Citat:
fade: To da niko nista nije odgovorio 13 sati ti samo kaze sta ostali misle.
Da i meni je jasno, ali to je OK.
Citat:
fade: Tu evroviziju niko i ne prati,a i tamo se samo pevaju neke fensi pesme o savrsenoj ljubavi,kako neko nekome nedostaje,slomljeno srce itd. Ograniceno na jedan zanr, glupost. Mada je bas bilo dobro kada su Finci pre valjda dve godine uleteli i preuzeli titulu. Lordi se zove grupa,snimili su i neki spot,nije bio los.Tu evroviziju cini mi se prate devojke 18- i zene koje su ljubitelji sapunica i tako tih zenskih stvari.
Pesme koje se tamo pevaju su stvar ukusa a ukusi su razliciti. Slazem se sa tobom da su Lordi bili pravo iznenadjenje i verovatno najvece bar od kada ja pratim evroviziju a to je od Vajtinog nastupa sa pesmo Lejla tamo pocetkom 80-tih. Devedesetih se nisam previse tangirao bilo je "vaznijih" stvari.
Ceo show je naravno maksimalno komercijalizovan i dok donosi pare organizatorima i sponzorima verovatno ce funkcionisati. A sto se tice gledanosti i interesovanja za takmicenje tu su stvari podeljene, na zapadu se uglavnom ignorise ali za veliki broj zemalja za koje je ovo nova stvar veoma su zainteresovani da se na ovaj nacin promovisu. Broj ucesnika i gledanost je mnogo veca sada nego recimo 80-tih.
Citat:
markom: U Skandinaviji je Evrovizija velika stvar... makar nedelju dana pre i posle takmičenja... :-)
Meni je skroz zanimljiva zajebancija... naravno da niko normalan to ne shvata kao ozbiljan festival, ali je svakako zanimljivo :-)
U Norveskoj se cesto spominje njihov ucesnik i vlada mala euforija, tako da su njihova ocekivanja velika. Ja sam verovatno potpao pod taj uticaj jer napokon posle skoro dvadeset godina od skoro od kad sam dosao Norvesku vodim poprilicno, jednostavan i bezbrizan zivot, zato i imam malo vremena za ovo.
U svakom slucaju hvala na feedbacku.