[ majstorjoe @ 06.03.2009. 15:20 ] @
Setio sam se jednog grafita iz 90-ih god. "Prolece je a ja zivim u SRBIJI!!!!"
Interesuje me vase misljenje koliko smo mi blizi Evropi danas odnosno koliko to nismo zahvaljujuci nasim nesposobnim politicarima!!!
[ acaradio @ 06.03.2009. 15:42 ] @
S obzirom da u ovoj zemlji problem predstavlja usvajanje zakona koji se ticu osnovnih ljudskih prava, kao i da se prvo mora ici u patrijarsiju po odobrenje, mislim da smo jos uvek "bezbezdno udaljeni" od Evrope.
[ musicmaster @ 06.03.2009. 16:00 ] @
Zahvaljujutji politicharima kod nas u dragoj zemljici, josh recimo ne postoji normalan zakon o nevladinim organizacijama, npr...
Uzimajutji to u obzir, mislim da smo mnoooogo daleko od Evrope...
[ noreniou @ 06.03.2009. 16:04 ] @
Ova tema je dusu dala za off i spinovanje :)
Elem, imao sam tu srecu iliti nesrecu (kako vec ko protumaci to)
da provedem odredjeno vreme u Poljskoj te se upoznam sa situacijom tamo
i apropo gornjeg ucesnika u diskusiji
smatram da je ucestvovanje crkvi (da crkvi a ne samo ucestvovanje pravoslavne kao sto vecina smatra)
to jest zastupanja/branjenje odreredjenih stavova, u pojedinim aspektima politike/zivota, kod nas na veoma
veoma niskom nivou za razliku od Poljske.
Kod njih je katolicka crkva 'bog i batina' znaci ako se njima -crkvenim duznocima, iako su sekularna drzava kao i Srbija, ne dopada odredjeni zakonski predlog nema 'boga oca' da ce isti uspeti da prodje sve institucije predvidjene za verifikaciju kako bi isti postao pravosnazan (na jednom od koraka obavezno pada).
Svidelo se to kome il ne crkve trebaju da se pitaju.

Slicna situacija je po prici prijatelja i u Italiji -setite se skorog slucaja milosrdne smrti/eutanazije neke zene/devojke, i svih stvari koje su okruzile to desavanje. (protesti jednih, protesti drugih, mesanje Berluskonija, mesanje crkve... )
[ DaliborP @ 06.03.2009. 16:05 ] @
Jel ovo jos jedna tema za iseravanje po Srbiji? Daj evo i ja da se pridruzim da se iserem ko covek.
[ dr.NPN @ 06.03.2009. 16:10 ] @
Jeste to je ta tema.
Ali moraces da stanes u red...
Dobio si broj: 2154861
Sledeci je na redu: 459...
[ Laki_Gen @ 06.03.2009. 16:46 ] @
Pljuc.
[ barons @ 06.03.2009. 17:00 ] @
Citat:
Slicna situacija je po prici prijatelja i u Italiji

kojesta.

Doduse crkva u Italiji je veoma prisutna jer je Italija izmedju ostalog i centar katolicanstva. Medjutim to sto prica papa ne obavezuje nikoga u Vladi jer Vatikan je druga drzava ! Stavise, crkva kad god kaze nesto usledi salva kritika.
[ musicmaster @ 06.03.2009. 17:01 ] @
BTW, proletje je stiglo????
[ noreniou @ 06.03.2009. 18:05 ] @
Citat:
barons[/url]: kojesta.

Doduse crkva u Italiji je veoma prisutna jer je Italija izmedju ostalog i centar katolicanstva. Medjutim to sto prica papa ne obavezuje nikoga u Vladi jer Vatikan je druga drzava ! Stavise, crkva kad god kaze nesto usledi salva kritika.

Pa ni u Poljskoj pa ni u Srbiji to sto pricaju crkve ne obavezuje nikoga, ali definitivno kao i u Italiji znatno utice na ukupno javno mnjenje a samim tim i na odluke izvrsne vlasti - naveo sam primer one jadne devojke/zene koja je bila par godina u komi i kojoj je otac hteo da prekrati muke pa se moglo videli koliko se podelila Italija na one za i na one protiv.
Pa i u Poljskoj (iako je Vatikan druga drzava) pa i u Srbije stalno uslede svakakve salve kritika kad god crkve nesto urade.

i da dodam Pljuc,pljuc,pljuc odoh sa ove teme :)
[ Emil Ranc @ 06.03.2009. 18:10 ] @
Citat:
DaliborP: Jel ovo jos jedna tema za iseravanje po Srbiji? Daj evo i ja da se pridruzim da se iserem ko covek.

Kakvo crno iseravanje po Srbiji... Eventualno može da se govori o seranju po onome što u Srbiji ne valja...

Citat:
noreniou:... smatram da je ucestvovanje crkvi (da crkvi a ne samo ucestvovanje pravoslavne kao sto vecina smatra) to jest zastupanja/branjenje odreredjenih stavova, u pojedinim aspektima politike/zivota, kod nas na veoma veoma niskom nivou za razliku od Poljske. Kod njih je katolicka crkva 'bog i batina' ...

I, šta ti misliš, trebamo li da sledimo poljski primer, ili možda ne treba da budemo nezadovoljni, jer je moglo da se desi da se Crkva još više upliće nego sada?

Hrk-pljuc.
[ burex @ 06.03.2009. 18:26 ] @
Bio je i ovaj (meni interesantan):

[ vidan kv @ 06.03.2009. 19:42 ] @
Pravoslavni pandan katoličkoj Poljskoj je Grčka......dakle:radni dan uškoli počinje molitvom,školska godina NE može da počne dok se sva deca ne okupe i dok ih sveštenik ne blagosilja,jutarnja smotra u vojsci izgleda tako što prvo sveštenik pročita Oče Naš pa se tek onda diže zastava i svira himna......bilo kakvu svečanost,makar se radilo o proslavi na nivou mesne zajednice, je NEMOGUĆE zamisliti bez prisustva sveštenog lica,o prisustvu crkvenih velikodostojnika na događajima državnog nivoa je izlišno govoriti......kako izgleda Veliki Petak u Grčkoj to treba videti i doživeti da bi shvatili koliko je Srbija sekularna......uzgred,lično sam mišljenja da se u Srbiji i dalje lepo živi.......pozdrav!
[ budjavlebac @ 06.03.2009. 19:45 ] @
Amin!
[ Ivan Dimkovic @ 06.03.2009. 19:52 ] @
Citat:

Pa i u Poljskoj (iako je Vatikan druga drzava) pa i u Srbije stalno uslede svakakve salve kritika kad god crkve nesto urade.

Poljska je zemlja u kojoj je zena izgubila vid zbog zakona napravljenog u saradnji sa njihovom crkvom. Zena nije nigde mogla da abortira iako su doktori dijagnostifikovali mogucnost gubljenja vida. To je bolesno.

Sta reci - Poljska uopste i ne bi trebala da bude deo EU ako cemo tako, ali su tu zbog "strateskih interesa" odredjenih zemalja u toj ekipi - kojima je odgovarao prodor na istok "no matter what".

Inace, po pitanju postovanja ljudskih prava, nivoa korupcije, stepena razvijenosti civilnog drustva - Poljska bas kao i Bugarska ili Rumunija su miljama daleko od zapadne EU. Ono sto je zajednicko za sve te zemlje je da su imali vise srece nego pameti, jer su bili deo strateske igre izmedju Rusije i zapadne EU.

Sta to znaci? Zbog politike, moze Srbija isto tako da postane "deo Evrope" jako brzo ako bi za to postojao neki politicki razlog koji je dovoljno bitan nekolicini EU zemalja - ali proces dolazenja u XXI vek sa stanovista razvoja ljudske svesti i civilizacije je proces koji niko ne moze da "donese u Parlamentu" - vec mora da se do toga dodje radom i unapredjenjem drustva.

Mislim da bi Srbija trebala manje da se bavi "priblizavanjem Evropi" jer je to bljutav termin koji je podjednako politicki zloupotrebljen kao i "patriotizam" - treba teziti uredjenju zemlje, ustolicavanju vladavine prava, nultoj toleranciji prema korupciji... Ako se to postigne, ostalo ce doci samo od sebe.
[ barakuda111 @ 06.03.2009. 20:10 ] @
Citat:
Emil Ranc:Kakvo crno iseravanje po Srbiji... Eventualno može da se govori o seranju po onome što u Srbiji ne valja...

Drugim recima iseravanje po srbiji.

Evo vam ga i mali graficki prikaz srbije...

Hrrrrrrkkkgrgrrggkk...... pljuc.
[ Horvat @ 06.03.2009. 20:56 ] @
btw ovo oko miniranja zakona nije samo pravoslavna crkva kriva,nego sve sekte ;),ako je verovati izvorima,iako je p.c. potencirala to,ostale sekte su se slozile s istim ;)
[ ajdeBre @ 06.03.2009. 23:40 ] @
Btw., taj zakon i treba minirati sa par kT.

Hrmkhm...pljuuuc...po političkim sektama - pardon, strankama...
[ Marko Medojević @ 07.03.2009. 08:55 ] @
Citat:
noreniou
Elem, imao sam tu srecu iliti nesrecu (kako vec ko protumaci to)
da provedem odredjeno vreme u Poljskoj te se upoznam sa situacijom tamo
i apropo gornjeg ucesnika u diskusiji
smatram da je ucestvovanje crkvi (da crkvi a ne samo ucestvovanje pravoslavne kao sto vecina smatra)
to jest zastupanja/branjenje odreredjenih stavova, u pojedinim aspektima politike/zivota, kod nas na veoma
veoma niskom nivou za razliku od Poljske.
... ...
Slicna situacija je po prici prijatelja i u Italiji -setite se skorog slucaja milosrdne smrti/eutanazije neke zene/devojke, i svih stvari koje su okruzile to desavanje. (protesti jednih, protesti drugih, mesanje Berluskonija, mesanje crkve... )

Gde si baš uzeo NAJGORE primere?!

Citat:
noreniou:
Svidelo se to kome il ne crkve trebaju da se pitaju.

Treba da se pitaju SAMO za svoje vernike i za sebe. Ne vidim što bi normalan narod bio pod bilo kakvim uticajem!
[ anon142305 @ 07.03.2009. 10:32 ] @
Citat:
Horvat: btw ovo oko miniranja zakona nije samo pravoslavna crkva kriva,nego sve sekte ;),ako je verovati izvorima,iako je p.c. potencirala to,ostale sekte su se slozile s istim ;)

Za tebe je Srpska pravoslavna crkva sekta? LOL :-)
[ Horvat @ 07.03.2009. 10:47 ] @
za mene su sve crkve sekte ;),tako da ne izokreci mi reci :D
[ anon142305 @ 07.03.2009. 11:02 ] @
Znaci ne znas razliku izmedju tih pojmova.
Ja, inace, ne bih ucestvovao u raspravi o temi koju uopste ne poznajem.
NHF.
[ Horvat @ 07.03.2009. 11:13 ] @
razlikujem ja te pojmove ;)
MENI je sekta ;)
[nisam rekao da je kult ;)]

[sta ti je nhf?]

edit:evo i ovako da ti "obrazlozim" ,po wiki je sekta sledece
"Sekta (od latinskog secta, pravac, sledba, i sequi, slediti, pod uticaju latinskog secare, seći, odvajati) je izdvojena ili zatvorena grupa ljudi koja čvrsto sledi svoja načela. Najčešće se sekta formira nasuprot osnovnoj grupi iz koje je potekla, razvijajući učenje, koje je po uverenju članova sekte, ispravnije u odnosu na koncept osnovne grupe. Za sve članove sekte karakteristično je da imaju čvrstu organizaciju, rituale koji su obavezni i po čemu su unikatni. U jednom broju monoteističkih religiija svako odstupanje od proklamovanih dogmi proglašava se sektom"

dakle krscastvo JESTE sekta [doduse priznata uglavnom] jer je nastala IZDVAJANJEM iz judaizma

i tako dalje i tako dalje ;)
[ anon142305 @ 07.03.2009. 11:19 ] @
Ok.

[nhf: http://www.internetslang.com/NHF.asp]

edit: Ne bih se bas toliko oslanjao na wiki. Sto se tice ove teme, pre bih koristio neki drugi izvor: http://www.knjizara.com/index....njizara.knjiga%3Fk_id%3D96206@

[Ovu poruku je menjao IUOP_1 dana 07.03.2009. u 12:30 GMT+1]
[ nkrgovic @ 07.03.2009. 11:44 ] @
Nikada necu razumeti zasto je glavni argument za zatucavanje od strane raznih verskih organizacija (SPC, Katolicke crkve, whatever..) uvek "evo, negde ima i gore". Pa sta ako ima neko jos gori, valjda nam je cilj da budemo bolji?

Ja i dalje tvrdim da svim udruzenjima gradjana treba dati isti status. LUGoNS, SPC, Queereia, klub penzionera, nebitno - to su udruzenja gradjana. Kraj price. Cemu taj povlasceni status i proturanje toga da je neko bitniji od nekog drugog?

Da ne spominjem sramotu nazvanu "tradicionalne verske zajednice", koje zbog toga imaju privilegovan status u odnosu na ostale.... Ako verujete u jednu verziju onda ste privilegovani od onih koji veruju u drugu verziju... aman. A da se odnekud pojavi par ljudi koji veruju u Dazboga, Peruna, Vesnu... kao nasi preci - njima bi rekli da oni NISU tradicionalni. :D
[ Horvat @ 07.03.2009. 11:50 ] @
@iuip to mi je prvo bilo da bih tebi "uporedio"
tu knjigu ne posedujem,pa ne mogu procitati sada sta pise u istoj kao definicija sekte ;)
a to sto je na wiki napisano,recimo da je tacno ;)
[slobodno ospori bilo koju moju recenicu,ili tu definiciju s wiki ]

edit: inace ovaj autor mi bas i nije neki izvor ;)
http://www.esnips.com/doc/2469...avno%20postovanje%20Bogorodice

edit: poslusaj[te] i ovo ,dosta i prvih par min pocetka [nevezano za autora onog] - http://www.esnips.com/doc/2c38...caf11/Da-vas-niko-ne-prevari-I

[dakle prica O SEKTAMA,ne kultovima ;)]

[Ovu poruku je menjao Horvat dana 07.03.2009. u 13:04 GMT+1]
[ anon142305 @ 07.03.2009. 12:16 ] @
Nema potrebe za osporavanjem, ko je ikad koga ubedio u nesto na es-u!?
Pogotovo kad su teme 'Srbija, religija ili politika' u pitanju.

edit: Knjiga je dobro napisana, a moze se proceniti tek kada se procita. Tako barem ja gledam na to...
[ Horvat @ 07.03.2009. 12:19 ] @
slazem se s time oko knjiga
medjutim za neko dokazivanje,treba i pogledati ko pise knjige,i njegove druge radove [ako postoje]
tako?

edit:a sto se tice osporavanja,ja sam otvoren da te "saslusam" ,pa mozda i promenis moje misljenje
[ musicmaster @ 07.03.2009. 13:59 ] @
Slazem se sa Horvatom da su sve religijske ustanove ili institucije ili shta vetj - sekte.
Gubljenje vremena i otudjivanje od realnosti.

Nekada davno, davno, davno....
Bejahu ja Srbin pravoslavac (11 god. svog zivota),
kasnije chlan demokratske partije (u vreme otpora)....

Sada sam Anarh/Ateista.
Ali i dalje Srbin!

Sva ta s**** vezana za veru i ostale filozofije i nauke tog tipa su nishta vishe nego borba protiv ljudskog, prirodnog nagona.
U prevodu: great undercover business.

Ne treba nikom od nas ruka vodilja nekog tamo bradatog nindze.
Sve shto nam treba dobili smo u startu.
Po rodjenju.

I podsvesno, svi mislimo isto.
Samo, neko je zaprt i uprt i dalje,
neko nije.

Neko kad-tad progleda,
dok neko drugi... pa, jbg...
Shta tjesh!

Nego koji je to dan sutra, beshe...?
Dan kada saosetjam sa svim konobarima i kuvarima ovoga sveta.
[ Horvat @ 07.03.2009. 17:11 ] @
iii ...bice da ni nisu sve "velike verske institucije" ulozile "veto" protiv odredjenih clanova zakona o disk. ;)...
[ pinkpanterr @ 07.03.2009. 18:40 ] @
Citat:
Setio sam se jednog grafita iz 90-ih god. "Prolece je a ja zivim u SRBIJI!!!!"

ima i ovaj ko ne poludi u srbiji taj nije normalan
[ pinkpanterr @ 07.03.2009. 18:44 ] @
Citat:
Jel ovo jos jedna tema za iseravanje po Srbiji? Daj evo i ja da se pridruzim da se iserem ko covek.

da, wc cucavac bivse SFRJ.
[ Ivan Dimkovic @ 07.03.2009. 18:49 ] @
Verski sukob je borba gde svako pokusava da vam proda svog virtuelnog prijatelja ;-)

Meni je prosto fantasticno kada se prosetam u gradu gde zivim vikendom po glavnoj pesackoj ulici... ima bar 10-tak standova gde vam objasnjavaju da je njihov virtuelni prijatelj istinit i da ce vam BAS ON pomoci da se "spasete" - a ima i onaj deo da, ako i vi ne poverujete da je virtuelni drugar istinit, njihov virtuelni prijatelj (koga nisu videli, ali veruju da postoji) ce vam uciniti nesto jako ruzno... kad umrete :)

Bilo kako bilo, ocigledno je da taj, hiljadama godina star metod, uspesan i danas - nekim ljudima jednostavno treba virtuelni prijatelj da bi funkcionisali normalno :)
[ majstorjoe @ 07.03.2009. 19:03 ] @
@pinkpanterr A ima i ona "Bravar je bio bolji" :))))))))))
Inace ne zelim da pljujem po Srbiji vec zelim samo da budem realan!!!!
[ pinkpanterr @ 07.03.2009. 19:12 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Verski sukob je borba gde svako pokusava da vam proda svog virtuelnog prijatelja ;-)

Meni je prosto fantasticno kada se prosetam u gradu gde zivim vikendom po glavnoj pesackoj ulici... ima bar 10-tak standova gde vam objasnjavaju da je njihov virtuelni prijatelj istinit i da ce vam BAS ON pomoci da se "spasete" - a ima i onaj deo da, ako i vi ne poverujete da je virtuelni drugar istinit, njihov virtuelni prijatelj (koga nisu videli, ali veruju da postoji) ce vam uciniti nesto jako ruzno... kad umrete :)

Bilo kako bilo, ocigledno je da taj, hiljadama godina star metod, uspesan i danas - nekim ljudima jednostavno treba virtuelni prijatelj da bi funkcionisali normalno :)

vise puta sam citao i nisam razumeo sta je pisac hteo da kaze, ali za svaki slucaj surduknem ja kurekanju tom virtuelnom prijatelju a i njegovom tvorcu.
[ pinkpanterr @ 07.03.2009. 19:25 ] @
Citat:
majstorjoe: @pinkpanterr A ima i ona "Bravar je bio bolji" :))))))))))
Inace ne zelim da pljujem po Srbiji vec zelim samo da budem realan!!!!

naravno, da zivimo bolje, a ne da trcimo preko granice da bi nam bilo lepo, za vreme sfrj niko nije imao potrebu za tim, a sad svi beze kao da se izlila kanalizacija.
[ Horvat @ 07.03.2009. 19:27 ] @
virtualni prijatelj = "bog" ,to je hteo reci ;)
[ vujo032 @ 07.03.2009. 20:33 ] @
Citat:
pinkpanterr: vise puta sam citao i nisam razumeo sta je pisac hteo da kaze, ali za svaki slucaj surduknem ja kurekanju tom virtuelnom prijatelju a i njegovom tvorcu.

Panteru, mora li baš tako, proberi malo reči, ako Boga znaš :)

Srbia do Tokia!
[ pinkpanterr @ 07.03.2009. 21:21 ] @
Citat:
vujo032: Panteru, mora li baš tako, proberi malo reči, ako Boga znaš :)

Srbia do Tokia!

Citat:
prolece je a ja zivim u....

..svinjcu., jel sad dobro?, kure moje. vujo
[ jericho1405 @ 08.03.2009. 01:24 ] @
Religija treba da bude stvar individualnog opredeljenja, misljenja i uvjerenja. Znaci, daleko od politike i organizacije drustva. Treba da tezimo jednom apsolutnom sekularnom uredjenju. Dakle, smatras neku pricu istinom, u redu, prihvati je, ne smaraj druge sa tim i ne ocekuj privilegovan status zbog toga.

Narod je otupio, nema vise svoje misljenje, vec prihvata sve ono sto mu crkva i kvazi-patriote serviraju. Problem je sto takve stavove grcevito brani, i sto nema nikakvu potrebu da predmet diskusije racionalno sagleda i odluci. Ovdasnji covjek je vec mnogo godina preopterecen patriotizmom, nacionalizmom i vjerskim ubjedjenjima. Pa tako, kad ga pitas kako se osjeca, on odgovara da je Srbin pravoslavac.

Ne mrdamo mi nigdje sve dok se svijest gradjana u mnogome ne promijeni. Kome treba neodlucan saveznik i tempirana bomba koja moze svakog casa da eksplodira? EU moze da trguje sa nama i bez naseg clanstva. Ne vidim razlog zasto bi se trudili da i mi sami postanemo dio saveza. Mozemo pomoci jedino sami sebi. Tako je najbolje, a i najlogicnije. Stvar je sto nismo sposobni da pomognemo sebi, i sto ocekujemo da nas neko tutka cijelo vrijeme dok ne shvatimo da neke stvari nisu u redu, i da treba odmah da se mijenjaju.

Tek kada postanemo drzava u kojoj ce mali broj gradjana zeljeti da napusti zemlju, mozemo ocekivati otvaranje EU vrata.
[ musicmaster @ 08.03.2009. 02:24 ] @
@pinkpanterr

Kako shljaka Telenor link?
Ili nisi preko njih?
[ Au197/79 @ 08.03.2009. 09:35 ] @
@jericho1405:
Razmišljaš u potpunositi kao ja.

Da su se moji roditelji držali religija ja i sestra se nikad ne bi rodili jer sa religijskog stanovišta muslimanksko-hrišćanski brak nije moguć.
[ jericho1405 @ 08.03.2009. 11:32 ] @
Citat:
Au197/79: Da su se moji roditelji držali religija ja i sestra se nikad ne bi rodili jer sa religijskog stanovišta muslimanksko-hrišćanski brak nije moguć.

Ljubav ili brak individua razlicitih religijskih uvjerenja predstavlja posebnu pricu i zahtjeva jedan "poseban religijski tretman", koji se najcesce manifestuje anatemisanjem i odbacivanjem od drustva, jer su religijske glavesine, zajedno sa odanim stadom uspjeli da takve stvari dovedu do nivoa tabu teme u nasem drustvu. Vjekovima religija razdvaja mnoge ljude i provocira mrznju, nepostovanje i netoleranciju prema osobama/narodima drugacijih ubjedjenja. Ni danas situacija nije mnogo bolja, pa nije problem primijetiti ucestala pozivanja na mrznju i marginalizovanje onih koji imaju drugacije religijske stavove. Stado to olako prihvati, i drustvo pocne da se grupise na jednoj, i razdvaja na drugoj strani, a sve zarad nekih imaginarnih i, potpuno, idiotskih ciljeva.

Dakle, religija treba da se lisi svih privilegija i da postane najobicnija stvar vlastitog izbora, bas kao sto je to odabir omiljene boje, ljetovalista il' neceg treceg. Za mene religija nije nista vrijednija od ovoga, cak sta vise, mnogo je stetnija od njih. Hocemo braniti brak muskarca koji obozava plavu boju sa zenom koja se, pak, divi zutoj?

Moram da citiram Nietzsche-a, "O svestenicima":
Oni su za mene zatocenici i obelezeni. Onaj koga nazivaju spasiocem okovao ih je u lance: U lance laznih vrednosti i suludih reci! Ah, kamo da ih neko spase njihovog spasioca.
[ vladd @ 08.03.2009. 13:17 ] @
U stvari, koliko vidim, religija je izjednacena sa homoseksualizmom, u svakom smislu, sto sa jedne tacke gledista i treba, obe aktivnosti su jedno veoma ogranicavajuce i limitirajuce drustveno ponasanje. Manje u pozitivnom vise u negativnom smislu..

Ali..

Zarad "borbe protiv diskriminacije", najstrasnije diskriminisemo sve oko sebe.

Niti je religija neophodna, bar savremenom, drustvu, niti homoseksualizam.

To bi trebale da postanu LICNE okupacije pojedinaca, i nema nikakvog osnova da se ubacuju ili uredjuju zakonima.

Zakoni treba da urede smislene aktivnosti drustvene zajednice, a ne licne afinitete pojedinih (cak i politickih) grupacija, ovakvog ili onakvog misljenja, opredeljenja ili ponasanja.

Smatram da je zakon besmislen, da je porodica jedan termin, koji oznacava zajednicu u smislu produzenja vrste, a druge vrste zajednica, homo "brakovi"(bolje receno verifikovana zajednica dva lica istog pola), komune, religije ili koje god "posebne" namene, ne bi trebale ni metaforicno da se nazivaju "porodicom".

Poz
[ musicmaster @ 08.03.2009. 15:15 ] @
Oni su za mene zatocenici i obelezeni. Onaj koga nazivaju spasiocem okovao ih je u lance: U lance laznih vrednosti i suludih reci! Ah, kamo da ih neko spase njihovog spasioca.
[ Seraphim0301 @ 08.03.2009. 16:52 ] @
Marfijev zakon:

"Covjek bez religije je kao riba bez bicikla". ;)
[ stsung @ 08.03.2009. 17:03 ] @
Ima na YouTube jedan britanac Pat Condell koji na prilichno fin nachin govori o tim religijskim tabu temama :)