[ bratovuk @ 20.02.2009. 00:01 ] @
Vlasnici kazina u Las Vegasu zabranili su korišćenje iPhone telefona u svojim objektima, jer se pojavio novi program "Blackjack Card Counter" za ovaj telefon koji omogućava brojanje deljenih karata u igrama, čime veštiji igrači mogu drastično povećati šanse za dobitak. Samo brojanje karata nije nelegalno dokle god se vrši "u glavi", a ako vas uhvate u korišćenju iPhonea sa ovim programom, po zakonu Nevade sledi kazna do 10 hiljada dolara i jedna do šest godina u zatvoru
[ Pirossi @ 20.02.2009. 01:45 ] @
damn.
a taman sam se spakovao.
[ Nabukodonosor @ 20.02.2009. 03:21 ] @
Mislim da je ta kazna nesto najbolje sto moze u tom slucaju da ti se desi, od svih drugih opcija.
[ Ivan Dimkovic @ 20.02.2009. 08:35 ] @
Citat:

. Samo brojanje karata nije nelegalno dokle god se vrši "u glavi",

Hehe, nije nelegalno ali ako te izvale, moze da se zavrsi:

a) Tako sto ce te zamoliti da odes - ako nisi uzeo puno love
b) Tako sto ce te izbaciti - ako si malo bolji
c) Tako sto ce te zabetonirati u novi hotel, ako si uzeo previse love :)
[ chupcko @ 20.02.2009. 09:24 ] @
Necu puno da se dupetam jer u zivotu nisam bio u kasinu, ali jedno glupo pitanje, zar mislite da kasina nisu u medjuvremenu promenila staromodni nacin deljenja karata sa nekoliko spilova u cipeli ? Ono mozda su najzad napravila sistem po kojem su u svakoj ruci moguce sve karte iz nekoliko spilova ?

Onda ne pomaze nesto puno brojanje karata. No, moraju o necemu ljudi da pisu i da se o necemu snimaju filmovi :).
[ gajo2 @ 20.02.2009. 09:47 ] @
Zar to nije krsenje ustavnih sloboda? Ne moze tebi niko reci gde i kada smes da koristis svoj telefon...
[ Ivan Dimkovic @ 20.02.2009. 09:53 ] @
Citat:
chupcko
Onda ne pomaze nesto puno brojanje karata. No, moraju o necemu ljudi da pisu i da se o necemu snimaju filmovi :).

Pa ne mozes da igras BJ sa vise spilova - igra se sa jednim. BJ bi izgubio svaku poentu u suprotnom.

Citat:
gajo2
Zar to nije krsenje ustavnih sloboda? Ne moze tebi niko reci gde i kada smes da koristis svoj telefon...

Tesko, kazino je privatni posed i u njemu vlasnik uredjuje sta sme a sta ne sme - nikoga ne teraju unutra :)
[ chupcko @ 20.02.2009. 11:13 ] @
http://en.wikipedia.org/wiki/Blackjack#Number_of_decks

Nisam nikada bio u kazinu i ne kockam se (ali kao matematicar znam po nesto), ali mislim da se koristi 6 spilova.

A sto se tice ustavnih prava, ima tu i ono njihovo ustavno pravo da nose oruzje, pa im ipak brane da nose oruzje u zatvoru :).
Niko ga ne bije po usima da udje u kazino :). A ako hoce da udje mora da ispostuje. Pa makar mu i trazili lixnu kartu ...
[ Ivan Dimkovic @ 20.02.2009. 11:17 ] @
Hm pa i sa 6 spilova i dalje mozes da brojis karte, doduse otezano - ali i dalje mozes sebi da povecas sansu za dobitak?
[ chupcko @ 20.02.2009. 11:59 ] @
Pa naravno, zato sada rade reciklazu odmah. To jest neka me neki kockar ispravi, ali koliko znam do skoro se uzme 6 spilova, promesa i napakuje u "cipelu".
Zatim se izvlaci dok ima, hocu reci, na pocetku znamo da ima 6 spilova, pri kraju mozemo da znamo sta je preostalo :).

E sada, napusta se koncepcija cipele, to jest u opticaju su recimo 2 ili 3 spila, ali reciklirane karte idu odma u mehanizam gde se mesaju. Tako u svakoj ruci igraju sve karte i samim tim sistem brojanja karata ne pomaze nesto puno.

Zanimljivije je pitati nekog ko radi u kazinu koliki je zivotni vek spila karata u black jacku ako znamo da igraci ne diraju karte :).
[ ventura @ 20.02.2009. 13:26 ] @
Citat:
chupcko: Necu puno da se dupetam jer u zivotu nisam bio u kasinu, ali jedno glupo pitanje, zar mislite da kasina nisu u medjuvremenu promenila staromodni nacin deljenja karata sa nekoliko spilova u cipeli ? Ono mozda su najzad napravila sistem po kojem su u svakoj ruci moguce sve karte iz nekoliko spilova ?

Za to služi ShuffleMaster

Inače, moda sa brojanjem karata koja je popularizovana u zadnje vreme je donela mnogo para kazinima... Mnogo malih Perica je ostavilo mnogo novca umišljajući da su uspešni brojači karata :)