Da li bi mi neko mogao reci imena dvojice prepoznatljivih i vrlo specificnih komentatora na Eurosportu Srbija. Siguran sam da znate o kome se radi, jer se pojavljuju u paru. Komentarisali su vecinu utakmica Africkog Kupa Nacija, a trenutno prenose Svjetsko prvenstvo u fudbalu za zene.
Hvala unaprijed!
Pozdrav!
[ Milos M. @ 08.12.2008. 16:12 ] @
Miljan Milicevic je jedan od komentatora,ovom drugom sam zaboravio ime,ludi su ko struja :)
[ SqlByte @ 08.12.2008. 17:50 ] @
Slabo koristim tu napravu TV, ali.. je li su to ista ona dvojica koja komentarishu na Americkom rvanju ? :)
[ bttp @ 08.12.2008. 19:40 ] @
Ma oni nisu normalni, ako se misli na onu dvojcu što vređaju igrače, "prozivaju" ih, izvaljuju neke neslane šale (potpuno neprimereno Eurosportu, aj da je na SOSu pa i nekako). Mislim da se pričalo već nešto na forumu o tome, nekima se to sviđa ali meni je potpuno neukusno nit mi je duhovito. Komentarišu poput nekih dripaca s' ulice.
[ Shoshone @ 09.12.2008. 10:06 ] @
Oni su najobicniji drogerasi i bitange, kako ih nije sramota tako da pricaju, barabe jedne.
[ noreniou @ 09.12.2008. 14:04 ] @
@Shoshone,
batice nije mi jasno po čemu si zaključio da su drogeraši i bitange,
da nisi možda rođak neke baba Vange ili ti je onaj lik Milan-Tarot neki insajder :)
likovi su po meni sasvim ok, rade posao kako su navikli, kome se sviđaju nek ih sluša a kome se ne sviđaju molim lepo niko Vas ne bije po ušima da gledate eurosport, imajući u vidu kakve sve bajne stručnjaka imamo na *nacionalnom servisu* koji svi finansiramo kao i na famoznom sos-kanalu
[ Shoshone @ 09.12.2008. 14:10 ] @
Moj komentar je bio krajnje cinican a inace postujem i gotivim rad pomenute dvojice i nadam se da cemo imati vise takvih komentatora u buduce na svim mogucim i nemogucim tv stanicama.
[ Fac Ut Vivas @ 09.12.2008. 23:34 ] @
Ne znam na koje komentatore mislite ali jedan od komentatora koji prenosi fudbal na našem Eurosportu a i na Košavi je Ivan Radulović, a jedan od dvojice koji prenose rvanje na Foxu je Ivan (Vuk) Tešanović.
[ malada @ 10.12.2008. 00:26 ] @
Prosle godine negdije pocetkom septembra igrali Kamerun Japan.
Sad, jedan kamerunac uradi fintu i izvrne japanca najstrasnije.
Kaze jedan od njih dvojice (ne znam tacno koji):
JAAAAAAAAAAAOOOOOOOOOO pa nije ga poslao po burek, poslao ga je po sushi.
Umro sam od smijeha, nesto najjace sto sam cuo od sportskih komentatora. Mozda ne zvuci bas tako kad procitas to ali uzivo je...
[ Zeka_SD @ 10.12.2008. 19:31 ] @
Ta dvojica su najveći carevi!!!
"A svi znamo da je udarac iz prve, šta!? - Keva!!!" Neprocenjivo!
Btw, trenutno prenose prvenstvo u karlingu, pa ko ih voli... ;)
[ pavlecom @ 10.12.2008. 20:00 ] @
Zvuče mi kao propali alkosi kojima život pruža još jednu(poslednju)šansu kroz komentatorski posao.
[ malada @ 11.12.2008. 02:42 ] @
Mozda, ali su u tom slucaju tu sansu odlicno iskorostili!
Barem po mom (skromnom) misljenju.
[ Munib Ohranovic @ 11.12.2008. 20:58 ] @
Ako cemo govoriti o "sportskim biserima" sportskih komentatora na kanalima, mislim da bi se njih dvojica mogla izdvojiti po takvom nacinu komentarisanja. Bilo kako bilo, unesu odredjenu vrstu zabave u sportski dogadjaj i, barem meni, ucine atmosferu gledanja sportskog programa boljom.
A bisera zaista ima, od najbolja "strelica" na sampionatu (Svjetsko prvenstvo u fudbalu za zene), do "pa i nije trebalo previse redekorisati trofej, samo su tu skinuli crnu vrpcu" (finale EURA Njemacka-Spanija). (:
[ kvaju @ 11.12.2008. 21:10 ] @
Ja sam ih jednom slušao u kafiću, za kvalifikacije za svjetsko prvenstvo, kad je Rusija - Engleska igrala mensečini, likovi su prva liga, znam da sam se valjao od smijeha dok sam ih slušao, al sve mi je ono u granicama.
Šteta što kući nemam Eurosport, da ih češće slušam :)
[ Crveni011 @ 11.12.2008. 21:20 ] @
Danas su samo tako isprozivali rusku selektorku zenske karling reprezentacije... Matora ima 150 kila :) Znaci strasno:) Carevi!!!
[ Munib Ohranovic @ 13.12.2008. 23:15 ] @
Miljan Milićević i Predrag nesto...
"Dama koja voli salsu, morace malo da 'prosalsa' svoj kamen" (: (finale curlinga za zene).
[Ovu poruku je menjao Munib Ohranovic dana 14.12.2008. u 02:11 GMT+1]
[ GMarco24 @ 30.05.2011. 15:47 ] @
A moze li meni neko da kaze kako se zove komentator koji komentarise tenis na Eurosportu. Ima ih dvojica, jedan je normalan, a drugi lupeta gluposti neverovatne i deli savete svaki poen sta je onaj trebao da uradi. Covek ne shvata da ti ljudi uce tenis po 20 godina. A gluposti koje on prica nerviraju i svakog prosecnog rekreativca, a kamoli nekog ko se stvarno razume u tenis. Ako bi mi neko dao ime i e-mail komentatora, ja bih mu bio veoma zahvalan
[ srlexic @ 30.05.2011. 21:08 ] @
Eh, koliko meni nedostaje Višković na RTS-u... :( Ubedljivo je najbolji komentator tenisa, što se Eurosport-ovih komentatora, meni su skroz OK, za vreme US Opena 10 slao sam mi greške, bili su skroz OK. Slobodno im piši na [email protected]
[ fanfon @ 30.05.2011. 21:50 ] @
Komentatori sa Eurosport Srbija su sasvim ok, za razliku od ovih sa RTS-a koji su sramota svoje profesije. Narocito ovaj sto prenosi tenii i onaj mister statistika sto prenosi fudbal(Stojanovic). Za kakve mi pajsere placamo pretplatu...
[ GMarco24 @ 31.05.2011. 00:33 ] @
Vishko je tata. Ja uvek gledam Sport Klub ako prenose, jer je Vishko tu. Najvise me odusevljava sto svakog zivog iz publike zna:"ovo je Nadalova sestricina Anhela Gonzales", "ovo je Peter Rodrigez, video sam mu samo celo, ali sam ga prepoznao", glumce, pevace, sve zive zna. A tenis razume svakako...
A fanfon, komentatori sa Eurosporta su mozda ok, ali ako znas nesto o tenisu, oni toliko lupetaju gluposti da je svakom rekreativcu prosto mrsko da ih slusa. Ako nikad nisi uhvatio reket u zivotu, onda nemoj da delis savete profesionalcima. Jedan je manje-vise ok, ali drugi je nepodnosljiv
[ fanfon @ 31.05.2011. 08:10 ] @
Onda mora da sam slusao samo jednog. Ne kontam samo na koje "profesionalce" mislis?
[ GMarco24 @ 31.05.2011. 14:21 ] @
Pa ima jedan sa nesto "veselijim" glasom, on je ok.
Mislim na tenisere profesionalce. Onaj drugi se ponasa kao da je svetski strucnjak:"ne sme Nadal sa ovakvim loptama...", "treba Troicki vise da skracuje lopte...". Pa da l' je moguce da neko ko je tenisku terminologiju ucio iz prirucnika misli da zna vise o tenisu nego neko ko je ceo svoj zivot posvetio tenisu?
[ fanfon @ 31.05.2011. 18:13 ] @
Svaki komentator bi trebao da savrseno zna osnove sporta koji komentarise. Znaci ne samo da puko cita imena ko je kome dodao loptu vec i da analizira igru. Tu tamo treba ubaciti statisticke podatke, ali one najbitnije, a ne svaki minut sipati gomilu nebuloza tipa: uhvacen u voznji u pijanom stanju pre 10 dana i slicno. Jeste tesko napraviti dobru kombinaciju kvalitetnog komentara bez gresaka, malo sale i pomenuti najbitniju statistiku, ali to je njihov posao kojim ce se baviti verovatno ceo zivot, pa zato neprekidno treba i da se usavrsavaju. Priprema za komentarisanje meca je bitna koliko i sam talenat za taj posao. Iskreno, RTS ima najgore komentatore fudbala ubedljivo, a onaj preletac sa B92 Stojanovic je katastrofalno los. On cak nema ni dobar pregled igre pa stalno mesa odredjene igrace. U sipanju statistike je neprevazidjen. Najbolje je utisati ton kad on komentarise...
Lako je reći, nemojte ih gledati i slušati. Problem je u tome što Eurosport jedini prenosi određene događaje, pa nemamo izbora. Postoje i ograničenja za nas koji imamo IPTV, pa određene prenose moramo pratiti na Eurosportu ili na Areni. To da rade kako znaju i umiju nije nikakav argument. Radi se o niskom nivou znanja i umenja, a sve to uz veliku aroganciju i prepotenciju ( nema teorije da prihvate neku dobronamjernu sugestiju ili pomoć). Prenose njemački fudbal i zimske sportove, a njemačka imena čitaju po pravilima engleskog jezika. Francuska imena takođe. To se nije događalo ni onim komentatorima koji učili samo ruski.O razmetanju anglicizmima i nakaženju davno usvojenog sportskog vokabulara ( naročito fudbalskog ) da ne govorimo.
Npr., ko bi normalan "svjetsko prvenstvo" u fudbalu nazvao "svjetski kup". A oni to rade, iako se na ovim prostorima kaže prvenstvo od 1930. Vanjski felš zovu. ili "spoljnji deo stopala" ili "levom(desnom) spoljnom"!? Bekove i krila zovu "bokovi" ili "bočni", ili "levi(desni) spoljni" ( saradnik, šta li je već?). Za suvi list kažu da se to nekad tako zvalo, a sad oni govore: lopta je imala neobičnu putanju. Pa se ti puši. Dodavanje lopte zovu asistencija, dodavaće asistentima, a kako i pomoćne sudije zovu tako, imaš osjećaj da se radi o fakultetu ili operacionoj sali, a ne o fudbalskoj utakmici. Npr., kažu: "na asistanciju svog pomoćnika", umjesto "na intervenciju" ili "reklamaciju". Za takav govor bi pao kec i u osnovnoj školi. Ima toga do zore.
Radi se naprosto o tome da su oni javni medijski radnici i da moraju imati određeni nivo jezičke i opšte kulture i znanja. Nije im srpski jezik ćaćevina, a oni nisu pijani gosti u kafani, a mi mošemo izaći ako nam se ne sviđa. Ja pratim sport od 1966. ( Partizan : Mančester, polufinale), ali se ne oslanjam samo na sjećanje i opštu naobrazbu, nego proguglam i provjerim stvar. A niko me ne plaća za to.
[ djura63 @ 09.06.2012. 02:57 ] @
A tek izraz ,,PROIGRAO'' koji sportski komentatori koriste u potpuno pogresnom kontekstu.
Tu je i cuveni ,, SKOK S MOTKOM''
Generalno, nasi sportski komentatori vaze za najmanje pismene novinare/voditelje.
[ Sinisa138 @ 10.06.2012. 22:39 ] @
Citat:
djura63: A tek izraz ,,PROIGRAO'' koji sportski komentatori koriste u potpuno pogresnom kontekstu.
Generalno, nasi sportski komentatori vaze za najmanje pismene novinare/voditelje.
Mnogi im izrazi nemaju veze sa elementarnom logikom:
1.Nakon faula kažu: biće prekršaj, umjesto: biće slobodan udarac
2.Pošlo im za NOGOM, umjesto za rukom. Na ovo ih upozoravaju šezdesetak godina, ali uzalud.
3.Pobijedili su sa 1:4??!! Ovo je nevjerovatno, ali se često čuje.
4.Zaradio je prekršaj, umjesto: iznudio je faul, ili:zaradio je slobodan udarac.
[ dragan cica @ 06.01.2013. 13:22 ] @
KOLEGE SA SPORT KLUBA ZELIM VAM SVE NAJBOJE U NOVOJ 2013 GODINI Naravno najbojiste Komentatori Nakon Sport kluba Inace Mojih Kolega
Jos jednom Srecna vam Nova 2013 Godina
[ Flo33 @ 06.01.2013. 13:30 ] @
Citat:
djura63: A tek izraz ,,PROIGRAO'' koji sportski komentatori koriste u potpuno pogresnom kontekstu.
Citat:
dragan cica: KOLEGE SA SPORT KLUBA ZELIM VAM SVE NAJBOJE U NOVOJ 2013 GODINI Naravno najbojiste Komentatori Nakon Sport kluba Inace Mojih Kolega
Jos jednom Srecna vam Nova 2013 Godina
Lol
[ dragan cica @ 06.01.2013. 13:31 ] @
Htio Samn Reci Kolege Sa Euro Sporta
[ Braksi @ 06.01.2013. 16:29 ] @
mogli bi ovi mladi siljoqrancici da nauce stogod od starih majstora. Evo kako se to radi:
[ dragan cica @ 07.01.2013. 10:14 ] @
E To Se Slazem Bravo Trebaju Malo Nauciti
[ Braksi @ 07.01.2013. 11:19 ] @
Najpre; pravopis !, iNTERPUNKCIJU, malo i VELIKO slovo, u recenci reci red...
[ Katarina Miodrag @ 27.01.2013. 09:37 ] @
Poštovani,
Želim da Vas pozdravim, i da Vam poželim puno zdravlja i lične sreće Vama i vašoj porodici. Interesuje me da li raspolažete informacijom vezanu za Bode Milera, da li će se pojaviti sada na svetskom prvenstvu od 05. do 17.02.2013. godine u Šladmingu.
Srdačan pozdrav od Miodraga Miška Kovačevića iz Kraljeva.
[ pit frua @ 04.12.2014. 11:53 ] @
komentatori su dobri i razumiju se u snooker.zamolio bih ih da ne govore rezultat na drugom stolu jer mnogi ljubitelji ce pogledati snimak.hvala unaprijed