[ mazazeka @ 31.05.2009. 06:10 ] @
| Posto smo sada dobili novi zakon o saobracaju interesuje me da li neko ima informaciju kada ce nase dozvole biti priznati u Nemackoj,tj kada ce biti dozvoljeno nasim gradjanima koji ovde zive da svoje srpske dozvole zamene za nemacke ?
Trenutno mozemo sa nasim dozvolama voziti samo 6 meseci a posle moramo polagati ovde vozacki sto zna da bude vrlo nezgodno i skupo. Nasi susedi hrvati samo zamene hrvatsku za nemacku dozvolu i nema problema.
Pozdrav ! |
[ deki77 @ 31.05.2009. 07:54 ] @
1.Kada potpišu sporazum (npr. kao sa Španijom)
Citat:
Nasi susedi hrvati samo zamene hrvatsku za nemacku dozvolu i nema problema.
Pozdrav !
2.- i Bosanci
3.10časova vožnje i polaganje + nekih 150€ je mnogo kraći period nego da čekaš naše da se dogovore.
4.Šta ćemo sa AMSS-om ...
[ mazazeka @ 31.05.2009. 08:46 ] @
Deki hvala na brzom odgovoru,znam da treba da prvo se potpise sporazum,a mene to i interesuje da li neko zna da li je pokrenuta procedura potpisivanja sporazuma i kada ce da bude. Sveukupni troskovi polaganja za vozacku, u slucaju kada imas neku stranu koja je nevazeca posle 6 meseci u Nemackoj, su oko 1000 evra u slucaju da polozis testove i voznju iz prve. Polaganje voznje kosta 180 a testova 100 evra,cas voznje izmedju 45-50, prijava u njihovu sluzbu koja izdaje dozvolu je oko 200 evra, pa ti tamo kazu e mora da doneses potvrdu iz supa da ti je vozacka validna, a na toj potvrdi mora da ima apostil, i da je prevedena u Nemackoj....Dakle puno maltretiranja i trcanja, i kao sto sam rekao da puno i kosta. Meni je februaru isteklo 6 meseci i od tad cekam. Za mesec dana dolazim u Srbiju,ostajem oko 5 meseci pa se nadam da se dotle dogovoriti.
Pozdrav !
[Ovu poruku je menjao mazazeka dana 31.05.2009. u 10:31 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao mazazeka dana 31.05.2009. u 10:38 GMT+1]
[ Nabukodonosor @ 12.09.2009. 19:58 ] @
I mene ovo zanima, ali za Italiju, gde je sve to dosta slicno ali i dosta duze i skuplje. Pogotovo za E kategoriju.
Takodje me zanima jos nesto. Cuo sam da dozvole nece biti iste kao do sada vec ce biti one plastificirane, kao sto ce biti licna karta. Jel ovo tacna informacija? Ako jeste, kada pocinje ta zamena?
Mislim da smo trenutno jedina zemlja u Evropi koja ne moze da zameni nase dozvole za neke iz EU. Strasno.
[ inobradovic @ 13.09.2009. 19:09 ] @
Posto smo sada dobili novi zakon o saobracaju interesuje me da li neko ima informaciju kada ce nase dozvole biti priznati u Nemackoj,tj kada ce biti dozvoljeno nasim gradjanima koji ovde zive da svoje srpske dozvole zamene za nemacke ?
kada budes polozio u srbiju po novom zakonu tad ces i da je prevedes bez provere,hahah
[ Ivan Dimkovic @ 13.09.2009. 19:44 ] @
Citat:
Nabukodonosor
Mislim da smo trenutno jedina zemlja u Evropi koja ne moze da zameni nase dozvole za neke iz EU. Strasno.
Ima ih jos, ali su istocnije ali geografski i dalje u Evropi :-)
Sto se tice pitanja "kada" - to niko ne zna, vrlo verovatno ne bar nekoliko meseci posle stupanja na snagu novog zakona dok se birokratski ne sredi sve.
U svakom slucaju - ko god se razmislja o tome sada, lakse mu je i brze da polozi ponovo vozacki :)
[ Nabukodonosor @ 13.09.2009. 20:18 ] @
Citat:
kada budes polozio u srbiju po novom zakonu tad ces i da je prevedes bez provere,hahah
Decko vec ima polozeno, zasto bi ponovo polagao? Nece da polaze ponovo svaki put kada ovi mamlazi promene zakon.
[ Ivan Dimkovic @ 13.09.2009. 20:21 ] @
Pa, recimo, ako mu treba DE vozacka dozvola tj. ako je duze od 6 meseci tamo - onda ima samo 2 opcije:
- Da ne vozi
- Da uzme DE dozvolu sto za sada znaci polaganje ispita
Dok nasi ne srede to gotovo sigurno ce proci duze od vremena koje mu treba da uzme par casova i polozi ispit ponovo.
Jedina dobra stvar je sto onda vise nigde nece morati nista da polaze posto DE dozvole vaze u celoj EU, Srbiji, USA, Japanu, Kanadi, Australiji, itd... :)
[ botr @ 16.12.2012. 12:49 ] @
Zna li neko, da li se za ove 3 godine promenilo nesto po pitanju nase vozacke u Nemackoj?
[ tdusko @ 16.12.2012. 13:15 ] @
[ botr @ 16.12.2012. 15:42 ] @
Hvala puno!
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.