[ dexkg @ 02.04.2009. 13:43 ] @
| Od pre neki dan jednostavno mi izbacuje menjac iz trece brzine. Samo ubacivanje u trecu brzinu ide bez problema, ali kada pustim rucicu ona jednostavno sama kao da sklizne. Prilikom ubacivanja u brzinu nemam nikakvih problema niti bilo kakvo krcanje iz menjaca, a kada drzim rukom rucicu menjaca u trecoj normalno radi i vuce bez ikakvih cudnih zvukova iz menjaca. Da napomenem da ako drzim malo rucicu par sekundi onda ona i ostaje u trecoj i sve radi bez problema. Nadam se da ce mi neko pomoci korisnim savetima. Unapre hvala |
[ cozmo_im @ 02.04.2009. 13:54 ] @
Digni auto negde ili ga stavi na kanal i pogledaj dole gde je sipka menjaca koja se spaja na birac brzina u menjacu. Srafic koji drzi taj spoj moze da se razlabavi i da u odredjenoj brzini menjac zeza, tj. ispada. Uglavnom je cest problem, ali ne mora da znaci da se to desilo kod tebe, moze i da je nesto do samog biraca, treba proveriti da li je sve podmazano, ima li ulja u menjacu dovoljno...
[ dexkg @ 02.04.2009. 14:02 ] @
Uh bas si bio brz, hvala ti na odgovoru. Probacu to sto si mi savetovao pa cu i proveriti.
[ komosarz @ 02.04.2009. 23:03 ] @
Kad popusti famozni "sarafic" nemozes ili vrlo tesko ubacujes u brzinu.U odredjenim slucajevima kad se rupa prosiri uzduzno moze da se desava kao i kod tvoga auta,ali nevjerujem.Kod tebe je najvjerovatnije doslo do trosenja sinhrona 3 brzine,vjerovatno tek pocetak.Da odagnas sumnju ipak podigni auto i provjeri "sarafic".
[ dexkg @ 03.04.2009. 09:35 ] @
Verovali ili ne danas je proradilo sve kako treba. Sad dokle ce videcemo, a sraf cu ipak proveriti..
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.