[ Maverickso @ 05.04.2009. 17:23 ] @
e ovako moja drugarica zivi na selu i jedini nacin za povezivanje je wireless, acess point provajdera je u centru sela a to je od njene kuce 3km vazdusnom linijom, imamo 24 db antenu i duzinu kabela od 9m bez access pointa, sve smo namestili i sve je radilo, imali smo odlican signal od 4 crtice ali bili smo pohlepni pa smo hteli da imamo signal do kraja tj 5 crtica i sad smo pokvarili i vise ne mozemo da namestimo ni onako kako je bilo. Zanima me samo gde da nadjem softver da mogu kako okrecem polako antenu da gledam na kompjuteru jacinu signala kako se povecava dok ne bude odlican kakav meni treba. Ono u windowsu wireless network connection radi cudno, mi okrecemo antenu ali nista se ne dogadja recimo non stop je 2 crtice i kad okrenem bas dosta idem refresh network connections kad ono opet 2 crtice uopste se ne menja. Dobio sam uz karticu neki softer ali to je sr mada govori mi nesto signal strenth i neke crtice i pise link quality (-78 dbm) ali sad je vec kasno da namestamo ponovo jer je vece ali kontam da mi taj softver ne bi puno pomogao. Tako da I am open for suggestions ![]() |