Odmah da kazem da me ne interesuje ova stvar iz politicke perspektive, niti me zanima ko od ucesnika dogadjaja koji cu navesti ima "ispravniju" politiku.
Cisto imam skoro pa tehnicko pitanje ;)
- Sad sam procitao vesti kako jedna grupa ljudi par dana na Kosovu pravi barikade, jer se buni protiv uvodjenja carine izmedju Srbije i Kosova.
- Pored te barikade je zeleo da prodje neki od srpskih ministara.
Pogledao sam posle na Youtube video te tarapane i video da je obezbedjenje ministra, ustvari, grupa nekih likova u trenericama, najkama i bejzbolkama. http://www.youtube.com/watch?v=1a3t2kXD9MM
Izgledaju vise kao neki batinasi iz "Vidimo se u citulji", nego neki profesionalnci iz oblasti obezbedjenja.
Ne znam kako izgleda taj posao u nekim drugim zemljama, osim onog sto sam video na filmu ;) ali zar ne treba da za zastitu trbonja iz Vlade budu zaduzeni ljudi iz bezbednosnih agencija?
Ako jeste tako, kakvi su ovo likovi? Jel ovako izgleda srpska BIA?
Necu da budem naivan, ali nekako sam zamisljao ozbiljnije sve to, a ne grupu dzibera koja vitla palijama :)
[Ovu poruku je menjao Isak666 dana 27.06.2009. u 23:32 GMT+1]
[ pantic68 @ 27.06.2009. 21:46 ] @
Zamišljao si ih kao grupu intelekualaca koja vitla palijama?
[ Isak666 @ 27.06.2009. 21:47 ] @
Citat:
pantic68: Zamišljao si ih kao grupu intelekualaca koja vitla palijama?
Da, tacno tako.
[ Horvat @ 27.06.2009. 21:48 ] @
ovi k'o da su placenici,a ne telohranitelji
telohranitelji su obicno uniformisani u odelo :)
[ Isak666 @ 27.06.2009. 21:54 ] @
Posto je deo ekipe koja cuci na barikadama bratija iz patriJotskog pokreta 1389, na njihovom sajtu sam video i fotose tih likova iz obezbedjenja.
koji su isti,ti iz 1389 i "uterivaci" ili oni sto su bili iza barikada i 1389?
p.s. looool za lika desno na slici :D
[ Srđan Pavlović @ 27.06.2009. 22:04 ] @
Lik se masio za pistolj, ne bih ja to nazvao "lol" situacijom bez obzira na njegov pivski stomak.
/edit: aaaa, mislio si na onog u gacama? :) Da, lol :)
[ Horvat @ 27.06.2009. 22:06 ] @
nisam mislio na onog u odelu nego onog u kupacim gacama [to sto kupac drzi ne lici mi to na pistolj,vise na neku palicu,moguce da gresim],i lol jedino sto je u kupacim gacama
p.s. a ko je tu "ciji" na ovim slikama?
edit: da upravo na tog :P
edit: dodato "to sto kupac drzi "
[ Srđan Pavlović @ 27.06.2009. 22:09 ] @
Citat:
ne lici mi to na pistolj,vise na neku palicu,moguce da gresim
gresis, ovaj, gresis silno sinko ;) (jasno se vidi po polozaju ruke i futroli)
[ Horvat @ 27.06.2009. 22:11 ] @
ma taj u odelu uzima pistolj,nisam na tog mislio,nego opet na kupaca
[ Srđan Pavlović @ 27.06.2009. 22:13 ] @
Ok, razumeli smo se sad konacno :D
[ Buum @ 27.06.2009. 22:14 ] @
Gle, ovaj izgazi muškatle...
[ Isak666 @ 27.06.2009. 22:16 ] @
Citat:
Horvat: koji su isti,ti iz 1389 i "uterivaci" ili oni sto su bili iza barikada i 1389?
Uterivaci i patriJote su mi previse slicni :)
Kako sam ja skontao, ovaj atleta sa palijom je obezbedjenje. Na snimku izlece iz auta i vija vaskoliki narod po ataru.
[ Horvat @ 27.06.2009. 22:16 ] @
btw ima ta kuca u pozadini [s leve strane,ona s balkonom,neka ~narandzasta boja] ucitavo uslikana? lepo mi izgleda
edit:@ isak,a onaj kupac? taj je bio u obliznjem bazenu braneci put?:D
Jbt, ovako "suptilno" obezbedjenje nema ni Cosa Nostra...
[Ovu poruku je menjao Gojko Vujovic dana 28.06.2009. u 14:03 GMT+1]
[ a1200 @ 27.06.2009. 22:44 ] @
Kakva drzava... takvo i obezbedjenje :)
Slika govori vishe od 1000 reci...
Mislim, sta su ocekivali, da ce da ih gadjaju sa cvecem... cestitaju im na dobro uradjenom poslu...
uruce i po neku zahvalnicu, nesto prasetine...
[ Horvat @ 27.06.2009. 22:49 ] @
a ja opet da pitam,ko je tu "ciji"? ko je tu "obezbedjenje",a ko je tu"barikada" [jedino ovog u odelu s pucom znam da je iz obezbedjenja,mislim ne znam njega,nego tako izgleda]
[ a1200 @ 27.06.2009. 22:53 ] @
pa valjda ovi sto stoje kod kola na pocetku snimka su 1389... onda ova 3 lika sa palicama sto dolecu, i od koje masa bega... to je valjda obezbedjenje - komotno obuceno, kako ih odeca nebi sputavala u predvidjenim aktivnostima :)
[ Horvat @ 27.06.2009. 22:55 ] @
kako onog u odelu ne sputava...nisu tu bas "cista posla" ;)
[ Challenger @ 27.06.2009. 22:58 ] @
Citat:
Horvat: a ja opet da pitam,ko je tu "ciji"? ko je tu "obezbedjenje",a ko je tu"barikada" [jedino ovog u odelu s pucom znam da je iz obezbedjenja,mislim ne znam njega,nego tako izgleda]
Pogledaj snimak. Oni sto stoje oko auta su "barikada", ovi sto dotrcavaju su obezbedjenje (bilo u odelu ili samo u gacama). Mada ce se verovatno "vaditi" da to nije njihovo obezbedjenje, nego neke dobronamerne komsije, koje su se pojavile da rasteraju bagru i pomognu ministrima...
[ a1200 @ 27.06.2009. 22:58 ] @
...a da nije podmladak DS-a :)
Sve jedno, blam... s' druge strane mozda su namerno tako obuceni, da bi mogli da se ubace medju civile, kad dodju tamo gde treba.
[ Challenger @ 27.06.2009. 23:01 ] @
^ Ili su tako obuceni da zabavljaju ministre striptizom na duzim putovanjima
[ Horvat @ 27.06.2009. 23:02 ] @
ma gledao sam,tri puta vec taj snimak,al mi nije jasno odakle su se ta tri lika s palicama stvorila [pored toga sto nisu uniformisani,nemaju ni oruzje,a i palice su "kakvu ko ima kuci" ;)]
p.s. ovi iz barikade drze sciftarsku zastavu? [ona je valjda crvena]
edit:@ ch. hahahaha :D
[ Challenger @ 27.06.2009. 23:03 ] @
^ Pa verovatno iz pratnje, onih par automobila sto se vide na fotografiji... A onaj sto je u gacama nosi pendrek. A baja u odelcu s pivskim stomakom i rukom na pistolju im je neki sef
a civili jer vladini se voze u tim audijima...a ono nije audi [koliko vidim],a ni nije crni ,stoga,ne upada u isti kosar
Ono sivo skroz napred jeste Audi A6. A ono crno je Skoda (Octavia ili Superb, nisam siguran). I jedno i drugo se koriste u voznom parku Vlade, cak sam pre par meseci "upao" u kolonu crni-sivi-crni Audi (+ ortak i ja iza s jos jednim crnim). Isli s njima (iza njih) par km na putu BG-NS
Plus, sto kaze a1200, kako Aci znaju ime, i kako idu i vracaju se prateci matorog revolverasa?
[ Horvat @ 27.06.2009. 23:22 ] @
da to crno vidim da je skoda ,za prvi nisam bio siguran samo po zadnjem svetlu
nisam znao da su u voznom parku i ta vozila
kako ga znaju,al kako nije uniformisan?
i dalje mi lici na "placenike"
[p.s. sta je sa zastavom?]
[ a1200 @ 27.06.2009. 23:24 ] @
zastava je srpska... vidi se belo - mislim da je beli orao (grb), albanska bi imala crnog orla.
A i na kraju snimka se cuje: p*cke jedne... i lete kamenice (cuje se neko ko ocigledno nije pub, a govori srpski)
[ Challenger @ 27.06.2009. 23:26 ] @
^^ Ma imaju i to, i raspade od Passat-a, BMW-a, svasta... Ali to nije za cenjene ministre, vec za security, sekretarice, kurave, portire i ostale miseve. Pa nije uniformisan da bi posle mogli da se vade da nije njihov, vrlo jednostavno. Nisu ovi trebali da beze nego da ih razbucaju malo, pa ne bi vise gologuzi trcali... Ne mogu da skontam zastavu, siptarska je valjda crveno-crna, a ova mi deluje sarenije...
[ Horvat @ 27.06.2009. 23:29 ] @
evo zastave [sa 0:04] ,ne vidim ni belog ni plavog [orao mozda i postoji,ne vidi se tu,savijena je zastava]
sto se tice jezika,da nema sciftarskog,a to na kraju pickara kamerman rekao bih
edit:evo tu se malo detaljnije vidi
ima nesto belo u sredini ,dakle nije sciftarska,al nije ni srpska zastava ?!
[ a1200 @ 27.06.2009. 23:33 ] @
Pgledaj malo bolje izmedju 5-6 sekunde... (pravish dramu tamo gde je nema :))
[ Horvat @ 27.06.2009. 23:34 ] @
pogledaj edit :p
pa samo pitam ciju zastavu koriste ,ocigledno ne koriste ni srpsku,a ni sciftarsku
edit:cudno,na jednom forumu cije ime nije dostojno da se pomene ovde, a koje se bavi "ovakvim" stvarima,nema ni pomena o ovome ...
da,to je zvanicna zastava,ali ja to na video snimku ne vidim,fali ona plava i bela linija ,a ni ono "belo" mi ne lici na orla,ni na krunu
[ Skandy @ 27.06.2009. 23:45 ] @
Zastava na sebi ima dvoglavog (srpskog) orla i verovatno pripada nekom od "rodoljubivih" pokreta, obraz, 1389,...... Sutra je inace Vidovdan, godisnjica boja na Kosovu, pa stim u vezi je i veliko okupljanje pomenutih organizacija na Kosovu. Svi su krenuli put Gazimestana.
[ Horvat @ 27.06.2009. 23:46 ] @
hvala skandy
znaci sutra ce biti picvajza
samo nek ne lome novi sad,beograd i ostalo,dosta su to unistavali -_-
[ a1200 @ 27.06.2009. 23:46 ] @
Mozes uvek da okusas srecu - registruj se na forumu 1389, sa nickom Horvat, i postavi to pitanje :)
(usput, ostavi i adresu - salim se naravno)
[Ovu poruku je menjao Horvat dana 28.06.2009. u 00:59 GMT+1]
[ Flo33 @ 28.06.2009. 09:59 ] @
Ono nije orao, nego guska, a zastava je FC Liverpool. Krenuli ljudi na derbi FK Zvecan- FC Liverpool
[ fanfon @ 28.06.2009. 12:15 ] @
BTW, ko izmisli uopste taj glupi izraz "telohranitelj"? Na zapadu se koristi izraz Body guard(telesni cuvar), Hrvati koriste izraz t(j)elobranitelj, a mi smo nasli bas neki koji nema veze s vezom...
[ Emil Ranc @ 28.06.2009. 12:36 ] @
Jedno od starih značenja reči „hraniti“ je „čuvati“. Pa i danas imaš aktuelan termin „pohraniti“ u značenju „sačuvati“.
[ Nabukodonosor @ 28.06.2009. 12:46 ] @
Meni ono na zastavi lici na grb Liverpool-a.
[ Hattalasat @ 28.06.2009. 21:42 ] @
Pa legalno,zvanicni telohranitelji kao pripadnici vojske ili policije i ne mogu na Kosovo. Mogu ,ukoliko su nasi zvanicnici pozvani diplomatskim putem u zvanicnu posetu toj drzavi.
[ Horvat @ 28.06.2009. 21:44 ] @
pa ovi u odelima nisu vojnici/panduri,zar ne? [nevezano za ovaj slucaj]
ne misilm na policijsku pratnju,nego na gorile oko majmuna ;)
[ žutokljunac @ 29.06.2009. 09:20 ] @
Citat:
fanfon: BTW, ko izmisli uopste taj glupi izraz "telohranitelj"? Na zapadu se koristi izraz Body guard(telesni cuvar), Hrvati koriste izraz t(j)elobranitelj, a mi smo nasli bas neki koji nema veze s vezom...
A šta fali izrazu " telohranitelj "? Hrvati koriste " zaštitar ", što je prilično glupo, kao i 99,99% njihovog novokomponovanog jezika. Promidžba, perilica i sl.
[ Isak666 @ 29.06.2009. 12:33 ] @
Ja sam vise kontao da je obezbedjenje trbojevica iz Vlade posao policijaca, udbasa, oznasa i sl, koji imaju malo vise neka iskustva i sposobnosti od ostalih, a ne banda sakupljena izmedju lupanja dva "reketa" nekim pekarama na Dorcolu.
Ali kod nas izgleda svaka garnitura ima svoje likove i sibadzije, pa se samo rotiraju.
Pa kad premijeru ode glava, onda ide anketna komisija ko je kriv...
[ nerodimac @ 29.06.2009. 12:33 ] @
Citat:
Pogledao sam posle na Youtube video te tarapane i video da je obezbedjenje ministra, ustvari, grupa nekih likova u trenericama, najkama i bejzbolkama. http://www.youtube.com/watch?v=1a3t2kXD9MM
Izgledaju vise kao neki batinasi iz "Vidimo se u citulji", nego neki profesionalnci iz oblasti obezbedjenja.
Ne znam kako izgleda taj posao u nekim drugim zemljama, osim onog sto sam video na filmu ;) ali zar ne treba da za zastitu trbonja iz Vlade budu zaduzeni ljudi iz bezbednosnih agencija?
Ako jeste tako, kakvi su ovo likovi? Jel ovako izgleda srpska BIA?
Necu da budem naivan, ali nekako sam zamisljao ozbiljnije sve to, a ne grupu dzibera koja vitla palijama :)
Ma kakva BIA, oni valjda jos uvek moraju da nose kravate. Inace, g. ministar je iz tog kraja tako da se ovde radi o sinovcima, bratancima, i ostaloj blizoj rodbini. :)
BTW, BIA su ti ovi "ljudi u crnom" sto se vataju za pistolje. :)
[ n.nemanja @ 29.06.2009. 16:00 ] @
Ovo nije obezbedjenje,vec je necak od Bogdanovica.On i jos par lokalnih batinasa su bili u pratnji ministra.A inace,ljudi su se razbezali,vidi se na pocetku snimka,zato sto je jedan pripadnik obezbedjenja krenuo sa njima i poceo pistolj da vadi(kasnije se taj isti vidi na snimku,kako ide iz njih i drzi se za pistolj).Ovo sto se desilo je nevidjena sramota,da krecu stanglama i pistoljima na goloruku omladinu...Sramota!
[ Horvat @ 29.06.2009. 16:09 ] @
uzornu omladinu :)
nego,sta ima "rodjo" da radi kod obezbedjenja? [btw odakle taj podatak?]
[ n.nemanja @ 29.06.2009. 16:26 ] @
taj podatak nije nikakva tajna :)
[ dmauka @ 01.07.2009. 08:36 ] @
Na stranu ko je ciji ali...
zar nije logicno da u slucaju napada (bilo kakvog) na kolonu sa nekom "vaznom" licnoscu, cilj kolone bude da sto pre napusti mesto napada?
Po ovom scenariju, nase "vazne" ljude nije tesko eliminisati. Jedan baci kamen, a dok obezbedjenje stane, pootvara sva vrata i krene da juri bacaca kamenja, kolega iz sumarka odvali sa, recimo, RPG-29 i "vaznu" licnost i pola kvarta oko nje?
Mislim da treba biti veliki kreten pa stati i pokusati obracun. Klasicna zaseda...
[ a1200 @ 01.07.2009. 09:19 ] @
Citat:
Mislim da treba biti veliki kreten pa stati i pokusati obracun. Klasicna zaseda...
Pa sta ocekujes od likova koji nastupaju sa 'mamu vam j*bem u p*cku' :)
A primaju naradjenje 'dobro je, nazad, bez kuci'...
Taktiku?
Oni koji su trebali, su verovatno i pre nego sto je kolona dosla znali za barikadu, i ko tamo stoji i sa cim...
Ovo su verovatno bili low-profile bolidi/pajser brigada, pravo obezbedjenje je sedelo u kolima, a pojacanje bilo ispred i iza kolone... i onda su cekali da vide da li ce situacija da eskalira (ili se barem nadam da je tako, ako nije, sto bi se reklo... e j*biga) :)
[ n.nemanja @ 01.07.2009. 13:54 ] @
Očigledno da su ljudi iz vrha vlasti postali suviše bahati...