[ osmania @ 04.02.2009. 17:24 ] @
Procitao sam clanak koji se nalazi na linku kojeg cu kasnije da nalijepim, ali radi se fotografijama koje pravimo svaki dan i sada se pojavi kugla ili kuglice vise njih ili manje.
Neki naucnici su se uzeli u kostac sa tim fenomenom i objasnjavaju kao da su to ziva leteca inteligentna bica. Trazio sam na netu nesto ima svega i svakakvih teorema a vecinom je rijec o “orbovima".
Evo link clanka:

http://blog.vecernji.hr/misak/.../tajanstvene-svijetlece-kugle/

a evo par fotki:

[ Nebojsa Milanovic @ 04.02.2009. 17:35 ] @
Kakva smejurija od "analize" :)

Koja je zajednička osobina svih fotografija na kojima se nalaze te "tajanstvene kugle"?
[ cozmo_im @ 04.02.2009. 18:09 ] @
Ahahahaha, Osmania jel se ti zezas s nama il stvarno...

Ovo je prasina koju hvata blic na kompaktima (fenomen koji nastaje kada je blic blizu objektiva)...
[ osmania @ 04.02.2009. 18:52 ] @
vjeruj mi i ja sam to isto mislio ali procita clanak i onda sam malo guglao i ono ljudi su razvili neku teoriju o tome.
ne znam procitali ste clanak vjerovatno :)
[ Zoran Rodic @ 04.02.2009. 19:09 ] @
Mislim da se polako stvara kritična masa tema potrebnih za otvaranje još jednog foruma usko vezanog za fotografiju :) :)

hint: Slike slikane digitalnim prebacene na PC nakon mjesec dana gube na kvaliteti ?????
[ Zarko Silic @ 04.02.2009. 20:03 ] @
Kugle su posledica osvetljenja blicem (odredjene frekvencije ili topline) cestica prasine koja nas okruzuje i koja tada odbije (reflektuje) polarizovanu svetlost koja se golim okom ne moze primeriti zbog svoje kratkotrajnosti (i zbog skromnih osobina organa vida). Senzor u fotoaparatu takvu "pojavu" detektuje i prenese u fotografsku formu.
[ kintec @ 05.02.2009. 00:00 ] @
Imas krs foto aparat. (sto me cudi da si samo to primetio..kako nisi primetio hromatske aberacije, izoblicenja...i sve ostalo...i zatim sve to pripisao vanzemaljcima)

ROFL :)
[ SlobaBgd @ 05.02.2009. 01:20 ] @
Ma nema tu nikakvih inteligentnih živih bića! Ja i na nekim porodičnim fotografijama ne nalazim nijedno inteligentno živo biće, a tek na ovim tvojim...
[ dostanov @ 05.02.2009. 08:10 ] @
@Cozmo, Zarsilic
Nije istina to sto pricate, meni se isto pojavljuju kugle, bez efekta prasine i blica!

[ cozmo_im @ 05.02.2009. 10:23 ] @
Pa svi znamo da blic uglavnom prepaljuje sve sto je u blizini, otud su kod tebe kugle zute jer ih nije opalio blic. Ja bih rekao da ti imas problem sa WB-om jer nisu sve kugle zute, ako znas na sta mislim (da, na ona bica, neka su i zelena!)
[ zaraza @ 05.02.2009. 10:38 ] @
Citat:

Neki naucnici su se uzeli u kostac sa tim fenomenom

Naucnici :):)
Fenomenom :):)
[ ventura @ 05.02.2009. 14:11 ] @
Citat:
osmania:
Neki naucnici su se uzeli u kostac sa tim fenomenom i objasnjavaju kao da su to ziva leteca inteligentna bica.

U pitanju je samo nivo inteligencije, ali sasvim je sigurno da su ta bića mnogo inteligentnija od onoga ko je napravio te fotografije i video inteligentna bića na njima.
[ etjen @ 05.02.2009. 15:17 ] @
ja sam fasciniran temom :))
[ fade @ 05.02.2009. 16:35 ] @
Ma to su sigurno vanzemaljci,ali se nisu nadali ljudima u toj oblasti,rasprsli se u enertegke kugle,nisu stigli da ukljuche cloak mode,pa ih blic provalio.
[ Lesli Eldridz @ 05.02.2009. 17:54 ] @
Jeste, te kugle su inteligentna ziva bica a spageti rastu na drvecu
[ Zeleni zub @ 07.02.2009. 14:11 ] @
Citat:
SlobaBgd: Ma nema tu nikakvih inteligentnih živih bića! Ja i na nekim porodičnim fotografijama ne nalazim nijedno inteligentno živo biće, a tek na ovim tvojim...

[ BioSQUAD @ 07.02.2009. 15:07 ] @
Ma zajebancija, cista! :P
[ Zarko Silic @ 10.02.2009. 11:16 ] @
Pazite, ima tu jos nejasnoca?
Pustio sam malo da se "ispucate", a sad pitanje:

Zasto su te kugle oivicene preciznom i ostrom liniom? Tj zasto je prelaz sa monohromatske ravni tako ostar, a ne blag i postepen?

Aj sad da vas cujem.