[ stonex @ 28.05.2009. 21:14 ] @
Jedva pricam vec dva dana i nije mi nista bolje . Ako neko zna neki lek protiv promuklosti , neki bapski , prirodni , neka preporuči . Hvala unapred . |
[ stonex @ 28.05.2009. 21:14 ] @
[ Kosuth @ 28.05.2009. 21:30 ] @
Ispiraj grlo fizioloskim rastvorom ili blagim rastvorom morske soli u mlakoj vodi,takodje cajem od zalfije.Kamilica isto tako blagotvorno deluje,a ako imas terapeutske magnetice(ne slabije od 600 Gausa)apliciraj ih na predeo grla.Sto manje pricaj i uzimaj dovoljno tecnosti(nikako gazirano),najbolje obicnu,ne mnogo hladnu vodu.Ja sam takve probleme resavao i divljim kestenom,oljustis ga i izrendas kolicinu,otprilike koliko jedan aspirin,i to muljas po ustima.Pljuvacku koja ti se skupi slobodno progutaj.Gorko je,da ti ne pricam,ali deluje.Takodje mozes da u ustima polagano topis kasikicu kristalisanog meda.Ako ti od svega ovoga ne prodje za tri-cetiri dana,ipak onda poseti lekara.
[ stonex @ 28.05.2009. 21:41 ] @
Hvala , probaću !
[ Emil Ranc @ 28.05.2009. 22:04 ] @
Možda nije zgoreg napomenuti, da čaj kojim ispireš grlo treba da bude mlak, malo topao, nikako vruć, jer takav može više da šteti nego da koristi.
[ Igor Gajic @ 28.05.2009. 22:27 ] @
[ barakuda111 @ 29.05.2009. 00:47 ] @
Za trenutno ublazavanje bola pojedi jednu kasiku meda, iznenadices se rezultatom. Iscedi i jedan svez limun i popi. Meni je to uvek pomagalo.
[ dr.NPN @ 29.05.2009. 02:25 ] @
Reklama je preterana
[ milanche @ 29.05.2009. 08:10 ] @
Citat: Za trenutno ublazavanje bola pojedi jednu kasiku meda, iznenadices se rezultatom. Iscedi i jedan svez limun i popi. Meni je to uvek pomagalo. Vrlo blizu onoga sto ja znam da pomaze - iscedi jedan limun u solju i dodaj par kasika meda, promesaj dok sve ne postane homogena tecna masa i popi. Takodje, pomaze da se pije i cesmovaca jer sadrzi hlor koji je dobar protiv infekcija grla. [ barakuda111 @ 29.05.2009. 11:37 ] @
Citat: milanche: Vrlo blizu onoga sto ja znam da pomaze - iscedi jedan limun u solju i dodaj par kasika meda, promesaj dok sve ne postane homogena tecna masa i popi. Nisam mislio da se pomesa limun sa medom, bar ja tako neradim. Kafenu kasicicu meda ujutro kad ustanes, to lepo procisti grlo i ublazi bol, a kasnije kad ozednis jednu limunadu (jedan limun iscedi pomesaj sa 2 deci vode, bez secera i drugih dodataka) Nisam siguran ali mislim da secer unistava C vitamin u limunu pa zato ja to nebi mesao + nesvidja mi se bas taj ukus koji se dobije mesanjem. Mada ko zna, mozda i deluje. [ Srđan Pavlović @ 29.05.2009. 14:46 ] @
Mislim da secer ne unistava Vitamin C (mozda gresim, ali ovo prvi put cujem)
Ono sto je sigurno je da je Vitamin C termolabilan vitamin, tako da recimo limun u vreo caj nije bas pametno, dakle unistava se na povisenoj temperaturi. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|