[ inobradovic @ 20.12.2008. 13:28 ] @
| kazu da putarina kroz sloveniju kosta 35e za 6 meseci u vidu vinjete a cuo sam da imaju i neke koje su za 7 dana, da li neko zna nesto o tome?
ako sam slucajno promasio forum molim moderatore da postave na pravo mesto? |
[ sergio @ 20.12.2008. 17:59 ] @
Trenutno 'nazalost' postoji mogucnost kupovine samo vinjete za 6 meseci - 35e jer Slovenci nisu odobrili uvodjenje krace vinjete i pored pritisaka Evropske unije jer samim tim stranci u tranzitu finansiraju veci deo troskova - ovo je komentar za ono 'nazalost'. Vinjeta se kupi na ulazu u Sloveniju jer postoji mogucnost kontrole pa onda i mogucnost na bas male kazne ...
[ maric1 @ 20.12.2008. 21:54 ] @
da drugarica mi se pozalili kako je platila kaznu jer je nije kupila na ulazu i kad je dosla na izlaz iz zemlje htela je da kupi ali je bilo kasno ;((
[ inobradovic @ 21.12.2008. 15:41 ] @
cuo sam to da ce ih eu pritisnuti da uvedu na krace od 6 meseci ali izgleda njih slabo pritiskaju, tako da izgleda ostaje do daljnjeg na 6meseci, ako neko dobije neku novu informaciju nek javi.
[ palomas @ 24.12.2008. 07:24 ] @
I pazite se jako, ako mislite izbjegavati autoceste i koristiti lokalne ceste! Vinjete su im obvezne i na brzim cestama (znači, obična cesta samo što je zatvorena za promet sporijih vozila), u sustav vinjeta uključili su i neke rotore koje je teško izbječi.
Baš na takvim mjestima imaju postavljene zamke - kontrolore koji bez milosti naplaćuju kazne. Znači, voziš se po lokalnoj cesti, ali moraš uči u rotor. Ako si ušao bez vinjete a zaustave te kontrolori, piši kući propalo.
[ Deep|Blue @ 24.12.2008. 07:40 ] @
Bas ga preterase sa tih 6 meseci, da je cifra normalnija pa ajde nekako, ali za osobe koje redje prolaze kroz slo je skupo.
Inace kazna za osobna vozila je 150 eur.
[ palomas @ 24.12.2008. 07:53 ] @
Čitava ideja ovih vinjeta zamišljena je tako da tranzitni putnici, koji jednom ili dva puta godišnje prolaze kroz Sloveniju, praktički financiraju svakodnevnu (jeftinu) vožnju Slovencima. I što je najgore, na putu u Austriju ja se ionako vozim autocestom svega nekoliko km, ostatak auceste još uopće nisu izgradili.
A zapadna Mađarska je tako lijepa pitoma, valovita, s odličnim cestama gdje te nitko ne vreba na polovici rotora.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.