[ @ 03.12.2003. 18:58 ] @
Prvo, kako dolikuje, da pokušam da dam neke informacije koje mogu biti od koristi drugima. Nikad nije bilo lakše, brže i jeftinije otvoriti firmu u Srbiji (ne rekoh "brzo," ni "lako"). Par hiljada dinara. Ali ne treba potceniti tzv. doprinose, dadžbine koje su obaveza svakog meseca. I troškove računovodstva koji su znatni. (Toliko o tome, krajnje sam nestručan. A sad moja molba...) Drug (hm) i ja otvorili smo firmu. Projekat je bio krupan pa se isplatilo ozvaničiti pred zakonom. Ulaganje moje, njegova stručnost. On se kasnije povukao, od zarade ništa, a meni ostala firma koja traži minimum oko 8000 din mesečno na doprinose kao i svaka. Oko 2 meseca to se nakuplja. Računovođa (dok smo ga imali) je rekao da je uslov za zatvaranje da se prvo razdužim. Nastavak ovim tempom ne bi izdržao ni zaposlen čovek. Šta je pametno da uradim kad već nemam potrebni keš? (Eto stvarno može čovek da pošteno radi a završi na robiji - ko što reče Laki u "maratoncima"). Tražim konkretno odgovor na pitanje da li je ikako moguće da zatvorim firmu sada, a platim kad sakupim? (Nemam od koga da pozajmim tih 200 e, što bi rešilo stvar.) Otvoren sam i za sve ostale sugestije. Izvinjavam se što se ovaj put, za svaki slučaj, nisam predstavio. H V A L A ps Mesto zbivanja je grad u severnoj Srbiji. Promet: prodat jedan komp. Delatnost: proizvodnja software-a i dr. Od osnivanja prošlo: blizu 3 meseca. Broj zaposlenih: minimum. |