[ sastaviti @ 13.03.2009. 14:36 ] @
Sada kada su cene polovnih automobila ovoliko pale, narocito u Americi, jako sam blizu odluke da uvezem neki dobar polovnjak.
Citao sam neke od ranije formiranih tema ali me interesuje kakvo je trenutno stanje?

Da li je neko od sadasnjih clanova foruma imao iskustva sa uvozom automobila iz SAD-a?
Moj izbor bi bio Audi A4 1.8 ili 2.0 t , za koji smatram da je trenutno auto sa najboljim odnosom cene i kvaliteta.
Primetio sam da se na americkom trzistu ovakvi modeli iz 2006 ili 2007, uz predjenih 25000 do 40000 milja, prodaju od 15 do 18 K $.
Za troskove prevoza sam cuo da idu od 1500 do 3000 Evra za isporuku u Hrvatsku luku, ali me interesuje da li je neko radio uvoz na CrnuGoru.
Naravno procitao sam sa predjasnih tema da je potrebna homologacija vezana za euro 3 standard, pa me interesuje kakva je sada situacija?

Unapred zahvalan za sve informacije.
[ momsab @ 13.03.2009. 15:28 ] @
mozda ti bude od pomoci ova tema
http://www.elitemadzone.org/t320069-Uvoz-iz-Amerike-gt
[ sastaviti @ 20.03.2009. 11:47 ] @
Da li je moguce da na forumu nema ama bas nikog da je uvezao auto iz Amerike?
Puno bi mi znacilo da cujem o iskustvima sa domacom carinom.
[ vladd @ 20.03.2009. 11:55 ] @
Ima i nema, odnosno situacija se toliko promenila da je iluzorno oslanjati se na stara iskustva.

Kontejner je oko 5000$, isporucuje se najcesce u luku Bar, neisplatljivo je uzimati ga za jedno vozilo(moze da stane 5-6 vozila), a kosta solidno i "najam prostora" u kontejneru, sa carinom nema iskustva, ostatak posla, nakon prispeca u luku, obavlja spediter, ukljucujuci transport, ili bez ...

Carini se ili pri ulasku, ili spediter odredi grad u kome ce se cariniti, ako ima mogucnost da skrati birokratsko cekanje (Novi Sad, Kraljevo), mada su, od vremena sticanja "iskustva", pohapseni mnogi zbog raznih zloupotreba, pa je sutuacija solidno promenjena.

Poz