[ bttp @ 03.01.2009. 22:40 ] @
Da li ste primetili tokom šetnje ulicama da se prilikom prolaženja pored bandere ili na par metara ispred nje, ona ugasi ili upali?

Jedan momak mi je pre nekoliko godina ispričao sumanutu teoriju da to nije slučajno u stilu da murija odnosno DB tačno znaju kako te bandere funkcionišu i da im to služi kad treba da se neprimećno prišunjaju negde/nekom :)

E sad, nakon toga sam počeo da obraćam pažnju na to i stvarno se često dešava da se bandera ugasi predamnom kada prolazim pored nje. Mislim da sam jednom uspeo i da reprodukujem to, da prođem dvaput pored iste bandere i da se oba puta ugasila. Naravno pre toga sam morao s druge strane da joj priđem da bi se upalila, ili ju je neko drugi upalio u prolazu :) U svakom slučaju uvek kad sam video da se neka bandera ugasila, ili sam ja prolazio pored nje, ili neko drugi, nikad nisam video da se ugasila a da nikog nije bilo u okolini.

Elem, večeras mi se to opet desilo pa sam se setio priče, pa rekoh da pitam jel zna neko nešto o tome? I zašto se stvarno te bandere gase u prolazu?
[ bakara @ 03.01.2009. 22:46 ] @
haha...jel ti to nas zezas, ili si ozbiljan?
[ ptak 13. @ 03.01.2009. 23:03 ] @
E sta te briga vec si postao ES BISER

Moje pitanje je jednostavno:
Da li se zezas ili si ozbiljan....ako si ozbiljan onda ocigledno zivis u ULICI BRESTOVA ( Ako se ne varam tako se zove onaj horor )
[ bttp @ 03.01.2009. 23:03 ] @
Najozbiljnije, evo ako nisi non stop u kolima obrati pažnju kada šetaš u večernjim časovima da se pojedine bandere gase ili pale (ako su ugašene) kada prolaziš na par metara pored njih, ti ili neko drugi :) Samo ne znam u čemu je fora, da li se gase/pale nasumično ili ima neki razlog :)
[ Daniel011 @ 03.01.2009. 23:06 ] @
Citat:
bakara: haha...jel ti to nas zezas, ili si ozbiljan?

I ja bih pomislio da se čovek zeza, da se i meni do sada nekoliko puta nije desila identična stvar.

Ali eto, ja nisam pomišljao da to pitam na forumu, između ostalog jer sam i očekivao ovakvu reakciju na istom.
[ bttp @ 03.01.2009. 23:08 ] @
Evo večeras, čekao sam drugaricu u parkiću kod autobuske stanice u BG (dolazni peron) (ne nije onaj "parkić kod štajge":)) i ta jedna bandera se ugasila kad sam joj prišao na par metara i zatim se još par puta palila/gasila kako su ljudi prolazili. Ja gledao dok sam čekao. Možete vi to da stavljate 100 puta u eS bisre ali to je istina :)
[ ptak 13. @ 03.01.2009. 23:16 ] @
E ovako ja sam elektrotehnicar energetike pa da vam pojasnim stvar.....

Postoje sledece stvari koje mogu biti kljuc misterije....poirot istrazuje

Postoje bandere ( elektricni stub ) koji imaju na sebi sijalicu ili ti svetiljku za osvetljenje ulice....e sad vecina ima automate koji se pale na odredjeno potamljenje....znaci kada se smraci na osnovu foto efekta one se upale....Ajde da jos malo pojasnim. Imaju da kazem senzor, koji kada oseti smanjenje sunceve svetlosti ukljucuje rele koji pali sijalice....e to je jedna vrsta...

Postoji druga vrsta sa automatom, to su one koje npr 15 minuta ne rade pa 5 min rade i tako naizmenicno....

E i postoje sad ove da kazem savremenije, ali koliko ja znam ne koriste se na banderama To su halogene sijalice koje imaju senzor, e sad kada se prodje pored njih, one registruju coveka ili bilo koje zivo bice, psa, macku i sl. i upale se, onda rade odredjene vremenski period i ugase se....i tako kada god pridjete, mahnete rukom, pomerite se one reaguju.....

Ja imam takvu ispred vrata....imaju je i drugi ispred ulaznih vrata Jbg nemam kameru ali snimio bi vam da vidite efekat, potrazicu sad na youtube....

Znaci samo ovo moze da dodje u obzir, nikakva CIA, BIA i sl. samo automati i senzori su u pitanju

Pozdrav i okrenite se iza sebe, mozda vas Dzejson vreba hahahahahahahah
[ bttp @ 03.01.2009. 23:20 ] @
Ne bi bilo misteriozno da se upali u prolazu ali zašto da se ugasi? Veruj da se u tih par sekundi koliko prolazim pored nje, nije svanulo sunce niti bilo šta slično :)

A recimo da sam u ovom parkiću večeras stajao 10ak min, za to vreme sam video da se bandera bar 2 puta ugasila i upalila, znači nema logike da se u tom intervalu dvaput gasi i pali. Ima tu nešto drugo :)
[ ptak 13. @ 03.01.2009. 23:26 ] @
Citat:
bttp: Ne bi bilo misteriozno da se upali u prolazu ali zašto da se ugasi? Veruj da se u tih par sekundi koliko prolazim pored nje, nije svanulo sunce niti bilo šta slično

A recimo da sam u ovom parkiću večeras stajao 10ak min, za to vreme sam video da se bandera bar 2 puta ugasila i upalila, znači nema logike da se u tom intervalu dvaput gasi i pali. Ima tu nešto drugo

Drzu veruj mi takve bandere ne postoje....

Postoje ali rade ovako.
Znaci ti prodjes, ona te registruje i upali svetlo, i sad radi naprimer podesena je da radi na 15 sekunde. onda prodju te 15 sekunde ona se ugasi, onda opet neko prodje ona se upali i opet radi 15 sekundi i tako do besvesti....

A ima i onih koje su podesene same da se 5 minuta upale i rade pa sledecih 5 ne rade...

ovo je otprilike minutaza, zavisi od automata...ako si nekada naleteo na neku takvu zgradu, imaju zgrade ( stepenista ) takve sijalice....

Nema tu nikakve spijunaze, veruj mi

Ako nije jasno ili ne verujes i dalje a ti pitaj, pa se nadjemo ja i ti u Vracaru, mada ja sam 250+Km daleko odatle ali nema veze i objasnim ti to

E da zaboravih, u zadnje vreme su ceste takve bandere pored skola, sportskih terena i sl....

P.S. Kazi mi molim te kakva je sijalica, jer reflektor cetvrtasti ili sijalica....
[ bttp @ 03.01.2009. 23:32 ] @
U pitanju je obična bandera, kao i sve druge u ulici, ili u ovom slučaju u parku. Znači ulična rasveta - nikakve specijalne sijalice/reflektori na koje ti misliš. Znam imamo takav reflektor u haustoru zgrade, kupuje se na buvljaku, pali se na pokret.

Ne ovo je obična rasveta, a zanimljivo je to da se ne gasi/pali svaka u ulici nego samo pojedine. To ujedno i daje misteriju celoj stvari, jer imaš u ulici npr. 10 ili 50 bandera od kojih se samo pojedine gase u prolazu. Znači nema logike ako sve ne funkcionišu isto. Da nije ovako hladno otišao bih sad do tog parkića jer tačno znam koja je bandera pa bih snimao mobilnim kako se gasi/pali dok ljudi prolaze :)
[ ptak 13. @ 03.01.2009. 23:37 ] @
E ukoliko npr u redu ima 15 bandera i samo jedna ima taj efekat, onda se drzi podalje od nje
Moguce je da nema dobar spoj, ili je spoj oksidirao i da cas provodi struju cas neprovodi, vlazno je vreme pa je moguce da i izvarnici pa da se uplasis a moguce da pukne sijalice...znaci onda je kvar na banderi i treba to prijaviti elektrodistribuciji, nedaj boze moze neko stradati zavisi ima li provodnika zica, ili je samo rasveta u pitanju...uglavnom sad ako je tako kako si opisao siguran sam da je kvar u pitanju....nemoj mnogo blizu
[ ptak 13. @ 03.01.2009. 23:39 ] @
Evo ima i badera koje rade na principu ovih sijalica samo sto je pokret registrujuci na vecoj daljuni
http://www.youtube.com/watch?v=l6Mv7EAZB4U
[ Mitrović Srđan @ 03.01.2009. 23:46 ] @
Takodje sam u Sapcu primetio istu stvar. Naravno nikada nisam pomislio da je to neka zavera i sl :)
ali mi deluje zanimljivo.
[ ptak 13. @ 03.01.2009. 23:53 ] @
E dragi moji, koliko takvih stvari kako kazete zanimljivih ima oko struje
Evo kod mene ispredkuce radi vec par meseci sijalica kojoj je slomljen balon, znaci ulicna svetiljka, na panderi, ima onu kapu, veliku, ona je slomljena, staklena, pa u njoj je sijalica zasrafljena i sijalicni balon je slomljen, znaci ostao je samo onaj stubic i ona tanka zica i jos uvek svetli, ali to je normalna pojava za one koji se bave strujom, jer znamo da su to zivine sijalice, i da ziva unutar sijalice nije izasla jer se nalazi u tom stubicu, staklenom koji se nalazi u sredini sijalice i zato svetli...ali eto to je i meni bilo zanimljivo....nemam sliku jbg, ako slikam okacicu da vidite i to....ima takvih zanimljivih stvari koliko hocete, ali ko ce svega dase seti....ja sam sa mojih sadasnjih 18 godina video milion slicnih stvari, jesu one vredne pomena, ali na prvi pogled deluju glupo i glupo je pitati ovako javno, ali nije bas tako uvek....naravno u pocetku teme smo se svi salili na racun prvog posta, ali eto saznai ste zasto se to desava....
Ako prolazite nekada pored nekog visokonaponskog kabla, pored nekog postrojenja, elektricnog naravno, i moze vam se desiti da vidite plavi svetlosni prsten oko kabla, eto to je zanimljiva svetlosna pojava zove se KORONA....
[ bttp @ 04.01.2009. 00:00 ] @
ptak 13. ne znam šta si se upro iz petnih žila sad da nas uveravaš kako sve to umišljamo. Evo dva čoveka su pored mene primetila istu stvar i dobro, ti si nam izneo svoje stručno mišljenje i to je dovoljno. Čekaj da vidimo, možda neko drugi zna još nešto, možda je još neko primetio sličnu stvar. Nisam ni ja dete, imam i neke škole a i ćale mi je završio ETF, energetika, pa nisam ni totalni duduk za struju. Ok, ti i bakara mislite da su to gluposti, daj da vidimo šta drugi misle. Ja ne mislim da je u pitanju kvar i nema potrebe da me uveravaš sad u narednih 10 postova kako jeste. Naravno ne mislim ni da je neka zavera, to je naravno bilo šaljivo rečeno, ali jednostavno ne znam šta je a zanima me, a kladim se i druge koji su primetili istu stvar.
[ stil @ 04.01.2009. 00:03 ] @
http://www.elitesecurity.org/t252704-Princip-rada-zivine-sijalice E sad ukoliko je spoljni balon ostecen onda se unutrasnji sa zivinim parama ohladi i sijalica se ugasi. Zatim se aktivira ciklus paljenja i tako u krug. :)
[ ptak 13. @ 04.01.2009. 00:07 ] @
Ok ok, polako, niko nije rekao nista lose, ni da je neko duduk ni sl. ajde videcemo sta drugi misle, ali sve jedno nije nista sto nauka nije dokazala, znaci nema vanzemaljaca i sl....polako polako, impulsivno nista necemo resiti....

Sto se tice zivine sijalice, da ok je to sto si rekao ali evo ova je blesava i radi non stop kada se aktivira ulicna rasveta....znaci ima svakakvih pojava....

Samo polako....bez ljutnje :D meni je celo vreme smesno :D

Ajmo da vidimo jos necije misljenje...mozda neko ima da kaze nesto logicno sto sam zaboravio, ok cenim sva misljenja sem onih tipa, vanzemaljci, kamere, pracenje i sl....

E jbg moram editovat post. Bez uvrede kazes da ti je cale ETF energetika....mislim zavrsio, aj da cujemo njegovo misljenje..... ! ! !
[ Horvat @ 04.01.2009. 00:15 ] @
o jbte...

hajde jednom,ali covek ti detaljno objasni kako rade bandere,dobro da ti nije napisao kako se dobija struja u elektranama,pa kako preko transformatora se povecava,pa onda snizava se kasnije,bla bla

a bandera se pali gasi iz 2 moguca razloga,jer je dosla svetlost do senzora [koji je inace jedan za jedan deo ulice,mozda i citavu,to su uglavnom one velike bandere sto imaju cetvrtastu kutiju...] pa onda nestala,ili zbog xy razlgoa [oksidacija,nije dobro uvrnuta sijalica...] dolazi do prekida kontakta

znaci NIKAKVE teorije zavere, a i ono,baaaas ce se skriti ako je citava ulica osvetljena a bas jedna bandera u nizu nije...blah,a i ne znam za tebe,ali ja ne gledam pri svakom koraku 360^ oko sebe,to je ono "okreni se,mozda te prati neki paranoik"...

[ ptak 13. @ 04.01.2009. 00:24 ] @
Ja bih voleo posle svega ovoga da cujem misljenje tvog oca, jer on covek je kako si nam reko dipl.ing.el. i ako ti i on kaze da ovo nema veze sa zaverama, sta ces vise....

Ovo me podseca na ono prizivanje duhova sa koncem i svecom, onda na one " magistre bele magije " i sl. pa covece kako si mogao uopste da pomislis da je zavera, policija DBA i sl.....to nema veze s`mozgom jos kad procitam sad, neko ti reko da je to tako i ti gledo bandere po ulicama, jeb* bandere koliko cura prodje tim trotoarom i parkom, pa postavi temu o tome....

Kazi mi samo da li i dalje mislis da je nesto drugo u pitanju, ako mislis OK, tvoje misljenje, cenim to i zelim da vidim jos neki komentar.....
Moderatori nemojte temu pot lock tek se zakuvala, zanimljivo je, pustite nas jos malo Bakara ti imas uticaja ! ! !
[ pri3rak @ 04.01.2009. 00:37 ] @
ja sam sinoc video ljude u crnom kako se penju na banderu
[ Horvat @ 04.01.2009. 00:41 ] @
btw ako vec verujes da je do "tebe",odnosno tvog prolaza pored bandere,sto onda ne uradis ogled i prodjes 2-3 puta ,odjednom pored bandere,znaci udaljis se malo,pa se vratis i tako,da vidis da li se stalno pali/gasi,ili kako joj se cefne ;)

p.s. jeste to trip,ono zanimljivo,ali nije nikakva teorija zavere ili slicno...i najbolje da uslikas tu banderu,a li ima neko drvo pored,neki drugi izvor svetlosti,tipa komsijska kuca ima sijalicu i tako nesto sto bi mozda moglo da utice...blah :)

hajde javi se :D
[ djyova @ 04.01.2009. 00:46 ] @
Potvrdjujem da postoje "takve" bandere i u mom mestu. Do duse nikad nisam pomislio na neku zaveru al ajde. Dal se gase bas zato sto si ti prosao tuda ili zbog neceg drugog to je sad stvar licnih afiniteta. Neki to zovu i Marfijev zakon.

Evo jos jedne stvari po istom principu za razmisljanje. Mene to vise nervira nego sijalice.

Zivim na 3.5 kilometra od centra i cesto se vracam peske kuci. Primetio sam da ako nema automobila (radi se obicno o nocnom pesacenju), onda ih nema ni u jednom pravcu. Ako naidje neki automobil, onda ce u vecini slucajeva naici iz oba pravca, i mimoici ce se bas dok prolaze pored tebe. Dakle nece ni sto metara ispred, ni sto metara iza, vec ce oba bas biti u pravoj liniji sa tobom. Takodje moze da prodje i 20 minuta a da ne sretnes ni jedan automobil, ali cim naidjes na neku baru na putu, auto ce bas tom brzinom doci do tog mesta da te komplet "okupa".

Marfijev zakon ili neka misterija, ko bi ga znao...

Evo jos nesto. Zasto se mobilni mnogo vise "aktivira" nocu nego danju!? Dakle onaj karakteristican zvuk kada nekog zovete a nalazite se pored radio prijemnika (ono brujanje ili kako bi ga vec nazvali). Cesto ostajem budan i nocu, tako da govorim iz prve ruke. Danju se ili ni jednom ne "aktivira", ili se aktivira jednom u par dana. Nocu je sasvim druga prica. "Aktivacija" se po neki put desava i po 3 do 5 puta za noc. Zasto bas nocu? Ako je neka fora sa mrezom, zar onda ne bi to trebalo da se i danju desava u proporcionalnom broju!?

[ Skandy @ 04.01.2009. 01:11 ] @
BIA snajka, BIA !!!!!!

Za ulicno osvetljenje se koriste zivine sijalice, a zasto se pale i gase, odgovor vam je dao "STIL" i ostavio link od teme u kojoj je to opisano. Za osvetljenje svog dvorista sam koristio takvu sijalicu, kada je dotrajala pocela je tako da se ponasa (a da pritom nisam planirao napad na nekoga).Zamena sijalice resava problem.
Jos jedna stvar, zivine sijalice su jako inertne, znaci treba im vremena da se upale, a i ugase, tako da cisto sumnjam da bi neko dirigovao njohovo paljenje i gasenje.
[ Mikky @ 04.01.2009. 01:21 ] @
Nisi jedini koji je to primetio
http://www.fluther.com/disc/29...o-out-when-i-drive-under-them/
[ bttp @ 04.01.2009. 02:19 ] @
Citat:
Horvat: btw ako vec verujes da je do "tebe",odnosno tvog prolaza pored bandere,sto onda ne uradis ogled i prodjes 2-3 puta ,odjednom pored bandere,znaci udaljis se malo,pa se vratis i tako,da vidis da li se stalno pali/gasi,ili kako joj se cefne ;)

Već sam napisao da sam jednom to uradio, ali je zeznuto jer se ne pale kada prilaziš sa iste strane. Da bi je upalio moraš drugačije da joj priđeš verovatno s druge strane ne znam ni sam, a nisam toliko bio zaludan da obigravam oko bandere pola sata samo da bih je upalio. Mislim da sam jednom prolazio pored iste bandere dvaput, oba puta je bila upaljena i oba puta se ugasila kad sam prošao pored nje.
[ Backy @ 04.01.2009. 02:23 ] @
jednom kad sam bio klinac i šetao sa mojima po kopaoniku desilo nam se da se bandere 50m ispred nas gase a jedno 100m iza ponovo pale... svi ljudi koji su šetali pored nas su se osvrtali i ništa im nije bilo jasno :D

nego, ako nema nikog pored bandere kako ćeš da znaš dal se onda gasi? :p
[ zenith @ 04.01.2009. 02:28 ] @
Neko je pomenuo da postoje senzori...pa eto, svako ko prodje pored bandere ili je u blizini a pun je pozitivne energije, on je emituje na senzor i svetlo se pali ili gasi, u zavisnosti od trenutnog polozaja tog zamisljenog prekidaca koji se aktivira na senzor ;)
Znaci, nije zavera, nije elektrotehnika, u pitanju je vasa aura koja je drugacije polarisana od senzora koji aktivira/deaktivira sijalicu. A to ne moze svako da uradi. Samo posebne osobe koje imaju veliku unutrasnju snagu. Budite srecni sto ste posebni i ne brinite za zavere, sa takvom snagom ne moze vam niko nista!

Mitbaster - povoljno resavam sve vase probleme i dileme, pozovite od 00-24h :D
[ dejan s @ 04.01.2009. 03:25 ] @
OMG...
ovo me potseća na ono kad neki zajebani profesor ispituje đake u nekom razredu i onda nasumično izabere jednog i taj "izabrani" čim ustane kaže "znao/la sam da ćete mene pitati"... I sad kao on/a misli imao/la je neki osećaj i tačno zna kada će ga/je profesor pitati. E pa u tome je fora... što svaki od 30 učenika u razredu misli da će baš on biti pitan... E, a ako nas taj put ne pita profesor mi potpuno zaboravljamo taj osećaj da ćemo biti prozvani i uvek ga zaboravlajmo, sve dok nas ne pita, i onda kada nas prvi sledeći put prozove, mi smo ubeđeni kako smo osećali da će nas pitati baš taj put, a zaboraljamo što i svaki drugi put osećamo da ćemo biti pitani...
Dakle, šta je suština? Suština je to da ti u toku dana (noći) prođeš pored 10/50/300 bandera. I jedna ti se ugasila? Pa? WOW, MORA DA JE TO ZAVERA! Muda zavera, a šta je sa ostalih 9/49/299 što su lepo radile? Njih zaboravljaš? Što onda nisi pomislio kako je ustvari zavera na tih 9/49/299 zavera da svetle kako bi te bolje videli iz satelita kojim te snimaju, a ta jedna što ti gasi je ustvari pomoć od underground pokreta koji spašava državu i endemske vrste jazavaca?
Ja kažem - čista slučajnost.
[ superbaka @ 04.01.2009. 08:53 ] @
mi pred kojima se gase i pale bandere moracemo malo bolje da se organizujemo... da nadjemo logican razlog, ili u banderama ili u nama... meni se to toliko cesto desava da je to daleko od slucajnosti... sve ovo sto ste napisali o senzorima, povremenom radu i slicno, iskljuceno je u mom slucaju... sto je najbolje u svemu, imam svedoka - svoju suprugu koja redovno uvidja ovu pojavu...
[ Backy @ 04.01.2009. 09:39 ] @
i da dodam još nešto :D

dok sam išao u srednju, čekao sam autobus na stanici pored koje je nekih 200 metara dalje bila bandera koja se tako povremeno gasila... u početku to nisam ni primećivao, ali po mraku se primeti kad nešto odjednom zasvetli... e ta bandera se gasila i palila bez ikakvog reda, danju, noću, leti, zimi... par puta sam štopericom merio vreme i osim što je uvek duže upaljena nego ugašena nema nikakve druge zakonitosti... pored nje prolaze i ljudi i kola i u jednom i u drugom stanju, a za 4 godine mislim da sam samo jednom video kako se bandera pali ili gasi dok je neko neposredno ispod nje
[ chupcko @ 04.01.2009. 09:53 ] @
Evo moram da priznam nesto.

Jedno vreme dok sam studirao, izdrzavao sam se za zivot tako sto sam palio i gasio svetla na banderi, znajte samo da rizikujem zivot sto ovo priznajem.

Naime, regrutovala me je jedna specijalna sluzba i dala mi je ponudu koju nisam mogao da odbijem. U cemu se sastojao moj posao.
Pa naime, postavili su me u je jedan cudan prostor, metar sa metar, imao sam samo stolicu i prozorce kroz koji sam video moju banderu i malo siru okolinu. Dali su mi knjigu osoba koje moram da sludjujem. Imao sam naime za tu svrhu prekidac kojim sam gasio i palio svetlo na banderi. Kada sumknjivo lice pridje banderi ja sam gasio svetla, a nekada sam primenjivao i taktiku da kada pridje ja upalim svetlo. Taj moj posao mi je davao dosta mogucnosti za kreativnost. Naime jednog koji je istrazivao to paljenje i gasenje svetla sam sludjivao tako sto nisam reagovao. Sve u svemu lepo sam zaradjivao, cak sam sredio i da vojsku ne sluzim jer sam drzavi bio vazniji kao "fenjerdzija" kako su nas zvali. Zato svaki put kada prodjem pored bandere, pozdravim tog mucenika koji mora da pali i gasi svetla, i on mene pozdravi tako sto ne menja status svetla :).

E da, imali smo jedan kodeks, sve one koji su omotali glavu aluminijumskom folijom nismo zezali, to jest nismo ih radili. Dakle, uzmite lepo aluminijumsku foliju, obomotajet oko glave i sve bandere ovog sveta ce ostati upaljene samo za vas.

Misliiiiiiiiiiiiiim stvarno, ...
[ bachi @ 04.01.2009. 09:56 ] @
Ne znam to za BIU, CIU i ostale snajke, ali se i meni to dešava i primetio sam. :D

Kao klinac sam takve bandere zvao - uklete bandere.

[Ovu poruku je menjao bachi dana 04.01.2009. u 11:07 GMT+1]
[ Goran Rakić @ 04.01.2009. 10:24 ] @
[ ptak 13. @ 04.01.2009. 10:40 ] @
hahahahahahahahah heeheheheheheh hahahaha
Pazi ovo, uzmete alu foliju, omotate glavu i setate mirno Brate koji si ti lik sa ovom forom sto si im dao savet.....

E ja bi voleo ovo da vidim, pazi foru ja idem i ono svetla se ispred mene gase a iz pale, u jbt vanzemaljci hahahaha

A dobro da sad ja pitam bez uvrede svih vas. jer koristite neke opijate tipa ekstazi, marihuana, LSD ili nesto slicno, ovo meni deluje vise kao trip, ali ozbiljno....

E sad ako ne koristite ovo, ja cu stvarno da dodjem kod vas u grad imam 20 dana slobodnog vremena, ok setacemo zajedno i videcemo kako se to gase i pale bandere......

E nisam cuo, odnosno mozda sam procitao ali nisam zapazio, da li je odgovorio otac coveka koji je otvorio temu, zanima me njegovo misljenje, covek je zavrsio ETF energetiku ......

A vi samo glavu u foliju, ili serpu, lonac .....

Pozdrav

P.S. E nije iskljuceno mozda ste u srdostvu sa BIBOM STRUJOM
[ ptak 13. @ 04.01.2009. 11:04 ] @
E evo pazite sad ovo, evo sad sam se posle ovoga i ja uopzbiljio....

Naime citajuci ovu temu, onmah sam posla PP ljudima sa Elitesecurity.org ELEKTRONIKA znaci ljudima koji su kao i ja u TOP porukama za 30 dana....e sad, urednik teme ELEKTRONIKA, koji se bavi elektronikom, energetikom i sl. mi je odgovorio ovako:
Citat:
da, zanimljivo je to ali se ipak dešava. kod mene u kraju znam za bar 5 komada koje tako rade ali pazi, GODINAMA. inače nisu živine koliko ja znam nego natrijumske. svetle lepo žuto. i ne pokušavam da provalim šta je posredi, služi mi za zezanje kada šetam sa ćerom, kofol pozdravljaju nas.
itakoto..

OK, znaci jos jedan koji veruje u tako nesto....

Onda preko MSN-a sad pricam sa jos jednim TOP posterom koga znam ovako preko neta..... i on kaze da se njemu desava to kada ponekad prodje autom kroz neki tunel u svom gradu....

Ali on to objasnjava tako sto se njegova frekvencija pogodi sa frekvencijom sijalice i onda dodje do og kratkotrajnog prekida rada sijelice....

Ok ajde jos jedan koji veruje, vec je ozbiljno, dva takoreci strucnjaka za STRUJU veruju.....

Ali ako se setim, kad bolje razmislim, skoro je kolega ROBERT 63 imao slican problem...naime on je sastavljao kuhinju u kuci, i sta se dogodilo, kucajuci gvozdenim cekicem eksere, pogodio je frekvenciju sijalica i njih nekoliko ( na lusteru ) su pregorele....

E sad ja vec verujem jer su to zakoni fizike, znaci nema zavere....od sad evo i ja poverovah ali ne u potpunosti. PA SE IZVINJAVAM SVIMA NA SEGACENJU I ZEZANJU SA OVIM ! ! ! PRIMITE MOJE ISKRENO IZVINJENJE ?!

---------------
Ali, ako postavim ova dva dogadjaja kolima, i cekicem, ok je to, po meni i mom znanju fizike to je istina, jer se pogodila frekvencija sijalice sa frekvencijom udarca ili prolaska automobila....

Ali ja ne mogu da poverujem, odnosno skontam, kako to da se sijalice pale/gase kada prodjete, jbt koju frekvenciju prolaska imate pored njih....to je meni sad predmet za razmisljanje.....KAKO ???????!!!!!!

Kako kada prodjete sijalica reaguje, OK VI, ali evo i ovaj citat kolege sa ELEKTRONIKE je takodje potvrdjujuci...sta se tu onda desava....ajde ja sam vredan, pa trazim i dalje odgovore i slucaje....ocekujem jos par odgovora od kolega sa foruma...pa ce mo da vidimo...za sada 50% pocinjem da verujem...cccccc da li sam ja sada u tripu

Jos jednom IZVINITE ! ! !

Znaci dosli smo do zakljucka da kod ovog slucaja automobila, rezonantna frekvencija sijalice je bliska frekvenciji njegovog automobila i to je objasnjenje....a sta je sa vama koji pesacite....

A da zaboravih ovog coveka koji kaze ovo sa automobilima, ajde do cu posle da razmatram

JA se izvinjavam ali meni je jos uvek po malo smesno ali ne kao pre, poceo sam da verujem jer su zakoni fizike ovo objasnili ! ! !
[ obucina @ 04.01.2009. 11:40 ] @
Svetiljka se pali i gasi ali čovek to može primetiti i videti samo ako se nalazi u neposrednoj blizini, tako da mu se može učiniti da se ona pali i gasi kada prolazi pored nje. Dodatno, kada je svetiljka na mestu gde postoji još mnogo drugih svetiljki, onda morate biti baš blizu da biste primetili kada ta jedna od 30 drugih otkaže. Drugim rečima - može li čovek videti da se svetiljka ugasila a da se ne nalazi u njenoj blizini? Može, dvogledom sa solitera sa drugog kraja grada, ali će opet reći da je neko prošao ispod ili da svetiljka zna da je on gleda pa se ugasila.
Ovo za DB koji zna kako funkcionišu bandere pa se tada šunja je odličan vic.
[ Horvat @ 04.01.2009. 13:08 ] @
@ptak13,ne kaze se JER u tom kontektstu nego JE L' odnosno JE LI
i ne pise se "ce mo" nego cemo

ja kazem ,za one koji misle da DIREKTNO uticu na palenje gasenje,nek se prosetaju par puta odjednom pored te bandere,pa nek je obidju,pogledaju da li neki kabel visi,uslikaju je...bla bla :)

mozda se zatrese bandera kad prodjete,a sijalica ima los kontakt,pa na tren izgubi struju...

ovo za pokret otpora je dobro :))
[ etjen @ 04.01.2009. 13:34 ] @
evo moram da kazem da sam i ja to primetio, mada nikad nisam pomislio da je nesto posebno-najverovatnije dotrajale sijalice ili instalacije pa se jednostavno desi neki put u posebnom trenutku (kad prolazite ispod bandere i sl). A sto se tice senzora i slicno ja za ceo moj zivot u Beogradu nisam primetio da postoji na javnoj rasveti takav tip resenja. Koliko je meni poznato u Bg-u se sva javna svetla pale i gase u odredjeno vreme.

OT
Inace, zanimljivo je da ljudi imaju tendenciju da neobjasnjive dogadjaje (cudne) u svom zivotu nekako stave po strani u secanju i ne razmisljaju o tome. Verovatno se svakom od nas desilo po nesto cudno ali ako je stvarno cudno (neobjasnjivo) ljudi jednostavno zaborave na to.
[ ptak 13. @ 04.01.2009. 13:43 ] @
@Horvat

Hvala na ispravci, imam obicaj da jako brzo kucam pa se greske dese Hvala !

@etjen
Da postoje svetla sa senzorom ali ne u ulicnoj rasveti vec u kucama....znci na ulazu u kucu, pa sam pomislio da je mozda bila optickavarka, da je to uzrok gasenja i paljenja svetla..

Sto se tice ovih koje se pale na odredjeno vreme pa se ugase i tako rade naizmenicno u kracim vremenskim intervalima. Da postoje takve i najcesce se skole tako osvetljavaju....ne uvek ali cesto....i sportski javni tereni.
-------------------------------------------------
Sto se tice ovog vibriranja bandere kada se prodje pored nje, moguce ali jako malo verovatno....najpre ce biti los kontak, ali OK, uglavnom je to sve fizika i energetika...nema DBA i sl.
[ Lesli Eldridz @ 04.01.2009. 13:52 ] @
Znaci, prodje neko pored bandere, kad ono - neka bude svetlost! Mora da mu nije lako, mora vasiona da se uredjuje, nije to mala stvar.
[ etjen @ 04.01.2009. 13:55 ] @
ptak 13.
ja sam pod javnom rasvetom u ovom kontekstu podrazumevao samo bandere na ulicama (jer su one u pitanju u naslovu teme). Verovatno da postoje u skolskim dvoristima i sl. neki autonomni sistemi koji rade po drugom principu ali kako rekoh, bendere na ulicama se gase i pale u odredjeno vreme, nema tu senzora, tako da je cela misterija verovatno u losim kontaktima (kako je vec nekoliko puta pomenuto)
[ Horvat @ 04.01.2009. 13:56 ] @
@lesli let there be light ,and there was light :D

a mozda se desio "plavi ekran smrti" na sijalici :D
[ 101010 @ 04.01.2009. 14:16 ] @
Sinoc nesto me zeza auto, trazim pogledom neku ispravnu banderu ispod koje se mogu parkirati, da bi mi osvetlila motorni prostor kada podignem haubu.
Stanem ispod jedine ispravne u vidokrugu, izadjem iz auta podignem haubu, i sijalica se ugasi :D.

[ Emil Ranc @ 04.01.2009. 14:18 ] @
STREETLIGHT INTERFERENCE

When the fluorescent bulb in a streetlight gets old, it overheats and trips a safety switch. When it cools off, it turns itself back on again. Some streetlights turn on and off by themselves every few minutes. Also, some towns install timers which cause all streetlights to turn off randomly every few minutes. This saves energy, but since the timers are not synchronized, some lights stay on while others are off.

Beware, it's easy to fool yourself into thinking that you have a mysterious effect on streetlights. If you see a streetlight turn on or off, that's not unusual. It happens all the time. It's only unusual if whole chains of street lights turn off in sequence as you pass, or if you see the streetlights only turn off but never see an equal number turn back on. It's also unusual if the streetlights often turn off NOT as you approach or leave, but instead they only turn off while you are passing directly underneath (ie. when you are closest to them.)

---

Ko ne razume engleski, može da koristi Google translate i da usput i pukne od smeha
[ Vladokv @ 04.01.2009. 14:23 ] @
Eto to se desava mom calu. Kad idem sa njim sijalice uzmu pa se redom gase kako on naidje. Kad ih prodje, one se upale. Ne desava da se upali kad on prilazi banderi. To mu se desava i kad je sam. Meni se to ne desava, tj. bandere rade kako rade i nista se ne menja kad ja idem. Licno sam video, nije mi kazao neko, pa da to budu samo babske price
[ vujo032 @ 04.01.2009. 14:33 ] @
Nekad se dešava da radio ne radi iako je uključen, a kada rukom uhvatite antenu onda radi normalno.
Možda ta bandera npr. nije dobro uzemljena, pa kada čovek prođe napravi neki potencijal ,tako nešto. ???

[Ovu poruku je menjao vujo032 dana 04.01.2009. u 15:48 GMT+1]
[ nick2 @ 04.01.2009. 14:50 ] @
haha, neko pomenu aktivaciju mobilnog telefona uvece...e ljudi stvarno je tako prva "aktivacija" se desava obavezno izmedju 12 i 1 sat posle ponoci....
krajnje zanimljlivo
[ bugsu @ 04.01.2009. 14:59 ] @
i meni su se desavale iste stvari vise ne :( , cak jednom kada sam isao do druga nekih 500m ranije mi rekao "vidis onu bander? e svaki put kad prodjem ugasi se" svo vreme je svetlela i bas kad smo mi prolazili ugasila se....

mada ne verujem u BIA i sl sranja...pre bi rekao da su to strani placenici koji truju ovu zemlju i oce da je uniste ili je to slobina zaostavstina :D

salim se naravno :)
vise verujem da je neko elektromagnetsko zracenje ili cista slucajnost :)

Bilo bi dobro da ovima kojima se gasi napisu sta nose sa sobom u tom trenutku...mozda nadjemo neku povezanost :) i osiguraj te zivot za svaki slucaj :D

EDIT: nesto mmi cudan ovaj Horvat uporno ubedjuje ljude da to nije moguce , sigurno zna pravu istinu o tome samo nece da kaze...sigurno za nekog radi....strani placenik :P

[Ovu poruku je menjao bugsu dana 04.01.2009. u 19:33 GMT+1]
[ trfgyuiktgufvh @ 04.01.2009. 15:53 ] @

dejan s i etjen mi pouzimase reci iz usta, i ja mislim da je to nas subjektivan osecaj jer svi pamtimo onih 5,6,7 puta kad se sijalica ugasila dok smo prolazili pored nje a zaboravljamo hiljade i hiljade sijalica koje se nisu ugasile.
[ peca26000 @ 04.01.2009. 16:22 ] @
Retko dolazim ovde samo po nekoj preporuci pa cu dati svoje misljenje !
Postavljac teme zeli da sazna da li je to zavera za njega ? a zasto je zavera?
Postavljac teme misli da je slucajnost kao i strucnjaci da je to zivina sijalica...
Postavljac teme je sa Vracara sto govori da ima gudre poprilicno u tom kraju BG !
Postavljac teme zna odgovor (znaci ipak je zavera!)
Postavljac teme je jako sumnjiv! cim pita !? ili ga to zanima ! a i jednostavan je odgovor mnogi znaju !
[ Lesli Eldridz @ 04.01.2009. 16:45 ] @
Citat:
Horvat: @lesli let there be light ,and there was light :D

...Let there be drums, there was drums
Let there be guitar, there was guitar...

;)
[ Okmijun @ 04.01.2009. 17:26 ] @
Citat:
Superbaka: mi pred kojima se gase i pale bandere moracemo malo bolje da se organizujemo... da nadjemo logican razlog, ili u banderama ili u nama... meni se to toliko cesto desava da je to daleko od slucajnosti... sve ovo sto ste napisali o senzorima, povremenom radu i slicno, iskljuceno je u mom slucaju... sto je najbolje u svemu, imam svedoka - svoju suprugu koja redovno uvidja ovu pojavu...

Evo ima vec FaceBook grupa za to
http://www.facebook.com/group.php?gid=43176826133
kad smo bili klinci to je bila najnormalnija pojava na koju sam i zaboravio, do ove teme.
[ etjen @ 04.01.2009. 17:34 ] @
Citat:

nesto je mrsava sa clanovima... (znaci zavera)
Citat:
Okmijun
kad smo bili klinci to je bila najnormalnija pojava na koju sam i zaboravio, do ove teme.

to je ono sto sam pomenuo- neke stvari koje su cudne covek ima tendenciju da izbaci iz glave, uopste vise ne razmislja o tome (i pri tom ne mislim na ovo sa sijalicama, ovo ipak smatram pukom slucajnoscu, mada kako su neki napisali da im se desava, ja bih se zabrinuo...ili potpuno zaboravio:))
[ dmauka @ 04.01.2009. 17:41 ] @
A ne znate ko pali i gasi sijalice?! Ne znate, ha?!

Kako je lepo kada odrasli (relativno) ljudi zadrze dusu deteta
Ovako veselu temu odavno nisam procitao...
Keep walking...Johnnie Walker...
[ Rubber88 @ 04.01.2009. 17:48 ] @
Zavera Definitivno. . .
[ stsung @ 04.01.2009. 17:59 ] @
Na stranu sa teorijom zavere shto je totalna glupost, opisana situacija je zaista takva, jer mi se i samom X puta to deshavalo u NS. Pitao sam se takodje shta je razlog tome ... ne verujem da su loshi kontakti, lichno sam teoretisao sa zagrevanjem, pa se posle nekog vremena sijalica ugasi da bi se ohladila, ili mozhda je tako namerno radi-ne radi-radi zarad npr. ushtede u struji (mozhda to radi senzor koji oseti da je postalo dovoljno svetlo, zbog farova automobila ili slichno).

U svakom sluchaju, stvar se sigurno deshava, a verovatno bi neko iz EPS-a umeo da nam odgovori i zashto.

Svako dobro.
[ Horvat @ 04.01.2009. 19:30 ] @
@bug,cuti,progutace te mrak od ulicne svetiljke :D

@lesli tooooo ;)))

i tako,nikako da se autor teme javi,a i nikako da proveri ovo sto sam ja pitao,da li se to jednom u "milion" puta desi,ili bas svaki put...

mada ako se ne desi svaki put,moze se doci do druge teorije zavere,zaverenici ne zele da budu otkriveni i da ljudi posumnjaju da neko namerno gasi svetla,pocinju da ih pale...

@stsung objasnjeni su vec xy puta moguci razlozi,da bi se utvrdio tacan razlog potrebno je znati tacno mesto doticne ulicne rasvete bla bla...

[p.s. izviniTE [spojeno] ;)]
[ deerbeer @ 04.01.2009. 19:32 ] @
Ma ljudi nije zajebancija .. ja poznajem jednog lika koji moze da ugasi bilo koju banderu za manje od minute .
a pritom ne radi u EPS-u i nije elektricar ..
Jednom je "ugasio" glavni trafo kod pravnog faksa pa je pola bulevara ostalo bez struje .
Ne zezam se , radi se stvarno o istinitom slucaju .
E sad sto to radi nemam pojma ..verovatnio iz zezanja ..
[ stsung @ 04.01.2009. 19:41 ] @
@Horvat:

jasno za moguce, ali bi bilo lepo kada bi se saznao tachan razlog :)

A za lokacije, ono shto znam za sigurno u NS od skoro da sam video, je bandera odmah kod autobuskog stajalishta preko puta socijalnog :)

Svako dobro.
[ Horvat @ 04.01.2009. 19:44 ] @
ajd uradi ovaj "test" sto sam na prethodnoj strani napisao

a usput i uslikaj banderu [ako imas aparat] ,sa svih strana,mesto koje okruzuje banderu,i uslikaj mesto "tacne" tacke na kojoj se bandera gasi :)
[ bugsu @ 04.01.2009. 19:50 ] @
Citat:
deerbeer: Ma ljudi nije zajebancija .. ja poznajem jednog lika koji moze da ugasi bilo koju banderu za manje od minute .
a pritom ne radi u EPS-u i nije elektricar ..
Jednom je "ugasio" glavni trafo kod pravnog faksa pa je pola bulevara ostalo bez struje .
Ne zezam se , radi se stvarno o istinitom slucaju .
E sad sto to radi nemam pojma ..verovatnio iz zezanja ..

znam i ja takve slucajeve ....lik vozi kamion zaspe i pravac bandera...nema pola kvarta struju ..istina ...

@Horvat aaaaaaaa kontam ja sad tvoju igru oces da covek uslika banderu da Vasi znaju koje su bandere ljudi skontali...
a-a necemo da pomazemo stranim placenicima kao sto si ti :P

ja zaboravim uvek a pitam jer se to cesce zimi il leti desava?to gasenje?
[ Majstor_Pućko @ 04.01.2009. 19:52 ] @
Ja mislim da ovu misteriju moze da rasvetli samo tarotolog dr. Milan Radonjic, naravno uz strucnu ekspertizu i saradnju sa vidovitom Zorkom...
[ Horvat @ 04.01.2009. 19:54 ] @
@bug ,hajde ti u ns da popricamo :D,na autobusku stanicu

ti mora da si neki stvani pvacenik,iz nekog pokreta otpora ,hoces da mi sabotiras posao,a nece moci to tako
I KNOW UR FACE :D:D:D
[ zlacarobnica @ 04.01.2009. 19:57 ] @
Blago Vama vi imate bandere :D:DD :D
Ipak predlazem da Oskar razmotri slucaj :))))
[ stsung @ 04.01.2009. 20:02 ] @
Hehe, podsetilo me to na onaj Carpenterov film They live, kada lik stavi specijalne naochare a ono oko njega sve drugachije, natpisi tipa "consume", "sleep" i na banderi neki aparat koji se okrece i govori "sleep" :)))

Iako nisam bash toliko besposlen, pokushacu da sledeci put ponesem aparat pa uslikam tu BIA banderu hehe ... igrom sluchaja u blizini je moje omiljene pizzerije u kojoj sam chesto pa cu gledati usput da to obavim dok se pizza krchka ;)

Svako dobro.
[ deerbeer @ 04.01.2009. 20:09 ] @
Citat:
bugsu: znam i ja takve slucajeve ....lik vozi kamion zaspe i pravac bandera...nema pola kvarta struju ..istina ...
ja zaboravim uvek a pitam jer se to cesce zimi il leti desava?to gasenje?

Ma ovaj je skroz profi .. gledao sam kako to radi... totalni frik
Otvori poklopac pri dnu ..klik klak nema struje ..ponovo klik-klak opet ima. Sve za manje od minute .
Pominjem ovo posto ordinira uglavnom na vracaru pa se @bttp-u cini da je NLO,
a pritom nije ni narkoman ni pijanac .

[ Marko Enter @ 04.01.2009. 20:10 ] @
El ti se to ovako desava

http://www.youtube.com/watch?v=TbPVNn3Z7mo&feature=related

pozdrav Marko
[ stsung @ 04.01.2009. 20:15 ] @
@Marko Enter

Potvrdjujem, tachno ovako :) Znachi kada se ugasi ne ugasi se u potpunosti vec jedva vidljivo tinja.

Svako dobro.
[ Horvat @ 04.01.2009. 20:21 ] @
i sta je dokazano tim video-om,da je samo slucajnost,a ne utice doticna osoba,jer je prosla jos jednom pored i sijalica nije reagovala ;)
[ stsung @ 04.01.2009. 20:23 ] @
@Horvat

pa ne dokazuje nishta, osim da se zaista deshava a ne da su neki umislili :) Ostaje otvoreno pitanje zashto se deshava, i verujem da je odgovor dosta jednostavan, samo shto ga josh uvek ne znamo :)

Svako dobro.
[ Horvat @ 04.01.2009. 20:32 ] @
ja nisam ni jednom rekao da se ne desava
nego da covek nije direktan uzrocnik,kao sto se i vidi iz snimka,jer da je,ne bi se samo jednom u tom trenu ugasila
[ bugsu @ 04.01.2009. 20:47 ] @
jao jao ,pa video dokazuje da se to ne desava amo u nasoj zemlji vec da je ta tehnika kindapovanja ljudi veoma rasprostranjena ;)
[ ptak 13. @ 04.01.2009. 21:03 ] @
WOW ZLACAROBNICA....hehe ona vam gasi bandere
Salim se malo, pozdrav za tebe, pocele su cure da dolaze na ES juhu juhu juhuhuhu

Dal je mouce da i dalje ima likova koji kazu ZAVERA, ccccc ubi se ja objasnjavajuci da je sve to stvar fizike i elektrotehnike, kakva bre zavera......

Da li smo dobili odgovor oca od decka koji je postavio temu, cale mu je zavrsio ETF ja ceznem za njegovim odgovorom i misljenju....ako i on kaze ZAVERA onda stvarno......

[ djyova @ 04.01.2009. 21:11 ] @
Moraće Molder to da istraži...

A koje bi bilo objašnjenje za noćnu "aktivnost" mobilnih telefona? Zašto se mnogo više aktiviraju noću nego danju?
[ Nemanja Avramović @ 04.01.2009. 21:21 ] @
Možete vi da se zezate ovde koliko hoćete, ali evo i ja potvrđujem da se neke bandere (znači ne bilo koje, samo određene ) pale/gase kad prođem blizu njih
[ Okmijun @ 04.01.2009. 21:22 ] @
http://en.wikipedia.org/wiki/Street_light_interference

http://www.facebook.com/group....133#/group.php?gid=43176826133

ovo je vrlo ozbiljna pojava cak ima i ime!

http://www.google.com/search?h...rch&aq=1&oq=street+lam

street lamp interference
[ Nabukodonosor @ 04.01.2009. 21:25 ] @
Meni se vrlo cesto desava kada kolima prodjem pored nekih pandera da se ugase. Ne sve ali neke da. Milion puta sam se zezao sa devojkom na tu temu, tako da se stvarno desava sve to sto pominje pokretac teme. Zasto...ne znam.
[ ptak 13. @ 04.01.2009. 21:30 ] @
Za mobilne telefone i njihovo aktiviranje, ajde pojasnite...nije mi bas jasno....

Citat:
Nabukodonosor: Meni se vrlo cesto desava kada kolima prodjem pored nekih pandera da se ugase. Ne sve ali neke da. Milion puta sam se zezao sa devojkom na tu temu, tako da se stvarno desava sve to sto pominje pokretac teme. Zasto...ne znam.

Covece procitaj temu od pocetka, to sam vec objasnio ali ajdeopet, zanimljivo mi je

Tvoj automobil prilikom prolaska pored bandere poseduje istu frekvenciju sa rezonantnom frekvencijom sijalice, kada se frekvencije poklope sijalica se ugasi i onda upali kada se odaljis....tako je to se desava usled malo labavijeg kontakta sijalice i ako potrefis frekvencije desi se....

Isto se moze desiti i kod ovih sijalica novih, neki ih zovu laserke, laserske....ali nisam siguran da se tak ozovu, nbt...e kada udarate cekicem u ekser ( gvozdeni su oba ) i sijalice su upaljene, ako pogodite istu frekvenciju udarcem sa rezonantnom frekvencijom sijalice sijalica pregori....to se desilo coveku sa ES-a u temi elektronika....naci cu vam sad temu....
[ ptak 13. @ 04.01.2009. 21:31 ] @
Evo teme, da zovu se halogene sijalice
http://www.elitesecurity.org/t...ucavaj-kuhinju-Izbija-Osigurac

Dovoljno je procitati prvi post.... ! ! !
[ zlacarobnica @ 04.01.2009. 21:33 ] @
@ptak 13. duze vreme ja ovde " gasim bandere " :))

Mislim da smo zakljucili da "Afera bandera " je ustvari bandera u ekomonskoj krizi - sama stedi :)
[ ptak 13. @ 04.01.2009. 21:44 ] @
Citat:
zlacarobnica: @ptak 13. duze vreme ja ovde " gasim bandere " )

Mislim da smo zakljucili da "Afera bandera " je ustvari bandera u ekomonskoj krizi - sama stedi

HAHAHAH ovo je super vic.....
[ zlacarobnica @ 04.01.2009. 21:57 ] @
Ju ju eno eno ugasila se jedna bandera u Takovskoj 33 i dve u Kralja Milana It's a magic time
[ Black_eyed @ 04.01.2009. 21:58 ] @
Aj samo da otklonimo sumnje oko senzora...

Taj senzor (luksomat, tako ga vikaju) ako vec ima (a ne mora) se postavlja u trafo-stanici i sa njim se ukljucuju SVE sijalice u tom trafo-reonu, pojedinacno paljenje sijalica (javne rasvete) jednostavno nije moguce. Znaci, nema nista od toga da svaka sijalica ima svoj senzor (bar u javnoj rasveti), Kada palimo sijalice javne rasvete palimo ih sve odjednom.

A sto se tice gasenja sijalica, pored tog pregrevanja koje je definitivno prisutno postoji i uticaj napona. Naime, zivine sijalice su osetljive na pad napona u mrezi i lako se desi da prolazni pada napona trenutno pogasi neke sijalice koje se odmah potom pale.

Ali uvek ostaje ono Molderovo: I Want To Believe. ;)

[ ptak 13. @ 04.01.2009. 22:05 ] @
Da pad napona je moguci uzrok....ali samo ako je trenutni, ako je napon skokovit....
[ Nemanja Avramović @ 04.01.2009. 22:38 ] @
Citat:

Tvoj automobil prilikom prolaska pored bandere poseduje istu frekvenciju sa rezonantnom frekvencijom sijalice...

Pričam(o) o pešačenju
[ ptak 13. @ 04.01.2009. 22:46 ] @
Citat:
Nemanja Avramović: Pričam(o) o pešačenju :)

I o tome je dato objasnjenje, moguce je da je lose uzemljena....moguce da se ljulja prilikom prolaska pored nje, mada ljuljanje je jako jako nepoverljivo, te ulicne bandere su jako dobro pricvrscene. pa je moguce da je lose uzemljena....a negde malo probija ili nesto slicno i dolazi do tog efekta....
[ Horvat @ 04.01.2009. 22:56 ] @
i sve su to nagadjanja i moguci razlozi,a dok se ne uradi detaljna analiza,nece se znati koji je tacan uzrok,a i moze da varira od bandere do bandere ;)...a mozda je i neko ugradio daljinski prekidac i sedi u sobi i zjbava prolaznike paleci gaseci sijalicu :P
[ staticInt @ 05.01.2009. 00:15 ] @
Ajde ljudi onda nadjite banderu pa da odemo u fazonu Myth Bustersa da resimo dilemu, postoji veoma prosto objasnjenje za to :)
[ vladd @ 05.01.2009. 00:31 ] @
Zasto, koga jos zanima rad zivinjare, ovako je zanimljivije, slatko sam se nasmejao..

Poz
[ djyova @ 05.01.2009. 01:00 ] @
Objasnio sam za mobilne al ajd o5. Dakle kada ti je telefon blizu nekog hi fi aparata, a zoves nekog, cuje se ono karakteristicno brujanje. E sad, ako ostavis mobilni pored tog aparata, i niko te ne zove ili ti nikog ne zoves, zasto se po nekad cuje to brujanje? Napominjem da se mnogo vise cuje nocu nego danju. Skoro da danju nikad nisam ni cuo. Nije to "stanje" dugo. Traje mozda sekundu dve. Krace nego kad saljes ili primas poruku. Obicno se cuje 3 ili cetiri puta isprekidano. Nije bas isti zvuk kao kad razgovaras sa nekim. Recima ne moze da se opise zvuk al ajd da probam. Trebalo bi da zvuci kao kratko "tk .. tk .. tk". Jos jedna stvar vezana za to je da mi je jednom prilikom ostao digitron pored mobilnog na kasetofonu. Kada se pojavila "aktivnost" na mobilnom, na digitronu su se pojavili nasumicni brojevi. To nista ne bi bilo cudno zbog mikrotalasa, ali sam probao sa fiksnog da pozovem mobilni, i brojevi na digitronu se tom prilikom ne pojavljuju. Ne pojavljuju se ni kada se posalje poruka. Samo kada se pojavi ta "aktivnost". Ajd sad neka mi neko objasni ovo. Isprobao sam i vise puta ovu pojavu i tvrdim da je savrseno ponovljiva!!! U cemu je fora?
[ Horvat @ 05.01.2009. 01:35 ] @
to tk tk tk mobilnog je "pricanje" mobilnog telefona sa baznom stanicom,salje mobilni info o sebi i to bazna stanica proveri i vrati signal
i to nije samo u toku noci,to je stalno ,mislim stalno u obliku ceo dan se desava
a nocu primetis jer je sve tise,a i mozda ti je blize zvucniku telefon...
[ Backy @ 05.01.2009. 01:44 ] @
Citat:
djyova: To nista ne bi bilo cudno zbog mikrotalasa, ali sam probao sa fiksnog da pozovem mobilni, i brojevi na digitronu se tom prilikom ne pojavljuju. Ne pojavljuju se ni kada se posalje poruka. Samo kada se pojavi ta "aktivnost". Ajd sad neka mi neko objasni ovo. Isprobao sam i vise puta ovu pojavu i tvrdim da je savrseno ponovljiva!!! U cemu je fora?

pojma nemam, ali jedno vreme sam koristio radio okidač za blic i dešavalo mi se da ga mobilni ponekad natera da puca rafale dok se ne istroši blic... to se dešavalo u raznim prilikama, ali samo tokom poziva... neće ni dok zvoni, ni kad šaljem i primam poruke nego samo kad pričam i to ne sa svima... a samo na jednog ortaka je regovao svaki put... jedino što nisam ostavljao uključen noću da vidim dal reaguje na to javljanje mreži
[ djyova @ 05.01.2009. 01:46 ] @
Telefon mi skoro uvek stoji na kasetofonu koji je non stop ukljucen jer zvuk sa kompa ide preko njega. Dakle skoro kad god mobilni komunicira sa stanicom to se cuje. Nije stvar u tome. Zasto se to desava vise nocu nego danju? To je pitanje. Danju se cuje jednom, mozda dva puta, a nocu cetiri ili pet puta. Zasto nocu stanica mora da komunicira sa telefonom vise nego danju? Takodje ostaje ono pitanje sa digitronom.
[ Horvat @ 05.01.2009. 01:58 ] @
iskreno nisam brojao koliko puta se vrsi "razmena podataka"
ali ponavljam,da li si ti 24 h tamo ili bas "ubodes" vreme preko dana kada ne vrsi se promena,a nocu kada da
i naravno BUKA ,preko dana je veca buka,cesce primetis,ovako danju mozda i bude,samo ne konstantujes...
[ djyova @ 05.01.2009. 02:28 ] @
Opet ti kazem da mora da se konstatuje zvuk jer je kasetofon non stop ukljucen na AUX i dosta pojacan, a kontrola jacine se vrsi preko kompa. Dakle i kada ne ide zvuk sa kompa, pojacalo je dosta odvrnuto, i nema sanse da se ne primeti rad mobilnog. Ne kazem ja da danju nema komunikacije, ali je ima mnogo manje nego nocu. 100% provereno!!! A i uopste koja je fora sa tom komunikacijom. Sta ustvari ide od ili ka stanici?
[ Urkelele @ 05.01.2009. 07:59 ] @
aha, znaci skontao sam, ipak je neka zavera u pitanju. I ispred moje zgrade ima jedna bandera koja se tako ponasa. I bas kad hocu auto da parkiram ispod te bandere, ona se ugasi i ne mogu u rikverc lepo da parkiram auto, uvek me strah da je ne udarim...
To su nam sve ovi iz EU zamrsili, a i nasi organi reda, jer hoce da sto vise para uzmu od prekrsaja (udara u banderu i tome sl.)
[ ventura @ 05.01.2009. 08:36 ] @
Kako ljudi vole ni od čega da naprave teoriju zavere, pa to je čudo jedno.

'Fenomen' gašenja bandera prilikom prolaska pored njih se može objasniti na prilično jednostavan način. Ista fora kao i sa 'telepatijom' da baš u trenutku kad ste pomislili na neku osobu, zvoni vam telefon i ta osoba je sa druge strane.

Lakoverni Posetilac EliteSecurity-ja (u daljem tekstu LPES) se šeta parkom. LPES prolazi pored 99 bandera i ništa se ne dešava. LPES prolazi pored jedne bandere koja se ugasila baš u tom trenutku kada je LPES prolazio ispod i on to primećuje. Ovo se ponavlja u više navrata. LPES na uzima u obzir onih 99 bandera koje su ostale da svetle (to je i zaboravio), već pamti samo onu koja se ugasila u trenutku dok je prolazio ispod nje, i onda LPES dođe na forum i razotkrije globalnu zaveru Masona, Iluminata i Jevreja.

[ Marko Enter @ 05.01.2009. 10:05 ] @
Citat:
vladd: Zasto, koga jos zanima rad zivinjare, ovako je zanimljivije, slatko sam se nasmejao..
Poz

Cek samo jedno pitanje za postavaca teme , el je to zivina sijalica ili ???
zivina sijalica nakon sto se ugasi moze se ponovo upaliti nakon 2-5 minuta

pozdrav Marko
[ Black_eyed @ 05.01.2009. 10:12 ] @
Citat:
ventura:... i onda LPES dođe na forum i razotkrije globalnu zaveru Masona, Iluminata i Jevreja.

Ma je**s globalnu zaveru bez Masona i Iluminata, kakva je to zavera bez njih, k`o supa bez rezanaca :)))
[ Horvat @ 05.01.2009. 12:39 ] @
@yova, ovako iz glave da ti kazem,mob salje svoj imei broj i broj kartice [imei ti je jedinstveni broj mobilnog telefona....da tako kazem] i onda se proveri u bazi da li je doticni kraden/prijavljen za kradju bla bla,ako je sve ok,i dalje se isporucuju usluge mobilne telefonije,ako nije cap,nema vise :)

naravno jos par stvari se verovatno salje,ali ne mogu se setiti...
[ bugsu @ 05.01.2009. 12:53 ] @
Citat:
Horvat:naravno jos par stvari se verovatno salje,ali ne mogu se setiti...
mobilni sma zove hot line ,shalje dating sms-ove ...etc...sve dok vlasnik spava....
u prevodu ,mob ide u nocni izlazak :D
[ ptak 13. @ 05.01.2009. 14:09 ] @
znaci ja Marko i Horvat se mozemo ubiti objasnjavajuci da je to fizika i elektrotehnika ali vi ste gotovo ubedjeni da je zavera....OK

E ovo je dobra fora za mobilne telefone....da isto je u pitanju zavera....verujte mi zavera 1000%

Ako su takozvane ZIVINJARE zivine sijalice onda je to jos jedna rec zanaziv sijalice...super ovo jos nisam cuo
[ Horvat @ 05.01.2009. 14:39 ] @
Citat:
bugsu: mobilni sma zove hot line ,shalje dating sms-ove ...etc...sve dok vlasnik spava....
u prevodu ,mob ide u nocni izlazak :D

zaboriavio si slappin' the bitchez :D
[ Marko Enter @ 05.01.2009. 15:03 ] @
Sta vas sad spopali mobilni telefoni odoste u off topic
ovo je tema za bandere i gasenje svetla

pozdrav Marko
[ bugsu @ 05.01.2009. 17:32 ] @
Citat:
Horvat: zaboriavio si slappin' the bitchez :D

zavisi od moba....ako je mob noviji ...on je malo "zivlji" onda...a oni stariji ne maju bateriju za to "izivljavanje"

al su oni u mladosto svi isti :)

mada vidim ti si upuceniji u davanje takve vrste usluga :P

Citat:
ptak 13.: znaci ja Marko i Horvat se mozemo ubiti objasnjavajuci da je to fizika i elektrotehnika ali vi ste gotovo ubedjeni da je zavera....OK

ti se ubise verovaci da su svi ovde ozbiljni :)

e a ovaj ....niko nije rekao (il ja nisam procitao)
jel su bandere drvene , metalne ili cak betonske....a ? negde ima jos drvenih ...
[ djyova @ 05.01.2009. 18:44 ] @
Ne samo da negde ima drvenih, nego ima i onih koji su od neobradjenog drveta!
[ Horvat @ 05.01.2009. 18:54 ] @
nemaju,pisi spojeno :P

hoces da ti posaljem stojana?:D

a sta mislite o onim nevidljivim banderama? svetlo gori preko dana,a nocu ne gori...
[ bttp @ 05.01.2009. 18:54 ] @
U svakom slučaju, zaključak iz dosadašnje diskusije je da je veliki broj ljudi svestan ovog fenomena, ali da niko nema pojma zašto se to dešava. Oni koji znaju o čemu se radi, znaju da ne može biti u pitanju puka slučajnost.

A "genijalci" bi mogli da malo šire tumače pojam zavere. Ne mora zavera biti nužno protiv mene/tebe/nekoga. Zavera može biti bilo koji plan koji se odvija u tajnosti, ne i neizostavno na nečiju štetu. U ovom slučaju zavera bi bila da postoji neko pravilo po kom te bandere funkcionišu a da mi tog pravila nismo svesni, iako smo svakodnevno svedoci tih dešavanja.

Ne znam, čudno mi je da baš niko nema pojma o čemu se radi. Sumnjam da su u pitanju "nadljudske" sposobnosti, koje se spominju na netu. Ja mislim da svako može da ugasi banderu (koja se gasi) samo ako prođe na pravom rastojanju od nje. A ovo objašnjenje sa frekvencijom sijalice itd. to ne pije vodu u slučaju tihog pešačenja, kada nema žive duše okolo a bandera se ipak ugasi. A i jako je mala verovatnoća da se baš potrefi frekvencija brujanja motora i fekvencija sijalice. Pa onda bi sve sijalice popucale pre ili kasnije kada na hiljade automobila bruji oko njih. Ne, nije ni to. Ali nice try.

Idemo dalje :)
[ Horvat @ 05.01.2009. 19:00 ] @
jesi ti otvorio temu?
i jesi pitao oca?
jesi uradio ovaj ogled sto sam ti predlozio?

i nije samo frekv. navedena kao uzrok...citaj sve
[ ptak 13. @ 05.01.2009. 19:08 ] @
Ja koliko vidim ovde svi pricaju tacno a neki i dalje se prave NEVERNE TOME....
Sine pitaj caleta i on ce ti reci da nije zavera....
Napisasmo 6 stranica i sta samo smo naveli frekvenciju....jao jao jao sta smo sve mi naveli....stigosmo i do drvenh stubova, pa ih podelismo na obradjene i neobradjene.....jos da kazes da su od poliestera pa tek onda da se zbunimo...
Sto se tice badera....brate VRACAR znaci nema drvnih, nisam bio tamo ali ne verujem da ih ima....sigurno su celicne cevaste ili betonske.....

Mani se HORVAT da ga teras na ogled, neko ce poginuti tamo od tih "ispravnih" bandera.....znaci te koje se pesice kad prodjete gase i pale, ajde drzite se malo dalje od njih...ko zna kako je to uzemljeno povezano i sl...

Uglavnom nadam se da smo razumeli svi da nije zavera, spejs satl, E.T. i sl....sem ako ZLACAROBNICA tu nije umesala prste

Pozdrav ! ! !
[ Horvat @ 05.01.2009. 19:15 ] @
^^vid' malog sto je zap'o za carobnicu :D:D
[ Majstor_Pućko @ 05.01.2009. 19:34 ] @
Lakse malo vas dvojica, smirite dozivljaje- nemojte da vas pretvori u zabe
[ ptak 13. @ 05.01.2009. 19:45 ] @
@Horvat.....
Ma ima dobar nick za ovu temu..... nisam se zapeo....mada ako izleda bar pola onako kako izgleda avatar, nije lose, nije

@ Majstor_Pućko
Majstore....ne brini, niko nas nece u zabe.... i nemoj sad da i zabe predju u DBA, CIA, BIA, uhodjenje....zavere....

Pozdrav
[ djyova @ 05.01.2009. 19:57 ] @
Sta da predju... Pa vec jesu! Samo neko treba jos sve to kreketanje da provali, i da bude upucen u najvece tajne univerzuma.
[ ptak 13. @ 05.01.2009. 20:02 ] @
Citat:
djyova: Sta da predju... Pa vec jesu! Samo neko treba jos sve to kreketanje da provali, i da bude upucen u najvece tajne univerzuma. :D

E to je dobro
naprimer pitanje, zasto zabe vise krekecu nocu nego danju, cuo sam da je neka zavera da se tako DB sunja po rekama...da li je istina, vase misljenje ?!

HAHAHAHA ovo bi bilo jako ! ! ! samo steta jos niko nije provalio..... ! ! !
[ bugsu @ 05.01.2009. 20:24 ] @
Citat:
Horvat: nemaju,pisi spojeno :P

ne seri ,ozb ? nisam to znao :D ja inace volim na slogove da pisem....NOT.....
nisi cuo za typo nikad a? :PP

Citat:
Horvat: ^^vid' malog sto je zap'o za carobnicu :D:D

aaa i ti si to primetio?
ja skontao od njenog prvog posta u ovoj temi kako se decko primio odma...obradovao se kako ima ovde zenske populacije .....internet je cudo

Citat:
ptak 13.: @Horvat.....
Ma ima dobar nick za ovu temu.....:D nisam se zapeo....mada ako izleda bar pola onako kako izgleda avatar, nije lose, nije :D

e to je lepo sto si priznao (pola toga)...svidja ti se ok je ....otvori neku temu " es ljubav na prvi pogled " zlobnica i ti ste prvi :D

Citat:
ptak 13.: @ Majstor_Pućko
Majstore....ne brini, niko nas nece u zabe....:D i nemoj sad da i zabe predju u DBA, CIA, BIA, uhodjenje....zavere....

esi ti naivan decko...ccc...ti stvano mislis da zabe postoje kao ziva bica??? :P
te zabe je zapad napravio da nas spijunira...tako da opet dodjemo na isto.... :)

mene jos nesto zanima (i ako mi niko nije na moja pitanja odgovorio)

ako je ugasena ulicna rasveta i prodjes autom koji radi na istoj frkvenciji tj potrefi frkvenciju na kojoj je sijalica ,dal ce se onda upaliti sijalica? suprotan efekat...AHA!!! :)
[ cileanac @ 05.01.2009. 20:30 ] @
uhvatio sam jednu xexexexexexe
[ ptak 13. @ 05.01.2009. 20:39 ] @
E malo ste preterali sad ovo oko carobnice..ja se nasalio ali vi ga bas preteraste...inace da, u temi "koliko se brojimo, 200 000 clano " tako nesto, sam takodje postavio pitanje da je cudno to da ima malo zenske populacije na ESu pa sam povodom toga i ono prvo napisao....
Znaci samo je bila sala, ono volim da se salim, ali vi ste ga malo preterali.....ali ok, ne ljutim se ja nikada na sale na svoj i tudj racuna

E jbg sad, pa otkud frekvencija ugasenoj sijalici....ne moze to sto si pitao nikako, da se upali ako prodjes....tesko
Moze ako je zatreses a sve ostale rade pa da i ta jedna proradi, mozda ako znas neku koja ima los spoj, labav, pa vidis dasve rade a ona ne, ti se kolima naostri na nju ima da zasvetli

Sto se tice uvoznih zaba moguce moguce

@cileanac
Sta si ti okacio ovde majke ti, ovo lici na DBA KODOVE
[ ptak 13. @ 05.01.2009. 20:49 ] @
E kad je vec ovde zajebancija na moj racun....moram da te ispravim jbg
Citat:
bugsu: e to je lepo sto si priznao (pola toga)...svidja ti se ok je ....otvori neku temu " es ljubav na prvi pogled " zlobnica i ti ste prvi

NICK nije Zlobnica nego Zla carobnica..... znaci gresis decko, da se i tebi ne svidja a ?

e stvarno nigde na ESu ne videh temu upoznavanje....preldozicemo Gojku to a
A mozete i ti i Horvat da nam se pridruzite, vidim vi se muvate preko negacija, ali jbt Horvat je musko ako se nevaram

Naravno izvinjavam se Horvatu ali i Carobnica je usla u masinu a nije se pitala nista, te stoga moram i ja malo da se salim
naravno bez ljutnje ! ! !

P.S. Osecam da ce tema pod LOCK pa ajde da se zezamo jos malo dok mozemo ! ! !
[ bugsu @ 05.01.2009. 20:54 ] @
Citat:
ptak 13.: E kad je vec ovde zajebancija na moj racun....moram da te ispravim jbg :D

NICK nije Zlobnica nego Zla carobnica..... znaci gresis decko, da se i tebi ne svidja a ?:)

e stvarno nigde na ESu ne videh temu upoznavanje....preldozicemo Gojku to a :D
A mozete i ti i Horvat da nam se pridruzite, vidim vi se muvate preko negacija, ali jbt Horvat je musko ako se nevaram :D

Naravno izvinjavam se Horvatu ali i Carobnica je usla u masinu a nije se pitala nista, te stoga moram i ja malo da se salim :D
naravno bez ljutnje ! ! !:D

P.S. Osecam da ce tema pod LOCK pa ajde da se zezamo jos malo dok mozemo ! ! ! :D

OMG ...sad ste poceli da "kakite" :P
ako je Zla carobnica onda je zlobnica...(zena koja je zla = zlobnica = zla carobnica) kontas?[ili pohahontas]
btw vidi se da stitis zlobnicu ,zaljubio se od usiju do usiju ...love is in the air....

Meni se cini (ovi stariji tj ovi sto su ranije na es-u znaju to bolje) da je bio neki par koji se spandjao zahvaljujuci ES-u...nek neko od starijih potvrdi .....

sad bi nesto za Horvata odgovorio al necu ...nzm kakav je covek pa da se ne naljuti na mene :) bolje da cutim :D

HINT: shemale :D

nece ova tema lock jer nije skrenuto sa teme ...pito je covek jel je zavera il ne ja se drzim da je zavera i branim taj stav....nije off.....

EDIT:
cileanac a u beogradu....to ko amerikanac u rusiji...nesto tu meni smdi
[ ptak 13. @ 05.01.2009. 20:58 ] @
^^ Ma salim se malo, ali necu vise, neko ce se naljutiti....hehehe

Mani se covece, sad sam pogledao, znam da ce i ovo biti upotrebljeno protiv mene, ali cura je starija od mene i to ihi hihih 10 godina otprilike....mozda malo vise par meseci

Nisam cuo za to spandjavanje preko ES-a ali eto jos jedan dokaz daje ES cudotvoran .....hehehe

ovo oko jednakosti zla carobnica=zlobnica.... ma mozes ga tumaciti kako hoces.....sve je to bila samo sala....koji ste okrenuli malo na mene a :) nemate druga posla nego da zbijate sale na moj racun :D ako ako, ljudima ce biti zanimljivo da citaju :)
Pozdrav ! ! !
P.S. Ma kazi slobodno, niko se nece valjda naljutiti sve je sala, ej ljudi ovo je period praznika mislim bozicni i sl.....znaci zbijajmo sale....tema ja tekva ! ! !
[ Horvat @ 05.01.2009. 20:58 ] @
@cileanac ,daj pretvori to u neki drugi format,ne mogu da otvorim,ne nadjem qt :(
ili stavi na tubu :D

a ovo na moj racun,ne muvam se tu ni sa kime :P,ponajmanje s muskom populacijom

@bug ,pojesce te mrak ulicne svetiljke,kad ti posaljem db-ovce i stojana :D

@ptak ,da da ,pravdaj se na praznike da smes da me zajebavas,smrc :D
[ Daniel011 @ 05.01.2009. 21:09 ] @
Citat:
Horvat: @ptak13,ne kaze se JER u tom kontektstu nego JE L' odnosno JE LI
i ne pise se "ce mo" nego cemo

Citat:
Horvat: nemaju,pisi spojeno :P

Kad smo već kod časova pravopisa... Desno od zareza (tačke, uzvičnika, upitnika...) uvek treba da stoji razmak. Još je veća greška ako se razmak stavi levo od zareza.

Ontopic, pade mi na pamet jedno od mogućih objašnjenja... (Izvinjavam se "neozbiljnima" što temi vraćam "ozbiljan" ton...) Ali, pretpostavimo da se inkriminisana bandera nalazi tačno između dve bazne stanice mobilne telefonije, drugim rečima tačno na mestu gde signal jedne stanice nadjača signal druge, a vi kod sebe imate mobilni baš te mreže... Vaš mobilni se tada prebacuje sa jedne na drugu baznu stanicu i samim tim, ako se ne varam, emituje neki signal kojim se prijavljuje na tu drugu stanicu. Možda taj signal indukuje nešto u toj "živinjari" (kako ste je već nazvali) ova se zatim izbaguje i ugasi? A?

Gornji slučaj se lako dâ proveriti tako što pre nailaska na banderu isključite (ili, još bolje, ostavite kod kuće) svoj mobilni telefon, pa proverite da li se efekat opet dešava.

Naravno, ostaje i mogućnost da sâmo ljudsko telo unese neke promene u magnetno polje oko bandere, zbog čega dođe do pomenute pojave... Znamo da 70% ljudskog tela čini voda, a voda itekako deluje na magnetne sile... A tek ako na odeći/obući/po džepovima imamo predmete od metala...
[ Horvat @ 05.01.2009. 21:19 ] @
Citat:
Daniel011: Kad smo već kod časova pravopisa...:) Desno od zareza (tačke, uzvičnika, upitnika...) uvek treba da stoji razmak. Još je veća greška ako se razmak stavi levo od zareza.;)

e vidis, to me uvek zanimalo, zasto tako?
zasto ne moze prvo razmak pa zarez,ili bez razmaka,hajde ovo zadnje zbog preglednosti,ali to sam primetio jos odavno u word-u,da se buni zbog toga,ali i dalje nisam to prihvatio...mozad i budem :)
[ ptak 13. @ 05.01.2009. 21:22 ] @
@ Horvat
Mani sad da pravis namerne greske, ajde da pogresis negde ali u celom postu a ovamo ispravljas ljude, pa sad kao ne muvas nikog
Salim se ....
a sto se tice praznike, nije fora, nego eto ne znam kakav si covek oces li se naljutiti, ali posto vidim da se odazivs na sele ok...

Ja se izvinjavam ali nikako da skontam sve ovo je ok CIA, DBA i sl a ko je Stojan hehehehe ?
Jedna sugestija, ovo smrc mi je uvek bilo odvratno....ne sto je upuceno meni nego licno me nervira, ne vidim neki efekat toga ali ok.....:P

@Daniel011

Da sigurno je centrala pored....mani se to sigurno nije tako. A da jeste opet, je mala slucajnost da e sve tako bezicno , sto posto sam siguran da su u pitanju labavi ili oksidirali kontakti....moguce je i to...ali nekako mi ta prica ne drzi vodu....aj da razmislim malo pa se javim....

Pozdrav ! ! !

P.S.
Dajte neki lepsi format ovog videa, marko Enter mi kaze da je otvorio, ja ne mogu vidim kao neke kodove ovo, mada dobro to su DBA sifre.... aj neki format drugi a ? moze ?
[ cileanac @ 05.01.2009. 21:26 ] @
http://www.youtube.com/watch?v=OfhpiS7Aygo

evo na tube prvi deo, jbg los je snimak sa mobilnim snimano sinoc i smrzao sam se kao ..........

ma pokvarena sijalica nema tu zavere ))
[ Majstor_Pućko @ 05.01.2009. 21:28 ] @
Citat:
ptak 13.: E malo ste preterali sad ovo oko carobnice..

Citat:
ptak 13.: E kad je vec ovde zajebancija na moj racun....moram da te ispravim jbg
...
NICK nije Zlobnica nego Zla carobnica..... znaci gresis decko, da se i tebi ne svidja a ?
...
ali i Carobnica je usla u masinu a nije se pitala nista...

Citat:
ptak 13.: ...Mani se covece, sad sam pogledao, znam da ce i ovo biti upotrebljeno protiv mene, ali cura je starija od mene i to ihi hihih 10 godina otprilike....mozda malo vise par meseci

Ovo nisu cista posla, mora da je carobnica bacila neku vradzbinu na coveka...
[ Horvat @ 05.01.2009. 21:31 ] @
ala smo unistili temu :D

@ptak evo ti ga stojan :D
http://www.youtube.com/watch?v=YcRP3c0bGBw

@cileanac,hvala,eto,lepo se vidi da se pali/gasi bez uticaja coveka ;)
[ ptak 13. @ 05.01.2009. 21:37 ] @
Ako sam dobro merio vreme i ako je snima ceo nije sastavljan iz delova onda po meni ova sijalica radi ovako
Ne radi od 08 sekunde do 28 -----------------20 sekundi ne radi
pali se 28 sekunde i radi do 65-66 -------------radi skoro 40 sekundi
Ne radi od 65 pa do 85 ---------------------- 20 sekundi ne radi
radi od 85 do 128 -------------------------znaci 40 sekundi radi...

Provericu sad opet ali sve mi lici da je sijalica sa automatom.....
Napominjem jos jednom provericu opet ali sve mi lici na sijalicu sa nekim vremenskim relejom, automatom...proverite i vi...razlika od 5 sekundi moze biti zanemarljiva iz vise razloga
Klimatski uslovi, sijalica toplo hladno
Onda tromost releja
i sl....
Provericu opet ! ! !

P.S. Ma niko nije bacio cini.....preterali ste

Dobra je muzika na snimku
[ cileanac @ 05.01.2009. 21:38 ] @
evo ga i drugi deo na tube:http://www.youtube.com/watch?v=5mqTx4cmgAg

ma pali i gasi i bez uticaja automobila a vidi onu drugu tamo sto uporno svetli mamicu joj........

a sto ona druga nema relej aa??
[ ptak 13. @ 05.01.2009. 21:41 ] @
Ajde nek jos neko proveri ovo, evo ja i sad proveri i rezultati su tacni....ali moje pitanje je sta ce tu relej ili automat za paljenje....aj ako te ne mrzi napravi jos neki snimak....i daj taj drugi deo da vidim....

Zanimljivo je ovo....ovo mi sad ovako lici na automatsko paljenje i gasenje, ali nije to cvrst dokaz...proverite i vi vreme na ovom snimku na youtube....
ajde molim vas ! ! !

Sto druga nema relej, jebem li ga, probacu da provalim, sad sam u ulozi POARA ! ! !

Los je snimak da bi odredio tacnu poziciju puta i sijalice....
[ ptak 13. @ 05.01.2009. 21:47 ] @
Hm ova druga opet ne radi od 25-45 sekunde----------znaci 20 sekundi ne radi
a posle radi od 45-80 sekunde ------------------------znaci 35 radi.....
da je duzi snimak pa da pratim duze ove intervale....jer bi mogla repriza snimaka za kojidan a ?
Sad mi zadaje sumnju jer opet 20 sekundi ne radi....a ovo je sad vec 5 sekundi razlike....hm....sumnjivo mi, ne moze tromost releja da bude 5 sekundi a ni automata, i kad sve uzmem u obzir i temperatru i sve mnogo je to tromo....
Ali da bi utvrdio da je rele ili automat, aj napravi jos neke snimke, i vi ostali koji imate ovakve sijalice u blizini dajte snimke, na po par gasenja i paljenja ako moze...bar 2-3 grasenja i paljenja....
Ali jer proverio neko intervale, nemoguce je da je sijalica ovako pametna a da nije u pitanju automat ili rele.
[ bugsu @ 05.01.2009. 21:58 ] @
Citat:
Horvat: e vidis, to me uvek zanimalo, zasto tako?
zasto ne moze prvo razmak pa zarez,ili bez razmaka,hajde ovo zadnje zbog preglednosti,ali to sam primetio jos odavno u word-u,da se buni zbog toga,ali i dalje nisam to prihvatio...mozad i budem :)

Horvat je nas ES supervizor ...tj nasa Milka Canic :) (samo jos svaki post zapocni sa "dobro vece") inace sam jako ponosam sto u subotici imam takvog [ko]lektora :P
stojana mi ne diraj..covek nije sek'o nokte ima da te grebe :P

ptk 13. ti se mnogo zauzeo za ovu temu ...get a life :P

[ Horvat @ 05.01.2009. 22:03 ] @
[da prostite] jebela te milka canic

ptak reseno je najbitnije,nije u pitanju covek ;)

sad da se javi neko s "druge strane" :)
[ ptak 13. @ 05.01.2009. 22:11 ] @
Ma ok, malo sam eto postovao ovde, iako se ne odvajam mnogo od elektronike sto se ESa tice hehe...nemam sta da radim pa ubijam vreme

E cuo sam ja negde u prolazu Stojana, ali nisam znao da je ovo to ovo je smesno brate do bola....

E unistismo temu bezveze hehehe....nema veze...nego ovo mi se dopalo sa suervizorom i Milkom Canic

Pozdrav ! ! !
[ Marko Enter @ 05.01.2009. 23:15 ] @
Hehe , nisam se ja mnogo nasmejao danas

pozdrav Marko
[ zlacarobnica @ 05.01.2009. 23:27 ] @
Mislim da nema nista cudno sto ja ovde ponekad nesto napishem ,uglavnom citam ono sto Vi pishete .
A sto se tice bandera -uopste nisam strucna i necu vishe da se mesham jer vidim da postaje ozbiljno:)

Sto se tice privatnih stvari postoje privatne poruke :)
[ djyova @ 05.01.2009. 23:58 ] @
Pametno. Eto poziva te na PVT!

A sto se tice *.3gp fajlova, The KMPlayer pusta i njih. Ustvari ja nisam ni naisao na neki format koji ne otvara.

http://www.elitesecurity.org/t246270-0-KMPlayer-Koreansko-Cudo
[ ptak 13. @ 06.01.2009. 12:29 ] @
^ Pa evo imam 3 poruke samo enmam pojma jos cije su, nisam otvorio...cisto da znas

Sto se tice KM playera, nema veze koristim ga ali sam otvorio i pogledao sve ovo preko youtube....tako da ocekujem jos neki snimak da bi stvarno video da li je automat, rele ili nesto trece....

Pozdrav ! ! !
[ bttp @ 06.01.2009. 14:14 ] @
"Nešto" svakako jeste, a i da ima bilo kakav relej, bilo bi prilično moguće da ima i senzor koji aktivira taj relej. Tako da, na kraju cela priča i ne ispada tako "nemoguća" kakvom se nekima u startu činilo.

Očigledno je da se bandera zdravo gasi i pali, tj da to nije posledica nekakvog kvara, lošeg uzemljenja i sličnih pretpostavki. Ostaje pitanje zašto bi ona imala bilo kakav relej, te zašto bi se tako ponašala. Taj relej nije pao s marsa, znači neko ga je postavio s nekim ciljem. Kojim? To je ono što nas zanima :)
[ bugsu @ 06.01.2009. 14:45 ] @
aaaaaajok nije zavera ..pazi ovo
Meni u Operi ispise da ima 6 stranica u ovoj temi a zapravo ih iima 7!!!!
nemoj sad neko da kaze da nije zavera...mislim da sam stavio tacku na ceo ovaj slucaj :D

EDIT: sad vec osma al meni i dalje pise 6 ..
[ Dush0ica @ 06.01.2009. 15:32 ] @
I, ko je na kraju bio telefon ?
[ Horvat @ 06.01.2009. 16:10 ] @
Citat:
bttp: "Nešto" svakako jeste, a i da ima bilo kakav relej, bilo bi prilično moguće da ima i senzor koji aktivira taj relej. Tako da, na kraju cela priča i ne ispada tako "nemoguća" kakvom se nekima u startu činilo.

Očigledno je da se bandera zdravo gasi i pali, tj da to nije posledica nekakvog kvara, lošeg uzemljenja i sličnih pretpostavki. Ostaje pitanje zašto bi ona imala bilo kakav relej, te zašto bi se tako ponašala. Taj relej nije pao s marsa, znači neko ga je postavio s nekim ciljem. Kojim? To je ono što nas zanima :)

1. nisi jos odg. sta ti je otac rekao [ako si ga i pitao]
2. relej [ako je relej na doticnoj banderi,a ne kvar...ne mislim na snimak] je postavila elektro distribucija
cilj:stednja!!

da li zivis u zgradi/si bio nekad u zgradi? ako je na bilo koje odgovor DA ,onda znas da postoji prekidac za svetlo,s kojim je svetlo upaljeno odredjeno vreme [zavisi od zgrade]
cilj:stednja!!
[ Silencer @ 06.01.2009. 16:21 ] @
Zanimljiva tema ;) Heh, evo ja mogu da tvrdim sto znaju i moji drugari, kad god prodjem kod 2 bandere ona se ugasili ili upali sve zavisi u kom je stanju kad ja prolazim :) Zbog toga su me prozivali da sam radioaktivan jer po defaultu sedim za racunarom vise od 8 sati :) E sad jos gore je sto sam tom ulicom prosao sa devojkom koja zna za tu situaciju :) i kako sam prisao banderi ona se ugasila ;) nasta sam ja stao i iznervirao se, a ona se smejala :) cudno je sto je ona delovala na mene samo. Mislim znam da realno niko ne veruje u ove stvari, ali ja potvrdjujem pricu lika sto je pokrenuo temu, jer jednostavno meni se to desava :)

Inace sigurno je ovo jedna velika zavera vanzemaljaca i piramida.
[ GM_X @ 06.01.2009. 16:55 ] @
Tema je baš-baš. Moraću i sam okačiti sliku, ako ne zbog muvanja(suprotnog pola) ono barem da plašim malu decu. :)

Nego, u vezi ovih mahnitih bandera, znam da imaju one sa tajmerom što se pale i gase, ali ove da se baš gase ili pale kad neko prođe pored njih nisam jos video, pretpostavljam da im nisam interesantan.
Dajte još malo snimaka ako nije problem, ali ne ove što imaju relej ili šta već, nego baš da neko snimi, dok prolazi pored, da se svetlo ugasi ili upali.
[ Horvat @ 06.01.2009. 16:58 ] @
@gm pa to ja trazim poslednjih x stranica,da neko prodje ne samo jednom,nego tamo-vamo,da proveri da li utice bas on/a kao osoba ili je slucajno [odnosno kvar/automatika]...
[ ptak 13. @ 06.01.2009. 18:54 ] @
@ bttp
Mesas malo senzore sa relejima, nemoj tako, jedno je senzor drugo rele. Ova bandera definitivno ima rele jer da ima senzor gasila bi se kad neko prodje ili obrnuto ( pricam za banderu sa youtube) a moj zakljucak je da definitivno nema automat 9 kao oni stepenicni ) jer za to treba taster i culo bi se cak cak cak u brzoj varijanti....
@bugsu
I ja sam imao slican problem ali je resen, restartuj komp ili operu

Citat:
Dush0ica: I, ko je na kraju bio telefon ?

E ovo je vec nedefinisano bitanje

@Silencer
Da li mislis da osobe koje dugo rade sa racunarima stvarno imaju neke elektricne osobine da uticu na baderu, ja mislim da ne bas tako kako si ti to objasnio. Mislim da je u trenutku kadase ti nadjes kod bandere da si ti DIPOL koji remeti rad magnetnog polja i onda dolazi do kontra efekata, posto je cura bila u blizini ona je bila da kazem drugi DIPOL u tom polju i nije doslo do efekta.....ja bi to tako definisao...ali razmislicu malo da bi utvrdio kako to da ti i jos neki deluju na rad bandere....zanimljivo ?!?!?!

@GM_X
Taman se sve stisalo i ti opet palis vatru, kakvo bre muvanje

@Horvat
Da i ja cekam odgovor oca i snimak tog paljenja i gasenja kad prolazite ali nikako da ga dobijem

Pozdrav ! ! !
[ Horvat @ 06.01.2009. 19:25 ] @
docekacemo mi i drugu godinu a odgovora nece biti :D

p.s. jesi procitao one pp-ove?:P
[ Marko Enter @ 06.01.2009. 19:47 ] @
Defunitivno da se radi o losim spojevima na banderi
zato se pali i gasi nezavisno od vremena

pozdrav Marko
[ bttp @ 06.01.2009. 20:27 ] @
Citat:
ptak 13.: @ bttp
Mesas malo senzore sa relejima, nemoj tako, jedno je senzor drugo rele. Ova bandera definitivno ima rele jer da ima senzor gasila bi se kad neko prodje ili obrnuto ( pricam za banderu sa youtube) a moj zakljucak je da definitivno nema automat 9 kao oni stepenicni ) jer za to treba taster i culo bi se cak cak cak u brzoj varijanti....

Ne mešam senzor i relej, već kažem hipotetički: ako već neka bandera ima relej, nije daleko od pameti da neka druga ima pored releja i senzor. Nije skup za ugradnju, a ima isto smisla kao i ovakav relej - znači nema smisla ovako na prvi pogled.
Citat:
Marko Enter: Defunitivno da se radi o losim spojevima na banderi
zato se pali i gasi nezavisno od vremena

Definitivno ne, jer se ne bi onda tako "zdravo" gasila i palila. Dolazilo bi do varničenja i sl. Ne, ova se lepo ugasi i upali, bez nećkanja. Ti ne znaš kako radi loš spoj - ne radi ovako uredno.
[ Horvat @ 06.01.2009. 20:31 ] @
hajde da ti jos malo objasnim [sve teoretski,odnosno hipoteticki,jer ne znam koja je bandera u pitanju i slicne detalje]
ne gase se sve bandere,jer bi onda bio mrak i besmisleno i jebalo bi oci kad bi se sve bandere gasile
gasi se jedna,koja ima najmanju svrhu,da tako kazem,najmanje bitna/prometna/najsvetliji deo...sta god

edit:
ne bi morala varniciti
[ Marko Enter @ 06.01.2009. 22:11 ] @
Citat:
bttp:  Ti ne znaš kako radi loš spoj - ne radi ovako uredno.

Odkud ti znas da ja ne znam ?? Ja se bavim elektricnim instalacijama i elektronikom
i ja mislim da zbog malih vibracija usled vetra itd , dolazi do gasenja

pozdrav Marko
[ Horvat @ 06.01.2009. 22:22 ] @
^^nemoj tako,vidis da on zna ipak,a i nisu to cista posla,ti releji ;)
[ bttp @ 06.01.2009. 22:25 ] @
Ja znam ono šta vidim, a ti se samo d'izvineš proseravaš i usput se trudiš da budeš duhovit što ti baš i ne polazi za rukom. Mani se toga, nije to tvoj fah. Smisao za humor zahteva natprosečnu inteligenciju, znači za tebe - nedostižno :)
[ Horvat @ 06.01.2009. 22:30 ] @
sad si kao duhovit?poslusaj svoj "savet" ;)
a ti verujes u ono sto vidis,a eto,objasnjeno ti je jedno 10 puta [od jedno 3-4 razlicite osobe,koje nisu u nikakvom medjusobnom kontaktu najverovatnije] ZASTO SE TO DESAVA
i prc. ti opet iznova ;)

inteligencijo javi se...
[ plavi9 @ 06.01.2009. 22:39 ] @
Ljudi, pa ovo je...Twilight Zone...
[ ptak 13. @ 06.01.2009. 22:42 ] @
I da ova tema dozivljava propast posle celih 8 stranica, ili je ovo tek zatsije pred buru....misterija pocinje

Sto se tice toga oko Marka entera i Bttp-a , cuj decko se stvarno bavi elektrotehnikom i energetikom i sve ti je lepo objasnio samo si ga mozda lose shvatio.....Pozdrav za Marka ovim putem

Sve je vec receno i svi razlozi su datijedni su da je rele u pitanju drugi da je los spoj....sve ostalo je nemoguce...

@Horvat
A procitao sam privatne poruke a tebi na mastu prepustam da zamisljas od koga su bile i kakve sadrzine

Pozdrav svima ! ! !
Evo i sad imam jednu, vidi
[ Horvat @ 06.01.2009. 22:46 ] @
svasta je moguce,samo treba se prvo proveriti da li si ti uticao na banderu [rekoh vec kako]
ako nisi ,stanes,pogledas,da li se nekako periodicno pali,ili po nekom levom principu...

uuuu jos jedna poruka :D
garant nije ni ova od carobnice :D
[ GM_X @ 06.01.2009. 22:46 ] @
Jel to već nestalo gasa kad ste svi nervozni i bez razloga napadate jedni druge, na više tema odjednom? Ne mislim na nikoga posebno nego imam takav utisak večeras. Mislim, cheer up, ipak su praznici u toku. Zašto ste svi u PvP raspoloženju? :)
E bandere bandere, ko vas izmisli.
Nisu to čista posla, ja vam kažem.
[ plavi9 @ 06.01.2009. 22:49 ] @
Mozda ima gremlina po banderama...
[ bttp @ 06.01.2009. 22:49 ] @
Zato što se uporno trudite da objasnite nešto čemu niste svedočili, ili čak ni ne verujete da se dešava. Kako možeš da objašnjavaš nešto što nisi ni video niti u to veruješ? To je u najmanju ruku kontradiktorno - znači čisto nagađanje, što se baš i ne može smatrati stručnim suvislim objašnjenjem. Nijedno vaše objašnjenje do sada ne drži vodu u potpunosti. Verovatno tu i tamo postoji bandera koja ima loš spoj i sl. ali to sigurno nije svaka od ovih na koje se ovde misli u ovoj temi, jer se one sve ponašaju identično.

P.S. Nisam se ni obraćao Marku Enteru ili kome već tako da nije ni bitno da kometarišem, več ovom wiseass Horvatu koji uporno pokušava da nešto kao bude duhovit ali mrka kapa, "humor" iz 3. osnovne. Mada možda dečko i jeste 3. osnovne pa grešim dušu. Ako je tako "ispričavam se" ;)
[ ptak 13. @ 06.01.2009. 22:51 ] @
E u pravu si, ova nije od carobnice, ali je bila danas od nje....
Salim se malo...samo sam objasnio devojci da je sve bilo ovo ovde u vidu sale....a i dalje neki navaljuju na salu.....hehehehe ma ako, ja sam vec reko da se volim saliti.....ko se smeje nije baksuz

E ovo oko gasa, vi po zgradama jer vam hladno....
Evo ja dajem oglas
Posto se grejem na drva i kod mene je brate toplo sve devojke od 18-25 godina po mogucstvu plave kojima je hladno neka se jave na PP....sifra JORGAN
hahahahah a
E moderatori ce me definitivno zamrzeti, napravio sam im posao da brisu poruke nego Bakara je pokreuno temu tako da ocekujemo povlastice....
[ ptak 13. @ 06.01.2009. 22:54 ] @
E ovde se poruke pisu tako brzo da je to neverovatno, taman ja napisem poruku kad ono ispred mene bar jos jedna....

Ma ok, ti mislis da ja ne verujem, u pravu si, ne verujem da je uzrok DBA i sl....Ali verujem u zakone fizike, elektrotehnke i sl....

Sto se tice Horvata....ma nije bas tako, vidis da covek cezne za mojim privatnim porukama uh sta bi dao da je sad admin da moze da mi zaviri u sanduce, a Horvat
[ Horvat @ 06.01.2009. 22:55 ] @
UPRAVO zbog toga sto NISMO bili prisutni ,ti dajemo MOGUCA resenja,s napomenom da ta resenja MOZDA nisu tacna,ali ti uporno zanemarujes sve
i po 1000000-ti put se ponavljam i kazem ti DA URADIS ONO sto sam rekao,onaj ogled/pokus/eksperiment ... da odes do sumnjive bandere,stanes isspred nej i gledas da li se pali gasi sama od sebe,prodjes,ako se upalila/ugasila kada si prosao,vratis se,par puta
ako se svaki put upalila/ugasila,ti si neki uzrok toga,drugo,pogledas KAKVA JE BANDERA [ne ,nije zjbvanje!] ,da li vise neke zice okolo,da li se "mrda"...

i hoces li pitati u ovom veku oca ,sto si rekao jos na 1.-2. stranici da ces uraditi?neki tu iscekuju NJEGOV odgovor,jer kako ti kazes,on je diplomirani ing. elektornike ili tako nesto...

@ptak,nije lepo se klinciti :P,nece ti vise pisati :D
[ ptak 13. @ 06.01.2009. 22:59 ] @
Horvat....polako samo smiri loptu .... polako....Sto se tice oglasa, ES je cudo vec se javljaju interesentkinje pomagaj u izboru

Bttp

Cekaj druze ako stvarno odbacuje sve nase tvrdenje da li to znaci da ti testiras nase znanje a ustvari jedini znas u kom grmu lezi zec ili si toliko tvrdoglav da mislsi da si u pravu....

Ako moje i horvatove price ne drze vodu, majketi pa cije drze.....

[ Horvat @ 06.01.2009. 23:01 ] @
pa pomoci cu,drugarski :D
samo koji je izbor?:D

[ ptak 13. @ 06.01.2009. 23:07 ] @
E da ne bi doslo do svadje, odnosno ja cu uzeti ulogu mirotvorca i poslati svima poruku mira u jbt zvucim kao PAPA

"Svadjati se na netu je isto kao i pobediti na olimpijadi za retardirane cak i ako pobedis, i dalje si retard"

Znaci idemo jos malo bez svadja da dodjemo do resenja zagonetke i drevne tajne koja vekovima nije resena BANDERE
Vidim neki se vredjaju oko intalegencije i sl.....nemojte tako kad vam god dodje da nekoga opsujete a vi procitajte moju recenicu.

Pozdrav
[ plavi9 @ 06.01.2009. 23:08 ] @
Sve bandere su pregledane i predate ispravne.
potpis:
Banderas :-D
[ Horvat @ 06.01.2009. 23:09 ] @
bttp,prepustam ti stafetu da pobedis ;)
[ plavi9 @ 06.01.2009. 23:11 ] @
The winner is...?
[ ptak 13. @ 06.01.2009. 23:23 ] @
Da bi efekat bio bolji evo i bubnjeva sa onim trubama
tuturutu tu tu tu tu tu tu tutrutu....tadatada ta da da ta da da ta da ta dada da

@Gojko - Admin
Pod hitno da omogucis zvucne efekte u postovima za ovakve teme...neizvesnos je u pitanju
[ zlacarobnica @ 07.01.2009. 17:08 ] @
Banderasi:)
[ plavi9 @ 07.01.2009. 20:04 ] @
Fini ljudi i visoki (kad se popnu na bandere).
[ bugsu @ 07.01.2009. 22:22 ] @
Citat:
plavi9: Fini ljudi i visoki (kad se popnu na bandere).

oni sto "cepaju" struju ?
[ ptak 13. @ 07.01.2009. 22:22 ] @
I dalje je napeto, i dalje nemamo pobednika.....

Kakvi bre banderasi ovde ima par profesionalca a ne banderasa Mislim na mene, Marka Enter-a.....nemamo mi bliskih veza sa banderama, sem kad je DBA u pitanju
[ djyova @ 08.01.2009. 00:40 ] @
Ma kako nemate veze!? Znam ja, BIA vas sve ima na platnom spisku. Ajde vise ne tripujte coveka nego mu lepo priznajte da je u pravu. Evo ti na primer ptak 13., ti bar priznaj koliko si puta nekom "ugasio" banderu onako iz zahebancije.
[ New Village DC @ 08.01.2009. 03:45 ] @
ptak 13.
Citat:
Ako sam dobro merio vreme i ako je snima ceo nije sastavljan iz delova onda po meni ova sijalica radi ovako
Ne radi od 08 sekunde do 28 -----------------20 sekundi ne radi
pali se 28 sekunde i radi do 65-66 -------------radi skoro 40 sekundi
Ne radi od 65 pa do 85 ---------------------- 20 sekundi ne radi
radi od 85 do 128 -------------------------znaci 40 sekundi radi...

Provericu sad opet ali sve mi lici da je sijalica sa automatom.....
Napominjem jos jednom provericu opet ali sve mi lici na sijalicu sa nekim vremenskim relejom, automatom...proverite i vi...razlika od 5 sekundi moze biti zanemarljiva iz vise razloga
Klimatski uslovi, sijalica toplo hladno
Onda tromost releja
i sl....
Provericu opet ! ! !

Ma idi molim te, pustas nam tu neke price za koje ti mislis da su logicne i da imaju smisla, ali iza toga se krije nesto mnogo tajnovitije, odnosno nije sve onako kako izgleda...

Posto je u pitanju osvetljenje, tipujem na Iluminate, mora da su oni ovde umesali prste...
[ plavi9 @ 08.01.2009. 06:05 ] @
Reko' ja, ima jedan gremlin na banderi.
[ ptak 13. @ 08.01.2009. 10:53 ] @
Citat:
zlacarobnica: @ptak 13. duze vreme ja ovde " gasim bandere " )

Mislim da smo zakljucili da "Afera bandera " je ustvari bandera u ekomonskoj krizi - sama stedi

Cekajte i pored ovog posta jos uvek ne znamo ko gasi bandere cccccc......

Citat:
djyova: Ma kako nemate veze!? Znam ja, BIA vas sve ima na platnom spisku. Ajde vise ne tripujte coveka nego mu lepo priznajte da je u pravu. Evo ti na primer ptak 13., ti bar priznaj koliko si puta nekom "ugasio" banderu onako iz zahebancije.

Priznajem, ja sam strani placenik i gasim ih redovno

Citat:
New Village DC: ptak 13.

Ma idi molim te, pustas nam tu neke price za koje ti mislis da su logicne i da imaju smisla, ali iza toga se krije nesto mnogo tajnovitije, odnosno nije sve onako kako izgleda...

Posto je u pitanju osvetljenje, tipujem na Iluminate, mora da su oni ovde umesali prste...

Da moze biti da su Iluminate takodje placenici...a moze biti ida ja gasim bandere pa se ovde kao pravdam, izvlacim nesto....a u stvari vas uhodim....

Citat:
plavi9: Reko' ja, ima jedan gremlin na banderi.

Da da, sinoc onako setajuci spazih jednog i pitam ga: "Sta radis ti tu kolega" a on ce meni " menjam tebe dok si na godisnjem, sad malo ja gasim "

I dalje cekamo "tatin" odgovor....pa onda ocekujemo i pobednika za ovu trku.....? Ali ni pobednika ni tate, da vas nisu bandere kidnapovale...oce to....
[ Horvat @ 08.01.2009. 12:35 ] @
^^stvani pvacenik
pviznaj,koliko te pvacaju?
[ ptak 13. @ 08.01.2009. 12:57 ] @
^^ U brate to je poverljiva informacija, zavisi od broja bandera sa kojima rukovodim Uglavnom za ove sto gasim na vracaru plata je jako dobra.....
[ Horvat @ 08.01.2009. 12:58 ] @
za nekog je jako dobra plata 10 e,a za nekohg 100,a nekome ispod 1000 nista :P
dakle,okvirno ,po banderi...?:D
[ plavi9 @ 08.01.2009. 15:21 ] @
Jel' placas PDV?
[ ptak 13. @ 08.01.2009. 15:30 ] @
Citat:
Horvat: za nekog je jako dobra plata 10 e,a za nekohg 100,a nekome ispod 1000 nista :P
dakle,okvirno ,po banderi...?

Pa 100e po banderi....ne radim ja za male pare, a i cena je u EURIMA jer inostranstvo placa....

Ma salim se jbt neko ce shvatiti ozbiljno, pogodovo ovi vernici u zavere i sl...

Citat:
plavi9: Jel' placas PDV?

U jbt odrase me porezi....razmisljam da odjavim radnju ili povecam kapacitete mozda povecam radnu snagu, nadam se da smem da racunam na tebe i Horvata kad razvijemo biznis...pffff pare ima da pljuste
[ bugsu @ 08.01.2009. 16:20 ] @
vidim ja da se ovde razvija nesto vise od prijateljstva :D
[ ptak 13. @ 08.01.2009. 16:37 ] @
Citat:
bugsu: vidim ja da se ovde razvija nesto vise od prijateljstva

Ma samo ti gledaj, ali ne mozes videti nista sem ako ne naidjes na neku banderu veceras pa je ja ugasim
Eto meni prosirenja radnje, sa Vracara sirim biznis bandera i na Suboticu....
[ Horvat @ 08.01.2009. 17:37 ] @
uvodimo kvazi restrikcije,100e po banderi :D
[ bugsu @ 08.01.2009. 19:27 ] @
Citat:
Horvat: uvodimo kvazi restrikcije,100e po banderi :D

posto si ti zaduzen za SU sektor ..imam jednu poruku za tebe....

Ti me mnogo zezas
i okolo svrljas,
Bogami me ne znas
pa ce da nadrljas.
Nemoj da ides mojom ulicom.

:) pa ti vidi :)
[ Horvat @ 08.01.2009. 19:29 ] @
ponovicu se "pojesce te mrak ugasenih bandera":D
[ Marko Enter @ 08.01.2009. 20:03 ] @
Jeli a sto se u nemackoj tako bandere ne gase ???

pozdrav Marko
[ plavi9 @ 08.01.2009. 20:41 ] @
Zato sto Nikola nije tamo vec ovde, ali svratice covek ako treba, a treba.
[ djyova @ 08.01.2009. 21:29 ] @
Ma ne mora da svraca. Ima sad ove nove bandere sto se kontrolisu preko neta. Imaju i Live Video Streaming sa mikro kamerama, zato pazite sta radite dok prolazite pored njih.
[ ptak 13. @ 08.01.2009. 21:34 ] @
hahaha znaci Nemacka....pa Marko evo me, kako bese HAGEN a gotovi ste....e da i te mikrokamere nakad sam ih gledao preko google negde na Zlatiboru, i to je zanimljiva fora
[ peceni @ 09.01.2009. 05:44 ] @
Meni se isto desavalo da mi se bandera tek teko ugasi, narocito me je nerviralo kada sam u parku pricam sa nekim a bandera se pali i gasi a ja sedim na klupi par metara pored

(gasila se isto na neki tik, ne mogu sad tacno da se setim koji, ali treba makar neko da je okrenut ka njoj ili da joj pridje)

Resio sam da stanem na put tome, i kao sto je napisao deerbeer na 6-oj strani za svog ortaka, pridjem banderi zagledam je i pri dnu (ovo su one niske bandere koje se vidjaju po parkovima) se nalazi poklopac ispod koga je elektronika, e sad na ovoj banderi koja me je nervirala taj poklopac je bio odsrafljen i mogao sam da ga sklonim, i sta sam uradio, izvukao sam osigurac (jarko crvene boje, slican onim za automobil, 10A) lampa se ugasila a ja resio svoj problem

Jeste da sam ostao u polu mraku ali sam mogao mirno da pricam! (onima kojima se ovo desilo znaju koliko je frustrirajuce)

ps
na kraju veceri, naravno, vratim osigurac na mesto!

Tako sam se ja izborio sam mojom banderom

pz
[ ptak 13. @ 09.01.2009. 11:33 ] @
^^ E jbt mani ovakve savete da delis, pa neko ce da procita i posle u novinama naslov " Poginuo citajuci ES "
Pa vidis da su u stanju da poveruju da je neka namestaljka sa DBA, CIA i sl. neko ce stvarno da ide i otvara bandere....
Neko ce da poupa nesto sto mu lici na osigurac a nije osigurac pa ce i on kao bandera da svetli
[ djyova @ 09.01.2009. 14:25 ] @
A sto da ne poveruju kad je istina!?
[ vladd @ 09.01.2009. 15:30 ] @
Bandere su jednostavno osetljive na osobe koje nisu aplicirale seks.
Veliko je negativno zracenje oko doticnih osoba, i cim se negde dobro opuste i oslobode negativnog naboja, bandere veselo svetle u njihovom prisustvu...

Poz.
[ ptak 13. @ 09.01.2009. 15:47 ] @
Citat:
djyova: A sto da ne poveruju kad je istina!?

Me nisam ja rekao da nece da poveruju u tvoj savet, nego bas naprotiv cim su u stanju da veruju da je zavera, poverovace i tebi pa moze da najebu...

Citat:
vladd: Bandere su jednostavno osetljive na osobe koje nisu aplicirale seks.
Veliko je negativno zracenje oko doticnih osoba, i cim se negde dobro opuste i oslobode negativnog naboja, bandere veselo svetle u njihovom prisustvu...

Poz.

Aha, zato se pale i gase, raduju se jer su se osobe koje nisu dugo upraznjavale seks, konacno su se setile da se malo opuste a

Znaci naravoucenje, sto vise seksa, manje imate problema sa treptajem svetla na banderama.

Ja se cudim, setam ulicom kad ono upaljene sve bandere i pocese sijalice da pucaju, mozda sam preterao u seksu a, pa su bandere ljubomorne

Pitanje je koga su ovi prislonili uza banderu pa ona trepce ?
[ Horvat @ 09.01.2009. 17:05 ] @
NAAAAAAAAAAJJACI ODGOVOR :D:D:D:D:D
vladd genijalcino :D:D::DD

mislim da smo resili problem :P
[ djyova @ 09.01.2009. 22:13 ] @
Citat:
ptak 13.: Me nisam ja rekao da nece da poveruju u tvoj savet, nego bas naprotiv cim su u stanju da veruju da je zavera, poverovace i tebi pa moze da najebu...

Zasto meni? Nisam ja rekao da ceprkaju po doznama od bandera. Izgleda da toliko ljudi pratis i kontrolises preko bandera, da si poceo i da mesas stvari.
[ ptak 13. @ 09.01.2009. 22:25 ] @
^^E vidis zanimljivo je to da dugo nema aktera ove teme, mozda ga uhvatila DBA ili CIA a ? Misterija pocinje, ovo je zanimljivje od Agate Kristi, Serloka Holmsa i drugih, ovo se zove misterija
[ GM_X @ 09.01.2009. 23:01 ] @
To bi dakle bilo to, što se tiče misterije bandera. Znači neje.ica je uzrok svega. Hvala vladd, uštedio si mi vreme koje bih uzalud potrošio u pokušavanju lociranja istih.
[ plavi9 @ 10.01.2009. 07:05 ] @
Je*es bandere...
[ GM_X @ 10.01.2009. 09:37 ] @
Amin.
[ Okmijun @ 10.01.2009. 16:50 ] @
Za one koji su se kasnije ukljucili, za razmenu iskustava i dogadjaja sa banderama, pravo mesto

http://www.facebook.com/people...php?gid=43176826133&ref=mf
[ anon81183 @ 12.01.2009. 18:24 ] @
Tema je odlicna, svaka cast.

Cesto mi se desavala to cuveno "gasenje bandera" i ne znam sta je gore. Kada si samo u prolazu a ona se ugasi ili kada sedis negde a ona se pali-gasi. Ali znam da se neki mali ljudi kriju u banderama i da ona na trenutak zaspe i nesto se iskljuci, on se drgnu pre ili kasnije i vrate se svom poslu.
[ npnetwork @ 03.11.2009. 20:05 ] @
slucajno naleteh na ovu temu ali mnogo ima i nisam stigao da procitam celu...
Jeste li pomenuli ili pomislili na zivibe sijalice koje se uglavnom koriste po tim banderama?

Kad oslabe onda se ugasi i dok se ne ohladi nece ponovo da svetli i tako stalno a onda se potrefi da se ugasi kad neko pored nje prodje:)

Pozz
[ Srđan Pavlović @ 04.11.2009. 00:48 ] @
Kad prodjete pored bandere, a ona se ugasi - to je lose: znaci da ste
jedan od onih "energy-suckers"-a, koje niko ne voli u svom drustvu :)

/...sad tek skontah naslov "gasenje bandera"... koji biser :D
[ cozmo_im @ 04.11.2009. 09:50 ] @
Ja sam isto video jednu banderu koja se gasi. Doduse kad autobus prodje pored. Prodje bus, ugasi se. I tako stalno. Svi su se cudili u cemu je fora. Prodje auto, nista, prodje bus - ugasi se pa se upali

Na svu srecu kum koji mi radi u EDB-u je razbio misteriju - neki kontakt je bio u pitanju a kako je bila jako blizu coska de prolaze stalno busevi, vibracije od istih su zezale kontakt (na konektoru unutar bandere, godinama sve to isutrililo) pa se gubio kontakt od vibracija

Na kraju to poprave i nema vise atrakcije i "duhova". Steta, bilo zanimljivo
[ djyova @ 26.01.2010. 06:31 ] @
Ima li nekih novosti sa banderama?

Da li je naka bandera nekog otela, dezintegrisala, ospijunirala i slicno?

[ milancheBGD @ 26.01.2010. 10:52 ] @

Pre jedno 2 meseca jedna bandera pored koje prolazim minimum 3 puta na dan pocela je da se gasi kad prodjem pored nje, i cim mi se prvi put desilo setih se ove teme
A pre jedno mesec dana, kada se desio kvar u trafostanici i nestalo je ulicno osvetljenje u mojoj ulici, krenulo je i gasenje/paljenje svih bandera u mojoj ulici, najcudnijije je to sto kad pogledam kroz prozor obavezno se jedna od 4 ugasi (pogled mi baca na 4 bandere) i nikad se ne ugasi ista.
[ tesla017 @ 19.04.2010. 02:00 ] @
Citat:
Ima li nekih novosti sa banderama?

Da li je naka bandera nekog otela, dezintegrisala, ospijunirala i slicno?

Nije ali je nestao autor teme sto posto su ga "ucutkali" jer je poceo da dize prasinu oko bandera i njihovog gashenja i paljenja
Pozdrav svima! Najjacha tema na celom [ES]-u suze su mi tekle dok sam procitao svih 11 strana
Video zapis i muzika u klipu su me dovela do stucanja
[ peceni @ 19.04.2010. 09:20 ] @
I ja sam prestao da gasim bandere, naucio sam da budem tolerantan prema njima :D
[ olivera catic @ 13.11.2024. 01:46 ] @
gase se sve bandere u prolazu cim se previse priblizi gremlin u crnom
[ olivera catic @ 13.11.2024. 01:49 ] @
ovo oko gasenja bandera u prolazu je verovatno slucajnosy jer su lampe dotrajale i u trenutku kada se prodje pored bandera sijalice se usled gotrajalosti same ugase
[ Living Light @ 13.11.2024. 05:47 ] @
to mora da je neka Vlaška magija: