravo sam to hteo da pitam. Dakle, za Leslija i njegove istomišljenike:

Kolika ponuda je za vas poštena ? Šta bi dakle jedan menadžer benzinske stanice trebalo da ponudi za kupljenih 150 L dizela, da ponuda ne bi bila uvredljiva ?

Ne treba nista. Cist racun duga ljubav. Sipaj corbu, onu za u rezervoar, evo ti pare i aj' zdravo.
Citat:
Ivan Dimkovic: Hehe totalno smo galantni, znaci besplatna corba uz benzin je prevara...

Je li, od kad ste vi kapitalisti za "dzabe davanje". Onim zlikovcima, ime necu da im pomenem, bese jedna od vecih zamerki to "dzabe" lecenje, pa onda "dzabe" skolovanje... Kako sad, cekaj, jel' nema besplanog rucka, ili ga ipak ima, ali samo kad vama to odgovara? Odlucite se.
[ klichko @ 03.12.2008. 11:15 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Hehe totalno smo galantni, znaci besplatna corba uz benzin je prevara - zato sto smo ih "procitali izmedju redova" i znamo da im je cilj da nas navuku da se nakrkamo i zato treba da ih popljujemo :)

E stvarno... zanimljiv pogled na svet.

Idem sutra da pljunem u facu onu stoku iz robne kuce sto mi nude poklon uz kupovinu... to je bre samo da me navuku unutra da kupim nesto, stoka bezrepa...

Problem je što i nije potrebno mnogo čitati između redova, svako ko je nekad jeo u životu, a valjda ima takvih ovde, zna da se od čorbe nećeš najesti, a tvoj primer sa robnom kućom je uporediviji sa "mojim" popustom na hranu, znaš šta ti se nudi, znaš šta dobijaš, a ovamo ti se kao nudi nešto besplatno. Ako se gađamo primerima, ovo je sličnije onim TopShop ponudama tipa - kupi svesku za par hiljada dinara i besplatno dobiješ kosilicu za travu. Bedno je, a znaš to i sam, samo jebiga teško je priznati grešku.
[ DaliborP @ 03.12.2008. 11:20 ] @
Citat:
klichko: Problem je što i nije potrebno mnogo čitati između redova, svako ko je nekad jeo u životu, a valjda ima takvih ovde, zna da se od čorbe nećeš najesti

Mozda je teleca corba sa dosta mesa, i jos malo hleba...
[ Ivan Dimkovic @ 03.12.2008. 11:56 ] @
Citat:
klichko
Problem je što i nije potrebno mnogo čitati između redova, svako ko je nekad jeo u životu, a valjda ima takvih ovde, zna da se od čorbe nećeš najesti

A zasto bi morao svaki put da se "najedes" ("najesti" se valjda znaci nakrkati se sa necim "konkretnim" ?) Corbu mozes pojesti da bi se ugrejao, a i mnogima - verovao ili ne, dobra corba moze biti dosta za jedan obrok.

Na kraju krajeva, niko te ne tera da udjes i uzmes tu corbu (vecina ljudi verovatno i nema vremena da prilikom tocenja benzina napravi "corba" pauzu), a onome kome ta corba nesto znaci (na ovu hladnocu, uopste nije lose) ce sigurno stati i natociti benzin jer za iste pare dobija i topli napitak.

Ako je neko gladan do te mere da uz corbu mora da pojede i nesto "konkretno", sa druge strane, sigurno ce stati negde na putu i ovako i onako - pa ako je corba ukljucena u cenu benzina, to uopste nije lose.

Citat:
Bedno je, a znaš to i sam, samo jebiga teško je priznati grešku.

Ja ovde ne vidim nista bedno, i ne vidim kakvu gresku treba da priznam. Vidim samo cuvenu domacu "galantnost" koja se bilo gde drugo naziva jednim drugim imenom.
[ Java Beograd @ 03.12.2008. 12:01 ] @
Citat:
Lesli Eldridz: Sma - ra - nje. U decembru popust, a u januaru? Da menjamo mi broj svaki dan, to je najbolje, tamo gde je popust. I da kupujemo svakog meseca mobilne za 1 dinar i da se guramo stalno tamo gde "daju" dzabe corbe i televizore.

Sve sam im to rekao i na]ebao im se majke. Svima njima u Telenoru. Kako ih samo nije sramota ! Na kraju su mi se izvinili, i rekli da meni neće da obračunavaju popust, pa sam izašao zadovoljan.
[ žutokljunac @ 03.12.2008. 12:08 ] @
Mladi gos´n Dimkoviću, da li biste bili ljubazni da nam priložite odgovarajući grafikon o povećanju prodaje benzina, deljenjem fraj čorbe na svakih 150 litara benzina.
Poznato je da dobra čorba greje, pospešuje varenje i generalno daje bolju sliku stolice...
Citat:
Ivan Dimkovic:

Poznata je stvar da dobar trgovac daje na popust robu koju ne može da proda zato što je demode, zato što nema brojeva ili boje nisu moderne, ili mu jednostavno treba mesto u magacinu za robu koja se bolje prodaje. Taj poklon koji ti dobijaš, nisi dobio jer si im drag kupac, nego jer si kupio nešto što je bespotrebno, što verovatno nikada nećeš ni koristiti, a poklnon koji si uz to dobio je još beskorisniji. Nikad nisam čuo da trgovac daje na popust nešto što mu dobro ide ili da uz to deli poklon. Jednostavno, nema potrebe za tim jer se dobra roba dobro prodaje i nikakvi pokloni neće povećati njenu prodaju. Ti si žrtva marketinga. :) Isto kao što uveravaš sebe da je čorba dobra jer greje, isto tako ćeš uveravati sebe da je laserski češalj prava stvar i da bez njega više ne možeš da zamisliš život.

P.S. - Onaj treći Bob Rock mi je bas super ispao. Baš je smešno. ha-ha-ha
[ žutokljunac @ 03.12.2008. 12:15 ] @
Inače, ovaj trik nije namenjen domaćem stanovništvu jer domaće kamiondžije rade ono što je Ventura već opisao. Namenjen je kamiondžijama u tranzitu. Generalno, ideja nije loša, čak je jako lukava jer je poklon jeftin i skoro da ih ništa ne košta a sigurno će imati efekta. Nije stvar u tome. Stvar je što su se oni reklamirali bilbordima.
[ Lesli Eldridz @ 03.12.2008. 12:20 ] @
Citat:
Java Beograd: Sve sam im to rekao i na]ebao im se majke. Svima njima u Telenoru. Kako ih samo nije sramota ! Na kraju su mi se izvinili, i rekli da meni neće da obračunavaju popust, pa sam izašao zadovoljan.

Uopste ne mora bilo ko da se bilo kome na]ebe majke, niti je u tome stvar ko ce kome krvi da se napije, nego u tome da se stvari nazivaju pravim imenima, a to sa corbama i sa takozvanim popustima i "dva po ceni jednog" ,a cena jednog milion dinara, i slicno sa TV su obicne budalastine. Ali ne vidim ni u cemu je problem vas bizmismena i savremenih sto ima onih koji drukcije kazu pa po vama klevecu i lazu. Jesmo li se za takvu vasu slobodu borili?

Samo, ne rekoste jos ima li besplatnog rucka ili nema, nego sve nesto kao kisa oko Kragujevca, patetika o tome kako je to sa corbom u stvari jedan od najvecih i najplemenitijih izuma u celokupnoj historiji covecanstva, jer omogucava gladnom i promrzlom sirotanu koji mora sam k'o pas po kisi i mrazu vozi neke kamione da svrati i okrepi toplom čorbicom svoju napaćenu i plemenitu dušu. Sta tu vise racionalizujes, ako si baja, isprsi se pa kazi jasno i glasno svi da te cuju, "nema more besplatnoga rucka bre, pa sta, a tu corbu nudimo sa namerom" ili "ima ga, pa sta, evo, daljemo corbu iz cistog altruizma, ne moras nista ni da kupis kod nas" ili "ima, ali ne bas ceo rucak nego samo corba, pa sta" ili tako nesto .

Mada opet, mozda je u pitanju neka vrsta Del Boj logike, znate ono o tome kako je kradja fluorescentne farbe u stvari korisna, pa tako i ove budalastine sa corbama i popustima kojih nema. Ono, jes' da su sve to budalastine, ali to je u redu sve dok ovi sto ih pecaju ne znaju da su budalastine i dok pomazu da im uzmete pare. Ne znam sto onda tako ne kazete, pa niko od njih ne cita ove forume, nego tu izigravate neke Mahatme.
[ žutokljunac @ 03.12.2008. 12:25 ] @
Tek sad vidim šta je Dimke pisao. ha-ha-ha! Topli napitak koji greje. Rešio je da po svaku cenu odbrani kapitalizam, pa makar mu se smejali. :))

[Ovu poruku je menjao žutokljunac dana 03.12.2008. u 13:57 GMT+1]
[ klichko @ 03.12.2008. 12:30 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: A zasto bi morao svaki put da se "najedes" ("najesti" se valjda znaci nakrkati se sa necim "konkretnim" ?) Corbu mozes pojesti da bi se ugrejao, a i mnogima - verovao ili ne, dobra corba moze biti dosta za jedan obrok.

Na kraju krajeva, niko te ne tera da udjes i uzmes tu corbu (vecina ljudi verovatno i nema vremena da prilikom tocenja benzina napravi "corba" pauzu), a onome kome ta corba nesto znaci (na ovu hladnocu, uopste nije lose) ce sigurno stati i natociti benzin jer za iste pare dobija i topli napitak.

Ako je neko gladan do te mere da uz corbu mora da pojede i nesto "konkretno", sa druge strane, sigurno ce stati negde na putu i ovako i onako - pa ako je corba ukljucena u cenu benzina, to uopste nije lose.

Ne govorim o tome kako će ljudi reagovati na ponuđenu čorbu, već o samoj ideji nuđenja čorbe, ako se nudi na 150 litara, to nije ponuda za nekoga ko je došao da natanka jugića, nego pre svega za kamiondžije. E sad, neki neće iskoristiti ponudu - a oni svakako nisu ciljna grupa kreatora kampanje te i nisu bitni, oni neće tu pumpu izabrati zbog čorbe, neki će vođeni devizom šta je džabe i Bogu je drago pojesti tu čorbu i produžiti dalje, procenat takvih je smanjen isključujući jugiće i na kraju ostaju oni koji će ući i nakrkati se, a kamiondžije nude najveći procenat takvih i tu dolazi - što da jedem (i toči) negde drugde kad ovde imam i besplatnu čorbu.

Nije ta ponuda sama po sebi loša (za mušterije), ali prezentacija je bedna/jadna, jer ti kao nudiš nešto besplatno, ti nudiš čorbu, nije tebi želja da namamiš ljude u restoran pa da im prodaš pravu hranu, sačuvaj Bože da si mislio da će nekome ta čorba biti samo starter.

p.s. koju hladnoću? :P
[ Lesli Eldridz @ 03.12.2008. 12:32 ] @
Citat:
žutokljunac: Poznata je stvar da dobar trgovac daje na popust robu koju ne može da proda zato što je demode, zato što nema brojeva ili boje nisu moderne, ili mu jednostavno treba mesto u magacinu za robu koja se bolje prodaje. Taj poklon koji ti dobijaš, nisi dobio jer si im drag kupac, nego jer si kupio nešto što je bespotrebno, što verovatno nikada nećeš ni koristiti, a poklnon koji si uz to dobio je još beskorisniji. Nikad nisam čuo da trgovac daje na popust nešto što mu dobro ide ili da uz to deli poklon. Jednostavno, nema potrebe za tim jer se dobra roba dobro prodaje i nikakvi pokloni neće povećati njenu prodaju. Ti si žrtva marketinga. :) Isto kao što uveravaš sebe da je čorba dobra jer greje, isto tako ćeš uveravati sebe da je laserski češalj prava stvar i da bez njega više ne možeš da zamisliš život.

Pa da to je to, i ne vidim u cemu je problem da se prizna taj stav, ono, "ovi potencijalni kupci, sve su to za nas budale i sve te fore sluze samo da ih na'vatamo i uzmemo im pare i ko ih be" i zasto mora da se sve to racionalizuje. Sta ima veze, pa ovi sto su lovljeni to i tako ne znaju, niti ce da saznaju. Bas ce pa oni sad da dodju na internet forume pa ce da citaju ove teme o corbama i slicne.
[ Skandy @ 03.12.2008. 12:42 ] @
Reklama je na svom mestu, iako je nisam video, sam slogan gadja tacno u centar. Kao sto se zakljucilo u predhodnim porukama, ciljna grupa su kamiondzije, normalno, to su i najomiljenije musterije na pumpama. Oni ne toce po 5,10,20L, vec kada dodju tankaju po pun rezervoar a to moze biti od 400 -1000L i imaju interval punjena 1-2,3 dana. Treba uzeti u obzir da su kamiondzije u 90% slucajeva radnici koji ne mogu da doruckuju, rucaju i veceraju kod kuce. Znaci njihova ishrana je usko povezana sa restoranima, minimum obrok dnevno. Za obroke dobijaju naknadu od poslodavca i bilo bi mu potpuno svejedno gde ce da jede da nije ovakvih akcija, oni svakako negde stanu da rucaju. Besplatna corba? Moze-Hvala.
Takve akcije su do sada davali restorani pored magistrala, samo sto ih vozaci automobila retko posecuju, pa nisu ni bili u prilici da budu uvredjeni takvim ponudama. Pojedini restorani vozacima autobusa daju besplatan (kompletan) rucak, jer racunaju da ce 20% putnika, takodje nesto jesti a 30% nesto popiti. Zamislite tek tu drskost, koje je to ponizenje za te vozace.
Tako da iskompleksirani ne mogu mirno da spavaju, ne odnosi se na njih.
Kako bi komentarisali vest da je jedna firma za rentiranje jahti u Kanu pokrenula akciju u vensezonsok poriodu platis 3 vozis 5 dana? Kada se cena ta dodatna 2 dana uporedi sa plateznom moci ljudi koji iznajmljuju te jahte, to je mnogo nize od tih 150 dinara koje nudi pumpa.
Predpostavljam da nas to ne dotice, kao i te nove reklame na bilbordima.

[ žutokljunac @ 03.12.2008. 12:53 ] @
Reklama uopšte nije na mestu. Prvo šta će na bilbord da im se ceo svet smeje. Mogli su da stave neki panel na pumpu i gotovo. Ionako se obraća ciljnoj grupi koja je procentualno u manjini. A drugo, vozač autobusa koji svrati u restoran i tako gazdi dovede putnike, ima ručak fraj, a često i suvozač. Dobija ručak a dovede 30-tak putnika od kojih jedva deset sedne za sto, a ako i sednu uglavnom popiju kafu, sok ili pivo. Kako to objasniti? Eto, u dve rečenice je dokazano da je ovo lopovska reklama i da je čorba jako mali poklon za kupovinu u vrednosti od min. 150€.

@ Lesli

Pa jeste, može Dimke sad da se vadi da se popusti i pokloni daju i na robu koja se dobro prodaje. Daju se , ali samo za praznik kada je prodaja duplo ili troduplo veća i tada se daju tako što se stavi onaj plakat - Rasprodaja 10 - 70 % , pa se ova roba što se dobro prodaje spusti za tih 10 %, a smeće koje niko neće i za koje niti ima brojeva niti modela, niti bilo ko hoće da ga kupi - 70 %.
[ Skandy @ 03.12.2008. 12:55 ] @
Citat:
žutokljunac: Namenjen je kamiondžijama u tranzitu.

Ma samo napises slogan latinicom i ceo svet razume?
[ Skandy @ 03.12.2008. 12:57 ] @
Citat:
žutokljunac: Ionako se obraća ciljnoj grupi koja je procentualno u manjini.

Mozda brojcano, a da li su u manjini i po kolicini goriva koju toce?
[ žutokljunac @ 03.12.2008. 13:01 ] @
Ne radi se o tome. Stavili su bilbord a obraćaju se jako malom broju ljudi. Mogli su da ga stve na neki panel uz pumpu. Isti bi efekat imao. Možda i veći, a ne bi ga svi čitali. O tome je reč.

Citat:
Skandy: Ma samo napises slogan latinicom i ceo svet razume?

Pa Hrvati, Bosanci, Slovenci, Makedonci, Bugari... ? Ne treba im engleski.
[ Lesli Eldridz @ 03.12.2008. 13:13 ] @
Citat:
Skandy: Tako da iskompleksirani ne mogu mirno da spavaju, ne odnosi se na njih.

Idi? A ja mislio da se cela konzumeristicka civilizacija bazira na iskompleksiranima i nesigurnima. A ono vidis nije. Svakog dana covek nesto novo nauci.
[ Ivan Dimkovic @ 03.12.2008. 13:33 ] @
Citat:
žutokljunac
Ne radi se o tome. Stavili su bilbord a obraćaju se jako malom broju ljudi. Mogli su da ga stve na neki panel uz pumpu. Isti bi efekat imao. Možda i veći, a ne bi ga svi čitali. O tome je reč.

Nisam primetio da su vlasnici pumpe trazili misljenje za isplativost njihove reklame - tako da ne vidim razlog zasto bi se bavili time ovde, ako oni misle da reklama ima smisla - njihova stvar.

Bez imanja uvida u malo vise podataka, cenim da je jako tesko nagadjati koliko je doticna reklama isplativa, pa se rasprava u tom smeru svodi na obicno pljuvanje u dalj.

Citat:

Pa jeste, može Dimke sad da se vadi da se popusti i pokloni daju i na robu koja se dobro prodaje. Daju se , ali samo za praznik kada je prodaja duplo ili troduplo veća i tada se daju tako što se stavi onaj plakat - Rasprodaja 10 - 70 % , pa se ova roba što se dobro prodaje spusti za tih 10 %, a smeće koje niko neće i za koje niti ima brojeva niti modela, niti bilo ko hoće da ga kupi - 70 %.

Kakve to veze uopste ima, na kupcu je da utvrdi da li mu takva roba odgovara ili ne.

A mislim i da je analogija sa popustom potpuno pogresna - ovde se ocigledno radi o pumpi koja zeli da privuce odredjenu ciljnu grupu da bas tamo natoci gorivo, jer uz to nude i jos nesto sto u toj ciljnoj grupi ima neku vrednost... Zamisli da si kamiondzija, sve ti jedno gde ces da natocis dizel, ali ako neko u sred zime negde nudi i toplu corbu, logicno je da ces tu pumpu vise vrednovati kao kandidata od drugih.

I to je, vrlo verovatno, "to" - sve u vezi doticne "ponude". Nagadjanja i nekakvim namerama, te o prevarama ostavljam "kreativnijima".

Citat:
Lesli
Idi? A ja mislio da se cela konzumeristicka civilizacija bazira na iskompleksiranima i nesigurnima. A ono vidis nije. Svakog dana covek nesto novo nauci.

Mislim da ne treba biti psiholog pa primetiti odakle dolaze kompleksi. Sigurno ne od ljudi koji misle da je topla corba sasvim OK stvar kao besplatna ponuda uz natoceni benzin zimi.
[ žutokljunac @ 03.12.2008. 13:40 ] @
A šta misliš ovakvu reklamu. Eto recimo meni se mnogo sviđa ova Alfa Brera. E sad reklama u Milanu, sve na bilbordu kod Skale 10 x 5 metara, Kupite novu Breru, dobijate 5 kesica limuntosa za limunadu.

P.S. - Znaš kako je to se ustvari bilo. Neki menadžer iz neke Nemačke ili Italije se dok je pio kafu od 5 evra genijalno dosetio da kamindžijama ponudi besplatnu čorbu, jer eto, čorba je kod njih skupa, a firmu to ispadne jeftino. I sad taj menadžer misli da je genije, a u stvari ne shvata da kod nas stvari drugačije funkcionišu, da kod nas kamiondžija ima šemu, da kamiondžija iz Hrvatske, Makedonije, Bosne... već ima proverenu šemu sa svojim pumpadžijom u Srbiji, i da mu se blago hebe za tom čorbom.
[ Ivan Dimkovic @ 03.12.2008. 13:44 ] @
Vidis, naveo si odlican primer.

Uradis prostu analizu kolikom procentu ljudi koji kupuju Alfu tih 5 kesica limuntosa bilo sta znaci? Verovatno ces doci do nekog jako malog broja, ispod dela promila...

E, sada, ako je poznato da ljudi koji toce vise od 150 litara goriva spadaju iskljucivo u jednu grupu (kamiondzije) - koliko njih vrednuje toplu corbu kao nesto zbog cega bi trebalo BAS TU natociti gorivo?

Cenim da je broj daleko veci - zato sto kamiondzije prave pauzu, i normalno je da ce napraviti pauzu tamo gde im se ili vise isplati ili smatraju da nesto dobijaju sa tim. Ako uzmemo u obzir da je vreme hladno, vrednost koju ce te kamiondzije dodeliti jednoj toploj corbi pocinje da skace.

Tako da... sve u svemu, mislim da si odabrao jako los primer za komparaciju ;-)

Citat:

da kod nas kamiondžija ima šemu, da kamiondžija iz Hrvatske, Makedonije, Bosne... već ima proverenu šemu sa svojim pumpadžijom u Srbiji, i da mu se blago hebe za tom čorbom.

Pa sad... nisam bas siguran da svaki kamiondzija ima "semu", da je tako cisto sumnjam da bi bilo ko uopste i pokusavao bilo sta na tom trzistu ;-)

Citat:

P.S. - Znaš kako je to se ustvari bilo. Neki menadžer iz neke Nemačke ili Italije se dok je pio kafu od 5 evra genijalno dosetio da kamindžijama ponudi besplatnu čorbu, jer eto, čorba je kod njih skupa, a firmu to ispadne jeftino. I sad taj menadžer misli da je genije,

Tja... ne znam zasto bi bilo ko mislio da je genije, ovo je klasican marketinski posao, nista specijalno niti ingeniozno... Cisto sumnjam da je iko ista mislio posle toga, vec je verovatno samo bio odradjen posao za koji su bili placeni.
[ žutokljunac @ 03.12.2008. 13:47 ] @
Dobro, onda - Kupite novu Breru, dobijate na poklon štap za golf i koledž čarape. Bolje?
[ Ivan Dimkovic @ 03.12.2008. 13:49 ] @
Nope,

Recimo, kupite novu Breru i dobijete GPS uredjaj, recimo...

To je nesto sto ljudima koji kupuju doticni auto moze imati vrednost, a cena je 200x manja od cene auta.
[ žutokljunac @ 03.12.2008. 13:54 ] @
GPS uređaj je dobra stvar, ali zar misliš da će to naterati nekog kupca Alfe da baš zbog toga kupi Breru. Neće. Kupiće je jer mu se sviđa dizajn i kupio bi je i bez tog GPS-a. Prema tome - bačene pare.
[ Java Beograd @ 03.12.2008. 13:59 ] @
Citat:
žutokljunac: A šta misliš ovakvu reklamu. Eto recimo meni se mnogo sviđa ova Alfa Brera. E sad reklama u Milanu, sve na bilbordu kod Skale 10 x 5 metara, Kupite novu Breru, dobijate 5 kesica limuntosa za limunadu.

Pa okači reklamu, zemljače, ko ti brani ?
[ žutokljunac @ 03.12.2008. 14:02 ] @
Mesto je neadekvatno, bilbord? Kao kada bi u ženskom časopisu reklamirao sportsku kladionicu.
Vrednost poklona je mala u odnosu na vrednost kupljene robe.
Posle dve ture kroz Srbiju, svaki kamiondžija će shvatiti da prolazi kroz zemlju u kojoj se mulja, i da može dobiti mnogo više od tanjira čorbe.

Dakle, taj kamindžija mora biti prilično glup, gladan i promrznut.
[ Ivan Dimkovic @ 03.12.2008. 14:04 ] @
Citat:
žutokljunac
GPS uređaj je dobra stvar, ali zar misliš da će to naterati nekog kupca Alfe da baš zbog toga kupi Breru. Neće. Kupiće je jer mu se sviđa dizajn i kupio bi je i bez tog GPS-a.

GPS uredjaj sigurno nece >naterati< nekog da kupis bas ta kola, ali ako imas nekoliko dilera (auto kuca) sa istim cenama, moze lako da se desi da taj GPS uredjaj bude bas taj faktor koji ce tebe opredeliti za tu auto kucu - ako vec svuda placas isto, sto ne bi dobio i GPS.

Citat:
Prema tome - bačene pare.

U tvom slucaju, vrlo verovatno. U slucaju nekog drugog, mozda to bude faktor koji je kupca odlucio da bas tu kupi ta kola, a samo jedan kupac otplacuje nekoliko desetina tih GPS uredjaja.

Prica sa benzinom je jos vise primenljiva, jer je benzin roba koja se stalno kupuje i koja je daleko jeftinija (pa poklon uz nju ima i jos vecu vrednost ako nesto vredi u tvom sistemu vrednosti) - cene su manje-vise iste, i onda neke dodatne stvari mogu motivisati kupce da izaberu bas tu pumpu, ako su u prolazu - kao sto kamiondzije obicno jesu.

Citat:

Posle dve ture kroz Srbiju, svaki pumpadžija će shvatiti da prolazi kroz zemlju u kojoj se mulja, i da može dobiti mnogo više od tanjira čorbe.
Dakle, taj kamindžija mora biti prilično glup, gladan i promrznut.

Tja... ili samo posten covek koji radi svoj posao i ne zeli da izgubi posao zbog neke prevare. Znas, ima takvih puno - vrlo verovatno mnogo vise nego raznih sitnih protuva.
[ žutokljunac @ 03.12.2008. 14:14 ] @
Dobro, to stoji ukoliko više dilera ima iste cene. Mislio sam da ga to neće opredeliti za određeni model, ali dobro, stoji to što si rekao. Međutim, čorba fazon može da prođe tamo kod tebe, ovde jok. Već sam rekao, PR & Marketing & Dj menadžer je umislio da je to odličan marketinški potez. Firmu malo košta a umnogome povećava prodaju. Samo se nije setio da ovde vozač autobusa dobije ručak fraj, sve sa pivom i salatom i sve zato što dovede 30 putnika. Da može tako kod nas, onda bi vlasnici restorana delili čorbu.
[ Ivan Dimkovic @ 03.12.2008. 14:20 ] @
Citat:
žutokljunac
Međutim, čorba fazon može da prođe tamo kod tebe, ovde jok

Onda definitivno u celom svetu bacaju puno para na marketing, posto ja ne mogu kupiti sve sto se na celom svetu nudi ;-)

Bice da "corba fazon" ipak prolazi malo vise nego sto mislis.

Citat:

Već sam rekao, umišljeni PR & Marketing & Dj menadžer je umislio da je to odličan marketinški potez.

Ako neko nesto ovde umislja, mislim da bi trebao da se pogledas u ogledalo :)

Da li je potez odlican ili ne, to obicno moze da se vidi tek kasnije - a da li je ovaj potez smislen, mislim da smo to vec apsolvirali.

Citat:

Samo se nije setio da ovde vozač autobusa dobije ručak fraj, sve sa pivom i salatom i sve zato što dovede 30 putnika.

A kamiondzija, jer i on dobije rucak fraj? Mnogo dobra ta Srbija, bogati... svi pricaju o nekim besplatnim ruckovima :)

Kao sto rekoh, cuvena "galantnost" - a onda kad pogledas malo bolje, zapravo i ne treba da puno gledas - slika sasvim drugacija :)

Citat:

Da može tako kod nas, onda bi vlasnici restorana delili čorbu.

Pa vlasnici brzih restorana cesto nude besplatno pice, i u toj "specijalnoj" Srbiji, ja video svojim ocima :) Ocigledno to ima nekog smisla, cim ih jos nisu prebili jer su se drznuli da prevare brata Srbina prepametnog :)

Vlasnici skupih restorana ne nude nista, jer imaju trenutno nestisljivu klijentelu - ali kad "skuplje" klopanje postane normalna stvar za veci sloj ljudi, bice da ce i oni da nude neke "dilove"... pardon, prevare i bljuvotine :)

[ žutokljunac @ 03.12.2008. 14:27 ] @
Ne, kamiondžija ne dobija ništa u restoranu. Verovatno bi dobio da švercuje 30 Kurda pa ih dovede na piće. Kamiondžija " dobija " na benzinu. Ili sipa gde je jeftiniji, ili mulja sa fakturama, ili ako radi u šlep službi, šlepa za jeftinije pare - pa šlep ne prijavi AMSS, itd.

Da li je potez dobar ili ne, to svakako nećemo saznati, isto kao što nikada nećemo saznati da li je banka u problemu.

Nisam rekao da je poklon loša stvar, već da poklon nije adekvatan, tj. nije za ovo područje. To ti je isto kao što Mek Donalds ne služi svuda istu hranu, već u Kini ima i kinesku, u islamskim zemljama ne stavlja svinjetinu u hranu, itd.
[ Skandy @ 03.12.2008. 14:29 ] @
@žutokljunac,
kao sto i sam tvrdis da akcije sa sitnim popustima prolaze na zapadu, verovatno i predpostavljas da je razlog tome vece vrednovanje (zaradjenog) novca. Da li i pored te cinjenice mislis da je neko spreman da baci novac na kampanju sa bilbordima. Stampanje bilborda u Srbiji je od 20-50Eur (u zavisnosti od kolicine i materijala) a zakup bilborda od 100-1000+ eur ( u zavisnosti od lokacije i perioda najma), pa kada sve to pomnozis sa skoro svim vecim mestima u Srbiji dodjes do ozbiljne cifre. Ljudi koji su uspeli da stvore pare, veoma tesko se razbacuju istim.
[ žutokljunac @ 03.12.2008. 14:32 ] @
... ali se isto tako zeznu u proračunu. A to za jednog naftaša nije ništa strašno. Polako, naučiće pa će sledeći put da daju popust.
[ DaliborP @ 03.12.2008. 14:34 ] @
Citat:
žutokljunac: ... ali se isto tako zeznu u proračunu. A to za jednog naftaša nije ništa strašno. Polako, naučiće pa će sledeći put da daju popust.

Steta sto ranije nisu kontaktirali marketinske strucnjake sa ove teme....
[ Skandy @ 03.12.2008. 14:37 ] @
Citat:
žutokljunac: ... ali se isto tako zeznu u proračunu. A to za jednog naftaša nije ništa strašno. Polako, naučiće pa će sledeći put da daju popust.

Da samo sto to nije kompanija u drzavnom vlasnistvu ( citaj: srpskom drzavnom), pa da se radi pod sloganom: "ko radi - taj i gresi".
Da li znas da ozbiljne marketinske kompanije rade na procenat od povecanog prometa? Da da, pa cak i u Srbiji.
[ žutokljunac @ 03.12.2008. 14:38 ] @
Šteta. Poslao bi ih kod jednog mog drugara koji je dobar u tim stvarima. On bi ih verovatno ubedio da je najbolje da slikaju tanjir čorbe i da ga okače na onaj veliki stolnjak ( ne znam kako vi stručnjaci za truć marketing to nazivate ), i da ga postave na Kapiju Beograda uz auto-put. To košta 50 soma evra, al´ga zato svi vide i + on uzme pola te love. Svi zadovoljni. A kamiondžije site. Pišem tri, pamtim dva...
[ DaliborP @ 03.12.2008. 14:43 ] @
Citat:
žutokljunac: ne znam kako vi stručnjaci za truć marketing to nazivate

Koji "mi"? Ja se ne smatram marketinskim strucnjakom, dok ti koliko vidim dosta iskustva imas cim mozes da procenis ko je radio kampanju i kako ce se neslavno zavrsiti. Steta sto nemamo vise takvih.
[ žutokljunac @ 03.12.2008. 14:47 ] @
Dakle, u pitanju je kampanja. :))) Čorba kampanja. Pa jeste, trebalo je to sve smisliti, organizovati, naći ko će da radi štampu, ko će da radi sito, ofset, ko će da radi za štampane medije, ko za elektronske, firmu koja će obezbediti radnike da to postave. Ma idi, čitava industrija. Je l´ima ta kampanja i na Intenetu? :)
[ Ivan Dimkovic @ 03.12.2008. 14:49 ] @
Citat:
žutokljunac
Ne, kamiondžija ne dobija ništa u restoranu. Verovatno bi dobio da švercuje 30 Kurda pa ih dovede na piće. Kamiondžija " dobija " na benzinu. Ili sipa gde je jeftiniji, ili mulja sa fakturama, ili ako radi u šlep službi, šlepa za jeftinije pare - pa šlep ne prijavi AMSS, itd.

Vrlo interesantna ova rasprava cela... pocelo od prevaranata pumpadzija, pa smo dosli i do toga da su i kamiondzije prevaranti...

What's next :)

Citat:

Da li je potez dobar ili ne, to svakako nećemo saznati, isto kao što nikada nećemo saznati da li je banka u problemu.

Varas se, saznace se sledece godine - ako bude ista ili slicna reklama, ili ako drugi krenu sa tim.. znaci da je imalo smisla.

Citat:

( ne znam kako vi stručnjaci za truć marketing to nazivate ),

Pa da, ovo je u stvari i srz problema koji pokazuje odakle ti takvi stavovi. Sve ostalo u tvom "izlaganju" je vrlo jednostavno predvideti ako se podje od ove recenice ;-)
[ žutokljunac @ 03.12.2008. 14:52 ] @
Dimke, nije valjda da ti je trebao ovaj forum da saznaš da su pumpadžije i kamiondžije lopovi? Eh taj Berlin. :)))

P.S. - Mesto na pumpi na jačim mestima, plaćalo se i po 30 soma tadašnjih maraka. Sada verovatno nije tako jer u rezervoarima imaju neku elektoniku koja je umrežena pa administrator prati stanje, tako da ne može da se drpa, ali mi se žalio drug koji to radi. Kaže: " Kako smo to uveli, ne možemo da nađemo posadu ". Ovo posada je , osoblje. Ne samo da se plaćalo mesto pumpadžije već su i oni klinci što čiste stakla, davali lovu i trebala im je veza. Strašno.

A kamiondžije, sigurno su jedva čekali da im neko da besplatnu čorbu. Imam drugara, ćale mu godinama radio u AMSS-u. Živeli ekstra. Verovatno od čorbe.
[ SASA M. @ 03.12.2008. 14:54 ] @
Ta ponuda je izgleda stvarno namenjena kamiondzijama, medjutim, corba nije namenjena stomaku kamiondzije, vec kada kupi tih 150l, uspe corbu (u kojoj im bibera) zajedno sa tim bernzinom i kamion moze da predje kao da je sipao 200l. E sad, tu razliku od 50l kamiondzija i pumpadzija stave udzep i zajedno odu na prvu klopu. Naravno, pumpadzija od tih para kupi novi tanjir corbe, and so on...
[ Skandy @ 03.12.2008. 14:57 ] @
Mislim da je ova tema posvecena samoj reklami ( bilborbu - sloganu..) O kamiondzijama prevarantima i pumpadzijama lopovima smo diskutovali pre desetak dana u drugoj temi.
[ Lesli Eldridz @ 03.12.2008. 15:10 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: A mislim i da je analogija sa popustom potpuno pogresna - ovde se ocigledno radi o pumpi koja zeli da privuce odredjenu ciljnu grupu da bas tamo natoci gorivo, jer uz to nude i jos nesto sto u toj ciljnoj grupi ima neku vrednost...

Hvala sto si objasnio, ja to nisam znao.
Citat:
Ivan Dimkovic: Nisam primetio da su vlasnici pumpe trazili misljenje za isplativost njihove reklame - tako da ne vidim razlog zasto bi se bavili time ovde, ako oni misle da reklama ima smisla - njihova stvar.

Ako si im ga reko.
Citat:
Ivan Dimkovic: Mislim da ne treba biti psiholog pa primetiti odakle dolaze kompleksi. Sigurno ne od ljudi koji misle da je topla corba sasvim OK stvar kao besplatna ponuda uz natoceni benzin zimi.

Kako ocigledno ne razumes to sto si citirao, dzabe si komentarisao. Nego dobro. A one koji ne misle tako treba leciti, jel' tako? Mislim, posto su iskompleksirani i bolesni.
Citat:
Ivan Dimkovic: Tja... ne znam zasto bi bilo ko mislio da je genije, ovo je klasican marketinski posao, nista specijalno niti ingeniozno... Cisto sumnjam da je iko ista mislio posle toga, vec je verovatno samo bio odradjen posao za koji su bili placeni.

O tome se i radi, sto nisu nista mislili, nego samo kopiraju nesto ovde - onde ne razmisljajuci da mozda ono sto je na jednom mestu OK na drugom nije. Samo su im pare vazne, upe im je zinulo za pare... E zato im je sa podsmevam. Volovi.
Citat:
Ivan Dimkovic: Onda definitivno u celom svetu...

Evo ga opet. A jel bas do jaja nobles taj svet kad se tako lozite na njega? E pa yebi ga, ono sto je corba u Etiopiji ili Turskoj nije i u Srbiji. Reko sam vec, nuditi čaj u Engleskoj nije isto sto i nuditi čaj u Srbiji. Zona A, i sona B, secas se? Ne secas se bio si mali. Neka cveta hiljadu cvetova, onda. Poznato? Za ideju smo se svo jos na prvoj stani slozili da nije losa, ali ovde je trebalo da nude čorbas' pasulj sa rebarca suva ako vec nude nesto i to je to. To bi onda bilo sto kazu čovečanski. Ovo sa čorbama je vatačina.

Mada, to ne znaci da im se ja ne bih i tada podsmevao i prezirao taj njihov sistem, a posebno njegovu bazu koja se lozi na te budalastine. Samo ne znam sto niko ne odgovori na pitanje ima li besplatnog rucka ili nema. Nije moguce da vas stra' .

[Ovu poruku je menjao Lesli Eldridz dana 03.12.2008. u 16:30 GMT+1]
[ Ivan Dimkovic @ 03.12.2008. 15:22 ] @
Citat:
žutokljunac
Dimke, nije valjda da ti je trebao ovaj forum da saznaš da su pumpadžije i kamiondžije lopovi? Eh taj Berlin. :)))

Kao sto sam vec lepo rekao, cenim da vecina kamiondzija i pumpadzija nisu lopovi - bas kao sto ni svi vlasnici privatnih trgovina nisu lopovi i ne rade duple knjige.

To sto ti celu tu profesiju gledas kao neke lopine i prevarante govori vise o tebi nego o njima.

Citat:

P.S. - Mesto na pumpi na jačim mestima, plaćalo se i po 30 soma tadašnjih maraka. Sada verovatno nije tako jer u rezervoarima imaju neku elektoniku koja je umrežena pa administrator prati stanje,

Bravo. Te price o pumpadzijama lopovima su iz nekih proslih vremena kada su svi radili za Jugopetrol i krali sakom i kapom preko onih starih pumpi i tih trikova sa rezervoarima - danas vecina "trikova" ne moze da prodje + vlasnici su privatnici koji i te kako brinu za svoj dzep, a i pitanje je koliki procenat "starih" pumpadzija jeste cinio takve stvari.

Obicno mali broj daje lose ime svima.

Citat:

tako da ne može da se drpa, ali mi se žalio drug koji to radi. Kaže: " Kako smo to uveli, ne možemo da nađemo posadu ". Ovo posada je , osoblje. Ne samo da se plaćalo mesto pumpadžije već su i oni klinci što čiste stakla, davali lovu i trebala im je veza. Strašno.

Za vezu za ciscenje stakla znam, iz prostog razloga sto je to bio fin dzeparac u vreme kada su plate bile 50-100 DM - kako si toliko mogao da nakupis za jedan dan na ciscenju stakala, jasno je zasto su tu trazene "veze", posto su ta mesta na privatnoj svojini pa ti je trebao neko iz pumpe / Jugopetrola da ti sredi "mesto".

Ali to je off-topic. Danas ces tesko da se ovajdis od pumpanja benzina. Nisu ni vlasnici pumpi budale, znas pa da ih "radi" neki pumpadzija:)

Citat:
A kamiondžije, sigurno su jedva čekali da im neko da besplatnu čorbu. Imam drugara, ćale mu godinama radio u AMSS-u. Živeli ekstra. Verovatno od čorbe.

Kao sto rekoh, lopovi i prevaranti su onaj mali broj koji celoj profesiji daje lose ime. Da su svi lopovi, kao sto ti pricas, ne bi se ni isplatilo prevoziti bilo sta.

Corba svakako nece nikog uciniti bogatijim - ali ce ga mozda motivisati da stane bas na toj pumpi i natoci benzin.
[ Lesli Eldridz @ 03.12.2008. 15:48 ] @
Dobro, i znaci ne postoje reklame, ili "marketinske kampanje" od kojih je to sa corbom koje nisu primerene na nekom podrucju ako jesu na drugom? Nego ono sto sljaka u Zanzibaru mora da sljaka i u Hondurasu, a ako ne, ili ako se neko nedo bog usudi da dirne u Veliku Misao genijalnog mislioca koji je to nesto smislio, onda zli Honduras treba sravniti sa zemljom, njegovo stanovnistvo treba vredjati i nazivati imenima, a ove sto su se drznuli da udare na Lik i Delo leciti i poturati im ogledala, jel tako? Jel vas to uce u tom nobles svetu? Onda nije ni cudo sto je u krizi.
[ žutokljunac @ 03.12.2008. 15:54 ] @
Čekaj, priznaješ da se mesto perača stakla na pumpi, plaćalo i da je trebala veza, ali ti čudno da su pumpadžije lopovi. Kažeš, normalno da je trebala veza kad se dobro zarađivalo a plate u Srbiji su bile 100 maraka. Pa zašto su onda ovi što su hteli da rade na pumpi davali po 30 hiljada, ako su mislili da rade pošteno?
Ako je većina bila poštena, a samo mali broj se bavio prevarama, pa sad, eto ja generalizujem.

Ne znam, još nisam čuo da sam prošao pored neke zadužbine, pa da su mi rekli, znaš, ovo ti je izgradio šef stanice na Dejtonu, ili da je izgradio nešto korisno, da je dao lovu humanitarno. Uglavnom sam čuo - gradi kuću, zida vikendicu, kupio je nov auto. Šta znam, biće da sam neobavešten.

Al´dobro, kod privatnika ne mogu da kradu ili bar ne mogu kao pre.
[ Ivan Dimkovic @ 03.12.2008. 16:08 ] @
Citat:
Lesli Eldridz
Dobro, i znaci ne postoje reklame, ili "marketinske kampanje" od kojih je to sa corbom koje nisu primerene na nekom podrucju ako jesu na drugom? Nego ono sto sljaka u Zanzibaru mora da sljaka i u Hondurasu, a ako ne, ili ako se neko nedo bog usudi da dirne u Veliku Misao genijalnog mislioca koji je to nesto smislio, onda zli Honduras treba sravniti sa zemljom, njegovo stanovnistvo treba vredjati i nazivati imenima, a ove sto su se drznuli da udare na Lik i Delo leciti i poturati im ogledala, jel tako? Jel vas to uce u tom nobles svetu? Onda nije ni cudo sto je u krizi.

Smesna zamena teza, takoreci klasik.

Naravno da je tacno da reklame iz jednog podrucja ne moraju da rade posao na drugom podrucju, ali zasto bi to imalo veze sa ovim konkretnim primerom?

Sta, kamiondzije u Srbiji su drugacije od kamiondzija u Madjarskoj ili Nemackoj u pogledu reagovanja na hladnocu ili razmisljanja gde da natoce benzin?

Jel imate vi neki dokaz za to, ili samo onako pricate da prodje vreme?

Citat:
žutokljunac
Cekaj, priznaješ da se mesto perača stakla na pumpu plaćalo i da je trebala veza, ali ti čudno da su pumpadžije lopovi. Kažeš, normalno da je trebala veza kad se dobro zarađivalo a plate u Srbiji su bile 100 maraka. Pa zašto su onda ovi što su hteli da rade na pumpi davali po 30 hiljada, ako su mislili da rade pošteno? Ako je većina bila poštena, a samo mali broj se bavio prevarama, pa sad, eto ja generalizujem.

Veza je trebala iz prostog razloga sto je pumpa privatni objekat, a "radno mesto" peraca stakla nije bilo uopste regulisano, pa je u zemlji Srbiji u stanju u kakvom je ona bila 90-tih to bilo plodno mesto za korupciju i veze.

Sto, naravno, ne znaci da je svaki pumpadzija bio "lopov" i da se za svako mesto na pumpi placalo "30 'iljada maraka". To su lovacke price - ili su preuvelicavanje malog broja slucajeva, bas kao sto su lovacke price da se na zapadu zaradjuju 'hiljade maraka iz istog tog vremena.

Ljudi u besparici jednostavno obozavaju da pricaju u nekim hiljadama i desetinama hiljada tudjih para.

Citat:

Ne znam, još nisam čuo da sam prošao pored neke zadužbine, pa da su mi rekli, znaš, ovo ti je izgradio šef stanice na Dejtonu, ili da je izgradio nešto korisno, da je dao lovu humanitarno. Uglavnom sam čuo - gradi kuću, zida vikendicu, kupio je nov auto. Šta znam, biće da sam neobavešten.

?! zasto bi neki sef benzinske pumpe gradio neku zaduzbinu?!?! I sta ti smeta njegova kuca i vikendica, mislim pumpa na bitnom putu kao sto je dejtonka je objekat koji zaradjuje dosta novca, pa je sasvim OK da sef stanice ima dobru platu.
[ Horvat @ 03.12.2008. 16:31 ] @
jebala vas "corba" [da li je corba ili supa?]
taj ko JE gladan,taj ce svakako jesti,ovako samo nece platiti corbu
taj ko nije gladan ni nece uzeti taj tanjir i kraj

[ Lesli Eldridz @ 03.12.2008. 17:25 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Naravno da je tacno da reklame iz jednog podrucja ne moraju da rade posao na drugom podrucju, ali zasto bi to imalo veze sa ovim konkretnim primerom?

Sta, kamiondzije u Srbiji su drugacije od kamiondzija u Madjarskoj ili Nemackoj u pogledu reagovanja na hladnocu ili razmisljanja gde da natoce benzin?

Jel imate vi neki dokaz za to, ili samo onako pricate da prodje vreme?

A jel imate vi neki dokaz za to da je bolje da se ovde kod nas ponudi obicna corba nego corbas' pasulj sa rebarca suva, i sta je reklo istrazivanje trzista, jel bolje da se nudi pileca corba, jagnjeca, govedja, riblja ili mozda corba od povrca? Ili ste samo smandrljali sve to, onako ofrlje, pa sta ispadne, kao i obicno.

Ja sam ovu temu shvatio samo kao dobro zezanje, dok se nisu pojavili eksperti da objasnjavaju, kao i obicno, i onda tezili tome da "uozbilje" temu i objasne neukima sta oni znaju i kakvi su oni baje. Znas, okupili se ovde frustrirani i ne znam kakvi sve, podrivaju sistem, pa ce sad eksperti da budu glas razuma i da rese stvar jednim potezom. Nije nego.

Evo kad si bas zapeo, sad cu da ti ga kazem zasto je to glupo. To sa corbom su oni smislili zato sto je tamo gde su smisljali uobicajeno da se neko kad se smrzne zagreva cajem ili pilecom corbom / supom , i to pijuci je iz solje, sto je ovde nezamislivo. I sad oni sta ce kud ce - eto, da ne bude bas caj, hajde, corbu ce. To je covece ovde glupo i smesno. Ako ti ne znas zasto je glupo i smesno ja to ne mogu da ti kazem. Isto kao sto su glupe, smesne i deplase one reklame koje su samo preslikane sa anglosaskog trzista, ali u njima glume nasi glumci. Ne mogu sad da se setim, a i slabo gledam TV, ali bile su neke reklame u kojima je glumio Nikola Djuricko za neke kredite, i znam da su mi bas zbog toga zapale za oko, sto su bile samo reklame otale preslikane ovde i dibidus nekompatibilne sa ovom sredinom. Glupost na kvadrat. Ja sam jos na prvoj strani rekao da je po meni ideja OK, ali corba kao ponuda je budalastina. Ne vidim ni da je neko stavio noz pod grlo onima koji su smislili tu reklamu pa da se sad nekome to sto se podsmeva toj reklami natrljava na nos, i da mu se govori "oni vas nisu ni pitali kako ce da stavljaju njihovu reklamu" sto je argument iz Monti Pajtona, epizoda 1 ili 2, kad je u TV studiju gost neki Artur Dzekson, arhitekta koji ima dve šupe, pa ga voditelj sve vreme ispituje o šupama umesto o arhitekturi, i onda se ovaj na kraju pobuni, a voditelj ga izbaci iz studija uz vikanje "ti kad pravis emisiju pricaj o cemu hoces, a ja cu u mojoj da pricam o cemu ja hocu". Eto, oni nam nisu trazili dozvolu, pa se mi ipak podsmevamo, za sta ni mi od njih nismo trazili dozvolu, pa smo kvit. Bilbord im je na javnom mestu, molim lepo, znaci da moze svako da kaze sta hoce o njemu, da ga gadja flasama, da piša po njemu (ako ga ne uhvate) ili da radi bilo sta drugo. Sve to nema veze, ali da je corba kao ponuda ovde budalastina, budalastina je. Prihvatite to ili se i dalje nervirajte pa iznosite strucne ekspertske analize, vasa stvar.

Izem ti kapitaliste, popizdeli na prvu kritiku. Ja sam mislio da vi kapitalisti volite izazove i borbu neprestanu. Ove kritike i podsmevanja treba da vam budu izazov, pa mozda i da kazete, pa dobro, stvarno bi bilo bolje da su ovde ponudili pasulj, njih isto i kostao kao ta corba, ili nesto neznatno skuplje, razlika je u par dinara, manje od 5 (ako hocete analizu dobicete je, u stvari evo je; kilo suve koske oko 100 dinara, kilo pasulja oko 200, ostalo je zanemarljivo, od toga moze da se skuva oko 5 litara prvoklasnog corbastog pasulja = 20 tanjira = 15 din tanjir) a ne da budu razlog da lupate sakom o sto i derete se "ja sam u pravu" kao prave srbende. Sta da radis, dzabe se koprcate, geni su to.
[ žutokljunac @ 03.12.2008. 17:52 ] @
Dakle Lesli umirem . :))) Da te nema trebalo bi te izmisliti.

Ali šta će Ventura sad da kaže. Suljpa tanjir - 15 dinara, a on čorbu sračunao - 150. To je bre neka fensi čorba. Ajd čorbe ti kad se vrati pitaj ga da i on izbaci svoju računicu i pitaj ga, kakva je čorba. Je l ´onako klot ili ima i mesine.

Pa pazi, mislim garant je sipo 150 litara jer bre hladno je, mora čovek da se ugreje, a i što da ne, skup pasulj, čorba još skuplja, a drugi ponuđači ništa ne daju.

@Dimke
Kako što pumpadžija da gradi zadužbinu. Pa i oni su ljudi i imaju velike plate. Sam si reko.
[ New Village DC @ 03.12.2008. 19:23 ] @
Citat:
Java Beograd:Ne znam tačno pošto je dizel danas, neka je 75 din. Pošto se zna da je trgovačka marža oko 5% (proverena informacija), ostaje da je zarada benzinske stanice oko 550 din za natočenih 150 L.

Koliko dakle od tih para treba pokloniti mušteriji (kroz ovakve ponude), da bi ostalo dovoljno da se održava stanica, isplate plate ljudima koji tamo rade, i na kraju krajeva, da vlasnik nešto zaradi ?

Ko kaze da oni moraju da nesto poklanjaju. Ako vec nemaju sta ili odakle da daju onda neka posteno prodaju to gorivo. Jadni oni posto im bas zarada i nije 40% onda neka toce vazduh u boce, cisto da se zna da su oni darezljivi...
[ žutokljunac @ 03.12.2008. 19:35 ] @
Nema šanse da je marža 5% jer bi u tom slučaju pumpa zarađivala na litri - 3,75 din.
Koliko promet bi pumpa trebala da ima? Mogle bi da opstanu samo pumpe na najprometnijim mestima, ostale ne bi imale ni da plate radnike, a kamoli šta drugo. Da u lancu najmanje zarađuje krajnji distributer, besmisleno.
[ drbogi @ 03.12.2008. 21:05 ] @
Citat:
žutokljunac: Mogle bi da opstanu samo pumpe na najprometnijim mestima, ostale ne bi imale ni da plate radnike, a kamoli šta drugo. Da u lancu najmanje zarađuje krajnji distributer, besmisleno.

Najmanje zarađuje onaj u maloprodaji, na pumpi, ma koliko mislio da je besmisleno!

Što se tiče reklame, meni je ona potpuno jasna, sipaš čorbu i u sebe i u makinu. Za makinu platiš, a čorba za tebe je fraj. Teško da će da škodi, ili uvredi nekoga. Potpuno bi besmisleno bilo da reklamira samo pumpu na bilbordu, ovako, kada se to skuva u čorbu, to je potpuno druga stvar. Bilbord isto košta i u jednom i u drugom slučaju, samo je ovako ponuda prepoznatljivija. Pošto nisam video reklamu, nadam se da je i realizacija dobra koliko i sama ideja.

[ pitikovski @ 03.12.2008. 21:53 ] @
Polemika izmedju @dimkovica,@venture...& Co. sa jedne strane i @Leslija,@zutokljunca.....& Co. sa druge......podseti me na ovaj spot :)

http://www.youtube.com/watch?v=GMk208Op1Jc Chris Rea - Texas
[ ivanv100 @ 04.12.2008. 11:22 ] @
Kad su toliko izdasni,sto ne ponudise corbu za 10 litara goriva?
Pa da im ciljna grupa bude kompletno stanovnistvo...
Mozda neko sa yugom svrati...

Generalno,ponuda je smesna i jadna.

DAJ I HLEBA GOSPODARU,NE VIDESMO DAVNO HLEBA...
[ vilil1 @ 04.12.2008. 13:22 ] @
Hm, nijedan kamiondzija, koji sipa 150+ litara goriva se nije nasao da ispljuje ponudu. Protivnici reklame-jadna, bedna, smesna, uvredljiva...ne voze kamione, autobuse...

Da nije ovo glavni razlog protivljenja -
Citat:

LOL
[ pitikovski @ 04.12.2008. 13:59 ] @
Ako bi na toj pumpi ponudili WiFi Hot-Spot uz tu corbu,mozda bi se neki kamiondzija i javio na MZ da pohvali taj genijalni marketinski potez.
Da napise po koje slovo izmedju dva srka.
[ Ivan Dimkovic @ 04.12.2008. 15:02 ] @
Citat:

Pa da im ciljna grupa bude kompletno stanovnistvo...
Mozda neko sa yugom svrati...

Generalno,ponuda je smesna i jadna.

Naravno da je smesna i jadna, mislim... nema pola praseta i pivo, kakva je to onda ponuda :)

[ žutokljunac @ 04.12.2008. 15:52 ] @
Pivo se dobija na cisternu, a za prase ćemo da razmislimo. Za sada je odrasla činčila i kalifornijska glista.

BoB Rock - direktor marketinga i CEO kampanje " sipaj čorbu uzmi prase ".
[ ivanv100 @ 04.12.2008. 18:34 ] @
Dimkovicu,tako brate mili...pricaj SRPSKI da te ceo svet razume!
Nista bez pola praseta i gajbe piva!

Ova corba..hmm....to mu dodje kao da mi das pertle bez cipela!!!!!!!
Sto ne ide,ne ide,brate mili....
[ su27killeryu @ 04.12.2008. 23:15 ] @
Hahahahah vi ste pukli potpuno :D

Zamisljam vozaca juga koji tuzno kroz staklo restorana gleda kamiondziju kako srce njegovu poklon-corbu...
[ Lesli Eldridz @ 06.12.2008. 10:50 ] @
Kakve veze ima sad jugo? Mislis da su svi poremeceni pa je sad onaj ko ima jugo nesto nesrecan pa ce da zavidi ovima sto jedu corbe, a ko ima bugatija taj je srecan pa nece. Pa ne ide to tako. Slagali su vas to ovi na TV sto trose milione na reklamu da bi vam isprali mozak pa da mislite to sto sad ti mislis. Pre ce biti da je obrnuto, ia da su pi... ovaj, nesigurni, oni kojima je potrebno tudje odobravanje pa su im onda potrebne te vase potrosacke budalastine da bi se pokazivali pred drugima i tako zadobili njihovo priznanje. Dobro, ne mora da znaci ni da su svi sa jugom srecni i zadovoljni, ali pre ces naci zadovoljnog i srecnog u jugu nego u bugatiju. Slusaj ti mene i daleko ces da doguras.
Citat:
Ivan Dimkovic: Naravno da je smesna i jadna, mislim... nema pola praseta i pivo, kakva je to onda ponuda :)

Tacno. Ili pet ili ni jednu.
[ ivanv100 @ 06.12.2008. 22:46 ] @
E Lesli,sad i ti...sav si u fazonu one Corbine pesme "Ja sam svoju srecu nasao u smecu"....

Hoces da kazes da su oni sto ciste djubre po ulicama,i sto se kace na onaj kamion,srecniji od ovih sa "yugom"???

A jel dobijaju i oni corbu(ovi sto su van kabine),kad dodju na pumpu?
[ Lesli Eldridz @ 07.12.2008. 11:57 ] @
To vec ne bih znao, ali je vrlo moguce da ces i medju njima pre naci nekog srecnog i zadovoljnog, nego medju ovima sa bugatijima. I nisu to nikakvi fazoni, nego se tako pokazalo kroz istoriju.
[ vilil1 @ 08.12.2008. 09:42 ] @
Butik nudi besplatnu supu
Modni butik sa Menhetna, sa simboličnim imenom „1929” kad je SAD tresla velika ekonomska kriza, svojim mušterijama nudi, pored šik odeće, besplatnu kafu i supu. Menadžer i suvlasnik prodavnice Aron Džinat kaže da su on i njegov partner Levi Okunov bili inspirisani Velikom depresijom. Okunov dodaje da su želeli da namame ljude da dođu u radnju, pojedu supu i probaju nešto od odeće.

http://www.blic.rs/svet.php?id=373

Za amere nije, ali za ljude odavde, verovatno je ponuda jadna, bedna, smesna, uvredljiva...
[ flighter_022 @ 08.12.2008. 12:08 ] @
Ma mi smo svi plave krvi, haha.
[ Flo33 @ 08.12.2008. 12:47 ] @
Sve je to krasno,jos kad bi kamiondzija mogao da bira firmu gde ce sipati dizel.

Svi veci cargo prevoznici imaju racune u odredjenim pumpadzijskim firmama,tako da iskljucimo biranje u cijem lancu pumpi ces sipati gorivo.

[ Lesli Eldridz @ 08.12.2008. 12:58 ] @
Citat:
vilil1: Butik nudi besplatnu supu

Za amere nije, ali za ljude odavde, verovatno je ponuda jadna, bedna, smesna, uvredljiva...

Jok, to je vise onako zanimljivost sta sve ima kod zadriglih i besnih.
[ bakara @ 08.12.2008. 21:31 ] @
^^^ pa nisu valjda od supe zadrigli?
[ Lesli Eldridz @ 08.12.2008. 22:02 ] @
Nisu zadrigli od supe, ali su takve stvari tamo fora medju zadriglima. Jel' vidis da pise "modni butik sa Menhetna". Ne pise "stovariste kineske bofl robe u Kvinsu". To sa supom tamo je isto kao kad je bila neka zurka 2001 ili 2002, pa Zeljko Mitrovic nosio majicu "ja sam ekstra profiter".