[ barons @ 05.01.2009. 15:50 ] @
jedan moj prijatelj je kupio daciju letos i sad mu se pokvarilo grejanje. U ovlastenom servisu su zamenili deo besplatno, ali su naplatili ruke. Zanima me od kad to i zamena dela nije ukljucena u garanciju ?
[ lancia88 @ 05.01.2009. 16:43 ] @
Pozdrav,

neka trazi napismeno objasnjenje u servisu pa onda zalba ako se i tada pokaze da jesu zaista ruke naplacene u konktekstu garantnim rokom pokrivenog kvara. Prilikom kupovine mu pisu garantni uslovi u papirima koje je dobio pa neka ih malko prouci.
[ barons @ 05.01.2009. 17:06 ] @
to sam i ja pomislio, naravno da garancija neke kvarove pokriva, a neke ne. Ono sto je meni cudno, je da se deo ne placa,a ruke naplacuju. Malo mi je to cudno.
[ vidan kv @ 05.01.2009. 19:05 ] @
........a iznad svega treba čitati šta je u kupoprodajnom ugovoru napisano SITNIM slovima......situacija takođe sa Loganom:crko accumulator,do isteka garancije na vozilo(koja je 2 god) ostalo još oko mesec dana ali je accumulator stariji od datuma prodaje tri meseca....e onda kreće priča kako je istekla garancija na accumulator te nisu dužni da ga zamene,te vozilo je prešlo za dve god malo km(10.000) pa je samim tim accumulator malo korišćen i sl....ali pošto je vlasnik vozila pravnik predočio im je situaciju kakva jeste+da će da mu povrh svega plate šlep do servisa(25 km)+gorivo za nazad+izgubljeno vreme tj. maltretiranje.Naravno da su ga zamenili ali je vrhunac priče da su uz garanciju priložili i račun za zamenu accumulatora-pola norma sata+PDV=600 i kusur din......računali su valjda da koliko toliko izvade štetu.Naravno da vlasni ni to nije platio.......poenta:prilikom prodaje većina prodavaca nudi i obećava kule i gradove a u ugovorima piše nešto sasvim drugo...........pozzzz!