[ comips2 @ 20.06.2009. 20:05 ] @
potrebno mi je podaci o povredama na radu gdje mogu pronaći na internetu |
[ comips2 @ 20.06.2009. 20:05 ] @
[ Srđan Pavlović @ 21.06.2009. 03:26 ] @
Evo ti zakon o radu, ali ne znam na koje tacno podatke mislis.
U ovom zakonu svakako se pominju povrede na radu i (cini mi se) regulisanje primanja kod istih, ali ne znam da li je to u kontekstu koji tebi treba. Pozdrav. [ ventura @ 21.06.2009. 11:29 ] @
Citat: comips2: potrebno mi je podaci o povredama na radu gdje mogu pronaći na internetu -Ako je poslodavac ispunio sve neophodno za bezbednost radnika (oprema, upozorenja, procedure), radnik ispoštovao i povredio se na radu, firma plaća lečenje (i eventualnu kompenzaciju) -Ako je poslodavac ispunio sve neophodno za bezbednost radnika (oprema, upozorenja, procedure), radnik nije poštovao procedure i povredio se, firma može a nemora da plati lečenje, a o odšteti nema ni govora [ Nedeljko @ 21.06.2009. 12:37 ] @
Recimo da radim u kancelariji, naoblači se i zvekne me grom direktno u vugla kroz prozor i ubije na mestu. Kome da se žalim?
[ Srđan Pavlović @ 21.06.2009. 15:48 ] @
Ako te ubije, tesko da ces ikom da se zalis ;)
Inace, samo da se zna - povreda "na radu" ukljucuje i povrede prilikom odlaska / dolaska do radnog mesta, tj, ako se povredite na putu od/do radnog mesta, imate pravo na odstetu. Nisam za ovo 100% siguran, ali 99% mislim da je tako... [ Nedeljko @ 21.06.2009. 15:52 ] @
Citat: Kernel-1: Ako te ubije, tesko da ces ikom da se zalis ;) Ko kaže? Postoji i osiguranje života. Nema da rikneš kad ti bata kaže. [ Srđan Pavlović @ 21.06.2009. 18:01 ] @
Citat: Ko kaže? Postoji i osiguranje života. Nema da rikneš kad ti bata kaže. E, pa to onda nije lose, jos ako moze jedno 9 komada da se kupi u paketu, pa da budes ko macka.... :) [ vladagrujic @ 12.07.2009. 22:30 ] @
Da li neko zna koliko procenata invaliditeta nosi prelom zgloba šake (komplikovani)?
Da li dužina bolovanja utiče na visinu isplate? U toku bolovanja desilo se drugo patološko stanje (bolest) koje je indirektno izazvano povredom na radu. Kako se ono tretira, odnosno da li se može nešto naplatiti i za to. [ serlok @ 11.10.2009. 12:55 ] @
Ja ne znam , ali znam ko zna meni su izboksovali 1.500.000 za nekoliko preloma. 065/451-38-38 Agencija Restitucija
[ vladagrujic @ 03.12.2009. 09:23 ] @
Konačno sam nešto saznao. Lekar u osiguravajućem društvu mi je procenio stepen invalidnosti na 22%. serlok , koliko je tebi procenjena invalidnost kod osiguravajuće kuće?
[ lord_celtic @ 05.12.2009. 17:08 ] @
svaka normalna firma osigura radnika.
vrlo lako mozes proveriti u komercijali firme na koju si sumu osiguran i kod koga. mislim da povredu na radu moras prijaviti u roku od 48 sati. ako ti treba detaljnije objasnjenje javi sta te muci da proverim u sindikatu sta slovo zakona kaze :D. srdjane taj zakon mislim da je dopunjavan. [ vladagrujic @ 06.12.2009. 20:05 ] @
Ja radim u jednoj državnoj firmi i amo sam osiguran po kolektivnom osiguranju. Taj proces je u toku, dok me zanima upravo nadoknada od same firme kod koje radim pošto se svako srestvo sa kojim se radi smatra opasnim a po tom osnovu i zakonski imam prava na tu nadoknadu. Pitanje je samo kako stepen invaliditeta utiče na tu sumu.
Što se tiče prijave povrede (povredna lista), ja to dobro znam pošto sam tu celu peripetiju prošao. Bože sačuvaj nas od administracije ove naše države. Kada neko ko je teško povređen mora da prolazi sve što zakoni propisuju to je u najmanju ruku mučenje. [ lord_celtic @ 07.12.2009. 09:44 ] @
Citat: Ako te ubije, tesko da ces ikom da se zalis ;) Inace, samo da se zna - povreda "na radu" ukljucuje i povrede prilikom odlaska / dolaska do radnog mesta, tj, ako se povredite na putu od/do radnog mesta, imate pravo na odstetu. Nisam za ovo 100% siguran, ali 99% mislim da je tako... ovo je 100% tacno [ Sasa Ivkovic @ 08.01.2010. 11:15 ] @
U zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u clanu 22 je definicija povrede na radu, kao i sta sve obuhvata. Ukratko, to je svaka povreda nastala na radu i u vezi sa radom, znaci obuhvata i dolazak i odlazak sa posla. Video sam i pitanje vazano za utrdjivanje invalidnosti. Pitanje je da li ce se povreda tumaciti kao invalidnost ili kao telesno ostecenje. Izmedju ta dva pojma postoje bitne razlike. Invalidnost podrazumeva potpuni gubitak radne sposobnosti, dok je kod telesnog ostecenja radna sposobnost ocuvana, ali u umanjenom procentu. Postoji tablica koja telesna ostecenja svrstava u osam kategorija, a koliki je stvarni stepen ostecenja utvrdjuju lekari. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|