|
[ trsh @ 26.01.2009. 00:05 ] @
[ WOW @ 26.01.2009. 00:36 ] @
Pa nista zavrsice se kalendar i poceti ponovo ispocetka... Big deal...
Ali ako vec hoces da verujes u to ima i onih koji tvrde da se nece desiti nista lose, nego sasvim suprotno - zlatno doba covecanstva
[ trsh @ 26.01.2009. 00:51 ] @
Daleko od toga da verujem u neko od ovih sra-nja, nego cisto sam otvorio temu, posto je ima svuda po netu...
[ Catch 22 @ 26.01.2009. 08:07 ] @
Here we go again...
Računanje vremena je jedna ne-egzaktna disciplina, koja će valda jednom u nekoj budućnosti biti konačno apsolvirana.
Šta se desilo dolaskom 2000. godine?
Da li je to bila baš 2000. ili možda neka druga imajući u vidu mračni, nepoznati period ljudske civilizacije, o kom ne postoje nikakvi pisani tragovi pa u celoj računici predstavlja rupu nepoznatih dimenzija?
[ RobertoKish @ 26.01.2009. 17:37 ] @
'ocel biti ice age ili global warming?
[ Bata @ 26.01.2009. 19:25 ] @
Pravo pitanje za svakog pojedinacno i za sve zajedno je da li se mi to plasimo takvih-nekakvih scenarija, ili im se nadamo ?
[ stonex @ 27.01.2009. 00:58 ] @
Pa pojavice se ponovo "Drevni narod Maja"!
[ r3ct0r @ 22.06.2009. 15:08 ] @
donekle sam ubedjen da ce se nesto veliko desiti po covecanstvo ...
[ Miroslav Jeftić @ 22.06.2009. 15:17 ] @
Jedno veliko ništa.
[ jericho1405 @ 22.06.2009. 15:31 ] @
Citat: r3ct0r: donekle sam ubedjen da ce se nesto veliko desiti po covecanstvo ...
Napokon ce shvatiti kako su razna prorocanstva, zapravo, najobicnije gluposti?
[ Kosuth @ 22.06.2009. 15:56 ] @
Hm,ono sto sam siguran to je da civillizovani deo svetske populacije jos uvek funkcionise na principu "zemlja je ravna ploca",sve van toga su gluposti...
[ Ivan Dimkovic @ 22.06.2009. 16:23 ] @
Citat:
Napokon ce shvatiti kako su razna prorocanstva, zapravo, najobicnije gluposti?
Nope, vec ce sledeca godina biti 2017... pa 2022, pa 2030... i tako dalje :)
[ Srđan Pavlović @ 22.06.2009. 21:37 ] @
Na mojoj srednjoj skoli tamo negde devedest i neke osvanuo grafit
"smak sveta odlozen zbog izbora" (nesto je bilo prognozirano bas pre izbora
valjda od strane neke sekte), a par dana posle se valja samo-spalili likovi, posto su omasili.
Ali dobro, ima svet razloga za nervozu, nije bas da nema.
[ Horvat @ 22.06.2009. 21:39 ] @
a 4.07.2009. se ne pominje?:D
[ Srđan Pavlović @ 22.06.2009. 21:43 ] @
Uglavnom, ako nekome zatreba 5.7.2009, imam litar medicinkog benzina.
[ whitie2004 @ 23.06.2009. 11:31 ] @
Pa verovanje koje nipocemu nije bolje/losije od verovanja u Mojsija/Hrista/Muhameda. A vise milijardi ljudi ce ti reci da to nije smesno ... Sve vere imaju svaj sudnji dan.
Za razliku od nepismenih proroka, ovo verovanje se oslanja na ozbiljnu matematiku i astronomiju. Elem te 2012 ce zemlja biti u jednom specificnom polozaju...
Dali to ima neke implikacije. Moze, a nemora. Ako ti neko kaze da ce nekog datuma mesec biti najblize zemlji, ne treba ti prorok ili vizionar da znas da ce tada biti i maksimalna plima ....
[ zaraza @ 23.06.2009. 11:40 ] @
Citat: whitie2004:
Za razliku od nepismenih proroka, ovo verovanje se oslanja na ozbiljnu matematiku i astronomiju. Elem te 2012 ce zemlja biti u jednom specificnom polozaju...
Da da...kad babi izraste trola...
[ s3tx @ 23.06.2009. 13:38 ] @
Pa ko sad od tih mocnih proroka laze?
jedan prica 2012 kraj sveta, a baba Vang(l)a koja je "pogodila mnogo toga" kaze da ce novembra 2010 poceti 3 sv. rat, da ce nekoliko godina posle 2010 evropom vladati muslimani, da ce se pojaviti bolest od koje ostaris za par sekundi, da ce 5000 i neke god. nestati zivot na planeti, ali ce tad ziveti na drugim planetama!
ako je neko rekao da ce 2012 kraj sveta, kako je ona mogla da vidi sve to?
eto vam dokaza da je to tipicno s*****, u nista ne verujem. Sudbina i buducnost nisu odredjene unapred!
[ s3tx @ 23.06.2009. 13:50 ] @
IMA NADE za nas!!
Citat:
3797. godine nema više ljudskog života na Zemlji, međutim ljudi će nastaviti život na drugim planetama u nekom drugom sunčevom sisttemu.
3805. godine počinje rat između ljudi zbog resursa u kojem gine više od polovine stanovništva. Rat traje do 3815. godine.
3854. razvoj civilizacije prestaje, ljudi žive u čoporima kao zveri.
3871. javlja se novi prorok koji podučava ljude o moralu i veri. Ponovo počinje razvoj nauke i civilizacije.
4304. otkriven univerzalni ljek protiv svih bolesti.
4509. čovečanstvo se razvija do te mere da može komunicirati sa Bogom.
4599. ljudi postaju besmrtni.
4674. ljudski razvoj doživljava svoj vrhunac, broj ljudi koji žive na različitim planetima prelazi brojku od 340 milijardi. Počinjemo se asimilirati sa vanzemaljskim oblicima života.
5078. prelazimo granice poznatog svemira, čemu se protivi 40 odsto svetske populacije.
5079. kraj sveta.
[ musicmaster @ 23.06.2009. 14:48 ] @
A kako će da se desi kraj sveta?
Našu će planetu da proguta sunce kad naraste dovoljno
za možda 5-6 hiljada ili koliko god treba godna za to.
Ali, šta će da "proguta" svet?
Šta će da ga učini i zavede nestalim?
Nemojte samo da mi kažete da će to biti Vuk Ragnarok (ili kako se već zove) iz Eric The Viking parodije....
[ Nikola M @ 23.06.2009. 15:00 ] @
uuu ovo zvuči baš super!
...al siguran sam da ćemo i tu nešto zaj-eb*ati...
[ Ivan Dimkovic @ 23.06.2009. 15:46 ] @
Citat:
Mislis oslanja se na naucne fakte koji blage veze nemaju sa "smakom sveta" ? :-)
To je jos ludje od onog verovanja da ce LHC da izazove stvaranje crne rupe koja ce "progutati zemlju" ili - jos fantasticnije, da ce doci do kvantnog fenomena zvanog "vacuum metastability event" koji ce pokositi celu vasionu dok si rekao LHC :-)
[ whitie2004 @ 23.06.2009. 15:57 ] @
A kada sam ja to rekao.?
Samo sam rekao da je mnogo ozbiljnija vera od danas dominantnih vera. A ako ste bas duhoviti salite se na racun Hrista ili Muhamedu dodajde trolu ...
[ Ivan Dimkovic @ 23.06.2009. 16:12 ] @
Sta je cini ozbiljnijom? To sto je kvazi-nauka?
Kvazi-nauka je koriscenje nekih naucnih fakata i fabrikacija zakljucaka koij nemaju nikakvu potporu u citiranim faktima.
To nije nista ozbiljnije od price da je neki lik umro na krstu i onda oziveo ili da te ceka 70 devica na nekom "nebu" kada umres - vec samo zvuci "naucnije".
[ zaraza @ 23.06.2009. 16:16 ] @
Citat: whitie2004:
Samo sam rekao da je mnogo ozbiljnija vera od danas dominantnih vera. A ako ste bas duhoviti salite se na racun Hrista ili Muhamedu dodajde trolu ...
Sta je tacno tu ozbiljno i u kakvom ce tacno specificnom polozaju biti zemlja? (i zasto)?
[ s3tx @ 23.06.2009. 16:22 ] @
meni su jos smesniji komentari gde ljudi pricaju kako su to "lazni proroci, istinu i buducnost zna jedini nas bog i spasitelj"
haha
:D
[ _andjela_ @ 23.06.2009. 16:38 ] @
Kako bi bilo da se svi zainteresovani za osnivanje pod/foruma Religija/Vera na ES-u obrate Gojku?
Kad vec pisete molbu, ne zaboravite da upitate i za pod/forum Politika.
Tako cete bar moci grupisati sve off komentare sa ove i drugih tema, na ta dva mesta.
[ Kosuth @ 23.06.2009. 17:17 ] @
Posto tako zdusno i autoritativno volis da delis savete,evo,primi i ti jedan:
http://www.elitesecurity.org/f29-Predlozi-pitanja
i ne u tolikoj meri autoritativan,koliko praktican.
izvinjavam se moderatorima sto im uzimam lebac iz ruke
[ _andjela_ @ 23.06.2009. 17:24 ] @
Izvini, ne diskutujem sa diskutantima koji se bave fizickim pretnjama.
[ Kosuth @ 23.06.2009. 17:48 ] @
A otkud tebi ideja da sam uopste i imao nameru da diskutujem sa tobom,veruj mi da od toga ima uvek stosta pametnije da se uradi.
ende&shlus
[ _andjela_ @ 23.06.2009. 17:53 ] @
Ako uzimas neciji nick u pisanu rec, onda ne treba da te plasi sto ces dobiti odgovor.
[ Kosuth @ 23.06.2009. 18:11 ] @
Ti si stvarno za sazaljevanje...
[ madcama @ 23.06.2009. 18:20 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: ... ili da te ceka 70 devica na nekom "nebu" kada umres ...
Zar nisu 72? I da li su zenske device?
Achmed TDT
[ barakuda111 @ 23.06.2009. 18:39 ] @
Kosuth, _andjela_ u cosak.
[ Isak666 @ 23.06.2009. 19:05 ] @
Ja sam dobio i ponudu putem maila da pohadjam skolu, tj "skolu", koja ce mi pomoci da razvijem svoje kapacitete da bih mogao da uradim upgrade 2012. godine, kad dolazi do "neverovatnog skoka" ljudske rase.
Cena nije stajala, a djavo mi nije dao mira, pa sam pogledao sta ima na linku, te sam saznao da imaju dobru izdavacku aktivnost i jos stosta.
Kanda neko dobro zaradjuje na strahu, a i radoznalosti.
Btw ova New Age propoved o smaku sveta 2012. godine se nista ne razlikuje od predjasnjih. Zadnjih 2000 godina non stop neko tvrdi da je vreme za smak blizu, pozivajuci se na uzasno vreme u kakvom zivimo.
[ s3tx @ 23.06.2009. 20:19 ] @
Citat: Isak666:
Btw ova New Age propoved o smaku sveta 2012. godine se nista ne razlikuje od predjasnjih. Zadnjih 2000 godina non stop neko tvrdi da je vreme za smak blizu, pozivajuci se na uzasno vreme u kakvom zivimo.
tacno...
verovanje u te gluposti je kod nekih ljudi ... pa nesto kao u inkviziciji.... sve nesto djavo demon ce da nas pobije,svemoguci ce da nas spasi, sve neka tuga beda ... i tako zive. lol
posle zivota ih cekaju device:D i cokolade rastu na drvetu :D
[ barakuda111 @ 23.06.2009. 20:40 ] @
Citat: ...i cokolade rastu na drvetu :D
Hmm... to drvo o kome pricas.. hmm... interesantno. Gde mogu da nadjem seme?
[ Isak666 @ 23.06.2009. 22:20 ] @
Citat: s3tx: tacno...
verovanje u te gluposti je kod nekih ljudi ... pa nesto kao u inkviziciji.... sve nesto djavo demon ce da nas pobije,svemoguci ce da nas spasi, sve neka tuga beda ... i tako zive. lol
posle zivota ih cekaju device:D i cokolade rastu na drvetu :D
Dobro, ja ne bih bio bas tako iskljuciv, jer mislim da svako ima prava da konstruise realnost iz svog referentnog okvira - ma koliko on meni bio cudan ;)
Ima religija i svoje pozitivne doprinose, kao na primer razvoj pojedinih terapeutskih pravaca od strane protestanskih pastora i sl.
E sad, ova manipulacija i trgovina strahom od strane pojedinih verskih grupacija (a mislim da ima i "nezavisnih" distributera ove price, pride), najcesce New Age, ovom temom, kao i inkvizicija i jos svasta nesto je totalno nesto drugo.
Nego....
Sto se tice smaka - koje su sve opcije u najavi? Finis vodom, kometom, A bombom?
Da znam da se spremam sa odabirom tehnike prezivljavanja, nema jos puno vremena!
[ Ivan Dimkovic @ 23.06.2009. 22:25 ] @
Citat:
Ima religija i svoje pozitivne doprinose, kao na primer razvoj pojedinih terapeutskih pravaca od strane protestanskih pastora i sl.
Ima, bas kao i verovanje u deda mraza - deca se zbog toga lepo ponasaju, jer inace deda mraz nece da im donese poklon.
Zameniti "deda mraz" sa "Bog", "Alah", "Jahve" kao i "poklon" sa "zivotom u raju", "72 device" i sl... i svodi se na isto, samo sto deca taj poklon i dobiju - doduse ne od deda mraza, ali to su sitnice ;-)
Jos jedna bitna razlika je sto je sasvim OK detetu reci da je deda mraz izmisljotina kada preraste te price, dok je bilo kakva analogija sa nekim od "bozanstava" danas zapravo vredjanje po religijskoj osnovi i striktan no-no sto se politicke korektnosti tice :-)
Sto se tih "New Age" budalastina tice (ode moja PC... priznajem, nisam se ni trudio ;-) - one su jednostavno novina na trzistu virtuelnih drugara, prilagodjena vremenu - mnogim ljudima je staromodno da veruju u neke matore knjige i zastarele price tipa Nojeva barka, Armagedon i sl... - pa se njima nudi nesto modernije, kvazi-nauka bazirana na astronomiji, fizici i filozofiji - i to mu onda dodje kao modernije, po meri "obrazovanijeg" coveka.
Sve te religije, kultovi, new-age pricice su guslanje na istu temu - pogadjanje centara u ljudskom mozgu koji su zaduzeni za pravljenje smisla od svih senzacija koje dolaze u mozak, pokusavanje uocavanja pocetka i kraja kao i sablona... to nam je bila evolutivna prednost, a njene mane nisu kostale ljudske zivote (bar ne puno, ako izuzmemo idiote koji se ubiju zbog svoje vere u nesto ;-) - tako da se ta karakteristika duboko usadila u ljudski DNK - propustiti nesto je daleko bioloski skuplje nego pogresiti u pretpostavci da necega ima ;-)
[ musicmaster @ 23.06.2009. 23:06 ] @
Nego, šta ćemo sa Illuminatima koji su navodno već uveliko razotrkriveni,
te pokušavaju da kroz medije uguraju novu informaciju o solarnom maksimumu koji se dešava,
baš na 21.12.2012, zbog kojeg će svi sateliti u orbiti ostati neupotrebljivi - sprženi?
Kada dođe taj datum i kada se ništa ne desi, a večina iščekuje,.... i kad ono, umesto solarnog sranja,
novi teroristički scenario stupa na snagu u vidu nekog ogromnog, bolesnog genocida.
Nakon samo par sati, na svim vestima, na svakom info-news kanalu nove šokantne informacije...
Kineski teroristi, ovo, ono..
I to bi bio neki završni ritual za dovođenje svetlostnog, jednookog selje sa vrha....
...koji će da se uparkira u onoj zgradurini od "šesnaest hiljada metara" u pečenjari "a la - BljR Doobai" ,
što neodoljivo podseća na Sauronovo prebivalište, koju nikako da završe....
Moguće je da čekaju 2012 za zadnji "crep"...
[ Isak666 @ 24.06.2009. 06:01 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Ima, bas kao i verovanje u deda mraza - deca se zbog toga lepo ponasaju, jer inace deda mraz nece da im donese poklon.
Zameniti "deda mraz" sa "Bog", "Alah", "Jahve" kao i "poklon" sa "zivotom u raju", "72 device" i sl... i svodi se na isto, samo sto deca taj poklon i dobiju - doduse ne od deda mraza, ali to su sitnice ;-)
To stoji, samo..
To su dve razlicite stvari - dogmatsko ludilo i razvoj jedne korisne oblasti.
Nemaju zajedno nikakve veze.
Vera Jehovinih svedoka ili koga vec, da ce biti spaseno njih 7000 od strane bozije ruke, nema nikakve veze sa razvojem terapeutskih tehnika od strane protestanskih skola koja kasnije dovede do stvaranja Transakcione Analize, a koja sad nema vise nikakav kontakt sa religijom osim da je za polazne tacke uzela tehnike komunikacije izmedju svestenika i "njegove musterije".
Ali ne bih bas sad zauzimao poziciju branioca vere - ne stoji mi bas ;)
[Ovu poruku je menjao Isak666 dana 24.06.2009. u 07:44 GMT+1]
[ whitie2004 @ 24.06.2009. 07:11 ] @
Ma svi smo mi verujuci .... Dok si mali verujes u deda mraza ( svasta ), posle verujes u tvrd nastup i brze noge, godinama predjes na veru u novac i penzione fondove ( jeste, jos ima pacenika koji veruju u to ). Pri kraju zivota se svi vrate Bogu ...
To mu dodje k'o sazrevanje u veri.
[ _andjela_ @ 24.06.2009. 13:52 ] @
Cak i covek koji izjavi da ne veruje u nista, veruje u nesto.
[ filip_caca @ 24.06.2009. 18:07 ] @
veruje da je upravu :)
[ Ivan Dimkovic @ 24.06.2009. 18:33 ] @
Vera je ljudski koncept - nema nista tacnog ili netacnog u veri, to je samo jedan od rezultata procesa u nasem mozgu koji nama licno nesto znaci (ili ne)
Medjutim organizovane verske ustanove - kultovi, sekte, religije i sl... su cista eksploatacija te ljudske osobine i gomile drugih psiholoskih fenomena ljudskog mozga zarad nekih pogodnosti onima koji su "cin" u toj organizaciji - mogucnost da kontrolises necije akcije, nekada cak i finansijska korist, nekada posao (zadovoljavanje zivotnih potreba), mogucnost delovanja kao grupa tj. amplifikacije politickog/socijalnog uticaja i sl... Nije bitno sta je predmet verovanja koji se propagira u tim ustanovama, ali svima njima je zajednicko da:
a) Veruju u nesto sto je fizicki nedokazano/nedokazivo, kako bi se izbegla mogucnost opovrgavanja/bilo kakve debate bazirane na fizicki opipljivim cinjenicama
b) Nude nagradu onima koji im se pridruze i postuju pravila (raj, device, ...) ili kaznu onima koji ta pravila ne postuju (pakao) - u najecem broju slucajeva je ta nagrada zapravo nista sto ima veze sa fizickim svetom, tipa "zivot posle smrti", "device u raju" - medjutim, cesto zahtevaju fizicke stvari za svoje "usluge", recimo - novac.
c) Smatraju da su bas oni "u pravu" te da su drugi "u krivu" sto se verovanja u nesto sto je fizicki nedokazano/nedokazivo tice, sto celu stvar cini beskonacno interesantnom :)
Na zalost, cesto se verovanja u te nedokazive stvari koriste kao povod za vrlo fizicke sukobe - ne treba biti naivan, da nema toga covek bi nasao nesto drugo da mu bude razlog za sukob, ali je totalno fascinantno da su ljudi nekad u stanju da zaista ratuju zarad njihovih ubedjenja u virtuelne stvari :)
[ Srđan Pavlović @ 24.06.2009. 19:09 ] @
@andjela & replayeri :) - svadjajte se na PP, pliz.
Inace, kada smo kod ovoga, svima preporucujem odlicnu knjigu Bertnarda Rasela "Mit o Djavolu",
koja se zapravo bavi zlom kroz istoriju (nanosenje zla od strane ljudi), i otelotvorenje zla kroz
pojam "djavola", i kada i sta je taj pojam znacio. Odlicna knjiga, zanimljiva.
Inace, ja nemam nista protiv da neko u nesto veruje, dok god njegovo licno
verovanje nema neke prakticne implikacije na moj zivot, koje sam ja duzan da trpim.
Od vernika (kad su religije u pitanju) najvise "cenim" one koji ne priznaju nikakve crkve
i u svom "odnosu" sa Bogom ne priznaju nikakve ovozemaljske posrednike (ni ljude ni neke idole).
Medjutim, kao sto je Ivan lepo objasnio u prethodnih nekoliko postova, radi se najcesce o svesnoj ili
nesvesnoj eksploataciji jedne od ljudskih osobina, i institucionalizovanje toga radi dobrog biznisa.
[ Kosuth @ 24.06.2009. 20:44 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Vera je ljudski koncept - nema nista tacnog ili netacnog u veri, to je samo jedan od rezultata procesa u nasem mozgu koji nama licno nesto znaci (ili ne)
Medjutim organizovane verske ustanove - kultovi, sekte, religije i sl... su cista eksploatacija te ljudske osobine i gomile drugih psiholoskih fenomena ljudskog mozga zarad nekih pogodnosti onima koji su "cin" u toj organizaciji - mogucnost da kontrolises necije akcije, nekada cak i finansijska korist, nekada posao (zadovoljavanje zivotnih potreba), mogucnost delovanja kao grupa tj. amplifikacije politickog/socijalnog uticaja i sl... Nije bitno sta je predmet verovanja koji se propagira u tim ustanovama, ali svima njima je zajednicko da:
a) Veruju u nesto sto je fizicki nedokazano/nedokazivo, kako bi se izbegla mogucnost opovrgavanja/bilo kakve debate bazirane na fizicki opipljivim cinjenicama
b) Nude nagradu onima koji im se pridruze i postuju pravila (raj, device, ...) ili kaznu onima koji ta pravila ne postuju (pakao) - u najecem broju slucajeva je ta nagrada zapravo nista sto ima veze sa fizickim svetom, tipa "zivot posle smrti", "device u raju" - medjutim, cesto zahtevaju fizicke stvari za svoje "usluge", recimo - novac.
c) Smatraju da su bas oni "u pravu" te da su drugi "u krivu" sto se verovanja u nesto sto je fizicki nedokazano/nedokazivo tice, sto celu stvar cini beskonacno interesantnom :)
Na zalost, cesto se verovanja u te nedokazive stvari koriste kao povod za vrlo fizicke sukobe - ne treba biti naivan, da nema toga covek bi nasao nesto drugo da mu bude razlog za sukob, ali je totalno fascinantno da su ljudi nekad u stanju da zaista ratuju zarad njihovih ubedjenja u virtuelne stvari :)
Sinteza dela price iz Zeitgeist adendum dokumentarca...
[ Isak666 @ 24.06.2009. 20:55 ] @
Ma ok sa verom, ionako je pucini svejedno i za boga i djavola i progres - daj da se zdere dok ide ;)
Nego, sta cemo sa "smakom"?
Sta bi nam trebalo u toj situaciji? Da pocnem sa investiranjem u nekretnine na planinskim proplancima ili rezervoare vode?
Sta kazu u Trecem Oku, sta nas ceka, koji metod anhilacije?
Jbg imamo jos malo vremena za pripreme.
:)
[ machiavelli @ 24.06.2009. 22:25 ] @
Citat: Isak666:
Nego, sta cemo sa "smakom"?
Kao sto kaze Mujo Hasi: "E, Haso, kad pocne smak sveta, ja pakujem kofere i odo' za Njemacku" :)
[ Srđan Pavlović @ 24.06.2009. 22:34 ] @
To me je sve podestilo na jednu pricu iz mog detinjstva.
Drustvo je sedelo u dvoristu nase stare kuce, u selu, u Jameni.
Pekla se rakija, i stare komsije su sedele oko kazana zajedno sa
mojom familijom i kontemplirale o smislu zivota dok je prvi otrov
poceo da curka iz kazana.
Svi smo jeli sljive, onako usput. Baba Boja je imala posebno postovanje
prema misljenju moga tate glede buducnosti, pa je pitala, krajnje zamisljeno, moga tatu,
koji je isto jeo sljive:
"Dragane... eh.. sta ce biti s' nama?", nasta je moj tata odgovorio:
"Usracemo se baba Bojo. Usracemo se od ovih sljiva."
Eto. To ce biti od smaka sveta.
[ musicmaster @ 24.06.2009. 22:47 ] @
Hmmm, mnogi ljudi kažu da je spas duboko pod zemljom, Žil Vern, itd...
jer kad krenu i cunami i tornada i zemljotresi i vulkani i Džinovi i Anunaki i Nephilini i sve ostalo do sad nabrojano na ovom netu,
na nas jadne ljude, tog sudnjeg dana, kako da se preživi ako ne pod zemljom?
Znači, ašovčiće u ruke i kopanjac!
Ko naiđe na prvu underground - ogromnu pečurku,
odma' da nam javi, da se svi zajednički bacimo na tu "proverenu" rupu,
da na vreme završimo kopanje do spasa!
[ _andjela_ @ 25.06.2009. 06:09 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: c) Smatraju da su bas oni "u pravu" te da su drugi "u krivu" sto se verovanja u nesto sto je fizicki nedokazano/nedokazivo tice, sto celu stvar cini beskonacno interesantnom :)
Ovo je jednako komicna izjava kao i sto pojedini clanovi ES-a poistovecuju ne/verovanje sa gluposcu/inteligencijom. Ponovo mi/vi/oni...ko su ti oni?
Citat: Nije bitno sta je predmet verovanja koji se propagira u tim ustanovama, ali svima njima je zajednicko da:
Ako neko oceni da nije bitno sta se neko/necim bavi do te mere da to upozna (makar kroz osnovnu edukaciju), onda nije smisleno da se pravi kritika/analiza na tu tematiku na osnovu generalizacija i pretpostavki, jer to ne sluzi ama bas nicemu.
[ Srđan Pavlović @ 25.06.2009. 10:28 ] @
Citat: Nije bitno sta je predmet verovanja koji se propagira u tim ustanovama, ali svima njima je zajednicko da:
@andjela - sa cime konkretno autor ovde nije dovoljno upoznat, i na osnovu cega si to uspela zakljuciti?
Sa druge strane, mozes li opovrgnuti nesto od tih tvrdnji?
"Svima njima" - znaci grupi ljudi koji imaju gore navedene karakteristike.
[ _andjela_ @ 25.06.2009. 10:49 ] @
Kernel-1,
Zanimao me je odgovor na pitanje od strane korisnika koji je izneo ovakva razmisljanja.
Nisam u mogucnosti da odvojim vreme za odgovore na postavljena pitanja, jer si kao moderator skladno zamolio:
Citat: @andjela & replayeri :) - svadjajte se na PP, pliz.
Posto nije normalno da odredjeni korisnik fizicki preti drugim korisnicima, i to na ovom forumu, meni nije bas normalno da mi jos neko predlaze da se 'svadjam' sa nekim preko PP.
[ musicmaster @ 25.06.2009. 11:22 ] @
Citat: _andjela_: Kernel-1,
Zanimao me je odgovor na pitanje od strane korisnika koji je izneo ovakva razmisljanja.
Nisam u mogucnosti da odvojim vreme za odgovore na postavljena pitanja, jer si kao moderator skladno zamolio:
........
Posto nije normalno da odredjeni korisnik fizicki preti drugim korisnicima, i to na ovom forumu, meni nije bas normalno da mi jos neko predlaze da se 'svadjam' sa nekim preko PP.
Dobro bre devojko, majka mu stara, pa zašto je tebi opet svađa u glavi? :D
[ Srđan Pavlović @ 25.06.2009. 11:40 ] @
Citat: meni nije bas normalno da mi jos neko predlaze da se 'svadjam' sa nekim preko PP.
Kada se razmene 2-3 ili vise poruke u ostrijem tonu samo izmedju 2 sagovornika, onda to podrazumevam
pod svadjom, te ne mora ici pod navodnike. Dakle, nije potrebno da izvrces teze i imputiras mi da ja predlazem
svadju - ja predlazem (tacnije trazim) da vase licne nesuglasice, pogotovo u onakvom tonu, premestite na PP.
Pozdrav, Srdjan.
[ Isak666 @ 25.06.2009. 12:14 ] @
Citat: musicmaster: Hmmm, mnogi ljudi kažu da je spas duboko pod zemljom, Žil Vern, itd...
jer kad krenu i cunami i tornada i zemljotresi i vulkani i Džinovi i Anunaki i Nephilini i sve ostalo do sad nabrojano na ovom netu,
na nas jadne ljude, tog sudnjeg dana, kako da se preživi ako ne pod zemljom?
Znači, ašovčiće u ruke i kopanjac!
Ko naiđe na prvu underground - ogromnu pečurku,
odma' da nam javi, da se svi zajednički bacimo na tu "proverenu" rupu,
da na vreme završimo kopanje do spasa!
Da, ali...
moram se osvrnuti na to da je postavljac teme savesno prikupio i obznanio moguce svrsetke kojima se bavi vaskoliki narod po internetu.
A to su:
Citat: A po nekima ima i zavrnutijih stvari:
Human
* Flu Pandemic
* Nuclear War / WW3 / Biological War
* Large Hadron Collider
* Nanotechnology
* Religious Apocalypse
* Nuclear Accident
* Rise of the Machines
* Genetic Modification
* Time Travel Error
From Space
* Nearby Supernova
* Explosion from the black hole at the center of our galaxy - read about how something similar could have caused the recent tsunami
* Gamma Ray Burst (GRB)
* Asteroid/Meteor/Comet
* Coronal Mass Ejection (CRE) from our Sun
* Cosmic Rays
* Solar System Falls Apart (butterfly effect)
* Alien Invasion
From Earth
* Magnetic Pole Shift
* Crustal Pole Shift
* Supervolcano - ie Yellowstone
* Ice Age
* Global Warming
Ako se npr desi Rise of the Machines, a ja ukopan negde pod zemljom - moze me pronaci apgrejdovani motokultivator sa neopisivo visokim IQ i zeljom za ljudskom krvlju i da me siluje tamo.
Niko me ne bi cuo, a ja ne bih imao prostor da pobegnem.
Vise bi mi godila invazija vanzemaljaca. Probao bih da saradjujem sa njima na kvislinskoj bazi - mogao bih da odajem pozicije zastekanih ljudi i tako nesto.
[ musicmaster @ 25.06.2009. 15:23 ] @
Citat: Ako se npr desi Rise of the Machines, a ja ukopan negde pod zemljom - moze me pronaci apgrejdovani motokultivator sa neopisivo visokim IQ i zeljom za ljudskom krvlju i da me siluje tamo.
Niko me ne bi cuo, a ja ne bih imao prostor da pobegnem.
Vise bi mi godila invazija vanzemaljaca. Probao bih da saradjujem sa njima na kvislinskoj bazi - mogao bih da odajem pozicije zastekanih ljudi i tako nesto.
Pa šta da ti kažem? :)
Ti sačekaj ondak Romulsku rasu iz Star Treka da "dođe pored zemlje" i da šibne onaj vrteći pimpek,
koji će da se ukopa negde duboko i da za neko vreme od zemlje ... puf! - New Black Hole.
Da, to je još jedan od mogućih 21.12.2012 događaja iz široko rasprostranjenih izvora na netu, bla, bla, bla---.
BTW, ako i treba da se ide u središte zemlje, zašto bi neko išao sam?
:D
[Ovu poruku je menjao musicmaster dana 25.06.2009. u 18:13 GMT+1]
[ Buum @ 25.06.2009. 15:35 ] @
Citat: Kernel-1: To me je sve podestilo na jednu pricu iz mog detinjstva.
Drustvo je sedelo u dvoristu nase stare kuce, u selu, u Jameni.
Pekla se rakija, i stare komsije su sedele oko kazana zajedno sa
mojom familijom i kontemplirale o smislu zivota dok je prvi otrov
poceo da curka iz kazana.
Svi smo jeli sljive, onako usput. Baba Boja je imala posebno postovanje
prema misljenju moga tate glede buducnosti, pa je pitala, krajnje zamisljeno, moga tatu,
koji je isto jeo sljive:
"Dragane... eh.. sta ce biti s' nama?", nasta je moj tata odgovorio:
"Usracemo se baba Bojo. Usracemo se od ovih sljiva."
Eto. To ce biti od smaka sveta.
Hahahaah, fenomenalna priča!
[ Dush0ica @ 25.06.2009. 19:08 ] @
[ drbogi @ 25.06.2009. 22:39 ] @
Maje uopšte nisu naivne. Ne treba se šaliti sa njima, ne praštaju lako, a često i nikada.
Evo i linka za majanski horoskop, koji nema veze sa Majom iz prve rečenice.
http://www.tortuga.com/eng/decode/index.php
@Kosuth
Pazi da dok oreš, ne probušiš zemlju, možeš izaći čak u Australiji..
[Ovu poruku je menjao drbogi dana 26.06.2009. u 00:36 GMT+1]
[ Ankalagon the Black @ 26.06.2009. 00:12 ] @
Ja sam odlucio da verujem u optimisticnu prognozu sto se tice 2012 godine. Slazem se sa osobom koja je napisala da buducnost nije zacrtana i da je sami stvaramo. Takodje mislim da je prica o sljivama i smislu zivota briljantna :)
http://video.google.com/videoplay?docid=-4951448613711060908
Predlozio bih ovaj film da pogleda svako koga interesuje problematika 2012 godine. Verovatno najbolji filmic o 2012-oj.
[ bora61 @ 26.06.2009. 11:36 ] @
Batali filmove. Ne stvaramo mi svoju sudbinu, jer da bi to mogli, moramo biti u stanju da stvorimo i svoj pocetak.
Muslimani ce da vladaju. Vladaju i sada. Ima li neke drzave gde ih nema. I sta znaci Muslimani, Katolici, Pravoslavci. Svi smo mi od krvi i mesa, bolujemo od istih bolesti, osim vanzemaljaca koji su medju nama i sve nas za****avaju.
Verujem u skori kraj ovakve "civilizacije" gde 500.00 ljudi zivi, a ostalih 4.500.000.000 radi za njih. Tako i oni 1939 nisu verovali u WWII. A bilo bi tako lepo da se sve zavrsi u sekundi, a ne da se patimo 2 godine.
[ Ankalagon the Black @ 26.06.2009. 17:13 ] @
Citat: Verujem u skori kraj ovakve "civilizacije" .....
A ja se nadam i pocetak bolje. Steta bi bilo da se ovde zavrsi, pa tek smo nesto malo poleteli u svemir....
[ musicmaster @ 26.06.2009. 21:46 ] @
Citat: bora61: ....... A bilo bi tako lepo da se sve zavrsi u sekundi, a ne da se patimo 2 godine.
Ko voli da pati, misli o tome, veruje u to...
Patiće. I te kako da hoće.
Zato je bolje da se razmišlja o tome da se vanzemaljci nahrane nuklearkama, umesto mi da "osećamo".
Kad dođu naravno... dvajes'prvogdvanestogdve'iljadedvaneste.
Kažu da ta nuklearna sranjca imaju pozitivan zdravstveni efekat na sive ili male zelene, btw.
Kakvi god da su, 'nijesam' ih viđao do sad.
Možda i jesam zapravo, a oni bili zamaskirani.
Kao u MIB.
[ AMD guy @ 12.08.2009. 12:46 ] @
http://2012wiki.com/index.php?title=Galactic_Alignment
Citat: The 'Galactic Alignment' is an astronomical phenomenon that refers to an alignment between the December solstice sun with the equator of our galaxy, the Milky Way. It is usually associated with the end of the ancient Mayan calendar in 2012. It was originally popularised by John Major Jenkins, and is now a integral part of many new age proposals of how 2012 might affect us.
The Galactic Alignment is the alignment of the December solstice sun with the Galactic equator. This alignment occurs as a result of the precession of the equinoxes. Precession is caused by the earth wobbling very slowly on its axis and shifts the position of the equinoxes and solstices one degree every 71.5 years. Because the sun is one-half of a degree wide, it will take the December solstice sun 36 years to precess through the Galactic equator.
[ D.H.Lorens @ 21.08.2009. 21:59 ] @
A moze biti , al` i ne mora da znaci , da ce doci "samo" do "mestimicnog ispiranja " kao ovde :
http://www.dailymotion.com/vid...the-world-the-illum_shortfilms
Ko pozivi do tada - znace !
[ Ankalagon the Black @ 22.08.2009. 20:43 ] @
http://btjunkie.org/search?q=nostradamus+2012
Upravo sam pogledao ovaj dokumentarac. Apsolutna preporuka. Definitivno iskazana sustina.
Sustina:
Nikakva externa sila nece odluciti nasu sudbinu, vec mi sami. Problemi sa kojima se suocavamo su stvarni i ako sami ne preuzmemo odgovornost da ih resimo, doci ce nam glave. To bi se moglo nazvati odrastanje i preuzimanje odgovornosti za svoju sudbinu. Nikako ocekivati da neko drugi treba da resi nase probleme. Kada uzmem u obzir i druge povezane stvari koje su me interesovale, namece se ovaj jednostavan zakljucak. Toliko je jednostavno.
Ovakve stvari ce nas sve obrisati sa planete.
http://www.rts.rs/page/stories...3%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8.html
A ovakva promena u odnosima medju ljudima ce nam omoguciti da idemo dalje.
http://www.huffingtonpost.com/...ech-in-cairo-vid_n_211215.html
IMHO
[ euripyd @ 23.08.2009. 19:52 ] @
Najvise volim da citam komentare i dokaze sa "googla".
1. Samo onaj ko je imao detaljan uvid u Maya kalendar, njihov sistem i jezik neka postuje. new-age sajtovi sa "dokazima" se ne racunaju.
2. Proroci ne dokazuju prorostvo retrogradno, tj. "nostradamus je predvideo hitlera jer je rekao to i to", vec "nostradamus je predvidja dogadjaj u buducnosti koji ce da se desi tada i tada". To da je Nostradamus predvideo Hitlera, voleo bih da sam procitao 1925, to bi bio dokaz.
sve ostalo mozete da bacite u vodu.
[Ovu poruku je menjao euripyd dana 23.08.2009. u 21:05 GMT+1]
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|