|
[ bytefx192 @ 20.06.2009. 22:08 ] @
| Ljudi, jel dobijate slicne mailove ?
Pogledajte sta sam malopre dobio...
Hello,
I am writting you this letter with due respect and heart full of tears
i need your help, and with assurance that you will help me to transfer this issue ,
I am the only Son of late Mr and Mrs Johnson. My father was a very rich and wealthy Gold Trader in Monrovia the Capital of republic of Liberia in West Africa ,I want to let you know that my father was poisoned by his business associates while my mother died when i am little as a resault of political crisis and my father took me so special because I am his only son.
Before the death of my father on 2nd july 2005 in a hospital here in Dakar , he told me that he has the sum of (Five Million u.s dollars ) which he deposited in a Company . he made this money from the sales of Gold, He also told me that it was because of this money he was poisoned by his business patners while on a business trip with them and he instructed me to look for a foreign partner who will help me transfer this money and invest it for me, my purpose of contacting you is for you to help transfer this money to your country before this people who kill my father will kill me , this people who kill my father are after my life and they want to kill me and collect the this money from me , that is why I'm now hiding my self herein republic of Dakar so that they will not see me,
Please i need your urgent help, Tell me how much percentage you will take in the total money of the Five , Million USD Dolars to help me in transfering this money to your bank and help me also to invest the money in your country , but you have to assure me that you will help me fully to transfer the money to your account ,l hope you will not betray the trust i have on you because this money is my only hope in this life ,and moreover you will also help me to come over to your
country were i will settel down for my life and continue my education , while you invest this money for me. i can assure you there is No regrate in helping me, this money is an inheritance from my late father, i will you to give me your Full contact like.
1.FULL NAMES
2.ADDRESS
3.AGE
4.OCCUPATION
5..TELEPHONE NUMBER
6.COUNTRY
I Await your reply,
Greetings to you and your Family
Pa evo razmisljam da ga kontaktiram ;)
Pater |
[ Miroslav Jeftić @ 20.06.2009. 22:32 ] @
[ bytefx192 @ 20.06.2009. 22:41 ] @
Steta, ja se taman zaradovao da cu dobijem 2 miliona :D haha.....
Simpaticno mi bilo, pa reko bas da cujem vasa misljenja... A sad sam i procitao ovo sa Wiki... Interesantno ;)
p.s. Cudno da mi nisu trazili i broj racuna, sifru itd itd :D
[ Srđan Pavlović @ 20.06.2009. 22:53 ] @
Ma spama ima na netu u svim formama, koliko volis...
[ Skandy @ 20.06.2009. 23:28 ] @
Jako su dobro organizovani i misle o skoro svim detaljima. Jedan poznanik, koji skoro da se upecao na foru, dobio pismo slicne sadrzine. Sve neki sirocici-milioneri. U pismu su se spominjale kontak osobe iz Skotske Nacionalne Banke. Proverom zaposlenih u banci, doslo se do informacija da pomenuta osoba zaista radi u banci i to na poslovima koji su navedeni u pismu. Medjutim e-mail je bio potpuno razlicit, mislim ne bas potpuno, sadrzao je ime coveka i banke u sebi, ali nije priadao njemu....
Sto dalje od njih, mnogi ljudi su pali na te prevare, nista lepse od lake i brze zarade.
[ oporavak u banji @ 20.06.2009. 23:37 ] @
ja sam jednom pokusao da im uzmem pare imao sam razne ideje... ali nisu se dali, a ni ja nisam imo zivaca da citam mailove od 15km.
p.s. djordje drugarski savet, posto se ovde kao druzimo, pa glupo da ti ne kazem, kad vec kacis sliku... uradi nesto sa tom frizurom, to je katastrofa, mislim te siske, fankestajn stil, cemu to, menjaj.
[ bytefx192 @ 21.06.2009. 09:39 ] @
Ma ima spama... To bez daljeg :). Nego dobio ovo, pa sam hteo od ovih iskusnijih kao sto je @Skandy, @miroslav....
Da vidim koja vrsta je to u pitanju... Sta i kako... Odavno nisam dobio ovako dirljivo pismo ;-)
PozZ
p.s. Hvala ti @oporavku na savetu ;)
[ klichko @ 21.06.2009. 09:41 ] @
[ bytefx192 @ 21.06.2009. 10:40 ] @
:D haha
[ _andjela_ @ 21.06.2009. 12:44 ] @
Da li si mu odgovorio ili trazis ideje/podrsku u formatiranju odgovarajuceg pisma? Hoces nesto inventivno ili standardno, tj. ekvivalentno ocaju od spelling greskica i tematike?
[ etjen @ 21.06.2009. 13:02 ] @
ja nedeljno dobijam makar jedno pismo skoro identicne sadržine...
[ stargatenow @ 21.06.2009. 13:02 ] @
Evo mnogo ideja kako ga mozes zahebavati: http://www.419eater.com/html/letters.htm
Lik je uspeo da ubedi neke prevarante cak i da istetoviraju gluposti po telu jer su mislili da ce mu tako izvuci pare :)
[ _andjela_ @ 21.06.2009. 13:06 ] @
Citat: etjen: ja nedeljno dobijam makar jedno pismo skoro identicne sadržine...
Jeste, ali dok ti biras da obrises pisamce, ovaj hoce da udari u prepisku sa njima. :)
Djordjevlasotince,
Jesi razmisljao da razvijes pricu do onog trenutka kada oni tebi salju novac? Sto ti ne bi trazio, ako i oni traze?
[ Srđan Pavlović @ 21.06.2009. 14:43 ] @
Citat: Sto ti ne bi trazio, ako i oni traze?
Zato sto je to vid prevare, i to je krivicno delo. Andjela, bas lepi saveti od tebe.
[ _andjela_ @ 21.06.2009. 15:00 ] @
Citat: Kernel-1: Zato sto je to vid prevare, i to je krivicno delo. Andjela, bas lepi saveti od tebe.
Izvini molim te, kakva je prevara u tome da razvije pricu kakva mu odgovara, da vezba strani jezik, i ujedno ispravlja ovom jadniku greske u spelling-u? Po cemu bi bila prevara da mu udari kontra pitanje pri kraju prepiske, i fino ga upita koliko je ovaj spreman da mu da od tih fiktivnih pet miliona? Posto te pare ne postoje, niti bilo ko sta salje, u cemu se sastoji prevara? Da bi se desila prevara, valjda je neophodno doci do transakcije novca?
Mozda ti je promakla recenica:
Jesi razmisljao da razvijes pricu do onog trenutka kada oni tebi salju novac?
Posto se slanje novca nece ni desiti (posto eventualno dobije racun NBS), da li mislis da se prevara sastoji u tome sto ce se neko upustiti u prepisku sa generatorom Nigerijskih chain pisama, i oduzeti im vreme, jer ce biti prinudjeni da odgovaraju na njih - pri tom, dati im laznu nadu da ce mozda dobiti koji dinar/dolar od tih pet miliona?
Kako opisujes njihovo delovanje u sastavljanju ovakvih pisama?
[ Srđan Pavlović @ 21.06.2009. 15:07 ] @
Vrlo jednostavno, ono sto oni rade je krivicno delo, i bez da su nekom uzeli novac (to se zove "pokusaj").
Hoces da kazes, ako na nekoga pucas snajperom i promasis (nisi nikog ubio), nisi ucinio krivicno delo?
How yes no.
(mozda bi te na sudu opravdalo kada bi izjavio "ja samo volim da gledam nekog kroz staklo za uvelicanje
i pucam pored njega, to mi je zabavno)
Citat: Kako opisujes njihovo delovanje u sastavljanju ovakvih pisama?
Krivicno delo, rekao sam vec, samo sto se mailovima tesko ulazi u trag, tj. stvarnoj osobi koja ih salje,
pa je ovaj vid prevara preko interneta vrlo popularan.
Inace, ja jedino na yahoo akauntu primetim da mi ovo ponekad stize, to sam vec ranije primetio,
google i hotmail mi se cini da imaju mnogo bolje spam filtere. Google pogotovo, tamo mi nikad nije stigao
spam iako sam ostavio mail po netu na milion mesta.
[Ovu poruku je menjao Kernel-1 dana 21.06.2009. u 16:17 GMT+1]
[ Srđan Pavlović @ 21.06.2009. 15:19 ] @
[ oporavak u banji @ 21.06.2009. 15:55 ] @
zamisli pokucaju ti na vrata policajci i kazu uhapseni ste po nigerijskoj interpolovoj poternici, prevarili ste prepostenog abisabunua olatundu :)
da bi postojalo krivicno delo, mora da postoji prijava i dati dokazi policiji, kako se to nikada nece desiti, svi znamo zasto, zato pravno ne postoji krivicno delo.
ostaje pitanje pravde, to je vec subjektivna stvar.
mozes da im das br. racuna humanitarne organizacije za decu afrike ako si u robin hud fazonu, ili jos bolje moj br. racuna, sto je mnogo sigurnije nego da pare idu Bonou na ruke.
znam sada ce da se pobune kako ni to nije ok, u tom slucaju iscimas olatundu da menjate salvete, imaju dobre klubove ;)
[ Nevena79 @ 21.06.2009. 16:08 ] @
Takodje neke od ovih informacija mogu se iskoristiti za kriminalne aktivnosti tipa falsifikovanja dokumenata i slicno. Vrlo lepo se prikupljaju na Facebook-u analiziranjem fotografija i profila i ovako mogu isto to dobiti sredjeno od samog korisnika.
Napravljene su citave dokumentarne emisije na tu temu.
1.FULL NAMES
2.ADDRESS
3.AGE
4.OCCUPATION
5..TELEPHONE NUMBER
6.COUNTRY
Deo potrebnog a ostalo ce se iscackati sam ili u konverzaciji sa drugom stranom kroz prepisku.
[ _andjela_ @ 21.06.2009. 17:12 ] @
Kernel-1,
Citat: Vrlo jednostavno, ono sto oni rade je krivicno delo, i bez da su nekom uzeli novac (to se zove "pokusaj").
OK. Tebi je krivicno delo, dok je meni lose napisan literarni rad, sa svim greskama i lose sprovedenom realizacijom ideje. Znaci, nisam ni procitala sta su sve napisali, ali mi vec skacu po stranici raznorazni zarezi, mala/velika slova, stucavice sa slovima, tacke i sl.
Krivicno delo bi bilo ako bi ucestvovao u bilo kakvom transferu novca, a niko ti ne brani da se dopisujes sa njim koliko god hoces, niti ti ogranicava tematiku literarnog eksperimenta.
oporavak u banji,
Citat: zamisli pokucaju ti na vrata policajci i kazu uhapseni ste po nigerijskoj interpolovoj poternici, prevarili ste prepostenog abisabunua olatundu :)
Ne znam kome je poenta da ih zezne, ako vec nisu dovoljno zeznuti kad su izabrali da kontaktiraju ljude na ovaj nacin, i sa ovakvim blesavim razlozima?
Citat: znam sada ce da se pobune kako ni to nije ok, u tom slucaju iscimas olatundu da menjate salvete, imaju dobre klubove ;)
Ocigledno nikad nisi skupljao salvete. Ova jedna ne vredi ni desetinu jedne japanske, a cisto sumnjam da se olantunda bavi skupljanjem salveta raznoraznih fudbalskih klubova. :)
Citat: Nevena79: Deo potrebnog a ostalo ce se iscackati sam ili u konverzaciji sa drugom stranom kroz prepisku. Pre bih iscackala koji recept, a ovako donirala detalje nekog karaktera iz crtanih filmova.
[ Srđan Pavlović @ 21.06.2009. 17:32 ] @
Paranoja na sve strane :)
Idem odmah da gasim FB nalog i brisem sve slike. Ko zna ko me sve analizira i zasto...
@Andjela - nekad imaju obicaj da namerno izostavljaju neka slova iz reci u takvom mailovima
da bi pokusali da otezaju spam filterima da detektuju takve mailove ;)
[ bytefx192 @ 21.06.2009. 18:02 ] @
Ljudi, kontaktirao sam ga ! Rekao je da ce da mi da 2 miliona :D haha
Juri ga kompanija, general Krantz :D
Naravno salim se ...
Prvo nisam razmisljao o nikakvom kontaktiranju, o pisanju raznoraznih mailova i povratku. Ipak, to je vise nego gubljenje vremena ;). Nego, jednostavno, bilo mi interesantno pismo, kao u onim filmovima, pa sam okacio da viidm sta mislite o tome. A na google mi stvarno retko stigne ovakva vrsta maila.
"@Banja: p.s. djordje drugarski savet, posto se ovde kao druzimo, pa glupo da ti ne kazem, kad vec kacis sliku... uradi nesto sa tom frizurom, to je katastrofa, mislim te siske, fankestajn stil, cemu to, menjaj."
Nego,... Sta mislite o mojoj frizuri :D hah
[ Srđan Pavlović @ 21.06.2009. 18:09 ] @
Citat: Ipak, to je vise nego gubljenje vremena
upravo tako :)
Citat: Nego,... Sta mislite o mojoj frizuri :D hah
Jao, Djole, pa zar i o tome moramo da mislimo?! :D
[ bytefx192 @ 21.06.2009. 19:03 ] @
Pa kad vec spomenuse da mi nije lepa :D haha
[ _andjela_ @ 21.06.2009. 19:07 ] @
Ako je tebi lepa, zasto nama da smeta?
[ Flo33 @ 21.06.2009. 19:22 ] @
Koliko puta će da se priča o ovome? Ovo je stota tema. Prvo bi naglasio da to nisu slovne greške, nego njihov sleng, koji on pokušava da pravilno napiše. On je samo sličan enleskom. A taj Olatunde mučeni samo radi ono što radi masa njih. I verovali ili ne, i danas imaju ogromne zarade od prevara. Čak su prešli na sledeći nivo, zovu ljude u Nigeriju/Liberiju/Ganu/Namibiju da se uvere u njihovo bogatstvo, pokažu im kuće, zemlje, hotele i ponude za duplo manje pare od vrednosti, ili partnerstvo u biznisu.. Naravno i vlasnik ima udela u prevari. A obzirom da je njihov Mopol- Mobile Police potkupljiv kao i svi ostali u državi, vlasti, za par stotina dolara ćeš još i popiti deportaciju i biti optužen da si ti pokušao prevaru nad prepoštenim Olatundeom
[ etjen @ 21.06.2009. 20:51 ] @
aj frizura i koje kako, ali ta trenerka...
[ bytefx192 @ 21.06.2009. 21:40 ] @
Jaooo pa ja postadoh tema teme :D haha
Pa to je bilo sa jednog izlaska na teren (fotkanje).... Pa ne zamerajte, morao sam malo da budem "komotno" obucen.... :D
Nego ovo nije tema... :)
Ipak cu da promenim sliku na profilu ! ! :D ubedili ste me ;)
[ etjen @ 21.06.2009. 21:45 ] @
Citat: Djordjevlasotince: Jaooo pa ja postadoh tema teme :D haha
Pa to je bilo sa jednog izlaska na teren (fotkanje).... Pa ne zamerajte, morao sam malo da budem "komotno" obucen.... :D
Nego ovo nije tema... :)
Ipak cu da promenim sliku na profilu ! ! :D ubedili ste me ;)
bez kravate stvarno nema smisla :)))
[ Mobtel @ 21.06.2009. 23:02 ] @
Elem ja vrlo cesto dobijam mailove ovakve sadrzine na vise nekih fantom naloga na gmailu koje sam napravio ...i do skoro sam na svaki od njih odgovaram dok mi nije malo dosadilo
elem nisam u prvom odgovoru nista davao od podataka osim da me zgobo dogovora hitno nazovu na moj broj mob-a i to naravno sam koristio neku bezveze karticu
i naravno da zovu...
e tek onda pocinje zajebancija.dok oni meni sve to lepo objasne o cemu se radi razvije se tu prica i kosta ih ohooo
neka...
e sad ako nista korisno nevidite u ovome mogu vam samo reci da ja to vidim ko neku vrstu zajebancije i ubijanja vremena ali i korisnog aktivnog ucenja engleskog jezika
a kako je najbolje nauciti jezik ako ne tako da ga primenjujete u konkretnim stvarima!
tako da tel u sake i saljite brojeve i zajebavajte se sa njima...najduzi razgovor koji sam imao bio je skoro 20 min!!!inace malo je problematicno sto i oni nisu neki englezi tj izgovor im je los i bas se treba potruditi da ga razumes ali....
[ ptak 13. @ 22.06.2009. 00:08 ] @
Ja sam dobio isti mejl samo je suma bila na 850 000 dolara u ostalom evo vidite :
Code:
CONGRATULATIONS!!!
This is to inform you that the sum of $850,500.00USD(EIGHT HUNDRED AND FIFTY THOUSAND, FIVE HUNDRED UNITED STATES DOLLAR) has been awarded to you as cash grant from the United Nations for this year 2009 cash grant Award.If you receive this notification,it means that you are a lucky beneficiary of our cash grant award.Your cash grant pin number is (UNO-154/4456/011). You are to send us the following details so that we can proceed to process your grant.
1,Name..................
2,Address..............
3,Occupation..........
4,Sex...................
5,Mobile/Tel No......
6,Country..............
7,State................
And send to Agent Mr. Richard T. White
E-mail: [email protected]
Sincerely,
Mrs. Ruth Williams
National Secretary
__________ NOD32 4172 (20090619) Information __________
This message was checked by NOD32 antivirus system.
http://www.eset.com
Odgovorio sam na mejl i dao broj telefona, da vidim sta dalje. Ubrzo me je pozvao agent te neke agencije ili sta su vec i rekao mi da oni daju te pare da ja moram od toga 0% uloziti za nezbrinutu decu a ostatak ide za to da ja zapocnem neki biznis ili sta vec u Nigeriji....kada sam ga pitao da li cu ja imati nekih problema ukoliko prihvatim taj novac....on mi je rekao da je jako jako moguce da cu imati problema sa zakonom ukoliko se prihvatim tih para jer kako agent kaze postoje neke nesuglasice u zakonu srbije i Nigerije :):D i posle toga sam mu rekao da ipak menjam misljenje i da nisam zainteresovan za njihovu ponudu....
E sad koliko takvih mejlova dobijem, prosecno bar 2 u danu, imam ih na milione od kad imam ADSL :D a to je 2-3 godine.....ne znam kako da ih se odbranim ?!
a posle dva tri sata poslali su mi sledeci spam
Code:
OptionsSubmenu collapsed.Click to expand submenu.
HelpSubmenu collapsed.Click to expand submenu.
Welcome: [email protected] OptionsSubmenu collapsed.Click to expand submenu.
HelpSubmenu collapsed.Click to expand submenu.
<<Back to messages
Message Details
From: United Nations < [email protected]>
Envelope Recipient: [email protected]
To: Adamovic Nikola < [email protected]>
Subject: [SUSPECTED SPAM] Attn:Adamovic Nikola(PACKAGE READY FOR DELIVERY)
Date: Sat, 20 Jun 2009 06:47 CEST
United Nations Development Programme
United Nations House
Plot 617/618, Diplomatic Zone,
Central Area District,
P.M.B. 2851, Garki,
Abuja, Nigeria .
Tel:+234-703-749-5151
Cash Grant Winning number................... (UNO- 154/4456/011)
Attn: Adamovic Nikola
The united nations trust fund organization has decided to use you as an aid of development in your respectful environment and we urge you that 10%(percent) of this grant should go to the orphanage and the less privileged..And also you are advised to develop your own small business to enhance employments in your environment and doing this, the united nations can meet their major goal for GLOBAL DEVELOPMENT.
All necessary documents that will facilitate the clearance of your cheque in your name have been processed. Your parcel contain the following document: Winning Cheque valued the sum of ($850,500.00)(Six Hundred And Fifty Thousand, Five Hundred USD) Winning Certificate from the United Nations Trust Funds Organization Clear Source of Funds Certificate of origin of fund and Letter of Affidavits from the United Nations Trust Funds Organization Court of Justice, stating that the winning was received legally from the United Nations Trust Funds Organization and signed by the legal Attorney to United Nations Trust Funds Organization.
Thanks for your understanding in the claims remittance process, your payment mode is via a certified cheque which has been issued in your name which contains the amount of ($850,500.00) and has been securely sealed and packed for delivery to your designated home address.
Note that you will be responsible for the delivery charges of this cheque to your home address by our affiliated delivery service and this is your little commitment to aid our next universal donations for our next cash grant award and the delivery charges are listed below.
72 HOURS DELIVERY
DHL DELIVERY OPTION
Mailing
$100.00
00.00
Insurance
$200.00
00.00
Admin
$120.00
00.00
TOTAL
$420.00
00.00
48 HOURS DELIVERY
UPS DELIVERY OPTION
Mailing
$150.00
00.00
Insurance
$200.00
00.00
Admin.:
$120.00
00.00
TOTAL
$470.00
00.00
24 HOURS DELIVERY
FEDEX DELIVERY OPTION
Mailing
$180.00
00.00
Insurance
$200.00
00.00
Vat:
$120.00
00.00
TOTAL
$500.00
00.00
Your prize will be protected by a hardcover insurance policy, which makes it impossible to deduct any amount from the money before it has been remitted to you. This means that the above charges cannot be deducted from the prize and must be provided by you been part of your effort to aid the universal programme.Please fill this form below and get back with the option you choose for delivery destination.
You are required to fill the below box for confirmation purpose**Absolutely Very Compulsory**
Email For Confirmation Of Delivery
RECEIVERS NAME: Adamovic Nikola
DELIVERY ADDRESS:
COUNTRY:
DELIVERY OPTION:
Please be informed that delivery will be made to your address upon your delivery choice after our confirmation of this payment for delivery, as you know that the delivery fee receipt will be used to attach on your payment delivery documents to avoid being delayed by customs.
For more information do call the office.
Best Regards,
Dr. Dr. Nathan Giroux
Tel: +234-703-749-5151
Email: [email protected]
Payment Officer
THIS E-MAIL IS CONFIDENTIAL. If you have received this e-mail in error, please notify us by return e-mail and delete the document. If you are not the intended recipient you are hereby notified that any disclosure, copying, distribution or taking any action in reliance on the contents of this information is strictly prohibited and may be unlawful. UNO is not liable for the proper and complete transmission of the information contained in this communication or for any delay in its receipt
Yahoo!香港提供網上安全攻略,教你如何防範黑客! 請前往 http://hk.promo.yahoo.com/security/ 了解更多!
<<Back to messages
Copyright © 2003-2007 IronPort Systems, Inc. All rights reserved.
[ Nevena79 @ 22.06.2009. 00:42 ] @
E moj Kernel, mozes se ti sprdati koliko zelis. Mi smo u jednoj zvanicnoj ustanovi ne spominjem ime jer je to odmah reklama (velikoj poznatoj ustanovi koja radi sa gradjanstvom i privredom) imali predavanja na tu temu oko sprecavanja prevara i pranja novca u cemu aktivno ucestvuju svi zaposleni i jedan segment kriminala odavno poznat u razvijenim zemljama polako dolazi i kod nas. Raspitaj se kod ljudi iz struke a drago mi je da ti bas sve znas i razumes se u sve oblasti naseg zivota tako da dalje ne bih komentarisala.
Znaci, neiscrpan izvor podataka za svakog kriminalca koji ne koristi carapu na glavi.
[ Lesli Eldridz @ 22.06.2009. 01:01 ] @
Ovi koje ovakvi prevare i treba da budu prevareni. To su fazoni stari vekovima, samo prilagodjeni novom vremenu.
[ _andjela_ @ 22.06.2009. 05:02 ] @
Citat: The united nations trust fund organization has decided to use you as an aid of...
Ovi su bar fini. Odmah ti kazu da ces biti iskoristen, u prve recenice/dve.
[ Zoran Milovanovic @ 22.06.2009. 10:26 ] @
Citat: Lesli Eldridz: Ovi koje ovakvi prevare i treba da budu prevareni. To su fazoni stari vekovima, samo prilagodjeni novom vremenu.
Ovi koji se upecaju, ne zive vekovima ;)
[ Nevena79 @ 22.06.2009. 12:01 ] @
U sustini sve prevare su kroz istoriju ostajale manje vise iste, jedino su nove tehnologije pomagale u njihovim modifikacijama.
[ mihajilo @ 22.06.2009. 16:56 ] @
Zanimljivo je da sam nailazio na brdo ljudi koji su prevareni i trazili pomoc na internetu kad je vec bilo kasno.
Ovo stvarno jeste staro i to vrlo i cudi me da postoje jos uvek ljudi koji misle da je neko resio da bas njima pokloni koji milion. Dobijao sam vrlo dirljive mailove, od nekih sirotih udovica koje su isto imale u nasledje od muzeva ogromne pare, ali nikako nisu mogle da ih prebace na svoje racune bez moje pomoci. Jadne mozda su dosad umrle od gladi, jer sam ja bio nehuman i nisam im pomogao. :) "A sta vi radite deco", "ako deco..." budite humani i pomozite sirotim ljudima da zarade svoje pare :)
[ bytefx192 @ 22.06.2009. 17:56 ] @
@mihajlo, ti mislis da je neko ovde debil, da tako kazem, pa da ce stvarno da nasedne na neke glupe price, pa i nisu bas glupe.....
Ako sam otvorio temu, ako komentarisemo o ovome..... Ne znaci da je neko pomislio da ce da dobije 3 miliona ako posalje 2 maila ;)
zZ
EDIT (nemoj da se uvredis, samo tako kazem u prenesenom znacenju :D )
[Ovu poruku je menjao Djordjevlasotince dana 22.06.2009. u 22:11 GMT+1]
[ mihajilo @ 22.06.2009. 20:17 ] @
Citat: Djordjevlasotince: @mihajlo, ti mislis da je neko ovde debil, da tako kazem, pa da ce stvarno da nasedne na neke glupe price, pa i nisu bas glupe.....
Ako sam otvorio temu, ako komentarisemo o ovome..... Ne znaci da je neko pomislio da ce da dobije 3 miliona ako posalje 2 maila ;)
zZ
Ne ja nisam mislio da je ovde neko debil, a tvoju izjavu ne mogu da komentarisem :) .
Ja sam lepo napisao da sam nailazio na ljude, na netu, koji su se zalili jer su naseli. Nijednom reci nisam pomenuo da je neko ovde debil, a ni za te ljude koji su naseli nisam rekao da su debili. Nisam primetio da si se ti zalio :). I da ne znaci da ce neko da dobije 3 miliona, niti da je neko pomislio, mada nikad se ne zna :P
[ bytefx192 @ 22.06.2009. 21:16 ] @
Joj joj joj.... Pa ne, tako si reko pa reko odnosis to na nas ovde :)))).
Al mislim, ko je sad lud da poveruje u to... Pa dobro... sto kazes, ima takvih :). Nznm sta da kazem. Al od ovog sto je on napisao ja slobodno mogu da pisem scenario i snimam film :D hehehe
PozZ
p.s. Izvini ako sam te uvredio svojom izjavom za debile ;)))))
[ Srđan Pavlović @ 22.06.2009. 21:27 ] @
Pokusaja prevare ce uvek biti, a posto zivimo u vremenu kada je elektronska komunikacija
nesto sasvim normalno i vrlo rasprostranjeno, onda se osobe koje zaostaju za svojim vremenom
u smislu edukacije o funkcionisanju sveta oko njih, mogu smatrati hendikepiranima.
Jos jednom se pokazuje kako je konstantno edukovanje sebe samog vrlo bitna stvar.
Evolucija nece nikog da ceka.
[ Nenad1234BGD @ 22.06.2009. 22:36 ] @
Hej, izgleda da niste jedini koji ste dobili e-mailove "nekog jadnika"
http://www.blic.rs/strip.php?id=623
:)
[ Kosuth @ 24.06.2009. 19:37 ] @
He he,ima jos,a nije strip:
Citat: Beograđanin naseo na nigerijsku prevaru...
http://www.24sata.co.yu/vesti.php?id=55239
dobijao sam i ja mailove od te "chokoladne"...
a jes' doooobra ko dobar dan...
nije uopste cudo sto je chicha odlepio za njom...
[ ptak 13. @ 24.06.2009. 22:37 ] @
Pa de se deda zaleteo :)) hehehehe
[ bytefx192 @ 25.06.2009. 02:59 ] @
Ja prosto ne mogu da verujem :)))
Jbg, deda trebao da pazi, a on mislio Sad cu da je zaebem :D ahaha
Deda mislio da ce da da 2% a da dobije 50% :D. Das 7000 uznes milion c c c
Pa gde to jos ima....
[ dexy.josimovic @ 25.06.2009. 20:21 ] @
Ja sam dobio e-mail od Victorie Evre, koja naravno pise na eng. i prica kako joj je otac poginuo, da zivi u nekom kampu.... e, sada je krenula da prica da joj treba pomoc oko transfera novca(suma je 6.5 miliona dolara) pazi da joj ne poverujem! Samo se pitam, de bas mene iz Srbije nadje, a ona iz Afrike? I kako neko moze da se zabavlja tako sto ce slati lazne e-mail-ove!?
[ ptak 13. @ 25.06.2009. 20:33 ] @
Citat: dexy.josimovic: Ja sam dobio e-mail od Victorie Evre, koja naravno pise na eng. i prica kako joj je otac poginuo, da zivi u nekom kampu.... e, sada je krenula da prica da joj treba pomoc oko transfera novca(suma je 6.5 miliona dolara) pazi da joj ne poverujem! Samo se pitam, de bas mene iz Srbije nadje, a ona iz Afrike? I kako neko moze da se zabavlja tako sto ce slati lazne e-mail-ove!?
Pa ne radi se da li je njoj zanimljivo ili ne, vec o tome da neko nasedne....a ti lepo uzmi pa joj kazi da znas o cemu se radi i da je prevara pa nam javi da li ti je odgovorila ! ! !
[ FloggingMolly @ 26.06.2009. 03:46 ] @
Ja isto jako cesto dobijam ovakve mailove, skoro sam odlucila da na jedan i odgovorim, cisto da vidim koji ce im biti sledeci potez... Predstavila sam se kao Manijak iz Parka:) Ovo je njihov odgovor
Dear Mr Manijak iz Parka,
Thank's for you mail.
I want you to help me and transfer this money into your bank account in your conutry and I will come over to meet with you ok. I read your detailed mail message with sense of understanding and I appreciate your willingness to help me actulise this fund transfer into your bank account and as well help me to secure a residence permit to relocate to your country as soon as the fund is successful transfered into your bank account.
Here Is My details ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
(1) l am Miss Sonia Cisse the daughter of late Mr and Mrs NELSON CISSE .My father was a very wealthy cocoa merchant in Abidjan here, the economic capital of Ivory Coast, he was poissoned to death by his business associates on one of their outings on business.
(2) confidential is going to be me and you will know about this transction becaues of my father's enemies and my life.
(3) Here are my full details as well.
My full name is
Miss Sonia Nelson Cisse.
My address is :Address:Plot 7 koumassi Abidjan Cote D'Ivoire.
I was doing an accountant in school. I will send to you my photo in my next message.
(4) I am just a girl of 21 years old.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Now I will like you to send to me your ID or your photo. so that I will give to you the contact details of the bank for proceeding.
Your full name
Your mobile number.
Your fax number
Your residence address
Your Current age
Your profession.
Thanking you for everything in advance.
Sincerely,
Miss Sonia Cisse.
Mislim da se radi o identity theft. Inace postoje 3 osobe koje se zovu Sonia Cisse na facebooku
[ tox master @ 30.06.2009. 23:24 ] @
i ja dobijam cesto ovakve mailove ali sam postao vec toliko intitivan da cim pogledam na sekundu ime posiljaoca mail ide u spam.
a kao sto neko rece palo mi je napamet sa se malo zezam sa njima kad imam slobodnog vremena a usput malo i usavrsiti pisanje na engleskom jeziku pa me zanima dokle ici sa njima,kako mogu da iskoriste ove osnovne podatke koje traze posto kao sto neko rece toga na facebook ima koliko hoces.
pretpostavljam da je to samo uvod (koji nema nikakav znacaj) u finalno uplacivanje novca na njihov racun?
pozdrav
ps:a ovo za cicu je stvarno zesca izvala (njemu sigurno nije)!pomislio covek kako ce da malo i da "moca" a i da dobija milione.
pa ko ne bi pao na to,mislim ko nije upoznat sa ovakvim prevarama.
[ touch_master @ 07.07.2009. 15:27 ] @
Tako je mene kontaktirao neki nepoznat ludak, sa mejlom u kome trazi moje informacije kao i kreditne kartice i slicno. Razlog je bio da sam dobio na misterijoznoj lutriji milijon funti i treba da mi posalju. I ja namerno popunim samo lazno ime i broj telefona. I on mi odgovori kako sam zaboravio da popunim sve. Ja reko pozovi me da ti kazem. Sve na engleskom. On ne bude lenj nego me pozovo!!! Ja vidim dugacag broj, prica covek na engleskom ali veza stalno secka. Ne cuje se dobro. Znaci on je mene pozvao da me ubedjuje da sam dobio na lutriji a verujte mi da sam se ja pravio da sam lud i kao da ne razuemem i da sem se tako lepo igrao sa njim....
[ euripyd @ 07.07.2009. 16:09 ] @
Kad sam video topic pomislio sam da je rec o necem drugom ali kada sam procitao ne mogu da verujem koliko ljudi mogu biti naivni.
Pa zar neko misli da ce dobiti milion us samo tako, neko ti se javi preko maila i da ti milion????
Ja sam imao priliku da ostavim oglas u svedkim novinama za prodaju kuce u Hr. I nazvao me je neki tip, sa zescim akcentom sa nekog UK mobila (verovatno zove iz afrike) i otprilike "my boss is com'g to sweden tomorr' and we'll buy your houz, provide me yr all cotact detailz". Bre nisam mogao da ga otkacim dok nisam ugasio telefon i ostavio dan dva da kulira. To je bre zesca mafija, koja doduse operise izvan EU ali hvata ljude da se odluce na put u Afriku da ih sretne ili im posalje 5000 € samo da bi dobili tih milion koji ne postoje...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|