[ korisnikk @ 17.05.2009. 14:49 ] @
| Vec nekoliko puta slucajno nailazim na kviz na FOKUS radiju,koji se mozda bolje moze nazvati organizovanom i bestidnom prevarom svojih slusalaca.
Forma kviza je da se postavi neko trivijalno pitanje(obicno imena likova iz milion puta repriziranih domacih serija,na koje odgovor zna ako ne 100 a ono 99% ljudi u Srbiji) a prvi koji da tacan odgovor dobija plazmu od 48 inca.
Medjutim u program se ukljucuju ljudi koji,gle cuda,govore sve samo ne tacan odgovor.
I dok ti organizovani "slusaoci" daju pogresne odgovore na liniji se drze naivcine kojima se skida 50din+pdv.
Covek ne moze a da se ne zapita kako je ovo moguce raditi ovako javno i to bez imalo problema.
[Ovu poruku je menjao korisnikk dana 17.05.2009. u 18:19 GMT+1] |
[ NicholasMetropolis @ 17.05.2009. 15:01 ] @
Ej, ljudi se pecaju samo tako. Baš pre neki dan moj deda mi kaže za kviz i hoće da zove. Ja mu objasnim da je prevara u pitanju, ali nema šanse da ga ubedim. I na kraju ja odustanem, okrenem mu broj dam mu slušalicu i ostavim ga da čeka na automatu. Čekao je jedno 5 minuta na vezi i onda odustao. Na kraju će ga lekcija koštati 300din, ali kada nije hteo besplatno da sluša šta da mu radim.
[ _andjela_ @ 17.05.2009. 15:01 ] @
Citat: korisnikk: ...I dok dok ti organizovani "slusaoci" daju pogresne odgovore na liniji se drze naivcine kojima se skida 50din+pdv. Covek ne moze a da se ne zapita kako je ovo moguce raditi ovako javno i to bez imalo problema.
Pitanje: Da li im placas telefonski racun?
Ako njima odgovara da cekaju na liniji, zasto se ti nerviras?
[ Srđan Pavlović @ 17.05.2009. 15:07 ] @
Pa svako ko ima nekakav osecaj za neko pravicno i fer ponasanje ce se iznervirati zbog ovakvih stvari, prirodno.
[ Slobodan Milivojevic @ 17.05.2009. 15:12 ] @
http://194.106.184.201:8000/listen.pls - uzivo
Uvek ide jedna pesma: Dj Tonka - She Knows You
Uvek isto... smara da slusas, a ljudi verovatno zovu ko ludi.
[ korisnikk @ 17.05.2009. 15:13 ] @
Citat: Ako njima odgovara da cekaju na liniji Zanimljiva ti je logika.
Niko nema pravo da vara ljude samo zato sto su naivni(narocito ako se radi o mediju sa nacionalnom frekvencijom)
[ _andjela_ @ 17.05.2009. 15:14 ] @
Pa bilo tebi pravicno ili ne, da li je taj kviz nesto zbog cega se vredi nervirati, pogotovo jer ta stanica nije jedina koji se bavi takvom vrstom posla i to na takav nacin?
Ljudi biraju da li ce ucestvovati ili ne.
[ jericho1405 @ 17.05.2009. 15:19 ] @
Koriscenje ljudske gluposti - najjednostavnija zarada. Takvi kvizovi nicu k'o pecurke, sto na tv-u, sto na radiju. Vjerovatno, da narod nije ovoliko glup, takvi kvizovi ne bi imali velike koristi za privatne televizije. Ovako, mlate dobre pare, a sve sto je potrebno je ukljuciti kameru, razbacati desetak slova po ekranu, i reda-radi ubaciti nekog voditelja koji ce da se "rastuzi" kada naivcina pogresno odgovori. Deset slova, bezbroj kombinacija. Vozaju ih bas k'o magarce. Al' neka, ne zasluzuju nista bolje.
Trick me once shame on you, trick me twice shame on me.
[ _andjela_ @ 17.05.2009. 15:20 ] @
korisnikk,
Iskreno, ne znam kakvu logiku trazis u toj izjavi. Ljudi sami biraju da li ce nazvati ili ne.
Posto tebi smeta nacin na koji oni vode igru, kome bi ih prijavio?
Nacionalna frekvencija nije nesto sto nudi bilo kakvu garanciju.
Verovao ili ne, politicarima je bilo dozvoljeno da lazu par miliona ljudi, i to se sve prenosilo kanalima nacionalne televizije - RTS. I onda su ponovo lagali i ponovo i ponovo. Iz godine u godinu. I mala deca nekad pogledaju dnevnik. Kako da je to onda bilo dozvoljeno? Kako da je to sada dozvoljeno? Kome da prijavimo ovu prevaru naivnih ljudi?
[ Slobodan Milivojevic @ 17.05.2009. 15:23 ] @
Ali je problem sto naj verovatnije nikoga ne ukljuce. I, da, poziv sa mt:s mreze je skuplji, a to niko ne kaze:
Evo izvoda iz cenovnika Telekoma:
http://www.telekom.nadlanu.com...I/Tarife.aspx?ac=solo&br=6
Poziv sa fiksnog telefona:
Telefonski broj počinje sa: 09002 - 50 din/min
Pozivi iz mobilnih MTS mreža (064, 065, 066):
Telefonski broj počinje sa: 09002 - prvi minut razgovora je 150din
Svaki sledeci minut razgovora je 50din
*Cene su bez PDV-a.
[ korisnikk @ 17.05.2009. 15:29 ] @
Posto ocigledno imas veze sa doticnim radiom nema ti svrhe objasnjavati(kao sto vasi slusaoci uzalud trose pare,ja bih uzalud trosio reci).
[ Slobodan Milivojevic @ 17.05.2009. 15:30 ] @
Da, bila je ovo tema (ovakvi kvizovi) jedne emisije na jednom radiju (necu sad da pominjem ni radio ni emisiju), i javila se neka koja je kako ona kaze i vodila slican kviz na jednoj televiziji, i ispricala kako to funkcionise.
[ jericho1405 @ 17.05.2009. 15:32 ] @
Citat: Slobodan Milivojevic: Da, bila je ovo tema (ovakvi kvizovi) jedne emisije na jednom radiju (necu sad da pominjem ni radio ni emisiju), i javila se neka koja je kako ona kaze i vodila slican kviz na jednoj televiziji, i ispricala kako to funkcionise.
Da, samo sto dovoljan broj ljudi, poput Homera Simpsona, kada cuje besplatan Plazma TV zaborave sve ono sto su culi o prevarama.
[ _andjela_ @ 17.05.2009. 15:41 ] @
korisnikk,
Kako mogu da imam veze sa doticnom radio stanicom ako se nalazim na sasvim drugom kontinentu i ovo je prvi put da cujem za taj radio?
[ zaraza @ 17.05.2009. 16:19 ] @
Vidim ja da je korisnikk izgleda ost'o bez para i bez plazme, pa sad odlucio da tuzi radio :)
Onaj kome uzmu pare na tim kvizovima i zasluzuju da mu uzmu pare. I to duplo vise.
To nije nesto sto se pojavilo pre 2 dana, pa sada niko ne zna sta je to....
Zna se zasto je bog stvorio ovcu....
[ korisnikk @ 17.05.2009. 16:31 ] @
Neverovatno kako ljudi (ne)razmisljaju.
[ zaraza @ 17.05.2009. 16:32 ] @
Citat: korisnikk: Neverovatno kako ljudi (ne)razmisljaju.
Apsolutno tacno. Ovo je osnova svih tih kvizova.
[ Srđan Pavlović @ 17.05.2009. 16:32 ] @
Citat: _andjela_: Pa bilo tebi pravicno ili ne, da li je taj kviz nesto zbog cega se vredi nervirati, pogotovo jer ta stanica nije jedina koji se bavi takvom vrstom posla i to na takav nacin?
Ljudi biraju da li ce ucestvovati ili ne.
Nije uopste pitanje da li se vredi nervirati ili ne. Svako normalan se iznervira, ili, ajde da kazem -
dotice ga nepravda prema bilo kome drugom, ne samo prema njemu samom.
Naravno da ljudi biraju da li ce da ucestvuju u kvizu, ali jedno je ucestvovanje u igri, a drugo je
cekanje na liniji dok idu impulsi. Sumnjam da je to ono sto "ljudi biraju".
Igra se verovatno ne zove "Cekanje na liniji - ko duze izdrzi", u kom slucaju bi to sto rade bilo sasvim uredu.
[ _andjela_ @ 17.05.2009. 16:58 ] @
Pa moze da ga dotice nepravda, ali kakvu radost sebi pricinjava dopustajuci da se iznervira zbog njih?
Fino sam ga pitala kome planira da ih prijavi, jer nema nikakve koristi da ponavlja kako ga nerviraju, pa kako ga nerviraju.
Sta mislis, koliko ljudi dotice nepravda sto ih konstantno lazu politicari u Srbiji? Kako se zove ta igra?
[ Srđan Pavlović @ 17.05.2009. 17:13 ] @
Citat: Sta mislis, koliko ljudi dotice nepravda sto ih konstantno lazu politicari u Srbiji?
Pa vec sam ti rekao - svako ko ima osecaj za pravdu, sasvim je normalno da ga "dotice" nepravda bilo koje vrste.
E sad, kako ce neko kanalistati svoj revolt, to je drugo pitanje, i tu se slazem da postoje i drugi nacini sem zalbi po forumima.
Citat: Kako se zove ta igra?
To nije igra, to sto rade nasi politicari ima neko drugo, vise odgovarajuce ime.
[ since1986BC @ 17.05.2009. 20:40 ] @
Covek je upravu. Ovo jeste cist lopovluk. Jer dok oni pustaju svoje iz studija, ljudi cekaju na liniji i prave im pare.
Ali sta ostaje obicnom coveku nego da se od muke ujeda za du*e.
Trenutno smo drzava u takvom fazonu tranzicionisticko-lopovska.
Mozes pokusati da ih tuzis RRA za obmanjivanje slusalaca, ali ti smradovi ti traze sve podatke. Tj kao da sam pokreces krivicni postupak protiv njih.
Umesto da oni sami urade proveru, jer za sta inace primaju platu?!
[ zaraza @ 17.05.2009. 21:16 ] @
Citat: since1986BC: Covek je upravu. Ovo jeste cist lopovluk. Jer dok oni pustaju svoje iz studija, ljudi cekaju na liniji i prave im pare.
ko ih jebe kad su glupi.
sta sad, drzava ili ne znam ko treba da obraca paznju na milion retarda?
ako imas kviz u kom 2 sata neko ne moze da "pogodi" koliko je 2*(2+2) i ti pozoves jer mislis da si pametan - i zasluzujes da te oderu ko magarca.
Citat:
Ali sta ostaje obicnom coveku nego da se od muke ujeda za du*e.
Ostaje mu da upise vecernju skolu.
Mogu da se saosecam sa ljudima koje nasankaju razni proroci u trenucima kada ovi imaju teske zivotne krize....ali ove somove....
Ma glasam da se podignu cene minuta i da im se naplacuje 5 puta vise.
Citat:
Mozes pokusati da ih tuzis RRA za obmanjivanje slusalaca
a kako te oni tu obmanjuju?
Da li ti garantuju da ces uci u program?
[ Srđan Pavlović @ 17.05.2009. 21:27 ] @
Citat: sta sad, drzava ili ne znam ko treba da obraca paznju na milion retarda?
Zdrave zajednice se ne zasnivaju na paroli "ko koga zajebe". To sto TI ne bi pomogao
nekome ko ne shvata da ga pljackaju, ne znaci da svi tako razmisljaju.
[ zaraza @ 17.05.2009. 21:30 ] @
Tu se uopste ne radi o tome ko koga zaje*e, vec o tome kolko imas u glavi i o cemu razmisljas.
Ovakvi kvizovi kaznjavaju najgore ljudske osobine kao sto su pohlepa i lakomost i treba da ih bude sto vise.
[ Srđan Pavlović @ 17.05.2009. 21:35 ] @
Zaboravio si i gordost kao jednu od najgorih osobina.
[ zaraza @ 17.05.2009. 21:36 ] @
Zar je gordost razmisljati malo (i delati odgovarajuce) o sebi i svetu koji te okruzuje?
[ Srđan Pavlović @ 17.05.2009. 21:42 ] @
Ne, to nije. Ali nesto drugo jeste.
Evo recimo, ja radim sa mentalno retardiranom populacijom - pa me zanima,
da li bi i njih trebalo "odrati k'o magarce" - jer nisu u stanju da na TVOM nivou
razumeju svet koji ih okruzuje? Da im preporucim kviz?
Ovde se samo radi o cisto ljudskoj reakciji na cinjenje zla prema (intelektualno) slabijem.
[ zaraza @ 17.05.2009. 21:46 ] @
To ne mozes nikako da poredis.
Ja govorim o ljudima koji su navodno sposobni za samostalan zivot. I koji su kao zavrsili osnovnu skolu i kao zavrsili srednju i mozda i (kao) zavrsili faks.
Nasankati nekoga takvog - nije nikakav zlocin.
Zlocin bi bio nasankati decu i populaciju o kojoj ti govoris.
I nije to nikakav "nivo", vec minimalno i najosnovnije ukljucenje mozga tokom dana....
[ kelja @ 17.05.2009. 22:07 ] @
@zaraza, ako se slozis sa konstatacijom da i od tebe ima intelektualno superiornijih, a nezamislivo pokvarenih ljudi, da li ces se sloziti i sa tvrdjenjem da takvi ljudi imaju potpuno pravo da te nasankaju, i da ne bi bio nikakav zlocin da te prevare, iskoriste, pokradu?
[ Srđan Pavlović @ 17.05.2009. 22:10 ] @
Pa iz njegovih stavova ja ne vidim kako se logicki moze i doci do nekog drugog zakljucka.
[ korisnikk @ 17.05.2009. 22:21 ] @
Citat: ko ih jebe kad su glupi Metaforicki,nepotrebno je zabranjivati dilovanje narkotika,jer ko nije dovoljno pametan da zna da ne treba da se "navuce" i ne treba da zivi.
Poprilicno anarhisticki koncept.
[ zaraza @ 17.05.2009. 22:24 ] @
Citat: kelja: @zaraza, ako se slozis sa konstatacijom da i od tebe ima intelektualno superiornijih, a nezamislivo pokvarenih ljudi, da li ces se sloziti i sa tvrdjenjem da takvi ljudi imaju potpuno pravo da te nasankaju, i da ne bi bio nikakav zlocin da te prevare, iskoriste, pokradu?
Pa , ako svoju prevaru postave tako da ja mogu da je vidim, a ne zelim zato sto me mrzi/teo bi pare/ ili nesto slicno - da, smatram da to ne bi bio nikakav zlocin.
[ HeYoo @ 18.05.2009. 00:08 ] @
Radio slusaju verovatno deca kao i dementni stari ljudi. Mozda slusaju i ljudi koji pre toga nisu bili upoznati s takvim "kvizovima". Prosto je neverovatno da se takvim slucajevima ne bavi neki drzavni organ ali opet nije ni za cudjenje posto su se tek nedavno setili da proteraju babe vracare sa tv-a
To sto zaraza propagira ima veze sa nekom nasilnom selekcijom ljudi po kvazi inteligenciji. Takve ideje je probo da progura i Hitler kroz eugenetiku. Kada se bolje razmisli opet se to nekako spontano desava i "slabije" ljude je drustvo oduvek kaznjavalo. Verovatno su to ostatci filozofije copora.
[ zaraza @ 18.05.2009. 06:48 ] @
Ama, ne govorim ja ni o kakvog specijalnoj inteligenciji.
SVAKO moze i ume to da prepozna, ali, kao sto neko rece na prethodnoj strani, cim cuje "plazma", zaboravi na sve.
I normalno da slusaju i deca i stariji ljudi, ali ne bih rekao da oni cine vecinu, a jos manje da cine neki znacajniji procenat populacije koja se bavi zivkanjem tih kvizova.
[ _andjela_ @ 18.05.2009. 12:34 ] @
Kernel-1,
Tuzna stvar je da se dize panika oko jednog kviza, a niko nije zainteresovan da dize paniku oko reciklaze koja se servira putem javnih medija, bilo da su to novine ili televizija, pa cak i putem interneta. Realno gledano, to ima mnogo veci domet nego ta jedna radio stanica.
Da li si se upitao koliko ljudi procita ili saslusa to djubre, samo jer im je dostupno - bas kao i program te radio stanice? A nema ni v od vrednosti.
Nije potrebno puno inteligencije da se sagleda jadno stanje u drzavi koja dozvoljava i normalizuje takav odnos prema svojim gradjanima. Kome prijaviti drzavu? Ili ponovo cekati izbore?
Kad si poslednji put gledao pozoristance, tj. skupstinu? Kodeks ponasanja - nepoznat pojam.
I onda ocekivati od tih ljudi da ustanove pravila koja nisu sposobni ni sami postovati?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|