[ -zombie- @ 25.11.2003. 19:46 ] @
| odgovor: 179
objašnjenje:
1 to change the light bulb and to post that the light bulb has been changed
14 to share similar experiences of changing light bulbs and how the light bulb could have been changed differently
7 to caution about the dangers of changing light bulbs
1 to move it to the Lighting section
2 to argue then move it to the Electricals section
7 to point out spelling/grammar errors in posts about changing light bulbs
5 to flame the spell checkers
3 to correct spelling/grammar flames
6 to argue over whether it's "lightbulb" or "light bulb" ... another 6 to condemn those 6 as stupid
2 industry professionals to inform the group that the proper term is "lamp"
15 know-it-alls who claim they were in the industry, and that "light bulb" is perfectly correct
19 to post that this forum is not about light bulbs and to please take this discussion to a lightbulb forum
11 to defend the posting to this forum saying that we all use light bulbs and therefore the posts are relevant to this forum
36 to debate which method of changing light bulbs is superior, where to buy the best light bulbs, what brand of light bulbs work best for this technique and what brands are faulty
7 to post URL's where one can see examples of different light bulbs
4 to post that the URL's were posted incorrectly and then post the corrected URL's
3 to post about links they found from the URL's that are relevant to this group which makes light bulbs relevant to this group
13 to link all posts to date, quote them in their entirety including all headers and signatures, and add "Me too"
5 to post to the group that they will no longer post because they cannot handle the light bulb controversy
4 to say "didn't we go through this already a short time ago?"
13 to say "do a Google search on light bulbs before posting questions about light bulbs"
1 forum lurker to respond to the original post 6 months from now and start it all over again.
flashback rulez!!
http://www.annoyances.org/exec/show/article09-208 |
[ Bojan Basic @ 25.11.2003. 20:23 ] @
Ovo je previše dobro da bi se iskazalo rečima!!!
P. S. Nadam se da neće biti postova tipa "ovo je bezveze" onih koji se prepoznaju u ovome (ne izuzimam ni sebe), jer malo šale nikom ne škodi.
[ drdrksa @ 25.11.2003. 20:46 ] @
Xexexe, jes cool, nema sta
[ cedomir @ 25.11.2003. 20:48 ] @
GENIJALNO :))))))))))))))))))))
[ byTer @ 25.11.2003. 23:39 ] @
Ma dobro aj da vidimo sta ce ko da radi.
[ Bojan Basic @ 26.11.2003. 00:04 ] @
Ja znam nekoga ko se savrseno uklapa u prvu kategoriju od 13 osoba. Ko ce da pogodi ko je to?
[ pctel @ 26.11.2003. 00:43 ] @
Ne valja vam ovo, ja znam jos najmanje dvojicu, koji, ako sam dobro primetio spadaju u posebne grupe. Jedan bi pitao sta je to "light bulb" i koja je odgovarajuca nemacka rec, a drugi koji bi pre pocetka bilo kakvih akcija zahtevao da mu se detaljno objasni princip rada pomenutog uredjaja :-)...
[ MilošV @ 26.11.2003. 06:53 ] @
Vec sam bookmark-irao temu i podesio TaskScheduler na 6 mjeseci... :)
[ ledeni @ 26.11.2003. 08:53 ] @
I naravno par nas koji bi trazili da se to odradi na srpski nacin, naravno uz pitanje zasto to nije na cirilici i zasto se ne koristi srpska rec za "light bulb" ;) + oni koji bi se tome protivili...
[ byTer @ 26.11.2003. 11:16 ] @
Citat: Bojan Basic:
Ja znam nekoga ko se savrseno uklapa u prvu kategoriju od 13 osoba. Ko ce da pogodi ko je to?
Da nije Gojko?
PS Posto ja nisam bio tu ja cu da zamenim slijalicu.
[ formeye @ 26.11.2003. 11:50 ] @
Citat: tizza:
Jel moze to na srpskom? Bookmark-ovao :)))
[ Shadowed @ 26.11.2003. 12:33 ] @
Pa zaboravili ste nekog ko ce se sloziti sa svakim od onih 179-oro (ponaosob). :)
[ impaque @ 26.11.2003. 13:05 ] @
Fali još petoro koji kažu da na njihovom Debianu sijalica savršeno dobro radi i pored toga što nekoliko godina nije apdejtovana, šestoro koji to osporavaju sa argumentima da takve matore sijalice nemaju sve funkcije up-to-date sijalica, par ljudi predlažu da se sijalica "kompajlira" od nule, dok se 23 Windows korisnika žali da nemaju dovoljno rama da pokrenu "Setup Sijalica.exe"... Onda se postavlja pitanje da li dokumentaciju za sijalicu treba prevesti na srpski, 24 čoveka su za, ali samo troje se bacaju na prevod. Potom, 4 programera prave fork sijalice, ilegalno menjaju licencu (zatvaraju kod) i prodaju je na domaćem tržištu bez pomena prvobitnih programera, jer, heh, ovo je ipak Srbija. 7 ljudi koji se bave advocacy-jem saznaju na to, organizuju demonstracije 152 čoveka se kroz par dana pojavljuju ispred skupštine i 5. oktobar pada u senku 5. decembra - šestoro mrtvih...
[ MilošV @ 26.11.2003. 13:19 ] @
Citat: formeye:
Citat: tizza:
Jel moze to na srpskom? Bookmark-ovao :)))
Moze:
Add-ovao Favorites-ima :)))
[ old @ 26.11.2003. 17:20 ] @
Citat: impaque:
... Onda se postavlja pitanje da li dokumentaciju za sijalicu treba prevesti na srpski, 24 čoveka su za, ali samo troje se bacaju na prevod. Potom,...
Koliko članova ESa je potrebno da bi se promenila sijalica? ;)
odgovor: najmanje 183
objašnjenje (za prvih 183; update – stavke nek pokupi neko od onih 13 koji će sve da citiraju) :
1 da promeni sijalicu i napiše da je promenjena
14 da podele slična iskustva o zameni sijalica i o tome kako je to moglo i drugačije da se izvede
7 da upozori na opasnosti pri zameni sijalica
1 da poruku premesti u zonu o elektrici
7 da istaknu pravopisne/gramatičke greške u poruci o promeni sijalice
5 da zezaju tog sitničara
3 da ga štite
6 da raspravljaju da li je to sijalica ili svetleće telo... još 6 da ovih 6 proglase glupim
2 profesionalca da obaveste grupu da je ispravan naziv "osvetljenje"
15 sveznalica koji tvrde da su bili u proizvodnji i da je sasvim ispravno i "sijalica"
19 da napišu da ovaj forum nije o sijalicama i zamole da diskusiju premeste na forum o lampama
11 da brane pisanje u ovaj forum argumentom da svi mi koristimo sijalice i zato je poruka prikladna za ovaj forum
36 da raspravlja koji je najoptimalniji metod za zamenu, gde kupiti najbolje sijalice, koja je najbolja marka za upotrebljeni način, a koje bi bile promašaj
7 da stave linkove na kojima se vide razne vrste sijalca
4 da napišu da su linkovi omašivali i stave "prave"
3 da stave linkove koje su našli prateći linkove iz te grupe koji dokazuju da je rasprava o sijalicama baš za ovu grupu
13 da povežu sve poruke do tog momenta, kompletno ih citiraju uključujući sva zaglavlja i potpise, pa dopišu "i ja."
5 da saopšte grupi da neće više pisati jer ne mogu da se pomire sa stanjem
4 da kažu "nismo li nedavno već prošli kroz ovo?"
13 da kažu "pre nego što postavite pitanje o sijalicama pogledajte to isto na google-u"
1 je dovoljan koji će kroz 6 meseci da pročačka po forumu, odgovori na originalnu poruku, pa da sve počne iznova.
Update (by Old)
Zaboravih link na "original". Credits to -Zombie- too:
http://www.mr2.com/DIGEST/VOLUME2/1866.txt
("godina" je interesantna)
How many programmers does it take to change a light bulb?
In C it would take three programmers, and the bulb would have to be removed and reinserted several times before they got it to work. Moreover, nobody would ever be able to change the light bulb after that.
In ADA ...
(... ... ...)
Microsoft declare darkness as a standard
And finally, the correct answer: NONE, it's a hardware problem.
Ostatak krije još jedan praistorijski link:
http://www.hoeners.de/light.html
[ Ovu poruku je menjao old dana 28.11.2003. u 07:12 GMT]
[ Slobodan Miskovic @ 27.11.2003. 04:30 ] @
Citat: 13 da povežu sve poruke do tog momenta, kompletno ih citiraju uključujući sva zaglavlja i potpise, pa dopišu "i ja."
+
Citat: Pa zaboravili ste nekog ko ce se sloziti sa svakim od onih 179-oro (ponaosob).
100% jos cita P.P. NJegosa...... :)
[ boki @ 30.11.2003. 14:43 ] @
meni se vise svidja na engleskom... :)
[Ovu poruku je menjao UroS dana 01.12.2003. u 14:06 GMT]
Sto bre promeni? Sad poruka nema smisao :))
[Ovu poruku je menjao boki dana 02.12.2003. u 00:17 GMT]
[ impaque @ 30.11.2003. 17:24 ] @
Ccc, ako Danilo vidi ovo... ;P
[ Milos Stojanovic @ 20.10.2004. 18:48 ] @
Citat: -zombie-:
1 to change the light bulb and to post that the light bulb has been changed
14 to share similar experiences of changing light bulbs and how the light bulb could have been changed differently
7 to caution about the dangers of changing light bulbs
1 to move it to the Lighting section
2 to argue then move it to the Electricals section
7 to point out spelling/grammar errors in posts about changing light bulbs
5 to flame the spell checkers
3 to correct spelling/grammar flames
6 to argue over whether it's "lightbulb" or "light bulb" ... another 6 to condemn those 6 as stupid
2 industry professionals to inform the group that the proper term is "lamp"
15 know-it-alls who claim they were in the industry, and that "light bulb" is perfectly correct
19 to post that this forum is not about light bulbs and to please take this discussion to a lightbulb forum
11 to defend the posting to this forum saying that we all use light bulbs and therefore the posts are relevant to this forum
36 to debate which method of changing light bulbs is superior, where to buy the best light bulbs, what brand of light bulbs work best for this technique and what brands are faulty
7 to post URL's where one can see examples of different light bulbs
4 to post that the URL's were posted incorrectly and then post the corrected URL's
3 to post about links they found from the URL's that are relevant to this group which makes light bulbs relevant to this group
13 to link all posts to date, quote them in their entirety including all headers and signatures, and add "Me too"
5 to post to the group that they will no longer post because they cannot handle the light bulb controversy
4 to say "didn't we go through this already a short time ago?"
13 to say "do a Google search on light bulbs before posting questions about light bulbs"
1 forum lurker to respond to the original post 6 months from now and start it all over again.
Me too
:P
[ mitar1982 @ 20.10.2004. 19:54 ] @
Citat: old:
6 da raspravljaju da li je to sijalica ili svetleće telo... još 6 da ovih 6 proglase glupim
2 profesionalca da obaveste grupu da je ispravan naziv "osvetljenje"
15 sveznalica koji tvrde da su bili u proizvodnji i da je sasvim ispravno i "sijalica"
Ma nemate pojma, pravilan naziv je "izvor svetlosti"
[ BytEfLUSh @ 20.10.2004. 20:04 ] @
Zaboravili ste nekoga ko će reći da je light bulb pregorela zato što koristite Internet Explorer. :)
Pređite na Firefox i neće više biti problema sa sijalicom.
[ W0LF @ 20.10.2004. 22:56 ] @
ma samo pozoves elektricara a ne da mi pisete ovde neke pismene zadatke iz srpskog kako promeniti sijalicu...
[ BytEfLUSh @ 20.10.2004. 23:00 ] @
Da, ali morate biti pažljivi pri izboru električara - neki će vam zameniti sijalicu i biće "drži vodu dok majstori odu". Bolje odabrati nekog boljeg, skupljeg električara pa da sijalica dugo svetli nego nekog jeftinog pa da je opet morate menjati.
[ cicika @ 20.10.2004. 23:09 ] @
Uopšte vas ne razumem.
Zašto ne biste prešli na halogenke? Zašto se držite običnih sijalica? Zar ne znate da je tehnologija napredovala i da ima i drugih izvora svetla?
[ BytEfLUSh @ 20.10.2004. 23:13 ] @
Ja se još uvek držim sveće... Ne pada mi na pamet da kupujem sijalice/halogenke od korumpiranih kapitalističkih kompanija. :)
[ cicika @ 20.10.2004. 23:18 ] @
Mora da je pun Mesec večeras! Svi su u MadZone-u!
Ja preferiram mrak... Čisto da ne bih postovala kad mi se ugasi sveća sa pitanjem na koje sve načine može ponovo da se upali!
[ Safet Beriša @ 20.10.2004. 23:33 ] @
1 da doda kako bi bilo efikasnije da je 1 menjao sijalicu a još 1 postovao odmah pošto bi prvi zamenuo sijalicu kako bi članovi foruma odmah po izmeni sijalice saznali da je sijalica promenjena.
5 da se slože kako bi to zaista dovelo do pravovremenog informisanja članova foruma.
1 da ispljuje ovu 6-oricu govoreći kako je neekonomično za taj posao angažovati 2 forumaša pošto bi onaj 1 mogao levom rukom da menja sijalicu dok bi desnom mogao postovati preko mobilnog telefona novije generacije.
6 da se slože s njim i otpočnu flame war sa prvom 6-oricom.
1 moderator da zaključa temu i očisti je od flamea.
7 članova koji nisu stigli da iznesu svoj stav o novopokrenutom pitanju da pošalju PP modu zahtevajući otključavanje teme.
1 moderator da otključa temu.
1 član da uradi cost-benefit analizu o tome da li je bolje podeliti posao oko menjanja sijalice i postovanja poruke o menjanju sijalice.
3 člana da kažu da je to najbolja cost-benefit analiza koju su pročitali.
7 članova da kaže kako ovaj što je radio c-b analizu zapravo nema pojma.
1 da doda kako je autor c-b analize u 2. srednje išao na popravni iz muzičkog.
4 da postuju ":)))))))))))))))))))))".
3 da primete kako "to nije bilo lepo".
1 da doda kako su zapravo sveće prava stvar.
1 da primeti da u osnovi mrak rula.
1 da napiše gomilu gluposti pošto nema pametnija posla a cela rasprava se ipak odvija u MadZoneu.
[Ovu poruku je menjao Safet Beriša dana 21.10.2004. u 00:50 GMT+1]
[ cicika @ 20.10.2004. 23:41 ] @
U ukupnom poretku, koliko članova [es]-a je potrebno? Oko 200? Više?
[ Safet Beriša @ 20.10.2004. 23:48 ] @
Pa... ako nastavimo ovako mislim da nam ni svih 37515 neće biti dovoljno :)
[ Milos Stojanovic @ 21.10.2004. 00:51 ] @
a i pitanje je kakva je tehnička podrška za halogene sijalice. Treba nam bar 5-6 [ES]ovaca da proveri ovo.
[ ghost2k3 @ 21.10.2004. 00:56 ] @
Ne zelim da imas ista sa tom podlom sijalicom.
Neka se zavrne sama.
[ Mitrović Srđan @ 21.10.2004. 12:41 ] @
tacno 31337 ;)
[ mitar1982 @ 21.10.2004. 14:31 ] @
Citat: cicika: Uopšte vas ne razumem.
Zašto ne biste prešli na halogenke? Zašto se držite običnih sijalica? Zar ne znate da je tehnologija napredovala i da ima i drugih izvora svetla?
Zato što se halogenke mnogo više greju, pa im grla brže stradaju. A zamena grla već zahteva posebnu temu.
[ boki @ 21.10.2004. 23:46 ] @
Citat: BytEfLUSh: Ja se još uvek držim sveće... Ne pada mi na pamet da kupujem sijalice/halogenke od korumpiranih kapitalističkih kompanija. :)
predji na open source alternativu :)
[ cicika @ 22.10.2004. 00:38 ] @
Citat: Zato što se halogenke mnogo više greju
Ti to izgleda nikad nisi ni video a o drugim stvarima da ne pričamo. Halogenke brže slabe kada se koriste one koje rade na 220V. One koje idu na 12V preko adaptera traju duže. Zagrevanje je manje jer se za istu količinu svetlosti (osnovna merna veličina, jedinica kandela) koriste halogenka manje snage a i ne rade po principu zagrevanja vlakna koje emituje svetlost (elektrone).
Ovo je za još jedan topic! :)
Mi nismo normalni! :)
[ bukovski @ 22.10.2004. 00:42 ] @
[ Safet Beriša @ 22.10.2004. 00:42 ] @
Citat: cicika: Mi nismo normalni! :)
Mislim da je nepotrebno to posebno naglašavati ;)
[ Walker @ 22.10.2004. 00:44 ] @
Mrzim sijalice !! :)
[ BytEfLUSh @ 22.10.2004. 02:05 ] @
Citat: boki: predji na open source alternativu :)
Ma bih ja, ali ne odgovara sijalično grlo pa moram ponovo kompajlirati sijalicu. A pošto mi fale neki "dependencies", ne mogu to da uradim, a mrzi me tražiti ih. Ipak ću se zadržati na starijoj verziji :)
[ Slobodan Milivojevic @ 22.10.2004. 09:28 ] @
[ mitar1982 @ 22.10.2004. 10:47 ] @
Citat: cicika: Ti to izgleda nikad nisi ni video a o drugim stvarima da ne pričamo. Halogenke brže slabe kada se koriste one koje rade na 220V. One koje idu na 12V preko adaptera traju duže. Zagrevanje je manje jer se za istu količinu svetlosti (osnovna merna veličina, jedinica kandela) koriste halogenka manje snage a i ne rade po principu zagrevanja vlakna koje emituje svetlost (elektrone).
Jesi sigurna da pričamo o istom tipu sijalica. Halogenke su sijalice sa užarenim vlaknom, rade na temperaturi >250c.......
[ Corey @ 22.10.2004. 20:34 ] @
Kako su samo ljudi dokoni...
[ boki @ 23.10.2004. 00:50 ] @
Citat: cicika:
ne rade po principu zagrevanja vlakna koje emituje svetlost (elektrone).
Mislis fotone valjda ?
Da ne mislis ti na neonke ??
[ cicika @ 24.10.2004. 14:28 ] @
Tja... Pregoreli su mi osigurači...
Da otvorim novu temu o zameni osigurača ili da nastavim ovde?
[ Safet Beriša @ 24.10.2004. 14:42 ] @
Ajd sad da vas vidim - koliko članova ESa je potrebno da bi se zamenili ciciki osigurači?
[ Marko_L @ 24.10.2004. 20:22 ] @
Tačno 100.
70 - da joj kaže kako je ona žensko, te je sigurno ona sama kriva što su osigurači pregoreli, jer ih je preopteretila.
25 - da joj stanu u odbranu i kažu kako se dešava i da osigurači pregore sami od sebe, pogotovo ako su rumunske proizvodnje.
1 - da upozori učesnike u diskusiji da su otišli u off-topic i pozove nekog od moderatora da zaključa temu.
1 - da zamoli da se tema ipak ne zaključava jer i on ima sličan problem sa osiguračima.
1 - da je pita da li je single i šta radi večeras.
1 - da postuje konkretan odgovor na prvobitno pitanje.
1 - da vrati temu iz mrtvih posle 6 meseci i pita da li joj se promenilo bračno stanje
:)
[ cicika @ 24.10.2004. 20:31 ] @
Nemate pojma.
[ Safet Beriša @ 24.10.2004. 20:38 ] @
off topic (koliko god je to moguće u ovoj temi :)):
Da li mi se samo čini ili ovo:
Citat: cicika: Ja preferiram mrak...
ima neke veze s ovim:
Citat: cicika: Tja... Pregoreli su mi osigurači...
[ marko37 @ 24.10.2004. 21:42 ] @
Citat: Ajd sad da vas vidim - koliko članova ESa je potrebno da bi se zamenili ciciki osigurači?
Pa kao budući dipl. ing. elektrotehnike, valjda može to da odradi i sama? :)
--
wget A_Life
[ cicika @ 24.10.2004. 21:49 ] @
I ne samo da zamenim ceo osigurač već i da, u nedostatku novog, zamenim licnu pregorelom... Žestoka mudrost...
[ ntojzan @ 07.03.2006. 08:40 ] @
Nego, jel' proslo onih 6 meseci? :-)
[ Bhamby @ 08.03.2006. 03:53 ] @
2,75 ×
[ Shadowed @ 08.03.2006. 15:33 ] @
Kad ste vec iskopali temu...
Cicika, sto bi zamenila licnu pregorelom?
[ ntojzan @ 09.03.2006. 01:22 ] @
Zapravo ja mislim da je jako opasno koristiti licne na prvom mestu, i da bi trebalo ne samo koristiti normalan osigurac, nego i pozvati nekog ko je dovoljno strucan da utvrdi tacno koji osigurac najvise odgovara za to opterecenje.
Bezbednost na prvom mestu!
[ dr.NPN @ 09.03.2006. 16:08 ] @
Citat: Shadowed: Cicika, sto bi zamenila licnu pregorelom?
Pa valjda zbog ekonomicnosti...
Mada bih ja svima preporucio automatske osigurace i obavezno fid sklopke.
[ Ivan Miladinović @ 10.03.2006. 20:26 ] @
RFLMAO
kakvi ste loodaci!
HAHAHAHAHA! :))))))))))))
odlicna tema! :D :D
[ KarakorukaJapan @ 11.03.2006. 18:40 ] @
Kad smo već kod sijalica, evo šta može da se desi ukoliko nestručna osoba pokušava da izvrši zamenu sijalice:
Pre par godina odem ja kod brata od tetke na slavu i crkne sijalica. I sad on (inače ima oko 40 godina) uzme da menja sijalicu, a potpuno je nestručan za sijalice (nuklarni fizičar koji radi u trafici). Pošto je sijalica još uvek bila vrela, on je uzeo neku krpu i uhvatio sijalicu... i šta se dalje dešava... zbunio se i naglo pokušao da otšrafi sijalicu na pogrešnu stranu (kao kad hoće da je zašrafi) i sijalica se polomi (u ruci mu je ostalo samo staklo, a matica je ostala u fasongu). Uzme on motorcangle i pokuša da izvadi maticu iz fasonga, al', pošto mu to nije uspelo, on onda odluči da skine fasong jer je pretpostavljao da će lakše izvaditi maticu ukoliko ga skine. Otšrafio je pogrešan šraf i umesto da skine fasong, skinuo je ceo luster (koji je pao i slomio se). Onda je pokušao da namesti luster, al' njegova žena mu to nije dozvolila iz straha da će on da napravi još veću štetu. Žena ga je poslala da kupi novi luster, došo je električar (koji se je smejao punih 5 minuta kad je video šta je ovaj uradio) i namestio novi luster.
[ dr.NPN @ 11.03.2006. 18:54 ] @
Pajoslave otkljucaj nam temu, ne moras uvek da kvaris zabavu.
Sta ti smeta?
Ili prebaci sve postove ovde. Ako se tebi ne svidja ne mora da znaci da je za zakljucavanje.
[ KarakorukaJapan @ 11.03.2006. 19:10 ] @
Ili nek prebaci postove ovde ili nek otključa temu.
Bolje je da postoji zasebna tema zbog lakšeg izračunavanja koliko je ES-ovaca potrebno da zameni sijalicu.
[ BobMarley @ 11.03.2006. 19:16 ] @
zabava je pokvarena kada si ti NPN poceo da vrjedjas ocito ne primjecujuci humor-ton ostalih diskutanata..
[ dr.NPN @ 11.03.2006. 19:28 ] @
Ne, ja sam samo branio svoj stav. mislim da nisam vredjao, a ono za pelene i struju je bila sala, ali zaboravih da stavim smajli.
Neka Pajoslav otkljuca ja cu da editujem komplet.
[ Billy_boy @ 12.05.2006. 20:50 ] @
Malo ste isli u off.topic
Jedno malo upozorenje:
Ukoliko zakljucite da treba malo izspraviti ili ocistiti kontakte OBAVEZNO provjerite jeste li iskljucili lampu!
[ ypow @ 13.05.2006. 02:53 ] @
Eve ga čoek...
Da comeback-uje temu from the death...
[ ZaMpA @ 18.05.2006. 01:03 ] @
imao sam neonke neko vreme, ali mi se ne svidja boja svetla (previshe je belo...ja volim obicno zuckasto)
Jel zna neko da li postoje neke sijalice koje trose manje od obicnih, ali da imaju normalnu boju svetla??
[ boki @ 18.05.2006. 12:43 ] @
Pa uzmi zute neonke...
[ Atos @ 07.08.2007. 08:29 ] @
Citat: 1 forum lurker to respond to the original post 6 months from now and start it all over again.
[ Slobodan Miskovic @ 07.08.2007. 08:50 ] @
hahahhahaha ROFL :D
[ qazqaz @ 06.10.2007. 01:40 ] @
[ noviKorisnik @ 23.10.2007. 19:29 ] @
Još jedan mali ping :-) ... Vidim da nije više lako da ovde prođe 6 meseci ;-)
[ qazqaz @ 23.10.2007. 23:11 ] @
otiso si u offtopic :)
[ night-shift @ 24.10.2007. 00:21 ] @
Piše se otiš'o ili otišao, a ne otišo.
[ damirh @ 24.10.2007. 00:49 ] @
jel moze otish'o? ;)
[ Emil Ranc @ 24.10.2007. 00:53 ] @
NE!
sh, ch, tch, tsj, sj, sx, sh, ss, dzh, q i slične zamene za već postojeća slova u azbuci, tj. abecedi srpskog jezika, NEĆE se tolerisati!!!
[ night-shift @ 16.01.2008. 05:12 ] @
Kad krekujem Sijalica v2.1 build 2145, izbacuje mi cannot load register.dll.
Zna li neko šta bi moglo biti u pitanju?
[ qazqaz @ 16.01.2008. 08:22 ] @
[ Flash411 @ 10.02.2009. 15:21 ] @
Citat: 1 forum lurker to respond to the original post 6 months from now and start it all over again.
Slucajno se sjetih ove teme. :)
[ pisac @ 21.01.2010. 18:08 ] @
Ja sam svuda postavio štedljive sijalice, tako da neću imati problema sa zamenom duže vreme
[ Srđan Pavlović @ 21.01.2010. 18:19 ] @
^ Isto :)
[ tdjokic @ 22.01.2010. 04:05 ] @
Joj, koliko smo srecni sto ES nije postojao pre nego sto je sijalica pronadjena! Da smo je mi pronalazili jos bi nam svetlele svece
Ja imam stedljive takodje ali ih mrzim, cim dodju LED ima sve da menjam, znaci - ekipo, spremajte se, bice to ogroman projekt, citavih 10 sijalica cemo morati da zamenimo! Bice potrebno uraditi istrazivanje trzista da bismo kupili prave sijalice, kako po ceni, tako i po kvalitetu, boji, pakovanju, reputaciji proizvodjaca i tako dalje, pa dinamika isporuke, pa garancija i servis, pa ..... A tek sama zamena - koju sijalicu prvu menjati, da li smeju da se koriste paralelno stare, stedljive, i nove LED, sta raditi sa starim sijalicama, da li treba pregledati fasunge, menjati ih ili ne, pa zice i prekidace (off topic [ovde to znaci "govorim ozbiljno"] - ovo za prekidace nije zezanje - sa stedljivim sijalicama vise cvrce nego sa klasicnim ako ih malo sporije palis / gasis, za LED ne znam) i tako redom. Bice veselo!
[ stil @ 22.01.2010. 06:53 ] @
[ SlobaBgd @ 22.01.2010. 16:21 ] @
A koliki je marketshare klasičnih, štedljivih i fluo sijalica? Taj podatak bi bio od krucijalnog značaja za odluku...
[ bventil @ 23.01.2010. 15:06 ] @
" Ja sam svuda postavio štedljive sijalice, tako da neću imati problema sa zamenom duže vreme "
Me too!!
[ night-shift @ 25.12.2011. 14:26 ] @
Slažem se.
[ anon70939 @ 27.12.2011. 11:00 ] @
^ :):):)
kratko i jasno posle 2 godine :)
[ Aleksandar Đokić @ 27.12.2011. 18:44 ] @
2003-2012 :)
[ Morpheus NS @ 11.06.2012. 23:34 ] @
Citat: CoyoteKG: ^ :):):)
kratko i jasno posle 2 godine :) Citat: bventil: " Ja sam svuda postavio štedljive sijalice, tako da neću imati problema sa zamenom duže vreme "
Me too!! Citat: SlobaBgd: A koliki je marketshare klasičnih, štedljivih i fluo sijalica? Taj podatak bi bio od krucijalnog značaja za odluku...
Slažem se! :)
[ boyan3001 @ 12.06.2012. 01:12 ] @
Postoji i onaj jedan nepoznat broj forumasa koji samo redovno prate i citaju desavanja oko zamene sijalice, ali nikad ne ucestvuju u razgovoru. Oni su kao tamna materija, zna se za njihovo postojanje, ali kolicina i uticaj nisu bas tacno poznati i definisani. Tako uticu na odredjene zakone fizike, stvarajuci serverske anomalije koje izbacuju neke ustajale teme van svake pameti na liste najpopularnijih. U sustini naucna Internet zajednica je podeljena izmedju misljenja da ovaj fenomen, u zavisnosti od stvarnog broja takvih forumasa moze imati tacno dva ishoda: ili ce se ciklus zamene sijalice vecito ponavljati ili ce jednom konacno morati da utihne :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|