[ sasa022 @ 17.05.2009. 11:42 ] @
http://www.blic.rs/temadana.php?id=92752
Citat:
Datum i satnica dolaska američkog potpredsednika Džozefa Bajdena u Srbiju, kao mera bezbednosti, ostaće nepoznati javnosti sve do momenta kada na beogradski aerodrom sleti u potpredsedničkom avionu „Air Force 2”, premda dobro obavešteni izvori „Blica” kažu da će Bajden u Beogradu biti u sredu. Njega će na vazdušnoj granici Srbije dočekati MIG-ovi, lovačka pratnja Vojske Srbije, dok će nebo nad Srbijom u vreme sletanja biti zatvoreno. Najmanje dva sata neće biti poletanja niti sletanja s beogradskog aerodroma.

Očekuje se da Ministarstvo odbrane podigne nivo borbene gotovosti Vojske Srbije iznad redovnog, a Ministarstvo policije izda naredbu kompletnom kadru na pripravnost.
Direktno u akciji obezbeđenja učestvovaće više hiljada ljudi. Kao Bajdenova prethodnica za vikend u Beograd stiže kombinovan tim od oko 150 američkih operativaca, sastavljen od civilnih i vojnih stručnjaka i oficira za bezbednost, iako su američki stručnjaci od prvog dana uključeni u pripremu za dolazak. Mesto njihovog smeštaja drži se u tajnosti.
Operacija ima vrlo visok nivo kontraobaveštajne zaštite, tako da Beograd i Vašington u strogoj tajnosti drže i podatke gde, s kim, kada će se Bajden sastati. To ne želi da otkriva ni kabinet predsednika Srbije, ali dobro obavešteni izvori „Blica” tvrde da će se sastati sa Tadićem, Cvetkovićem, Jeremićem i Šutanovcem.

Američkog potpredsednika tokom posete Srbiji čuvaće više hiljada policajaca i vojnika
Bajdenov dolazak, međutim, Beograđanima neće ostati neprimećen. U vreme dolaska američkog potpredsednika ne samo da će nebo nad Srbijom biti zatvoreno već će i režim saobraćaja u Beogradu biti izmenjen. Koridor kojim će se kretati VIP kolona biće isključen za saobraćaj, kao i ulice u neposrednoj blizini. S ulica se sklanja sve. One će biti u potpunosti ispražnjene. Parkirani automobili, kante za đubre i svi drugi predmeti biće uklonjeni. U zonama prolaska kolone biće blokirani mobilni telefoni na određeno vreme.
Ovo su standardne metode koje se primenjuje pri dolasku najviše pozicioniranih državnih zvaničnika. Detaljne dodatne mere koje će biti preduzete precizira štab, formiran u momentu potvrđivanja Bajdenove posete. Štab, koji redovno zaseda, čine predstavnici BIA, VBA, policije i svih obaveštajnih sektora.
- Operativci BIA i VBA prikupljaju informacije, prosleđuju ih štabu formiranom od predstavnika BIA, VBA i MUP. Na osnovu tih informacija, koje nose podatak o proceni ugroženosti, štab planira sve mere zaštite - kaže sagovornik „Blica”.
Jovan Stojić, šef kabineta direktora BIA, za „Blic” kaže da je MUP Srbije nosilac poslova zadataka bezbednosne zaštite američke delegacije i da će sve službe MUP-a biti angažovane.
U Ministarstvu odbrane potvrdili su da su uključeni u organizaciju obezbeđenja posete, ali su odbili da daju preciznije informacije.
Ono što se zna jeste da je u rad štaba koji rukovodi zaštitom visokorangiranog gosta nisu uključeni operativci službi okolnih zemalja, ali povodom ove posete sa njima je uspostavljena vanredna saradnja. Pre svega, u razmeni informacija.

Zar to mora ovako ???????
[ NicholasMetropolis @ 17.05.2009. 11:45 ] @
Citat:
sasa022:Zar to mora ovako ???????

Da. Paranoja je mnogo moćna stvar.
[ a1200 @ 17.05.2009. 12:18 ] @
Mojne neko da se zezne, pa da izdje na krov da namesti wifi antenu ili nesto sl. :)
Moze da dobije "preventivni" metak od ekipe snajperista koji ce cuvati ovaj maskembal :)

...
Jbt. mene z*bole za tu posetu... ako hoce da se posecuju nek idu na neku lokaciju koja nikome ne smeta, a koja moze da se obezbedi po njihovim "standardima"
...a ne da blokiraju ceo grad i maltretiraju gradjane BG-a

[Ovu poruku je menjao a1200 dana 17.05.2009. u 19:16 GMT+1]
[ Igor Gajic @ 17.05.2009. 12:26 ] @
Kolko se secam isto je bilo i u Zagrebu prosle godine kad ih je posetio Bush mladji. Tad su zavarivali sahte za svaki slucaj !?!

Ukupno( u Zagrebu):

- 800 secrete service agents

- 60 Hunter military aeroplanes

- approximately 40 armoured vehicles in the president`s convoy

- 10 million kuna from the Croatian state budget?

- 40 Zagreb taxi drivers for secret service

http://www.javno.com/en-croati...bush-possible-in-zagreb_136608

Jeb*** pa ovi stvarno nisu normalni. Ladno okupiraju zemlju samo da bi doveli predsednika...
[ NicholasMetropolis @ 17.05.2009. 12:30 ] @
Citat:
a1200:ako hoce da se posecuju nek idu na neku lokaciju koja nikome ne smeta, a koja moze da se obezbedi po njihovim "standardima"
...a ne da blokiraju ceo grad i maltretiraju gradjane BG-a

Tačno tako. Eno im Karađorđevo. Lepo slete u Beograd pa u helikopter pa pravac Krađorđevo. Lepo njima, lepo nama.
[ Pirossi @ 17.05.2009. 12:31 ] @
opreznosti nikada dovoljno.
posebno jer dolazi u zemlju koja je ne tako davno ustrelila sopstvenog premijera.
[ Horvat @ 17.05.2009. 12:31 ] @
hajde nek neko uslika avioncice :)
barem neka korist od toga,malo da produvaju avione :)
[ cyofee @ 17.05.2009. 12:41 ] @
Citat:
Pirossi: opreznosti nikada dovoljno.
posebno jer dolazi u zemlju koja je ne tako davno ustrelila sopstvenog premijera.

Pa zašto onda dolazi?

Ako je toliko opasno, zašto lepo ne naprave video konferenciju i prođu jeftinije i bezbednije?
[ Pirossi @ 17.05.2009. 12:45 ] @
^ kako bi stekao neposredan uvid u situaciju a sve u cilju produbljivanja svetske zavere protiv nas.
[ Rumpletstilskin @ 17.05.2009. 13:22 ] @
Citat:
Pirossi: opreznosti nikada dovoljno. posebno jer dolazi u zemlju koja je ne tako davno ustrelila sopstvenog premijera.
I ministra odbrane. I zamenika ministra policije. I nacelnika Javne Bezbednosti.
[ vladd @ 17.05.2009. 13:34 ] @
Citat:
cyofee: Pa zašto onda dolazi?

Ako je toliko opasno, zašto lepo ne naprave video konferenciju i prođu jeftinije i bezbednije?

Eee ti bi puno da znas, i gde zeka pije vode...

Pa dolazi, zato sto mu se dolazi.

A "opasno je"... vodi se demokratska politika koju treba snazno stititi...

Mislim da dolazi prosto da "uznemirava javnost", da "ometa saobracaj", da "zaustavlja zivot gradjana Beograda".....kada mogu sindikati i kojekakvi besposlicari, moze valjda i Air Force 2

Poz
[ Srđan Pavlović @ 17.05.2009. 13:39 ] @
Nista Beogradjani, sta da vam kazem, bezite u sela, tamo nema AirForsova i specijalaca da blokiraju
ulice i cuvaju vazne likove, evenutalno neki F117-a padne s neba tu i tamo.
[ cozmo_im @ 17.05.2009. 13:44 ] @
Dolazi, so what? Covek je potpredsednik najmocnije sile na svetu moze radi sta oce, a dolazi iz nekog interesa, naravno.

Da je Srbija najmocnija sila i nas potpredsednik/predsednik bi u nekoj drugoj zemlji imo identican tretman i obezbedjenje. Onda bi mogli da se smejemo malim amerikancima, zar ne? (Malo sam sarkastican).

Treba da ipak malo razmislimo samo zasto smo pocastvovani prvom posetom americkog potpredsednika koji dolazi u posetu, prvi put posle predsednika Dzimija Kartera. Nesto cemo dobiti, nesto izgubiti, takva je politika. Mozes samo da se slazes, ili ne slazes s istom.
[ bachi @ 17.05.2009. 13:51 ] @
Ne znam šta ćemo dobiti, pretpostavljam ništa, ali ćemo i mi izgubiti 10 miliona kuna (u dinarskoj protivvrednosti) iz iovako jadnog budžeta.
[ Rumpletstilskin @ 17.05.2009. 13:59 ] @
Citat:
bachi: Ne znam šta ćemo dobiti, pretpostavljam ništa, ali ćemo i mi izgubiti 10 miliona kuna (u dinarskoj protivvrednosti) iz iovako jadnog budžeta.
Nema veze, taman ce 40 taksista da OSURE te iz sikret servisa sto ce da ih vozaju po bgdu :D
[ Darko Nedeljković @ 17.05.2009. 14:11 ] @
Mene zanima samo kako takav covek vodi decu na more, kako ode uvece u kafanu, kako proseta parkom, kako ode na utakmicu?! Da li to ne sme da radi, ili se u blokira plaza a na pucini postavi nosac aviona + par podmornica, najavi setnju parkom par nedelja unapred kako bi se izvrsila okupacija od strane specijalaca u pancirima, isprazne stadion kad podpredsednik pozeli da gleda utakmicu?!

Inace, bas bih voleo da se neko zainati pa upuca Amera, da obavimo vec jednom taj treci svetski rat.
[ Igor Gajic @ 17.05.2009. 14:15 ] @
@Darko

Mozda se zezne pa svrati u Sarajevo.
[ Zoran Rodic @ 17.05.2009. 14:16 ] @
Citat:
Darko Nedeljković: Inace, bas bih voleo da se neko zainati pa upuca Amera, da obavimo vec jednom taj treci svetski rat.

Iskričav um, primetio bih.

Sa tvojom platom sigurno možeš kupiti avionsku kartu do Pakistana, Avganistana, Iraka .... pa tamo uzajamno širiti vidike sa istomišljenicima.
[ Kosuth @ 17.05.2009. 15:08 ] @
Shto se chudite svemu tome?

Pa,voli ga narod,ej!!!

Moraju da ga chuvaju od silnog narodnog odushevljenja i ljubavi...

Znate kako kazhu psiholozi:"grubost,chesto puta mozhe biti najnezhniji izraz ljubavi"...

Shta mislite kad bi svi ovde pocheli da ga grle,ljube,zhvalave...josh da navuche neki grip...

Ma,volimo mi njih iako su amerikanci(pa i kvochka voli uzicu,samo ne zna)
[ SlobaBgd @ 17.05.2009. 16:11 ] @
Citat:
Rumpletstilskin: I ministra odbrane. I zamenika ministra policije. I nacelnika Javne Bezbednosti.

Pa da, kod njega kući ubijaju samo predsednike i senatore! I šefove policije, i policajce, i glumce, i pedere, i crnce, i ... Da neće on to da traži azil ovde kod nas?
[ Kosuth @ 17.05.2009. 16:24 ] @
Morace prvo da nauchi da koristi viljushku kad jede...
[ bachi @ 17.05.2009. 16:26 ] @
Citat:
Darko Nedeljković: Inace, bas bih voleo da se neko zainati pa upuca Amera, da obavimo vec jednom taj treci svetski rat.

Nisam za ovo, naprotiv, ali bih voleo da mi neko objasni koji će nam K čovek koji je rekao da dolazi da obiđe tri države, među kojima je i Kosovo?

Mislim, ja sam odavno prihvatio činjenicu da Kosovo nije naše, ali ako je zvanična politika takva kakva jeste, čemu bacanje para na dolazak neprijatelja koji neće stati dok ne odradi ono što je zacrtao?
[ a1200 @ 17.05.2009. 18:21 ] @
Citat:
Shto se chudite svemu tome?

Pa,voli ga narod,ej!!!

Moraju da ga chuvaju od silnog narodnog odushevljenja i ljubavi...

Znate kako kazhu psiholozi:"grubost,chesto puta mozhe biti najnezhniji izraz ljubavi"...

Shta mislite kad bi svi ovde pocheli da ga grle,ljube,zhvalave...josh da navuche neki grip...

LOL
[ jablan @ 17.05.2009. 19:18 ] @
Citat:
bachi: Nisam za ovo, naprotiv, ali bih voleo da mi neko objasni koji će nam K čovek koji je rekao da dolazi da obiđe tri države, među kojima je i Kosovo?

Zato što državna politika nije isto što i partija klikera, pa kad te neko ošuri ti se iznerviraš i odeš kući da gledaš crtaće.
[ bachi @ 17.05.2009. 19:43 ] @
m? :)
[ Laki_Gen @ 17.05.2009. 19:55 ] @
Dal' ce i ovome da skinu sat???
Busa su cuvali kao oci u glavi, a Albanci mu maknuse cuku!
Kada je Medvedev dolazio u Srbiju (tada je jos nije bio predsednik), nisu nikom dali na autoput i blokirali grad na skoro sat vremena.
Ipak je ovaj malo veci baja i red je da ga cuvamo :)

P.S. Dosta je vise da Srbija izaziva ratove.
Izazvali smo Prvi, Drugi je bio samo posledica Prvog. Sada treba da izazovemo i Treci, pa onda jos jedan da se izravnaju racuni iz Treceg???
No thanks.

[ zaraza @ 17.05.2009. 20:02 ] @
Eh kad bi se moglo na aerodrom da se uslika Air Force Two...
[ musicmaster @ 17.05.2009. 23:12 ] @
Valjda je ostala josh koja pribrana Beogradska domatjica,
te da ponudi choveku koju sarmu da proba...

U nashem narodu se josh veruje da ljubav na usta ulazi.
Ja vam garantujem da jedna sarma moze i te kako da pospeshi sve odnose.
[ Nabukodonosor @ 17.05.2009. 23:19 ] @
Malo mi je jadna ova drzava ili bolje receno ova vlast. Pre deset godina su nam bombardovali zemlju, ubili ko zna koliko ljudi, jos se oporavljamo od toga, a sada ih docekujemo kao kraljeve, uvukli smo im se u bulju, nece moci da nas izvade odatle jedno mesec dana. Jadno. Stvarno jadno i bedno.

Citat:
Nisam za ovo, naprotiv, ali bih voleo da mi neko objasni koji će nam K čovek koji je rekao da dolazi da obiđe tri države, među kojima je i Kosovo?

Bas tako! Ne postoji vise nesto sto se nekada zvalo integritet. Sada samo postoje pare, neke bele sengen liste, uvlacenje u dupe, i tome slicno. Ako hoce da dodje neka dodje, niko mu brani, ali mu nikada ne bih ispunjavao ove uslove. Ovo je cisto izdrkavanje, cisto da kazu "evo moze nam se". Ali znamo svi kakav je uvlakac Tadic. Ne bi me zacudulo da se u ime naroda zahvali Amerima na bombardovanju uz opasku "ako, tebalo nam je to, vi ste to zbog nas uradili".
[ qazqaz @ 18.05.2009. 00:14 ] @
Citat:
Nesto cemo dobiti, nesto izgubiti, takva je politika.

Nesto cemo izgubiti, a nesto ce dobiti - interesne grupe koje su poznate pod terminom "politicke partije", ili njihovi duhovni oci, koji ih simbolisu medj masom...

Samo mali broj dobija, na racun velikog broja koji gube.

Tako to, ti jedinko koja citas ove redove a nemocan si da se trgnes iz struje kojom si nosen?!
[ stil @ 18.05.2009. 01:43 ] @
Svetu nemozes ugoditi. Medjutim mora se naci nacin da se u tom svetu opstane. Neko je jak neko je slab, neko je pametan a neko glup i tako dalje. Svako zivi i ponasa se prema svojim zeljama i sposobnostima. Tada su ljudi u Srbiji glasali i zeleli jedno, sada su glasali i zele nesto drugo. Ko je u pravu vreme ce pokazati. Sto se tice obezbedjenja, ti ljudi cuvaju izbornu volju svojih gradjana, za razliku od nas gde se pustalo da pokusavaju dok nisu uradili to sto su uradili .
[ milanche @ 18.05.2009. 06:08 ] @
Ima verovatno ko pamti pokojnog marsala Broza i fertutme koje su se organizovale kad je on pravio
masovne zurke politicke prirode.

Prvo, ceo grad (firme, skole, fakulteti, mesne zajednice, OOUR-i, SOUR-i, udruzenja boraca (SUBNOR-i),
udruzenja zena, penzionera....svi osim zatvora i ludnica,...njima zbog necega racunalo da su svoj deo
posla odradili) su morali da se postrojavaju pored staze kojom prolaze drug Tito i dragi gosti iz nesvrstane
Namibije, da cekaju po nekoliko sati, da masu zastavicama kad prodje kolona vozila sa motociklima, i medju
njima u mercedesu sa otvorenim krovom i licno drug Tito koji mase tako da ne znas sta mu je na umu
(backhand ili forehand) i cesto i drugarica Jovanka.

Retkim srecnicima se moglo zadesiti da ih pogodi mala plasticna futrolica sa nekoliko zlatnika sa
likom Haile Selasija, cara Etiopije (Elvis.J.Kurtovic je lagao da je bio car Afrike i Azije) koje je licno
Haile sakom razbacivao iz automobila darivajuci bratski narod koji se skupio da ga pozdravi.

Za konferencije nesvrstanih su sve gradske skitare i pijanci bili zatvarani preventivno, grad sredjivan da
blista (koliko se moglo u nijansama sivog).

Za nekim prekomernijim merama bezbednosti nije ni bilo potrebe, jer su se svi nekoliko puta dnevno
svakog dana pazili da ne prave nikakva sr*nja, a puno radno vreme su radili i patronazni udbasi.

Drugim recima - sve je manje-vise ista prica, samo su vremena nesto drugacija. Jedini izbor - da li cemo
da se bacamo u nesvest po Heavyside-ovoj (nekada) ili po Dirac-ovoj funkciji (danas).
[ žutokljunac @ 18.05.2009. 06:28 ] @
E to su bila vremena. To i kad su ljudi dobijali ključeva od trosobnih stanova, ili kada su dobijali povoljne kredite za izgradnju vikendica na moru, ili kada su se zapošljavali bez da se pre toga nekom 5 godina uvlače u dupe, ili kada smo svi ( od onih čiji je tata bio limar, pa do inženjerske dece ) preko vikenda palili do Trsta na zezanje i bele starke, ili kada smo išli do Splita za vikend, i tako dalje...
Nije da je baš sve isto. Mada ima sličnosti u razmišljanju.

edit: Meni nikad nije bilo jasno zašto sam dobijao dve pairne zastavice. Jednu trobojku sa zvezdom petokrakom, i onu drugu crvenu. Kad sam malo odrastao, shvatio sam da je ta crvena zastava SKJ.
[ stil @ 18.05.2009. 06:43 ] @
Da li hoces da kazes da Tito nije imao obezbedjenje ? Ne bih rekao. Tito je imao obezbedjenje i ono je veoma dobro radilo svoj posao. Kogod da je na vlasti uvek ce biti onih kojima se to svidja a i onih drugih. Ti drugi predstavljaju potencijalni rizik. Toga je uvek bilo i bice.

[Ovu poruku je menjao stil dana 18.05.2009. u 07:58 GMT+1]
[ Bata @ 18.05.2009. 09:55 ] @
ono sto je meni sada palo na pamet je ona nakaza od americke ambasade u Beogradu.

ovaj drkadzija ce da se provoza, napravi paradu i ode, sve za jedan dan,
ali ono ruglo onako zaliveno u cement i sa onim majmunima sto setaju heklere na sred ulice,
postoji vec osam godina.

to je pravo ponizenje (posle rasturanja drzave, negativne propagande, sankcija, bombardovanja...naravno)
[ Miroslav Jeftić @ 18.05.2009. 10:03 ] @
To obezbeđenje je koliko zbog njega, verovatno toliko i zbog nas... da mu se nešto desi ovde, rastavili bi nas posle na sastavne delove...
[ Laki_Gen @ 18.05.2009. 11:00 ] @
A da posaljemo par specijalaca na Kosovo (ima ih par komada u CZ-u sa iskustvom), da mu se tamo nesto desi :)? Pa da onda USA njih rastavi?
Onda bi mogli traziti da nam vrate Pokrajinu da mi opet zavodimo bezbednost?

P.S. U Sarajevo nema smisla da bilo koga saljemo, uradili smo to prije 100 godina i naboli jeza u ledja. Jedva smo opstali.
Sada bi iz momenta uprli prstom u nas i rekli: "Ne opet ovi ludi Srbi".
[ Darko Nedeljković @ 18.05.2009. 11:08 ] @
Citat:
Laki_Gen: Sada bi iz momenta uprli prstom u nas i rekli: "Ne opet ovi ludi Srbi".

Pazi, kad bolje razmislim, taj Bajden i nije nesto mnogo bitna faca za Amere. Sa druge strane, odavno nisu nekog napali, bombardovali, okupirali... treba im toga kao 'leba! Ne bi me cudilo da ga oni sami odstrele kad dodje, kako bi pokrenuli ratnu industriju i izvukli se iz krize. A gde ces bolje mesto za to, nego Beograd? Sto se nas tice, ne poznajem nekog kome on narocito smeta... Vise su nam se zamerili recimo Solana pa cak i Karla del Ponte, pa su dolazili u Beograd kako im se prohte i niko ih nije popreko pogledao. Koga u Srbiji interesuje ovaj bezvezni Amer?
[ Horvat @ 18.05.2009. 11:12 ] @
woohoo teorije zavere
a sada ozbiljno,je l voljan neko da uslika avioncice?
[ Lesli Eldridz @ 18.05.2009. 11:14 ] @
Citat:
Darko Nedeljković: Koga u Srbiji interesuje ovaj bezvezni Amer?

Pa evo vas.
[ Miroslav Jeftić @ 18.05.2009. 11:17 ] @
Touché.
[ jericho1405 @ 18.05.2009. 11:20 ] @
Citat:
Darko Nedeljković: Sa druge strane, odavno nisu nekog napali, bombardovali, okupirali... treba im toga kao 'leba! Ne bi me cudilo da ga oni sami odstrele kad dodje, kako bi pokrenuli ratnu industriju i izvukli se iz krize.

Imaju oni preca posla i interesantnije "neprijatelje". A naoruzanje redovno "provjeravaju" na mnogobrojnim "poligonima" u Afganistanu i Iraku.
Sto kazu, dosao Bajden na Safari.
[ Darko Nedeljković @ 18.05.2009. 11:31 ] @
Citat:
Horvat: woohoo teorije zavere

Pa... statistika ih namece - provereno uspesna taktika Markale, Racak... sto Beograd ne bi bio sledeci?
A sad realno, ko ima veci interes za hipoteticko upucavanje Amera, Srbi ili Ameri?

[ ventura @ 18.05.2009. 11:32 ] @
Citat:
žutokljunac:
E to su bila vremena. To i kad su ljudi dobijali ključeva od trosobnih stanova, ili kada su dobijali povoljne kredite za izgradnju vikendica na moru, ili kada su se zapošljavali bez da se pre toga nekom 5 godina uvlače u dupe, ili kada smo svi ( od onih čiji je tata bio limar, pa do inženjerske dece ) preko vikenda palili do Trsta na zezanje i bele starke, ili kada smo išli do Splita za vikend, i tako dalje...
Nije da je baš sve isto. Mada ima sličnosti u razmišljanju.

edit: Meni nikad nije bilo jasno zašto sam dobijao dve pairne zastavice. Jednu trobojku sa zvezdom petokrakom, i onu drugu crvenu. Kad sam malo odrastao, shvatio sam da je ta crvena zastava SKJ.

Jako lepo i divno je to što pričaš, verujem da vam je super bilo... Samo što je nama došao taj račun na naplatu...
[ SlobaBgd @ 18.05.2009. 11:35 ] @
Citat:
milanche:
 Ima verovatno ko pamti pokojnog marsala Broza i fertutme koje su se organizovale kad je on pravio

Prvo, ceo grad (firme, skole, fakulteti, mesne zajednice, OOUR-i, SOUR-i, udruzenja boraca (SUBNOR-i),
udruzenja zena, penzionera....svi osim zatvora i ludnica,...njima zbog necega racunalo da su svoj deo
posla odradili) su morali da se postrojavaju pored staze kojom prolaze drug Tito i dragi gosti iz nesvrstane
Namibije, da cekaju po nekoliko sati, da masu zastavicama kad prodje kolona vozila sa motociklima, i medju
njima u mercedesu sa otvorenim krovom i licno drug Tito koji mase tako da ne znas sta mu je na umu
(backhand ili forehand) i cesto i drugarica Jovanka.

Retkim srecnicima se moglo zadesiti da ih pogodi mala plasticna futrolica sa nekoliko zlatnika sa
likom Haile Selasija, cara Etiopije (Elvis.J.Kurtovic je lagao da je bio car Afrike i Azije) koje je licno
Haile sakom razbacivao iz automobila darivajuci bratski narod koji se skupio da ga pozdravi.

Za konferencije nesvrstanih su sve gradske skitare i pijanci bili zatvarani preventivno, grad sredjivan da
blista (koliko se moglo u nijansama sivog).

Za nekim prekomernijim merama bezbednosti nije ni bilo potrebe, jer su se svi nekoliko puta dnevno
svakog dana pazili da ne prave nikakva sr*nja, a puno radno vreme su radili i patronazni udbasi.

Drugim recima - sve je manje-vise ista prica, samo su vremena nesto drugacija. Jedini izbor - da li cemo
da se bacamo u nesvest po Heavyside-ovoj (nekada) ili po Dirac-ovoj funkciji (danas).

Jbt, ovo mi je izmamilo suzu u oku...
[ Ivan Dimkovic @ 18.05.2009. 11:43 ] @
Citat:
Bata
to je pravo ponizenje (posle rasturanja drzave, negativne propagande, sankcija, bombardovanja...naravno)

Ne ne... pravo ponizenje moraju biti hrvatski tramvaji... :-)))
[ Laki_Gen @ 18.05.2009. 16:20 ] @
Kakvi tramvaji?
[ SlobaBgd @ 18.05.2009. 16:32 ] @
Bre, Laki, šta se pecaš! Sad će da krene priča o tramvajima koje smo hteli da uvezemo iz HR, ali su imali šoferšajbnu u obliku latiničnog slova U što je, jelte, ustaški znak, i što odmah znači da su hteli da nas prej*bu i da nam uvale ustaštvo na mala vrata, ali mi smo u svojim redovima imali svesne i budne omladince koji su reagovali u pravom trenutku...
Evo, i ja se upec'o!
[ Zoran Rodic @ 18.05.2009. 17:17 ] @
Citat:
milanche:

Ima ko pamti :D

Citat:
A prema pisanju albanskih medija sa Kosova, Bajdenu se priprema veličanstven doček.

Između ostalog učenici osnovnih i srednjih škola će napraviti špalir putem kojim Bajden treba da prođe od aerodrma do Prištine.

U Prištini su inače već postavljeni veliki plakati s natpisima "Hvala, Ameriko".
[ Pedja_N @ 18.05.2009. 17:21 ] @
Kada milanche ovako lepo opisa docek Tita,a i uopste kada neko spomene ta vremena,
uvek mi padne na pamet prilog sa tv-a u kome se prikazuje dan kad je umro Marsal i ogromne kolone ljudi koji placu,ridaju...
pa i fudbaleri placu!!!!
To mi nkada ali nikada nece biti jasno,plakati za drzavnikom,politicarem...
Kad pitam roditelje jesu i oni plakali oboje kazu ne da su plakali nego bio "prolom"!!
Nikada ne bih mogao sebe zamisliti u toj situaciji.
Pa dodjavola on je samo politicar!!!
Naravno jeste i covek,ali ako ga licno ne poznajes tesko je imati ikakve emocije prema njemu.

Zar ste ga toliko voleli?
[ Kosuth @ 18.05.2009. 17:27 ] @
Pa i Staljina su "voleli"...

Uzmi i prochitaj Politichku ponerologiju od Lobachevskog...

bice ti mnogo toga jasnije.

[Ovu poruku je menjao Kosuth dana 18.05.2009. u 19:21 GMT+1]
[ m4rk0 @ 18.05.2009. 17:49 ] @
Nisu ljudi plakali za Titom vec su plakali za vremenom koje se zavrsavalo njegovom smrcu.
[ Kosuth @ 18.05.2009. 18:20 ] @
E,kakva je to gebelsovska propagandna mashinerija bila...
[ mrle 011 @ 18.05.2009. 18:47 ] @
Citat:
Pedja_N: ..
Pa dodjavola on je samo politicar!!! ...

ovi sada patuljci u televizoru su ti politicari.
broz je bio drzavnik.
predsednik jedne od najuticajnijih drzava na svetu.
i marsal, komadant slavne armije.
jedini vrhovni komadant u WW2 koji je ranjen u borbi.
njegova sahrana je bila najveci skup svetskih drzavnika u istoriji covecanstva.
brozove reci, zapisane na jednom audio snimku, su ostavljene na mesecu.
bez sumnje, bio je jedna od najznacajnijih istorijskih licnosti 20-og veka.

naravno da nista ne razumes kad si rodjen u ovoj mocvari.
[ SlobaBgd @ 18.05.2009. 19:47 ] @
Citat:
m4rk0: Nisu ljudi plakali za Titom vec su plakali za vremenom koje se zavrsavalo njegovom smrcu.

Ne, dječače, plakali smo za Maršalom!
[ Laki_Gen @ 18.05.2009. 20:41 ] @
Otkud znam, reko' da nece Hrvati da nam uvale kakve polovne tramvaje...
Sta cu, primam se kao saucesce.

Mnogo je pa Marsal bio znacajan. Kao fudbaler Mancestera sa dvije ljeve noge.
Imao je drzavnu televiziju i vas koji ste od rodjenja bili inoktrinirani da bez njega nema leba.
Titovi mali pioniri...
[ ubimestruja @ 18.05.2009. 21:02 ] @
Citat:
mrle 011

....naravno da nista ne razumes kad si rodjen u ovoj mocvari.

...punoj krokodila.
[ D.H.Lorens @ 18.05.2009. 21:43 ] @
Pogledajte ove "Jugonostalgicare" i komentar jednog od likova :
"...Kako je jak bravar bio , kada mu sad svako ulazi - izlazi iz kucU... i po dvoristu se $%@&***..."

http://www.youtube.com/watch?v=FQirBlgIpwM
[ pitikovski @ 18.05.2009. 22:02 ] @
Citat:
Jako lepo i divno je to što pričaš, verujem da vam je super bilo... Samo što je nama došao taj račun na naplatu...

Ma boli nas uvo, nase racune ce placati nasa deca, a mi cemo biti cista obraza pred njima, uvek im mozemo pricati kako ih je deda oterao
u dugove,ili ajde lepo sve da prodamo sto smo nasledili od roditelja, i od prethodnih generacija, pa da vratimo vise te Titove dugove.
[ ubimestruja @ 18.05.2009. 22:28 ] @
Pošto je tema svejedno otišla u off,moram da primetim da je sve što išta znači i vredi u mom gradu
napravljeno od 1950-1980 (u vreme tog famoznog vođe) i imali smo dosta (ne puno,ne sve već dosta).
Sve ove potonje vođe nisu bile sposobne da naprave ništa bitno, sem za svoju bulju, naravno ne
računam urbanistički haos koji kao jedino za svrhu ima lično bogaćenje.
Nijedna škola,nijedan dom zdravlja,nijedan fudbalski teren nijedan trg...you name it!
Jednom rečju ništa! Ili da budem precizniji skoro ništa! I da, govorim o periodu od 198?-2009. Računajte!
Pozdrav za sve ljubitelje demokratije (samo da nam na uši ne izadje).
P.S. Ako bi neko mogao da mi objasni kako bi izgledala neka moderna zadužbina?
Čisto da Mr.Mischovichu i ostalim vampirima damo bar ideju da malo treba i da narane konja da im ne skapa...

Ko razume shvatiće.
[ SlobaBgd @ 18.05.2009. 22:35 ] @
Citat:
pitikovski: Ma boli nas uvo, nase racune ce placati nasa deca, a mi cemo biti cista obraza pred njima, uvek im mozemo pricati kako ih je deda oterao
u dugove,ili ajde lepo sve da prodamo sto smo nasledili od roditelja, i od prethodnih generacija, pa da vratimo vise te Titove dugove.

Deco, Brozovi dugovi su vraćeni, to što treba da vraćaju moji i vaši unuci su napravili ovi školovani. Tito je bio bravar, doduše jako prefinjenih manira, pa je kao pravi domaćin gradio zemlju. A ovi nehlebi sve rasprodaše. Lako je tako. A ono za dvorište... Nešto se ne sećam da su vršljali po dvorištu kad je domaćin bio živ.
No, mi odosmo od teme, a Paja nas samo gleda.
[ pitikovski @ 18.05.2009. 22:41 ] @
Znam ja to, nego ja to onako, za ove sto zadnjih 20 godina samo kukaju kako su eto oni sposobni i pametni, ali eto ubise ih Titovi dugovi.
[ vilil1 @ 18.05.2009. 23:00 ] @
Citat:
ubimestruja:moram da primetim da je sve što išta znači i vredi u mom gradu napravljeno od 1950-1980

Novi Sad? Srpska Atina? Nista vredno nije postojalo do '50te? Ma jel' moguce? Ja sam oduvek mislio da je to jedan stari lepi grad...
[ Lesli Eldridz @ 18.05.2009. 23:16 ] @
I osim toga sto je star sta je jos imalo? Jel imalo boga ti leblebija?
Citat:
Laki_Gen: Imao je drzavnu televiziju i vas koji ste od rodjenja bili inoktrinirani da bez njega nema leba.

Za leba ne znam, ama bez njega ima i kretena u neverovatnim kolicinama. Dok on bese, kreteni su drzani u rupama i nije im na pamet padalo da izadju medju normalan i pristojan svet. Znali su da su kreteni i da im nije tamo mesto. A onda su ih oslobodili. Uzgred, ta drzavna televizija je bila uporediva samo sa BBC koji joj je i bio uzor, i bila je najbolja TV na svetu, posle BBC. Znam da je sitnim dusama to tesko, ali oce nece, i oni moraju da ukapiraju da politicikim temama svaka TV u to vreme prilazila manje vise na isti nacin, prilicno PC i pljujuci one druge. Pa su tako na "zapadu" slobodni mediji plasili maku decu zlim komunizmom i Rusima, a na istoku mrskim kapitalistima koji eksploatisu. Samo sto su te teme cinile mozda 5% programa, a ostalo su bili naucni i obrazovni sadrzaji, filmovi, serije, zabavne emisije, kvizovi u kojima se stvarno trazilo znanje itd. Ono sto na njij nije bilo su kurvestije i debili. Pazi, BBC i danas ima cenzora kao zanimanje. Pa ti vidi. Mislim ako ti to ne predstavlja preveliki napor.
[ Sopocanac @ 18.05.2009. 23:20 ] @
danas je skupstina Srbije verikovala tzv SOFA sporazum koji Amerikancima daje sva moguca prava u Srbiji i njihovim ljudima diplomatski status.

To znaci da amerikanci tj NATO mogu dak oriste nase puteve, vazduh, vode , da te zgaze ubiju ako treba i to bez da ikom odgovaraju zbog toga.

prakticno srbija je danas americka kvislinska banana tvorevina tako da ne znam sto vas zacudjuje sve ovo.
[ Sopocanac @ 18.05.2009. 23:22 ] @
Citat:
Deco, Brozovi dugovi su vraćeni, to što treba da vraćaju moji i vaši unuci su napravili ovi školovani. Tito je bio bravar, doduše jako prefinjenih manira, pa je kao pravi domaćin gradio zemlju. A ovi nehlebi sve rasprodaše. Lako je tako. A ono za dvorište... Nešto se ne sećam da su vršljali po dvorištu kad je domaćin bio živ.
No, mi odosmo od teme, a Paja nas samo gleda.

tacno tako prijatelju , tih 10 milijardi dugova iz vremena SFRJ i broza je otpisom dela duga pariskog i londonskog kluba poverilaca pretvoreno u 6 milijardi i mi smo te pare vec odavno vratili al su nas zato ovi novi od 2000te do danas zaduzili za novih 34 milijarde dolara. E vidis sobzirom da nam je ova vlast sem sto nas je zaduzila do guse, unistila i proizvodnju fabrike i izvoz , mi mozemo slobodno da kazemo da te dugove koje su oni napravili nece moci da vrate ni nasi unuci a kamoli nasa deca.
[ vilil1 @ 18.05.2009. 23:22 ] @
Citat:
Lesli Eldridz:Za leba ne znam, ama bez njega ima i kretena u neverovatnim kolicinama. Dok on bese, kreteni su drzani u rupama i nije im na pamet padalo da izadju medju normalan i pristojan svet. Znali su da su kreteni i da im nije tamo mesto. A onda su ih oslobodili.

Pretpostavljam da sebe ubrajas u ove normalne?
[ Lesli Eldridz @ 18.05.2009. 23:27 ] @
I treba da bude necija, jer se pokazalo da sama ne ume ni nos da obrise, pa je onda bolje da je americka nego rujanderska. Ruku na srce, takva je isto i bila dok ne vratise slobodu. U Titino vreme Amerika je ovde bila pojam slobode. Za rusofile je bilo rezervisano letovanje na moru. Rnr i druga urbana ikonografija nije mogla bez amerofilstva i anglofilstva uopste, u casopisima za decu i omladinu svaki drugi tekst je bio "u Americi ovo, u Americi ono, u Americi je najbolje bla bla bla"... a Tita sam je takodje bio veliki amerikanofil. Jugoslavija je jednostavno bila proamericka zemlja i to je to. Cak je i vojvoda Seselj nudio svoje "trupe" Amerima kao pomoc u prvom zalivskom ratu. To sto je u medjuvremenu nekima ispran mozak amerohejterstvom, pa to ce da se promeni.
[ Lesli Eldridz @ 19.05.2009. 00:01 ] @
Citat:
vilil1: Pretpostavljam da sebe ubrajas u ove normalne? :)

A ja pretpostavljam da sa oslobodjenim kretenima koji su u zloj Jugi sedeli zarobljeni u rupama i mrzeli nemas nikakav problem?
[ žutokljunac @ 19.05.2009. 05:37 ] @
Citat:
ventura: Jako lepo i divno je to što pričaš, verujem da vam je super bilo... Samo što je nama došao taj račun na naplatu...

Pa ta fora je pila vodu dugo, a vidim da prođe 20 godina i da je još aktuelna. Mi rekosmo, na nekoj drugoj temi, da se ta SFRJ zadužila nekih 20 milijardi $, i da je za taj novac izgradila sve, od infrastrukture do proizvodnje. I sve to na 22 miliona duša, koliko je imala. Vidim da je Srbija danas zadužena blizu 40 milijardi. Osim, banka - kladionica - menjačnica - banka - banka - kladionica - palačinkarnica, ne vidim da se nešto izgradilo. Izuzev što su ovi bizmismeni i tuti fruti manadžeri " izgradili " molove, šoping centre, velnese i fintes stanove sa norveškim gusanim radijatorima.
[ Bata @ 19.05.2009. 07:55 ] @
Citat:
Ne ne... pravo ponizenje moraju biti hrvatski tramvaji... :-)))
Citat:
Kakvi tramvaji?

radi se o temi koju sam pokrenuo razmisljajuci o tome zasto se nasa ekonomija (kakva-takva) i trziste (veliko za njihove pojmove)
podaje hrvatskom i slovenackom kapitalu, sa glavnim pitanjem - da li mi tako vec placamo ratnu odstetu.
ta tema je ukinuta sa obrazlozenjem da sadrzi jezik mrznje, i posebno su naglasili pojmove koje sam upotrebio:
"domovinski rat" i "hrvatsko more" ?!?!?!?!!!!???!!!

kao sto tamo nisam hteo da "sirim mrznju" vec da diskutujem o politickim aranzmanima u ekonomiji, tako ni ovde ne zelim da se
nadgornjavam sa citiranim geni(tali)jem , vec da ilustrujem pomereni osecaj vaznosti koji karakterise neke urednike-hobiste
koji ne znaju da verbalni delikt vise nije zakonska stavka, a politicka korektnost je ismejana i tamo gde je nastala kao i mnogi drugi
slicni projekti (novogovor u hrvatskoj i u rep.srpskoj, na primer)

a sada tema:

ovo je u diplomatsko-politickom smislu nesto sto bi se u obicnom populusu nazvalo kurcenje i sirenje.
sto rece neko, zasto
se ne sastanu negde gde niko nikom nece smetati i gde bi bilo lakse odrzati bezbednost "visokih eminencija" ?

e pa poenta je da se vidi koliko su vazni, ne radi kurva ono zbog para vec zato sto voli da se ****.
(ovo poslednje je vise kao narodna izreka nego moje stvarno shvatanje realnosti socijalne patologije koja dovodi do
pojave prostitucije, cisto da dezurni ne pomisli da sirim mizogeniju i seksizam)
[ HarryTuttle @ 19.05.2009. 11:58 ] @
U zemlji kakva je Srbija (ocigledno vrlo ponosita i dostojanstvena), ovakav covek zasluzuje docek na najvishem nivou - sa maksimalnim postovanjem. Pa nije to za dzaba, zaduzio je ovu zemlju svojim nesebicnim izjavama tipa:
Citat:
„Srbi su nepismeni, degenerici, silovatelji, ubice beba, kasapi i agresori“, na CNN-u, 1. 8. 1993. godine.:

http://www.svevesti.com/?l=sr&a=136806

A uskoro ce dobiti i "zlatni orden slobode"... nije to mala stvar ljudi.
Citat:
PRIŠTINA - Kosovski predsednik Fatmir Sejdiju odlikovaće "Zlatnim ordenom slobode" američkog potpredsednika Džozefa Bajdena tokom njegove posete Kosovu, preneli su prištinski mediji.

"Zlatni orden slobode" je, piše "Koha ditore", visoko "državno odlikovanje Kosova", koje se dodeljuje kosovskim građanima, ali i strancima za "visoki doprinos u odbrani slobode Kosova". Bajden će biti prvi zvaničnik kome će biti dodeljen ovaj orden, a povod su, dodaje list, Bajdenove "zasluge u stalnoj podršci nezavisnosti Kosova". Šef protokola predsednika Kosova Haki Merovci nije želeo da saopšti protokolarne pojedinosti o poseti američkog potpredsednika Kosovu, rekavši da će kabinet detalje posete saopštiti kasnije. Bajden će na Kosovu boraviti u četrvrtak, a prištinski mediji najavljuju da će on tokom posete "promovisati američku podršku Kosovu".

Kosovska vlada je saopštila da očekuje da će Bajdenu biti priređen veličanstveni doček, a premijer Hašim Tači je rekao da američki potpredsednik "zaslužuje poštovanje kosovskog naroda". U Prištini su već postavljeni veliki plakati s natpisima "Hvala, Ameriko" i "Dobrodošli na Kosovo", a učenici osnovnih i srednjih škola dočekaće Bajdena cvećem u špaliru na putu kojim bude prolazio..

http://vesti.krstarica.com/?ru...9&mesec=05&godina=2009

I zato puno postovanje ekipi koja je uspela da organizuje takav "spektakl", kao i moja zahvalnst sto se "velicina" tog kalibra pojavila u Beogradu - i pritom uspela da poremeti, jos jednput, moj beznacajni zivot (kao i, izmedju ostalog, zivot ostalih Beogradjana).

[ stil @ 19.05.2009. 13:18 ] @
http://www.elitemadzone.org/t364447-0#2283735 Radjaj sina da na Kosovu gine. Lude glave nevide dalje od svog nosa.
[ zaraza @ 19.05.2009. 13:22 ] @
Nego jel se vec jednom zna kada ce ovaj da dolazi, tj. kad cemo da naje*emo mi koji idemo kroz grad?
[ zaraza @ 19.05.2009. 13:31 ] @
Citat:

...
brozove reci, zapisane na jednom audio snimku, su ostavljene na mesecu.
...

Uf :):):)
tebi su se bas napricali sveg :):)
[ jericho1405 @ 19.05.2009. 13:34 ] @
Citat:
zaraza: Nego jel se vec jednom zna kada ce ovaj da dolazi, tj. kad cemo da naje*emo mi koji idemo kroz grad?

Danas je u Sarajevu, a sutra stize u Beograd. Evo, bezveze na poslu se zezamo sa ovim smetljarima sto nadgledaju situaciju. Ne daju ljudi na prozoru da stojis i gledas
[ Sopocanac @ 19.05.2009. 13:56 ] @
Citat:
http://www.elitemadzone.org/t364447-0#2283735 Radjaj sina da na Kosovu gine. Lude glave nevide dalje od svog nosa.

srpske zene danas ne radjaju sinove ni za kosovo, ni za zanzibar ni za bantustan . srpske zene danas radjaju 0.8 dece po zeni tj manje nego jedno celo i samim tim su srpski narod predodredile za bioloski nestanak.
[ trfgyuiktgufvh @ 19.05.2009. 15:06 ] @
Zna li se otprilike kuda ce proci? Od aerodroma do ambasade ili?
[ milanche @ 19.05.2009. 15:31 ] @
Citat:
Citat:
„Srbi su nepismeni, degenerici, silovatelji, ubice beba, kasapi i agresori“, na CNN-u, 1. 8. 1993. godine.:

Znaci, ima i takvih autora izjava u zvanicnim glasilima.

Bio sam prilicno neshvacen (da ne kazem zamalo optuzen da sam neka vrsta lazova) u jednoj ranijoj temi
("Zasto Srbe uvek u filmovima predstavljaju kao teroriste?"), ili malo posle te teme, u kojoj sam navodio da
sam u novinama procitao slicne fasizoidne stavove u vezi Srba ("Serbians are shitty murderers" ili nesto vrlo
slicno tome).

Ne bi me cudilo da je upravo Bajden bio autor te izjave koja je meni pokvarila suncan prolecni dan u SF-u 95-te,
kao stvoren za uzimanje day off-a.
[ boki78 @ 19.05.2009. 20:00 ] @
Zanima me jedna stvar, naime kako bi se odrzao koncert grupe Depeche Mode s obzirom da su zabranjena sva javna okupljanja? Fudbalske i kosarkaske utakmice je lako pomeriti za jedan dan ali sumnjam da bi se njihov koncert mogao pomeriti, pogotovo sto su trebali sutradan da nastupaju u Zagrebu.
[ Nabukodonosor @ 19.05.2009. 20:10 ] @
Citat:
HarryTuttle: U zemlji kakva je Srbija (ocigledno vrlo ponosita i dostojanstvena), ovakav covek zasluzuje docek na najvishem nivou - sa maksimalnim postovanjem. Pa nije to za dzaba, zaduzio je ovu zemlju svojim nesebicnim izjavama tipa:

http://vesti.krstarica.com/?ru...9&mesec=05&godina=2009

I zato puno postovanje ekipi koja je uspela da organizuje takav "spektakl", kao i moja zahvalnst sto se "velicina" tog kalibra pojavila u Beogradu - i pritom uspela da poremeti, jos jednput, moj beznacajni zivot (kao i, izmedju ostalog, zivot ostalih Beogradjana).

Upravo to. O tome sam pricao kada sam rekao koliko smo jadna i bedna zemlja, kada dozvoljavamo ovakva izdrkavanja nad nasim narodom. Umesto da organizujemo proteste i zabranimo dolazak tom fasisti, mi ga docekujemo uz kompletno blokiranje glavnog grada. Strasno. Mislim da nam se preci prevrcu u grobu.
[ Sopocanac @ 19.05.2009. 20:13 ] @
bajden je rekao ranije da su srbi degenerisani oblik zivota i varvari

to je izjava koja zasluzuje da ga kompletna vlada sutra poljubi u dupe i popusi mu djoksona....
[ Sopocanac @ 19.05.2009. 20:14 ] @
Citat:
Zanima me jedna stvar, naime kako bi se odrzao koncert grupe Depeche Mode s obzirom da su zabranjena sva javna okupljanja? Fudbalske i kosarkaske utakmice je lako pomeriti za jedan dan ali sumnjam da bi se njihov koncert mogao pomeriti, pogotovo sto su trebali sutradan da nastupaju u Zagrebu.

pa prosto - koncert se otkaze , jer ne dolazi ti Hitl... ovaj hocu reci Bajden svaki dan u tvoju zemlju :)
[ Sopocanac @ 19.05.2009. 20:21 ] @
jos da naglasim da su sutra zabranjena sva javna okupljanja sto ukljucuje i demonstracije protiv dolaska bajdena u srbiju

Diktatura klasicna....

Srbija danas je americka kvislinska banana republika pod vlascu njihovog namesnika borisa tadica i njegovog rezima

i kao takvi smo smesteni od strane tih cija smo kolonija u svojevrstan karantin

jer rusija nam je ukinula vize , a amerika cija smo prcija i EU - nece....
[ zaraza @ 19.05.2009. 20:26 ] @
Citat:
boki78: Zanima me jedna stvar, naime kako bi se odrzao koncert grupe Depeche Mode s obzirom da su zabranjena sva javna okupljanja? Fudbalske i kosarkaske utakmice je lako pomeriti za jedan dan ali sumnjam da bi se njihov koncert mogao pomeriti, pogotovo sto su trebali sutradan da nastupaju u Zagrebu.

Nikako.
Zdravo djaci, mozda cemo vam vratiti pare za karte.
A jedva cekam da vidim sta ce biti sutra....tj. ko ce da pesaci kako i gde....
[ BokasaTzar @ 19.05.2009. 20:27 ] @
Dolazi bajden da presliša domaće plačipizde političarske, da izda naredbe za daljnje aktivnosti, da se interesuje za razvoj demokracije, da nas javno posere,
da pohvali ‚‚nezavisne medijske radnike‚‚ i da podeli zahvalnice odanim borcima za ljudska i manjinska prava u srbistanu.

Pošto neće dačića da vidi ni blizu, mora dačić da ide u Rumuniju (ili Bugarsku... nebitno).

A nas maltretiraju zato što za bolje nismo - a i da ne ispadnemo iz treninga !
[ Kosuth @ 19.05.2009. 20:30 ] @
Sve mi se chini da je taj kauboj doshao da vidi kako bi se omrsio na "juzhnom toku",a ako ne mozhe,e onda da zamrsi mooda...ali,nazhalost svima nama...
[ EmilijaV @ 20.05.2009. 17:08 ] @
Pa sta se vi bunite?
Ja zelim da nam svaki dan dolazi Bajden, ili neko slican. Sve je super organizovno, nikad nisam lakse prosla kroz grad.
Zakljucak: sve se moze kad se dobro organizuje!
[ Horvat @ 20.05.2009. 17:13 ] @
je l' uslikao neko avioncice? :)
[ zaza000111 @ 20.05.2009. 17:29 ] @
Pa kada smo banana republika mora ovako ne secam se kada je cela Moskva ili Vasington bili zatvoreni zbog dolaska nekog predsednika ,koliko li ce samo ovo da kosta nasu ekonomiju sobzirom na saobracajni kolaps to samo Bog zna ali neka kao je tako je.
[ zaraza @ 20.05.2009. 17:33 ] @
moskva - 9.maj svake godine, i kada su postavljali onoga za precenika
vasington - januar, kad su postavljali onoga drugoga za precenika.....

a i tako je svuda u svetu kada dolazi neko ko je tako popularan....

sa mislis da dodje medvedev da bi bilo drugacije?
[ zaza000111 @ 20.05.2009. 17:40 ] @
Nadam se da pravite razliku izmedju predsednika i podpredsednika posebno zemlje koja nas je bombardovala i konstantno radi protiv nasih interesa i prijateljske zemlje.
[ zaraza @ 20.05.2009. 17:45 ] @
A sta je po tebi trebalo da uradimo?
Da mu posaljemo taksi na aerodrom, pa nek se sam snalazi ili da mu kazemo "odje*i" kada je najavio posetu?
prosto nisam siguran sta bi od ta dva bilo bolje za nas....

btw, ne znam otkud toliki kompleksi vise vrednosti......mi jednostavno nismo toliko znacajni da amerika ima bilo sta sa nasim interesima....
[ stil @ 20.05.2009. 17:47 ] @
@ zaza A sto nas Rusi nisu branili tada i usli u rat sa Amerima zbog nas ? Naravoucenije. Uzdaj se u se' i u svoje magarence. Ne kaci se sa jacim od sebe.
[ zaza000111 @ 20.05.2009. 17:52 ] @
Citat:
zaraza: A sta je po tebi trebalo da uradimo?
Da mu posaljemo taksi na aerodrom, pa nek se sam snalazi ili da mu kazemo "odje*i" kada je najavio posetu?
prosto nisam siguran sta bi od ta dva bilo bolje za nas....

btw, ne znam otkud toliki kompleksi vise vrednosti......mi jednostavno nismo toliko znacajni da amerika ima bilo sta sa nasim interesima....

Lepo je neko rekao imaju Karadjordjevo pa nek se tamo sastaju ionako je lakse za obezbedjivanje nego grad pun ljudi a ako vec i nemogu bez grada normalne mere sigurnosti i prekid saobracaja samo pola sata a ne ovo,a sto se tice kompleksa nemam ih ja nego samo gledam fakticko stanje protivljena Amerike nasim interesima kao u primeru Kosova,izjava nema Sengena bez Mladica itd. da ne duzim.
[ zaza000111 @ 20.05.2009. 17:54 ] @
Citat:
stil: A sto nas Rusi nisu branili tada i usli u rat sa Amerima ? Naravoucenije. Uzdaj se u se' i u svoje magarence. Ne kaci se sa jacim od sebe.

Da se razumemo mozda Rusi nisu usli u nasu odbranu ali nas nisu ni napali sto Amerika svakako jeste a to je ipak bitna razlika.
[ stil @ 20.05.2009. 17:57 ] @
Jes' pa mi smo se ku*cili zato sto smo kao imali Ruse iza ledja. Kad ja tamo ono medjutim ... :) Zato...
[ zaza000111 @ 20.05.2009. 18:00 ] @
Citat:
stil: Jes' pa mi smo se ku*cili zato sto smo kao imali Ruse iza ledja. Kad ja tamo ono medjutim ... :) Zato...

Ne mi smo zeleli da sacuvamo svoju teritoriju kao i 1914 i isto kao i tada nismo znali dali ce neko da udje u rat zbog nas ili ne.
[ zaraza @ 20.05.2009. 18:02 ] @
Citat:
zaza000111: Lepo je neko rekao imaju Karadjordjevo pa nek se tamo sastaju ionako je lakse za obezbedjivanje nego grad pun ljudi a ako vec i nemogu bez grada normalne mere sigurnosti i prekid saobracaja samo pola sata a ne ovo,a sto se tice kompleksa nemam ih ja nego samo gledam fakticko stanje protivljena Amerike nasim interesima kao u primeru Kosova,izjava nema Sengena bez Mladica itd. da ne duzim.

E to ces morati njih da pitas.
I ponavljam - Amerikanci se uopste ne protive nasim interesima. Ni malcice, ni zrnceta. Stavise, Ameri nemaju pojma koji su nasi interesi.
[ stil @ 20.05.2009. 18:07 ] @
@zaza Ma da secam se price kad je sve pocelo - Sad kad na Rusi posalju rakete ima da im %@&?$£€¥ ! Sve sam video kako su. :)
[ zaza000111 @ 20.05.2009. 18:08 ] @
Citat:
zaraza: E to ces morati njih da pitas.
I ponavljam - Amerikanci se uopste ne protive nasim interesima. Ni malcice, ni zrnceta. Stavise, Ameri nemaju pojma koji su nasi interesi.

Pa i to sto kazes ko zna sta su nasi diplomatski kontakti njima pricali u poslednjih 9 godina ali ipak ne moze se poreci da znaju kakvo je raspolozenje vecine naroda u Srbiji povodom Kosova,Mladica,Sengena itd.
[ zaza000111 @ 20.05.2009. 18:13 ] @
Citat:
stil: @zaza Ma da secam se price kad je sve pocelo - Sad kad na Rusi posalju rakete ima da im %@&?$£€¥ ! Sve sam video kako su. :)

A jeli ti mozda palo tada na pamet da je to da nas malo ohrabri ,pojaca moral i slicno ja se nesto nesecam da su prikazali neki snimak gde neki ruski zvanicnik to jasno kaze a uostalom na osnovu toga sto nam je Jelcin uveo sankcije i gadjao cak i svoj parlament predpostavili smo da ulaimo u tu pricu sami sa mozda truncicom nade.
[ stil @ 20.05.2009. 18:24 ] @
Pa braca smo. Zar to mora da se posebno kaze ?
[ zaza000111 @ 20.05.2009. 18:29 ] @
Mi i Rusi jesmo braca ali Jelcin i njegova kamarila nisu tako da kome je jasno jasno mu je,Rusija je devedesetih kao mi za vreme Milosevica bila u kandjama Jelcina i njegove oligarhije.
[ jablan @ 20.05.2009. 18:35 ] @
Pa što sad ne dođe taj vaš brat Putin da oslobodi bratsko Kosovo od mrske okupacije od strane većinskog stanovništva?
[ stil @ 20.05.2009. 18:37 ] @
Da a sto ne dodje ? Da zavrsimo vise s' tim. :)
[ zaza000111 @ 20.05.2009. 19:11 ] @
A ja mislio da je tema dolazak Bajdena a ne Rusi ali dobro ajde vise sa njima da zavrsimo da ne razvodnjavamo temu kao sto sam rekao za potprecednika ovakva gungula ne opravdava pola sata zastoja i to je to posebno podpredsednika sadasnje Amerike a ste tice Rusa ja kazem da nas oni nisu napali a Ameri jesu tako da ja ne vidim sta tu nije jasno pa i dalje temu razvlacite u tom smeru tu je sve receno ali ajde da odgovorim
Citat:
jablan: Pa što sad ne dođe taj vaš brat Putin da oslobodi bratsko Kosovo od mrske okupacije od strane većinskog stanovništva?

Zato sto je Jelcin upropastio stvar pa sada na Kosovu imamo Bonstil i Amere koji su utvrdjeni na njemu a u UN ne moze da zbog veta Amera posalje svoje snage na Kosovo.
[ stil @ 20.05.2009. 19:20 ] @
Znaci od Rusa nema vajde. Moramo onda problem da sami resavamo. Za pocetak tako sto necemo da guramo prst u oko N#1 sili u svetu. Jel' dovoljan argument.
[ zaza000111 @ 20.05.2009. 19:31 ] @
Citat:
stil: Znaci od Rusa nema vajde. Moramo onda problem da sami resavamo. Za pocetak tako sto necemo da guramo prst u oko N#1 sili u svetu. Jel' dovoljan argument.

Pogresno ste razumeli ima vajde ali nisu Rusi divljaci kao Ameri pa da krse povelju Ujedinjenih Nacija kao se njima cefne ja znam da je to nekima u Srbiji cudno jer kada zamole kuma da im nesto uradi njih ne zanima dali je to i protivzakonito a ako im ne ucini uslugu on je odma djubre od coveka samo zato sto nije prekrsio zakon,zato i imamo ovoliko razrusenih kumstava.Ako iduci put Ameri ponovo budu radili mimo U.N.-a naravno da ce Rusi da im se suprostave takodje mimo UN-a ali ne tek 10 posle kada je sve gotovo.Problem resavamo vec sa Rusima mi nikome ne guramo prst u oko ako umesto ceo dan zatvorimo trasu samo pola sata kojom Bajden ide ili organizujemo sastanak u Karadjordjevu.
[ ventura @ 20.05.2009. 19:51 ] @
Citat:
zaza000111: Pogresno ste razumeli ima vajde ali nisu Rusi divljaci kao Ameri pa da krse povelju Ujedinjenih Nacija kao se njima cefne ...

Al zato nisu imali problem ni da pripomognu Iranu&Iraku kad je trebalo... Verovatno uz bratsku novčanu nadoknadu...
[ Ivan Dimkovic @ 20.05.2009. 20:00 ] @
Citat:

Pogresno ste razumeli ima vajde ali nisu Rusi divljaci kao Ameri pa da krse povelju Ujedinjenih Nacija kao se njima cefne ...

Nisam znao da "povelja UN" dozvoljava vojne operacije u drugim drzavama (Gruzija za Ruse, Irak za Amere) - rekao bih da jake zemlje tu povelju nesto i ne zarezuju ;-)
[ zaza000111 @ 20.05.2009. 20:02 ] @
Citat:
ventura: Al zato nisu imali problem ni da pripomognu Iranu&Iraku kad je trebalo... Verovatno uz bratsku novčanu nadoknadu...

Koliko ja znam Iran nije pod sankcijama UN tako da prodaja njemu nije nezakonita tako da Rusi ne krse zakon a Irak dok je bio pod sankcijama UN-a ne secam se da su Rusi trgovali sa njima osim mozda pod okrivljem programa UN-a 'Nafta za hranu',tako da ne znam sta su to Rusi krsili.

[ zaza000111 @ 20.05.2009. 20:06 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Nisam znao da "povelja UN" dozvoljava vojne operacije u drugim drzavama (Gruzija za Ruse, Irak za Amere) - rekao bih da jake zemlje tu povelju nesto i ne zarezuju ;-)

Gruzija je poseban slucaj granici se sa Rusijom napala je deo svoga naroda potpomognuta Amerima tako kao sto sam rekao Rusija ne krsi pravila igre ako istovremno i protivnik ih ne krsi ovde su oba krsila istovremeno.
[ stil @ 20.05.2009. 20:23 ] @
Izvini, a sta mi imamo od tih silnih izgovora i opravdanja ? Imamo to da vecito budemo luzeri jel' tako ?
[ zaza000111 @ 20.05.2009. 20:31 ] @
Citat:
stil: Izvini, a sta mi imamo od tih silnih izgovora i opravdanja ? Imamo to da vecito budemo luzeri jel' tako ?

Tema nije sta mi imamo od ovoga ili onoga vec dolazak Bajdena koji pokazuje kolika smo babana drzava postali ali barem da imamo banane nego ni to a ako se vi osecate kao luzer toj vas problem ja se ne osecam tako ali se osecam nelagodno kada se zatvara ceo grad da bi dosao covek koji je u svoje vreme pricao kako Srbe treba u koncentracione logore i kako su Srbi gori od nacista i fasista,a jos povrh svega taj haos ima udar na nasu ekonmiju jer ljudi gube dragoceno vreme u saobracaju , trebali su lepo u Kraradjordjevo a ne da ljudi dobiju naredbu da na Novom Beogradu nesmeju ako su pored autoputa da dizu roletne.
[ Horvat @ 20.05.2009. 20:34 ] @
pozovite i "vaseg" putina,pa da dodju i njegovi avioncici,mozda njih neko uslika :P
[ Laki_Gen @ 20.05.2009. 20:46 ] @
Stigao i zazan. Trolova nikad dosta.

Btw., bio je i Medvedev (tada samo kao neki racku u Gaspromu i tek najavljena kandidatura za predsednika) i zatvorili autoput na pola sata. Ja taman stigao do ukljucenja i sipak - blejao pola sata dok nije prosla kolona od dzipova, limuzina, i dva ambulantna vozila (nikako da skontam zbog cega i oni).
Mozda su jos stosta blokirali, ali sam ovo bas dobro zapamtio, jer mi se strahovito zurilo.

Ako bas poredimo podpredsednika USA i sefa drzavne kompanije i blokiranje saobracaja.

Ajde sad malo troluj o bratskoj ljubavi, USA neprijateljstvu i jos necemu - po slobodnom izboru.

@Horvat Slikale kamere AF2 na Sarajevskom aerodromu. Bilo u vjestima.
[ zaza000111 @ 20.05.2009. 20:47 ] @
Pa putin je isto 'nas' koliko i 'vas' tako da ako ga iko pozove to nije tema ove teme.
A evo ga i Laki_Gen nas licni anti-semista lepo on rekao na temi od tri banke da su Jebreji za sve krivi , teorija zavere ma ne to mu dojavio 'pouzdan izvor'.
[ zaraza @ 20.05.2009. 20:48 ] @
Citat:
zaza000111: Gruzija je poseban slucaj granici se sa Rusijom napala je deo svoga naroda potpomognuta Amerima tako kao sto sam rekao Rusija ne krsi pravila igre ako istovremno i protivnik ih ne krsi ovde su oba krsila istovremeno.

A voleo bi da dodje Putin/Medvedev?
I da zatvore ceo grad.
Ma sta ceo grad, da se zaustavi vreme kako bi sto duze bili ovde!
[ zaraza @ 20.05.2009. 20:50 ] @
Citat:

a ne da ljudi dobiju naredbu da na Novom Beogradu nesmeju ako su pored autoputa da dizu roletne

HAHA :):):)
Odakle ti ovo majke ti :):):)
Koji te to Rus slago?
[ Lesli Eldridz @ 20.05.2009. 20:50 ] @
Citat:
zaza000111: Tema nije sta mi imamo od ovoga ili onoga vec dolazak Bajdena koji pokazuje kolika smo babana drzava postali ali barem da imamo banane nego ni to a ako se vi osecate kao luzer toj vas problem ja se ne osecam tako ali se osecam nelagodno kada se zatvara ceo grad da bi dosao covek koji je u svoje vreme pricao kako Srbe treba u koncentracione logore i kako su Srbi gori od nacista i fasista,a jos povrh svega taj haos ima udar na nasu ekonmiju jer ljudi gube dragoceno vreme u saobracaju , trebali su lepo u Kraradjordjevo a ne da ljudi dobiju naredbu da na Novom Beogradu nesmeju ako su pored autoputa da dizu roletne.

A meni pa vidis bilo gadno kad je dolazio onaj mali iz Rusije sto ga je car Putin postavio za predsedika, pa kad se pred njim strasni Kostunica koji svakoga ckiljavo i sa prezrenjem gleda onako uzvrteo ko mlada pa podigao obrve, kao dete kad ga uhvate da radi nesto sto ne treba, pa se ucutao, pa samo klimata glavom. Bas da vidimo da li ce sad Tadic i slicni da se tako ponasa pred tim Amerom ili nece.
[ zaza000111 @ 20.05.2009. 21:00 ] @
Citat:
zaraza: A voleo bi da dodje Putin/Medvedev?
I da zatvore ceo grad.
Ma sta ceo grad, da se zaustavi vreme kako bi sto duze bili ovde!

U ovakvoj ekonomskoj situaciji nebi voleo da dodje Putin/Medvedev jer nam je svaki dinar dragocena a vereme je novac , vreme koje je vecina Beograda danas izgubila.
Citat:
Lesli Eldridz: A meni pa vidis bilo gadno kad je dolazio onaj mali iz Rusije sto ga je car Putin postavio za predsedika, pa kad se pred njim strasni Kostunica koji svakoga ckiljavo i sa prezrenjem gleda onako uzvrteo ko mlada pa podigao obrve, kao dete kad ga uhvate da radi nesto sto ne treba, pa se ucutao, pa samo klimata glavom. Bas da vidimo da li ce sad Tadic i slicni da se tako ponasa pred tim Amerom ili nece.

Da ali smo makar imali koristi od tih pola sata zastoja sto sam rekao bi i sada bilo prihvatljivo a ne ovo.Medvedev je tada dosao da dogovara gasovod znaci poslovno i konkretno a od ovoga necemo imati nista osim ekonomskih gubitaka.
[ zaraza @ 20.05.2009. 21:08 ] @
Citat:
zaza000111: U ovakvoj ekonomskoj situaciji nebi voleo da dodje Putin/Medvedev jer nam je svaki dinar dragocena a vereme je novac , vreme koje je vecina Beograda danas izgubila.

Tacno, slazem se.
[ Ivan Dimkovic @ 20.05.2009. 21:13 ] @
Citat:
zaza000111
zaza000111: Gruzija je poseban slucaj granici se sa Rusijom napala je deo svoga naroda potpomognuta Amerima tako kao sto sam rekao Rusija ne krsi pravila igre ako istovremno i protivnik ih ne krsi ovde su oba krsila istovremeno.

Hahahahahahaha ovo mi se svidja - " ako istovremno i protivnik ih ne krsi ovde su oba krsila istovremeno"

LOL - da da, nisam primetio da su Ameri rokali Rusiju, niti Gruzini Rusiju - vec su Rusi odlucili da malo intervenisu jer im se nije svidelo to sto vide u svojoj "interesnoj zoni"... (hint: povelja UN ne poznaje nikakve "interesne zone" - pise da su granice drzava suverene ;-)

Mislim, to je skroz OK, ipak su oni regionalna sila pa im se moze a i ti Gruzini se qrce ko Srbi, ali je smesno nazivati te likove "fer igracima koji ne krse povelju UN" jer su je bas tu prekrsili, bas kao sto tu povelju krsi svako ko je malo veci i jaci kada mu treba.
[ Horvat @ 20.05.2009. 21:20 ] @
Citat:
zaza000111: Da ali smo makar imali koristi od tih pola sata zastoja sto sam rekao bi i sada bilo prihvatljivo a ne ovo.Medvedev je tada dosao da dogovara gasovod znaci poslovno i konkretno a od ovoga necemo imati nista osim ekonomskih gubitaka.

ahahahah
ne znam kada je tacno dolazio medjed, je l to bilo onda kada je bilo direktno obecano da "srbija nece biti bez gasa" i u roku od 3 sata nestalo gasA?:D
ili nesto novijeg datuma,direktno vezano za tuzni [juzni] tok,koji ce...ko platiti?

@laki, video ili fotke? na kojim vestima? [nisam gledao vesti pa ne znam]
[ zaza000111 @ 20.05.2009. 21:26 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Hahahahahahaha ovo mi se svidja - " ako istovremno i protivnik ih ne krsi ovde su oba krsila istovremeno"

LOL - da da, nisam primetio da su Ameri rokali Rusiju, niti Gruzini Rusiju - vec su Rusi odlucili da malo intervenisu jer im se nije svidelo to sto vide u svojoj "interesnoj zoni"... (hint: povelja UN ne poznaje nikakve "interesne zone" - pise da su granice drzava suverene ;-)

Mislim, to je skroz OK, ipak su oni regionalna sila pa im se moze a i ti Gruzini se qrce ko Srbi, ali je smesno nazivati te likove "fer igracima koji ne krse povelju UN" jer su je bas tu prekrsili, bas kao sto tu povelju krsi svako ko je malo veci i jaci kada mu treba.

Ameri su naoruzali i ekonomski pomogli Gruzisku vojsku cak i obucavali pred sam napad Gruzije na Severnu Osetiju zavrsena je NATO vezba u Gruziji vecina gradjana Juzne Osetije ima Rusko drzavljanstvo sa pravnog aspekta oni su Rusi kada se raspao SSSR Juzna Osetija nije dobila pravo da se opredeli dali ce da ostane u sastavu Rusije ili Gruzije iako je Gruzij to pravo imala takodje od 1992 Gruzija nema kontrolu nad Juznom Osetijom vecc po mirovnom sporazumu iz iste godine u Osetiji su mirovne snage sastavljene od Rusa i Gruzina koliko ja znam u UN u povelji UN ima odlomak o osamoporedeljenju koji se primenjuje na autohtne narode na prostorima na kojima zive (znaci ne primenjuje se na Siptare na Kosovu) koji je ubacen da bi kolonije mogle da se odvoje od kolonijalnih sila koje na date teritorije nikada nisu polagale pravo dok ih nisu pocinile.Narod u Juznoj Osetiji je autohton.A Gruzini se bas i ne qurce ko Srbi jer su imali Ameriku makar ekonomski iza sebe a mi nismo niko se ne qurci ko mi :).

[Ovu poruku je menjao zaza000111 dana 20.05.2009. u 23:51 GMT+1]
[ zaza000111 @ 20.05.2009. 21:28 ] @
Citat:
Horvat: ahahahah
ne znam kada je tacno dolazio medjed, je l to bilo onda kada je bilo direktno obecano da "srbija nece biti bez gasa" i u roku od 3 sata nestalo gasA?:D
ili nesto novijeg datuma,direktno vezano za tuzni [juzni] tok,koji ce...ko platiti?

@laki, video ili fotke? na kojim vestima? [nisam gledao vesti pa ne znam]

Pre nego sto su Ukrajinci zavruli gas mesec-dva.

P.S. Je se cuju jos negde helihopteri ovde kod sajma prolaze na svakih 5-10 minuta.
[ etjen @ 20.05.2009. 21:37 ] @
evo bilo na Studiju B, ode vam Badem za NBG
[ Beltrammi @ 20.05.2009. 21:43 ] @
treba biti jednostavan. Predsednik Kenneddy je isao slobodno u kolima i ostali posle njega. Sta im je falilo ? Danas ljudi puno komplikuju...
[ Horvat @ 20.05.2009. 22:10 ] @
^^i upucali ga dok se vozao i mahao ljudima
a i malo malo je bio u kaliforniji,pa su mu izgradili specijalan bunker ;)

Citat:
zaza000111: Pre nego sto su Ukrajinci zavruli gas mesec-dva.

P.S. Je se cuju jos negde helihopteri ovde kod sajma prolaze na svakih 5-10 minuta.

da,da,znaci "srbija ce biti stalno s gasom" je ispunio,je l ;)
[ timotic @ 20.05.2009. 22:45 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic

Mislim da su Rusi imali mandat da intervenisu, jer su bili rasporedjeni kao mirovne snage...
[ EmilijaV @ 20.05.2009. 23:21 ] @
@Horvat
Citat:
je l' uslikao neko avioncice?

Nisam, ali mi kruze nad glavom celo popodne, valjda zato sto je na veceri u Predsednistvu, a to mi je u komsiluku.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

@zaza000111
Citat:
Pa kada smo banana republika mora ovako ne secam se kada je cela Moskva ili Vasington bili zatvoreni zbog dolaska nekog predsednika ,koliko li ce samo ovo da kosta nasu ekonomiju sobzirom na saobracajni kolaps to samo Bog zna ali neka kao je tako je.

U svakom evropskom gradu je isto u ovakvim situacijama. Pa Sankt Petersburg je bio pod opsadom danima kad je bio onaj samit Grupe 8. Ovo sto se kod nas desava nije nista spram onoga. Pa se ljudi nisu bunili ni sto nekoliko dana nisu mogli na posao da idu, ni deca u skolu, koliko se secam.
Ove mere obezbedjenja su normalna stvar koju Ameri zahtevaju posle 11. septembra. A sto se placanja tice - placaju sami. Danas sam cula da ce ih ovo zadovoljstvo kod nas kostati 10 miliona $. Znaci, nije nama na teret!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

@Laki_Gen
Citat:
Stigao i zazan. Trolova nikad dosta.

Btw., bio je i Medvedev (tada samo kao neki racku u Gaspromu i tek najavljena kandidatura za predsednika) i zatvorili autoput na pola sata. Ja taman stigao do ukljucenja i sipak - blejao pola sata dok nije prosla kolona od dzipova, limuzina, i dva ambulantna vozila (nikako da skontam zbog cega i oni).
Mozda su jos stosta blokirali, ali sam ovo bas dobro zapamtio, jer mi se strahovito zurilo.

Ako bas poredimo podpredsednika USA i sefa drzavne kompanije i blokiranje saobracaja.

Ajde sad malo troluj o bratskoj ljubavi, USA neprijateljstvu i jos necemu - po slobodnom izboru.

@Horvat Slikale kamere AF2 na Sarajevskom aerodromu. Bilo u vjestima.

Uze mi bas rec iz usta! Kad je Medvedev dolazio bilo je gore, jer nista nije najavljeno. Tako da su zatvarali ulice i zaustavljali ljude u sred dana, bez pardona. Secam se, ja sam bila na ulici i gde god sam pokusavala da prodjem, murija me je vracala i govorili su mi da idem drugim putem. Vise se ne secam koliko sam kruzila da bih dosla do kuce.

A to niko ne pominje! Samo vam Bajden smeta, je l'?

Ovaj put je sve kulturno najavljeno, pa ko nije morao da izlazi nije ni izlazio (izgleda da je bila manja guzva, jer penzosi nisu izlazili), a ko je morao - mogao je lepo da se organizuje i sve je bilo OK.
[ Lesli Eldridz @ 20.05.2009. 23:23 ] @
Citat:
zaza000111: Da ali smo makar imali koristi od tih pola sata zastoja sto sam rekao bi i sada bilo prihvatljivo a ne ovo.Medvedev je tada dosao da dogovara gasovod znaci poslovno i konkretno a od ovoga necemo imati nista osim ekonomskih gubitaka.

Koju ste korist imali? Sto ste dali buljojub onom malom? sto ste dali NIS u bescenje? More nemoj Dzon Vejn da ti dodje ovde ti opali jednu uvratnicu pa da se pusis.
[ zaza000111 @ 20.05.2009. 23:39 ] @
Citat:
Lesli Eldridz: Koju ste korist imali? Sto ste dali buljojub onom malom? sto ste dali NIS u bescenje? More nemoj Dzon Vejn da ti dodje ovde ti opali jednu uvratnicu pa da se pusis.

Koliko ja znam korist imamo svi a to je gasovod ja ne znam na koje 'vi' mislis , ko su to 'mi' a ko 'vi'?Ovo o NIS-u zahteva prvo odgovor na prvo pitanje da bih znao ko je ko a ovo o Vejnu tek ne razumem sta je pisac hteo reci.
[ MyWay @ 20.05.2009. 23:41 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Hahahahahahaha ovo mi se svidja - " ako istovremno i protivnik ih ne krsi ovde su oba krsila istovremeno"

Nit se Gruzini qrče k'o Srbi nit se mogu prviti bilo kakve paralele Rusija-Gruzija i USA-Irak jer :
- samo srbi imaju patent na qrčenje
- gruzini se ciljano guraju kao topovsko meso i beta testeri ruskih reakcija na razne vidove provokacija
- jedina sličnost sa Irakom postoji samo po pitanju Zalivskog rata: povod za reakciju je bio napad na drugu zemlju (međunarodno priznati Kuvajt), odnosno, ruski priznatu Abhaziju. Onaj prvi i jeste skoro raritetni slučaj kada je USA imala mandat UN za svoja divljanja.. Ruska reakcija u Abhaziji je bila očekivana - nešto slično bi se moglo očekvati kada bi Srbija napala Kosovo sa ciljem da povrati teritoriju....

Znam da vlast deformiše i da bi se svaka zemlja/nacija koja bi dovoljno dugo sama vladala pretvorila u svetskog siledžiju, ali ipak smatram da kao što mi imamo patent nad qrčenjem tako i ameri (ljudi koji upravljaju) imaju patent nad terorisanjem čovečanstva.
[ Lesli Eldridz @ 21.05.2009. 00:03 ] @
Citat:
zaza000111: Koliko ja znam korist imamo svi a to je gasovod ja ne znam na koje 'vi' mislis , ko su to 'mi' a ko 'vi'?Ovo o NIS-u zahteva prvo odgovor na prvo pitanje da bih znao ko je ko a ovo o Vejnu tek ne razumem sta je pisac hteo reci.

Pa gde vam je taj gasovod? I da ga ima, ja nikkavu korist od njega nemam niti mi pa treba, a i da mi treba, gasovod ima za pare i tamo gde se ne klanjaju putinovom malom i gledaju ga kao seoske snase, umilnim pogledom, isti oni koji strasno ckilje na sve druge, i ponekad vole da zapale koju ambasadu.
[ MyWay @ 21.05.2009. 00:19 ] @
Citat:
Lesli Eldridz: Koju ste korist imali? Sto ste dali buljojub onom malom? sto ste dali NIS u bescenje?
Šta to znači 'u bescenje'?
Da li se zna vrednost kompanije pa se tako određuje da li je u pitanju bescenje ili realna vrednost?
I ko zna kolika je vrednost ovakve kompanije:
Citat:
Iako će se, najverovatnije, revizorski izveštaj poklopiti sa onim što je "Gaspromnjeft" već predočio - da je prošla godina završena s gubitkom od oko 3,8 milijardi dinara ili 40 miliona evra, srpska strana ostaje pri svom - NIS je poslovao pozitivno i ostvario dobit od oko 2,3 milijarde dinara, piše Politika.
?????????????
Izvor: http://www.b92.net/biz/vesti/s...05&dd=20&nav_id=361591
[ zaza000111 @ 21.05.2009. 00:34 ] @
Citat:
Lesli Eldridz: Pa gde vam je taj gasovod? I da ga ima, ja nikkavu korist od njega nemam niti mi pa treba, a i da mi treba, gasovod ima za pare i tamo gde se ne klanjaju putinovom malom i gledaju ga kao seoske snase, umilnim pogledom, isti oni koji strasno ckilje na sve druge, i ponekad vole da zapale koju ambasadu.

Kako nemate korist a pare koje cemo da dobijamo od tranzita gasa kroz nasu zemlju ,zatim sigurnija dostava gasa da ne bi bilo ono kao u januaru sa Ukrajinom,zaposljavanje nasih gradjevinskih firmi u izgradnji gasovoda tu itekako ima koristi nego jos niste odgovorili koji su to 'mi' ako 'vi' i ko se kome klanja ja nisam video da se iko ikome klanja poslednjih godina.
I da kada je NIS kupljen cena nafte u odnosu na nekoliko meseci pre je pala dvostruko a sobzirom da se NIS primarno bavi naftom i njenim derivatima njegova cena je vezana za nju a da negovorimo o friziranim izvestajima nasih vlada o 'super perspektivnom' NIS-u nasta je MyWay vec ukazao.
[ Lesli Eldridz @ 21.05.2009. 00:48 ] @
Pa nisi lepo gledao, a ja napisah. Ckiljavi kad pogleda mrkim okom ckiljavijem svakoga, tu trava ne nice, a kad mu je dosao mali, samo sto obrvama nije dodirnuo potiljak. I facu neku uplasenu napravio, kao da ima 8 godina pa su ga uhvatili kako bere tudju tresnju. Koji ste vi? Odakle znam, ti, tvoj otac, tvoj brat, i svi oni koje smo pobili i koji su uspeli da pobegnu... Ovi bre, koji vise vole rusko... nego americku pitu. Aha, znaci pare. Prodali ste se za pare od gasovoda. Pa gde su vam te pare? Jure unaokolo po tramvaji umotane u prljavi peskiri? Ostrite razanj a zec u sumi. Nema od toga nista.
[ zaza000111 @ 21.05.2009. 01:10 ] @
Citat:
Lesli Eldridz: Pa nisi lepo gledao, a ja napisah. Ckiljavi kad pogleda mrkim okom ckiljavijem svakoga, tu trava ne nice, a kad mu je dosao mali, samo sto obrvama nije dodirnuo potiljak. I facu neku uplasenu napravio, kao da ima 8 godina pa su ga uhvatili kako bere tudju tresnju. Koji ste vi? Odakle znam, ti, tvoj otac, tvoj brat, i svi oni koje smo pobili i koji su uspeli da pobegnu... Ovi bre, koji vise vole rusko... nego americku pitu. Aha, znaci pare. Prodali ste se za pare od gasovoda. Pa gde su vam te pare? Jure unaokolo po tramvaji umotane u prljavi peskiri? Ostrite razanj a zec u sumi. Nema od toga nista.

Pa sto odma ne rece da si komunjara mislim dalo se naslutiti na onoj temi o MMF-u sa onim zamislima ali ja mislio idealista komunista ali sada je sve jasno pobi da bi uzeo tudje najbolje komunjarske tradicije nema sta jos se i Tita secate pa zato ste toliko besni na Milosevica pobedio vas na osmoj sednici pa vasu Stambolicevu struju izbacio iz dila podele plena ali neka sada ste se pomirili ponovo bratstvo jedinstvo nema sta ti da se brines ima ruze da cvetaju u Julu nego kazi ti meni iskreno koliko placate iz budjeta da Marko cuti koliko to kosta gradjane Srbije, e zato nema para pa moraju da se uzimaju krediti da bi ste se svi omastili ali nemoj da brines ne cete vi vise na nikoga da pucate odpucali ste vi svoje ,kao sto sam rekao ce da vidimo u septembru i oktobru kako ce narod da bude naklonjen prema 'drugovima i drugaricama'.
[ Horvat @ 21.05.2009. 06:42 ] @
a sta ti je to "komunjara" ,milosevicev miljeniku?
p.s. i? zasto je bio 2 meseca ranije? da kaze da ce "jednog lepog dana,na brdovitom balkanu,"balkanci" sami sebi izgraditi gasovod i jos placati bvaca vusima da im isporucuju gas"?
[ Laki_Gen @ 21.05.2009. 07:32 ] @
MyWay nije preneo onaj kljucni deo oko ovog revizorskog izvestaja:

Citat:
Ukoliko, međutim, srpska strana bude morala da prizna negativan izveštaj revizorske kuće KPMG, koju je angažovao bivši menadžment NIS-a, postavlja se pitanje kako će država i većinski vlasnik "Gaspromnjeft" dogovoriti eventualno poravnavanje minusa.

Branko Pavlović, bivši direktor Agencije za privatizaciju, rekao je da treba sačekati konačan izveštaj, jer će se tako videti koliko je revizor išao u preispitivanje poslovanja kompanije.

"Na jedan način će se dugovi poravnavati ukoliko revizor utvrdi da je država kao doskorašnji stopostotni vlasnik kompanije krivac, a na drugi ukoliko je tome kumovalo bivše rukovodstvo NIS-a tako što nije vodilo računa o tekućem poslovanju kompanije", rekao je Pavlović.

Sve u svemu, jos cemo mi njima plaiti sto su kupili NIS. Kakva perverzija!!!!
Eto sta nam rade braca.

Bas zamisljam situaciju da smo NIS prodali OMV-u i da smo njima morali nadoknaditi gubitke. Kakvi bi komentari bili i po kome i cemu bi se sve udaralo (EU, AT, Dinkic, demokratija, mozda bi i koju ambasadu potpalili... )
Ovako ce opet vuk sit da se najede, a jadno magare moze da njice do sutra.

@zazan Ajde ponovo procitaj onu temu i poruku o zavjerama. Mozda u njoj primjetis sarkazam, ali moraces malo da se potrudis - potrebno je prilicno umnih napora za odredjene grupe ljudi.
P.S. Samo nemoj opet da se uvredis, necu moci spavati .
[ pctel @ 21.05.2009. 07:47 ] @
Citat:
Horvat: a sta ti je to "komunjara" ,milosevicev miljeniku?

Ja ne znam tacnu definiciju, ali to otprilike ide ovako:
Komunista - plemenit covek, tezi da promeni svet na bolje
Komunjara - najgori covek, lopuza, tezi da krade, otima i zavodi diktaturu predstavljajuci se kao komunista

Sudeci po stavovima koje je izneo na ovom forumu, Lesli odgovara jednom od ova 2 opisa.
[ Beltrammi @ 21.05.2009. 07:59 ] @
Citat:
Komunjara - najgori covek, lopuza, tezi da krade, otima i zavodi diktaturu predstavljajuci se kao komunista

ja bih ovo dopunio sa: ... a sutra po potrebi demokrata, fasista, verski fanatik, liberal, konzervativac, unitarista, separatista, (dopisi)...
[ Lesli Eldridz @ 21.05.2009. 08:46 ] @
Citat:
Beltrammi: ja bih ovo dopunio sa: ... a sutra po potrebi demokrata, fasista, verski fanatik, liberal, konzervativac, unitarista, separatista, (dopisi)...

...srbenda, patriJota, ksenofob, nacionalista, sovinista, anticivilizacijski elemenat, simpatizer azijatskih hordi...
Citat:
zaza000111: ...kao sto sam rekao ce da vidimo u septembru i oktobru kako ce narod da bude naklonjen prema 'drugovima i drugaricama'...

Nije tacno, videcemo u januaru, kad vam ponovo vasa braca iskljuce gas. Pa se grejte na prirodni metan, pasulj tetovac, made in Leskovac. Cevke vec imate, samo jos da se prikljucite, kao u Matriksu.
Citat:

pctel: Komunista - plemenit covek, tezi da promeni svet na bolje

Aha! Velicas komuniste i komunizam. Zar smo se zato borili?
Citat:
pctel: Komunjara - najgori covek, lopuza, tezi da krade, otima i zavodi diktaturu predstavljajuci se kao komunista

To ti kazem, vidis kako si lepo uocio. Ovi sto brane lopove kao sto je Miskovic i slicnu bagru koja je mućkala u skladu sa propisi i hvatala veze su sve komunjare. Sve je to ista bagra kao i ovi lopovi, a ove komunjare sto ih brane, to su bagrini poslusnici ili placenici, i zato oni primenjuju najstariju taktiku - napad je najbolja odbrana. Pa tako optuzuju one koji su protiv te bagre da su lopovi i slicno, sta znam, ekstremisti, zato sto traze da se bagri ispita poreklo imovine, da se bagra pohapsi i pozatvara, a ako treba i postrelja, te tvrde kako su takvi u stvari lopovi koji hoce da zavode diktature. U stvari, gledano sa strane ovih lopova verovatno su u pravu, za lopova je svaka uredjenost diktatura, on je dobar i snalazljiv, a zli su u stvari oni koji ga u lopovluku sprecavaju. E pa nece to biti, "kradja" od lopova i oduzimanje pokradenog plena istom nije kradja nego je bogougodno delo i pravedan cin.
[ deerbeer @ 21.05.2009. 08:46 ] @
Citat:

Aha! Velicas komuniste i komunizam. Zar smo se zato borili?

Slazem se sa definicijom @pctel-a
Pa prvo covek postane komunista iz ideala pa posle izvesnog vremena postane komunjara .
Samo retki ostanu pravi komunisti ..
Jednostavno to je "kvarljiva ljudska priroda" kad se docepa vlasti i moci
[ Lesli Eldridz @ 21.05.2009. 08:49 ] @
Sve je to lepo, samo, kako vi mislite da taj vas idealni i plemeniti komunista promeni svet i da se izbori sa bagrom? Jel ko Djindjic?
[ deerbeer @ 21.05.2009. 09:05 ] @
Citat:
Lesli Eldridz: Sve je to lepo, samo, kako vi mislite da taj vas idealni i plemeniti komunista promeni svet i da se izbori sa bagrom? Jel ko Djindjic?

Nemam pojma, pitaj Mrleta , ako on ne zna onda pitaj Svedjane...

[ Lesli Eldridz @ 21.05.2009. 09:12 ] @
Ne, najbolje da pitam svedskog Miskovica i Peconija, pa onda one sto u Svedskoj mućkaju u skladu sa propisi, hvataju veze, podmicuju i uclanjuju se u partiju da sisaju drzavu i dobijaju monopole itd, prodaju narodnu imovinu na osnovu licnih afiniteta prema zloj Europi, pale ambasade za 200 evra koje im placaju ministri, te ministre koji im placaju itd.
[ MyWay @ 21.05.2009. 09:48 ] @
Citat:
Laki_Gen: MyWay nije preneo onaj kljucni deo oko ovog revizorskog izvestaja.
Sve u svemu, jos cemo mi njima plaiti sto su kupili NIS. Kakva perverzija!!!!
Eto sta nam rade braca.
1. jesam preneo ključni deo.
2. jeste perverzija
3. ne rade nam 'braća' nego sami sebi radimo - ova kompanija samo pokazuje stanje ekonomije i poslovne modele koji vladaju u Srbiji: na kraju godine jedna strana + revizori tvrde da kompanija ima desetine miliona evra gubitaka a naša da su toliko u plusu...Hajde da se ne slažu u koje milionče dinara pa još kako-tako, ali ovo je apsurd koji smo sami napravili. Niko drugi.
[ deerbeer @ 21.05.2009. 09:52 ] @
@Lesli
Ne nego pitaj Svedjane kako su napravili onakvu zemlju gde nema gladnih , siromasnih i previse i preterano bogatih ,
a da pritom nisu doziveli nikakve ratove, bune, revolucije i otimacine.
"Od g.ovana pita ne biva" - lepo kaze nas narod ...
[ Ivan Dimkovic @ 21.05.2009. 09:54 ] @
Citat:
MyWay
ne rade nam 'braća' nego sami sebi radimo

Vidi vidi, i MyWay se "posuo pepelom" kako voli da konstatuje za druge... Idem da vidim da li je pao sneg na terasi ;-)
[ Lesli Eldridz @ 21.05.2009. 10:31 ] @
Citat:
deerbeer: @Lesli
Ne nego pitaj Svedjane kako su napravili onakvu zemlju gde nema gladnih , siromasnih i previse i preterano bogatih ,
a da pritom nisu doziveli nikakve ratove, bune, revolucije i otimacine.
"Od g.ovana pita ne biva" - lepo kaze nas narod ...

Tacno, ali g.ovna mogu i da se operu, pa da se pita napravi posle od onog cistog sto ostane. Ali to bi ***i ga bila diktatura, a zna se da svaki balkanac vise voli demokratiju nego 'leba da jede. Pisete nesto bezveze. Ja za Svedsku stvarno ne znam, ali vec sam pominjao Englesku, tamo ima g.ovana vise nego ovde, ili ih je bar bilo, ali oni svoja gona teskom "diktaturom" vec 1000 godina peru. Kojom si krao? Levom? Cak! Desnom? Cak! Hoces da loces po ceo dan džin? E pa nema. Ko se buni, zna se. Cak! Lomis grad, palis stadione, bijes se? Cak! Cak! Cak! Konjicom pa udri, udri, udri... A vi ne samo sto ih ne perete, nego ih neprekidno dodajete, rek'o Djindjic, samo se ovde korov zaliva. To je zato sto necete diktaturu i otimacinu i ovo ostalo da radite "svom narodu" . E pa onda trpite i kukajte, samo to i znate. Sto je najgore od svega, vi u tome uzivate. Mazohisticki narod. Mozda da probamo da napravimo biznis - sadisticki turizam, da dolaze ovde manijaci da se izivljavaju, ko zna, mozda nam upali.
[ Laki_Gen @ 21.05.2009. 11:36 ] @
Citat:
Mazohisticki narod. Mozda da probamo da napravimo biznis - sadisticki turizam, da dolaze ovde manijaci da se izivljavaju, ko zna, mozda nam upali.

Bilo je slicnih predloga u temi o legalizaciju vutre - predlagali ljudi da se obogatimo od narkosa koji bi dolazili iz inostranstva da duvaju kod nas (kada bi legalizovali).
Bile cak neke velike cifre u opticaju.
Posle Kolumbije, zemlja sa najvecim ucescem u BDP-u od prerade koke i konoplje...

@MyWay Tacno. Sami sebi radimo. Dozovolili smo da nam to rade.
Ja se malo iznervirao (vec dosta dugo me zulja ta kolicina bullshita oko privatizacije NIS-a), pa osuh po "braci". Nisu oni nista krivi.
Stavise, treba im cestitati na uspjesno obavljenom poslu.
[ zaza000111 @ 21.05.2009. 13:44 ] @
Citat:
a sta ti je to "komunjara" ,milosevicev miljeniku?

Pogresno si razumeo procitaj moju predhodnu poruku jos jedanput i Milosevic je bio komunjara ali ipak malo pametnija pa je uzeo sav plan za sebe i svoju frakciju ovi iz druge frakcije sto se ljute na njega ljute se sto nije vise hteo da deli i sto se pre setio da fura novu nacionalnu ideologiju iako on nije bio nacionalista sto se pokazalo recimo na primeru uvodjenja sankcija na Drini prema Republici Srpskoj ,to je njihov problem besni su jer je samo on mogao da krade a oni nisu ali neka u zadnjih devet godina neki od njih su nadoknadili propusteno vreme ,a neki kao Lesli Eldridz i po treci put izvukli deblji kraj u podeli pa im ponovo krivo da su imali prilike bili bi isti kao Miskovic ako ne i gori koji im je inace bivsi partiski drug jer vidi za divno cudo i on je bio komunjara i to par ekselan direktor Geneksa firme u kojoj da bi se zaposlio i kao cistacica si morao da imas debelu vezu za verme Leslijevog Tita.
Pctel je lepo objasnio razliku izmenju komuniste i komunjare samo jos da dodam da je procentualno od onih koji su se nazivali komunistima oko 95% bilo ciste komunjare samo mozda 5% i manje su bili pravi komunisti ali ti nisu pucali u potiljak sa ledja kao Leslijevi a onda uzimali imovinu i gle cuda davali je sebi na koriscenje a vec je bila i diskusija o stanarskom pravu i malverzacijama koje su se tu radile gde na primer muz i zena se razvedu pa svako u svom preduzecu dobije stan pa se ponovo vencaju a svo vreme zive zajedno bez obzira na pravni status i onda jedan sta od ta dva izdaju ,na taj nacin je 80-tih u Beogradu bio manjak stanova.Ja upravo nisam komunista zato se i nerviram sto se gubici ponovo socijalizuju a dobiti individualizuju kao u vreme kada su komunjare vladale zvanicno jer i dalje vladaju samo su promenili ime i tada je sve bilo zvanicno ravnopravno i jednako ali je ustvari bio ogroman broj onih koji su bili jednakiji od drugih.
Sto se tice NIS-a tek sada se vidi kako su izvestaji i racunovodstvo bili namesteni u normalnoj zemlji bi pocinioci odavno vec bili u zatvoru ali sta ces dobro je da su se makar otvorile karte na stolu tek cemo da saznamo koliko se kralo u drugim javnim preduzecima i stimovali profiti tako je to kada je sistem zatvoren bez kontrole i dostupnosti informacija obicnim gradjanima a vec devet godina se neki ovde kunu u transparentnost i civilnu kontrolu drustva a nema ni trunke ni jednog ni drugog i onda se zalimo sto nas Telekom voza a jos se ne zna koliko ima na kojima se kredit ne obracunava a koje naravno koriste zasluzni 'drugovi i drugarice'.Neki se pitaju sto Rusi oce 100 miliona sto im duguju nasi , bolje bi bilo da se pitaju gde su se tih 100 miliona evra zagubili koji su to 'eksperti' 'transpatentno' napravili 'gresku' pa im se slucajno naso visak u djepovima svojim i svojih stranaka jer da Rusi nisu kupili NIS taj gubitak bi isao na nasu grbacu da i ne znamo da uopste postoji,da ponovim socijalizacija gubitaka induvidualizacija dobitaka jer sigurno nece oni da vrate te pare nego ceo narod a trebali bi.

[ Lesli Eldridz @ 21.05.2009. 14:09 ] @
Ma sve je to lepo, nego jel skladistite vi negde pasulj gas za narednu zimu?
[ pctel @ 21.05.2009. 14:26 ] @
Pa u krajnjem slucaju, prihvaticemo tvoju filozofiju - cija je sekira, onoga je i suma :)
[ Ivan Dimkovic @ 21.05.2009. 16:08 ] @
Citat:

jer da Rusi nisu kupili NIS taj gubitak bi isao na nasu grbacu da i ne znamo da uopste postoji,da ponovim socijalizacija gubitaka induvidualizacija dobitaka jer sigurno nece oni da vrate te pare nego ceo narod a trebali bi.

A ovako ce poreski obveznici platiti dug firme koja vise nije u njihovom vlasnistvu, sto je nevidjeno bolje ;-)
[ zaza000111 @ 21.05.2009. 19:09 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: A ovako ce poreski obveznici platiti dug firme koja vise nije u njihovom vlasnistvu, sto je nevidjeno bolje ;-)

Platili bi dug i ovako i onako te pare su i ovako i onako otisle u privatne djepove neke od vladajucih elita u poslednjih nekoliko godina ,nisu taj dug napravili Rusi niti revizorska kuca niti gradjani Srbije nego nezajezljiva oligarhija koja je te pare da lepo kazemo ukrala jedina je razlika sto da Rusi nisu kupili NIS mi bi taj dug odmah platili kroz porez a da i ne znamo zasta placamo a ovako znamo. 100 miliona evra je rupa koju bi mi morali da pokrijemo kroz razne poreze u bilo kom senariju para prosto vise nema uzete su i one moraju da se nadoknade ne postoji perpetum mobile.

Tako da zakljucim poreski obveznici samo placaju kradju a ne vidim koliko nam je sudstvo 'nezavisno' da je podignuta optuznica ili da se nekom sudi za taj manjak cak niko nije isao ni na informativni razgovor ali su zato za one pare koje su u odnosu na ovu sumu sica drzali onoliko Djajica u pritvoru.Dupli standardi ma ne mi smo postena drzava.
[ Beltrammi @ 22.05.2009. 00:32 ] @
Kennedija su ubili, ali Kenedije danas legenda. On bi se, da je ziv, verovatno vukao sa par bajpasova po raznim glupim skupovima i svi bi ga pljuvali za Vijetnam i dr. Nije smrt najgora stvar za velikog coveka.
[ stil @ 22.05.2009. 07:38 ] @
Pa to je ono sto sam rekao i ranije. Obezbedjenje mora da postoji jer se na taj nacin cuva izborna volja gradjana. Jos jedna stvar koja ovde zeli da se provuce je namera da se pokaze kako da bi smo nesto uradili sa sobom mora da postoji "cvrsta ruka" nekakav diktator ili tako nesto. Pa ako se tako nesto zeli onda bi u tom slucaju jedna od kontra strana u ovoj diskusiji vec zavrsila na nekom golom otoku zbog stvari koje su ovde izrecene. Demokratsko drustvo je nesto sto se ne stvara preko noci. Oni koji mu nisu naklonjeni ga zloupotrebljavaju zbog sloboda koje pruza , ali neka ne misle da ovi drugi nece da sve ucine da ga sto vise razviju. Objasnjavanje da je nekad kad je bila diktatura bilo bolje samo zbog diktature je obicna glupost i idealizovanje. Mi se sada ne mozemo vratiti u proslost da vidimo sta bi bilo kad bi bilo pogotovo ne sa ovim ljudima koji su pokazali sta znaju i umeju a koji navijaju na tu stranu. Izgradila su se i ona drustva u kojima nije bilo diktature koju potencirate i za sta navijate a nisu se raspala uz krv i plac jer nije bilo diktatora koji je umro.
[ Lesli Eldridz @ 22.05.2009. 09:10 ] @
To je zato sto je tamo imao ko da nasledi diktatora, pa da polako ukida diktaturu kako se marva pripitomljava. A nije imao ko zato sto su marva. Svuda su bile diktature 4,500+ godina, a demokratija je uvedena tek skoro. I grcka demokratija je bila diktatura. Narod nije im'o pravo glasa nego samo odredjeni.
[ stil @ 22.05.2009. 11:00 ] @
Ono sto mi sada prolazimo sva sadasnja razvijena drustva su vec prosla. To je proces koji traje. Ono sto je bitno je da se taj proces kada jednom zapocne tesko moze vratiti nazad. Moze se malo usporiti na razne nacine ali se ne moze vratiti. Sto se tice stare Grcke . Niko ni ne pokusava da bukvalno kopira taj model.
[ Lesli Eldridz @ 22.05.2009. 11:38 ] @
Pa ja to i kazem, u pocetku mora malo i da se diktaturise, sto nije lose ako se diktaturise u pravom smeru. Oni su prosli to mi nismo, i ne moze sad neko da uvodi evropsku demokratiju odmah takvu kao sto je tamo, kad marva nije pripitomljena kao sto je tamo pripitomljena, i nije na nju navikla, pa je zloupotrebljava, i onda od demokratije na kraju ne ostane ni d.
[ pctel @ 22.05.2009. 11:50 ] @
Lesli, idi gledaj "kako se kalio celik", sad ce da pocne u 13h na tv cinemaniji.
[ holononi @ 22.05.2009. 15:00 ] @
Dan kada je Sila je demonstrirala silu.

Ili kako su prkosno nepokorni stajali k'o pokorni djačići. Majski dani se obično prizivaju kad se priroda zaželi mirisa procvetalih latica. Ali to je doba godine kada pljuskovi i grmljavine podsećaju ljude da su za prirodne dogadjaje "slamka medju vihorovima". Medjutim, ni najveći pljuskovi ne zaustavljaju ljude u nameri da prodju ovom ili onom ulicom, ma koliko ona bila poplavljena jer čarape se uvek mogu osušiti.

20. maj 2009. godine će mnogi upamtiti da tamo gde ih elementarne nepogode ne mogu zaustaviti, može Sila da ih zamrzne u vrelom majskom danu karkterističnom za jul ili avgust. Svi su morali da stanu i zaustave dah da pozdrave Silu. Ne ovog ili onog predstavnika sile, već baš Silu. Nisu poslušni djačići obezbedjivali predstavnika Sile, kao što se duvaju pred svojima. Već su agenti Sile dizajnirali, rukovodili i proveli svečani doček i obezbedili pokornost "nepokornih" time pokazujući da mogu da zustave život kada hoće i kako hoće.

Zavijanje sirena kada predstavnik Sile odluči da protegne noge nije služilo da se isti zaštiti. Jer blindiranom automobiulu otpornom na sve što je slabije od atomskog udara taško bi naudilo neko ukvareno jaje. Već je urlik sirena služio da pokaže ko je gazda. Na svaki takav urlik poslušni imitatori su slali svog plavca kolibrija u vazduh da kruži iznad glava zaglupljanih gradjana, kako bi mogli da kažu "ni tica nam ne može promaći". Tica možda nije ni mogla. Ali svako ko je hteo izbliza da pogleda blindiranu limuzinu, mogao je da se provuče kroz šiblje oko KBC i prebroji koliko ima agenata Sile tamo gde nije smelo da se bude.

[ stil @ 22.05.2009. 17:51 ] @
Izvini, ali ono sto pises je obicna demagogija i ku**enje. Guzve u Beogradu su svakodnevna stvar. Nije uzrok guzvi poseta nekog ko je dosao u posetu kod nas jer je bio najavljen. Uzrok su pre svega vozila u kojima se vozi samo po jedna osoba, ne uzimam u obzir to da ulice nisu projektovane da odgovore broju vozila koja postoje u Beogradu.

[Ovu poruku je menjao stil dana 22.05.2009. u 19:12 GMT+1]
[ holononi @ 22.05.2009. 18:40 ] @
Fala na izvinjenju. Što se tiče demagogije nije moje da preuzimam bilo kakve akcije već je to zadatak onih koji su na vlasti. Moje je pravo da imam mišljenje o odredjenim (i ostalim) dogadjajima. Što se tiče ostatka prve rečenice nemam komentar jer takvo izražavanje ne spada u moj rečnik. Kad je u pitanju ostatak komentara, pročitajte ponovo moj post ali ovaj put pažljivo, jer ne govorim ni o kakvoj gužvi niti o projektovanju ulica.
[ stil @ 22.05.2009. 20:05 ] @
Sta znam, pominjes nekakve carape i prolazak ovom ili onom ulicom stajanje, zaustavljanje daha i pozdravljanje. :) Tako da...
[ ivanmil @ 23.05.2009. 05:30 ] @
Baš me zanima da li bi rusofilima smetalo da je recimo, zbog Putina blokiran grad? Onda bi sve bilo u redu, zar ne? Tada ne bi prosipali demagogiju, ili možda grešim?