[ zof85 @ 16.06.2009. 11:25 ] @
pozdrav! zasto mi propada kocnica i hvata tek na kraju? kada je auto ugasen kocnica je tvrda ali ipak propada a kada upalim auto propadne do kraja i hvata na kraju, ulja ima u bocici,pumpanje nevredi jer i dalje propada!! inace auto je Zastava 128! hvala
[ tox master @ 16.06.2009. 11:53 ] @
znaci ne opada ti novo ulja u posudi?
u tom slucaju verovatno ne postoji curenje ulja nigde ali zato ti je verovatno "probio" glavni kocioni cilindar (onaj koji je povezan sa papucicom).

pozdrav
[ daywalkerzr @ 16.06.2009. 11:54 ] @
Mozda treba da se liftira
[ zof85 @ 16.06.2009. 12:08 ] @
kad se to dogodilo nivo ulja mi je opao ispod minimuma pa je mozda povukao mnogo vazduha.....ne znam!
dosuo sam uje ali isto koci tek na kraju..... i necuri nigde ulje! poz
ili je mozda neka gumica? tako sam cuo...
[ vladd @ 16.06.2009. 12:15 ] @
Pregled plocica i paknova. Verovatno su jako istrosene.
Istrosene prednje plocice, zaglavljeni istroseni paknovi(kocnica inace nize hvata ako je povucena rucna)

Takodje, i lose gumice glavnog kocionog mogu da pojacaju simptome.

Za preporuku je generalni remont kocionog sistema, zamena svih gumica, cilindara po potrebi, provera creva(na zapusenost), provera kljesta i obavezno zamena kompletne tecnosti.

Poz
[ vilil1 @ 16.06.2009. 13:12 ] @
Pa jesi li ispustao vazduh?
[ toplim @ 16.06.2009. 13:20 ] @
Moras da ozracis sitem. Probaj jednu po jednu sisicu da odvijas i da pumpas ulje. Ili ih odvij sve pa sacekaj da prirodnim padom krene ulje na sve isuste. I drzi neke posude ispod da ne umazes beton :)
[ tox master @ 16.06.2009. 13:44 ] @
ako kocioni sistem nigde ne pusta kako je onda mogao da mu opadne nivo u posudi i da povuce vazduh?
ja bi to proverio jos jednom na pustanje.
ne znam kako si ustanovio da nigde ne pusta ako nisi skidao dobose gde najpre procuri na cilindru a ako je mala kolicina ne izlazi napolje a moze se videti da pusta tek kad se skine dobos i vidi se da li su pakne "nauljene" a naravno vidi se i na cilondru da li pusta.

pozdrav
[ toplim @ 16.06.2009. 16:55 ] @
pa recimo menjao je paknove, gumice na cilindrima mu uvlace vazduh...
[ vladd @ 16.06.2009. 17:09 ] @
Ili se neki cilindar nije vratio na pocetni polozaj..

Uz to, ako lagano curi, kvasi anker platnu iznutra i ne vidi se curenje

Poz