[ Darko M @ 02.05.2009. 17:42 ] @
|
Putujem na Brac ( Hrvatska) 13.maja, maltene bez ikakvih para osim za kartu... a autorski honorar od 150ak evra mi stize tek 14og maja, dakle dan kasnije. Ne postoji mogucnost da honorar dobijem dan kasnije, niti da otputujem dan ranije. Novac dobijam "na ruke", a racun u banci nemam.
Pa sam nesto razmisljao...
Posto je moguce izvesti da novac umesto mene primi mladji brat, da mi on isti po primanju uplati kako bih na Bracu mogao da ga podignem...
Za to mi je naravno potreban racun u nekoj banci...
Pa ne bi bilo lose da mi neko da savet u kojoj banci... koja je najpovoljnija kad je u pitanju provizija i najbezbednija kad je u pitanju transfer... koji tip racuna da otvorim... i sl...
|
[ bugsu @ 02.05.2009. 19:46 ] @
Nek ti posalje Western Unionom..
[ IvanR. @ 02.05.2009. 21:50 ] @
Pa najbolja i najsigurnija opcija je da otvoris devizni (tekuci euro) racun u nekoj banci i da dobijes neku internacionalnu karticu (VISA, Maestro ili slicnu debitnu, ali obavezno da nije "Valid only in Serbia"), zatim najjednostavnije podignes novac na bilo kom bankomatu u inostranstvu...moje iskustvo je sa Visa Electron international is SoGen banke, provizija je bila nekih 5eur (u drugim bankama ume biti znatno manja)....samo za tako nesto moras prvo saznati da li ces do tada dobiti tu karticu, mada sumnjam jer je obicno potrebno dve nedelje da se izradi kartica...
Drugu opciju trenutno ne vidim, neka me neko ispravi....
Western union-om se moze samo primati novac, a ne i slati iz Republike Srbije (po nekom nebuloznom zakonu o zabrani odliva deviza iz zemlje i slicno)....
Lepo pozajmis taj novac od nekoga (ortaka, brata, sestre i sl...), pa vratis od honorara, manja provizija, a jos manje cimanje :)
[ Pali zari @ 03.05.2009. 09:42 ] @
kao sto rece kolega , ako mozes pozajmi pare od nekoga , pa neka tvoj burazer podigne pare kada stignu i neka ih vrati tome od koga si ih pozajmio. nema kamate,cimanja i najbitnije nervoze.
[ timotic @ 03.05.2009. 13:02 ] @
Moj prijatelj u nekoj banci u Novom Sadu pita kako je najlakse da posalje pare u Republiku Srpsku, a ova mu ko iz topa odgovori:"Ma, po autobusu." :)
[ Pali zari @ 03.05.2009. 17:17 ] @
iskrena zena
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.