[ Black_eyed @ 12.03.2009. 12:46 ] @
Dobih na mail zanimljiv pps, pa rekoh da podelim sa vama. Nista bolje od dobre teorije zavere za vikend ;) |
[ Black_eyed @ 12.03.2009. 12:46 ] @
[ despotbg @ 12.03.2009. 14:17 ] @
Meni se povraca od ovakvih stvari...
[ ptak 13. @ 12.03.2009. 20:33 ] @
Aha OK, i ko je sve to studirao i koliko dugo, jbt broj slova, i ove banalnosti su cista glupost....ista stavr je izasla 24h posle pogibije Toseta Proeskog o tome kako mu se sve dogodilo na broj 26, pa onda glupost da je T od Tose 26 slovo u azbuci, a kad izbrojis izgleda da se baba vanga zajebala u brojanju.....slicnih gluposti je koliko god hoces na netu....mada videcemo, sutra je Petak 13-ti moj dan :)) pa videcemo sta on krije :))
Sve u svemu glupo, bar 60% neistinito i ne zelim ni proveravati ove banalnosti ! ! ! [ commissar @ 12.03.2009. 22:49 ] @
Sav sam se nakostresio od jeze i uzasa citajuci onaj tekst.
Nocas spavam sa upaljenim svetlom. :P [ igniss @ 13.03.2009. 11:08 ] @
Citat: ptak 13.: Aha OK, i ko je sve to studirao i koliko dugo, jbt broj slova, i ove banalnosti su cista glupost....ista stavr je izasla 24h posle pogibije Toseta Proeskog o tome kako mu se sve dogodilo na broj 26, pa onda glupost da je T od Tose 26 slovo u azbuci, a kad izbrojis izgleda da se baba vanga zajebala u brojanju.....slicnih gluposti je koliko god hoces na netu....mada videcemo, sutra je Petak 13-ti moj dan :)) pa videcemo sta on krije :)) Sve u svemu glupo, bar 60% neistinito i ne zelim ni proveravati ove banalnosti ! ! ! Glupo je, pre svega, reci da je 60% neistinito, a posle toga da ne zelis da proveravas. U istoj recenici imas kontradikciju. Inace, skoro sve je istina... Druga stvar je sto neko prebrojava slova u imenima, pa pokusava da iz toga izvuce neku poruku, sta li (vrhunac je broj slova u imenu "sekretarice")... E, to su, po mom misljenju, teske gluposti... Ima stvarno zanimljivih podudarnosti, ali to nikako ne bismo mogli nazvati teorijom zavere, jer se sam termin koristi za nesto sasvim drugo (tipa, atentat na pomenutog JFK, ili "moonlanding") [ mihajilo @ 14.03.2009. 14:43 ] @
treba pod hitno proveriti slova i podatke o baraku obami, i odmah mu javiti ako je u opasnosti, time bi mogli lako postati heroj sveta :P
[ Almedin @ 14.03.2009. 21:04 ] @
Nevezano sada za teoriju zavjere ili nesto slicno... Je li neko mozda provjeravao ove podatke (imena, mjesta, godine)?
[ igniss @ 14.03.2009. 22:26 ] @
pa nisam proveravao stavku po stavku, ali ono sto ja znam (godina izbora, godina ulaska u kongres, potpredsednici sa prezimenom dzonson, smrt deteta, atentatori takodje ubijeni) to je tacno. nije tacno da je linkoln ubijen u pozoristu "kenedi", vec u pozoristu "ford" (kenedi ubijen u automobilu "ford linkoln"). ostalo su gluposti i nije ih vredno ni citati...
[ igniss @ 14.03.2009. 23:39 ] @
a, da. ako je nekome to zanimljivo, otac atentatora na linkolna, dzona vilksa buta, zvao se junius brutus but. ime je dobio prema brutu, atentatoru na cezara.
[ musicmaster @ 15.03.2009. 07:18 ] @
Ja ovo vidim kao moderan nachin prezentacije nechega danas, uopshte.
To mu dodje neki zapadni trend, na netu... Poredjenje dveju strana. Tim nachinom se 'navodno' mnogi mladi edukuju. [ član @ 06.08.2015. 13:50 ] @
hteo sam da pokrenem novu temu, ali mi izasla ova tema sa slicnim nazivom pa cu u njoj postaviti svoje pitanje...
retko se desi kada citam komentare neku vest ili diskusije ovde na [es] a da se bar kao light-motiv ne provuce neka teorija zavere! samo neki od primera u poslednje vreme: padne jaca kisa = HAARP poplavi se Obrenovac = HAARP lik pregazi onog nesrecnog decka na mostu = vozio je neko od ministara/tajkuna, pa se sad nagodili sa ovim narko dilerom da glumi ubicu! Tomi se pokvari avion na putu ka Vatikanu = kao pilot prosuo kafu, a sve samo da se ne bi sastao Toma sa papom! Novak izgubi od 70og na listi = namesteno da bi Djokovici uzeli pare na kladionici! Cipras potpise sporazum sa MMFom = od pocetka je bio njihov covek, samo je sve bila farsa za narod! azilanti sa istoka = pola njih su teroristi ID Pronadjeni delovi MH370 kod Madagaskara = doneli delove nekog aviona tamo i to je sad kao taj avion! Zakljuca se tema o Krajni a o nezavisnoj Vojvodini ne = antisrpski forum u skolpu sveopste zavere protiv Srba! . . . Dakle, pitanje je: sta mislite iz kog razloga Srbi u svakom mogucem dogadjaju vide teoriju zavere? [ Braksi @ 06.08.2015. 14:20 ] @
a sta drugo ocekivati od sjbynog naroda i drzave vec 25 godina. Mi sad imamo ljude u 30tim koji nikada nisu ziveli u normalnom drustvu.
plodno tle za zavere... [ anon142305 @ 06.08.2015. 14:22 ] @
Citat: član: Dakle, pitanje je: sta mislite iz kog razloga Srbi u svakom mogucem dogadjaju vide teoriju zavere? Citat: Braksi: a sta drugo ocekivati od sjbynog naroda i drzave vec 25 godina. Mi sad imamo ljude u 30tim koji nikada nisu ziveli u normalnom drustvu. plodno tle za zavere... Glupost. Teorije zavere su rasirene medju svim narodima i uopste nisu specificnost samo nekog naroda, pa samim tim ni srpskog. Primer: teoriju zavere o nesletanju na Mesec su svojom knjigom pokrenula dvojica Amerikanaca. [ Braksi @ 06.08.2015. 14:30 ] @
da bas.
U CH ljudi veruju u teorije zavere Deniken je npr njihov, jedino sto oni to rade u dokolici i kao razbibriga, a kod nas je to maltene u ustavu. [ anon142305 @ 06.08.2015. 14:36 ] @
Bas ne.
Kapiram zelju za pljuvanjem po svome i da je trava uvek zelenija u komsijskom dvoristu, ali, jbg, to ni za jotu ne povecava verovatnocu da je taj stav ispravan. Takodje, primecujem da ljudi nece promeniti svoja pogresna ubedjenja, sve da ih cinjenice zveknu pored face. Sta mislis, zasto je to tako? [ Miroslav Jeftić @ 06.08.2015. 14:37 ] @
Citat: član: Dakle, pitanje je: sta mislite iz kog razloga Srbi u svakom mogucem dogadjaju vide teoriju zavere? Mnogo je lakše verovati u zaveru nego da smo sami, ne daj bože, krivi za neki nepovoljan ishod. [ Braksi @ 06.08.2015. 14:39 ] @
Citat: IUOP_1: Sta mislis, zasto je to tako? to je tako zato sto smo the Srbija. retko tvrdoglav narod, nesposoban za bilo kakvo ucenje, stalno ponavljamo istorijske greske. Uz to ispod prosecno inteligentni, nenbrazovani, a sa ogromnim egom i misljenjem o vlastitoj velicini. istorijski dokazano smrtonosan koktel ! [ anon142305 @ 06.08.2015. 14:48 ] @
Citat: Braksi: retko tvrdoglav narod, nesposoban za bilo kakvo ucenje Citat: Braksi: Uz to ispod prosecno inteligentni, nenbrazovani, a sa ogromnim egom i misljenjem o vlastitoj velicini. Hm, posto je moje pitanje bilo Citat: IUOP_1: primecujem da ljudi nece promeniti svoja pogresna ubedjenja, sve da ih cinjenice zveknu pored face. Sta mislis, zasto je to tako? sa tvojim odgovorom se slazem u potpunosti. Bas sam i ja tako nesto pomislio, al rekoh da ne uvredim... [ kaćunčica @ 06.08.2015. 14:54 ] @
@ptak 13.
T je 26. slovo abecede, pa ti vidi... [ Braksi @ 06.08.2015. 14:59 ] @
eto IOUP-e npr danas je osvanuo jedan tekst jednog politicara nebitno kojeg gde kaze da Srbija treba u NATO.
i malo gledam komentare: - ne treba da idemo u NATO NAto nas je ubijao - bicemo neutralni i u EU ni Austrija nije u NATO naravno ta dva su dobili najvise pluseva. Mene to ne cudi, narod neobrazovan, primitivan, a ni analiticari nisu bolji bar da ga prosvetle. A o cemu se radi ? Zasto Austrija nije u NATO, a Srbija ce morati ? To je zato sto su Amerikanci po padu istocnog bloka koji ih je malo zatekao doneli stratesku odluku da sve zemlje Istocnog bloka dakle ex komunisti imaju da se tretiraju kao BIVSI NEPRIJETELJI i moraju u purgatorijum NATO. Haha pa nisu Amerikanci blesavi da dozvole svim udbasima i kgbovcima da im se razmile po Briselu kao pod maskom demokratije. Zato su svim tim zemljama temeljno reformisane vojske i DB. Ako jos mislite da su Ameri glupi pogledajte Srbiju koja je jos u kandzama udbasa pa vidite kako pod njima idu brzo reforme. Austrija je po drsavnom ugovoru iz 1955 (Statsvertrag) obavezana na neutralnost, ali ona nikad ni nije bila komunisticka bas kao ni Malta ni Kipar. Da ne spominjem i to da je Austrija preeminentna zemlja zapadnog miljea, mozda i vise od Nemacke. [ anon142305 @ 06.08.2015. 15:03 ] @
Citat: Braksi: a ni analiticari nisu bolji bar da ga prosvetle. Sa ovim se slazem. Preciznije, vecina analiticara nema veze sa vezom. Ostalo sto si naveo je cista politika, pa se ne bih udubljivao. [ lucky88 @ 06.08.2015. 15:08 ] @
Citat: Black_eyed: Dobih na mail zanimljiv pps, pa rekoh da podelim sa vama. Nista bolje od dobre teorije zavere za vikend ;) Promašena tema, naslov teme nema nikakve veze sa sadržajem. Teorija zavere o čemu? Gazimo po istinama da bi se olakšali na forumu kroz kao nekakvo zezanje? [ član @ 06.08.2015. 15:12 ] @
Citat: Braksi:a sta drugo ocekivati od sjbynog naroda i drzave vec 25 godina. Mi sad imamo ljude u 30tim koji nikada nisu ziveli u normalnom drustvu. plodno tle za zavere... nije ni pre toga bilo bolje. komunisti su narodu usadili taj gen paranoje: neprijatelj vreba sa svih strana i ne bira sredstva da ugrozi nas socijalisticki poredak :) pa nije Kovacevic tek tako napisao "Balkanskog spijuna", imao je sigurno inspiracije na svakom koraku. dan danas decenijama kasnije, generacija koju Kovacevic ismeva nije se ni promil osvestila (zivi primer ovde na forumu), a da stvar bude gora i svoju su decu tako vaspitali + situacija da je narod u poslednjih 25 godina milijardu puta prevaren dovela je do tako sveopste paranoje najgore vrste gde mnogi ne veruju vise apsolutno nicemu, do te mere da i je postalo i smesno! [ član @ 06.08.2015. 15:15 ] @
Citat: lucky88: Citat: Black_eyed: Dobih na mail zanimljiv pps, pa rekoh da podelim sa vama. Nista bolje od dobre teorije zavere za vikend ;) Promašena tema, naslov teme nema nikakve veze sa sadržajem. Teorija zavere o čemu? Gazimo po istinama da bi se olakšali na forumu kroz kao nekakvo zezanje? znao sam da nije trebalo da ozivljavam staru temu... OVO je bilo aktuelno pitanje. [ Braksi @ 06.08.2015. 15:20 ] @
Citat: član: Citat: Braksi:a sta drugo ocekivati od sjbynog naroda i drzave vec 25 godina. Mi sad imamo ljude u 30tim koji nikada nisu ziveli u normalnom drustvu. plodno tle za zavere... nije ni pre toga bilo bolje. komunisti su narodu usadili taj gen paranoje: neprijatelj vreba sa svih strana i ne bira sredstva da ugrozi nas socijalisticki poredak :) pa nije Kovacevic tek tako napisao "Balkanskog spijuna", imao je sigurno inspiracije na svakom koraku. dan danas decenijama kasnije, generacija koju Kovacevic ismeva nije se ni promil osvestila (zivi primer ovde na forumu), a da stvar bude gora i svoju su decu tako vaspitali + situacija da je narod u poslednjih 25 godina milijardu puta prevaren dovela je do tako sveopste paranoje najgore vrste gde mnogi ne veruju vise apsolutno nicemu, do te mere da i je postalo i smesno! pa ne bih se bas slozio sa tobom. komunizam je uveo tu vrstu politicke paranoje, ali u pogledu praznoverja narod je danas mnogo gori. Pre nekih 3 godina nisam ni mogao zamisliti Milana Tarota, Deda Miloja, trece oko i slicna srajna. [ član @ 06.08.2015. 15:22 ] @
Citat: IUOP_1:Glupost. Teorije zavere su rasirene medju svim narodima i uopste nisu specificnost samo nekog naroda, pa samim tim ni srpskog. u mnogo manjoj meri nego kod nas. u poslednjih par godina sam imao prilike da upoznam puno ljudi sa raznih strana sveta, pa posto sam se sa nekima dotakao i takvih tema i pa bar sto se ovih evropskih zemalja tice utisak mi je da svo se kasnije zemlja oslobodila komunizma to je narod vise sklon teorijama zavere, dok ovi drugi koji nisu nikad ni bili pod komunizmom delimicno veruju u 9/11 i slicne globalne teorije zavere, ali kao sto sam i rekao: sve u mnogo manjoj meri nego u SRB ! Citat: Miroslav Jeftić:Mnogo je lakše verovati u zaveru nego da smo sami, ne daj bože, krivi za neki nepovoljan ishod. fascinantno mi je to sto se teorije zavere smisalju za sve moguce dogadjaje, pa i one koji se ni najmanje ne ticu Srbije i Srba. eto pre par dana kada sam video na Blicu vest o MH370, otvorim komentare i vidim komentar lika koji je napisao ovo sto sam u svojoj poruci rekao... nesto kao: doneli neke delove aviona tamo i sad mi treba da poverujemo da je to stvarno MH370! lik dobije stotine pozitivnih glasova i posle toga jave se jos njih 30 koji daju komentar podrske toj teoriji. iskren da budem, plasim se takvih ljudi... [ lucky88 @ 06.08.2015. 15:23 ] @
Pa vidi se zavera u mnogo čemu a iz jednostavnog razloga što i ima zavere u mnogo više toga nego što bi iko očekivao.
A o nekim stvarima se i ne zna skoro ništa. Ovo tvoje pitanje se okreće prema samom sebi, da li je to neka zavera to što svi tako reaguju, da li je to posledica Mind Control - Kontrole uma nad populacijom. [ anon142305 @ 06.08.2015. 15:23 ] @
Citat: Braksi: Pre nekih 3 godina nisam ni mogao zamisliti Milana Tarota, Deda Miloja, trece oko i slicna srajna. Ovaj... znam da neces promeniti misljenje, ali... kako da ti kazem... ni ovde nisi u pravu. Znam da je tesko poverovati u to, ali tako je. Milan Tarot ismeva ljude koji veruju u gluposti. Nije on nikakav vrac-pogadjac, nego se zajebava. Cudi me da te je uspeo prevariti. [ 2012 @ 06.08.2015. 15:24 ] @
Citat: lucky88: Promašena tema, naslov teme nema nikakve veze sa sadržajem. Teorija zavere o čemu? Gazimo po istinama da bi se olakšali na forumu kroz kao nekakvo zezanje? Istina moze biti veoma bolna, a po svojoj prirodi je krajnje surova i nemilosrdna. Da bi se ljudi spasili tih mika pribegavaju laganju samih sebe i upadaju u vrtlog paranoje. Kod vecine naroda na prostorima Ex-Yu modaliteti samoobmanjivanja imaju oblik patologije, a jos strasnije je sto ta patologija ima kolektivnu dimenziju ili postaje nacin zivota, jos preciznije, paranoja postaje deo kulture ili nacin/obrazac kako taj narod prezivljava. Ima vec nekoliko generacija koje zive i prezivljavaju na isti nacin, a usput stavaru/ odgajaju i nove generacije koje su jos dublje u tom zacaranom "vrtlogu" iz kojeg ne mogu izaci. [ Braksi @ 06.08.2015. 15:25 ] @
hehe, Milan Tarot je za neke itekako bitan...
[ Flo33 @ 06.08.2015. 15:29 ] @
A i treće oko postoji od 90ih godina.
Teorije zavere prave i razvijaju medijske kuće. Kako bi prodao npr Blic, da na naslovnoj imaš #u svetu i zemlji sve ok, temperatura 24c# Bolje je: "ALEKSANDAR VUČIĆ URADIO NEŠTO NEVEROVATNO, PROČITAJTE NA 13. STRANI BLICA" na 13. strani Aleksandar Vučić u Beogradu održao sastanak sa ministarstvom vodoprivrede o stanju reka. [ gilopile @ 06.08.2015. 16:13 ] @
Citat: #u svetu i zemlji sve ok LOL, pa tek tada bi rasprodali sve :D Navikli praznoglavci na bombasticne naslove...a tekst u vecini slucajeva veze sa naslovom nema. Izgleda da im je bitan rejting, pa vuku samo na to da se klikne i otvori tekst... Napises u google pretragu bilo sta, odmah se `Blic` prvi naguzi... Mislim, ljudi od toga zive...Ali, brate, treba da postoji neka granica valjda. [Ovu poruku je menjao gilopile dana 06.08.2015. u 17:25 GMT+1] [ anon142305 @ 06.08.2015. 16:18 ] @
Citat: član: u poslednjih par godina sam imao prilike da upoznam puno ljudi sa raznih strana sveta, pa posto sam se sa nekima dotakao i takvih tema i pa bar sto se ovih evropskih zemalja tice utisak mi je da svo se kasnije zemlja oslobodila komunizma to je narod vise sklon teorijama zavere, dok ovi drugi koji nisu nikad ni bili pod komunizmom delimicno veruju u 9/11 i slicne globalne teorije zavere, ali kao sto sam i rekao: sve u mnogo manjoj meri nego u SRB ! Ne mislis da ti je uzorak nerprezentativan? Citat: član: fascinantno mi je to sto se teorije zavere smisalju za sve moguce dogadjaje, pa i one koji se ni najmanje ne ticu Srbije i Srba. I to ti nista ne govori? [ biciklista @ 06.08.2015. 21:38 ] @
Citat: član: padne jaca kisa = HAARP Ovih dana kiše nema ni za lek, ono što padne jedva pokupi prašinu. Šta će biti sa usevima tek ćemo videti. Citat: član: poplavi se Obrenovac = HAARP Imajući u vidu intenzitet padavina, kao i posledice poplava, rekao bih da je ono što se desilo, skoro nesumnjivo posledica smišljenog ljudskog delovanja. Da li se to zove HAARP ili nekako drugačije, ne znam, a da takvi sistemi postoje to je nesumnjivo. Kažu da su se Amerikanci, pre nego što su Rusi dobili olimpijadu 1980, žalili kako je Moskva kišovita i tako to, na šta su dobili odgovor u stilu: ne brinite, neće pasti ni kap kiše. Citat: član: lik pregazi onog nesrecnog decka na mostu = vozio je neko od ministara/tajkuna, pa se sad nagodili sa ovim narko dilerom da glumi ubicu! Sve je moguće. Citat: član: Tomi se pokvari avion na putu ka Vatikanu = kao pilot prosuo kafu, a sve samo da se ne bi sastao Toma sa papom! Postoje elegantniji i jednostavniji načini, ne verujem u ovo. Citat: član: Novak izgubi od 70og na listi = namesteno da bi Djokovici uzeli pare na kladionici! Pazi ovako, čak i neko ko uopšte ne prati sport vrlo dobro zna da se veoma često utakmice nameštaju, prodaju, kupuju. Najčešće u fudbalu, ali sumnjam da su ostali profesionalni sportovi od toga pošteđeni. Sve u svemu, nemam ni malo lepo mišljenje o savremenom profesionalnom sportu: velika veš mašina za pranje prljavog novca, instrument za zaglupljivanje najširih slojeva stanovništva. Nema tu nikakve plemenitosti, viteštva i ostalih gluposti kakve često čujemo od mnogih glavonja, ali i onih koji su naseli na priču. Neki bi rekli čist biznis, slažem se tu je samo biznis, ali mnogo, mnogo prljav. Da li je baš namešteno da bi Đokovići uzeli lovu? Ne znam. Citat: član: Cipras potpise sporazum sa MMFom = od pocetka je bio njihov covek, samo je sve bila farsa za narod! Ako ti misliš da se jedna Grčka tu nešto pita, onda si prilično naivan. Naravno da moraju da igraju kako tata(USA) kaže. Da li ćeš ti ili neko drugi to nazvati teorijom zavere, meni je potpuno nebitno. Citat: član: azilanti sa istoka = pola njih su teroristi ID Pitanje je ko bi mogao do najsitnijih detalja da raščivija tu priču, ali mi uopšte ne bi predstavljalo ama baš nikakvo iznenađenje ako bi se utvrdilo da među njima ima terorista. Zaista mi nije jasno zašto bi to bilo čudno. Citat: član: Pronadjeni delovi MH370 kod Madagaskara = doneli delove nekog aviona tamo i to je sad kao taj avion! Ovo bi imalo smisla da je urađeno najviše nekoliko dana pošto se dogodila nesreća, ovako mi deluje bezveze. Citat: član: Zakljuca se tema o Krajni a o nezavisnoj Vojvodini ne = antisrpski forum u skolpu sveopste zavere protiv Srba! Da, forum vuče na tu stranu, ali moram da priznam, koliko toliko se dozvoljava različito(drugačije) mišljenje. Naravno, onda moderatorima ostaju na raspolaganju neke druge metode za sprovođenje uređivačke politike, neke teme veštački stvarati i održavati, a neke namerno gušiti. Još jedna od metoda je i spamovanje i obesmišljavanje normalne diskusije primitivizmom i glupostima. Citat: član: Dakle, pitanje je: sta mislite iz kog razloga Srbi u svakom mogucem dogadjaju vide teoriju zavere? Ovo pitanje u sebi sadrži tvrdnju koja je blago rečeno naivna. [ anon142305 @ 06.08.2015. 21:47 ] @
Citat: biciklista: Imajući u vidu intenzitet padavina, kao i posledice poplava, rekao bih da je ono što se desilo, skoro nesumnjivo posledica smišljenog ljudskog delovanja. A jel imas neke dokaze za to, neka istrazivanja ili si ubedjen eto cisto onako? I drugo, kako objasnjavas velike klimatske nesrece koje se desavaju sirom sveta, pa i u Americi? Slusao sam jednog naseg teoreticara zavere (ostavio sam link na temi o zaverama koju sam otvorio), koji je, inace, po obrazovanju slikar, on to objasnjava ovako: Kad se desi kod nas, to Amerikanci rade, ukljuceni su i HAARP i Tesline struje, kad se desi U Rusiji, to im rade Amerikanci, kad se desi u SAD, to im Rusi porucuju da i oni konja za trku imaju. Jel neko zaista moza da veruje u ovo...? Zar je zaista tesko poslusati strucnjake u nekoj oblasti, zar se sarlatanima toliko veruje? [ biciklista @ 06.08.2015. 22:29 ] @
Hm, pazi, nemam dokaze, ali sam ubeđen u to. Ubeđen. Prvo što želim da kažem je sledeće: u ovakvim stvarima je neophodno i dobro rasuđivanje, a ne samo pozivanje na dokaze. Drugo: šta je teorija zavere? Možemo li se složiti oko nekakve definicije koja bi bila prihvatljiva? Meni se čini da oni koji ovaj pojam suviše često upotrebljavaju, veruju uvek ili skoro uvek u zvaničnu verziju. Na žalost, u stvarnom svetu stvari stoje malo drugačije. Koliko puta ste slušali prijatelja, kolegu, poznanika da govori o uspesima kod devojaka(suprotnog pola); o poslovnim uspesima(kamioni i avioni) a vidite da nema pas za šta da ih ujede. E pa, iskustvo mi nalaže da osim u takvim situacijama, budem sumnjičav i prema vestima na dnevniku, odnosno zvaničnoj verziji nečega što može biti dosta osetljiva stvar.
[ Sceka @ 06.08.2015. 22:35 ] @
Ima tu jos nesto. Nije samo ono sto je zvanicno. A zvanicno moze biti i tacno i potpuno netacno a zvanicno/ozvaniceno po svim "zakonima". Mnogo toga zvanicno ne moze da bude a uradi se ili se mora uraditi.
Pozivanje samo na 'zvanicno' ne mora da bude cinjenica. Pozdrav! [ Homer J. Simpson @ 06.08.2015. 22:57 ] @
Prsli bre ljudi skroz :
[ DaliborP @ 06.08.2015. 23:33 ] @
Citat: biciklista: Hm, pazi, nemam dokaze, ali sam ubeđen u to. Ubeđen. Prvo što želim da kažem je sledeće: u ovakvim stvarima je neophodno i dobro rasuđivanje, a ne samo pozivanje na dokaze. Ja sam ubedjen da si ti budala. Ubedjen sam u to. Nemam dokaze ali imam neophodno dobro rasudjivanje, dakle ne moram da se pozivam na dokaze. [ biciklista @ 06.08.2015. 23:45 ] @
Citat: DaliborP: Ja sam ubedjen da si ti budala. Ubedjen sam u to. Nemam dokaze ali imam neophodno dobro rasudjivanje, dakle ne moram da se pozivam na dokaze. Neću odgovarati na uvrede, ali tvoje javljanje je baš zanimljivo. Šta misliš, može li ovo čudo da leti? [ član @ 07.08.2015. 06:00 ] @
@biciklista
kad sam poceo da citam tvoje komentare na moj post, prvo sam mislio da me zaebavas, a posle sam video da si upravo jedan od onih o kojima sam pisao. Citat: biciklista: Citat: član: padne jaca kisa = HAARP Ovih dana kiše nema ni za lek, ono što padne jedva pokupi prašinu. Šta će biti sa usevima tek ćemo videti. majku im americku! [ niki212 @ 07.08.2015. 08:24 ] @
Čista teorija zavere
[ anon142305 @ 07.08.2015. 12:26 ] @
Citat: biciklista: Hm, pazi, nemam dokaze, ali sam ubeđen u to. Ubeđen. E onda nista. Citat: biciklista: Prvo što želim da kažem je sledeće: u ovakvim stvarima je neophodno i dobro rasuđivanje, a ne samo pozivanje na dokaze. Greska. Dobro rasudjivanje se mora zasnivati na dokazima, u suprotnom, ne mozes biti siguran da li si doneo ispravan zakljucak. Rasudjivanje bez dokaza ce vrlo cesto da se svede na lupetanje. Citat: biciklista: Drugo: šta je teorija zavere? Možemo li se složiti oko nekakve definicije koja bi bila prihvatljiva? Meni se čini da oni koji ovaj pojam suviše često upotrebljavaju, veruju uvek ili skoro uvek u zvaničnu verziju. Na žalost, u stvarnom svetu stvari stoje malo drugačije. Koliko puta ste slušali prijatelja, kolegu, poznanika da govori o uspesima kod devojaka(suprotnog pola); o poslovnim uspesima(kamioni i avioni) a vidite da nema pas za šta da ih ujede. E pa, iskustvo mi nalaže da osim u takvim situacijama, budem sumnjičav i prema vestima na dnevniku, odnosno zvaničnoj verziji nečega što može biti dosta osetljiva stvar. Mislim da definicija vrlo lako moze da se nadje na netu. Ovi primeri koje ti navodis nisu adekvatni. To su pojedinacna laganja. Zavera ima grupni karakter, da se tako izrazim. Treba biti sumnjicav. Ali ne moze se ici okolo i naucnicima pricati kako pojma nemaju. Astronomi kazu da smo sleteli na Mesec, ma lazu. Fizicari kazu da HAARP ne moze da menja klimu, ma lazu. Lekari kazu da vakcine ne izazivaju autizam, ma lazu. Kapiras? A namestanja utakmica i tako te stvari, naravno da postoje, ali to je potpuno druga stvar. [ dusanboss @ 07.08.2015. 13:31 ] @
AAA napisao sam esej i glupi virus mi zatvori pretraživač.
Zaključak je bio da se ne može svaka teorija zavere odbaciti kao glupost sam zbog nedostatka čvrstih dokaza ali se isto tako ne može verovati u svki BS koji se kosi sa zdravim razumon. Kontrola vremena. Verujem da je mnogo truda i novca uloženo po tom pitanju od strane više svetskih sila tako da su neki rezultati postignuti sigurno. Manje ili više uspešni , ne znam. U ostalom zar nije korišćenje protivgradnih raketa upravo kotrola vremena na nižem nivou doduše ? Ne verujem da HAARP ima veze sa kontrolom vremenskih prilika. [ biciklista @ 07.08.2015. 15:24 ] @
Citat: IUOP_1: Ali ne moze se ici okolo i naucnicima pricati kako pojma nemaju. Uopšte se ne radi o tome da li imaju ili nemaju pojma, bar ne samo o tome, već i o njihovim dobrim namerama. To prvo, a drugo, danas imamo nauku kao dogmu, nešto u šta se ne sumnja, kao u papinu nepogrešivost. Izvini, ne možeš se pozivati na slobodu mišljenja, a zabranjivati suprotno mišljenje. Kad se malo zagrebe ispod površine uošte nije poenta u nekakvom napretku ili progresu, već čistoj lovi, a na to nisu imuni ni naučnici. Recimo, ako govoriš o vakcinama, ono što je bilo kod nas pre 4 - 5 godina(valjda ne grešim) je bila čista smejurija. Može milion "naučnika" da meni objašnjava kako je recimo sumporna kiselina veoma ukusna i blagotvorna i kako je dobra za zdravlje, ja je neću piti, a za donošenje takve odluke sigurno neću upisivati hemiju da bih došao do odgovora. [ anon142305 @ 07.08.2015. 16:10 ] @
Citat: biciklista: Uopšte se ne radi o tome da li imaju ili nemaju pojma, bar ne samo o tome, već i o njihovim dobrim namerama. Sve i da neki nemaju dobre namere, vec su potplaceni ili vec sta, tesko se moze prihvatiti da svi imaju lose namere. Citat: biciklista: drugo, danas imamo nauku kao dogmu, nešto u šta se ne sumnja, kao u papinu nepogrešivost. Izvini, ali ne poznajes metodologiju nauke. Nauka nije nepromenjiva, naprotiv, stalno se razvija i unapredjuje. Ono sto je danas nepoznatno, sutra ce biti istrazeno. Citat: biciklista: Izvini, ne možeš se pozivati na slobodu mišljenja, a zabranjivati suprotno mišljenje. Slazem se, kritika mora da postoji, stavise, tako se nauka i razvija. Ali tu postoje i neke opasne posledice, o kojima sam vec pisao, pa da se ne ponavljam. Citat: biciklista: ako govoriš o vakcinama, ono što je bilo kod nas pre 4 - 5 godina(valjda ne grešim) je bila čista smejurija. Da je bolest mutirala i postala opasnija, da li bi ti i tad bila smejurija? No, slazem se da pare imaju znacaja, ali u drzavama sa slabim institucijama, birokrate su ti koji su podlozni uticajima, a naucnici mnogo manje. [ biciklista @ 07.08.2015. 16:26 ] @
Citat: IUOP_1: Da je bolest mutirala i postala opasnija, da li bi ti i tad bila smejurija? No, slazem se da pare imaju znacaja, ali u drzavama sa slabim institucijama, birokrate su ti koji su podlozni uticajima, a naucnici mnogo manje. Prvo, bolesti i epidemije nije ni bilo, bar ne onako kako je to nekima odgovaralo i kako je predstavljano u javnosti. Drugo, "naučnici" nisu ljudi višeg moralnog reda. P.S. Prodajem vakcine za zaštitu od konjskog gripa. Povoljno, jedna doza 100e. Šifra: vakcinacija obavezna. [ biciklista @ 08.08.2015. 13:57 ] @
Šta kažete, u ova 24 časa nije bilo konjskog gripa? Šta mislite da je bilo, a postojala je realna opasnost, onda vam ja ne bih ličio na prevaranta i hohštaplera.
[ dusanboss @ 08.08.2015. 16:06 ] @
To oko vakcina je bila čista zavera na globalnom nivou finansirana od strane farmaceotskih giganta. Mnogi ljudi su napunili džepove tad.
[ anon142305 @ 10.08.2015. 12:47 ] @
Citat: biciklista: Šta kažete, u ova 24 časa nije bilo konjskog gripa? Trebao si odmah da kazes da hoces da se zajebavas na temi. Citat: biciklista: Šta mislite da je bilo, a postojala je realna opasnost, onda vam ja ne bih ličio na prevaranta i hohštaplera. Pa ovako licis na klasicnog teoreticara zavere, pa ako ti takva klasifikacija odgovara, ok :) [ biciklista @ 10.08.2015. 20:23 ] @
Citat: IUOP_1: Da je bolest mutirala i postala opasnija, da li bi ti i tad bila smejurija? Ono što sam rekao je bila šala mala na račun ovih tvojih reči, a one, tj. ovakva podvala je i u osnovi rada farmaceutske mafije. Ako to nisi u stanju da shvatiš, onda to nije moj problem, a da li sam "teoretičar zavere" ili ne potpuno je nebitno. [ anon142305 @ 10.08.2015. 20:53 ] @
Citat: biciklista: Ono što sam rekao je bila šala mala na račun ovih tvojih reči Da, to sam shvatio. Ali to nisu bile moje reci, vec sam, po secanju, naveo zvanicno objasnjenje fijaska oko onih vakcina. Koliko je to tacno... Tja, da bi formirao sopstveno misljenje, treba mi diploma medicinskog fakulteta, sa specijalizacijom iz mikrobiologije, virusologije i imunologije. Citat: biciklista: ovakva podvala je i u osnovi rada farmaceutske mafije. Aha, mafija koja ima za posledicu konstatno povecanja zdravlja i broja ljudi. Citat: biciklista: Ako to nisi u stanju da shvatiš, onda to nije moj problem Hm, da... Shvatio sam ja, ali ako se tebi ne svidja naucno objasnjenje, vec bezis od toga u teorije zavere, onda je to i tvoj i moj i svaciji problem. Jer, verovanje u farmako-mafiju ne sluti na dobro. Skoro je bio jedan skup u Beogradu, trazili su vracanje metoda lecenja na nivo od pre 1.000 god (ne preterujem, to je zaista bilo na jednom od transparenata). Ako si i ti za tako nesto, pa se poveca broj ljudi koji isto misle, e to onda ne valja. Barem ja mislim da ne valja. Mozda i gresim, videcemo. [ biciklista @ 10.08.2015. 22:03 ] @
Citat: IUOP_1: Da, to sam shvatio. Ali to nisu bile moje reci, vec sam, po secanju, naveo zvanicno objasnjenje fijaska oko onih vakcina. Pa upravo ti o tome i govorim, nisam somina koja će da zagrize na svaku udicu i poveruje uvek u zvaničnu verziju. Ni manje ni više. Jesi li potrošio Dinkićevih 1000 ojra? To je bilo u stilu "glasajte za mene", dobićete 1000 ojra od privatizacije, na kraju nije bilo ni 1000 dinara, a i on je nekakav vajni naučnik, profesor na ekonomskom fakultetu, a i ekonomija je nauka, zar ne. Oćeš seledeći primer, kažu, što ste se zaduživali u švajcarcima, kad je guverner preporučivao dinare. Kakva podvala, preporučivao dinare, a dinarski kredit nisi mogo da uzmeš takoreći nizašta. Zamisli da ministar policije izađe u javnost i kaže građanima da ne bi trebalo da prolaze nekim delom grada(ili zemlje) zato što tu haraju lopovi, pljačkaši i ubice, pa kad se neko ipak odvaži ili prosto bude primoran na put i desi mu se nešto, onda ovaj ministar sav ponosan izađe na tv, pa kaže kako je na vreme upozoravao. On nije dužan da upozorava, nego da obezbedi javni red i mir i slobodu kretanja na celoj teritoriji za koju je nadležan. Isto tako su guverner i ministar finansija dužni da obezbede normalno funkcionisanje monetarnog sistema, a ne samo da upozoravaju. E pa ti krediti u švajcarcima su klasično zelenašenje, nešto slično kao jezda i dafina, samo malo finije podešeno da se somovi lakše uhvate. Potpuno isto važi i za zdravlje ljudi, ali pošto smo mi kolonija, ovde svako može da radi šta hoće i neće mu faliti ni dlaka s glave, a država nije tu zaštiti građane i njihove interese, kao što bi svako normalan očekivao, već interese krupnog kapitala. Što se vakcinacije tiče pogledaj na primer Obrati pažnju na priču od 30 - og minuta. Da se razumemo, ja koristim usluge banke, ali ne dozvoljavam da me neko šiša i još da mi priča kako je to za moje dobro. Verovao ili ne, idem i kod lekara, ali kao što rekoh, ne moram da budem diplomirani hemičar, da bih znao kako piti sonu kiselinu nije baš preporučljivo. Naravno, stvari nisu baš tako grube, ali uopšte nisu naivne. Kao što sam rekao u jednom od prethodnih postova, nauka i "naučnici" su postali nova dogma, svete krave u čiju se nepogrešivost, a naročito dobre namere ne sme izraziti sumnja. Izvini, ali neće da može. Negde sam davno pročitao misao, u stilu "ljudi su kvarljiva roba", e pa to nažalost važi i za "naučnike". Citat: Kao što se da videti, nije tačno. Citat: IUOP_1: Tja, da bi formirao sopstveno misljenje, treba mi diploma medicinskog fakulteta, sa specijalizacijom iz mikrobiologije, virusologije i imunologije. To je još jedna podvala. Pričao sam o kreditima, a pre godinu - dve neki su se dosetili da nam objasne kako ne bi bilo loše da se u osnovne škole(možeš misliti) uvede neki predmet, kako bi se ljudi bolje snalazili sa svim ovim čudima i bankarskim "proizvodima". Jeste, ali za malo, onda niko od nas ne bi smeo da izađe iz stana bez minimum sedam - osam fakulteta. Gluposti, 6u11shit. Citat: Pazi ovako, silni inženjeri, saobraćajni, građevinski i drugi, ekonomisti i pravnici su između ostalog zaslužni za nekakav put, auto-put, prugu, saobraćajnu infrastrukturu, pa niko nije sprečio pojavu putarske mafije u Srbiji koja je malo kraduckala. Shvataš li podvalu kojoj si izložen? Silni pedagozi, psiholozi, filozofi, filolozi i stručnjaci raznih profila su unapređivali školstvo, a da li je to sprečilo prodaju ispita i prosvetarsku mafiju u Srbiji ili bilo kojoj drugoj zemlji? Citat: IUOP_1: Shvatio sam ja, ali ako se tebi ne svidja naucno objasnjenje, vec bezis od toga u teorije zavere, onda je to i tvoj i moj i svaciji problem. Jer, verovanje u farmako-mafiju ne sluti na dobro. Skoro je bio jedan skup u Beogradu, trazili su vracanje metoda lecenja na nivo od pre 1.000 god (ne preterujem, to je zaista bilo na jednom od transparenata). Ako si i ti za tako nesto, pa se poveca broj ljudi koji isto misle, e to onda ne valja. Barem ja mislim da ne valja. Mozda i gresim, videcemo. Ne, meni se ne sviđa kada neko na gomno udari etiketu "nauka" i onda mi kaže, izvolite to je veoma ukusno, a uz to je i zdravo i znate šta, uz popust koji važi još samo pet minuta dobićete ovo gomno za samo 123 ojra. Ne hvala, neka ga kusaju sami. [ anon142305 @ 10.08.2015. 22:37 ] @
Citat: biciklista: Jesi li potrošio Dinkićevih 1000 ojra? Ti i dalje ne vidis razliku izmedju laganja i teorije zavere? Citat: biciklista: on je nekakav vajni naučnik, profesor na ekonomskom fakultetu Asistent. Citat: biciklista: guverner i ministar finansija dužni da obezbede normalno funkcionisanje monetarnog sistema Samo guverner, ministar finansija je zaduzen za fiskalnju politiku. Citat: biciklista: ne moram da budem diplomirani hemičar, da bih znao kako piti sonu kiselinu nije baš preporučljivo A tebi je vecina hemicara to preporucila, pa se ti ne das?! I drugo, ako ti to nisu rekli naucnici, otkud znas da ne valja? Citat: biciklista: Kao što sam rekao u jednom od prethodnih postova, nauka i "naučnici" su postali nova dogma, svete krave u čiju se nepogrešivost, a naročito dobre namere ne sme izraziti sumnja. To sto si ti rekao, ne mora da znaci da je tacno, lepo sam si objasnio zasto. Citat: biciklista: Ne, meni se ne sviđa kada neko na gomno udari etiketu "nauka" i onda mi kaže, izvolite to je veoma ukusno, a uz to je i zdravo i znate šta, uz popust koji važi još samo pet minuta dobićete ovo gomno za samo 123 ojra. Ne hvala, neka ga kusaju sami. Imas li ikakvu ideju sta si ovde hteo da kazes? :) Eee, dok ovakvi imaju pravo glasa... Citat: biciklista: Shvataš li podvalu kojoj si izložen? Iskreno, malo mi vise vremena treba, ali na osnovu gore citiranog sad shvatam koliko ti (mene) zajebavas. Posto sam to uvideo, nema svrhe da ti dalje odgovaram, nadam se da si zadovoljan. [ biciklista @ 10.08.2015. 23:17 ] @
Samo pogledaj video, sve ostalo je nebitno.
[ biciklista @ 12.08.2015. 00:53 ] @
[ biciklista @ 12.08.2015. 01:18 ] @
[ biciklista @ 12.08.2015. 01:23 ] @
[ anon142305 @ 12.08.2015. 08:59 ] @
Prvo nauci razliku izmedju rezultata jednog ekperimenta i naucnog dokaza.
Dok to ne budes naucio, dzaba ti sve obrazovanje sa YouTube-a. [ Homer J. Simpson @ 13.08.2015. 15:31 ] @
[ biciklista @ 13.08.2015. 20:38 ] @
[ biciklista @ 13.08.2015. 21:38 ] @
[ ssi @ 14.08.2015. 12:03 ] @
@biciklista to se zove pseudonauka.
Sto se protivnika vakcinacije - to su budale. U srbiji ih predvodi prevarant "dr" Sladza Velkov. Zena se predstavlja kao lekar iako to nije. Ona nema diplomu medicinskog fakulteta. Sto se tice te na youtube videu - to je propali lekar. To sto ti u nesto "verujes" ili mislis kada su vakcine u pitanju ne vredi ni koliko pola ispusene lule duvana. To je toliko beskorisno da je to neverovatno. Kome treba verovati ? Strucnim ljudima koji rade po bolnicama i domovima zdravlja. Znaju oni jako dobro sta rade. Da li vakcine predstavljaju rizik ? Da naravno. Pre nego sto pocnes da cvilis kako si u pravu i kako trazis da ti neko garantuje 100% za neki lek ili vakcinu. Pa vidis to nije moguce, zato sto se ljudi izmedju sebe razlikuju. Kada su lekovi u pitanju - nema 100% garancije - sledeci put kada popijes kafetin ili aspirin moze da se desi da padnes i da se vise nikada ne probudis. Pise u uputstvu koje stize sa lekom. Sto se tice kojekavih glupavih dijagrama koji pokazuju vezu izmedju broja otkrivenih slucajeva autizma i broja proizvedenih automobila, mobilnih telefona ili upotrebe "organske" hrane ( nestrucne budale svasta povezuju ) to su glupost. [ dusanboss @ 14.08.2015. 14:42 ] @
Cepljenje :) prvi put čujem reč. Teorija da su vakcine beskorisne i jako štetne je po meni glupost. Sa druge strane zavere farmaceutskih giganata su vemo realne i muguće na najrazličitije načine. Kada je u pitanju zdravlje ljudi ne štede novac. Velike pare su u igri da bi sve bilo ver,čist i pošteno.
Naravno da verujem savremenoj medicini. Što neznači da nema zlopotreba i da ljudka pohlepa neć preći preko hipokratove i drgih zakletva. Stanje u našem zdravstvu je gore od očajnog. Pogotovo zdravstveni centri po manjim mestima. Doktori i dalje daju dijagnoze odokativnom metodom što je u 21. veku suludo. Ako imate na primer neku kožnu infekciju. Doktor ce je pogledati ,zaključiti na osnovu izgleda o kom oboljenju se radi i neretko vam prepisati preparat od preko 1000 din i ako postoji lek sa istim dejstvom i gotovo istim sastavom koji je na listi ili košta i do 10 puta manje. Normalni doktor bi dao da se uradi analiza pa tek onda prepisao adekvatan lek. [ anon142305 @ 14.08.2015. 14:57 ] @
Citat: dusanboss: Stanje u našem zdravstvu je gore od očajnog. Pogotovo zdravstveni centri po manjim mestima. Nazalost, ovo je tacno. Cuo sam za par slucajeva, tuga da te uhvati. U unutrasnjosti slaba strucnost, u vecim mestima korupcija, svi cute... [ dusanboss @ 14.08.2015. 16:14 ] @
Kod nas je postalo normalno da se doktor časti. I ako on dobija platu (ne toliko lošu) a, ja plaćam osiguranje i to iz svog džepa. Primetio sam da te neke sestre čak gledaju ispod oka ako ne počastiš. U faznu "sram te bilo ne znaš osnovnu kulturu"
Jednom ja bio da pokupim neke laboratorijske rezultate za tetku. Odem ja i setra mi kaže gotovi su rezultati i zamoli me da odem da joj kupim kafu (barem sam ja tako rezumeo). Pošto stvarno nisam imao novac kod sebe a, i predpostavio sam da samo želi da joj učinim uslugu pošto ona valda ne može da izlazi sa posla.Ja joj zatražim novac jer se ona nije hvatala za novčanik a, ona mi kaže "neka onda ništa" i da mi one rezultate uz ljutit izraz na licu. Tek sam na putu do kuće u neverici shvatio šta se zapravo desilo. [ Sceka @ 14.08.2015. 16:30 ] @
Citat: IUOP_1: U unutrasnjosti slaba strucnost, u vecim mestima korupcija, svi cute... Pa naravno, ali to je zato sto se ode na studije u veliki grad i tamo ostane i nakon zavrsetka studija. Masovna pojava i ne od juce nego decenijama unazad. ("zasto bih kao akademski gradjanin i diplomirani lekar radio u nekoj selendri" - to se culo cesto... to sto je i dosao iz te iste selendre, to se zaboravilo vec prve godine studija gde se u pocetku govori "idem malo kuci na par dana" pa kako vreme prolazi "idem u selo na kratko" pa onda "necu biti tu nekoliko dana"... nisu samo lekari u tom fazonu...) Citat: dusanboss: Kod nas je postalo normalno da se doktor časti. ... I ovo nije tacno a cesto se kaze, pominje, prica. Cascavanje doktora je nesto sto je bilo uobicajeno od kad znam za sebe, sto znaci jos u proslom veku. Pozdrav! [ dusanboss @ 14.08.2015. 16:46 ] @
Na ravno da je čašćavanje doktora vuče koreni iz pršlog veka tj. iz doba hiperinflacije kad su šverceri i dileri zaradjivali neuporedivo više od doktora. Tada je nastala ta praksa. Problem je što ze zadržala do današnjih dana i ako su plate postale sasvim solidne u odnosu na ostatak zanimanja.
Da li je ta praksa postojala i pre 90. ne znam. Moraće neko stariji da odgovori. Verujem da je uvek toga bilo ali ne u ovoj meri i da se nije dava novac i skupoceni pokloni. [ anon142305 @ 14.08.2015. 16:59 ] @
Jedna stvar je cascavanje doktora nakon izvrsene usluge.
Druga stvar je kad se o ceni dogovara i onda plati pre izvrsene usluge. A dogovar obuhavata bolji tretman, lekove kojih ima manje, pa se cuvaju (za svoje ljude i za one koji plate) i sl. Mislim da tu spada i preusmeravanje ka privatnim klinikama, gde radi isti ti lekari. [ Sceka @ 14.08.2015. 17:09 ] @
Pa i nekada isto. Ako se zelelo da se angazuje dobar/poznat lekar onda se dolazilo do njega pre izvrsene "usluge" a bilo je skupo. U principu se cifre ne mogu porediti ali je i nekada bilo vise hiljada nekih stranih novaca.
Citat: dusanbossa li je ta praksa postojala i pre 90. ne znam. Moraće neko stariji da odgovori. Verujem da je uvek toga bilo ali ne u ovoj meri i da se nije dava novac i skupoceni pokloni. Pa nema stariji od mene, ja sam ili najstariji ili medju najstarijima. Kazem, od kad znam za sebe se davalo doktorima, i velika kinta i jako skupi pokloni. Pozdrav! [ 2012 @ 14.08.2015. 23:09 ] @
Podmicivanje lekara pocinje od 70-tih (tako kazu), ja ne podrzavam podmicivanje lekara, ali ga u potpunosti razumem. Jednostavno, to je bila neminovnost, nesto sto se moralo dogoditi prije ili kasnije, gledajuci orgavnizaciju drusta i odnose koji su vladali.
Da ne budem pogresno shvacenje, ali nije moglo drugo da se ocekuje u drustvu gde su komunisti pozeleli da budu burzuji i gde je stujordesa imala vecu platu od doktora specijaliste. Ne ide to tako, ne moze se ocekivati da neko potrosi pola zivota u ucenju, da ima odgovornost za ljudske zivote, a da dobije platu od koje moze da istera pola meseca. Logicno je bilo za ocekivati da ce se doktori setiti kako da sebi povecaju platu i sebu priuste kvalitetan zivot. [ dusanboss @ 15.08.2015. 03:07 ] @
Jeste 2012. A zašto se to zadržalo do današnjih dana kad doktori imaju fine plate a usluga je čak i ako podmitiš jako loša.
A odgovornost za ljudske živote? Sa tim se ne bih složio. [ gilopile @ 15.08.2015. 03:21 ] @
Citat: dusanboss: Da li je ta praksa postojala i pre 90. ne znam. Moraće neko stariji da odgovori. Verujem da je uvek toga bilo ali ne u ovoj meri i da se nije dava novac i skupoceni pokloni. Otkad je ljudi i doktora to se radilo. Pre 90.-ih se davalo, i niko nije ni obracao paznju na to, svima lepo i bole ih tuki. Davalo se i sestrama, praksa je bila da kad god dodjes u posetu ili si zadovoljan lecenjem, das poklon i sestrama i doktorima. Davalo se kao i sad bombonjera, viski i sl. Samo sada razapnu i tebe i doktora ako primi neku flasu pica ili cokoadu u znak zahvalnosti, a isti ti koji te kaznjavaju, pokrali su pola drzave...Sve se izmenilo... Da se razumemo, pricam ovde o poklonima, a ne o mitu da , recimo, doktor trazi toliko i toliko eur kako bi moju baku operisao preko reda i sl. Za mene to je najgori sljam. [ vlada131 @ 15.08.2015. 05:33 ] @
Citat: ssi: @biciklista to se zove pseudonauka. Sto se protivnika vakcinacije - to su budale. U srbiji ih predvodi prevarant "dr" Sladza Velkov. Zena se predstavlja kao lekar iako to nije. Ona nema diplomu medicinskog fakulteta. A što je najgore, zbog takvih likova i njihove kampanje polako se pojavljuju opet bolesti koje su davno iskorenjene ili suzbijene na najmanju moguću meru, jer roditelji nasedaju na ovakva lupetanja i ne žele da vakcinišu decu. [Ovu poruku je menjao vlada131 dana 15.08.2015. u 06:49 GMT+1] [ biciklista @ 15.08.2015. 12:14 ] @
[ anon142305 @ 15.08.2015. 12:51 ] @
Citat: Koliko je samo rasireno ovo nemam pojma o cemu pricam, al ipak cu da pricam, to je cudo jedno. >>sto puta ponovljeno objasnjenje o imunitetu i vakcinama<< [ ssi @ 15.08.2015. 12:57 ] @
Citat: biciklista: Možda se pojavljuje, ali kod nevakcinisanih, vakcinisani mogu mirno da spavaju, štiti ih vakcina. Da znas kako vakcine deluju, ne bi ovako lupetao. Vidis vakcine sadrze umrtvljene ili oslabljene oblike raznih zaraznih bolesti. Primanjem vakcina, trenira se imuni sistem. Razumes, daje se imunome sistemu polu-nokautiran protivnik da ga prouci i nauci kako da ga ubije. On "uci" kako da se bori protiv zaraznih bolesti. Znas, posto imuni sistem nije 100% efektivan nije ni vakcina. Da, ne bori se vakcina protiv zaraznih bolesti vec imuni sistem treniran za to. Da nema vakcina, imuni sistem ne bi imao priliku da uci. . . . Ali... ti bas nemas kapaciteta da shvatis ovo gore zar ne ? [ ssi @ 15.08.2015. 13:02 ] @
Citat: Idi do osnovne skole koju si zavrsio, vrati im diplomu i reci da bi hteo da krenes od pocetka. [ biciklista @ 15.08.2015. 13:13 ] @
Citat: Vakcine nisu 100% efikasne. Nazalost, to je tako. Citat: Znas, posto imuni sistem nije 100% efektivan nije ni vakcina. Ma da li je moguće? [ ssi @ 15.08.2015. 13:24 ] @
[ anon142305 @ 15.08.2015. 13:26 ] @
Citat: Divno je kad se na forumu vodi ovako konstruktivna rasprava, gde sve prsti od argumentacije. [ biciklista @ 15.08.2015. 13:36 ] @
Za početak bi mogao da pogledaš jedan od onih videa koje sam postavio, kao i da odgovoriš na bar jedno od milion zdravorazumskih pitanja koja se postavljaju. To bi veoma doprinelo konstruktivnosti cele diskusije, a ne ad hominem argumentacija.
[ ssi @ 15.08.2015. 13:40 ] @
Citat: biciklista: Za početak bi mogao da pogledaš jedan od onih videa koje sam postavio, kao i da odgovoriš na bar jedno od milion zdravorazumskih pitanja koja se postavljaju. To bi veoma doprinelo konstruktivnosti cele diskusije, a ne ad hominem argumentacija. Kakvih milion pitanja tu ima ? Lupetaju bez i jednoga validnoga dokaza, bez studija, bez istrazivanja. Prose*****je obicno. [ anon142305 @ 15.08.2015. 13:43 ] @
[ biciklista @ 15.08.2015. 13:58 ] @
Nisam baš raspoložen da iščitavam teme od početka, mada sam ih ovlaš pogledao, ali jedno je indikativno. Vaš, nazvao bih ga vakcinaški lobi smatra da ima tapiju na istinu i ne samo to, nego se oseća slobodnim da je nameće gde god stigne svim sredstvima. Baš fino, nego, ako smo apsolvirali vakcine, da pređemo na neku drugu temu.
Recimo, "čovekovo spuštanje na Mesec." [ ssi @ 15.08.2015. 14:06 ] @
Citat: biciklista: Nisam baš raspoložen da iščitavam teme od početka, mada sam ih ovlaš pogledao, ali jedno je indikativno. Vaš, nazvao bih ga vakcinaški lobi smatra da ima tapiju na istinu i ne samo to, nego se oseća slobodnim da je nameće gde god stigne svim sredstvima. Baš fino, nego, ako smo apsolvirali vakcine, da pređemo na neku drugu temu. Ne postoji "vakcinaški lobi". Postoje lekari, obrazovani i strucni, koji znaju da daju i objasne vakcine. Postoje i oni nenormalni, bez med. obrazovanja koji lupetaju svasta (bez dokaza), tvrdeci da je necije visegodisnje med. obrazovanje beskorisno. Citat: biciklista: Recimo, "čovekovo spuštanje na Mesec." Jos jedna tema o kojo ne znas apsolutno nista. [ anon142305 @ 15.08.2015. 14:18 ] @
Citat: biciklista: nego, ako smo apsolvirali vakcine, da pređemo na neku drugu temu. Da si se pokazao kao ozbiljan sagovornik, pa da predjemo, al ovako, jbg. [ ssi @ 15.08.2015. 14:23 ] @
Ne moze neko kao @biciklista bez osnovnog obrazovanja, bez elemetarnog poznavanja fizike
da diskutuje o tako vaznim temama. Jedino sto on zna jeste da se poziva na YouTube clipove na kojima priuceni stolar govori o fizici sletanja na mesec ili gde osoba bez zavrsenog med. fakulteta ( sr. Sranja Velkov ) govori o medicini i vakcinama. [ biciklista @ 15.08.2015. 14:25 ] @
Evo, za početak nam pokaži studiju koja dokazuje da su vakcinisana deca zdravija od nevakcinisanih. Jednu jedinu.
[ vlada131 @ 15.08.2015. 14:57 ] @
E, ali najjače je što je celu priču o povezanosti vakcina i autizma započeo lik - doktor iz UK - koji je i sam priznao da je naučni rad u kome je to izneo lažan i napravljen u dogovoru sa ljudima koji su želeli da tuže proizvođače MMR vakcina i za koji je dobio pare.
Ali evo, to bilo '98, a ljudi se i dalje pale na priču...i to sve više ljudi se pali, što je najgore. Evo, baš skoro naleteh na ovaj sajt: Link Bavi se praćenjem posledica antivakcinaške propagande u SAD. Do sada je preko 9000 ljudi umrlo tamo od 2007 (kad je se zahuktala kampanja) od izlečivih bolesti, što je direktna ili indirektna posledica nevakcinisanja. [ biciklista @ 15.08.2015. 14:59 ] @
Citat: biciklista:Jednu jedinu. [ Homer J. Simpson @ 15.08.2015. 15:28 ] @
Da imas mozga bilo bi dovoljno da uporedis smrtnost dece pre i posle vakcinacije i sve bi ti bilo jasno.
Ali dzabe kad te izgleda nisu ni vakcinisali ni bazdarili kad si se rodio ... [ biciklista @ 15.08.2015. 15:53 ] @
Šta je bilo, google ne daje nikakav odgovor.
[ biciklista @ 15.08.2015. 15:57 ] @
Dan Burton: Da li ste čuli svedočenja lekara i naučnika?
Dr. Karen Midthun: Jesam. Dan Burton: Da li ste videli studiju iz Kanade koja je pokazala štetu koju izaziva mala količina ŽIVE na moždanim ćelijama? Dr. Karen Midthun: Mislim da je teško primeniti te podatke na ono što se zaista događa u kliničkim situacijama. Dan Burton: Vidite doktorice, nijedna studija koja je urađena a kojom vi objašnjavate da ne postoji veza između ŽIVE i autizma, ne kaže izričito da ŽIVA ne uzrokuje autizam. Oni to nikada ne kažu. Možete li mi sada reći precizno i bez ikakve sumnje da ŽIVA u vakcinama ne uzrokuje autizam? Dr. Karen Midthun: Moram vam reći zaključke medicinskog instituta da na osnovu evidencije nije ustanovljena... Dan Burton: Želim da čujem DA ili NE. Dr. Karen Midthun: ...ta veza. Dan Burton: Možete li sada definitivno...samo recite možete li van ikakve sumnje reći da ŽIVA u vakcinama ne uzrokuje neurološke probleme ili autizam? Dr. Karen Midthun: Mi ne možemo ni prihvatiti ni odbiti tu mogućnost. Dan Burton: Znači vi mi to ne možete reći! Vi kategorički ne tvrdite, zar ne? Dr. Karen Midthun: Mi ne zanamo da li je tako ili nije... Dan Burton: Pa zašto onda to radite ako ne znate da li jeste ili nije? Mi imamo epidemiju autizma! Ako imamo epidemiju nečega zašto održavate takvo stanje a da niste sigurni? Svaka studija koju sam video jasno potvrđuje da vi niste sigurni. Vi kažete da mi ne možete reći da ili ne. Zatim od Dr. Karen Midthun sledi serija neviđenog ispiranja mozga, gluposti koje ni pijan čovek ne bi svario. Pošto vas mrzi i da pogledate, a hoćete ozbiljnu diskusiju, evo vam jedan mali isečak pa se zabavljajte. [ Miroslav Jeftić @ 15.08.2015. 16:21 ] @
Citat: biciklista: Evo, za početak nam pokaži studiju koja dokazuje da su vakcinisana deca zdravija od nevakcinisanih. Jednu jedinu. Poenta vakcine je da štiti od tačno određene bolesti, pitanje ti je besmisleno. [ biciklista @ 15.08.2015. 16:34 ] @
Preformulisaću pitanje: Evo, za početak nam pokaži studiju koja dokazuje da deca vakcinisana vakcinom protiv neke bolesti, manje oboljevaju od te bolesti nego nevakcinisana deca. Jednu jedinu.
[ biciklista @ 15.08.2015. 16:40 ] @
[ gilopile @ 15.08.2015. 16:42 ] @
http://healthimpactnews.com/20...hier-than-vaccinated-children/
Mislim da se ne moze to bas tako lako zakljuciti. Ne znam koliko bi nas prezivelo da se, kao klinci, nismo vakcinisali protiv boginja i ne znam ja cega sve...Puknu ti onu probnu, pa ako se organizam brani i odbrani, ok, a ako ne dobijes onu veliku bocu i gotovo. Ili pak kontra :D Mozemo dalje, ako se slazete... [ dusanboss @ 15.08.2015. 16:43 ] @
Biciklista jel misliš da je spuštanje na mesec lažno?
Pričali smo o tome na drugoj temi. Nije lažno ali postoji jako velika mogućnost da navodni uživo prenos uopšte nije bio uživi. Iz razloga što je Amerika u to vreme gubila trku u svemiru. Misija ja je bila visoko rizična. I jednostavno nisu smeli da dozvole da ce svet gleda kako im astronauti ginu u svemiru. Isto postoji priča da Gagarin nije bio prvi čuvek u svemiru već je pre njega poslat lik koji se nije vrati živ tako da se to zataškalo. Po meni obe priče su skoz logične. [ dusanboss @ 15.08.2015. 16:55 ] @
Mislim da su te statistike glupost. Ne može se tako zaključivati. Mora da se urdio ozbiljnije ispitivanje i da se pokaže ako su vakcine štetne na koji način deluju i dovode do ne željenih dejstva. Da vakcine nisu efikasne to je glupost, dokazano je vakcine su odgovorne za izkorenjavanje bolesti koje su bile česte.
To opet ne znači da je svaka vakcina efikasna i da je svaka apsolutno bezbedna. [ 2012 @ 15.08.2015. 19:29 ] @
Citat: dusanboss: Mislim da su te statistike glupost. Ne može se tako zaključivati. Mora da se urdio ozbiljnije ispitivanje i da se pokaže ako su vakcine štetne na koji način deluju i dovode do ne željenih dejstva. Da vakcine nisu efikasne to je glupost, dokazano je vakcine su odgovorne za izkorenjavanje bolesti koje su bile česte. To opet ne znači da je svaka vakcina efikasna i da je svaka apsolutno bezbedna. Statistika je teska glupost i veliki bauk za neuke, a ima i jos jednu veliku manu. Naime, kako se statistika upotrebljava od strane strucnih i kvalifikovanih lica zna da pokaze mnogo toga neprijatnog jer je kao grana matematike dosta surova i nemilosrdna. Zbog toga ljudi veoma cesto zele da manipulisu statistikom, a neuki bi je rado ukinuli i zabranili. Sto se tice studija i dokazivanja. Ima nesto sto se zove teret/obaveza dokazivanja, to znaci da kakda se dokazuje stetnost necega dokazuje se tako sto se dokazuje da je nesto stetno, a ne dokazuje se stetnost tako sto se od nekoga trazi da dokaze da nesto nije stetno. Prevod za "brzo mislece". Ako neko tvrdi da je vakcina stetna i da izaziva autizam treba to i dokazati naucnom studijom, a ne traziti da drug pravi naucne studije i da dokazuje da vakcina ne izaziva autizam. Ovo sto rade zagovornici nevakcinisanja je obicno izvrtanje teza. [ biciklista @ 15.08.2015. 20:50 ] @
Umeš da prilično dobro manipulišeš, ali teret dokaza je ipak na drugoj strani, osim ako ne smatraš da čarobne reči "nauka", "medicina" i slično oslobađaju svake odgovornosti i za izgovorenu reč i za činjenje odnosno nečinjenje. Dakle, pokaži nam neku studiju koja jasno, nedvosmisleno i precizno ukazuje na dobrobiti vakcinisanja. Ako ne, evo ja "naučnik", predlažem tebi da tri puta dnevno udaraš kamenom sebe u glavu(svaka seansa 20 udaraca). Ja sam naučnik i u ono što kažem se ne sme sumnjati, jer ja sam pošten, pravičan, pravedan, human, nesebičan. Kamen za jednokratnu upotrebu(10 - 20 udaraca) možete nabaviti kod mene po simboličnoj ceni od 10 evra po komadu. Samo da znate, država i ja smo napravili dogovor da kamenje prodajem samo ja, a još bi trebalo da znate da je ova vrsta terapije zakonom propisana kao obavezna. Jesam li rekao da pre kupovine potpisujete dokument kojim potvrđujete da me nećete tužiti za eventualne neželjene posledice?
[ jablan @ 15.08.2015. 21:03 ] @
Svako ko dovodi u pitanje bazičnu dobrobit vakcina ne zaslužuje diplomu za završenu osnovnu školu jer se te stvari uče tamo. Zato nam tako i ide i zato i jesmo tu gde jesmo. Ako je za utehu, ni drugde u svetu situacija nije mnogo bolja, i pored najboljih mogućih izvora informacija, zatucanost cveta svugde, kao da je srednji vek.
[ biciklista @ 15.08.2015. 21:11 ] @
[ ssi @ 15.08.2015. 21:17 ] @
Citat: biciklista: Citat: biciklista:Jednu jedinu. Pocni odavde: http://www.cdc.gov/vaccinesafety/library/2013-2014_pubs.html Naravno bice ti potrebno poznavanje medicine koje ti naravno nemas. Imas i ovo: http://www.cdc.gov/vaccinesafe...StudiesonVaccinesandAutism.pdf Vaccines and Autism: A Summary of CDC Conducted or Sponsored Studies Naravno, posto su ovo radili strucni ljudi a ne neki priuceni mastiljar, ti ces reci da ne prihvatas to. Eh da i nije na Youtube. [Ovu poruku je menjao ssi dana 15.08.2015. u 22:56 GMT+1] [ 2012 @ 15.08.2015. 21:21 ] @
Citat: jablan: Svako ko dovodi u pitanje bazičnu dobrobit vakcina ne zaslužuje diplomu za završenu osnovnu školu jer se te stvari uče tamo. Zato nam tako i ide i zato i jesmo tu gde jesmo. Ako je za utehu, ni drugde u svetu situacija nije mnogo bolja, i pored najboljih mogućih izvora informacija, zatucanost cveta svugde, kao da je srednji vek. Ima jedno jednostavno objasnjenje. Kad su ljudi bili nepismeni i zatucaniji mogli su da shvate i da razumeju da je smrtost medju decom nesto sasvim normalno i da nije moguce da svako ko se rodi da cedocekati starost. Jednostavno, nije moguce, pa su zbog toga imali vise dece, jedan deo nece preziveti, ali ce jedan deo docekati duboku starost. Vremenom se to promenilo i sada ljudi ne mogu razumeti da svako ko se rodi ne mora i da prezivi, ne mora biti zdrav i jednostavno moze biti smrtnosti i medju decom. Sto bi se reklo, neko je napravljen od "loseg materijala" i dozivece svoj drugi rodjendan, ali nece treci. Neko ce biti zdrav, ali neko ce se razboleti jos u decijem dobu, to je priroda i protiv toga se ne moze. Medjutim, roditelji to ne zele prihvatiti, ne mogu se pomiriti da su napravili "los proizvod" i da je sasvim prirodno da neka deca obole, a neka i umru jos u ranoj fazi zivota. U tome je sustina problema. Ako statistika kaze da je smrtnost u periodu do 15 godine toliko i toliko, onda je to nesto sto je prihvatljivo i normalno, e sada bi neko da smrtnost bude 0%, kao i broj obloelih. To je nemoguce, priroda to ne dozvoljava. Onda je neko to uocio i zarad samoafirmacije i skretanja paznje na sebe pokrenuo pricu da su tome krive vakcine. [ jablan @ 15.08.2015. 21:22 ] @
Citat: Moje najveće razočarenje u životu je internet. Kada sam ga prvi put video na Sajmu knjiga u Beogradu 1995. pomislio sam "bog te, za deset godina svi će znati sve, svi će biti pametni, čovečanstvo će biti - zju!" A oni su uspeli da od njega naprave najveći alat za odvlačenje pažnje i zaglupljivanje. Kada je internet osvajao, svi su bili na interentu. Danas su svi na dva sajta. ...jer mnogo je lakše ložiti se na teorije zavere za neuke sa Youtuba nego zaista sesti i naučiti nešto korisno. [ jablan @ 15.08.2015. 21:31 ] @
Citat: 2012: e sada bi neko da smrtnost bude 0%, kao i broj obloelih Ali smrtnost i jeste jako blizu nule, između ostalog upravo i zbog vakcina. Ljudi danas omalovažavaju nauku zato što im je ljudsko znanje toliko dostupno. Što bi se neko mučio i učio škole kad može da ode na net i nađe sve odgovore? Nauka je demokratizovana na najgori mogući način - glas jednog Youtube šarlatana koji "otkriva veliku zaveru iza vakcina" ima istu težinu kao i glas naučnika koji je ceo život posvetio nekom malom parčetu neke naučne teorije. [ biciklista @ 15.08.2015. 21:33 ] @
Šta, ne verujete da je moje kamenje lekovito? Požurite u apoteke dok ga još ima, znate li koliko je naša država neodgvorna. Samo da znate, neće biti sledeće isporuke, dok mi ovu ne plate.
[ Miroslav Jeftić @ 15.08.2015. 21:37 ] @
Znači svi dokazi o zaveri se svode na Youtube. Klasika.
[ 2012 @ 15.08.2015. 21:38 ] @
Citat: biciklista: Umeš da prilično dobro manipulišeš, ali teret dokaza je ipak na drugoj strani, osim ako ne smatraš da čarobne reči "nauka", "medicina" i slično oslobađaju svake odgovornosti i za izgovorenu reč i za činjenje odnosno nečinjenje. Dakle, pokaži nam neku studiju koja jasno, nedvosmisleno i precizno ukazuje na dobrobiti vakcinisanja. Ako ne, evo ja "naučnik", predlažem tebi da tri puta dnevno udaraš kamenom sebe u glavu(svaka seansa 20 udaraca). Ja sam naučnik i u ono što kažem se ne sme sumnjati, jer ja sam pošten, pravičan, pravedan, human, nesebičan. Kamen za jednokratnu upotrebu(10 - 20 udaraca) možete nabaviti kod mene po simboličnoj ceni od 10 evra po komadu. Samo da znate, država i ja smo napravili dogovor da kamenje prodajem samo ja, a još bi trebalo da znate da je ova vrsta terapije zakonom propisana kao obavezna. Jesam li rekao da pre kupovine potpisujete dokument kojim potvrđujete da me nećete tužiti za eventualne neželjene posledice? Veoma los prim si uzeo, medjutim iskoristicu tvoj primer da ti objasnim gde je tvoja greska. Zaboravio si da navedes zbog cega se treba udarati kamenom u glavu, a to je kljucan momenat. Svaka vakcina ima razlog/cilj zasto se praktikuje. To je presudno u celoj prici i ti si to namerno izostavio, evo i zasto: Ako ja imam glavobolju ili recimo kurcobolju i ti mi preporucis kao lek ili kao prevenciju (uloga vakcine) udaranje kamenom u glavu, ali gle cuda, meni od tog udaranja kamenom u glavu prodje kurcobolja ili ako pocnem na vreme sa udaranjem u glavu nikad ne dobijem kurcobolju, onda je tvoja metoda dobra. Ako to praktikuje 1000 osoba i od toga 980 ima pozitivne rezultate, onda je udaranje kamenom u glavu odlicna metoda prevencije ili lecenja ili suzbijanja kurcobolje, ima 20 njih kod kojih nema rezultata ili ima nus pojava, recimo otok jaja, ali jebbiga, to je dobra metoda, ovih 20 -toro nije toliko ni vazno. Kada dokazujemo delotvornost neke metode (vakcine), dokazujemo tako sto vidimo ukupan broj aplikacija i ukupan broj gresaka ili nus pojava. Ne moze se traziti da neko dokazuje da nece biti bas nikakvih nezeljenih pojava ili da je 100%pouzdana, pa ako neko ne dokaze 100% efikasnosti izvrtati pricu i tvrditi kako je metoda losa samim time sto nije 100% delotvorna i pouzdana. Ja sam ovo objasnjavao vec jednom, ali nije mi tesko da ponovim. Vama koji dokazujete stetnost ostaje da dokazete da je stetnost vakcina veca od korisnosti. Takodje treba da dokazete da se nijedna nus pojava ne bi dogodila da nije bilo aplikacije vakcine. [ biciklista @ 15.08.2015. 21:50 ] @
[ ssi @ 15.08.2015. 22:02 ] @
Ne, to je sarlatan: https://en.wikipedia.org/wiki/Brian_Hooker_(bioengineer) In 1985, Dr. Hooker earned his bachelor of science degree in chemical engineering. To je hemicar.... sto znaci da nije neurolog ili imunolog. Trazi dalje. [ biciklista @ 15.08.2015. 22:14 ] @
Hemičari nisu naučnici! Čovek se uči dok je živ.
[ 2012 @ 15.08.2015. 22:20 ] @
Citat: biciklista: Hemičari nisu naučnici! Čovek se uči dok je živ. Sto ne nadjes nekog geograficara ili ekonomistu, takodje mogu biti naucnici samo se slabo razumeju u vakcine. [ ssi @ 15.08.2015. 22:22 ] @
Citat: biciklista: Hemičari nisu naučnici! Čovek se uči dok je živ. Moze onda i fizicar :) Nadji imunologa ili neurologa i njegovu studiju.... naravno ne osporenu. [ biciklista @ 15.08.2015. 22:30 ] @
Citat: 2012:Sto ne nadjes nekog geograficara ili ekonomistu, takodje mogu biti naucnici samo se slabo razumeju u vakcine. Kaže se geograf, trolčino. [ ssi @ 15.08.2015. 22:41 ] @
Citat: Ocigledno je da veze sa temama nemas. Nadji nesto trece. [ 2012 @ 15.08.2015. 22:52 ] @
Citat: biciklista: Citat: 2012:Sto ne nadjes nekog geograficara ili ekonomistu, takodje mogu biti naucnici samo se slabo razumeju u vakcine. Kaže se geograf, trolčino. Evo tebi jedan geograficar, tebi bi trebao jedan ovakav da ti pojaca redove. http://youtu.be/aDH0CTrvDIQ [ plague @ 16.08.2015. 05:26 ] @
@Biciklista http://www.who.int/mediacentre/news/releases/2007/pr62/en/
Do sada sam 3x delio ovaj i slicne linove. Kako trazis odnos smrti pre i posle vakcine, sto ces tesko naci jer se vakcina kroz istoriju uvodila postepeno pa uvek se nadjete da tvrdite kako to nije zbog vakcine, na linku iznad je veoma dobar primer jer je deo kontinent zbog tehnologiske i ekonomske zaostalosti imao skoro nultu stopu vakcinacije. Broj smrti opao je 90%. Da li je to tebi dovoljan dokaz? [ 2012 @ 16.08.2015. 06:58 ] @
Ih, 90%, slabo je to. Ako nije 100-110% nista od posla, to se ne moze prihvatiti kao nesto pozitivno.
Mislim, samom cinjenicom sto nesto nije 100% sigurno, dokazuje se da je stetno. P.S. gore napisano nije moja logika, koliko sam razumeo iz komentara, to je logika sektasa koji zastupaju tezu da su vakcine stetne. [ vladd @ 16.08.2015. 08:25 ] @
JA sam sada siguran da je statistika prakticno najveca zavera...
I kada se kaze da je broj smrti opao za 90%, prosto je bezgranicna filozofija koja to moze da razume [ ssi @ 16.08.2015. 10:14 ] @
Opšte karakteristike krenkova
1. Krenkovi precenjuju svoje znanje i sposobnosti, i potcenjuju znanje i sposobnosti eksperata na datom polju. 2. Teorije krenkova uvek napadaju najosnovnije, centralne koncepte u nauci. Krenkovi nikada ne napadaju male probleme, već uvek pokušavaju da uzdrmaju temelje moderne nauke. 3. Krenkovi neprestano pričaju o svojim idejama, koristeći bilo koju mogućnost da počnu razgovor o njima. 4. Krenkovi retko poseduju realno razumevanje oblasti koju napadaju. Diskusija sa praktično bilo kojim krenkom ubrzo pokaže da krenk veoma slabo poznaje oblast protiv koje se bori, ili teoriju koju pokušava da obori. 5. Krenkovi retko priznaju bilo kakvu grešku u svojim stavovima ili računicama, bez obzira koliko ta greška bila trivijalna. 6. Uzimaju neko postignuće u nepovezanoj grani kao dokaz da je njihova naučna teorija ozbiljna (po ovom principu imamo, recimo, više desetina zubara koji su potpisnici “Discovery Institute” peticije protiv evolucije, kao “stručnjaci”) ovo je najbolja definicja @bicikliste, @pisca i slicnih. [ anon142305 @ 16.08.2015. 10:31 ] @
[ biciklista @ 16.08.2015. 12:21 ] @
[ 2012 @ 16.08.2015. 12:46 ] @
Izvor ti je "jak kao zemlja", ovo ti niko ne moze pobiti. Novi-svjetski-poredak.com nije sala, mislim da cemo te sad jos vise "uzimati za ozbiljno" [Ovu poruku je menjao 2012 dana 16.08.2015. u 14:01 GMT+1] [ biciklista @ 16.08.2015. 12:58 ] @
Zemlja trolčino, zemlja.
Citat: I koji su onda pravi razlozi iskorenjivanja različitih bolesti u zadnjih sto godina? Najbolje je to sledećom izjavom objasnio dr. Andrew Weil u svojoj knjizi Zdravlje i lečenje: "Konvencionalna medicina je nezasluženo sebi prigrabila zasluge za neke napretke na području ljudskog zdravlja. Većina ljudi veruje kako je pobeda nad zaraznim bolestima u poslednjih sto godina došla nakon izuma vakcinacije. Zapravo su oboljenja od kolere, tifusa, tetanusa, difterije, velikog kašlja, itd. bila u opadanju pre nego što su nam vakcine bile na raspolaganju - što je posledica boljih higijenskih navika, uvođenja kanalizacije i efikasnije distribucije hrane i vode." Nisu oni samo "nezasluženo prigrabili zasluge" nego bezočno i smišljeno lažiraju statističke podatke i istorijske činjenice jer im je to neophodno da bi prikazali vakcinaciju u pozitivnom svetlu. Tako dolazimo do stare istine da se istina ne može sakriti, samo se ljudi mogu navesti da je ne vide. Sami njihovi podaci, statistike Svetske zdravstvene organizacije (koje oni sami ne iznose u javnost, ali postoje), najbolje dokazuju nedelotvornost vakcinacije. http://www.ivantic.net/Ostale_...lje/vakcine%20i%20zdravlje.htm [ vlada131 @ 16.08.2015. 13:07 ] @
Ovo što radi biciklista ima ime, zove se Gišov galop. Stara, odavno provaljena taktika u ovakvim raspravama...
Očekujem da kad mu dosadi ROFL smajli, onda će da pređe na nešto novo, tipa 9/11 ili prizivanje demona u CERNu. [ 2012 @ 16.08.2015. 13:08 ] @
Kad se broj sledbenika vas sektasa poveca, a onda kod vase dece pocne da se povecava broj bolesti ili zdravstvenih problema za koje vi tvrdite da su posledica vakcina ili pocnu da se pojavljuju bolesti koje se ne pojavljuju kod vakcinisane dece, onda ce vasi sledbenici uzeti kuke i motike i stvar ce se resiti sama od sebe.
[ ssi @ 16.08.2015. 13:17 ] @
Citat: Tu gomilu gluposti pisu bivsi vodoinstalater i neuspeli drvoseca ? [ Miroslav Jeftić @ 16.08.2015. 13:42 ] @
Novi svjetski poredak. Sad fale još samo proročanstva Tarabića i baba Vange i tu smo negde.
[ biciklista @ 16.08.2015. 13:45 ] @
Citat: vlada131: Očekujem da kad mu dosadi ROFL smajli, onda će da pređe na nešto novo, tipa 9/11 ili prizivanje demona u CERNu. :) Da si pažljivo pratio diskusiju, video bi da sam već predložio da pređemo na nešto drugo. https://dzonson.wordpress.com/...ese-ono-sto-vam-niko-ne-prica/ [ 2012 @ 16.08.2015. 14:04 ] @
Citat: Miroslav Jeftić: Novi svjetski poredak. :D Sad fale još samo proročanstva Tarabića i baba Vange i tu smo negde. :D Ova metodologija vise lici na metodologiju Jehovinih svedoka ili slicnih sekti. Ne lici ovo na prorocanstva i ostale nebuloze, vec je pokusaj sistematskog obmanjivanja. Posebno je interesantno da se ide na veliki broj smesnih i promasenih izvora informacija. Stalno se navode linkovi ka sajtovima koji su po svom sadrzaju smesni, ali je broj linkova (izvora) velik. U sustini, celo vreme se pokusava "sa okidanjem" prekidaca "pa ne moze da su svi u zabludi, mora da ima necega u tome", nazalost, takav pristup i daje solidno dobre rezultate kod glupih i nepismenih. Medjutim ima nesto veoma karakteristicno za sve sekte, to je odsustvo statistickih pokazatelja i validnih naucnih istrazivanja koja bi podrzala teze (ili hipoteze) sektasa. Sto bi se reklo na sve su spremni samo nemoj statistiku i nauku da im pominjes. [ biciklista @ 16.08.2015. 14:08 ] @
[ 2012 @ 16.08.2015. 14:14 ] @
Jos jedno srannje od linka. Biciklista je najveci sakupljac srannja. [ gilopile @ 16.08.2015. 14:18 ] @
Aman, menjajte temu vise. Ne valja vam ova rasprava ic.
Koliko dobrih teorija zavera ima, a vi se ufatili vakcine, ebemga. [ biciklista @ 16.08.2015. 14:19 ] @
Nije "sakuplac", nego "sakupljač" nepismena, neobrazovana, nevaspitana trolčino. Ajde sad, najviše dva minuta po opomeni edituj poruku i ispravi grešku.
[ biciklista @ 16.08.2015. 14:22 ] @
[ gilopile @ 16.08.2015. 14:22 ] @
Nije pogresio 2012. Nemo` da kakis.
Itekako su mu citljivi i pregledni postovi. [ 2012 @ 16.08.2015. 14:32 ] @
Citat: biciklista: Nije "sakuplac", nego "sakupljač" nepismena, neobrazovana, nevaspitana trolčino. Ajde sad, najviše dva minuta po opomeni edituj poruku i ispravi grešku. Tupsone, ti jos uvek nisi objasnio sta je trol, verovatno i ne znas sta je to trol, ali ti to ne smeta da stalno koristis tu frazu. Medjutim ostaje da su tvoji linkovi srannje i da si ti najveci sakupljac i konzument raznoraznog internet srannja. [ vladd @ 16.08.2015. 14:33 ] @
Gish Gallop je impozantna stvar. Sa vise aspekata.
Metoda je savremena, neupotrebljiva u izolovanim i jednostavnim komunikacijama, i dobro je da je analizirana, sto je i najveca pohvala za postojanje taakve analize. Elem,ono elementarno u ljudima je zelja da razumeju prirodu. Ono manje elementarno, odnosno poprilicno steceno je uticaj na okolinu. Ne samo na prirodu, vec i na ostale jedinke. O neuspelim pokusajima i jedne i druge teznje bi se mogle napisati enciklopedije civilizacije. Na to lice i jesu i price o zaverama, pa odbrana floskulama "teorija zavera'..itd. U svim pokusajima irazotkrivanja i formiranja zavera je velika nepoznanica uzrok, ili priroda nagona. Da li se zavera pravi u cilju razumevanja ili uticaja. U savremenoj civilizaciji je presudan moment uticaja, najzastupljeniji, medjutim, povod razumevanja nije zapostavljen, naprotiv, najcesce se zloupotrebljava u formi za ostvarivanje uticaja. Pa sada, ko je u stanju da izvete konkretan i TACAN zakljucak, svaka mu cast...ja bih se uzdrzao od toga.. A sto se tice "statistike", mislim da je to najprimitivnija prezentacija lazi namenjenih za obmanu i ostvarivanje uticaja.. Sto je nekome vazno, nekome vaznije, a nekome nebitno, na kraju krajeva besmisleno, ali "bacanje u oci" statistike, samo pokazuje spustanje nivoa diskusije i "hvatanje za slamku" priposrnuloj argumentaciji... Statistika u realnom zivotu ne znaci apsolutno nista, ima svoju vrlo usku, korisnu primenu, u specificnim situacijama ocena ili procena nekih cinjanica(uz eventualno odredjivanje korektnog pravca obrade podataka), inace u svakodnevnom zivotu i po znacaju za pojedinca je cista, apsolutna nula... [ 2012 @ 16.08.2015. 14:37 ] @
Citat: gilopile: Aman, menjajte temu vise. Ne valja vam ova rasprava ic. Koliko dobrih teorija zavera ima, a vi se ufatili vakcine, ebemga. Srannja o vakcinama su dobra jer pobudjuju najvise emocija kod diskutanata, kod ostalih teorija zavere postoji mogucnost da dobar deo diskutanata ostane indiferentan na pokusaj plasiranja price. [ Miroslav Jeftić @ 16.08.2015. 14:51 ] @
Citat: 2012: Srannja o vakcinama su dobra jer pobudjuju najvise emocija kod diskutanata, kod ostalih teorija zavere postoji mogucnost da dobar deo diskutanata ostane indiferentan na pokusaj plasiranja price. Naravno, decu nam truju s vakcinama, majku im imperijalističku i kapitalističku. [ 2012 @ 16.08.2015. 15:01 ] @
@vladd
Ne znam da li se zafrkavas u vezi statistike, njenog znacaja i upotrebne vrednosti, medjutim kako i da je statistika ima veluku upotrebnu moc i pravilnom obradom podataka moze se mnogo toga pokazati i dokazati. Ima nekoliko velikih zabluda u vezi statistike, cime se znacaj statistike marginalizuje. Prvo, uloga statistike nije da otkrije, vec da prikaze, sto bi se reklo, statistika je kao dobar kupaci kostim kod zena. Vide se obline, vidi se lepa ili ruzna gradja tela, ali ono najvaznije je sakriveno. Time se daje mogucnost da malo proradi masta, da se zamislimo kako li izgleda to sto je sakriveno. Drugo, statistika je apstraktna, a ljudi od nje ocekuju egzakne pokazatelje. Trece, statistika se odnosi na grupu, na populaciju, na osobine zajednice ili neckih cestih ponavljanja, nije joj namena da proucava ili opisuje jedinku, pojedinca ili neki izdvojeni slucaj Cetvrto, nema 100% tacnosti, tako da je uvek moguce pronaci slucaj, jedinku ili dogadjaj koji odskace od nekog pravila ili grupe ili zakljucka, a kao po pravilu ljudi se uhvate upravo tog primera i onda masu njime zapostavljajuci sve drugo. Peto, po meni najznacajnije u vezi statistike je to da se veoma mali broj ljudi ozbiljno bavi statistikom, malo se izucava u skoli, a skoro svako poseze za njom i tumaci je na sebi prihvatljiv nacin sto sa druge strene nije ispravno jer je to ipak oblast matematike i sa statistikom se mora postupati kao sa svakom naucnom granom. [ 2012 @ 16.08.2015. 15:05 ] @
Citat: Miroslav Jeftić: Citat: 2012: Srannja o vakcinama su dobra jer pobudjuju najvise emocija kod diskutanata, kod ostalih teorija zavere postoji mogucnost da dobar deo diskutanata ostane indiferentan na pokusaj plasiranja price. Naravno, decu nam truju s vakcinama, majku im imperijalističku i kapitalističku. Tako kazu i talibani u Avganistanu i Pakistanu. Cisto sumnjam da oni nisu u pravu. [ anon142305 @ 16.08.2015. 15:09 ] @
Citat: Ajoj, webtribune.rs koji izvor, kakve gluposti ovde ljudi lupetaju Webtribune - Da li znate ovu tajnu: Šta stoji iza boje na ambalaži paste za zube Ono sto bih voleo da znam, da li je ljude koji pisu ovo sramota toga sto rade? Da li im je neprijatno zbog toga? Mislim, kapiram ja bombasticne naslove i zelju za sto vise klikova, ali ovo...? [ 2012 @ 16.08.2015. 15:17 ] @
Citat: IUOP_1: Ajoj, webtribune.rs koji izvor, kakve gluposti ovde ljudi lupetaju :D :D :D Webtribune - Da li znate ovu tajnu: Šta stoji iza boje na ambalaži paste za zube Ono sto bih voleo da znam, da li je ljude koji pisu ovo sramota toga sto rade? Da li im je neprijatno zbog toga? Mislim, kapiram ja bombasticne naslove i zelju za sto vise klikova, ali ovo...? Prvo mora da obavis razgovor sa tim ljudima da vidis da li oni veruju u to sto je napisano. Bez toga ne mozes znati kakav je njihov odnos prema napisanom, a to je od presudnog znacaja za utvrdjivanje da li im je neprijatno zbog toga. U svakom slucaju ne vidim zesto bi nekome bilo neprijatno na takvom tipu sajtova. Ako pretpostavimo da oni koji pisu stvarno veruju u napisano onda su oni idioti i nema osnova da im bude neprijatno. Ako ne veruju u napisano vec pisu da bi zajjebavali idiote koji ce u to verovati opet nema razloga da im bude neprijatno. Ako to rade zbog para, a ne veruju u napisano opet nema razloga da im bude neprijatno. [ biciklista @ 16.08.2015. 15:20 ] @
[ 2012 @ 16.08.2015. 15:26 ] @
Ti si biciklista najveci internet balegar kojeg sam ja video. Samo sakupljas neka govanca i onda i kotrljas okolo. [ biciklista @ 16.08.2015. 15:29 ] @
Dobro je, popravljaš se. Jeste da su ti rečenice i dalje besmislene, ali bar više nema pravopisnih grešaka.
[ biciklista @ 16.08.2015. 15:30 ] @
[ 2012 @ 16.08.2015. 15:31 ] @
Ma jebbes recenice i pravopis, samo ti nastavi sa sakupljanjem internet balege i uzivaj u smradu.
[ biciklista @ 16.08.2015. 15:34 ] @
[ anon142305 @ 16.08.2015. 15:35 ] @
@ biciklista
Sta pokusavas da izazoves sa ovim tekstovima? Koji ti je efekat na umu? Ne verujem (ili se bar nadam) da ljudi nece pocesti da se ponasaju kao idioti, samo zato sto si ti okacio link gde pise da treba da se ponasaju kao budale. [ biciklista @ 16.08.2015. 15:39 ] @
Voleo bih da razumem ono što si hteo da kažeš, ali i posle drugog čitanja mi ne uspeva.
[ anon142305 @ 16.08.2015. 15:43 ] @
Zasto kacis te tekstove?
Razumeli smo svi sta mislis, ja bih voleo da znam zasto to radis? [ biciklista @ 16.08.2015. 15:44 ] @
[ 2012 @ 16.08.2015. 15:44 ] @
Citat: ali i posle drugog čitanja mi ne uspeva. @biciklista Citaj i dalje, mozda ti jednostavno treba mnogo ponavljanja da bi uspeo u necemu. Posto ti intelegencija nije jaca strana moraces da ulozis vise ruda i da budes uporan u nastojanjima da razumes. [ biciklista @ 16.08.2015. 15:45 ] @
[ 2012 @ 16.08.2015. 15:48 ] @
Citat: IUOP_1: Zasto kacis te tekstove? Razumeli smo svi sta mislis, ja bih voleo da znam zasto to radis? Ti si izgleda "pametniji" od njega pa zato ne mozes da razumes zasto to radi. [ biciklista @ 16.08.2015. 15:51 ] @
[ biciklista @ 16.08.2015. 16:05 ] @
[ dusanboss @ 16.08.2015. 16:06 ] @
Ne bi me čudilo da se sada odjednom pojavi zamena za vakcinu 3 puta delotvornija i 100% bezbedna. Po 20 puta većoj ceni naravno.
[ biciklista @ 16.08.2015. 16:11 ] @
[ 2012 @ 16.08.2015. 16:12 ] @
Da rezimiramo.
Biciklista koji je kopija pisca, a odgovara opisu tipicnog sektasa izgubio je jos jednu forumsku bitku i kako to obicno biva ostao je bez teksta. Na osnovu razvoja dogadja u poslednja dva dana propao njegov pokusaj da plasira svoje promasene teorije. Neko bi rekao da smo ga dobro istrolovali, ja ne znam sts je trolovanje (a niko ne zeli ni da mi objasni), ja bih rekao da smo se lepo i higijenski posrali na svaku njegovu diskusiju i da sada njemu kao gubitniku ne ostaje nista drugo vec da sakuplja balegu po internetu, da je kotrlja okolo navodeci linkove gde se balega nalazi. Mislim da mozemo pozdraviti pisca i pozeliti mu lep provod u smradu balege koju kotrlja okolo. Cekacemo ga u nekoj sledecoj diskusiji, na nekoj drugoj temi po njegovom izboru. [ Miroslav Jeftić @ 16.08.2015. 16:49 ] @
Ivona Živković, bilo je samo pitanje vremena.
[ anon142305 @ 16.08.2015. 17:29 ] @
biciklisto, ovo tvoje linkovanje bez kvalitetne rasprave, kanda krsi tacku 4 Pravilnika foruma.
Hocu da ti skrenem paznju da ispod svake poruke, pa i tvoje, stoji zuti trougao za prijavu... Mislim... ne bi valjalo da sad ostali korisnici, koji ne vole takvo spamovanje teme, krenu redom da prijavljuju moderatorima... Moderatori se jesu umrtvili, ali ih i dalje ima. Kapiras? [ dusanboss @ 16.08.2015. 18:10 ] @
Ladno nisam provalio trougao :)
Da se vratimo temi . Česti padovi malezijskih ,danas imamo i indonezijski avion. Da li jednostavno imaju loše avione ili neko pokušava da preotme tržište. Treba uzeti u obzir da je to jako važna tačka u avio saobraćaju . Kao što kaže i onaj ekspert za geografiju :). Većina letova za Australiju puni gorivo tamo. Malo mi je čudno da baš toliko avion iz tok područija pada za tako kratko vreme. Ima i drugih siromašnih zmalja koje imaju avio kompanije. Takodje ima i druguh avio nesreća, medjutim ovima se daje poseban pažnja. Malo mi je sumljivo. Isto ako ste gledali na national geographic istrage nesreća putničkih avina. Gotovo uvek svale krvicu na pilota. I ako ima mislim 3 člana posade uvek nabede da su oni prouzrokovali pad nekim nebuloznim ponašanjem što mi je teško da progutam. Gotovo nikad nije u pitanju kvar aviona. Što je ne moguće . Putnički avioni su veomo kompleksne mašine i čak uz sve provere i bezbednosne mehanizme desiće se nešto ne predvidjeno pre ili kasnije. Pošto ima 2 velika proizvodjača aviona a njima nikako ne ide u korist da se kaže kako se njihov avion srušio, zaključujem da oni barem malo vuku konce oko istrage. Ako ništa drug barem oko ovog dela koji će izaći u javnost. [ biciklista @ 16.08.2015. 19:02 ] @
Citat: IUOP_1: biciklisto, ovo tvoje linkovanje bez kvalitetne rasprave, kanda krsi tacku 4 Pravilnika foruma. Hocu da ti skrenem paznju da ispod svake poruke, pa i tvoje, stoji zuti trougao za prijavu... Mislim... ne bi valjalo da sad ostali korisnici, koji ne vole takvo spamovanje teme, krenu redom da prijavljuju moderatorima... Moderatori se jesu umrtvili, ali ih i dalje ima. Kapiras? Mnogo puta sam postavio pitanje, dao komentar, rekao šta mislim, a da se recimo ti na to nisi ni osvrnuo. S druge strane, video sam mnogo puta ocenu mene kao osobe, što svakako nije tema. Šta je veći prekršaj ne znam, a šta će moderatori da rade ne zanima me. Moj život se ne sastoji samo od foruma, naročito ne onih gde slobodno mišljenje nije dobrodošlo. Dalje, ovo nije nikakvo spamovanje teme, već jasno ukazivanje na veliki broj dokaza koji govore o farmaceutskoj mafiji i ljudima koji stanovništvo vide kao ovce za šišanje. Pokušaj da na to ukažem minira se na sve moguće načine, a naročito one koji takođe nisu dopušteni pravilima foruma. O primitivnom rečniku i nekulturi u obraćanju pojedinih sagovornika da i ne govorimo. Znam da vas istina boli, ali upamtite jedno: kako god se završila ova tema, na ovom forumu, budućnost vakcinacije onako kako je sada zamišljena i kakvu vi branite je zapečaćena. Ljudi nisu glupsoni i ovce i sve više i više će biti onih koji ne žele da upropaštavaju sopstveno zdravlje i zdravlje svojih najmilijih zato što je to preporučio nekakav "naučnik". Vi možete da kmečite zbog toga koliko hoćete, možete da banujete milion korisnika, ali istinu zaustaviti nećete. OVO DOBRO UPAMTITE. DALJE, DA LI ĆETE JEDNOG DANA MOĆI SEBE ZBOG TAKVIH STVARI DA POGLEDATE U OGLEDALO? BOLJE BI VAM BILO DA OVO PITANJE POSTAVITE ODMAH, JER DA STE VIDELI SVEDOČENJA RODITELJA IZ SVIH KRAJEVA SVETA U VIDEO MATERIJALU KOJI SAM POSTAVIO, A KOJI VI NAZIVATE SPAMOM DRUGAČIJE BISTE REAGOVALI. [ 2012 @ 16.08.2015. 19:11 ] @
Evo ti scenario zavrsnice:
Kad se broj sledbenika vas sektasa poveca, a onda kod vase dece pocne da se povecava broj bolesti ili zdravstvenih problema za koje vi tvrdite da su posledica vakcina ili pocnu da se pojavljuju bolesti koje se ne pojavljuju kod vakcinisane dece, onda ce vasi sledbenici uzeti kuke i motike i stvar ce se resiti sama od sebe. [ vladd @ 16.08.2015. 20:26 ] @
Citat: 2012: @vladd Ne znam da li se zafrkavas u vezi statistike, njenog znacaja i upotrebne vrednosti, medjutim kako i da je statistika ima veluku upotrebnu moc i pravilnom obradom podataka moze se mnogo toga pokazati i dokazati. Ima nekoliko velikih zabluda u vezi statistike, cime se znacaj statistike marginalizuje. Prvo, uloga statistike nije da otkrije, vec da prikaze, sto bi se reklo, statistika je kao dobar kupaci kostim kod zena. Vide se obline, vidi se lepa ili ruzna gradja tela, ali ono najvaznije je sakriveno. Time se daje mogucnost da malo proradi masta, da se zamislimo kako li izgleda to sto je sakriveno. Drugo, statistika je apstraktna, a ljudi od nje ocekuju egzakne pokazatelje. Trece, statistika se odnosi na grupu, na populaciju, na osobine zajednice ili neckih cestih ponavljanja, nije joj namena da proucava ili opisuje jedinku, pojedinca ili neki izdvojeni slucaj Cetvrto, nema 100% tacnosti, tako da je uvek moguce pronaci slucaj, jedinku ili dogadjaj koji odskace od nekog pravila ili grupe ili zakljucka, a kao po pravilu ljudi se uhvate upravo tog primera i onda masu njime zapostavljajuci sve drugo. Peto, po meni najznacajnije u vezi statistike je to da se veoma mali broj ljudi ozbiljno bavi statistikom, malo se izucava u skoli, a skoro svako poseze za njom i tumaci je na sebi prihvatljiv nacin sto sa druge strene nije ispravno jer je to ipak oblast matematike i sa statistikom se mora postupati kao sa svakom naucnom granom. JA se uopste ne zafrkavam sa statistikom, ali slicno kao sto si rekao, statistika je cekic, koji ima izuzetnu upotrebnu vrednost, ali se ne moze veslati sa njim. Statistika nije problem, nego nakaradna upotreba i pozivanje statistike za obradu podataka koje ona moze metodoloski da obradi, sa metodama koje se koriste za odredjene podatke, ali upotrebno ta "mehanicka" obrada nema veze sa mozgom, odnosno nema veze ni sa logikom ni sa operativnom upotrebom. Statistika je ozbiljna metoda, ali neozbiljno koriscenje je previse zloupotrebljavano u prevarne svrhe. Potezanje statistike po pitanju zdravlja, ili zivota, je nesto najbezobraznije i najbesmislenije. Sta koga briga za neke prebrojane i statisticki obradjene podatke, kada ljudi prakticno, po pitanju zdravlja, i nisu homogena grupa..npr...svako je kilav na svoj nacin, ili snazan... [ ssi @ 16.08.2015. 20:45 ] @
Citat: biciklista: Citat: IUOP_1: biciklisto, ovo tvoje linkovanje bez kvalitetne rasprave, kanda krsi tacku 4 Pravilnika foruma. Hocu da ti skrenem paznju da ispod svake poruke, pa i tvoje, stoji zuti trougao za prijavu... Mislim... ne bi valjalo da sad ostali korisnici, koji ne vole takvo spamovanje teme, krenu redom da prijavljuju moderatorima... Moderatori se jesu umrtvili, ali ih i dalje ima. Kapiras? Mnogo puta sam postavio pitanje, dao komentar, rekao šta mislim, a da se recimo ti na to nisi ni osvrnuo. S druge strane, video sam mnogo puta ocenu mene kao osobe, što svakako nije tema. Šta je veći prekršaj ne znam, a šta će moderatori da rade ne zanima me. Moj život se ne sastoji samo od foruma, naročito ne onih gde slobodno mišljenje nije dobrodošlo. Dalje, ovo nije nikakvo spamovanje teme, već jasno ukazivanje na veliki broj dokaza koji govore o farmaceutskoj mafiji i ljudima koji stanovništvo vide kao ovce za šišanje. Pokušaj da na to ukažem minira se na sve moguće načine, a naročito one koji takođe nisu dopušteni pravilima foruma. O primitivnom rečniku i nekulturi u obraćanju pojedinih sagovornika da i ne govorimo. Znam da vas istina boli, ali upamtite jedno: kako god se završila ova tema, na ovom forumu, budućnost vakcinacije onako kako je sada zamišljena i kakvu vi branite je zapečaćena. Ljudi nisu glupsoni i ovce i sve više i više će biti onih koji ne žele da upropaštavaju sopstveno zdravlje i zdravlje svojih najmilijih zato što je to preporučio nekakav "naučnik". Vi možete da kmečite zbog toga koliko hoćete, možete da banujete milion korisnika, ali istinu zaustaviti nećete. OVO DOBRO UPAMTITE. DALJE, DA LI ĆETE JEDNOG DANA MOĆI SEBE ZBOG TAKVIH STVARI DA POGLEDATE U OGLEDALO? BOLJE BI VAM BILO DA OVO PITANJE POSTAVITE ODMAH, JER DA STE VIDELI SVEDOČENJA RODITELJA IZ SVIH KRAJEVA SVETA U VIDEO MATERIJALU KOJI SAM POSTAVIO, A KOJI VI NAZIVATE SPAMOM DRUGAČIJE BISTE REAGOVALI. Sustina problema je u tome sto ti nikakve stvarne dokaze nisi izneo. Ti YouTube clipovi nemaju bas nikakvu vrednost. To je sve nesto rekla-kazala... tracevi i bemislena naklapanja. Mozda ti smatras vodoinstalatera, pravnika i fizicara kompetentim za posao lekara imunologa ili neurologa. Ali to nije tako u stvarnome svetu. Ono sto ti moras da nadjes jeste studija koju su uradili kompetenti ljudi iz oblasti. Nemas ti nikakvu "istinu", ti nemas nista. Znas, takodje ta "svedocenja roditelja" ne mogu da budu dokaz. Znas zasto...jer oni nisu strucni u tom polju. Takodje jako je veliko pitanje u kom procentu njihove emocije menjaju stvarnost i proizvode "svedocenja". [ anon142305 @ 16.08.2015. 21:06 ] @
Citat: biciklista: Mnogo puta sam postavio pitanje, dao komentar, rekao šta mislim, a da se recimo ti na to nisi ni osvrnuo. Naprotiv, takvo razmisljanje mi je poznato, zato sam dobronamerno skrenuo paznju gde gresis. Citat: biciklista: ovo nije nikakvo spamovanje teme, već jasno ukazivanje na veliki broj dokaza Jbg, nisu dokazi. Citat: biciklista: Ljudi nisu glupsoni i ovce Nazalost, ni ovde nisi u pravu. Citat: biciklista: DA STE VIDELI SVEDOČENJA RODITELJA IZ SVIH KRAJEVA SVETA U VIDEO MATERIJALU KOJI SAM POSTAVIO, A KOJI VI NAZIVATE SPAMOM DRUGAČIJE BISTE REAGOVALI. Ja sam pogledao. Ne sad, kad si ti postavio, vec ranije, kad sam poceo da se interesujem za tu temu. Ali pogledao sam bez zelje da neku odredjenu stranu unapred proglasim za ispravnu. Vec hladno i bez predrasuda. To i ti trebao da uradis. [ 2012 @ 16.08.2015. 21:15 ] @
Citat: vladd: JA se uopste ne zafrkavam sa statistikom, ali slicno kao sto si rekao, statistika je cekic, koji ima izuzetnu upotrebnu vrednost, ali se ne moze veslati sa njim.:) Statistika nije problem, nego nakaradna upotreba i pozivanje statistike za obradu podataka koje ona moze metodoloski da obradi, sa metodama koje se koriste za odredjene podatke, ali upotrebno ta "mehanicka" obrada nema veze sa mozgom, odnosno nema veze ni sa logikom ni sa operativnom upotrebom. Statistika je ozbiljna metoda, ali neozbiljno koriscenje je previse zloupotrebljavano u prevarne svrhe. Potezanje statistike po pitanju zdravlja, ili zivota, je nesto najbezobraznije i najbesmislenije. Sta koga briga za neke prebrojane i statisticki obradjene podatke, kada ljudi prakticno, po pitanju zdravlja, i nisu homogena grupa..npr...svako je kilav na svoj nacin, ili snazan... Vladd, ako ti nije problem da mi pojasnis sta si hteo reci u boldovanim recenicama, nisam hteo da ih izvlacim da ti komentar ne izgubi smisao. [ Miroslav Jeftić @ 16.08.2015. 22:15 ] @
Citat: biciklista: O primitivnom rečniku i nekulturi u obraćanju pojedinih sagovornika da i ne govorimo. Znam da vas istina boli, ali upamtite jedno: kako god se završila ova tema, na ovom forumu, budućnost vakcinacije onako kako je sada zamišljena i kakvu vi branite je zapečaćena. Zapečatili je vračevi i nadrilekari sa Youtube-a? Kanda svet ipak ne funkcioniše baš tako. Uostalom, Youtube je u vlasništvu Google-a, iza kojeg stoji američka vlada... razmisli malo i o tome. [ 2012 @ 16.08.2015. 22:23 ] @
Citat: Miroslav Jeftić: Youtube je u vlasništvu Google-a, iza kojeg stoji američka vlada... razmisli malo i o tome. E sad si zeznuo stvar, sad ce poceti da nas truje linkovima o teorijima zavere americke vlade, a toga ima na internetu mnogo vise od anti-vakcina sekti [ plague @ 17.08.2015. 00:32 ] @
@Biciklista
Dokument koji si postavio: http://www.ivantic.net/Ostale_.../ImmunizationGraphs-RO2009.pdf Prvi grafik: Kada odes na link na koji pokazuje: http://www.phac-aspc.gc.ca/publicat/cig-gci/p04-meas-roug-eng.php Apsolutno nigde ne postoje ti podaci koji se nalaze na grafiku, sto znaci da je izvor lazan. Medjutim ako malo googlas, nasao bi ove podatke za kanadu: Dodatni podaci: http://jid.oxfordjournals.org/content/189/Supplement_1/S236.long Takodje mozes potvrditi isto na kanadskom sajtu koji arhivira sve podatke, smao nema lep grafik: http://www.statcan.gc.ca/pub/11-516-x/sectionb/4147437-eng.htm deo Table B517-525 Nazalost, ti jednostavno nisi dovoljno nepristransan da mozes da kriticki pristupis makar na osnovnom nivou svemu sto ovde nama serviras. Samo je potrebno upotrebiti zdrav razum, makar sat vremena razmisljati sa stavom "hajde da vidim sta tu zapravo pise i da li je to istina". Ne kazem da je ovaj svet savrsen, i da sve funkcionise kako treba, ali nista neces promeniti ako stvari vidis onakvim kakve nisu. Najbitnije pitanje: Da li ja moram sada da idem kroz svaki grafik da proverim da li je tacan, kao i sve ostalo sto postavljas, samo da bih pokusao da tebi dokazem da nesto nije istina u sta ti sam neces da verujes? :) Edit: Izbrisao sam mali flame. [Ovu poruku je menjao plague dana 17.08.2015. u 02:59 GMT+1] [ vladd @ 17.08.2015. 06:46 ] @
Citat: 2012: Citat: vladd: JA se uopste ne zafrkavam sa statistikom, ali slicno kao sto si rekao, statistika je cekic, koji ima izuzetnu upotrebnu vrednost, ali se ne moze veslati sa njim.:) Statistika nije problem, nego nakaradna upotreba i pozivanje statistike za obradu podataka koje ona moze metodoloski da obradi, sa metodama koje se koriste za odredjene podatke, ali upotrebno ta "mehanicka" obrada nema veze sa mozgom, odnosno nema veze ni sa logikom ni sa operativnom upotrebom. Statistika je ozbiljna metoda, ali neozbiljno koriscenje je previse zloupotrebljavano u prevarne svrhe. Potezanje statistike po pitanju zdravlja, ili zivota, je nesto najbezobraznije i najbesmislenije. Sta koga briga za neke prebrojane i statisticki obradjene podatke, kada ljudi prakticno, po pitanju zdravlja, i nisu homogena grupa..npr...svako je kilav na svoj nacin, ili snazan... Vladd, ako ti nije problem da mi pojasnis sta si hteo reci u boldovanim recenicama, nisam hteo da ih izvlacim da ti komentar ne izgubi smisao. PA na primer, ako je verovatnoca korisnosti nekog leka 80 ili 90%(sto se vidi u uputstvima za lekove, da se u odredjenom procentu javljaju kontraindikacije), a ti si recimo alergican, a je lek u tvom slucaju 100% neupotrebljiv, sta tebi znaci "statistika".. Ili da je verovatnoca da te udari auto 0,5 %, ako te zvekne onda je 100%.. Neke statistike su neupotrebljive, tako i za efekat vakcina..pogotovo sto je neproverljivo na celoj populaciji, a uzorak je sigurno nekorektan, ljudi nisu homogena grupa.. Pa da se prisetimo, koliko su recimo statistikanti lupetali na politickim izborima..i kako su se brukali i oni i njihovi "uzorci".. Mozda je problem so se kolokvijalno svako prebrojavanje i klasifikovanje naziva "statistikom", ali misli da je mnogo veci problem manipulisanje i lose i lazno prikazivanje manipulacije brojkama koja se naziva statistika. [ jablan @ 17.08.2015. 08:09 ] @
Citat: vladd: PA na primer, ako je verovatnoca korisnosti nekog leka 80 ili 90%(sto se vidi u uputstvima za lekove, da se u odredjenom procentu javljaju kontraindikacije), a ti si recimo alergican, a je lek u tvom slucaju 100% neupotrebljiv, sta tebi znaci "statistika".. Pa tebi ne znači, ali znači ostalim 90% ljudi. Statistika je u tom slučaju indikator da je taj lek npr. bolji od onog kod koga je procenat kontraindikacija 90%. Kapiraš? Nije teško. Statistika je egzaktna stvar, sama po sebi nije besmislena ni smislena. Uzmi sledeću hipotetičku situaciju: imaš bolesno dete koje umire. Imaš dva leka. Za jedan ti je poznata statistika (npr. u 90% leči, u 10% ubija na mestu). Za drugi ti nije poznata statistika, jer proizvođač nije hteo da, po tebi, bude bezobrazan, pa je nije objavio. Hajd ti sad budi dosledan svojoj logici, pa reci da bi svom detetu dao ovaj drugi. [ vladd @ 17.08.2015. 10:12 ] @
Slazem se da postoje primeri, specificni, za posebne odluke.
Ali da pogledamo opciju, imanja ZDRAVOG deteta, kojem medicina nudi potencijalnu zastitu od jedne a potencijalno moze da izazove drugu katastrofalnu bolest. I tu postoji mogucnost(bar bi trebala) nekakve odluke ili predubedjenja, recimo da je mali procenat negativnih efekata.. ALI, ono sto je bitno, sto na odredjenoj populaciji nije DOKAZANA doticna "mala" verovatnoca negativnih pojava(recimo velike farmaceutske kuce eksperientisale medju obojenim stanovnistvom sirotih favela), a pride ZAKON(na drugom kraju planete) obavezuje koriscenje vakcine. Da li to znaci da je 1, 2 ili 3%, ili neispitan procenat dece unapred OSUDJENO na tesku bolest, izazvanu vakcinom..sto je par stotina dece na ovu minimalnu populaciju u Srbiji npr...?? A pride, verovatnoca pojave neke bolesti takodje mala? Tipa velikih boginja..bile su istrebljene u Evropi... P.S. I kako i koliko svakoj od tih porodica unesrecene dece zvuci ili lici statistika...njima je 100% tragedija..? [ Miroslav Jeftić @ 17.08.2015. 11:25 ] @
Moraš uzeti u obzir da je verovatnoća pojave te bolesti mala zato što su svi vakcinisani, a što ih manje bude vakcinisano biće i veća mogućnost pojave, na kraju bi se verovatno vratili na procente pre vakcinisanja, odnosno iz prve polovine prošlog veka/iz XIX veka.
[ Braksi @ 17.08.2015. 11:31 ] @
svi ljudi koji odbiju vakcinisanje deteta treba da potpisu da ce u slucaju bolesti sami snositi troskove lecenja.
[ Lacika.1991 @ 17.08.2015. 11:39 ] @
joj sad kad vam uleti Pisac u priču..on je alergičan na sve vidove vakcinacije :D
[ 2012 @ 17.08.2015. 11:58 ] @
@Braksi
Sta ti znaci "EU-VV"? meni VV lici na Volkswagen, nije valjda da su tu nabili neki mikro Volkswagenov motor u bullju da bi ti ubrzali kretanje po forumu. [ ssi @ 17.08.2015. 12:20 ] @
Citat: vladd: ... A pride, verovatnoca pojave neke bolesti takodje mala? Tipa velikih boginja..bile su istrebljene u Evropi... ... Ovo je opasna zabluda. Sve te bolesti postoje i tu su, nisu nigde otisle. Izazivaci tih bolesti su i dalje prisutni. Ne u tolikom broju, ne sire se tako lako, ali su i dalje tu. Nedavno su u NY imali slucaj kuge (da crni prist) koji je dobio covek kojeg je ugrizao pacov. Uz to postoji nesto sto se zove "imunost populacije ili grupe". To grubo znaci da ako je vecina vakcinisana postoji manja verovatnoca prenosa bolesti sa osobe na osobu. Obicno imas jednu osobu koja donese bolest u grupu i ako grupa nije vakcinisana, bolest se brzo i lako siri. Tipican primer je epidemija variole u SFRJ. [ 2012 @ 17.08.2015. 12:25 ] @
Citat: vladd: Slazem se da postoje primeri, specificni, za posebne odluke. Ali da pogledamo opciju, imanja ZDRAVOG deteta, kojem medicina nudi potencijalnu zastitu od jedne a potencijalno moze da izazove drugu katastrofalnu bolest. I tu postoji mogucnost(bar bi trebala) nekakve odluke ili predubedjenja, recimo da je mali procenat negativnih efekata.. ALI, ono sto je bitno, sto na odredjenoj populaciji nije DOKAZANA doticna "mala" verovatnoca negativnih pojava(recimo velike farmaceutske kuce eksperientisale medju obojenim stanovnistvom sirotih favela), a pride ZAKON(na drugom kraju planete) obavezuje koriscenje vakcine. Da li to znaci da je 1, 2 ili 3%, ili neispitan procenat dece unapred OSUDJENO na tesku bolest, izazvanu vakcinom..sto je par stotina dece na ovu minimalnu populaciju u Srbiji npr...?? A pride, verovatnoca pojave neke bolesti takodje mala? Tipa velikih boginja..bile su istrebljene u Evropi... P.S. I kako i koliko svakoj od tih porodica unesrecene dece zvuci ili lici statistika...njima je 100% tragedija..? Vladd, ti me zabrinjavas. Pa ja sam vec rekao da se statistika ne bavi pojedincem, vec obradjuje pojave u grupi/populaciji. moze se uzeti uzorak iz grupe ( to je opet grupa, samo manja) da bi se izvrsila merenja i kasnije 'preslikali" podaci sa uzorka na grupu, ali nema reci da se statistikom moze utvrditi sta ce se tacno dogoditi tebi ili meni. To nije namena statistike. Verovatno si ucio statistiku i trebao bi to znati. Drugo, upadas u tipicnu zamku na koju igraju sektasi. Korisnost nekog leka utvrdjuje se po strogo odredjenoj proceduri. Nus pojave se utvrdjuju po istoj toj proceduri ili deo su iste procedure, ali stetnost leka je nesto drugo i za to treba druga vrsta istrazivanja. istrazivanja su jedno, a statistika je samo metoda obrade dobijenih podataka. Da ti pojasnim, mada sam objasnjavao vise puta. Ako je bilo pojave neke bolesti A i pojave neke bolesti B, napravljena je vakcina za bolest A kojom je broj obolelih smanjen za 98%, to znaci da je vakcina dobra, kod 2% ne deluje ili izaziva nus pojave. To je jedno iztrazivanja i to su podaci za vakcinu i bolest A. Sad se pojavljuje neko ko tvrdi da je primenom vakcine povecan broj obolelih od bolesti B, u redu, medjutim sad treba uraditi ispitivanje i tu tvrdnju dokazati ili odbaciti. Mora se dokazati da je vakcina direktan uzrocnik pojave ili povecanja (zavisno sta je tvrdnja, hipoteza) broja obolelih. Nije ispravno koristiti klasicnu obmanu koja se sastoji u tome sto buduci da vakcina nije 100% sigurna i proizvodjac to ne moze dokazati, da automatski vakcina nije dobra i da je stetna ili da je to uzrok drugih problema. To je klasicna obmana kojom se sluze sektasi, a u koju si i ti upao. Citat: ALI, ono sto je bitno, sto na odredjenoj populaciji nije DOKAZANA doticna "mala" verovatnoca negativnih pojava(recimo velike farmaceutske kuce eksperientisale medju obojenim stanovnistvom sirotih favela), a pride ZAKON(na drugom kraju planete) obavezuje koriscenje vakcine. Da li to znaci da je 1, 2 ili 3%, ili neispitan procenat dece unapred OSUDJENO na tesku bolest, izazvanu vakcinom..sto je par stotina dece na ovu minimalnu populaciju u Srbiji npr...?? A pride, verovatnoca pojave neke bolesti takodje mala? Tipa velikih boginja..bile su istrebljene u Evropi... U ovom delu imas dve greske. Ako je dokazano da ce 1,2 ili 3% apliciranih imati problema sa vakcinom onda je tih nekoliko stotina ili hiljada unapred osudjeno na tesku bolest, samo treba usput utvrditi koja je verovatnoca dobijanja te teske bolesti ili drugih jos tezih bolesti bez apliciranja vakcine. To je presudno u prici. Sta se dobija, a sta gubi vakcinom. Dalje, mala je razlika izmedju ljudi u favelama i ljudi na drugom kraju sveta gde se vakcina aplicira da bi to imalo nekog velikog znacaja na rezultate ispitivanja. Ako se i pojave takvi pokazatelji, pojavice se na celoj populaciji, a ne kod pojedinaca. [ BokasaTzar @ 18.08.2015. 10:55 ] @
Sad sam skapirao otkud ovolika buka oko vakcinacije Na sajtu Dveri piše: ‚‚Ne prisilnoj vakcinaciji !‚‚ Aaaa sad (mi) je sve jasnije - ovaj sajt je podosta devalvirao u zadnje vreme, a tek se bliže izbori E što volim izbore - uvek se sit ismejem ! [ 2012 @ 18.08.2015. 14:32 ] @
Koliko se secam Dveri su neka verska organizacija, samo se ne secam da to bese ista ona organizacija koju su proglasili teroristckom.
[ ssi @ 18.08.2015. 14:34 ] @
Citat: 2012: Koliko se secam Dveri su neka verska organizacija, samo se ne secam da to bese ista ona organizacija koju su proglasili teroristckom. Da, to je stranka jedne verske organizacije u srbiji. One najpopularnije, da ne kazem drzavne. Citat: BokasaTzar: Sad sam skapirao otkud ovolika buka oko vakcinacije :-) :-) :-) Na sajtu Dveri piše: ‚‚Ne prisilnoj vakcinaciji !‚‚ Aaaa sad (mi) je sve jasnije - ovaj sajt je podosta devalvirao u zadnje vreme, a tek se bliže izbori :-) :-) :-) E što volim izbore - uvek se sit ismejem ! Da, tako je. Sajt Dveri je njihov glavni izvor. I za @pisac i @biciklista. Oni u te budalastine veruju. [ dusanboss @ 18.08.2015. 18:36 ] @
Usvojen zakon.
Pročitoa sam to o vakcinaciji sa sajta dveri i moram priznati da ima smisla u tume što piše. Ako sam već zakonski obavezan da vakcinišem dete trebalo bi da mi se omogući da mogu da biram vakcinu kog proizvodjača ću koristiti. Normalno država bi trebalo da doozvoli izbor izmedju renomiranih proizvodjača koji su testirali svoj proizvod. [ vladd @ 18.08.2015. 20:05 ] @
Ja mislim da bas i ne bi trebalo da se pojedinacno odlucuje od kog ce proizvodjaca biti izabrana vakcina, vec to treba da radi, po mogucnosti nekorumpirana drzavna komisija, sastavljena od pravih doktora i strucnjaka..
E tu se sada mesaju razne "sekte", od ovih sa crkvenim nazivom do ovih na vlasti sa troslovnim skracenicama...prosto im nije za verovati... @2012 Laviras sa diskusijom, lepo sam napisao, i to tvrdim, da ljudi nisu homogena grupacija, da bi vazila (nekakva)statistika vezana za reakcije organizma...moze neka "grupna" po tipu neke manje bitne osobine, ali sto se samog organizma tice, svaka jedinka je prilicno jedinstvena, sa vrlo mnogo varijacija u organizmu, strukturi, nacinu ishrane, genetskim poreklom i eventualno genetskim greskama... [ dusanboss @ 18.08.2015. 23:09 ] @
Naravno vladd , to sam i je mislio "drzavna komisija, sastavljena od pravih doktora i strucnjaka" e sad ta komisija izdvoji nekoliko proizvodjača i ti od tih nekoliko izabereš jednog naravno uz uslov da je komisija nekorumpirana .
I daj minite se više statistike ,nije to tema. [ BokasaTzar @ 19.08.2015. 15:11 ] @
Izmenio sam podlogu sajta u žuto, nekako mi je odgovarajuća sajtu [ dusanboss @ 20.08.2015. 01:05 ] @
Inače stižu nove slike plutona. Do sad smo videli samo žutu mrlju. Off topic ali eto možda je fotošpovano
[ ssi @ 20.08.2015. 13:15 ] @
Citat: dusanboss: Inače stižu nove slike plutona. Do sad smo videli samo žutu mrlju. Off topic ali eto možda je fotošpovano :) Razotkriveni su !!!! Nekako "slucajno" se paralelno sa tim sondama pojavila i ova igra, Kerbal Space Program. Siguran sam da su autori pomagali NASI da falsifikuje te slike ! [smile] [ dusanboss @ 20.08.2015. 13:31 ] @
Zanimljiva igrica mogao bih da je probam.
[ ssi @ 20.08.2015. 13:54 ] @
Citat: dusanboss: Zanimljiva igrica mogao bih da je probam. Igra je odlicna, sa dobrim modovima, jos bolja. [ biciklista @ 20.08.2015. 22:03 ] @
Citat: Braksi: svi ljudi koji odbiju vakcinisanje deteta treba da potpisu da ce u slucaju bolesti sami snositi troskove lecenja. Oni već time što plaćaju osiguranje kao kod nas snose troškove lečenja, a ako ne plaćaju osiguranje, onda lečenje plaćaju te plaćaju. Nego, da li bi moglo ovako: onaj ko primi vakcinu protiv neke bolesti, ako slučajno oboli od te bolesti, plaća lečenje jer je jednom već platio za vakcinu. Ili još bolje ovako, pošto su vakcine veoma uspešne i sigurne, farmaceutske kuće plaćaju milionske odštete za neželjene posledice vakcinacije. Potpis. [ ssi @ 20.08.2015. 23:03 ] @
Citat: biciklista: Oni već time što plaćaju osiguranje kao kod nas snose troškove lečenja, a ako ne plaćaju osiguranje, onda lečenje plaćaju te plaćaju. Nego, da li bi moglo ovako: onaj ko primi vakcinu protiv neke bolesti, ako slučajno oboli od te bolesti, plaća lečenje jer je jednom već platio za vakcinu. Ili još bolje ovako, pošto su vakcine veoma uspešne i sigurne, farmaceutske kuće plaćaju milionske odštete za neželjene posledice vakcinacije. Potpis. Ti bas nisi nesto bistar ? [ biciklista @ 20.08.2015. 23:27 ] @
Razmak se stavlja posle znaka interpunkcije, ne ispred.
[ dusanboss @ 21.08.2015. 02:51 ] @
Daj manite se vakcina više. Postoji toliko teorija zavera. Po meni odbaciti svaku kao glupost je isto što i prihvatiti svaku kao tačnu.
Eto meni je sumljivo da iza ove masovne migracije postoji barem jednim delom neka zavera. [ ssi @ 21.08.2015. 11:03 ] @
Citat: biciklista: Razmak se stavlja posle znaka interpunkcije, ne ispred. Vidi bolje da ne znam pravopis i sve njegove finese, nego da ne razumem elementarne stvari kao sto su na primer vakcine i ljudski imuni sistem. Bez prvog moze da se zivi, bez drugog ne. [ gilopile @ 21.08.2015. 11:16 ] @
Citat: ssi: Ti bas nisi nesto bistar ? Uh, uh, svasta sam video, ali ovaku gresku nisam skoro. El si to bas pogresio ili slucajno prst udario na `space`? Ako se ne varam, jedan Koreanac iz okoline Gangwona je napravio istu gresku davne 1989. negde pocetkom Maja. Ime mu je valjda Hyun-tae ili Hyun-jung, ne drzite me za rec. [ biciklista @ 21.08.2015. 11:49 ] @
Gile, vidi ovako, ako mi se neko obrati uvredom najbolje što mogu da uradim je da ga ignorišem, jer se na ovakav ad hominem prdež ništa pametno i ne može reći. Slažem se, bolje da sam ćutao.
[ gilopile @ 21.08.2015. 11:53 ] @
Ma hajd bre, smirite malo strasti i normalno komunicirajte ili ce cika doca da da po jednu bocu :). Niste klinci od po 10 godina....
[ dusanboss @ 21.08.2015. 16:38 ] @
Citat: ce cika doca da da po jednu bocu Opet ti o vakcini . Ma daj te neku drugu zaveru , toliko ih ima. [ ssi @ 21.08.2015. 16:54 ] @
Dobro,
Nego sta ovde na forumu mislimo o planeti Nibiru i gusterijancima ? [ 2012 @ 21.08.2015. 18:39 ] @
Je tvrdim da je najveca zavera koja se mogla dogoditi covecanstvu upravo Wikipedia i YouToube.
[ dusanboss @ 21.08.2015. 22:57 ] @
Nibiru kao planeta koja ima periodičnu orbitu oko sunca i preti da će udariti u zemlju sigurno ne postoji. Medjutim to ne odbacuje mogućnost da će neka planeta ,katapultirana iz svog sistema (ili "lutalica") možda jednog dana uleteti u naš sistem i napraviti gravitaciono tumbanje. Šanse za ovaj dogadjaj su jako male tako da od toga neće biti ništa a, kamoli da ljudi predvidjaju kada će se to desiti. Već su predvideli bar 3 puta koliko znam
Šta su gusterijanci ? [ anon142305 @ 21.08.2015. 23:04 ] @
Citat: dusanboss: Šta su gusterijanci ? Ma jos jedna zavera, moz' misliti... Napoznatiji razotkrivac ove zavere je Dejvid Ajk, imas njegove knjige prevedene kod nas. http://www.ivantic.net/Dejvid%20Ajk%20i%20zavere/reptili.htm [ biciklista @ 22.08.2015. 00:24 ] @
http://www.b92.net/zdravlje/ve...13&mm=10&nav_id=764380
Evo imamo primer, živa u toplomerima nije dobra za zdravlje, ali zato za onu u vakcinama "nema dokaza", a i ako ima zvaćemo je timerosal, da se vlasi ne dosete. Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|