[ Beltrammi @ 01.04.2009. 22:27 ] @
da li znate na koliko se izdaje ovaj pasos vremenski. |
[ Beltrammi @ 01.04.2009. 22:27 ] @
[ EmilijaV @ 01.04.2009. 23:03 ] @
Na dve godine, sve do cetrnaeste godine. Posle toga, izdaje se regularno, na pet, ili deset godina, nisam sigurna, jer nisam stigla dotle. Moj sin ima tek 12,5...
Pisala sam u par navrata na forumu o celoj proceduri vadjenja decijeg pasosa. [ bakara @ 01.04.2009. 23:28 ] @
Mislim da su smanjili trajanje novog pasosa a deca moraju imati i poseban pasos.
[ EmilijaV @ 01.04.2009. 23:34 ] @
^ I ranije i sad su izdavali deci na dve godine. I ja dok sam bila mala izdavali su na dve godine, mom sinu od kad se rodio uvek je bio na isto toliko, a toliko je i sad ovaj novi. Uvek sam mu vadila poseban pasos, tako da za one varijante kad se stavi na pasos roditelja - ne znam.
[ Beltrammi @ 02.04.2009. 07:15 ] @
ne znam, da li smo se razumeli, ja pitam za novi biometrijski pasos.
Uzgred, za nas koji zivimo u inostranstvu novi pasos ce biti prava mora. Do sada je izdato tek 400,000 za 8 meseci i to u Srbiji, a plavi pasosi vaze jos 8 meseci. U ambasadama jos nije ni pocelo izdavanje pasosa. Takodje novi pasos je uslov za beli sengen pa se ocekuje i dodatni haos. Ja sam moj izvadio u Srbiji, ali ne znam sta ce ljudi da rade u Americi ili drugde. [ flighter_022 @ 02.04.2009. 12:30 ] @
Moj (plavi) pasos istice kad i svima, 31.12.2009, ali ionako vise nemam ni jednu slobodnu stranu, tako da u Srbiju moram da udjem pre nove godine, i vec sam sredio da mi odmor potraje barem mesec dana, kako bih sredio novi pasos na vreme, inace sam nadrljao... Za sada cemo sina (6 meseci) ostaviti na supruginom stranom pasosu, pa kad ona stekne pravo na Srpski pasos (biometrijski), radicemo i za njih dvoje.
[ Horvat @ 02.04.2009. 13:11 ] @
izvinjavam se sto upadam
samo da kazem fighteru,iz druge ruke [2 drugara su mi isto rekli,jer su predavali zahtev] ,u subotici [ne znam gde ti trebas predati] ,se prvo nose svi papiri da se ZAKAZE termin,koji je kroz 2-3 meseca,pa onda odes ,poziras,das otiske,bla bla,i cekas mesec dana na izradu... [ EmilijaV @ 02.04.2009. 15:54 ] @
Citat: Beltrammi: ne znam, da li smo se razumeli, ja pitam za novi biometrijski pasos. Razumeli smo se odlicno! Ja sam ti i rekla za novi, biometrijski pasos, jer sam ga vadila pre par meseci za sina. Doduse, u Beogradu. Uzgred sam samo rekla da sto se trajanja decijeg pasosa tice, nema nikakve razlike u odnosu na ranije. Uvek je bilo za decu na dve godine. [ Beltrammi @ 03.04.2009. 08:42 ] @
samo dve godine ?! Mamma mia, pa nadrljali smo.
[ ranko @ 13.03.2014. 13:08 ] @
Citat: Beltrammi: da li znate na koliko se izdaje ovaj pasos vremenski. -deca do 3 godine starosti dobijaju pasos s rokom od 3 godine -stariji od 3 dobijaju pasos na 5 godina Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|