[ Zeleni zub @ 07.05.2009. 22:40 ] @
| Znam da su prednosti gumenih patosnica lakse ciscenje, prljavstina se ne zadrzava na njima, ne propustaju vlagu ka tepihu/podu...
Pre par dana cuh za jednu manu u odnosu na platnene: Ukoliko vlaga dospe ispod gumene patosnice, ona ne moze da ispari, tepih ostane natopljen i pod brze korodira.
Zanima me misljenje iskusnijih, posto uskoro planiram da kupim nove... |
[ bakara @ 07.05.2009. 23:31 ] @
A koje su prednosti platnenih?
Valjda kada se nakvasi pod brze se susi...
[ Black_eyed @ 08.05.2009. 08:33 ] @
Dobre gumene su zakon...pa gde ces sa platnenima u zimu i kisu ?
Kupi gumene sa onim reljefom kao sa oblandi (one kore za kolace) i da taj reljef nije jako plitak i ne boj se za vodu ispod patosnica.
[ Tyler Durden @ 08.05.2009. 08:36 ] @
Meni su gumene ružne i zato ih stavljam samo po zimi. Čim proljeće krene, lete van.
:D
[ Zeleni zub @ 08.05.2009. 14:02 ] @
Pobedili ste - bice gumene zimi, platnene leti ;)
PS
U jedno*M* *M*egamarketu su na akciji vodonepropusne platnene patosnice, 588.- sa PDV
To mu dodje kao kompromis ?
[ Foki @ 10.05.2009. 22:57 ] @
U nekoj meri sve platnenene drze vodu. U svakom slucaju neces resiti problem za zimski period zato sto je tu na delu i blato, sneg, lisce... Buduci da su fabricke velurne patosnice bezobrazno skupe trazio sam po gradu i nasao da ljudi prave tipske za sve aktuelnije modele automobila. Mislim da su oko 1900din ali izgledaju fenomenalno i isto se tako uklapaju a opet su cetiri puta jeftinije od fabrickih.
Za zimu uzmes one domace, Una Zorcic, jeftine su i od kvalitetne gume. One su verna kopija poznate firme Cannon (mislim da se tako pise) kako po kvalitetu tako i po izgledu.
[ BBS @ 11.05.2009. 03:07 ] @
Zanimljivo resenje je sa jedne strane guma a sa druge platno
[ Black_eyed @ 11.05.2009. 06:09 ] @
Zanimljivo je sve dok ti takva patosnica ne navlazi pa ti od vlage pocne da zamagljuje soferka iznutra...
[ millko @ 11.05.2009. 21:49 ] @
ja sam u zimskom periodu praktikovao gumenu patosicu preko koje idu novine.nakon parkiranja auta novina leti van,guma cista,nema vlage.u proljetnom-ljetnom periodu koristim isto gumenu patosicu,s tim da je zimska kao korito,a ova cista ravna.sa platnenim je jako tesko drzati higijenu.kad je operes,moras je susiti i sl.....
[ Zeleni zub @ 11.05.2009. 22:16 ] @
Dobar stos sa novinama...
[ bakara @ 12.05.2009. 07:54 ] @
Od dobre gumene patosnice sa rupama za fiksiranje ne postoji bolje.
Kako bi u opste voda mogla da dospe ispod patosnice?
[ Zeleni zub @ 12.05.2009. 10:07 ] @
Npr. patosnica manja, putnici sa vecom obucom pa gaze po krajevima patosnice (a napolju sneg ili bljuzga) ili moje dete koje sve patosnice odgura pod prednja sedista ;)
PS
Ili: nije ga stra' - klizavi opanci :D
[ Zarko Silic @ 12.05.2009. 13:12 ] @
1. Patosnice treba kupovati ORIGINALNE. Nikakvi marketi, ili slicno. One umeju toliko da nerviraju da se razlika u ceni, ma kolika ona bila, uvek isplati.
2. Platnene su lepse, udobnije, tise (dodatna zvucna izolacija). Ako se redovno odrzavaju i ciste, daleko su prakticnije i prijatnije za malu decu koja tapkaju bosa po vozilu.
3. Gumene patosnice su robustnije i bolje podnose torturu: blatnjave cipele, lovacku cizmu i sl.
4. Dobra kombinacija je: leti platno, a zimi guma.
[ rinenad @ 12.05.2009. 23:06 ] @
Slažem se sa Žaretom da su original najbolje. Bilo gumene ili one druge.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|