[ VladaSu @ 24.12.2008. 21:51 ] @
| Nedavno sam kupio sampon Pantene. Nisam imao peruti dok nisam poceo da koristim ovaj sampon.
Sampon uopste ne peni. Kao da trljam ulje ili kremu kroz kosu.
I onda u prici sa jednim poznanikom koji radi na buvljaku saznam da XY uvoznik dolazi na buvljak i masovno kupuje s vremena na vreme madjarski prasak za ves - Tommy. Posle izvesnog vremena zamolili su ga da on donese robu u njihov magacin jer je bila u pitanju veca kolicina.
Tamo je video da se taj prasak prepakiva u Ariel kese za prasak.
Pogledam sam ko je "uvoznik" mog "sampona" i video sam da je isti.
Aj znam da nema original patika, majici, farmerica i da se bofla prodaje kao original. Znam jer sam licno isporucivao robu u renomirane butike.
Mislim da je ovo previse! Da li se i sa hranom vrse takve malverzacije?
Da li jos neko ima slicna iskustva?
Kome da to prijavim? Kako? Nemam fiskalni racun. Dodje mi da kupim jos jedan i negde ga prijavim.
Kako se boriti protiv ovakih sranja????
|
[ night-shift @ 24.12.2008. 21:52 ] @
Koji uvoznik?
[ mrle 011 @ 24.12.2008. 22:32 ] @
sve je to u sustini trzisna ekonomija.
trziste ce sve to samo nivelisati.
nemoj da brines.
[ VladaSu @ 24.12.2008. 22:52 ] @
Nelt je uvozik. Pa neka moderator brise ovu poruku.
[ WOW @ 24.12.2008. 23:03 ] @
Pa prijavi tržišnoj inspekciji... Tako sam i ja jednom našao golubovo pero u Florida Bel Tropic Musli-ju, prijavio inspekciji i nije ih bilo na policama sledećih 3 meseca...
http://www.beograd.org.yu/cms/view.php?id=1227762
[ tforgo @ 25.12.2008. 01:18 ] @
Godinama koristim Pantene sampone za kosu i to najcesce onaj u providnom pakovanju (Clarifying). Poslednjih nedelja pojavila mi se perut... Nisam siguran da li je od sampona, ali se perut pojavila u periodu posle promene bocice sampona.
[ bufalo bil @ 25.12.2008. 08:11 ] @
A ko je uvoznik praznih kesa Ariel?!
[ flighter_022 @ 25.12.2008. 09:10 ] @
Ovakvih sra*ja u Iranu nema :(
[ deki77 @ 25.12.2008. 10:36 ] @
[ GEAR1902 @ 25.12.2008. 11:10 ] @
a kakve ovo veze ima sa iranom?????
[ Exodusbgd @ 25.12.2008. 15:08 ] @
Ne znam, tako ne volim ove priče rekla-kazala...
Neću da branim dotičnu kompaniju, ali to im ne priliči ni najmanje, a pogotovu što je u Beogradu Proctor&Gamble regionalni centar....
Ne verujem u to...
[ Java Beograd @ 25.12.2008. 15:54 ] @
Ne verujem da toga ima u velikim hipermarketima. A u male dućane ne zalazim već godinama.
[ VladaSu @ 25.12.2008. 17:20 ] @
Pa na pakovanju pise ko je uvoznik. U redu za perut. Mozda je u pitanju "promena vremena" ali sampone ne peni uopste.
Nije kupljen u maloj prodavnici. To sto ima regionalni centar ne znaci da im je profit veci ako uzimaju iz tog centra.
A mali ducani uglavnom uzimaju iz velikih marekta
[ ptak 13. @ 25.12.2008. 19:53 ] @
LJudi moji ovo je Srbija, i ovde je sve moguce...ako ne sve onda skoro sve....:)
Pa nekada se pakovala nasa cokolada u milka omote i prodavala po skupljim cenama, sto ovo ne bi bilo tacno.....sve je to komercijala i sve to trziste radi, a inspekcija ne moze da bude vidovita....sasvim moguce, pa sad u elektro radnjama kupuju sa buvljaka kinesku elektro opremu i onda lepe nalepnice i prodaju kao nesto drugo.... Prijavi inspekciji....
[ flighter_022 @ 25.12.2008. 23:19 ] @
Citat: deki77: da..
tamo se i nekupaju
Bio si i omirisao? ;)
Citat: GEAR1902: a kakve ovo veze ima sa iranom?????
Pa lepo, ima. Koliko god da su im zakoni uvrnuti u nekim oblastima, barem se primenjuju, za razliku od Srbije.
p.s. Cemu toliki upitnici, jedan je dovoljan.
[ burex @ 26.12.2008. 09:13 ] @
Citat: Pa nekada se pakovala nasa cokolada u milka omote i prodavala po skupljim cenama, sto ovo ne bi bilo tacno.....
Potvrđujem... Dobio kao klinac jednu koja je kupljena iz obližnje prodavnice... Piše "Whole nuts" na njoj, upakovana k'o prava (verovatno zato što pakovanje i jeste pravo) a unutra obična krem tabla sa ukusom nogu i to bez ikakvih lešnika.
[ pantic68 @ 26.12.2008. 09:49 ] @
Ako postoje bar dva proizvoda koji zelite kupite uvek onaj sa manje izvikanom markom. Falsifikuju se poznata imena, cak i vlasnici brendova ponekad dodju na ideju da se okoriste stecenim renomeom pa naruce robu kod jeftinih proizvidjaca bofla i lepe svoje etikete. Takvih je primera milion recimo japanski proizvodjac optickih drajvova TEAC je dosao do zakljucka da se proizvodnja u maticnim fabrikama ne isplati i nastavili su sa pakovanjem kineskog bofla tako da su posle par godina sa 2. mesta po kvalitetu doslli da ih nema nigde. Ko je platio skolu platio. Pisao sam negde kako su neki klinci usli u radnju jednog poznanika, gledali kineske patike i konstatovali da nisu lose za 25dm ali ce ipak uzeti original u radnji u centru za 80. A vlasnik te radnje nabavlja robu zajedno sa ovim mojim, dakle potpuno iste patike. Ljudi se lepe na izreklamirane brendove a prevaranti to koriste. Meni su omiljene firme u ekspanziji koje pokusavaju kvalitetom i umerenom cenom da se prosire na trzistu.
[ Java Beograd @ 26.12.2008. 10:15 ] @
Citat: pantic68: Ako postoje bar dva proizvoda koji zelite kupite uvek onaj sa manje izvikanom markom.
Sa ovim se potpuno slažem. Zato nikad ne kupujem Castrol ulje za auto i Champion filtere, svećice ...
Da li je i Puma (Rbk, Nike) u Delta Sitiju falš ?
[ ptak 13. @ 26.12.2008. 15:16 ] @
Citat: burex: Potvrđujem... Dobio kao klinac jednu koja je kupljena iz obližnje prodavnice... Piše "Whole nuts" na njoj, upakovana k'o prava (verovatno zato što pakovanje i jeste pravo) a unutra obična krem tabla sa ukusom nogu i to bez ikakvih lešnika.
E jer su noge bile oprane ili ne :):)
[ burex @ 26.12.2008. 16:26 ] @
Noge nisam direktno probao, ali je miris istih bio dovoljan da opravda pretpostavku o ukusu
Inače, meni ni Head & Shoulders, ni Wash & Go ni Pantene ProV (a kamoli domaći šamponi "od breze") nisu pomogli da rešim problem peruti, iako ih reklamiraju kao čudotvorne. Ono što jeste upalilo je neka ružna bočica šampona od 100ml iz obližnje apoteke sa tečnošću crvene boje. Jeste da peče oči k'o blesavo ako nisi oprezan, ali se zato i prodaje po apotekama, jer nije urađena po "fancy" standardima za naše police
[ ptak 13. @ 26.12.2008. 21:55 ] @
^ Da ovo sto je napisao BUREX je i meni pomoglo, inace ako nekome zatreba bocica ( sampon) se zove Mycoseb i jako je dobar ali malo skuplji....prodaje se u bocicama kao sirup.....
Inace ja ga nisam koristio od avgusta i evo imam peruti ali malo, moracu da mu se vratim...inace pomogao mi je ali jako malo onaj wash & go od eukaliptusa ( ako se ne varam ) zeleno-plavi....
Znam da je ovo OFF ali modovi osavite ovo mozda nekome pomogne....ipak su ovo madzone...
[ Shadowed @ 26.12.2008. 22:45 ] @
Zar on nije beo a ne crven?
[ ptak 13. @ 26.12.2008. 22:52 ] @
Ne, kutija je bela...cetvrtasta, pa je unutra bocica koja je braon boje, a sampon je roze boje, tecan, ne peni mnogo... i super je...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|