[ PonyExpress @ 18.04.2009. 14:41 ] @
Bese jedna lepa tema o komsijskom shvatanju turizma, zabrani konzumiranja paradajza i tako to... Kakva je situacija ove godine? Sprema li se neko put Budve, HNa, Becica?

Gledao sam jedno istrazivanje, u Grcku, Tursku i Bigarsku planira da ide ~75% ljudi, CG je valjda na par procenata...
[ chupcko @ 18.04.2009. 15:29 ] @
Nekako je logicno, da ako me negde smatraju samo ovcom koja ce im dati pare, bez ikakvog postovanja i cenjenja da im vise nikada ne dodjem :).

A sada, sta znam, ima mazohista :).

I da, cisto da neko ne pomisli da je to osveta za kukavicko ponasanje i uvodjenje maternjeg jezika. Prosto pricamo o prostom, nivou kvaliteta usluge nasrpam cene :).

Da li bi iko jeo u restoranu gde mu prvo pricaju da je on gost drugog reda, ali kako nemam boljeg, ajde da te primim, pa onda ti naplate nesto, a pak to ti ne daju, pa nema vode (cime li peru ruke ... ). A uzgred te onako malo izsamaraju, i jos jednom ponove da su oni ponosani konobari i nece valjda tebe da sluze :).
[ Dark_Runger @ 18.04.2009. 15:37 ] @
I’d rather staple my ears, to a horse!
[ Horvat @ 18.04.2009. 16:33 ] @
Citat:
PonyExpress: zabrani konzumiranja paradajza

!?!?!
mislis zabranu UNOSA paradajza?

kako god to "glupo" zvucalo,koliko vas nosi paradajz u grcku ili bugarsku ili ex drzavnu upravu tursku?
[ StORM48 @ 18.04.2009. 16:44 ] @
Citat:
chupcko: Da li bi iko jeo u restoranu gde mu prvo pricaju da je on gost drugog reda, ali kako nemam boljeg, ajde da te primim, pa onda ti naplate nesto, a pak to ti ne daju, pa nema vode (cime li peru ruke ... ). A uzgred te onako malo izsamaraju, i jos jednom ponove da su oni ponosani konobari i nece valjda tebe da sluze .

Uglavnom se slažem sa Tvojim postovima, ali - zanima me gde si tačno to doživeo, jer ja za mnogo godina tamo nisam doživeo ništa slično, nikad-ikad?

Nemam ništa protiv toga da ljudi ne vole da ih neko dere nizašta, što jeste slučaj po pitanju mnogih aspekata boravka u Crnoj Gori (ja imam tu sreću da letujem na bitno drukčiji način, pa me mnoge stvari malo, do nimalo ne dotiču). Ali, restorane posećujem i u nekima mi je često bilo neprijatno koliko oko mene trče, kao da sam Bog-zna-koliko bitan. O bilo kakvoj neljubaznosti ni reči.

Pozdrav
[ chupcko @ 18.04.2009. 19:55 ] @
:)

Kao sto si sam rekao, bio si pod nekim drugim uslovima, mozda si njihov lokalni :)

A gde i kada ... (taj restoran je alegorija onog sto se desava globalno u crnoj gori :))) ).
[ ubimestruja @ 18.04.2009. 20:44 ] @
Evo ja idem i jedva čekam. Sklon sam da tvrdim da je sve to potpuno individualna stvar.
Mi smo u Boki našli mesto-kuću na samoj obali sa našom privatnom plažom,parkingom,pet
stotina metara od najbližih lokala (čitaj buke), dvosoban apartman sa terasom od cca 20 kvm,
sa koje jedino što vidite je Bokokotorski zaliv (uveče je extra kad se svetla popale)....
I nije mi žao 50 evrića dnevno, naravno olinkluz varijanta (voda,struja,đetići) :)))))
To je moja priča pa sad udrite...
[ Skandy @ 18.04.2009. 20:50 ] @
Citat:
Horvat:  kako god to "glupo" zvucalo,koliko vas nosi paradajz u grcku ili bugarsku ili ex drzavnu upravu tursku?

Retko ko ima vikendicu ili kucu u Grckoj, Bugarskoj, Turskoj.... ali odredjen broj ljudi poseduje nekretninu u CG i dok smo bili ista drzava postojala je navika u nosenju hrane. Hrana u Srbiji jeftinija, a onaj koji je nosi, ne nosi je na ledjima....
Druga grupa su ljudi koji su samo tako mogli da odu na letovanje, svako zeli godisnji odmor bez obzira na primanja, a Crna Gora dusu dala za paradajz turiste. I pametnije im je bilo da su to i ostali, jer ovako nisu nista. Zeleli su da postanu novi Monte Carlo, ali to im bas i ne polazi za rukom, bar ne jos... a kako kako se ono kaze "ne lipsi magarce do zelene trave"
[ StORM48 @ 18.04.2009. 21:04 ] @
Imam ja u vezi toga jednu drugu teoriju (mislim, nije moja, ali je prisvajam, budući da se slažem ) - ko bi želeo kopiju Montekarla ili Dubaija (kako inače vole da maštaju)? Kopija zauvek ostaje kopija i elitizam im neće ništa dobrog doneti. "Elitisti" će zauvek ići na originalne ekskluzivne lokacije, a kopije će ostati platežno manje sposobnim turistima. Ako platežno slabije kreneš da dereš, oni ti okrenu leđa i ćao... nema više...

Pozdrav
[ ubimestruja @ 18.04.2009. 21:32 ] @
Slažem se. Teorija hoću SVE i to ODMAH, je i dovela do sloma svetske ekonomije i bankarstva a Črnogorci su samo bili vrlo aktivni u tom
trendu,a zaboravili se pa se malko zaneli. Shvatiće....jednom...valjda.
[ Horvat @ 18.04.2009. 21:44 ] @
@skandy slazem se sa time ,sem sto se ne slazem za cene
kad sam bio [moguce da se do tada promenilo] ,2005. ,cene su bile priblizne kao i ovde ;) [cak i nesto jeftinije...] [u pitanju je donja lastva bila... to je odmah do tivta]

a sto se tice ljudi sto imaju vikendice i to,slazemo se,ali nije [moguce da gresim] "vecina" ljudi iz srbije za cg isla u svoje vikendice vec i u privatan tj. tudj smesstaj

samo vidim da su se svi uhvatili toga kao neceg "pogrdnog" ,pa zato pitam da li isti ti koji idu u bugarsku/grcku/ex "kolonijalnu silu" ,ti sumnjam da imaju vikendice u cg ,pa kad se "bune" protiv tog paradajza sto ga ne mogu u cg uvesti ,da li ga vuku na doticna mesta :)

storm pominje dubai,jos dok sam ja bio,tada je bila navodno zadnja sezona da postoje plavi horizonti,navodno ih je kupio onaj ruski milijarder ,ne mogu se sada setiti mu imena [znate svi koji je,sto ima i onaj fudbalski klub i sta sve] i da ce praviti hotel sa 7 zvezdica ,poput onih u dubai-u
zanima me je l to samo urbana legenda ili ima nesto od toga?

[ Pharos @ 18.04.2009. 21:57 ] @
Citat:
StORM48: zanima me gde si tačno to doživeo, jer ja za mnogo godina tamo nisam doživeo ništa slično, nikad-ikad?

Odgovoriću ja na svom prošlogodišnjem primeru.
Rafailovići, Hotel Obala. Sišao na doručak, ostale samo prženice, sve ostalo se odmah razgrabilo. Hotelska hrana je btw živi očaj. Odem sa devojkom u susedni restoran i naručimo pizzu. Čekali 40 min(?!) i onda pitamo konobara kad će pizza, a on odgovara "Između četvrtka i petka". Kad smo mu rekli da to nema smisla koliko čekamo, on kaže "Kad padne kiša". I šta onda? Treba pikslom da mu razbijem zube pa da se šibam sa ostalima ili??? Stoka najveća.
[ Skandy @ 18.04.2009. 22:12 ] @
@ Horvat, nemogu ostaviti izvor informacije, jer se ne secam gde sam procitao, ali bas u vreme kada su Crnogorci spustili rampu paradajzu, neki likovi su krenuli u Grcku sa gajbom paradajza u gepeku, cisto radi fazona da vide moze li se. I, moglo se, carinik nije imao nikakve primedbe na paradajz. E sada treba uzeti u obzir i udaljenost pomenutih destinacija, a paradajz je nezahvalan za duzi transport u vrelom gepeku.
Sto se tice cena hrane u CG, i ja sam poslednji put boravio 2005. i cene su zaista bile u istom rangu kao u N.Sadu. Od tada se dogodilo razdvajanje drzava i uvodjenje carine, pad broja turista i manja potraznja-manja prodaja, cene su otisle gore skoro duplo, pa i troduplo.
[ sasa-shile @ 18.04.2009. 22:14 ] @
Cene u Crnoj Gori prosle godine bile su na istom nivou kao i kod nas,cak su neki proizvodi iz Srbije tamo bili jeftiniji !!!! Medjutim cistoca je nula. O epidemiji su cutali dok nije prosla sezona a 90% klinaca je povracalo i imalo visoku temperaturu i po nekoliko dana.Pitam se da li ce se to pred ovu sezonu zaboraviti.
[ Horvat @ 18.04.2009. 22:18 ] @
vrlo moguce,ja sam samo preneo moje iskustvo,mada od tada je mnogo vremena proslo
trenutno nemam nikog da pitam za cene

treba uzeti,ali ako neko npr iz bg-a [ili jos severnije] krene na put kolima s paradajzom,nije mu velika razlika da li ce do cg ili dobugarske,paradajz nece biti za nista ;)

edit:evo sasa je javio cene :)
[ StORM48 @ 18.04.2009. 22:38 ] @
@Pharos
Verujem, zaista.
Ipak, ja imam sasvim suprotna iskustva. Šta znam... možda tako delujem na ljude.
Valjda nisi platio, pa da si morao da ostaneš do "kraja"?

Pozdrav
[ pitikovski @ 18.04.2009. 23:27 ] @
Ja svakih 3-4 meseca odem u CG na more, nekada u maju, nekada u oktobru, nekada u decembru.... ali nisam bio nikada u sezoni, i nepamtim ni jednu neprijatnu situaciju niti neki neljubazan odnos prema meni kao gostu, ali ne lezi vraze.....2007.godine odem oko 10. avgusta u jedan apartman na Jazu ( i to sam nesto preko veze nasao slobodan apartman) i sve super, plaza ispod terase, uvece mir tisina samo se talasi cuju...ma dusu dalo za meditaciju.
I tako sve bilo super prva dva dana dok se nisam treci dan otrovao toliko da nisam mogao iz kreveta da ustanem, dosao gazda apartmana i kaze evo sad cu ja da ti donesem neke tablete, te su tablete svima pomogle..hahaha.... ja ne mogu da verujem sta mi covek prica....sta bre svima pomogle?? kaze on pa vecina gostiju ima proliv...povraca ali to prodje za dan-dva auuuu..... pozovem ti ja jednog prijatelja iz Budve da mi dovede lekara(ne mogu da vozim do Budve bojim se da ne uneredim auto) kaze on meni ma sta ti je sad cu ja da ti donesem tablete proci ce te za dan-dva evo i mi ovde u kuci se svadjamo oko WC-a.........i stvarno, proslo za dan-dva, ali se posle dan-dva supruga razbolela i tako ja posle jedno 5 dana kada smo "prezdravili" sednem u auto i pravac Zlatibor, i nikad vise na more u CG u sezoni, samo van sezone.
Posle sam u BG saznao da sam bio jedan od mnogih koji su otrovali, ali eto ja sam imao srecu pa se nisam otrovao u isto vreme kad i zena pa nismo morali da se bijemo oko WC-a...

Tako da...nikada me vise u sezoni CG nece videti, samo pre ili posle sezone, dok jos nema fekalija u moru.

[ žutokljunac @ 18.04.2009. 23:36 ] @
Ima ovde zanimljivih pričica.
[ EmilijaV @ 18.04.2009. 23:47 ] @
Citat:
žutokljunac: Ima ovde zanimljivih pričica.

Nemojte ja da vam ispricam moju! Mada nije aktuelna, jer od onda mi na kraj mozga ne pada da idem u CG na letovanje. I citajuci vas, a i slusajuci druge ljude, vidim da se ni za dlaku djetici nisu promenili. I odmah da naglasim, razlozi mog zaobilazenja CG nisu politicke prirode, nego iskljucivo zdravstveno-higijenski.
[ žutokljunac @ 19.04.2009. 00:05 ] @
Ako je sa ulošcima ili tangicama, pričaj...
[ Horvat @ 19.04.2009. 00:14 ] @
nego,cuo sam /procitao negde,da masa radnika u tim hotelima,kaficima i ostalom u cg je bas iz ...srbije ,sto ce reci ,da ne prave crnogorci "pizdarije" nego srbi [stanovnici srbije koji su otisli raditi preko leta u cg]

e sad,zanima me od ovih sto su imali neprijatna iskustva,ako se secaju,koji naglasak /govor su imali kelneri?
[ drbogi @ 19.04.2009. 00:15 ] @
Citat:
sasa-shile: ... O epidemiji su cutali dok nije prosla sezona a 90% klinaca je povracalo i imalo visoku temperaturu i po nekoliko dana.Pitam se da li ce se to pred ovu sezonu zaboraviti.

Tako sam i ja prošao sa decom, još smo bili jedna država. Deca se razbolela, muka, povraćanje, ja odem u apoteku po neki lekić, kaže u H.Novom apotekarka, da dajem deci hladnu koka kollu, ali iz limenke. Sad znam ja za ta "lekovita" svojstva kole, ali mi nikada to nisu prepisivali kao lek, zahvalim se i izađem, a u nekom parkiću u Igalu neposredno posle toga sretnem porodicu sa istim problemima. Oni su ipak išli kod lekara, i naravno dobili koka kolu kao lek. Iz limenke.
Što se tiče nekih mesta, možda Ada Bojana, pomalo liči da bi mogla da zadovolji neke moje želje po pitanju mesta za odmor, ostalo hvala lepo.
[ pitikovski @ 19.04.2009. 00:51 ] @
Citat:
Horvat: nego,cuo sam /procitao negde,da masa radnika u tim hotelima,kaficima i ostalom u cg je bas iz ...srbije ,sto ce reci ,da ne prave crnogorci "pizdarije" nego srbi [stanovnici srbije koji su otisli raditi preko leta u cg]

e sad,zanima me od ovih sto su imali neprijatna iskustva,ako se secaju,koji naglasak /govor su imali kelneri?

Tako je, ili su sa severa CG, ili iz Srbije,a ima i ih iz Bosne, ovi dole domoroci nece da rade to, to im je ispod casti da jurcaju sa tacnom ihaaaaa
Ja nisam imao losa iskustva sa kelnerima, ali vidi ovako...pa nije to kao pre sto je bilo drustvena svojina, pa nece niko da placa bezobraznog ili lenjog konobara, naucili su se necemu do sada.
Ovo su moja iskustva vezana za Budvu i Kotor van sezone, tako da mozda i nisam bas merodavan.
Citat:
drbogi: Tako sam i ja prošao sa decom, još smo bili jedna država. Deca se razbolela, muka, povraćanje, ja odem u apoteku po neki lekić, kaže u H.Novom apotekarka, da dajem deci hladnu koka kollu, ali iz limenke. Sad znam ja za ta "lekovita" svojstva kole, ali mi nikada to nisu prepisivali kao lek, zahvalim se i izađem, a u nekom parkiću u Igalu neposredno posle toga sretnem porodicu sa istim problemima. Oni su ipak išli kod lekara, i naravno dobili koka kolu kao lek. Iz limenke.
Što se tiče nekih mesta, možda Ada Bojana, pomalo liči da bi mogla da zadovolji neke moje želje po pitanju mesta za odmor, ostalo hvala lepo.

Nevezano za CG, ali to za koka kolu je tacno, moja tetka je doktor i ona me stalno i kada sam bio mali cimala da pijem koka kolu (naravno i lekove) kada pokvarim stomak, meni je uvek pomagalo u smislu da me brze prodje boljka, koliko se secam ima veze zato sto je gazirana i ima dosta secera, sada sam mozda lupio ovo, ali nesto mi je tako ostalo u secanju.

Sto se tice tih putovanja, ja sam se vec naucio.....nigde ne idem bez onog apotekarskog uglja ili kako se vec zove...one crne tablete, i super su, dejuju jako brzo, naravno ako nije u pitanju neko jace i ozbiljnije trovanje.
Edit:
Ljudi ako imate samo jedan odmor godisnje, nemojte rizikovati sa CG, ima dosta proverenih destinacija za iste pare cak i ako je malo skuplje nemojte se kockati sa sobodnim danima, pare dodju i prodju a sledeci godisnji odmor je tek dogodine.
Zamisli planiras odmor, uklopis ga sa supruznikom, uplatis i odes i posle dva dana se otrujes, pa i da vam vrate pare to breeeeeeeeeee presedne a sledeci odmor tek dogodine, nije vredno rizika. Jos ako imate decu....uf.

[ EmilijaV @ 19.04.2009. 01:45 ] @
Citat:
drbogi: Tako sam i ja prošao sa decom, još smo bili jedna država. Deca se razbolela, muka, povraćanje, ja odem u apoteku po neki lekić, kaže u H.Novom apotekarka, da dajem deci hladnu koka kollu, ali iz limenke. Sad znam ja za ta "lekovita" svojstva kole, ali mi nikada to nisu prepisivali kao lek, zahvalim se i izađem, a u nekom parkiću u Igalu neposredno posle toga sretnem porodicu sa istim problemima. Oni su ipak išli kod lekara, i naravno dobili koka kolu kao lek. Iz limenke.

Ja znam za Coca-Colu! Meni su to jednom preporucili da dajem detetu za stomak, ali u Beogradu! Samo, koliko znam Coca-Cola treba da bude prokuvana, da izadje gas iz nje. Jer, Coca-Cola pospesuje varenje, u tome je poenta!
[ Srđan Pavlović @ 19.04.2009. 01:49 ] @
Citat:
Ja znam za Coca-Colu! Meni su to jednom preporucili da dajem detetu za stomak

Khm, ovaj, ne bih bas kljukao svoje dete kokakolom :) (iako je ja volim)
[ EmilijaV @ 19.04.2009. 01:51 ] @
^ Pa niko ne kaze da treba da ga kljukas! Das mu jednu casu.
[ pitikovski @ 19.04.2009. 01:51 ] @
Ja sam mislio da taj gas pospesuje varenje, al dobro sad mozda je i tako kako kazes.
Da bi "izbacila" gas ne moras je prokuvati, dovoljno je da sipas pola kasicice secera i izvetrece.
[ EmilijaV @ 19.04.2009. 01:53 ] @
^ Jes' i to su mi rekli za secer! Sad si me podsetio.

Gas pospesuje varenje, ali i nadima!
[ Horvat @ 19.04.2009. 02:02 ] @
Citat:
pitikovski

Tako je, ili su sa severa CG, ili iz Srbije,a ima i ih iz Bosne, ovi dole domoroci nece da rade to, to im je ispod casti da jurcaju sa tacnom ihaaaaa
Ja nisam imao losa iskustva sa kelnerima, ali vidi ovako...pa nije to kao pre sto je bilo drustvena svojina, pa nece niko da placa bezobraznog ili lenjog konobara, naucili su se necemu do sada.
Ovo su moja iskustva vezana za Budvu i Kotor van sezone, tako da mozda i nisam bas merodavan.

e hvala :)
dakle svi sto kukaju na "crnogorsko poimanje turizma" ,odnosno usluzvanje ,nek se obrate komsijama u zgradi pored ;)

pa ne znam kako vi,ali ja uvek pijem coca colu uz pizzu ,taman fino papas,i onda zalijes da ti se ne naduva stomak,nego fino radi
pa i uz drugu hranu,nekako opusta stomak

@emilija,koji gas? CO2?
nisam cuo da se prokuvavanjem to dobija,nego sa kasikicom secera
[ zaraza @ 19.04.2009. 02:06 ] @
Protiv letovanju u Crnoj gori, Hrvatskoj i ostalim neprijateljskim zemljama preporucujem lavor, spustene roletne i dobro zakljucana vrata.
Tako 100% necete dozivte nikakbvu neprijatnost. Naravno, nemojte izlaziti na ulicu, moze se desiti da naidje neki covek i da vas gurne, opsuje, prevari u prodavnici, ostavi da cekate u kaficu....ali to verovatno neki Crnogorac ili Hrvat, tako da ostaje na snazi zabrana izlaska iz kuce.

Zasto na moru? Provedite leto u lavoru!
[ EmilijaV @ 19.04.2009. 02:12 ] @
Citat:
Horvat: e hvala :)
@emilija,koji gas? CO2?
nisam cuo da se prokuvavanjem to dobija,nego sa kasikicom secera

Pazi, nisam probala, jer nije trebalo, dete je u medjuvremenu ozdravilo. Samo se prisecam sta mi je neki lekar rekao. I tacno se secam da je bilo - prokuvana Coca-Cola, ili ta varijanta sa secerom.
[ Horvat @ 19.04.2009. 02:20 ] @
zar nije brze [i jeftinije] sa secerom?
[ EmilijaV @ 19.04.2009. 02:29 ] @
@Horvat

Pa dao mi covek dve varijante, pa koju izaberem! Mozda ono - ako hoces toplu, onda prokuvas.
[ oporavak u banji @ 19.04.2009. 03:28 ] @
m - o - n - t - e - n - e - g - r - o

tako se speluje tesko trovanje.
[ bttp @ 19.04.2009. 08:12 ] @
Samo da razjasnimo pojam paradajz turista, pošto je očigledno da niko od ovih što se njime koriste ne zna šta to tačno znači.

Paradajz turista nije onaj koji nosi paradajz od kuće, već onaj koji nosi sve ostalo a na moru kupuje samo paradajz.
[ bobiska @ 19.04.2009. 08:27 ] @
Pošto ona stara kaže: "Pre rata na more je išla samo sirotinja, a gospoda u banju", a pošto usput nemamo more, a nisam na istom ni rođen, odoh ja na neku našu planinčinu i bog da me vidi. Zdravije, lepše, korisnije.
[ fanfon @ 19.04.2009. 14:52 ] @
Ja vec 10-ak godina unazad idem redovno u C.Goru. I to ne zato sto zelim vec silom prilika. Za ronilacki klub to je jos uvek najjeftinija varijanta. Opsti utisak je da se za 10-ak godina promenilo skoro nista u odnosu domacina prema turistima i (ne)kvalitetu higijene. Stekao sam utisak da su domacini samo dobri kad im dajes novac i da su prave lencuge po pitanju poboljsanja uslova za turiste. Naravno ima izuzetaka i odlicne usluge, ali ona nije konkurentna po ceni onom sto moze da ponudi npr. Turska, Bugarska i Grcka. Proslog leta nisam bio paradajz turista zbog znatizelje kako ce da sprovode uredbu o zabrani unosa hrane, ali sam zato pukao novca na hranu samo tako. Bio sam u Zanjicama koje su po pitanju cena u restoranima gore nego u Budvi. Mnogo skupo za ono sto dobijes. Ove godine cu opet da budem paradajz turista jer ne zelim da skupo placam nesto sto nije vredno toga. Tereni za ronjenje su tamo stvarno ekstra kad se ima u vidu da je to C.Gora i sta rade dinamitasi, plaza na Zanjicama je lepa, nema preterane guzve jer vecina dolazi brodicima zbog teskog prilaza, mikroklima je odlicna(nijedan kisni dan za 15 dana, sto dosad ne pamtim na letovanju). Opsta losa finansijska situacija je jedini razlog sto klub ide tamo da roni. Ali nadam se da cemo u skorije vreme promeniti lokaciju. U Crnoj Gori nema vise sta novo da se vidi...
[ gajo2 @ 19.04.2009. 15:35 ] @
Ja sam ziveo u verovanju da je razboliti se na moru najnormalnija stvar, sto dodje s promenom klime ili sta ja znam. A onda sam otisao na more van Crne Gore...
[ machiavelli @ 19.04.2009. 16:41 ] @
Nece se Odin D. naljutiti, citiracu njegov post iz jedne slicne teme. Duhovito i istinito...

Code:

Statistickom obradom podataka moze se dokazati da broj turista u Crnoj Gori direktno zavisi od broja onih ljudi koji tamo ni jednom nisu bili ili nisu najbolje obavjesteni.
To su (sa izuzetkom nekih ponavljaca kojima nije do turizma nego im reko' doktor da je dobro za njih ili za djecu da malo navataju sunca) jedini potencijalni konzumenti crnogorske turisticke ponude.
Posto je prirodni prirastaj stanovnistva u Srbiji u proteklih nekoliko godina bio manji nego broj osoba koje su direktno ili indirektno upoznavane sa crnogorskom turistickom ponudom, logicno je da iz godine u godinu preostaje sve manje neupucenih ljudi, pa im je zato i svake sezone sve losije i losije.

Jedini nacin da izadju iz te krize je da se nekako natalitet u Srbiji znatno poveca, a da pri tom oni koji su ljetovali u Crnog Gori ne pricaju o tome kad se vrate kuci. To je, ja mislim, ipak vrlo neizvjestan plan.
Bolje bi bilo da se oslone na nesto drugo, ali sumnjam da su zainteresovani za bilo kakvo drugo rjesenje koje bi ukljucivalo neko poboljsanje ponude ili ulaganje nekog rada (bu, bu - rad!)

Ja bi dodao i da "dole" odu i oni koji "imaju kombinaciju", to jest, tetka mame njegovog druga iz srednje ima apartman na 800 metara od plaze u Tivtu, i nece im nista naplatiti, tata mu radi u Lasti pa mu je prevoz Dž, i kupovace konzerve da jede i eto letovanja.... Okacice onda slike na FB, i pricace kako se proveo nezaboravno... Nije bas bilo vode stalno, spavao sa medvedima i lisicama, imao zatvor 7 dana od mesnog nareska, ali more je more ;)

Evo jedne duze teme u kojoj se prica o ovom poznatom letovalistu:
http://www.elitemadzone.org/t2...sko-poimanje-Turisticke-ponude

Poz...
[ majstorjoe @ 19.04.2009. 17:47 ] @
Iskustvo mog dobrog prijatelja od prosle godine u Budvi! Covek prvi put otisao u CG da letuje igrom slucaja bio je tamu bas kada se odigravala vaterpolo utakmica izmedju CG i Srbije na olimpijadi!!! Jedini razlog zasto nije doslo do tuce u kaficu gde je gledao utakmicu je taj sto se utakmica davala ujutru.Svi su bili trezni! inace da je bila u nekim vecernjim satima! Tesko da bih prosla samo sa uvredama i verbalnim duelima!!!
[ StORM48 @ 19.04.2009. 18:30 ] @
Eto ti ga na....

To su samo nagađanja, zlobna, rekao bih.

I ja sam prošle godine baš bio tamo kada je odigrano to finale, gledao sam utakmicu u kafiću, a kasnije uveče sam bio opet u kafiću, dok su svi slavili i ludovali unaokolo. Prolazio sam kolima po Budvi (BG table, upadljiv auto) i niko mi nije dobacio ni jednu reč, osim što je čudna stvar bila to da su nošene i srpske i crnogorske zastave uz pucanje i pevanje.

Nemojte izmišljati probleme tamo gde ih nema.

Pozdrav
[ MOSLER @ 19.04.2009. 19:32 ] @
E pa vidis, dok si se ti lepo posle utakmice vozio po ulicama Budve, mom drugaru su u to isto vreme u Sutomoru izgrebali auto i izbusili mu gume. Auto je imao Niske tablice.Ocigledno nisu u pitanju izmisljotine, vec realnost!
[ Horvat @ 19.04.2009. 19:34 ] @
Citat:
MOSLER: Ocigledno nisu u pitanju izmisljotine, vec realnost!

realnost da ima idiota svuda ;)
[ MOSLER @ 19.04.2009. 20:08 ] @
Verovatno je tako, ali ja ne videh ni jedan izlomljen auto sa Crnogorskim tablicama u Srbiji!
[ StORM48 @ 19.04.2009. 21:26 ] @
Srbima izgleda lome automobile i na Trinidadu...

Pozdrav
[ Horvat @ 19.04.2009. 21:43 ] @
al na vanuatu ih gadjaju cvecem :D
[ MOSLER @ 20.04.2009. 02:54 ] @
Citat:
StORM48: Srbima izgleda lome automobile i na Trinidadu...
Pozdrav

Ma jok, izgleda samo u Hrvatskoj i bratskoj nam Crnoj Gori.
[ VladoMNE @ 20.04.2009. 08:43 ] @
@MOSLER

Citam ovu temu i ima istine, ali stvarno je velika laz da iko (vazda ima rijetkih slucajeva kao i svudje) mrzi ljude iz Srbije. A polomljenih kola (CG tablica u SRB) nema jer 40.000 kola u Srbiji se vozi na Cg table a vlasnici su ustvari ljudi iz Srbije. Takodje veliki problem je kad dodjes u BG, a izadjes iz auto neko ga ukrade....
[ dralle @ 20.04.2009. 13:53 ] @
CrAzYBoY_LuD

Nemojte samo VI da nam pričate o kradenim automobilima?
Jedini koji kradu automobile po Beogradu su Crnogorci,
jer su jedini mafijaši u Beogradu!
[ VladoMNE @ 20.04.2009. 20:52 ] @
Ja stvarno ne mogu da kazem da nijesu ili da jesu Crnogorci, jer ne znam ni jednog mafijasa (mozda ti znas pa pricas tako sigurno). Ali ono sto znam da postoji policija koja to moze da sprijeci ali zasto ne sprecava to treba vidjeti. Ovdje u CG se ne kradu kola vec godinama u nazad. Nego nije prica o tome ...

[Ovu poruku je menjao CrAzYBoY_LuD dana 21.04.2009. u 10:17 GMT+1]
[ Horvat @ 20.04.2009. 22:08 ] @
ja ne verujem...

@dralle nadam se da je tvoj post samo zjbancija
[ Sopocanac @ 21.04.2009. 09:39 ] @
Bolje letovati i u lavoru nego u Crnoj Gori i Hrvatskoj.
[ bventil @ 21.04.2009. 11:12 ] @
A ja bio i u CG i Hrvatskoj u zadnje 2 godine i bilo mi super. Bez ijedne neprijatnosti.

Mnogo je zanimljivo, sto se provlaci kroz sve diskusije, da ove 2 destinacije pljuju SAMO oni koji tamo nisu bili. Nego je ovde IN da pljujes po CG i crnogorcima.

A sto se tice konobara u CG, svo pljuvanje po njima je cisto pros***vanje. I kulturni i prijatni i uglavnom su iz Srbije(BG uglavnom su bili oni koje sam upoznao).

BTW. Crnogorke nas vole(bio sam sa 2 ovog leta, i mnooooogo su lude i zanimljive!!!)
POZDRAV ZA SVE CRNOGORKE, JEDVA CEKAM DA VAS VIDIM PONOVO!!!
[ Foki @ 21.04.2009. 22:35 ] @
Prosle godine: ekoloska taksa, zabrana unosa hrane, elitni turizam (setite se - manje gostiju ali ista ili veca zarada). Ne znam za vas ali ja sam to doziveo kao otresanje od prosecnog crnogorskog turiste - Srbina. Da rata, sankcija i tog istog Srbina nije bilo nikad turizam ne bi ni imali!

Ove godine bio u Tivtu. Nista se nije promenilo, sve je zapusteno, prljavo, neuredjeno. A onda gledam RTCG, izvode jednacinu sa zakljuckom: Manje cijene = uspesna sezona! Sad smo im valjda opet dobri...
[ chupcko @ 22.04.2009. 08:16 ] @
I naravno priznanje Kosova :). Oduvek mi nisu bile jasne one zene koje muz pretuce, a one opet kod njega :).

Ja licno bi voleo (mozda nije lepo, ali me zabole) da pocrkaju, ali mislim da ce rusi da se pobrinu za to :).

Naravno nekada smo bili bratski narodi, ali je onda krenulo zabadanje noza u ledja ... pa sto bi sada mi i dalje hteli da im pomazemo privredu :).
[ zaraza @ 22.04.2009. 08:55 ] @
Citat:

Iskustvo mog dobrog prijatelja od prosle godine u Budvi! Covek prvi put otisao u CG da letuje igrom slucaja bio je tamu bas kada se odigravala vaterpolo utakmica izmedju CG i Srbije na olimpijadi!!! Jedini razlog zasto nije doslo do tuce u kaficu gde je gledao utakmicu je taj sto se utakmica davala ujutru.Svi su bili trezni! inace da je bila u nekim vecernjim satima! Tesko da bih prosla samo sa uvredama i verbalnim duelima!!!

Drugim recima, nije se desilo ama bas nista, osim uobicajenog prozivanja koje se inace desava i kada se gleda TV u okviru porodice.
[ Horvat @ 22.04.2009. 08:58 ] @
Citat:
chupcko: I naravno priznanje Kosova :). Oduvek mi nisu bile jasne one zene koje muz pretuce, a one opet kod njega :).

e svaka tebi dala

ti poredis "priznanje kosova"[?!?] i prebijanje zene od strane muza????????? ...???
[ rajco @ 22.04.2009. 09:02 ] @
Zasto da ne poredi, vrlo slicna stvar.
@zaraza
mozda su kod tebe u porodici uvrede sastavni deo gledanja utakmice, ali ima onih kojima i nisu.
[ Horvat @ 22.04.2009. 09:03 ] @
meni to ni s od slicna nije...
al jbg...

btw,cisto da se zna i turkija i bulgarija su "priznale kosovo" ,idete tamo na more?;)
[ zaraza @ 22.04.2009. 09:08 ] @
Citat:

mozda su kod tebe u porodici uvrede sastavni deo gledanja utakmice, ali ima onih kojima i nisu.

Uvreda je jako sirok pojam.

Nego, ok, ne treba letovati u Hrvatskoj, ne treba u CG, gde treba?
Koja je to zemlja podobna za odmor jednog prosecnog Srbina?
[ rajco @ 22.04.2009. 09:16 ] @
Uvreda uopste nije sirok pojam. Coveka su vredjali a ti si rekao da je to normalo i da se desava i kad gledate tv sa porodicom.
@Horvat
Da li ti mislis da smo u istim odnosima sa Turskom i Bugarskom kao i sa CG? Bas ti stoji poredjenje.

[ Horvat @ 22.04.2009. 09:18 ] @
a kakvi su to "odnosi" ,prosvetli me

i to nije bilo poredjenje,to je bilo samo na komentar "necemo u cg,oni su nam prebili zenu,"priznali su kosovo" ,ali zato idemo u tursku i bugarsku...kosovo?sta je to? nisam ja u cg da brinem o priznanju kosova" ;)
[ zaraza @ 22.04.2009. 09:19 ] @
Citat:
rajco: Uvreda uopste nije sirok pojam. Coveka su vredjali a ti si rekao da je to normalo i da se desava i kad gledate tv sa porodicom.

Uvreda jeste sirok pojam, i ja, recimo, mogu da kazem caletu da je smarac, budala i gej zato sto voli real madrid, a da se on ne uvredi. Neko drugi bi se smrtno uvredio i izbo me nozem.

Citat:

@Horvat
Da li ti mislis da smo u istim odnosima sa Turskom i Bugarskom kao i sa CG, bas ti stoji poredjenje.

A da li ti mislis da treba ici u Tursku?
[ rajco @ 22.04.2009. 09:45 ] @
Onda se tvoj cale nece uvrediti ni kad dobije slicne epitete u lokalu.
Citat:
zaraza: A da li ti mislis da treba ici u Tursku?

Zasto da ne? Svako je slobodan da ide gde god zeli, ako mu to novcane mogucnosti dozvoljavaju.

Citat:
Horvat: a kakvi su to "odnosi" ,prosvetli me

Ako ti treba pojasnjenje za razliku izmedju odnosa na relaciji CG-Srbija ili Srbija-Turska, Bugarska.... onda nemam reci.
[ zaraza @ 22.04.2009. 09:50 ] @
Citat:

Onda se tvoj cale nece uvrediti ni kad dobije slicne epitete u lokalu.

E vidis, u lokalu pri gledanju utakmice to dobijes i od Srbina i od Crnogorca i od Novozelandjanina.
U cemu je razlika?

Citat:

Zasto da ne? Svako je slobodan da ide gde god zeli, ako mu to novcane mogucnosti dozvoljavaju.

Zato sto su priznale Kosovo, zato sto su nam bili neprijatelji kroz istoriju.
Dobar razlog?

Citat:

Ako ti treba pojasnjenje za razliku izmedju odnosa na relaciji CG-Srbija ili Srbija-Turska, Bugarska.... onda nemam reci.

Vidim, zaboravio si tursko ophodjenje prema Srbina pre 150+ godina.
Ok, tako ces zaboraviti i Jasenovac i zabranu unosenja 100 tona hrane, pa ces opet radosno da ides na hrvatsko i crnogorsko primorje.
[ rajco @ 22.04.2009. 10:00 ] @
Citat:
zaraza: E vidis, u lokalu pri gledanju utakmice to dobijes i od Srbina i od Crnogorca i od Novozelandjanina.

Mozda u lokalima koje ti posecujes, ja nisam doziveo niti da vredjam, niti da budem predmet uvreda kako na nacionalnoj osnovi tako ni licnoj.
Citat:
zaraza: Zato sto su priznale Kosovo, zato sto su nam bili neprijatelji kroz istoriju.
Dobar razlog?

Meni ne. Kao sto sam rekao svako ide gde zeli. Ako nekom toliko smeta sto je neka zemlja priznala KiM, legalizovala gej brakove, salje ljude na Mars...... ili je jednostavno ne voli onda tu ne ide. Kapis?
Zasto bi neko dovodio sebe u neprijatnu situaciju bez razloga i to jos na odmoru?
Citat:
zaraza: Vidim, zaboravio si tursko ophodjenje prema Srbina pre 150+ godina.
Ok, tako ces zaboraviti i Jasenovac i zabranu unosenja 100 tona hrane, pa ces opet radosno da ides na hrvatsko i crnogorsko primorje.

Mora da si vidovit kad sve to vidis, mozes li mi reci kako ti se sve to javilo ili da te prijavim kao Zorku :)
Samo jos jedno pitanje. Odakle tebi ideja da ja ne idem na CG i CRO primorje?
[ zaraza @ 22.04.2009. 10:08 ] @
Citat:

....ili je jednostavno ne voli onda tu ne ide. Kapis?
Zasto bi neko dovodio sebe u neprijatnu situaciju bez razloga i to jos na odmoru?

Zato sto se o problemu neprijatnih situacija i radi. Dok god ljudi razmisljaju i izmisljaju neke principe tipa "oni su nam zabili noz u ledja" i slicno, neprijatne situacije ce se desavati. Dakle, ne radi se tu ni o kakvoj zelji da ides negde ili ne, nego o cistom glupiranju.
Valjda ce jednom doci vreme da ljudi sa obe strane prestanu da bulazne, pa da lepo idu jedni kod drugih....

[ rajco @ 22.04.2009. 10:14 ] @
Citat:
rajco

Posto treba da nacrtam.
Imas dva prijatelja, Horvata i zarazu koja zive zajedno npr. Horvat cini sve sto zaraza trazi i vise od toga, u jednom trenutku Horvat zamoli zarazu za jednu uslugu a on ne samo sto je odbije vec mu pri tome raspali jednu samarcinu.

edit: nisi mi odgovorio na poslednja dva pitanja iz prosle poruke
[ zaraza @ 22.04.2009. 10:21 ] @
Pa kad si ga editovao, pa nisam video...
Otkud mi ideja....pa takav utisak sam stekao....ali svejedno, ne radi se o tebi, ja govorim uopsteno i nikoga ne spominjem ponaosob.
[ Horvat @ 22.04.2009. 10:35 ] @
@rajco ti si rekao da su slicne stvari ,sad ili je tebi ok da muz prebija zenu ili ti nije pravo sto je cg "priznala kosovo" i slazes se sa chupkom da ne zasluzuju tebe kao turistu ,a po toj logici te ni turska ni bugarska ,ni jos 50ak [za sada] drugih drzava

kazes zivile zajedno,eto zivili "razveli se" [sada su cg i sr 2 potpuno nezavisne drzave,gresim?]
koliko sam upoznat ,cg i sr nemaju nikakvih "zajednickih projekata" ,gresim?
dakle u jednakom su odnosu cg-sr ,tu-sr,bg-sr

a sad kazes zivili zajedno,i ne zive vise i sad je "udarila samar" drzava "priznavsi kosovo"

s turskom je srbija duze "bila" ;)

jedino s bugarskom nema neku zajednicku istoriju ,tj nista mi ne pada na pamet,jedina slicnost,jezik i turbo shit "muzika"

tako da,objasni mi po cemu nezavisna republika crna gora i nezavisna republika srbija imaju "nesto" sto bi prvu "sprecilo" da "prizna kosovo"?

Citat:
rajco: Posto treba da nacrtam.
Imas dva prijatelja, Horvata i zarazu koja zive zajedno npr. Horvat cini sve sto zaraza trazi i vise od toga, u jednom trenutku Horvat zamoli zarazu za jednu uslugu a on ne samo sto je odbije vec mu pri tome raspali jednu samarcinu.

edit: nisi mi odgovorio na poslednja dva pitanja iz prosle poruke

tu sam ja srbija,a zaraza cg?:D
a sta je to srbija sve radila cg? :)
i srbija je "zamolila" cg da ne prizna kosovo?

edit:visak ne obrisano

[Ovu poruku je menjao Horvat dana 22.04.2009. u 11:46 GMT+1]
[ rajco @ 22.04.2009. 11:00 ] @
Istorija ti ne ide bas nabolje, mala mala al je ratovala i sa bugarskom.
Citat:
Horvat: @rajco ti si rekao da su slicne stvari ,sad ili je tebi ok da muz prebija zenu ili ti nije pravo sto je cg "priznala kosovo" i slazes se sa chupkom da ne zasluzuju tebe kao turistu ,a po toj logici te ni turska ni bugarska ,ni jos 50ak [za sada] drugih drzava
kazes zivile zajedno,eto zivili "razveli se" [sada su cg i sr 2 potpuno nezavisne drzave,gresim?]
koliko sam upoznat ,cg i sr nemaju nikakvih "zajednickih projekata" ,gresim?
dakle u jednakom su odnosu cg-sr ,tu-sr,bg-sr

Mozes li mi reci da li drzavljani CG imaju ista prava u Srbiji kao i drzavljani ostalih pedeset i kusur zemalja? Gresis, vrlo gresis sinko :)
Pokazi mi gde sam rekao da me ne zasluzuju kao turistu? Da li je to tako nije jos uvek bitno, samo mi reci gde sam ja to rekao.
p.s. veliki sam protivnik nasilja nad zenama
[ chupcko @ 22.04.2009. 11:13 ] @
Eh, recimo od hrvata ocekujem da priznaju Kosovo, tako je to, ali od "bratskog" naroda ... .

Prosto, postoji trenutak kada brat proda brata, mada nekako ocekujem da dodje i kaze: e izvini brate, morao sam, bilo je ti ili ja ? Cekaj, neko bi od Vas prodao brata ???

Ali neka, krenulo je pokazivanje prave strane, pa to i redefinise nesto :).

To je kao ono: imas prijatelja sa kojim ceo dan sedis, pijes, druzite se i od jednom on vidi neku ribu kojoj se ti svidjas. I on sta ce, jebes prijateljstvo, daj da je kresnem ... . Pa ako nemas ni malo lincosti u sebi, ti ces preci preko toga i sa tim tipom i dalje sedis, pijes, druzis se.

... Nu na stranu sto je taj prijatelj oduvek samo zajebavao , podjebavao, nikada nije placao pice ...

Jel treba da prevodim alegoriju, ili ste shvatili ?
[ Horvat @ 22.04.2009. 11:30 ] @
kao sto rekoh,moguce da gresim za odnose sa bugarskom,sad se ne secam ,pospan sam :)

na koja to prava mislis? :)
na studiranje? koliko znam,svako ima pravo na studiranje,ne? [bzvz jako je ako nije tako ;)]

rekao si da je dobar primer "priznavanje kosova" i prebijanje zena,a chupko je to rekao sa konstatacijom da onda ni ne zasluzuju da im bude turista
pa sam povukao paralelu da se slazes i po tome s chupkom,drago mi je sto gresim ;)

@chupko "bratskog"?
braca rusi,grci i crnogorci??
prvi braca rusi su se ubili od bratstva,zavrnuli nam gas [ i] ove godine ,jos vikali "nece srbija to ni osetiti",prc
udomljuju drzavljanje srbije koji su tuzeni [da ih ne nabrajam sada] sus puna zastita ;)

sad jos jedna "alegorija",da ne kazem hipoteticka situacija
srbija udje u rat...s nekim [puj puj],dakle braca crnogorci odmah treba da priskoce?ili ako ne priskoce onda su fuj oni,sramota,ili cak jos gore,budu na "drugoj strani"
ali bilo ko drugi da to uradi,sve pet,nisu "nam braca"??

lavor rulz,tako?
[ deerbeer @ 22.04.2009. 11:41 ] @
Hehe ... ne moze da prodje tema o letovanju a da se ne pomenu ratovi , Kosovo, mrznja -> politika .
Hrvati nas mrze , CG priznala Kosovo - nece paradajz turiste , sa bugarima ratovali , Turci nas tlacili 500g. i priznali Kosovo itd ...
Srbin nema gde da ide na more i pored lepih planina i jezera u Srbiji ...Mukica jedna ...
Predrasuda, patriotizma-nacionalizma na pretek, samo manjak pravih putopisa i dozivljaja ....

[ zaraza @ 22.04.2009. 11:54 ] @
Kao top destinacije za leto 2009. predlazem Angolu, Ganu, Oman, Tanzaniju....
Sa njima nismo ratovali, a i nisu priznali Kosovo...
[ rajco @ 22.04.2009. 14:06 ] @
Citat:
Horvat:
na koja to prava mislis? :)
na studiranje? koliko znam,svako ima pravo na studiranje,ne? [bzvz jako je ako nije tako ;)]

Nije vise ni bitno, madzone sam skoro uvek koristio kao read-only, sad vidim da je mozda tako i bolje. Nije sporno ko ima pravo na studiranje, vec ko ima kakva prava na tim studijama, raspitaj se malo.
[ Sopocanac @ 22.04.2009. 16:07 ] @
nemam nameru da idem u neprijateljsku drzavu Smrdogoru koja Srbiju ne priznaje u sopstvenim granicama. Sto se mene tice destinacija ce biti Egipat ili Grcka.
[ Horvat @ 22.04.2009. 16:13 ] @
@rajco ne znam di da se "raspitam",pa te lepo molim da mi pojasnis,ako nije problem
da li samo studenti iz cg imaju pravo na besplatno studiranje,tj studiranje na budzetu,ili pravo na dom?

@sopocanac,a kako ces doci do grcke ili egipta? :)
ako ces kolima,moraces preko neke "neprijateljske" zemlje koja je "priznala kosovo" ;)
a ako ces avionom,moraces preko izuma coveka [komada 2] poreklom iz "neprijateljske" zemlje koja je "priznala kosovo" ;)
[ Predrag Supurovic @ 22.04.2009. 16:44 ] @
Horvat balgo tebi kad možeš da živiš sa samm sobom. Odavno ne videh na ES nekoga ko toliko iskrivljuje stvari samo da bi njegova bila poslednja.
[ despotbg @ 22.04.2009. 16:59 ] @
da imam para nikad ne bi isao dole... Ovako ja letujem sa 120€ :) uključujući sve pa čak i put :)
[ Mladen @ 22.04.2009. 17:15 ] @
Ajde pustite politiku, ako tako nastavite za par godina necete izaci iz Srbije...
Manje vise ceo zivot sam letovao u CG (do pre 2 godine), pre rata uglavnom u Hrvatskoj, nikad nisam imao nekih problema (doduse cinjenica da su neljubazni dobrim delom, ali da sam imao vecih neprijatnosti, nisam) ali znam da me CG vise videti nece, moguce ni Hrvatska (nemam apsolutno nista protiv Hrvata, cak imam mnogo rodbine tamo). Prost razlog koji nema nikakve veze sa politikom. Ono sto dobijas za iste pare u CG i na drugim mestima, konkretno mislim na Tursku i Grcku ne moze da se poredi. Navescu primer Turske gde sam prosle godine bio sredinom jula, znaci puna sezona, najskuplji termin, i apsolutno nista nije bilo skuplje nego sto kosta u Beogradu. Sve je ili jeftinije ili u najgorem slucaju iste cene kao kod nas. S druge strane, pre 3 godine u CG na primorju cene su bile vise nego u Beogradu, ono sto ja pamtim to je bilo 20-30% skuplje. Nesto ne verujem da se situacija bitno promenila... Plaze u Grckoj i Turskoj su neuporedivo bolje, more je cistije uglavnom, vode imas non stop, klima je lepsa (meni najbitnije), ljudi su neuporedivo kulturniji i ljubazniji. Gde god sam sedeo zaposleni su par puta dolazili da pitaju da li je sve u redu, da li imamo zamerke i slicno, u CG o tome mogu samo da sanjam. Da ne bude da se to samo odnosi na CG, znam da sam u sebi razmisljao kako bi i Srbi mogli da dodju na koju lekciju o ophodjenju prema gostima. U Turskoj opet ima svasta i da se vidi za smesne pare, ne znam sta bih isao da razgledam u CG...

Bio sam na sajmu turizma i namerno uzeo i ponude za CG za neka mesta, ostalo mi je u secanju da je Canj kostao 10 dana oko 250e, dok za iste pare moze da se ode u Grcku ili Tursku komplet aranzman, pa sad ako je neko lud da ide u CG neka ide... Canj, koji se obidje za 15 min ceo...
[ Horvat @ 22.04.2009. 17:34 ] @
@Predrag Supurovic,izvini,ali sta sam izvrcao,jesu jasno napisali da ne treba ici u crnu goru jer je "priznala kosovo"? [chupko i sopocanac]
[ Ivan Dimkovic @ 22.04.2009. 17:37 ] @
Citat:

Vidim, zaboravio si tursko ophodjenje prema Srbina pre 150+ godina.

O cemu bre vi pricate? Kakve veze ima bilo ko u Turskoj danas sa necim sto se desavalo pre 150 godina u sasvim drugoj drzavi? Da nije jos neko odgovoran za to ziv? Ako jeste, zovite Ginisovu Knjigu Rekorda, cenim da imaju jako dobar materijal za jedan rekord...

Turska je jedno od najprijatnijih mesta za odmor, i to kazem kao neko ko je bio u preko 50 zemalja i 5 kontinenata - sa najusluznijom poslugom, vrlo fokusirani na to sto rade i sa vrlo umerenim cenama. Odnos cena/kvalitet je vrlo visok u Turskoj, ne pokusavaju da budu Monako kada to nisu - ali imaju unikatne stvari da ponude i to za vrlo umerene pare. Naravno, bolju uslugu cete dobiti na Maldivima, ali za to cete morati da se otvorite i 10x skuplje, medjutim IMHO Turska je mesto za odmor na kome se moze i videti mnogo cega osim hrpe belog peska i egzoticnog rastinja.

Medjutim, ako TO sto dobijate u Turskoj uporedite sa Crnom Gorom ili Hrvatskom - pa to je apsolutno neuporedivo, Turska je jeftinija od CG (od Hrvatske da ne pricamo, koja je preskupa wannabe luksuzna destinacija) a daleko su vise usluzni + nemaju te balkanske komplekse malih nacija, niti neke neresene nesporazume pa da nekog "vole" ili "ne vole". Ako zaista zelite da se odmorite i da ne razmisljate o tim besmislicama Turska je zapravo pravo mesto za odmor. U Turskoj definitivno nema nikog kome je neko poginuo u nekom ratu sa vasom drzavom - direktnom ili indirektnom.

Naravno, kome je imperativ "miris Jadrana" onda definitivno nema logike da ide bilo gde drugde... sta se tu moze. Imam jednog kolegu - covek moze da ide bilo gde, ali eto... "miris Jadrana", iliti neka idilicna slika koju vuce iz detinjstva i za to je spreman da ga deru kao magarca sa ispod-prosecnom uslugom... Opet, ako to zaista volite, onda tu nema sta... niko vam ne brani :)

--

Inace, ako neko ne zeli da ide u Tursku zbog odnosa otomanske imperije prema Srbiji - cenim da ima ozbiljan problem sa sobom i svojim identitetom... Mislim, u takvom stanju svesti vrlo verovatno ne bi valjalo ni napustati Srbiju - posto smo u proteklih 150 godina ratovali sa Bugarskom, Italijom, Albanijom, Nemackom, Austrijom, Madjarskom, Turskom, ... ;-)

Alo bre, pa pre samo 60 godina je cela Evropa bila u krvi... ceo svet zapravo. Pa danas nema bas puno usijanih glava koje ne bi da se mrdnu iz Francuske, Nemacke i sl... zato sto je neko davno mrtav ubio nekog drugog - isto tako davno mrtvog. Uzas jbt.
[ budjavlebac @ 22.04.2009. 21:15 ] @
Samo da te podsetim da gore citiranu rečenicu nije napisao neko kao razlog ne idenja na crnogorsko ili tursko primorje, već neko drugi ko je pokušao da razloge ne odlaska na letovanje u Crnu Goru karikira.
[ NicholasMetropolis @ 22.04.2009. 23:19 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:
Medjutim, ako TO sto dobijate u Turskoj uporedite sa Crnom Gorom ili Hrvatskom - pa to je apsolutno neuporedivo

Tačno tako. Ova naša braća su po pitanju odnosa cena/kvalitet jako jako nisko što je samo po sebi dovoljan razlog za većinu ljudi da ne idu kod njih na letovanje. Drugi razlog, meni možda i bitniji, što na dve nedelje odem negde gde ne moram da trpim veliki broj jugo-njuški.
[ Sopocanac @ 23.04.2009. 02:42 ] @
Slazem se sa Ivanom Dimkovicem i Mladenom i zakljucujem da samo teska budala moze da ide da letuje u Crnu Goru kad ima i jeftiniju i kvalitetniju ponudu i uslugu u Grckoj, Turskoj, Egiptu, Tunisu....

Mislim nije mi jasno kako neko moze da poredi letovanje i smestaj u nekom apartmanu i hotelu u zemlji sa ozbiljnom turistickom tradicijom i ponudom , sa Crnom Gorom gde se smestaj u 90% slucajeva odnosi na sobicak u kuci neke brkate crnogorske babe , koja ne samo sto te smara da ne trosis mnogo struje i vode, nego ti i k**** stalno sto kasno lezes na spavanje. Plus ti sav taj mazohizam naplati 30-40% skuplje.
[ Sopocanac @ 23.04.2009. 02:44 ] @
Citat:

Tačno tako. Ova naša braća su po pitanju odnosa cena/kvalitet jako jako nisko što je samo po sebi dovoljan razlog za većinu ljudi da ne idu kod njih na letovanje. Drugi razlog, meni možda i bitniji, što na dve nedelje odem negde gde ne moram da trpim veliki broj jugo-njuški.

dodaj na sve to , da su aljkavi, neusluzni, bahati, bezobrazni i nevaspitani i slika ti je kompletna.

[ musicmaster @ 23.04.2009. 03:19 ] @
Budva recimo, jeste prava sramota.
Zadnjih mojih 2.5 meseca tamo, radetji kao sezonac,
mogao sam da primetim da cela slovenska plaza (tako valjda),
koliko ona moze da primi, oko 30.000 ljudi,
ima samo "7" funkcionalnih tusheva.

Imala dodushe, sad ne znam jesu li 'popravili' tu "sitnicu".
Dakle, ako je to nekom OK, neka ide tamo,
ja vishe netju.

Izadjesh iz vode kao chudovishte iz mochvare od travki i celofana,
pa te uprzi sunce, a ti da se istushirash,
ono mrk!
Nema vode ili je tush sjeban.
Na 42 celizijusa.

[offtopic]
Jel' ishao neko na zimovanje mozda?
To je chini mi se nekako primamljivije
[/offtopic]

[ majstorjoe @ 23.04.2009. 06:50 ] @
@zaraza i @horvat !!! posto vidim da trazite prijateljsku zemlju gde mozete da letujete ja vam od sveg srca preporucujem Mamaia i Konstanca na Crnom moru! Kao prvo usluga prvoklasna.Rumunija nije priznala Kosovo i Metohiju drugo Nikada nije ratovala sa Srbijom (jedino sa nama nisu ratovali u svojoj istoriji) slobodno procesljajte istoriju i videcete da nam je Rumunija mozda jedini pravi prijatelj kroz istoriju!!! Ja i ove godine idem tamo! na letovanje! nesto malko vise kosta ali ne moze da se poredi sa Crnom Gorom
:))))))))))))
[ deerbeer @ 23.04.2009. 09:27 ] @
Potpuno se slazem sa Ivanovim komentarom : Turska vs (CG i CRO - wannabe exluziva)
Da su se Turci toliko opterecivali istorijom i svojim ratovima nikad ne bi bili ono sto su danas .
Hrvatska je od svih pomenutih zemalja najskuplja (najam najjobicnije sobe na Hvaru je 50E !!!!)

Meni je npr. Crveno more daleko lepse Jadrana ,
a Egipat je jeftiniji i od Grcke , Turske i CG-a i CRO , i usluga je na zavidnom nivou.
kao i veliki izbor zanimljivih jednodnevnih izleta (ronjenje i krstarenje, Luxor, Kairo ,obilazak pustinjskih beduinskih sela , moto-safari itd..)
koji mogu biti veoma povoljni ako ih potrazite preko lokalnih egipatskih agencija, jer ih nase agencije daju u ponudi po vecoj ceni.
Jedini problem nekima je mozda avionska karta i preskupa JAT-ova aerodromska taksa .
Egipat nije bas za one koji vole lud nocni provod kao u Grckoj , ali je za odmor jako dobar ...
[ Sopocanac @ 23.04.2009. 09:38 ] @
Citat:
Potpuno se slazem sa Ivanovim komentarom : Turska vs (CG i CRO - wannabe exluziva)
Da su se Turci toliko opterecivali istorijom i svojim ratovima nikad ne bi bili ono sto su danas .
Hrvatska je od svih pomenutih zemalja najskuplja (najam najjobicnije sobe na Hvaru je 50E !!!!)

a Egipat je jeftiniji i od Grcke , Turske i CG-a i CRO , i usluga je na zavidnom nivou.
kao i veliki izbor zanimljivih jednodnevnih izleta (ronjenje i krstarenje, Luxor, Kairo ,obilazak pustinjskih beduinskih sela , moto-safari itd..)
koji mogu biti veoma povoljni ako ih potrazite preko lokalnih egipatskih agencija, jer ih nase agencije daju u ponudi po vecoj ceni.
Jedini problem nekima je mozda avionska karta i preskupa JAT-ova aerodromska taksa .
Egipat nije bas za one koji vole lud nocni provod kao u Grckoj , ali je za odmor jako dobar ...

drugo crveno more je tropsko more i ima nesto najlepse sto se moze naci u morima - KORALNE GREBENE i samim tim neverovatan podvodni svet pred kojim zastaje dah. To Crna Gora i Hrvatska niti bilo koja mediteranska zemlja nemaju niti ce ikada imati.

Ko jednom ode na ronjenje i proba taj ima zelju posle stalno da ide :)
[ NoneVi @ 23.04.2009. 09:41 ] @
Citat:
deerbeer: Potpuno se slazem sa Ivanovim komentarom : Turska vs (CG i CRO - wannabe exluziva)

Konstanca nikad više. Za tri dana su pokušali četiri puta da me opljačkaju usred bela dana, na sred ulice.

Pa makar Rumunija bila jedina zemlja na svetu koja nije priznala kosovo, ja tamo više ne idem. :-)

edit. Pogrešno sam citirao. trebalo je majstorjoe-a.
[ deerbeer @ 23.04.2009. 09:51 ] @
Citat:
@Sopocanac
drugo crveno more je tropsko more i ima nesto najlepse sto se moze naci u morima - KORALNE GREBENE i samim tim neverovatan podvodni svet pred kojim zastaje dah. To Crna Gora i Hrvatska niti bilo koja mediteranska zemlja nemaju niti ce ikada imati.
Ko jednom ode na ronjenje i proba taj ima zelju posle stalno da ide :)

Pricaj mi :):)

Razgovarao sam sa jednim Belgijancem koji drzi u Hurgadi ronilicki centar .
Ronio je po celom svetu a na kraju se skrasio u egiptu jer nema boljeg mesta za ronjenje.

Sto je najbolje, koralna ostrva i prelep morski svet se moze itekako istraziti sa samo maskom i dihalicom
na samo 3 -5 metara dubine. Sa bocom i odelom dozivljaj je jos bolji .
Do tada sam mislio da tako nesto postoji samo u filmovima sa specijalnim ronilackim ekspedicijama .
[ zaraza @ 23.04.2009. 10:44 ] @
Kada bi cela prica bila kao prethodnih par postova, mislim da bi ova rasprava imala smisla.
Dakle, razmatranje ponude, koralnih grebenova, smestaja, prevoza i ostalog....
[ chupcko @ 23.04.2009. 11:39 ] @
Pa i odnos lokalaca je deo turisticke ponude :)
[ Sopocanac @ 23.04.2009. 11:41 ] @
Citat:
Pricaj mi :):)

Razgovarao sam sa jednim Belgijancem koji drzi u Hurgadi ronilicki centar .
Ronio je po celom svetu a na kraju se skrasio u egiptu jer nema boljeg mesta za ronjenje.

Sto je najbolje, koralna ostrva i prelep morski svet se moze itekako istraziti sa samo maskom i dihalicom
na samo 3 -5 metara dubine. Sa bocom i odelom dozivljaj je jos bolji .
Do tada sam mislio da tako nesto postoji samo u filmovima sa specijalnim ronilackim ekspedicijama .

upravo tako . ja sam ronio prosle godine i sa disaljkom (snorkeling ) i sa bocom (diving) . najlepsi svet se nalazi kao sto si vec i sam rekao na 3-5 metara dubine. o bogatstvu podvodnog sveta i prelepim ribama koje tamo zive bolje da ne govorim .

dok ronis imas osecaj kao da si u raju , kao da si u najlepsem svetskom akvarijumu (sto realno i jesi) . neponovljiv osecaj , i meni je stvarno smesno kad mi na sve to neko kaze "crna gora, hrvatska" . gluposti.

drugo u egiptu se covek oseca kao GOSPODIN, kao Turista u rpavom smislu te reci. Egipcani ginu da te usluze svi se osmehuju svi su pozitivni dok u Crnoj Gori svi znamo kakav je odnos prema turistima. Kao prema neprijateljima.

ne bih otisao tamo za zivota vise nikad. pre bih stedeo novac da odem svake trece godine u egipat na ronjenje nego da idem svake godine u hrvatsku ili crnu goru.
[ zaraza @ 23.04.2009. 11:49 ] @
Citat:
chupcko: Pa i odnos lokalaca je deo turisticke ponude :)

Ali prica kako je A opljackao B 1323. godine nije.
[ deerbeer @ 23.04.2009. 12:25 ] @
Citat:
Sopocanac: upravo tako . ja sam ronio prosle godine i sa disaljkom (snorkeling ) i sa bocom (diving) . najlepsi svet se nalazi kao sto si vec i sam rekao na 3-5 metara dubine. o bogatstvu podvodnog sveta i prelepim ribama koje tamo zive bolje da ne govorim .
meni je stvarno smesno kad mi na sve to neko kaze "crna gora, hrvatska" . gluposti.

Ko mi kaze : ne mogu bez Jadrana i njegovog mirisa ja mu pokazem samo slike :

Inace cena celog aranzmana :
hotel 4* sa doruckom i vecerom (svedksi sto) i avionom je 450E + (110 E JAT taksa) .
Npr. 2 neskafe litar i po vode i limenka svepsa je u hotelu kostala oko 240 din.-a
Pa sad uporedite i prosudite sami :)

[ gajo2 @ 23.04.2009. 12:40 ] @
Meni je npr. dosadno ici na ronjenje i gledanje tamo nekih koralnih grebena, tako da u Egipat ne bih isao na more. Mozda samo zbog piramida, ali i to zimi kada nije 60 stepeni vani. Egipat je, kako kazes 560 evra, a u Hrvatsku mozes otici na kampovanje 4 evra/dan, bus recimo jos 60-70 evra, hrana jos 100 evra... ispadne oko 250 evra za nedelju dana, a ostatak potrosis na pivo.
[ deerbeer @ 23.04.2009. 12:54 ] @
^ Na takve varijante idem samo na planinu ,recimo kanjon Tare do Scepan-polja + splaverenje ili prasuma Perucac.
Nekad mi je to bolje nego samo more. Divljina i prelepa priroda , sator i neki rostilj i pivo ...bog da te vidi ..

[ StORM48 @ 23.04.2009. 13:00 ] @
"O ukusima ne vredi raspravljati"

...reče jednom neko i to ostade sinonim za mudrost u raspravama poput ove.

Dakle, zašto vi, koji mislite da se vaš dojam za dobar "miris mora" mora poklopiti sa svačijim i vi koji mislite da je ronjenje najbitnija stvar na svetu, na primer - ne shvatate one koji vole da se uspenju na Lovćen i bulje unaokolo ili one koji vole da se uzveru uz piramide ili suljaju niz Nil, letnji dan u podne?

Toliko trabunjanja na jednom mestu, da se čovek zabrine...

A svako će, bez obzira na sve, ipak odabrati ono što mu u tom trenutku najviše odgovara, bilo to zbog cene, aranžmana, mogućnosti da se uklapa u 5 do 12 ili zbog viza, problema sa pasošem, ženom decom, prevozom...

Pozdrav

EDIT: Typo

[Ovu poruku je menjao StORM48 dana 25.04.2009. u 22:28 GMT+1]
[ deerbeer @ 23.04.2009. 13:15 ] @
@StORM48
Pa ja sam naveo ostale mogucnosti koje Egipat pruza i ne samo ronjenje.
Druga stvar nisam nigde naglasio da je ronjenje najbitnije (moja licna stvar je sto se meni to svidja)
a treca stvar ne rasravlja se ovde o ukusima nego samo o iskustvima i dozivljajima
koje ljudi prenesu ovde na forum i razmene ih, pa neka ostali sami odluce gde ce ici .
Ako ti kao moderator to ne razumes , nemoj postovati nista i pusti ostale ljude da kazu nesto (slike, utisci , informacije itd..)
ili samo iznesi bilo kakve utiske sa ostalih primorja na kojima si bio .
Ovako sta god neko rekao vise na temu o letovanju mora da se pretvori u neku vrstu flejma
zasta nemam ni vremena ni zivaca.
Pozdrav !

[ Horvat @ 23.04.2009. 14:34 ] @
@joe,eto,rumunija mi nije pala na pamet :)

@ ne znam ko je postavio cenu aranzmana za egipat,ono 110e to je cena aviokarte,ili samo takse?

a na more ne idu svi da bi gnjurali,a ni nemaju svi toliko love,ne?

tako da,nek ide ko di hoce samo nek se lepo provede
[pokazivanje prstiju,grebanje kola i ostala sranja postoje po citavom svetu...]

@sopocanac,zaboravio sam nesto prosli put napisati,ti tu pljujes po cg kako je "priznala kosovo",a ti se klincis da ides tankirati na kosovo ;)
[ majstorjoe @ 23.04.2009. 14:40 ] @
@Horvat da si bio tamo pala bih ti cesce napamet
[ UGY @ 25.04.2009. 13:59 ] @
E stvarno koliko cinizma ne mogu da vjerujem. Eto, savim slucajno zivim na relaciji Novi Sad - Budva (Becici). I zivi sam svjedok sa koliko predrasuda ljudi pricaju o Crnoj Gori.

Evo s pocetka teme, covjek napade kako doktori preporucju coca-colu ?#&!@ a potom se ispostavi da to isto rade, gle cuda i doktori u Beogradu?!

Dalje, covjek se zali da je cekao pizzu 40 minuta?! Pa evo nema mjesec dana u Mercatoru u pizzeriji sam porucio pizzu i cekao, cekao, cekao i da bih konobara pitao pa dobro hoce li ta pizza, i ladno mi covjek kaze da je zaboravio da poruci? Eh! Ma to se izgleda desava samo u CG?

Onda jedan od vas spominje vaterpolo utakmicu izmedju CG i Srbije i vec iznosi svoj zakljucak da je jedini razlog zasto nije doslo do incidenta taj sto se igrala ujutru i sto su svi bili trijezni? Samom izjavom nabija tenzije, a iznosi da nije ni doslo do incidenta. Pitam se cemu onda incidenti izmedju navijaca u Beogradu pred svaku vazniju utakmicu? Ispade opet da jedino incident moze da se dogodi u CG!

Moram se sloziti sa izjavom da je izlgeda nekako IN da se pljuje po Crnoj Gori i da se u tome utrkujete. Slozili se vi ili ne, ipak smo jako slican narod. Zaboravljate cinjenicu da u Crnoj Gori zivi 1/3 srba, koju nekim cudom popljujete zajedno u paketu sa svim ostalima. Inace cemu uvrede na ovoj temi tipa "Ja licno bi voleo da pocrkaju", "Stoka najveća", "brkate crnogorske babe" i sl. Nije izvuceno iz konteksta! Nekima se svidja da vrijedjaju, a ovakvim izjavama samo pokazuju da su isti ili gori od onih koje optuzuju.

Cinjenica, sa kojom cu se jedino sloziti, jeste da je Crna Gora skupa destinacija, u smislu boravka u hotelu. Ukoliko hocete da boravite u nekom od hotela trebace vam dosta para. Vjerovatno kao jedan pristojan aranzman za Tursku, Egipat i dobicete ono sto ste vec vidjeli, jer ste u Crnoj Gori vec boravili i nece vam biti interesantno. A de ne spominjem novije i renovirane hotele, u kojima bi vas boravak stajao kao neki od aranzmana na Kubi, recimo.

Medjutim, ako se pak oprijedelite za privatni smjestaj, bice vam neuporedivo jeftinije u Crnoj Gori nego li u Egiptu i sl. Te price o malim i prljavim sobicama, brkatim babama ne piju vodu, jer sticajem okolnosti znam dosta ljudi koji izdaju prilicno kvalitetan smjestaj (moji roditelji, prijatelji i sl).

Priznavanje nezavisnosti Kosova, politicka previranja i u slicne stvari zaista ne bih zelio da zalazim. Ukoliko osjecate mrznju, a vidim da neki osjecaju, zbog politickih pitanja - onda je vjerovatno najbolje da zaobidjete Crnu Goru i svoj odmor iskoristi negdje drugo.
[ budjavlebac @ 25.04.2009. 15:19 ] @
Citat:
Moram se sloziti sa izjavom da je izlgeda nekako IN da se pljuje po Crnoj Gori i da se u tome utrkujete.

Ne bih se složio. Nije IN, kao što kažež. Da nije možda reakcija na ono što dolazi iz Crne Gore (vidi pod ,,crnogorska pravoslavna crkva'', pokušaji otimanja manastira, ukidanje srpskog jezika, prekrajanje istorije)? Eto, ja ću da pljunem po svim tim stvarima!

Da li pod pljuvanjem podrazumevaš i realno sagledavanje činjenica: kvalitet usluge, voda, struja, čistoća, odnos lokalnog stanovništva (čast većini normalnih ljudi)?
Eto meni se desilo da u Bečićima uđem u sobu, a u njoj me dočeka krvava gaza na podu, miris buđi i prašina na sve strane za ne baš male novce, a drugi smeštaj je bilo malo teže naći. Kad sam izlazio iz sobe do tada malko usiljeno ljubazna baba (ne sećam se brkova, mada nije ni važno) nas još zamoli da joj očistimo sobu jer takav je red kod nje, pa se našla i uvređeno kad smo to odbili!?
Druge godine, u kući u kojoj sam bio, bilo je sve normalno dok gazde nisu rešile da izdaju i kuhinju!? pa smo ujutru morali da se šunjamo da ne probudimo ,,goste'' dok spremamo doručak.
U supermarketu akcija! pivo na popustu. Uzmem prvo i ne razmišljam. Platim na kasi, kad ono tek tad vidim da je prošao rok. ,,Ljubazna'' prodavačica (bez brkova) mi saopšti da ne može da vrati pare jer je već ,,prošlo kroz kasu''...

Meni jako malo treba: čisto more (malo dalje od luke i kanalizacije), mesto na plaži (bez guranja), pivo (sveže), voda i krevet da se odmorim (bez glasne treš muzike posle ponoći), a vazduh se valjda podrazumeva i ne ulazi u cenu.

Opet, neko će reći (i to sam čuo): - Šta će nama srpski turista kad malo troši. Ako i za te ,,bedne'' pare ne može da se pruži dostojna usluga, pa onda o kakvom visokom turizmu da se priča?

Citat:
Te price o malim i prljavim sobicama, brkatim babama ne piju vodu, jer sticajem okolnosti znam dosta ljudi koji izdaju prilicno kvalitetan smjestaj (moji roditelji, prijatelji i sl).

Ne razumem. Oćeš da kažeš da ovde ljudi lažu? Sticajem okolnosti i ja sam se dosta puta jako lepo proveo, ali veliki je procenat prilično nekvalitetnog smeštaja, pa ko voli lutriju nek izvoli.

Citat:
Slozili se vi ili ne, ipak smo jako slican narod.

Isti ili sličan. Slažem se. Ali, zar to da se potencira samo kada mi trebamo da ostavimo pare i da ćutimo o kvalitetu usluge, a kada druga pitanja dođu na red (vidi gore) onda da se distanciramo i glumimo dva različita sveta?

Citat:
Zaboravljate cinjenicu da u Crnoj Gori zivi 1/3 srba, koju nekim cudom popljujete zajedno u paketu sa svim ostalima.

Ta 1/3 Srba mislim da će prva popljuvati sve gore navedene stvari.
[ Zeleni zub @ 25.04.2009. 16:26 ] @
Kaze tema "Letovanje u Crnoj Gori - ide li ko?"
Moj odgovor:
Nisam trenutno u mogucnosti da idem u Egipat, Tursku, Grcku (novac, pasos, cekanje za vizu).
Imam sve uslove da idem u CG na letovanje ali ipak necu otici tamo, jer mi je jos uvek sveze http://www.elitemadzone.org/p1673178 .
Radije cu se osloniti na varijantu lavor.
[ UGY @ 25.04.2009. 16:31 ] @
Nebitno za ovu temu, ali u tu 1/3 ulazim i ja. Rodjen sam u Crnoj Gori i ako bih sad bilo sta povezao sa politikom ili nacionalnoscu usao bih u temu o kojoj je pretpostavljam zabranjeno diskutovani na [ES] forumima.

Varas se ako mislis da ja i barem 1/3 naroda u Crnoj Gori se slazemo sa odlukama zvanicne vlasti. To je samo zato sto si zrtva medija i onoga sto oni proizvode. Za mene, kao i za tebe CPC je nepostojeca, priznavanje Kosova je odluka sa kojom se neslazem. A ti si uspio, bas ono sto vecina vas radi, da me stavis u kos sa onima koji su priznali Kosovo, sa onima koji su za nekakav crnogorski jezik, i sl... i lupis mi etiketu da sam ne znam kakav?

Epa, druze, grijesis, i to mnogo! Ovdje sam htio da skrenem paznju o Crnoj Gori kao o turistickoj destinaciji i ogradio sam se zadnjom recenicom (u proslom postu) da ne zelim da se bavim politikom. Ali ti ocigledno zelis. Odmah si potegao politicke razloge zasto ne zelis u CG, pa tek onda realne (usluga, kvalitet, cijene i sl).

Mozes da se nastavljas o tome koliko zelis, ja necu. Prije svega sto me uzasno nervira takva vrsta etiketiranja. Tvoje predrasude su ocigledno nadjacale.

Takvog smjestaja u kakvom si ti bio vjerujem da ima. Ali nisi li ti mozda sam kriv sto krenes na ljetovanje bez obezbjedjenog smjestaja?! Meni je ovo malo cudno! Znaci, ti sjednes u auto (bus, voz, sve jedno) i dodjes da trazis od kuce do kuce smjestaj? Nisam siguran da bi mnogo bolje prosao ni u Turskoj da ovo isto uradis, u Egiptu jos manje). Nacin na koji kreces na ljetovanje je los, i sebe dovodis u situaciju da te uslovljavaju losim smjestajem? Zasto nisi rezervisao preko agencije smestaj, oglasa, pogledao smjestaj preko interneta? Ovo bi sve naravno uradio kad bi isao u Grcku, Egipat i sl.

Sam sebe dovedes pred svrsen cin. I posle, svi mi koji se bavimo turizmom, koji imamo transparentnu ponudu u vidu internet sajta, rezervacija i sl. popljujes na ovakav nacin? Evo ti iz prve ruke. Pretezno svi nasi gosti su iz Srbije i Republike Srpske (kao i nasi ljudi koji zive u EU). Prije nego dodju pogledaju ponudu, zovnu, raspitaju se, i ukoliko su zadovoljni rezervisu! Ne cini li ti se ovo originalnijim nacinom odmora nego torbu pod ruke pa cemo naci "neku sobu" za odmor?

Uporno potenciras to "brkati", ocigledno ne isprateci temu od pocetka. Neko je spomenuo "brkate crnogorske babe", pa sam to bio naveo. Ti ocigledno, jos jednom, u zelji da iskazes nezadovoljstvo, uporno provlacis kroz svoj post "brkati". Cemu tolika tendecioznost?
[ chupcko @ 25.04.2009. 21:13 ] @
Mislim da oni koji brane crnu goru, to rade uzalud.

Naime, ako ste nas vec otpisali kao lose turiste i zelite neke koji dobro placaju, sto vas toliko pogadja sto necemo ?

Hocu reci, cim ima ovde toliko odbrane te crne gore, znaci da vam ipak trebamo, ali ja se nadam da cete to pokazati spustanjem cena, i boljom uslugom. Ili ce opet ono: mi smo ponosit narod, dje cu ti ja donosit kafu...

Sto lepo ne reklamirate po belom svetu, a nas Srbe, ostavite, kada ste vec tako odlucili :). Lepo se okrenite ka turistima iz albanije, sa kosova, iz rusije ... .
Imate vi nove prijatelje, sta ce vam nekadasnji :).

I iskreno se nadam da ce vam sezona puci, a ko zna, mozda vas rusi dovedu u red :))).

[Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 25.04.2009. u 22:48 GMT+1]
[ Horvat @ 25.04.2009. 21:46 ] @
@chupko idi kuda god ti je volja
ali pljuvati [i generalizovati] po ljudima nije ...da se najblaze izrazim...lepo [pogotovo ova s brkovima ti nije na mestu]

e sad ako je to tebi ok,jako zalosno...
[ Ivan Dimkovic @ 25.04.2009. 21:47 ] @
Citat:

Sto lepo ne reklamirate po belom svetu,

Bogme, ja svako malo vidim reklamu za CG na CNN-u ... nije da se ne reklamiraju, samo je konkurencija vrlo velika :)
[ MyWay @ 25.04.2009. 22:16 ] @
Ne znam da li je već bilo:
Citat:
Nestašica struje i vode, nedostatak puteva, visoke cene i nekontrolisana gradnja mogli bi crnogorski turizam dovesti do bankrotstva, piše nemačka agencija DPA.
U tekstu se prenose reči profesora turizma Radeta Ratkovića da je crnogorska turistička branša "pred bankrotom" i navodi da mnogi koji dolaze u Crnu Goru na odmor "kao otimačinu doživljavaju već to što im se na granici naplaćuje deset evra 'ekološkog poreza' po automobilu i 30 evra po prikolici".
"Kao objašnjenje se navodi da je ova balkanska zemlja 'prva ekološka država Evrope'. Ali ta država se guši u otpadu koji se svuda, čak i u visokim planinskim predelima, divlje odlaže", navodi se u tekstu DPA.

Dodaje se da i Nemački automobilski klub ADAC ocenjuje da "naplaćivanjem te 'ulaznice' ili 'prikrivenom putarinom' za džombaste puteve Crna Gora ne čini sebi uslugu, jer time samo zastrašuje turiste".
ADAC, koji redovno testira turističke kapacitete širom Evrope, ocenjuje i da "nijedan kamp u Crnoj Gori ne ispunjava evropske usluge", kao i da kampovi "nisu ni približno tako dobri kao oni u Hrvatskoj".
Izvor: http://www.b92.net/biz/vesti/r...04&dd=25&nav_id=357350
[ drbogi @ 25.04.2009. 23:05 ] @
Citat:
UGY
Evo s pocetka teme, covjek napade kako doktori preporucju coca-colu ?#&!@ a potom se ispostavi da to isto rade, gle cuda i doktori u Beogradu?!

Samo istine radi, koka-kola je spomenuta kao odgovor na ovo:
Citat:

O epidemiji su cutali dok nije prosla sezona a 90% klinaca je povracalo i imalo visoku temperaturu i po nekoliko dana.Pitam se da li ce se to pred ovu sezonu zaboraviti.

Pa u iste škole su išli, zašto te to čudi, neće valjda da preporuče tablete sa aktivnim ugljem, kad nisu čuli a ni učili o tome.
A opet, ja nisam čuo nigde da elitni turizam podrazumeva i testiranje izdržljivosti na kojekakva čudovišta iz pijaće vode.

Ili npr. kada negde oko 17h dođu 4 giliptera i počnu da šutiraju loptu na nekakvom molu u Igalu, i ti normalno skloniš se odatle, jer nisi lud da rizikuješ potres mozga kod dece ako bi ih lopta slučajno pogodila. Al jebiga, Đetići vekovima igraju taj tenisfudbal tu, gde da im 50 turista sa decom i peškirima kvari uživanje.
Onda se to lepo razigra, pa ovi sami odu, još to dožive kao da nisu poželjni tu. Čudan neki svet.
Nemci, Amerikanci, Česi, Francuzi, jedva čekaju da posluže kao mreža junačkim tićima- fuzbalerima.
[ BokasaTzar @ 26.04.2009. 01:09 ] @
Često sam bio u cg poslovno i na odmoru. I za njih važi isto kao i za hrvatiju - ne idite tamo.

Uz ogradu - ako baš ne morate. Ipak, sa druge strane, nije vam to hrvatija, pa da strahuješ za život.

Opuštenije je i osim u Cetinju (gde je zbilja opasno) na ostalim mestima vam neće praviti veće probleme. Pri tome naravno Ulcinj vam nije baš inteligentna destinacija.

Zato bahato i primitivno ponašanje vam ne gine. Što od skutera po vodi, što od skutera po plaži i sl. peripetija. Mesto za parkiranje? Pa još i besplatno? Jedino u cg u hotelu Slovenska plaža vam naplaćuju hotelski parking KAO GOSTU HOTELA!?

Najveći problem je đubre na plažama, nestašica vode i zagađeno more. Jeste li se ikad zapitali gde odlaze fekalne vode grada Budve, Kotora i celog cg primorja? More je neopevano zagađeno i varijante plivanja bez detaljnog pranja posle (pod tušem) vam ne preporučujem.

Čuvene fore sa suncobranima, kelnerima i otimanjem love na svakom koraku jednostavno su neminovne.
U nedostatku prave ponude bave se otimanjem love i to je tako.

A sad pozitiva: jeftinije je nego bilo gde drugde. Ne mnogo, ali eto.

Svede se na to da ideš i znaš da će biti problema, samo je pitanje gde će da te dovate.

Pa zato mislim da Grčka - Turska - Tunisko ili Egipatska kombinacija je mnogo bolja varijanta.

[ zaraza @ 26.04.2009. 01:17 ] @
Razmisljam se nesto da otvorim radnju....
Zvace se "eXTREME Survival, equipment for Montenegro And Croatia"....
Prodavacu samohodne topove, protivavionske mitraljeze i topove, ABHO opremu, sitno pesadijsko naoruzanje, protiv tenkovsko naoruzanje, pancire i ostale sitnice kao sto su rambo nozevi, lukovi i strele, samostreli i ostalo.
Uz to cu organizovati timove vrhunskih pilota koji ce iz nevolje izvlaciti sve one koji cekaju duze od 30 min za picu.
[ musicmaster @ 26.04.2009. 17:57 ] @
Citat:
zaraza: Razmisljam se nesto da otvorim radnju....
Zvace se "eXTREME Survival, equipment for Montenegro And Croatia"....
Prodavacu samohodne topove, protivavionske mitraljeze i topove, ABHO opremu, sitno pesadijsko naoruzanje, protiv tenkovsko naoruzanje, pancire i ostale sitnice kao sto su rambo nozevi, lukovi i strele, samostreli i ostalo.
Uz to cu organizovati timove vrhunskih pilota koji ce iz nevolje izvlaciti sve one koji cekaju duze od 30 min za picu.

Zaboravio si profesionalnu Bandzi Dzamp opremu.
Crnogorci te svezu oko struka, utegnu ti kichmu da ne pukne, kad te cimne nazad,
a stizesh najvishe nekih 2-3 metra iznad plitjaka, taman da se razbijesh kao staklo,
ako ne daj boze nastane "prekid".
(takav utisak imash dok gledash)

Jedan takav skok u Budvi koshta 30 evra.
Znachi, ne vezuju za noge pa kao sa mostova,
shto gledamo po ekranima....

Dakle skakachi su vezani oko struka, a ono shto ih drzi je iznad stomaka,
pa vi sad vidite.

I couldn't believe when I saw that shit,
honestly.
[ StORM48 @ 26.04.2009. 18:48 ] @
@musicmaster
Šta je poenta posta?
Bandži koji Te plaši?
Ili to što se plaća?

Citat:
Turizmu u Crnoj Gori preti bankrot?

17:03 | Izvor: Beta

Berlin -- Nestašica struje i vode, nedostatak puteva, visoke cene i nekontrolisana gradnja mogli bi crnogorski turizam dovesti do bankrotstva, piše nemačka agencija DPA.

U tekstu se prenose reči profesora turizma Radeta Ratkovića da je crnogorska turistička branša "pred bankrotom" i navodi da mnogi koji dolaze u Crnu Goru na odmor "kao otimačinu doživljavaju već to što im se na granici naplaćuje deset evra 'ekološkog poreza' po automobilu i 30 evra po prikolici".

"Kao objašnjenje se navodi da je ova balkanska zemlja 'prva ekološka država Evrope'. Ali ta država se guši u otpadu koji se svuda, čak i u visokim planinskim predelima, divlje odlaže", navodi se u tekstu DPA.

Dodaje se da i Nemački automobilski klub ADAC ocenjuje da "naplaćivanjem te 'ulaznice' ili 'prikrivenom putarinom' za džombaste puteve Crna Gora ne čini sebi uslugu, jer time samo zastrašuje turiste".

ADAC, koji redovno testira turističke kapacitete širom Evrope, ocenjuje i da "nijedan kamp u Crnoj Gori ne ispunjava evropske usluge", kao i da kampovi "nisu ni približno tako dobri kao oni u Hrvatskoj".

Pošto je stanje sumorno i u hotelskoj branši, nekoliko nemačkih turističkih kompanija izuzelo je Crnu Goru iz svojih kataloga, što je Ratković za DPA nazvao "alarmantnom činjenicom".

"Iz temelja renovirani hoteli, kao Rivijera u Petrovcu, iznenada su u predsezoni zatvorili vrata jer im se nije isplatilo da rade. Drugi hoteli pak zbog krize ne dobijaju od svojih banaka kredite za pripreme za sezonu. Pošto hoteli ne mogu da otplaćuju kredite, banke prete da će pruzeti vlasništvo nad hotelima", navodi DPA.

U tekstu se ukazuje da su "hotelijeri računali na dolazak bogatih gostiju iz Rusije i Ukrajine, koji su zamenili Nemce kao platežno najsposobniju grupu turista". Ali, mnoge od njih su već prošle godina zaplašile u odnosu na Tursku, Hrvatsku ili Grčku visoke cene.

Izvor

Pozdrav
[ musicmaster @ 26.04.2009. 23:26 ] @
Poenta je da mislim da takav vid zabave,
ne deluje bezbedno.

Nije me strah,
a blesav sam josh manje,
da dam 30 evra za 'sec' na kichmi,
koji traje 1 minut.

Josh i ne dodirujesh vodu,
jer si 2 metra iznad vode (max.) kad te povuche nazad.

Znachi, da je bar neka visina...

Znachi, Crnogorsko Budvansko Rivijerski Bungee je sprdnja.
Sprdnja kao shto oni sami kazu.

To je bila poenta mog posta.

Nego, zashto bi ikoga trebalo da chudi da se neshto na moru platja?
Vidish, to je ono zanimljivo,... jel' da?

Ajde objasni ti to meni...
LOL!
[ StORM48 @ 27.04.2009. 00:26 ] @
Poenta je da ne postoji "sec na kičmi", jer se "sec" ni ne oseća.

Druga poenta je da bandži drži Beograđanin.

Pozdrav
[ pitikovski @ 27.04.2009. 00:35 ] @
Citat:
Druga poenta je da bandži drži Beograđanin

Ovu poentu potvrdjujem.
[ musicmaster @ 27.04.2009. 00:50 ] @
Beogradjanin Crnogorskog porekla.... ili sa vikendicom na moru...

Sve u svemu, to shto sam tada video je shit.
Taj bungee. Ne mora da 'seca' uopshte,
bar ljudi prste da nakvase dok djipaju,
ali jBG, shta tjesh...
[ Sopocanac @ 27.04.2009. 08:40 ] @
Citat:
Kaze tema "Letovanje u Crnoj Gori - ide li ko?"
Moj odgovor:
Nisam trenutno u mogucnosti da idem u Egipat, Tursku, Grcku (novac, pasos, cekanje za vizu).
Imam sve uslove da idem u CG na letovanje ali ipak necu otici tamo, jer mi je jos uvek sveze http://www.elitemadzone.org/p1673178 .
Radije cu se osloniti na varijantu lavor.

USKORO CE MOCI DA SE IDE U EGIPAT VEC OD 250 EVRA!

Jer do sada u ceni aranzmana JAT-ova karta za povratni certer let iznosila je 250 evra + aerodromske takse.

E sta se sad desava. Egipatske low cost kompanije vrse pritisak da se njima dozvoli letenje iz Beograda ili EGIPAT UKIDA DOZVOLU JATU ZA LETENJE

I sada morace bagra monopolisticka da popusti tako da cemo uskoro leteti do Egipta egipatskim low cost kompanijama po ceni karte od 20-30 evra. To ce pojeftiniti aranzmane za preko 200 evra i znacice da ce cena aranzmana u hotelima sa recimo 3 zvezdica mesto sadasnjih 450-500 kostati 250-300 a cena aranzmana u hotelima sa 5 zvezdica, znaci MAX USLUGA kostace oko 500 evra mesto asadasnjih 700-800.

Egipat ce biti pristupacniji nego ikada do sada i samo budala posle toga moze da ode u Crnu Goru.
[ Zeleni zub @ 27.04.2009. 10:16 ] @
Sopocanac wrote:
USKORO CE MOCI DA SE IDE U EGIPAT VEC OD 250 EVRA!

Iz tvojih usta u Bozije usi...
[ Mladen @ 27.04.2009. 10:24 ] @
Eto i na b92 ista vest o low cost kompanijama...
[ whitie2004 @ 27.04.2009. 11:21 ] @
Crna Gora godina X -> male platu milicionera, kompletna tehnoloskoorganizaciona struktura sluzbe na zadatku zavrtanja stranaca za 5 eura. Od Podgorice do granice licno uhvacen 6 puta. Nebi zamarao sa razlozima, predpostavljam da znate te price ....

Crna Gora, godina X+1 -> ankete pokazale da je korupcija bas, bas velika i zabranjeno bilo kakvo naplacivanje kazni u vreme sezone. Praksa: autobus se poprecio na raskrsnici u Baru, ne prolazi dok se ne upali crveno svetlo. Sofer se kezi milicioneru , ovaj se krsti ...

Crna Gora, godina Y -> politicka vecina oznacava Kosovare kao nosioce turisticke klijentele i daje im se puna podrska, do nivoa milicijske pratnje autobusa od granice do Ulcinja. Oni tu iznose vrece sa krompirom i rasporedjuju duseke, cebad i jorgane po plazama, parkovima i zelenim povrsinama ...

Crna Gora, godina Y +1 -> promena politicke slike. Carinici su alergicni na povrce u boksevima autobusa, a na ceni samo turisti koji ostavljaju preko 100 eura dnevno ...

Turska, prosla nova godina -> Kako udjes na aerodrom doceka te skener. Onaj cetvrti na portu te garantovano izuva... U hotelu, momak se prihvata za prtljag tek kad prodjes kroz skener. Oko hotela kucice na 50m, Nesto mali prozori, momci naoruzani dugim cevima. U firmi koju sam posetio isto me docekao skener na vratima. Gazdi bilo blam pa i on prosao. Zaustavljenje na ulici da zena kupi cigare se zavrsilo sa dva dzipa i molbom da izadjemo iz vozila. Prolaznici se odmicu, panduri ne prilaze, samo kuca njuska oko vozila. Kada ona klimne glavom prilaze panduri i biva im ocito lakse kad vide da smo iz Serbistana. Komentar u smislu .. koji si q* ovde nasao da parkiras.

Havaji, sledece leto -> moze bude da dobijem na lotou, a mozda dobijem i americku vizu, ako izbegavam svinjetinu sa sombrero mozda ne dobijem grip ... ali da me prime nazad u Evropu - nema sanse. :-)
[ Horvat @ 27.04.2009. 15:40 ] @
ti kao da si u iraku a ne u turskoj bio :D
ili si bio u nekom delu u kojem se "voledu" kurdi i turci
[ Cokss @ 27.04.2009. 20:43 ] @
Ja imam jednostavan razlog koji se nece mnogima svideti.
Jednostavno gadi mi se njihovo ponasanje.I sve sto je u vezi njih.
Ne zelim da idem tamo gde me velika vecina ne zeli.
[ whitie2004 @ 28.04.2009. 08:04 ] @
>> ti kao da si u iraku a ne u turskoj bio :D

Ataturkov aerodrom kod Istambula...

Samo je tajming bio problem. U to vreme se muslimani vracaju sa hadziluka; guzve su ogromne i verski su malo napumpani ....
[ jorganwd @ 28.04.2009. 10:23 ] @
Krenuh da citam komplet, dodjoh do trece strane i ne mogadoh vise... E ovako, par cinjenica da iznesem...

- Crna Gora je cistija od Srbije (van sezone)

- turisticki radnici su mahom iz Republike Srpske, Srbije i sjevera Crne Gore. Ne zato sto primorci ne zele da rade, vec zbog deficita radne snage i jeftinije radne snage iz navedenih oblasti

- Crnogorski policajci (i carinici) su mnogo ljubazniji od srbijanskih (iz iskustva). To sto neko hoce da cepa 120km/h kroz moracu, njegov problem. U Crnoj Gori je maksimalno ogranicenje 80km/h htjeli/ne htjeli (nema autoputa na zalost). Postuj pravila i niko te ne dira. Neces da podmitis? Zadrzi se jos koji dan u Crnoj Gori kod sudije. Vidi, i ja bih te maltretirao da gledam svaki dan ljude/strance, i da ih skupljam u komadima u crne kese zbog njihovog mazohizma za volanom.

- Crnogorsko primorje je vrlo cisto van sezone. TURISTI SU TI KOJI GA ZAGADJUJU. (eto, zivio sam prilicno dosta na primorju pa znam kako se turisti ponasaju)

- (ne)ljubaznost cete naci u jeftinim restoranima i kaficima. Kao i u bilo kom drugom kraju svijeta, da se razumijemo.

- Znao sam cesto da ronim. Ulosci, usrane gace, pare itd. je vrlo cesta pojava na dnu mora, na par metara.
- Crnogorski primorci ne odu na plazu 5 puta u toku sezone, 99%.
- Mnogi turisti setaju gradom u kupacim gacama, kao da je grad - plaza. Gadi mi se od toga, kada neko dodje u zlataru u gacama ili kratkom sorcu. Prosetaj svojim gradom tako.
- vozim kroz Sutomore, kad ono debeli cika nosi karton na kome pise: 'DOBRODOSLI NA SRPSKO MORE'. khm?
- vozim kroz moracu preko 100km/h kad ono bmw sa bg tablicama prosisa kao da stojim u mjestu. Nekaznjivo?

E sad na osnovu ovoga, par pitanja:

1. Zasto nema epidemije i virusa van sezone?
2. Zasto je prljavo u toku sezone?
3. Zasto su neljubazni turisticki radnici?

[Ovu poruku je menjao X Files dana 28.04.2009. u 11:37 GMT+1]
[ StORM48 @ 28.04.2009. 10:47 ] @
Ja se inače ne slažem sa mnogim stavovima iz ove teme, ali Ti si ga preterao za sve pare...

Citat:
jorganwd: - Crna Gora je cistija od Srbije (van sezone)

Ko je merio?

Citat:
- turisticki radnici su mahom iz Republike Srpske, Srbije i sjevera Crne Gore. Ne zato sto primorci ne zele da rade, vec zbog deficita radne snage i jeftinije radne snage iz navedenih oblasti

Nisam primetio. Ima ih, ali NISU u većini.

Citat:
- Crnogorski policajci (i carinici) su mnogo ljubazniji od srbijanskih (iz iskustva).

Sigurno. Pogotovo kad te zaustavi iz čistog ćefa i ubeđuje da si prekoračio brzinu sa 8 km/h, na mestu GDE NE POSTOJI ZNAK i ja to znam bolje od njega, jer 20 godina ŽIVIM u tom kraju, po 3-4 meseca godišnje.

Citat:
Vidi, i ja bih te maltretirao da gledam svaki dan ljude/strance, i da ih skupljam u komadima u crne kese zbog njihovog mazohizma za volanom.

Dosad su APSUTNO SVE teške saobraćajke, koje sam video, uzrokovali vozači sa područja CG. Nikada nisam video ni jednu saobraćajku koju su uzrokovali vozači van CG.

Citat:
- Crnogorsko primorje je vrlo cisto van sezone. TURISTI SU TI KOJI GA ZAGADJUJU.

Da, "naravno", ovo je tako karakteristično za sva mesta na planeti koja posećuju turisti. Malo je doduše čudno što je samo CG takva kakva je.

Citat:
- Znao sam cesto da ronim. Ulosci, usrane gace, pare itd. je vrlo cesta pojava na dnu mora, na par metara.

A guzni istovar koji se iz gradske kanalizacije izliva na plažu... to si zaboravio? Verujem da je previd.

Citat:
- Mnogi turisti setaju gradom u kupacim gacama, kao da je grad - plaza. Gadi mi se od toga, kada neko dodje u zlataru u gacama ili kratkom sorcu. Prosetaj svojim gradom tako.

Uh, nisam znao da je zabranjeno. Trebalo bi zatvoriti sva letovališta na planeti, da se nekima ne bi "gadilo".
U inostranstvu su i prodavci vrlo bezobrazni. Odeš na skijanje, upadneš u opremi u prodavnicu obuće, a drski prodavci skoče na tebe i krenu da te izuvaju (sa sve smrdljivim čarapama) kako bi ih udostojio probe njihove odvratne robe. ccc, kako bezočno...

Citat:
- vozim kroz Sutomore, kad ono debeli cika nosi karton na kome pise: 'DOBRODOSLI NA SRPSKO MORE'. khm?

Vozim kroz BG, a ono više CG tablica nego u CG.

Citat:
- vozim kroz moracu preko 100km/h kad ono bmw sa bg tablicama prosisa kao da stojim u mjestu. Nekaznjivo?

Vozim kroz CG sa svojim tablicama, mirno i kulturno, krene da me zayebava policajac jer mu se tako diglo, a pored mene prolaze automobili BEZ TABLICA na koje niko ne obraća pažnju... čudan ovaj svet....

Citat:
Zasto nema epidemije i virusa van sezone?

Zato što više nema ko da se zarazi

Citat:

Zato što se turizam gaji održavanjem, a ne u fazonu - bacim travu i ona raste.

Citat:
poruka za sve turiste:
Nemate para da ljetujete ko gospoda? Sirok vam put do ade ciganlije...

Izgradite više te replike Montekarla, Las Vegasa i Dubajia, pa da vas gledamo samo na CNN-u.

Pozdrav
[ Jbyn4e @ 28.04.2009. 10:53 ] @
O boze...

Citat:

- Crna Gora je cistija od Srbije (van sezone)

Imas neki dokaz ili je ovo tvoje misljenje?
Citat:

Onda, ukoliko ne zelite da se takva slika ne ponavlja, ili placajte vise te radnike, ili ih barem KONTROLISITE sta rade. A primorci ne zele da rade, naravno, kad izdaju sobe i ostalo. Pa ne bih ni ja. Tako da ne stoji ti konstatacija da nije da ne zele da rade - vec upravo, NE ZELE. A i zasto bi ako im je ovako lepo?
Citat:

- Crnogorsko primorje je vrlo cisto van sezone. TURISTI SU TI KOJI GA ZAGADJUJU. (eto, zivio sam prilicno dosta na primorju pa znam kako se turisti ponasaju)

Pa da, zato i radite na ukidanju turista u sezoni. Najbolje da dodjemo VAN sezone.
Citat:

Da mi je grad na moru, verovatno bih se i ja setao u kupacim gacama. Posto nije, onda se setam u kupacim gacama tamo gde je to i namenjeno. Neces da ti se turisti setaju u gacama u sezoni? Pa lepo otidji u neki grad gde nema turista, pa nece da ti se gadi (bar ne zbog toga).

Citat:

1) Ima vode. U sezoni NEMA, ako sam dobro obavesten (ne idem u C. Goru na more, iako bih to zeleo, zbog nehigijenskih uslova smestaja) i pogledaj pod 2):
2) Nema vode, niti ima ko da cisti. Kako to u npr. Grckoj ima vode, ima ko i da cisti i pored zilijardu turista vise - ipak je cisto? Pa nemoguce da je samo u C. Gori prljavo zbog turista, i nigde drugde?
3) Zato sto im sefovi dozvoljavaju, tj. ne kontrolisu ih. Kad bi palo malo vise otkaza, i malo se vise platili ti radnici, mozda bi bilo drugacije.

Za sve ostalo sto si naveo se slazem (divljanje po putevima (ali od strane svih, pa sam kazes da vozis 100 km/h kroz moracu a da je ogranicenje 80 max svuda?), debeli cika u sutomoru (debila ima svuda...), neljubaznost u jeftinijim kaficima - ali ovo poslednje nije pravilo svuda, kao sto ti mislis).

[ DaliborP @ 28.04.2009. 10:54 ] @
Citat:
jorganwd
E sad na osnovu ovoga, par pitanja:

Evo ja da probam da odgovorim. Zbog radnika i gostiju iz Srbije. Da nema njih Crna Gora bi potpuno drugacije izgledala i funkcionisala, bila neuporedivo cistija i organizovanija.
[ vilil1 @ 28.04.2009. 10:54 ] @
@jorganwd

BRAVO ZA POST!!!

Ma to je pravo stanje stvari, post koji je napisao neko iz Podgorice, a ne kao sto pisu ovi sto izdaju sobe.
Dakle, gospodo, vi koji razmisljate i dalje o CG kao turistickoj destinaciji, valjda vam je sada jasno kakvo misljenje imaju o vama. BATALJUJTE CRNU GORU!!! Ostavite je ovakvim cistuncima, neka uzivaju u svojoj "ekoloskoj" drzavi, i ne "zagadjujte" je svojim prisustvom!
[ musicmaster @ 28.04.2009. 11:04 ] @
Pa kako da ne budu najchistiji kada kod njih jedno prirodno s***** (chuchavac) koshta 50 evrocenta po "upotrebi"?
To se od sranja i pishanja samo nakupi dovoljno za naredna 3 meseca,
ulazu oni i u infrastrukturu od tih para kasnije...

Put do Mogrena, (veoma fine plaze) tj. fina stazica koja vodi do tamo,
ne trazi novac za shetanje po istoj.

Medjutim, kada vrednom i ugostiteljski nastrojenom crnogorcu
padne na pamet da malo poshteno zaradi koji evro,
on sa komshijom lepo postavi jedan stochitj na rasklapanje,
sa josh dve hoklice, i postavi ga 20-30 metara ispred plaze,
na najuzem delu putitja koji vodi do mogrena i naplatjuju prolaz.

Kada je shpic sezone, onda cena "putarine" skache sa 1 na 1.5 evro.
Dok u maju/junu nema takvih "granichnih prelaza".
Shetnja, put, prolaz (kako god) do plaze je free....
Fora preuzeta iz turistichkih agencija,
pretpostavljam....
[ zaraza @ 28.04.2009. 11:17 ] @
@jorganwd

Zbog gluposti koje si izbaljezgao u svom postu pocinjem da se razmisljam dal da opet idem u CG...
[ musicmaster @ 28.04.2009. 11:25 ] @
Citat:
Krenuh da citam komplet, dodjoh do trece strane i ne mogadoh vise...

Pazi, jeste to tezak "posao", nije zahebancija...

Ostavi malo i za sutra!
[ Ivan Dimkovic @ 28.04.2009. 11:37 ] @
Citat:

neljubaznost u jeftinijim kaficima

Ja jos ne videh "jeftini kafic" u nekoj Turskoj, Egiptu, Tajlandu gde ce da ti se mrste... vec ljudi rade za svoj baksis.

Ali dobro... sinonim da je "jeftino=lose" postoji u tim "Monaco wannabee" drzavama jer, jbg, kako se drugacije obogatiti za par godina - sto je generalno ljudima san u tim tvorevinama :)

[ BokasaTzar @ 28.04.2009. 11:58 ] @
###jorganwd

Ako si nam skresa u brk čoče !

Odsad samo telegrafskom uplatnicom pare da ti šaljemo
- nema potrebe da dolazimo i trošimo vodu, struju i ekološke resurse Montenegra.
[ dmauka @ 28.04.2009. 12:43 ] @
Citat:
jorganwd: Krenuh da citam komplet, dodjoh do trece strane i ne mogadoh vise... E ovako, par cinjenica da iznesem...
To sto neko hoce da cepa 120km/h kroz moracu, njegov problem. U Crnoj Gori je maksimalno ogranicenje 80km/h htjeli/ne htjeli (nema autoputa na zalost). Postuj pravila i niko te ne dira.

Citat:
jorganwd:vozim kroz moracu preko 100km/h kad ono bmw sa bg tablicama prosisa kao da stojim u mjestu. Nekaznjivo?

kako me je ovo slatko nasmejalo...za cg mi se fuckalo do sada, sada vidim da umete da budete i duhoviti

Citat:
jorganwd:
Neces da podmitis? Zadrzi se jos koji dan u Crnoj Gori kod sudije.

Jeste, kada neces da podmicujes po zakonu, ti idi kod sudije na crno...ili na belo, to vam vise lezi

Nego, ... hajde, necu da zapitkujem neprijatna pitanja...
[ jorganwd @ 28.04.2009. 16:00 ] @
Prvo bih da se izvinim ljudima koji su sebe pronasli u mom prethodnom postu :)

Drugo, pola svog zivota sam proveo u Beogradu, pola u Crnoj Gori. Pa na toj adi ciganliji sam naucio i da plivam... Nisam ja nikom nista skresao u brk. Nisam ni patriota. Niti branim nekog ili nesto. Samo odgovor na par stvari.

Prvi ja necu vise poci sa sinom ili sestricom u Budvu recimo zbog striptizeta na samom korzou u 8 sati navece (ovo je samo jedan primjer nemorala koji se odvija), niti na plaze koje nisu nudisticke a baba se skida i pokazuje svoju oklembesenu stvar djecici koja se brckaju... odvratno. Primorci nisu nemoralni, vec normalni gradjani isto kao i svi drugi i ocekuju da se ljudi normalno oblace kad podju van plaze, kao sto to ocekuju gradjani koji ne zive na moru.

Ne bih sad da pricam o tome o odnosima medju drzavama, ali cinjenica je jedna. Kad podjem bilo gdje (sa CG tablicama), u Bosnu ili Srbiju, ocekujem ne policiju, vec reketase. Isto ste i vi zakljucili obratno (da ne budem kontradiktoran, i dalje stojim pri svojim tvrdnjama gore). Ne bih da pricam i o tome gdje se slivao budzet dok je ovo bila jedna drzava, pa eto nije rijesen vodovod i kanalizacija za milion ljudi, vec samo za mjestane i nesto malo turista (a projekat za isti napravljen jos prije blizu 20 godina). I da nije tako, neko je maznuo pare i sta da se radi. Van Crne Gore drugacije? Ne bih rekao...

E sad, mnogi su ocekivali sezonu, zaduzili se kreditima i cekali bogate goste koji nisu dosli. Sad je sve puklo. I neka je. Mogu mirno da se setam, i da uzivam (s moje tacke gledista, jer ne bavim se turizmom na svu srecu). O podmicivanju? Pa nemojte mi reci da je samo Crna Gora jedno veliko leglo mita i korupcije.

Sto se tice radnika, pa heh... 600000 stanovnika (od toga izuzmite babe, dede, djecu i jos jedno otprilike dvaes iljada onih koji su umrli a i dalje primaju penziju i glasaju :))), pa ee... mora se raditi outsourcing :) To je generalni problem poslodavaca, i u to se ne mijesam. Nisam ni ja rekao da bas trpim neljubaznost ni domace policije ni konobara, da se razumijemo. Ali posto znam gdje zivim, znam i gdje da odem, a i cega da se klonim.

Jos jednu stvar bih naveo, a to je cisto da me neko ne shvati da ja opet branim nekog ili nesto. Crna Gora je nespremno i sa malim ustima uzela veliki zalogaj. Ekoloska drzava? Pa hej, sjecam se kada su se stranci spustali niz pastrovacku goru i neko je uzviknuo odusevljeno: Pogledajte! (ukazujuci na dim od smeca misleci da je erupcija)

Da me pitate gdje bih ja posao na more ako je u pitanju Crna Gora? SAMO I ISKLJUCIVO NA VELIKU PLAZU RAZAPEO SATOR... Ljubaznost? Pa ni Podgoricani vise ne idu na crnogorsko primorje vec u Grcku (recimo moje kolege su se odlucili da idu tamo), pa i ja bih iskreno.

Tako da... ne ocekujte nista ni bolje ni losije od crnogorskog primorja, u skorije vrijeme... Da opet ne ispadne da sam kontradiktoran, gore sam aludirao na nemarne turiste i na cinjenicno stanje. Ko ce natjerati crnogorca da kupi smece za strancem? jeste vi ludi? :)))))))
[ pitikovski @ 28.04.2009. 18:10 ] @
E jbg, taman smo krenuli da te rastrgnemo, a ti napisa normalan i razuman post....piiiih upropastio si nam zabavu
[ jablan @ 28.04.2009. 18:34 ] @
Citat:
jorganwd: E sad, mnogi su ocekivali sezonu, zaduzili se kreditima i cekali bogate goste koji nisu dosli. Sad je sve puklo.

...

Ko ce natjerati crnogorca da kupi smece za strancem?

Možda ovi bankari iz prethodne rečenice... ;)
[ Zeleni zub @ 28.04.2009. 23:25 ] @
"Crnogorsko primorje je vrlo cisto van sezone. TURISTI SU TI KOJI GA ZAGADJUJU."

Jako i efektno :D
[ musicmaster @ 28.04.2009. 23:53 ] @
..ne, ne, mislim da tje ex-SR primorje biti najposetjenija teritorija u toku leta,
na celoj planeti... ne mora bash ove sezone, ali u toku naredne, 100%...
[ oporavak u banji @ 01.05.2009. 00:37 ] @

[ kelja @ 01.05.2009. 00:42 ] @
[ majstorjoe @ 01.05.2009. 06:39 ] @
@oporavak u banji :P
[ kana @ 14.08.2009. 00:21 ] @
Vratiše li se ovi što su otišli?
[ vladd @ 14.08.2009. 00:24 ] @
Ne smeju da kazu

Poz
[ goldmankm @ 14.08.2009. 20:52 ] @
bilo im lepo, pa tamo i ostali...
[ Predrag Supurovic @ 15.08.2009. 13:47 ] @
Što ste tako netrpljivi, sačekajte da izađu ljudi iz bolnice :)
[ maliradojca @ 15.08.2009. 20:12 ] @
Pozdav za forumase. Evo ja dodjoh iz Kotora. Odlicno mi je bilo posto volim Boku, a dobio sam neku infekciju na kozi, valjda od "neciste" vode ili mozda zbog promene klime ili tako nesto. U sustini nista strasno ali nije ni pozeljno, par crvenih tackica po kozi.
Cene su relativno povoljne, s tim sto je u Herceg Novom jeftinije od Kotora.
Kotorski karneval je bio odlican, ima turista, usluga u lokalima nije poboljsana u odnosu na pre, a vidi se da se ulaze u CG, mada uglavnom smislu nekretnina.
[ Zoran Rodic @ 15.08.2009. 23:55 ] @
Takodje

Šta reći, ovo je druga godina za redom da idemo na isto mesto, ista soba, isti hotel isti restoran za klopu.
Dodjoh iz Rafailovića, klopa OK , voda sjajna za kupanje ... plaža Kamenovo je poznato po tome ... deca nisu izlazila iz vode ... a ni mi matori
Plaža čista i održavana a svi ljubazni.

Cene malo jače u proseku 10% nego prošla godina, ali Rafailovići i jesu poznati po tome
Jedino bih izbegao Budvu kao destinaciju jer je guzva i danju i noću ... a ovo ostalo, sve cool

Što se tiče trovanja, nešto vidim da je sada turska IN za te hepeninge.