[ maliradojca @ 19.01.2009. 02:18 ] @
Negde oko '94 godine u 44 bloku na Novom Beogradu se otvorila pekara u sklopu Robne kuce Beograd, i bilo je da se kupi pecivo sledeceg sadrzaja: lisnato testo uvijeno u puz, unutra puding od vanile, suvo grodzdje,mozda malo secera u prahu po vrhu i verovatno jos nesto. Bilo je vrlo ukusno.Oni su to prodavali pod nazivom "Dansko pecivo". Ja ga posle toga nikada nisam vise jeo,ni video da ima negde. A bas mi se jede i cesto se setim tog peciva, i cini mi se da se jos savrseno secam tog divnog ukusammm
Da ne zna neko da li ima negde u nekoj pekari blizu centra grada da se kupi nesto nalik na ovo pecivo?
[ zmau @ 19.01.2009. 10:54 ] @
Bogami je tako nešto, pod istim nazivom i u isto vreme postojalo i u Šapcu, negde u tržnom centru Kifla čini mi se. I ni ja ga u međuvremenu nisam viđao. Izgleda da je u pitanju nekakav specijalitet tog veselog vremena :P.
[ nkrgovic @ 19.01.2009. 12:08 ] @
Ima u "Hleb i Kifle" njihovo "Dansko pecivo". Lisnato, punjeno kremom od vanile. Nije lose.... U pitanju je mali komad peciva i kosta 30 dinara. Ima ih npr. u Makedonskoj....