|
[ djyova @ 23.12.2008. 05:37 ] @
| Čuo sam da se u proizvodnji šećera koriste životinjske kosti. Tačnije kosti junadi. Da li je ovo tačno? Nešto kao za izbeljivanje ili slično. Ovo me zanima jer ispada da šećer onda ne spada u posne namirnice. Faktički oni koji poste, a jedu nešto slatko, ili piju slatke napitke, i ne znajući krše pravila posta. |
[ Rumpletstilskin @ 23.12.2008. 08:12 ] @
Zato sto beli secer, o kome se ovde prica, NIJE uzrocnik dijabetesa.
[ chupcko @ 23.12.2008. 08:19 ] @
Skoro se kod nas u prodaju pojavio secer za zelatiniranje (ops, ko zna kako se ovo pise). To jest secer koji u sebi ima i zelatin. E sada zelatin se pravi od kostiju, ne mogu bas tvrditi junecih, ali definitno je od kostiju. Taj secer se koristi za spremanje djemova, pekmeza, meda i ostalih slatkih stvari :) (pcela je korisna, daje nam med, djem).
Na stranu sto je potpuno besmisleno postiti i posecivati internet (to je jedan od primarnih grehova), ali ajde.
Nego sto ti lepo ne pitas svog duhovog oca :) ili odes na neki od onih pravoslavnih foruma, ovo je samo masonski forum :).
[ Rumpletstilskin @ 23.12.2008. 08:24 ] @
Citat: chupcko: Skoro se kod nas u prodaju pojavio secer za zelatiniranje (ops, ko zna kako se ovo pise). To jest secer koji u sebi ima i zelatin. E sada zelatin se pravi od kostiju, ne mogu bas tvrditi junecih, ali definitno je od kostiju. :).
Hmmm, imas kolagen, koji sluzi za zelatiniranje i zivotinjskog je porekla, a sa druge strane imas i pektin, koji se pravi od biljaka
http://en.wikipedia.org/wiki/Pectin
[ WOW @ 23.12.2008. 08:31 ] @
Citat: Rumpletstilskin: Zato sto beli secer, o kome se ovde prica, NIJE uzrocnik dijabetesa. Naravno da jeste... I jos mnogo čega
http://en.wikipedia.org/wiki/Sugar#Diabetes
http://en.wikipedia.org/wiki/Sucrose#In_human_nutrition
[ Rumpletstilskin @ 23.12.2008. 08:52 ] @
Nope. http://en.wikipedia.org/wiki/Diabetes kaze:
Citat: Type 1 diabetes mellitus is characterized by loss of the insulin-producing beta cells of the islets of Langerhans in the pancreas, leading to a deficiency of insulin. This type of diabetes can be further classified as immune-mediated or idiopathic. The majority of type 1 diabetes is of the immune-mediated variety, where beta cell loss is a T-cell mediated autoimmune attack.[3] There is no known preventive measure which can be taken against type 1 diabetes;
Citat: There are numerous theories as to the exact cause and mechanism in type 2 diabetes. Central obesity (fat concentrated around the waist in relation to abdominal organs, but not subcutaneous fat) is known to predispose individuals to insulin resistance. Abdominal fat is especially active hormonally, secreting a group of hormones called adipokines that may possibly impair glucose tolerance. Obesity is found in approximately 55% of patients diagnosed with type 2 diabetes.[12] Other factors include aging (about 20% of elderly patients in North America have diabetes) and family history (type 2 is much more common in those with close relatives who have had it). In the last decade, type 2 diabetes has increasingly begun to affect children and adolescents, likely in connection with the increased prevalence of childhood obesity seen in recent decades in some places.[13] Environmental exposures may contribute to recent increases in the rate of type 2 diabetes. A positive correlation has been found between the concentration in the urine of bisphenol A, a constituent of polycarbonate plastic, and the incidence of type 2 diabetes
Nesto ne vidim da se pominje beli secer kao direktan uzrocnik.
[ jablan @ 23.12.2008. 09:01 ] @
Ugljen pravljen od kostiju se koristi za izbeljivanje šećera (a može i aktivan ugalj).
http://en.wikipedia.org/wiki/Bone_char#Uses
E sad, kažu da taj ugalj ne dospeva u finalni proizvod, tako da se računa da je šećer i dalje postan.
[Ovu poruku je menjao jablan dana 23.12.2008. u 10:15 GMT+1]
[ chupcko @ 23.12.2008. 09:11 ] @
Naravno da pored zelatina postoji i pektin a cak i agar. Sve sam ih probao i na zalost najbolje zelatira zelatin :). To jest kada sam pravio pekmez i neke zelee probao sam sva tri. Sa zelatinom govedjim sam postigao najbolji rezultat, svima se svidelo. Sa pektinom je bilo onako dosta retko i nisam bas bio oduzevljen, a agar je imao neki cudan bazd :). Uzgred za one koji nisu puno upuceni agar se pravi od algi i svi ste ga probali vise puta a niste bili svesni toga. Recimo cokoladne bananice soko starka se prave od njega :))). A da ne kazemo da se i kapsule za lekove isto prave od njega :).
Nu i dalje tvrdim da ako neko hoce pravo da posti, ne sme nikako da koristi racunar. Narocito da koristi racunar da sazna ovako nesto, lepo kod svog duhovnog oca, pa ga pitaj sve.
Uzgred ono sto me uvek zanimalo da li za vreme posta sme da se ima oralni sex ? Shvatate sta hocu reci ...
[ WOW @ 23.12.2008. 09:15 ] @
O vidi stvarno... Sad sam bas malo izguglao o tome... Izgleda da šećer ne izaziva diabetes, bar ne direktno... Izaziva višak kalorija, a onda višak kalorija može da izazove dijabetes...
Izmena: Izaziva i otpornost na insulin, što onda vodi do pojave dijabetesa http://health.ninemsn.com.au/article.aspx?id=120426 (vidi pod Conclusion)
Naučiš nešto svaki dan...
Kako god... Ja ću ga i dalje izbegavati...
Izmena 2: E a evo našao sam i o kostima u šećeru... http://en.wikipedia.org/wiki/S...erns_of_vegetarians_and_vegans
[ Rumpletstilskin @ 23.12.2008. 09:31 ] @
Citat: chupcko: Uzgred ono sto me uvek zanimalo da li za vreme posta sme da se ima oralni sex ? Shvatate sta hocu reci ...
Koliko ja znam, post ne samo da podrazumeva kompletnu apstinenciju nego i samo razmisljanje o seksu predstavlja krsenje posta. Ergo...
[ nkrgovic @ 23.12.2008. 12:51 ] @
Ja sam se upravo najezio, hvala puno. Zna li neko kako saznati koja secerana koristi sta, posto je ovo jednostavno jezivo....
Takodje, zuti secer, valjda, nije izbeljivan - tako da je on, po tom pitanju, "cist", zar ne?
[ markom @ 23.12.2008. 13:00 ] @
Uzgred, po istom osnovu ne bi trebalo ni sapun da se koristi, pošto može da sadrži kosti. Džemovi, pekmezi i ostali namazi, isto pošto su želatinirani.
Takođe, treba biti oprezan i sa konzerviranom tunom, pošto može da sadrži meso delfina, koji nije posan pošto je sisar.
Itd, itd, itd.
[ djoka_l @ 23.12.2008. 13:00 ] @
Naravno da je jezivo zamisli samo: repa raste u ZEMLJI. Možda je zato žuti šećer takav :irony:
[ chupcko @ 23.12.2008. 13:01 ] @
Ne brine te sto koriste razne hemikalije, sto jedes krompir iz zemlje, przen u ko zna kojem ulju i masnoci, a brine te ugljen od kostiju koji se koristi za izbeljivanje secera :).
Sta znam, recimo ako si ikada jeo indijske orahe, da li si razmisljao ko ih je cistio, da li je prao ruke ? Da li je pre toga isao u wc, i brisao dupe (ne papirom, nego vodom :))) ). A kada ides u neki lokalni "McD" da li razmisljas da li imaju tekucu vodu i da li teraju muve :). I tako krenes u paranoja/sizofreniju/ludilo/stajativecznam.
Sokatno je kada shvatis da da namirises g****, da ustvari je nekoliko molekula istog uslo u tvoj nos :). A kada jedes pihtije, ili tripice ili ... :))))
[ Lesli Eldridz @ 23.12.2008. 13:45 ] @
Citat: nkrgovic: Ja sam se upravo najezio, hvala puno. Zna li neko kako saznati koja secerana koristi sta, posto je ovo jednostavno jezivo....
Takodje, zuti secer, valjda, nije izbeljivan - tako da je on, po tom pitanju, "cist", zar ne?
Sta ima da ti bude jezivo, to je aktivni ugalj od kostiju koje su sagorele na nekoliko hiljada stepeni. Ko ti garantuje da aktivni ugalj koji je u folterima za vodu nije istog porekla?
[ markom @ 23.12.2008. 13:49 ] @
On that bombshell...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|