|
[ Bata @ 13.01.2009. 06:55 ] @
| Juče vidim reklamu u kojoj naš glumačko-bračni par Dragan Jovanović i Branka Pujić promovišu
kupovinu domaće robe, u cilju, valjda podrške našoj ekonomiji....ali u Idea prodavnicama !?! HAHAHAHA
Koja smo mi Srbi stoka za klanje i šišanje ! |
[ kime1 @ 13.01.2009. 08:11 ] @
Pa šta, vrlo je bitno koja roba se kupuje, jer tako podstičeš domaću industriju... strani trgovinski lanci mogu da forsiraju svoju robu... Tako, na primer, Mišković može da nudi srpske proizvode u Bugarskoj u lancu marketa koji je kupio.
Nisu marže u marketima astronomske, a od toga plaćaju radnike, poreze, reklame i drugo...
[ Black_eyed @ 13.01.2009. 11:13 ] @
Reklama (kampanja) tako stupidno deluje da dobijam zelju da nikad ne kupim nista domace...OMG, ko smislja takve stvari...
[ Horvat @ 13.01.2009. 11:24 ] @
koliko znam STRANE prodavnice MORAJU da imaju vecinski DOMACE PROIZVODE
dok domace prodavnice nije bitno
ko je tu lud?
edit:cisto da se zna ,ne govorim nista o reklami
p.s. te reklame ima svuda po okolini ,kupujmo domace,ma koje to bilo ;)
[ ivanv100 @ 13.01.2009. 11:58 ] @
Kupujmo domace u HRVATSKOM marketu!
xaxaxaxaxaxaxaxax,kakva glupost!
[ ptak 13. @ 13.01.2009. 12:15 ] @
A kupujemo i domace u marketu BIH ali nema veze, bitno da je jeftinije za 1 dinar nego u okolnim prodavnicama, pa svi juris u InterEX.......
P.S. Ciji je MAX-i ?????? A ciji Tempo ????
[ Horvat @ 13.01.2009. 12:21 ] @
nego,procitajte opet moj komentar iznad,ponovicu
STRANCI koji ovde otvore prodavnice [popularno "markete"] MORAJU da imaju VECINSKI domace [a k a made in serbia] proizvode
dok,DOMACI [drzavljani ove zemlje] NE MORAJU da imaju vecinski domace proizvode
da li ovo dovodi do zakljucka zasto idea to reklamira,a ne mahi ili sta vec?
edit:pih,hteo napisati made in serbija na cirilici...
[ vladd @ 13.01.2009. 13:30 ] @
Pa nebitno je da li su iz Svajcarske, Spanije ili Hrvatske, malo koja (luda) zemlja daje marze 38%, stoga i variranja od par dinara (a nasim "domacinima" jako vaznih), obezbedjuje masnu zaraadu, znacajno vecu nego u domicilnoj zemlji..
Treba postaviti neka druga pitanja, oko marzi i dranja gradjana...a ne ko je odakle i sta ko reklamira
Tako da "reklama" nije ni stupidna ni licemerna, ali se postavlja pitanje, posto ocigledno nesto "nije u redu", ko je toliko stupidan, a ko licemeran??
Poz.
[ zveckoo @ 13.01.2009. 14:33 ] @
IDEA - NOVI SAD zgrada NORKA, svaki put sam se iznerviro kada sam uso da nesto kupim.
Scenario je uvek isti masa ljudi unutra pokusava da pronadje nesto, posto kod njih ne vredi uobicajno mesto za drzanje namirnica.
Senf na primer ne drze u otvorenom frizideru, nego na obicnoj polici na +25.
Niko ne meri voce i povrce nego to sam trebas da uradis. Normalno stariji ljudi se totalno pogube....
A inace uvek radi samo jedna kasa, red do ludila. Po prodavnici se njih najmanje sestoro setka i kao fol nesto rade umesto bar jos neko da sedne za neku drugu kasu.
Ljudi cekaju ko blesavi, i na kraju iz besa ostavljaju punu korpu namirnica na pod i iznervirani izlaze napolje - idu u drugu prodavnicu.
[ nkrgovic @ 13.01.2009. 15:02 ] @
Kupovina domacih proizvoda predstavlja lep i zdrav nacin da neko ko voli svoju zemlju podstakne njenu ekonomiju. Ja to radim kad god ima smisla, tj. kupujem uvek domace, ako je iole pristojno - necu kupiti nesto lose zato sto je domace, ali ako biram izmedju dva proizvoda - biracu domaci ako je dobar. Ponekad to radim i kada je domaci proizvod skuplji, dobar primer je posudje koje pravi Metalac.
To gde kupujete nesto domace proizvodjacu ne znaci nista. Njemu je bitno da mu se proizvod prodaje, nevezano GDE se prodaje. Bilo koja takva kupovina pomaze domacu industriju.
To gde kupujete je vas izbor, tice se kako cena tako i usluge koju dobijete. Siguran sam da ce vam svaka piljarnica vrlo lepo i zaviti i izmeriti povrce, ali ce vam ga i naplatiti vise nego hipermarket, gde sve morate sami. Ako vam se ne svidja jedan vlasnik, uvek mozete otici u drugi, to je takodje vase pravo. Nijedno nema veze sa kupovinom domacih proizvoda, sto je, po meni, i dalje lepa praksa.
[ Take 5 @ 13.01.2009. 15:23 ] @
Citat: zveckoo: IDEA - NOVI SAD zgrada NORKA, svaki put sam se iznerviro kada sam uso da nesto kupim.
Scenario je uvek isti...
A inace uvek radi samo jedna kasa, red do ludila. Po prodavnici se njih najmanje sestoro setka i kao fol nesto rade umesto bar jos neko da sedne za neku drugu kasu.
Da li su u toj prodavnici zaposleni novosadjani ili zagrepcani?
[ anon142305 @ 13.01.2009. 15:31 ] @
@ nkrgovic
Pametno sroceno! Slazem se.
[ Slobodan Miskovic @ 13.01.2009. 15:37 ] @
Btw neko je spomenuo mog prezimenjaka Miskovica i Piccadilly koji je kupio u Bugarskoj. Za vasu informaciju NEMA ni S od srpskih proizvoda tamo...toliko o patriotizmu. :)
[ dmauka @ 13.01.2009. 16:08 ] @
Citat: zveckoo:
Niko ne meri voce i povrce nego to sam trebas da uradis. Normalno stariji ljudi se totalno pogube....
off
e, za ovo imam odlican lek.
Natrpam u kese brdo razlicitog voca i pravac kasa "Jeste li izmerili?" "Jaaa?!Neeee..." i sacekam da mi izmere jer kasirka onda mora da pozove nekoga da sve to vrati na merenje...inace se ne sklanjam sa kase...
[ jablan @ 13.01.2009. 18:33 ] @
^ I svi u redu iza tebe se dive tvojoj domišljatosti.
[ pitikovski @ 13.01.2009. 19:18 ] @
Citat: dmauka: off
Natrpam u kese brdo razlicitog voca i pravac kasa :) "Jeste li izmerili?" "Jaaa?!Neeee..." i sacekam da mi izmere jer kasirka onda mora da pozove nekoga da sve to vrati na merenje...inace se ne sklanjam sa kase...;)
I kako deluje taj tvoj lek? Tako sto ovi svi iza tebe pomisle ohhhh neeee jos jedan nepismeni koji ne ume da izmeri?
Pravi si buntovnik,ti si moj idol.
[ Horvat @ 13.01.2009. 19:21 ] @
svaka cast tim kasirkama :(
[ Skandy @ 13.01.2009. 19:37 ] @
Citat: zveckoo:Niko ne meri voce i povrce nego to sam trebas da uradis. Normalno stariji ljudi se totalno pogube....
A inace uvek radi samo jedna kasa, red do ludila.
Nisu oni ljudi krivi sto je vecinsko stanovnistvo u Srbiji polupismeno ili skroz nepismeno. To sto oni u svoje prodajne objekte postavljaju modernu opremu, a kupci su pogubljeni zbog toga, govori mnogo i o jednima i drugima. Resenje za pogubljene, kupujte kod komse na cosku ili na pijaci, pa neka vam oni mere umesto vas, tako je postenije i preciznije.
A sto se tice kase, svakako da moze da bude neprijatno cekanje u redu, a zamisli da ih skroz ukinu, kao po marketima na zapadu, pa da svako sebi sam naplacuje, ono sto je sam izmerio?
[ Pejacar @ 13.01.2009. 19:39 ] @
A i ja ne znam sta je problem izmeriti sam, izaberes voce koje zelis u kesu, kesu stavis na digitalnu vagu, pritisnes jedno dugme i izadje nalepnica sa cenom koju zalepis na kesu, sacuvaj Boze da to sam uradis...
[ Skandy @ 13.01.2009. 19:54 ] @
Ako je neko u stanju da prepozna voce ili povrce koje zeli da kupi, verujem da je u stanju i da prepozna njegovu sliku.
[ Horvat @ 13.01.2009. 19:57 ] @
Citat: Pejacar: A i ja ne znam sta je problem izmeriti sam, izaberes voce koje zelis u kesu, kesu stavis na digitalnu vagu, pritisnes jedno dugme i izadje nalepnica sa cenom koju zalepis na kesu, sacuvaj Boze da to sam uradis...
zasto ja ne verujem nesto ljudima i da mislim da ce staviti na vagu manje,posle ubaciti jos 2-3 komada,pa zalepiti nalepnicu...
[ Pejacar @ 13.01.2009. 20:02 ] @
Pa dobro, to moze da bude samo lose po kompaniju, a ovde se vidis bune kupci sto to moraju sami da rade :)
[ stonex @ 13.01.2009. 20:03 ] @
Citat: dmauka: off
Natrpam u kese brdo razlicitog voca i pravac kasa :) "Jeste li izmerili?" "Jaaa?!Neeee..." i sacekam da mi izmere jer kasirka onda mora da pozove nekoga da sve to vrati na merenje...inace se ne sklanjam sa kase...;)
1) A ti si sad kao ispao pametan !? Pa poenta i jeste u tome sam da biras ono sto zelis da kupis a ne da ti prodavac bira i uvaljuje ono sto neces .
2) To sto niko nije duzan da meri umesto tebe jeste da bi vlasnik smanjio troskove i da bi ta roba bila samim tim jeftinija krajnjem kupcu , odnosno tebi .
Sledeci put kada uradis nesto prvo razmisli zasto je tako kako jeste i da li su svi ostali kupci oko tebe kreteni a ti , avaj , pametnjakovic .
Sledeci put kada se hvalis po forumu , razmisli da li si u pravu .
Sledeci put kada odes u neku radnju i kada ti izmere i spakuju namirnice nemoj da pitas " sto ste skuplji od Idea-e " .
P.S. U "Maxi-ju " u mom komsiluku takodje nisu duzni da ti izmere , vec to radis sam . Uz to jos su i skuplji od " Idea-e " za barem deset posto .
Naravno i u Tempu , Metro-u itd ,itd .
A bas bih voleo da se nadjes ispred mene na kasi . Obozavam "Pametnjakovice" !
[ Horvat @ 13.01.2009. 20:06 ] @
inace meni je to bas lose sto sam biras,ne zato sto ti moras da "radis",nego sto svi redom izhvataju sve zivo,i to voce/povrce ni na sta ne lici <<
[ stonex @ 13.01.2009. 23:55 ] @
Pa i na pijaci ispipaju pre tebe .
[ musicmaster @ 14.01.2009. 00:17 ] @
Podsetih se na "Pipache".
Bila emisija na B92.
Penzioneri i pipanje hleba.
I tu beshe nema samo pravih pipacha/penzionera, nego i mladjih prirashtaja,
treba pogledati to, ko nije.
LOl!
[ Java Beograd @ 14.01.2009. 08:26 ] @
Citat: musicmaster: Podsetih se na "Pipache".
Bila emisija na B92.
Penzioneri i pipanje hleba.
I tu beshe nema samo pravih pipacha/penzionera, nego i mladjih prirashtaja,
treba pogledati to, ko nije.
LOl!
Mrak ! A što je najgore i dalje u ponekim samoposlugama i bogami i u ponekim većim hipermarketima stoji hleb "na pipanje" !
[ Horvat @ 14.01.2009. 20:10 ] @
Citat: stonex: Pa i na pijaci ispipaju pre tebe .
to je opravdanje?
inace to mi bas nije po volji,pogotovo kad sam prodavac ;)
[ stonex @ 14.01.2009. 22:30 ] @
Nije opravdanje ali i ovako i onako ko zna koliko je ljudi ispred tebe ispipalo .
[ Horvat @ 14.01.2009. 22:55 ] @
nisi skontao poentu
nije problem oprati to voce
nego voce se kvari kad ga svaki put izgnjavis,stisnes "da proves je li dovoljno mekana breskva" i slicno...
i svaki put kad stisnes,i da nije,bice,ali nece biti "fino mekana" nego ce se pokvariti,no nebitno...
[ Bata @ 15.01.2009. 06:50 ] @
Svi ovi komentari o merenju voća i upotrebi digitalne vage su gadno odveli temu u neželjenom pravcu.
Moja reakcija na "Stupidno-Licemernu kampanju" je zbog toga, kako je neko već naveo, što je u pitanju
hrvatska prodavnica, a svi znamo kakav je "reciprocitet" među našim ekonomijama.
Do pre 15-tak godina su klali naše ljude, a sada nas šišaju.
A za sve to vreme ta država ne propušta
bilo koju priliku da iživljava svoju frustraciju našim postojanjem, u politici, ekonomiji, kulturi...
Ali da se vratim na konkretnu temu:
stvar je u tome da prodavac zarađuje od marže ma čiji da je proizvod , to znači da će od svake kupovine
bilo kojeg proizvoda u njihovoj prodavnici, neki deo tog novca otići u njihov državni budžet
iz kojeg će penziju dobiti neki njihov bojovnik "domovinskog rata", neki njihov sudija koji
u zatvor šalje svakog "povratnika" koji je ´95. imao 20+ godina i zezne se da pređe granicu,
neki njihov pisac udžbenika istorije u kojem su Srbi sinonim za zlo, a Hrvati okosnica
antifašističke borbe u jugoistočnoj Evropi, neki njihov komunalni radnik koji održava spomenik Franji Tuđmanu....
[ Silencer @ 15.01.2009. 07:19 ] @
Citat: prodavac zarađuje od marže ma čiji da je proizvod
Ako je IDEA, zaradjuje i od rabata na proizvode :) Sto ovo kazem, veliki marketi - Mega marketi / Hiper rade sa 1% marze maloprodajne. E sad na 500000din-1000000din dnevnog pazara, ti vidi kolko bi na to zaradili sa 1% marze :) Sto automatski za Mega market / Hiper market znacilo bi da on radi negativno jer zarada dnevna od 5000 do 10000 din je nista, a imas 24 radnika minimum kojeg moras sigurno da platis minimalnom platom od 13.500din mesecno :O a gde je tu struje / grejanje / voda etc, po defaultu sto ide :) Zaradjuju oni i na rabate koje dobiju i to ne male nego lepe rabate.
Sad sto idu te reklame kupujte domace ;) to je vec vrlo diskutabilno, posto znam kad cigare poskupe i ostali proizvodi / kolko se krece nabavna cena svih proizvoda ;) Dobro i da ih Srbija reklamira za dzabe. Verujte mi da bi nasi proizvodjaci propali da ne reklamirjau kupujte domace :O
[ Catch 22 @ 15.01.2009. 08:21 ] @
Citat: Bata: ...Moja reakcija na "Stupidno-Licemernu kampanju" je zbog toga, kako je neko već naveo, što je u pitanju
hrvatska prodavnica, a svi znamo kakav je "reciprocitet" među našim ekonomijama.
Do pre 15-tak godina su klali naše ljude, a sada nas šišaju. ...
Za reciprocitet u klanju nisam bas siguran kakav je krajnji skor, al' cini se da su oni nesto vestiji u sisanju.
Mozda zbog uobicajenog sadrzaja nasih glava?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|