[ MMX @ 08.12.2003. 20:21 ] @
| Odusevljen onim sto su nam DP priredili sinoc na sajmistu. Jedino mi je zao sto sve nije trajalo malo duze, i sto nisu svirali Soldier of fortune. Na TV-u kazu da je bilo oko 25.000 ljudi. Bio sam u prvim redovima, i kada sam se okrenuo video sam da je unutra krcato, kao i na stazama sto vode u krug hale. Sto se tice posetilaca, bilo je bukvalno ljudi od 7-77 godina :) Hvala bogu da neke stvari u ovoj zemlji dolaze u normalu, i da nas u buducnosti ocekuje dosta ovakvih dogadjaja.
Da cujem vase utiske??? |
[ random @ 08.12.2003. 20:54 ] @
Izdrkali su me na službenom ulazu oko fotoaparata, i dok sam ga odneo do kola propustio sam Highway Star. Posle mi je bilo super, preskočio sam iz bekstejdža u prve redove i tamo ostao do kraja. Ali propustio sam Highway Star :o(.
[ darkosos @ 08.12.2003. 23:21 ] @
Bilo je SUPERB :) Ko je bio, shvatiće... ;)
Dakle, odlično. Sem onih predgrupoida, koji su se više zanosili od samih DP, ali su, manje-više očajni.
Gillan, naravno, nema onaj glas kao od pre 30 godina, ali se odlično drži i mogao bi ovim mladcima da objasni pokoju. Oduševio me svojim totalno prirodnim stavom. Čovek peva i ne kliberi se, niti zamišlja da je bogom dan, iako je poznat koliko i Smoke ili Child, što je poprilično.
Glover se nije nešto istacinjao, ali je ok.
Paice je dobro izlupao, kao i uvek, ali bih voleo da sam čuo malo više njegovog soloa. Verovatno se čika umorio...
Ova dvojca "novih" su zaista odlični. Stivie cepka gitaru poprilično, ali se ne iživljava. Onaj drugi, za klavijaturama, mu ga je dao takođe. Nema šta, dečko zna znanje. Za 10-ak minuta svoje solo tačke odsvirao je sve što čovek može da zamisli - od klasike (prepoznadoh moju omiljenu dvoglasnu invenciju J.S.Bakija u F-duru) preko džeza, kantrija do hard rocka.
Odsviraše moju najomiljeniju LAZY (sad da neko ne izvede pogrešan zaključak :) ali šteta što to nisu one numere sa Made In Japan, koje traju po 10 i više min. (Setite se Space Truckin koji traje i više od 20!). Onda Hush, Highway Star, Black Night (na-na-nanaa-na-nana-na-na-nanana-nana ;), Strange Kind Of Woman itd... ma ludilo. A kad uvatiše da sviraju Smoke... jače sam čuo publiku od njih samih... od početka do kraja, 2.5*10^4 srba urla : smoke on the water, fire in the sky!
Pozitivna atmosfera - nije bilo (mnogo) divljaka; stiskavac ali ok.
Fjuuu, pamtiće se...
[ BeastMaster @ 08.12.2003. 23:34 ] @
Šta da kažem što već nije rečeno :) bilo je fenomenalno, jedino što sam bio malo dalje od bine, ispred miksete :)) nekih 20-ak metara od bine :)
[ TiXo @ 09.12.2003. 22:23 ] @
nema smisla pričati i pisati ono što se mora osetiti...
barem ja nisam dovoljno pismen :P
[ introitus @ 10.12.2003. 00:18 ] @
Ni ja nisam dovoljno pismen :-) pa cu napisati samo jednu rec:
FENOMENALNO!!
[ noviKorisnik @ 10.12.2003. 08:48 ] @
Slušah malo koncert preko mobilnog. Dim na vodi. Veselo :D
[ kUdtiHaEX @ 10.12.2003. 09:33 ] @
Citat: random:
Izdrkali su me na službenom ulazu oko fotoaparata, i dok sam ga odneo do kola propustio sam Highway Star. Posle mi je bilo super, preskočio sam iz bekstejdža u prve redove i tamo ostao do kraja. Ali propustio sam Highway Star :o(.
Bas steta Inace ja sam i dalje odusevljen koncertom, bio je zaista fenomenalan. Ja sam bio na 10m od bine, blize desnom zvucniku.
Mislim da je najbolja atmosfera vladala kada su svirali Smoke On The Water i Hush
Sto se predgrupa tice smorili su me samo tako pogotovo onaj Kaktus Jack smarac
[ srki @ 10.12.2003. 10:32 ] @
Nemate pojma koliko vam zavidim!!!! Mene je keva odmah posle koncerta zvala da mi prica utiske i pravi zazubice :-(((
Bili su i moja keva i brat i ujak i kumovi...ma svi!!!
Uglavnom sam isao na kocerte kada nastupa neka drum'n'base ili house grupa i bas sam hteo da idem na nesto ovako ali nisam mogao :-(((((((
[ Dusan Aleksic @ 10.12.2003. 13:20 ] @
Sto vam se bre ne svidja Kraljevski Apartman, Onaj kaktus Jack jeste zesce s*****, ali ovi su bas super. Ono sto sam ja primetio u vezi KA. je da je atmosfera bila bolja na njihovim pesmama nego na nekim od DP-a (npr. ona sto je posvecena astronautima iz satla kolumbija koji je pao dan kad je ona snimljena). Smak i Kraljevski apartman su jedine domace grupe koje mogu uvek da slusam).
Mene je najvise smorilo on cekanje od pola sata izmedju Kaktusa i DP.
Sto se ostalih stvari tice za mene je sve bilo fenomenalno posebno ozvucenje.
Nego ja bih voleo da imam malo slika sa tog koncerta, pa ako neko ima da postuje ovde ili da da link, bio bih zahvalan.
[ Djomloun @ 11.12.2003. 13:02 ] @
Cisto da dodam komentar na ovo gore receno. Pa nisi oni Djordje Balasevic pa da peglaju 4 sata. Sat i po kvalitetne zike vise nego dovoljno za te pare. KA je bio ok, ali ovi Jack su smaraciiiiiii...Ma bilo je odlicno;>
[ MMX @ 12.12.2003. 10:22 ] @
Pa meni se jedino svidelo kako je Kaktus Jack odradio obradu pesme Gimmie, gimmie [original Abba]. Mislim da je to bila poslednja pesma.
[ Stanojko @ 25.03.2004. 07:02 ] @
Koncert je bio fenomenalan, mada sam se razocarao zbog 2 veoma bitna podatka. 1.koncert je trajao veoma kratko(ali moram priznati slatko)
2.Nisu bile dve kljucne i ubedljivo najbolje pesme(naravno uz legendarni Smoke on the water, bez kojeg bi koncert propao) SOLDIER OF FORTUNE i Child in time!!!!!!!!!????????? Za ovu drugu znam zasto nije bila i mozda je tako i bolje, jer Gillanov glas vise nije ni blizu kao nekada, tako da bi upropastio i oskrinavio tako predivnu legendarnu pesmu. To je OK, ali zasto nije bilo legendarne prekrasne balade Soldier of Fortune(po meni najbolje balade i uopste pesme ne samo Deep Purple, vec i svih vremena u celoj Vasioni!!!!!!!!!)????????? Neka mi neko to odgovori, zaista steta, sa te dve pesme(narocito sa SOLDIER OF FORTUNE) bi koncert bio bezbroj puta bolji i kvalitetniji!!!!!!!!!(Mada je i ovako bilo sjajno, ali sa te dve pesme bi bilo fenomenalno, fantasticno, savrseno!!!!!!!!!). Slazete se samnom zar ne????????? Mislim da bi da je otpevan legendarni SOLDIER OF FORTUNE nastala veca euforija na koncertu, cak mozda veca i od trenutka kad je zapevan Smoke on the water!!!!!!!!! Mozda je isti razlog ne izvodjenja te pesme kao i za Child in time????????? Sigurno je to razlog, jer drugog opravdanja nema da na repertoaru ne bude ubedljivo najbolja pesma i najveci hit!!!!!!!!!
[ darkosos @ 25.03.2004. 07:10 ] @
U bre ko'ko znakova uzvika i pitanja. Evo i ja ću da dodam: !?
Verovatno ti je poznato da tvoju omiljenu pesmu u originalu peva David Coverdale, takod da je to možda razlog.
[ @ 25.03.2004. 11:05 ] @
Citat: darkosos:
U bre ko'ko znakova uzvika i pitanja. Evo i ja ću da dodam: !?
Verovatno ti je poznato da tvoju omiljenu pesmu u originalu peva David Coverdale, takod da je to možda razlog.
Smesan si brate, keve mi. Zasto lupas gluposti, za njega nisam ni cuo, ali znam da nije postojao u svetu muzike, kad je Deep Purple izvodilo tu pesmu jos davne 1974 godine!!!!!!!!! Tako da prvo razmisli malo sta pises. Mozda je posle i on ivodio, ali pre nije sigurno!!!!!!!!!
[ maji @ 25.03.2004. 11:47 ] @
Citat: Roker:
Smesan si brate, keve mi. Zasto lupas gluposti, za njega nisam ni cuo, ali znam da nije postojao u svetu muzike, kad je Deep Purple izvodilo tu pesmu jos davne 1974 godine!!!!!!!!! Tako da prvo razmisli malo sta pises. Mozda je posle i on ivodio, ali pre nije sigurno!!!!!!!!!
Prilicno ste neinformisani...Soldier of Fortune je pesma DP sa albuma Stormbringer objavljenog 1974.godine.
David Coverdale je od 1973-1976 bio clan DP kao vokal...i jedan je od autora te pesme...
Njega svi naravno vezuju za Whitesnake, sto je i logicno jer je u tom band-u proveo 20 godina...
Bilo kako bilo...pesma ipak pripada DP jer je nastala dok je Coverdale bio u DP.
[ postmortem @ 25.03.2004. 17:21 ] @
e da, jos da obavestimo ovu dechicu shto pocheshe da slushaju hard rok tako naprasno (shta im bi?)
child in time nikad vishe nece biti izveden na koncertu, to je dobro poznata chinjenica i zvanichni stav benda, iz prostog razloga zato shto vokal vishe ne moze da izvuche one visoke tonove pa ne bi ni na shta lichilo (kako oni kazu). mislim, mislio sam da to svi znaju, ali eto.
[ since1986BC @ 05.01.2006. 18:32 ] @
Ljudi DEEP PURPLE ponovo u Beogradu a mene niko ne obavestava.
Na www.deep-purple.com pise da dolaze u Arenu,Bg 27. februara (2006. naravno)
Pa sta je ovo? Jel pocela prodaja karata? Posto su?
Ajmo Beogradjani informacije!
Poz
[ Silenoz @ 05.01.2006. 19:21 ] @
Au brate, pa ima jedno mesec dana kako je potvrdjeno
[ acaradio @ 06.01.2006. 19:26 ] @
E, ovo je lepa vest....eto, taman da cujem ono sto ni pored najbolje volje nisam uspeo da cujem u Hali 1 BG Sajma na proslom koncertu
[Ovu poruku je menjao acaradio dana 06.01.2006. u 20:26 GMT+1]
[ since1986BC @ 09.01.2006. 13:11 ] @
Pa dobro,nisam bio obavesten :)
Zanima me posto ce biti karta?
Ima li ih vec u prodaji? Koja produkcijska kuca ih je dozvala:)?
Ja mislim da je Grand tu poteg'o veze 100%
[ since1986BC @ 09.02.2006. 15:45 ] @
Inace
cene
karata
se
odavno
znaju
:
1500
2000
2500
dinara.
P
O
Z
D
R
A
V
!
[ Silenoz @ 26.02.2006. 23:26 ] @
Ajd' pa da se u zdravlju i veselju napijemo (olešimo) večeras
[ acaradio @ 27.02.2006. 00:40 ] @
Uopste nisam covek od reci !!
Kada sam cuo da ce Deep Purple ponovo da gostuje (bio sam i proslog puta), rekao sam: "ne pada mi na pamet da vise slusam neki koncert u onom akusticnom paklu zvanom Hala 1".
I pogodite sta se desilo - dobijem karte za dzabaka...i sutra uvece idem da pogazim svoje obecanje
[Ovu poruku je menjao acaradio dana 27.02.2006. u 01:40 GMT+1]
[ Djomloun @ 27.02.2006. 23:56 ] @
Bio naraFno prosxli puta kao i sada, ja sam se super proveo, a za osvetljenje Cappa Down!
EDIT: Vlada Jat je smarach i po... :-)
[Ovu poruku je menjao Djomloun dana 28.02.2006. u 00:57 GMT+1]
[ acaradio @ 28.02.2006. 07:49 ] @
Moji utisci:
Hala 1 - akusticki katastrofalna kao i uvek...zvuk se obrtao ispod kupole kao nenormalan i tutnjao do besvesti, narocito na basovima. Ne smem da zamislim kako je bilo onima koji su bili predaleko od bine.
Svirka - pa i ne moze da bude losa, matorci imaju dobru kilometrazu iza sebe.
Najvise sam "padao" na Hammond orgulje Dona Aireya....gitarista Steve Morse nikad nece biti dovoljno "Purple", jer nema onu sirovinu koju ima Blackmore, bez obzira sto je izvanredan gitarista....a Gillan, Glover i Paice su dali sve od sebe i mislim da su se dovoljno dobro pokazali za svoje godine.
U repertoaru je moglo da bude vise pesama iz perioda do 1973.
Sve u svemu...ok.
Hvala bogu, skoro u potpunosti sam propustio Vladu Jeta...ulazio sam u halu kada je skrnavio Born To Be Wild
[ ton_majstor @ 28.02.2006. 10:13 ] @
Ko, Vlada Čep?
On i njegovi ispisnici su ovde zaštićena vrsta, kao medvedi u šumi. Dok im ne pootkazuju ruke ili oči ili uši... osuđeni smo na njih.
Što ne pozvaše nekog mlađeg i kvalitetnijeg? Valjda je Čep generacija sa Deep Purple, pa iz tih "legacy" razloga... Samo, Čep nema nijednu pesmu za pamćenje a Deep Purple ima MNOGO!
[ Floydian @ 28.02.2006. 10:57 ] @
Zna li neko koliko je ljudi bilo na koncertu?
[Ovu poruku je menjao Floydian dana 28.02.2006. u 12:00 GMT+1]
[ acaradio @ 28.02.2006. 11:37 ] @
U novinama pise 8000...kazu da je na proslom koncertu bilo oko 20000.
Bilo je vise nego poluprazno...moglo se gurati bez vecih problema skoro do prvih redova (ko je imao volje).
[ formeye @ 28.02.2006. 16:07 ] @
Vlada Jat - za njega i bend smo se svi slozili da ima svetlu buducnost :) (ko razume shvatice)
DP je bio odlican. Samo mi je zao sto je publika bila kakva je bila... mozda i nas pocnu da preskacu na turnejama kao neke zemlje iz okoline...
[ Orchid @ 01.03.2006. 16:43 ] @
Meni je bilo super,prvi red cini cuda :)Izveli su sve pesme super,mada trebali su po mom misljenju vise novijih pesama i tek pokoju staru.
Ne znam koliko je bilo ljudi,nisam mogla da vidim iza sebe,ali jedno je siguno: mnooogo manje nego prosli put.I tuzna istina: niko na kraju koncerta nije rekao :”see you next time” sto treba mnogo toga da kaze.
[ reject @ 01.03.2006. 17:25 ] @
Citat: ton_majstor:Samo, Čep nema nijednu pesmu za pamćenje a Deep Purple ima MNOGO!
Odem u Englesku, sretnem Eminema, kaze, Vlado, ti si faca u Kostolac, bre.
[ formeye @ 02.03.2006. 10:14 ] @
Citat: Orchid: Meni je bilo super,prvi red cini cuda :)
To se slazem :)
Citat: Izveli su sve pesme super,mada trebali su po mom misljenju vise novijih pesama i tek pokoju staru.
Meni je mix bio odlican. Izabrali su najbolje pesme sa novog albuma (osim jedne), i dosta su imali solidan izbor starijih pesama (ovog puta se nisam nadao pesmama iz Blekmorovog doba...)
Citat: I tuzna istina: niko na kraju koncerta nije rekao :”see you next time” sto treba mnogo toga da kaze.
Jedna od cudnih stvari je da su, sudeci po novinarima koji su posle isli sa njima do hotela, izjavili da je publika bila bolja nego proslog puta. Mora da su nas pomesali sa nekim ili su ih stigle godine :)
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|