[ shumar @ 16.06.2009. 11:52 ] @
secjam se da je josh negde krajem devedesetih, kad je soni kec bio popularan, u jednoj igraonici u priboju bilo vremensko ogranicenje za igranje sonija koje se na plavoj podlozi pojavljivalo u jednom od gornjih uglova i kontrolisalo iza pulta (oni su inace bili doveli samo kablove za dzojstike tamo ispred tv-a, a konzole su stajale iza pulta).

sada, moj prijatelj otvara igraonicu sa ps3ojkama i wiijevima i zeli da uradi isto: da ogranici vreme igranja i da naplacuje po 15 minuta. znaci, ona varijanta na tv-u da se sam gasi otpada, treba nesto bolje, po mogucstvu da prikazuje preostalo vreme na tv-u ili uredjaju pored tv-a. druga bitna stvar je da ima statistiku koliko je odigrano (mada na wiiju ovo vecj ima), da bi mogao da preracuna da li ga potkradaju zaposleni.

nisam ODAVNO zalazio u igraonice, pa jel zna neko kako ovo postizu ljudi sad po igraonicama? pozeljno je da uredjaj koji ovo omogucava moze da se naruci preko neta iz evrope negde.
[ Backy @ 16.06.2009. 13:19 ] @
kad se tek pojavio ps3 kod nas u tim igraonicama (bio je 120din sat) ortak me iscimao da vidi šta je to... tad je ograničenje funkcionisalo po principu: dodje gazda i kaže "vi ste završili", mi odgovorimo "samo još 2min do kraja utakmice" i on kaže "dobro, uključite džojstike da se pune kad završite"... pritom ima video nadzor, a tv je dovoljno veliki da se na nadzoru vidi dal smo počeli novu

ne znam dal se nešto promenilo od tad
[ Davor Vlajkovic @ 16.06.2009. 13:39 ] @
U igraonici u koju ja zalazim se kontrola vremena na PS3 radila preko malog tajmera koji se vezivao na napajanje, sa bravicom i kljucicem za kucanje 'kredita' (1 kredit = 15min.). Stanje se ocitavalo na malom LCD-u, u vidu broja preostalih kredita. Isticanje poslednjeg kredita se predstavljalo treperenjem broja 1 na tom displeju poslednja 3min., sto je u proseku bilo dovoljno da i igraci i operater skontaju da je dosao trenutak za polazak, odnosno ukucavanje novih kredita pre nego sto vreme istekne ;) Spravica je pravljena na zahtev, mogu da nabavim kontakt kome treba.
[ BoysBVS @ 18.06.2009. 01:32 ] @
Bas sam se pre neko vece setio ovoga... Mi smo u selu imali igraonicu u kojoj su bile cini mi se Sege. Na tv stavi onaj pijacarski plasticni sat sto otpadaju usi kad zazvoni. Ja odem kod babe i dede i trazim dinar pa da igram 3 minuta hehe... Koliko je suza bilo da mi kupe Segu...
Preporuci prijatelju da stavi takve satove Bas bi bila fora...
[ Nonex @ 18.06.2009. 10:07 ] @
15 minuta?
Ljudi ce doci, odigrati i vise nikad se nece vratiti.
To je malo, jako malo vremena. Bolje je da naplacuje na 1 sat nego na 15 minuta.
[ musicmaster @ 18.06.2009. 11:32 ] @
15 minuta... To je jedna tekma.... Nema mesta ni za revansh...
Predomislitje se taj.
Svi inache naplatjuju po satu... valjda... tako je bilo do sad..
Da mu ne radi chasovnik mozda usporeno?
:P
[ Davor Vlajkovic @ 18.06.2009. 15:43 ] @
15min. je bio minimum, obicno se kucalo sat ili dva u paketu... Mada, sto jes' jes', nismo se bas proslavili, taj PS3 je efektivno radio tek 3-4h dnevno i brzo smo umesto njega ubacili jos dva PC-ja ;)