[ cozi @ 20.03.2009. 10:02 ] @
U poseti Sapcu, pored izjave o porezu solidarnosti koja je propracena i na es-u (http://www.elitemadzone.org/t358611-0#2231279) i u medijima, Rasim Ljajic je posetio i jednu devojcicu koja je drugi-treci razred srednje skole. Devojcica zivi sama, roditelji joj nisu zivi, zaista tuzna i potresna prica i teska situacija. E sad, odakle naslov teme: U najavi posete toj devojcici, sef kabineta ili neko iz Ljajiceve pratne, izjavljuje da ce joj tom prilikom pokloniti laptop racunar. Dobro mozda nije najadekvatniji ili najpotrebniji poklon (pomoc) u takvoj situaciji, ali lep poklon u svakom slucaju. Medjutim, po dolasku u kucu, devojcici poklanjaju desktop racunar. U redu, moguce da je pogresio gospodin u najavi. Devojcica dobija racunar sve u kutijama. Medjutim posto je racunar otpakovan, vidi se da je kuciste zute boje, sa nekakvim flekama na vrhu, neki jadan 15" monitor, dakle bez sumnje polovan racunar. Nisam zagledao masinu, ali po velicini i boji kucista, cini mi se bas star i ne verujem da racunar vredi i 100e. Da li smo toliko jadni? Toliko jadni i kao drzava i kao ljudi? Dalje, posle te posete priredjen je koktel u graskoj kuci, prijem za 50-100 ljudi. Ice i pice za sve. Sad mozete zamisliti koliko kosta prijem za toliki broj ljudi. Siguran sam da je neuporedivo vise od vrednosti poklona (pomoci) toj devojcici. Necu ni navoditi sta su sve izjavljivali i kako su predstavili taj racunar i taj gest i lokalni politicari i sam ministar, jer mi se povraca. Ima li potrebe da navodim kako su lokalni, regionalni mediji izvestili o ovom dogadjaju, kakvi su clanci objavljeni u novinama. Da li smo toliko licemerni? Toliko licemerni kao drzava i kao ljudi? |