|
[ aleksandar k @ 05.05.2009. 15:03 ] @
| Trenutno na Hyundaiu Santa Fe imam Hankook gume M+S (nove) i alu felne. Zanima me trebam li staviti letnje gume a ove M+S da cuvam za sledecu zimu ali problem je sto sam cuo da se felna ošteti ako se tako stalno skidaju i stavljaju gume jer ovi nasi vulkanizeri to pajserom opušteno. Sad stvarno ne znam dal da vozim ove M+S i leti i zimi, ne prelazim ja puno kilometara, malo po gradu i ponekad na duze relacije ili da stavljam letne gume ili mozda da kupim druge felne i samo menjam točkove, ali verovatno su skupe druge alu felne,a celicne ni u ludilu ne bi stavio.
Sta da radim ? |
[ millko @ 05.05.2009. 16:35 ] @
svakako je pozeljno imati 2 seta guma,set zimskih i set ljetnih.drugo,apsolutno ne shvatam da neko ko vozi santa fe razmislja voznju na zimskim gumama u "ljetnoj" sezoni.te price oko "pajsera" i sl. su za malu dijecu.onaj ko zna "vulkanizirati" sugurno "bezbolno" skida svaku gumu sa bilo koje felge.takodjer,zimska guma pri temeraturi visoj od 13 C stepeni "pati" od povecanog habanja gaznog sloja,da ne spominjem jako losa svojstva po suhoj podlozi....
[ skorohaker @ 05.05.2009. 19:19 ] @
I jos gora svojstva na mokroj podlozi.
[ BioSQUAD @ 05.05.2009. 23:16 ] @
Ako ne mozes da kupis 2 para felni, onda menjaj gume zima-leto.
Ako bi voleo da stedis, onda obavezno na tockove kojima vuce, uzmi 2 letnje a 2 ostavi MS.
[ Zarko Silic @ 05.05.2009. 23:25 ] @
Polako samo,
Za terenska vozila, za razliku od putnickih, postoje M+S pneumatici koji se mogu koristiti i leti. Imaju nesto tvrdji mixung koji uspesno podnosi i letnju zegu. Takve pneumatike nije potrebno menjati. Takva je , na primer,Bridgestone DUELER 689.
Ako tvoje gume ne spadaju u ovu kategoriju, obavezno ih moras zamenuti letnjim.
[ millko @ 05.05.2009. 23:47 ] @
uh zere,zaboravih na dueler:)mada opet,po meni sigurno da nemaju jednako dobru karakteristiku i u m+s rezimu i u summer...mada,pitanje je po kakvom kolovozu vozi....poz
[ aleksandar k @ 06.05.2009. 12:31 ] @
Citat: zarsilic: Polako samo,
Za terenska vozila, za razliku od putnickih, postoje M+S pneumatici koji se mogu koristiti i leti. Imaju nesto tvrdji mixung koji uspesno podnosi i letnju zegu. Takve pneumatike nije potrebno menjati. Takva je , na primer,Bridgestone DUELER 689.
Ako tvoje gume ne spadaju u ovu kategoriju, obavezno ih moras zamenuti letnjim.
Kod mene su Hankook ICE BEAR W 300 i ima jos neki oznaka, kao sto su DOT T79E. , jesu li to te sto idu i leti i zimi ?
ako nisu onda cu staviti letnje, imam ja 4 nove letnje gume (isto Hankook) ali nemam feluge druge pa nisam siguran jel se smije stalno skidati i stavljati gume jer sam cuo da se osteti feluga, ali nadam se da je ovo istina :
Citat: millko: te price oko "pajsera" i sl. su za malu dijecu.onaj ko zna "vulkanizirati" sugurno "bezbolno" skida svaku gumu sa bilo koje felge.
[ BioSQUAD @ 06.05.2009. 23:37 ] @
Svaka dobro opremljena radnja i dobar majstor treba sa velikom paznjom da skida gume bez ostecenja. Da je tako ko sto se plasis, niko ne bi ni kupio samo nove gume, nego bi trazio u kompletu fabricki sa felnama. :P
[ Zarko Silic @ 07.05.2009. 00:06 ] @
Hankook ICEBEAR W 300 je asimetricna, zimska lamelasta guma koju si vec davno trebao promeniti. Jos u martu.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|