[ leni68 @ 19.01.2009. 21:23 ] @
Reno laguna dti 98 tesko pali kad je motor hladan,grejaci su svi ispravni,motor ne trosi ulje,ne duva na meracu ulja.napomena-cim postigne gradnu temperaturu normalno pali.kad potpuno iskljucim grejace -rastavim kablove i startujem hladan motor u trecem pokausaju pali,sto mislim da ukazuje da je kompresija dobra.ako ne gresim?pomagajte molim vas-u cemu je problem?????
[ vladd @ 19.01.2009. 21:55 ] @
To je novija generacija vozila, i motor je pretrpan sa senzorima i opremom. Za iole solidnu kontrolu, neophodno je prikaciti dijagnosticki uredjaj i preslisati podatke koji pristizu.

Ono sto bi, mozda, mogao eventualno sam da uradis, je provera filtera za gorivo, da ne postoji neki problem u protoku.

Pumpa za gorivo(predpumpa), i uopste sistem goriva, su vec ozbiljniji zahvati, mozda su brizgaljke malo zapekle..

Ne znam da li si sipao neki "smuti-prospi" dizel

Poz.
[ leni68 @ 20.01.2009. 21:07 ] @
auto pije samo samo evre i euro dizel.
[ Reno4 @ 28.01.2009. 22:12 ] @
Proveri kompresiju.
[ leni68 @ 12.02.2009. 14:01 ] @
auto je bio na dijagnostici i pokazivao je greske na usisnoj grani(senzor temperature je stalno pokazivao 20C)bez obzira na to da li je motor topao ili hladan i nezavisno od razlike u spoljnoj temperaturi,svi ostali parametri su bili ispravni.moze li ovo biti uzrok losem hladnom startu i kako ga otkloniti?ja licno sumnjam i na zupcasti remen(fazu)jer mi je auto par puta zadrsao i ugasio se(zbog iznenadne prepreke na putu i nesnalazenja vozaca).moze li dijagnostika ovo pokazati i je li to uopste moguce?hvala na strpljivosi i razumevanju
[ vladd @ 12.02.2009. 14:12 ] @
Napisi spisak gresaka koje su se pojavile.

Merac temperature izgleda da nije ispravan, ili je premoscen, ali to ne bi trebalo da ima efekta na paljenje, u trenutku paljenja, racunar radi u "open loop" modu, i imao bi problema samo nakon zagrevanja, racunar bi imao oinfo da je hladan..

Nije mi jasna dijagnostika, da li je radjena u ovlascenom servisu..

Pomeranje senzora bregaste i prezupcenje bi se videlo na dijagnostici, tako da mi nije jasno nagadjanje i dileme koje imas..da nisi zajedno sa majstorom "prognozirao"..

Poz.